waar woon je? in de buurt van schiphol? je hebt zoveel ballen over waarschijnlijk.. vast een paar voor een vleesliefhebber als ikquote:Op zondag 6 juni 2010 13:13 schreef pavv het volgende:
We gaan gewoon hier verder
er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor
om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls![]()
[ afbeelding ]
Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?![]()
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?quote:Op zondag 6 juni 2010 13:43 schreef motorbloempje het volgende:
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpureenom!
lamsribjesquote:Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen. Het basisboek voor de BBQer!quote:Op zondag 6 juni 2010 14:39 schreef Beauregard het volgende:
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
Wordt er reeds op het einde van het grillen opgedaan.quote:Op zondag 6 juni 2010 22:09 schreef Tezz het volgende:
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
quote:Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ach als je cholesterolgehalte goed is, waarom niet?quote:Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:
[..]
![]()
![]()
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)
dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
quote:Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:
[..]
![]()
![]()
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)
dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
een combinatie van Bone sucking rub (Sligro, een tamelijk zoetige rub) en de zelfgemaakte Noskos Classic rub (ziehttp://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html , een wat pittigere rub, maar ik stop daar wel de helft minder zout in)quote:Op maandag 7 juni 2010 09:02 schreef Oceanonix het volgende:
@Pavv
welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
Ik begrijp ook niet wat er te vet of zout zou zijn hoor.quote:Op maandag 7 juni 2010 03:36 schreef pavv het volgende:
[..]
ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?
gehaktballetjes: rundergehakt
ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.
zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
Plaatjes?quote:Op maandag 7 juni 2010 21:56 schreef krioro het volgende:
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.
BBQ.
quote:Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
Heb ik niet, ik heb ook niets zelf gemaakt deze keer. Zodra ik dat wel weer doe zal ik het hier delen.quote:
Op dit soort Q's hebben wij jaren lang op vakantie gewerkt, en dat ging altijd prima. Gewoon een kwestie van aandacht, en niet volpleuren dat rooster. Natuurlijk niet te vergelijken met wat ik thuis gebruik, maar met beleid kom je een heel eind.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:30 schreef RoodWijntje het volgende:
Dit is echt de slechtste bbq ooit:
[ afbeelding ]
Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
Dat ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
iets mis met vlees van de slager?quote:Op dinsdag 8 juni 2010 20:06 schreef motorbloempje het volgende:
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
Ik heb dat. Is zeker aan te raden. Staat vol vrij eenvoudige recepten met ingrediënten die vrij gemakkelijk te verkrijgen zijn.quote:Op woensdag 9 juni 2010 08:53 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
quote:Op woensdag 9 juni 2010 00:31 schreef RoodWijntje het volgende:
[..]
iets mis met vlees van de slager?
Dit is nu een van de eerste keren dat ik van foto's in dit topic geen zin krijg om te eten eerlijk gezegd...quote:Op woensdag 9 juni 2010 22:26 schreef huhggh het volgende:
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mee eens.quote:Op donderdag 10 juni 2010 00:00 schreef El_Bassie het volgende:
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
Meestal ben ik niet zo van de worsten, maar ik maak graag een uitzondering voor een goedgemaakt kwaliteitsworstje....zeker als ik deze ook nog even indirect gaar met wat rookhoutquote:
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.quote:Op zondag 13 juni 2010 16:41 schreef Schranseman het volgende:
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaarquote:Op maandag 14 juni 2010 11:11 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.quote:Op maandag 14 juni 2010 11:18 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurtquote:Op maandag 14 juni 2010 12:17 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen![]()
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
De Thuringer braadworsten, die lange, waren toch wel het lekkerst.quote:Op maandag 14 juni 2010 13:05 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
Die worsten zien er echt heerlijk uit.quote:Op dinsdag 15 juni 2010 22:45 schreef Schranseman het volgende:
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!
Hier het recept.
Wat foto's met de telefoon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
waar zijn de kruidenquote:Op maandag 14 juni 2010 11:16 schreef lekzzz het volgende:
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel
Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ
Sorry geen pics, waren wel erg lekker
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoortquote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:00 schreef Redcoon het volgende:
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:03 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Op hoeveel graden raad je aan de barbecue te houden? Graadje of 120?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:52 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Is niet altijd een vereistequote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.
Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Voor 58 euro ofzo, dat is mij iets te veel.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 17:44 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
Sorry geen kruiden nodig, er zit genoeg smaak vanuit het spek, knoflook en sjalotje. Probeer het en laat maar even weten wat je ervan vind.quote:
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
internetshops kunnen veel van de door jouw gewenste spullen wel leveren, maar ook tuincentra als intratuin verkopen veel bbq accessoires zoals rookhout.quote:Op woensdag 23 juni 2010 00:04 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
Meld!quote:Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Dit vind ik ook geen optie, zal eerder voor wat pellets gaan, heb laatst die van Jack Daniels gebruikt, heerlijk.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
Ik gebruik al jaren de "weber" bricketten. Enorme aanwinst en ik gebruik ze meerdere keren. Ligt er een beetje aan hoeveel ik BBQ.quote:Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik rook vis op beuken. Dat gaat prima en fikt niet zo snel. Het beste kan je stevig hout hebben die qua grote nog niet in puin ligt. Flinke planken of stronken. Kleine stukjes fikken veel te heet en te hard. Grillen is goed mogelijk, maa doe het kort en krachtig. Anders smaakt je eten naar teer. In Argentinië grillen ze meestal op houtvuur, wellicht zijn daar boeken op sites over.quote:Op woensdag 23 juni 2010 09:54 schreef Redcoon het volgende:
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
Ik heb gisteren ook mijn eerste bestelling Ecobrasa binnengekregen. Branden ze veel heter dan weber briketten?quote:Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Dat wil ik ook wel wetenquote:Op zondag 27 juni 2010 09:14 schreef Sapphire78 het volgende:
...
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
En als ik toch aan het shoppen ben...de grote of kleine kolenstarter? Lastig inschatten zo op een plaatjequote:Op zondag 27 juni 2010 10:24 schreef Schranseman het volgende:
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
Ach..ze heeft nu tenminste nog een baan....quote:Op woensdag 30 juni 2010 19:31 schreef Stansfield het volgende:
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.
Zaterdag MOINK balls proberen.
quote:Op dinsdag 29 juni 2010 16:53 schreef Redcoon het volgende:
Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |