abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82390742
Oeps; ik post een keer, maak ik em vol
die ballen zien er echt uit!! En MB: klinkt erg lekker! zou wel mee willen eten

Hier verder dus... kom maar op met jullie plaatjes, recepten en handige tips
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 6 juni 2010 @ 13:00:42 #2
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82390905
Vanmiddag een zijlende van een argetijnse koe grillen. Ben benieuwd!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 6 juni 2010 @ 13:13:39 #3
128548 pavv
The computer says NO
pi_82391416
We gaan gewoon hier verder

er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor


om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls


Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?
pi_82391535
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:13 schreef pavv het volgende:
We gaan gewoon hier verder

er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor


om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls
[ afbeelding ]

Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?
waar woon je? in de buurt van schiphol? je hebt zoveel ballen over waarschijnlijk.. vast een paar voor een vleesliefhebber als ik
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82391558
MoBlo, zoet-zoute marinade? Verklaar je nader!
pi_82392595
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpuree nom!
Ja doei.
pi_82392613
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:43 schreef motorbloempje het volgende:
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpuree nom!
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82393367
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
lamsribjes
Ja doei.
  zondag 6 juni 2010 @ 14:27:17 #9
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_82394575
Vanavond ook weer genieten van de bbq skillz van vaders, hopelijk blijft het droog
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  zondag 6 juni 2010 @ 14:39:21 #10
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_82395088
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
  zondag 6 juni 2010 @ 14:52:33 #12
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82395665
quote:
Op zondag 6 juni 2010 14:39 schreef Beauregard het volgende:
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen. Het basisboek voor de BBQer!

staan leuke gerechten in met mooie foto's, en de uitleg is ook goed.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 6 juni 2010 @ 16:19:33 #13
16632 Xlarge
========
pi_82399795
tvp.

In de winter gaat hij ook regelmatig aan, maar met dit warmere weer staat de Weber zeker vaak aan.
Volgende zaterdag staat Bacon Explosion op het menu
pi_82415684
Ik maakte ook MOINK balls gisteren















Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82418694
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_82419049
quote:
Op zondag 6 juni 2010 22:09 schreef Tezz het volgende:
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
Wordt er reeds op het einde van het grillen opgedaan.
Je kan hiervoor eender welke barbecuesaus gebruiken. Ik heb wegens tijdsgebrek een heel eenvoudig sausje gemaakt: Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82421929
quote:
Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)

dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_82422264
quote:
Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:

[..]

is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)

dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
ach als je cholesterolgehalte goed is, waarom niet?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 juni 2010 @ 03:36:01 #19
128548 pavv
The computer says NO
pi_82428387
quote:
Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:

[..]

is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)

dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol

ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?

gehaktballetjes: rundergehakt

ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.

zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
pi_82429803
@Pavv

welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
  maandag 7 juni 2010 @ 10:15:16 #21
128548 pavv
The computer says NO
pi_82431755
quote:
Op maandag 7 juni 2010 09:02 schreef Oceanonix het volgende:
@Pavv

welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
een combinatie van Bone sucking rub (Sligro, een tamelijk zoetige rub) en de zelfgemaakte Noskos Classic rub (ziehttp://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html , een wat pittigere rub, maar ik stop daar wel de helft minder zout in)

Ben nog opzoek naar Plowboys rubs (alleen in USA verkrijgbaar) en naar Dizzy Pig rubs ( verschijnen binnenkort in NL)
  maandag 7 juni 2010 @ 11:41:41 #22
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_82434987
Die van Noskos is goed te eten, ook al een paar keer gebruikt voor 3-2-1 ribs, maar die Bone Sucking Rub nog nooit kunnen krijgen, want geen kvk nr
pi_82435331
quote:
Op maandag 7 juni 2010 03:36 schreef pavv het volgende:

[..]

ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?

gehaktballetjes: rundergehakt

ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.

zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
Ik begrijp ook niet wat er te vet of zout zou zijn hoor.
Vet in elk geval niet en zou kies je zelf. In de balls zit er wat zout, in de rub zit er wat zout en het spek is ook wat zout, maar zeker niet overdreven.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82441691
die balletjes zien er heerlijk uit! binnenkort ook even proberen!
  maandag 7 juni 2010 @ 15:26:38 #25
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82444991
Dizzy pig rubs zijn idd geweldig! Heb afgelopen week een aantal x een flink stuk rundvlees gegrilled en daar Dizzy Pig raising the steak voor gebruikt. Perfect resultaat!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82458142
Donderdagavond heb ik een bbq cursus. Kijken of ik er nog wat van kan leren.
pi_82468368
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.

BBQ .
full stops and exclamation marks
  dinsdag 8 juni 2010 @ 13:37:06 #28
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82492872
quote:
Op maandag 7 juni 2010 21:56 schreef krioro het volgende:
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.

BBQ .
Plaatjes?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82493031
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?

voeg trouwens nog wel wat zonnebloemolie toe
Ja doei.
pi_82494991
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 13:37 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Plaatjes?
Heb ik niet, ik heb ook niets zelf gemaakt deze keer. Zodra ik dat wel weer doe zal ik het hier delen.
full stops and exclamation marks
pi_82505244
Dit is echt de slechtste bbq ooit:



Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
pi_82513041
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
Ja doei.
pi_82515459
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 17:30 schreef RoodWijntje het volgende:
Dit is echt de slechtste bbq ooit:

[ afbeelding ]

Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
Op dit soort Q's hebben wij jaren lang op vakantie gewerkt, en dat ging altijd prima. Gewoon een kwestie van aandacht, en niet volpleuren dat rooster. Natuurlijk niet te vergelijken met wat ik thuis gebruik, maar met beleid kom je een heel eind.
  † In Memoriam † dinsdag 8 juni 2010 @ 21:17:44 #34
43556 miss_dynastie
pi_82518276
quote:
Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit
pi_82531070
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 20:06 schreef motorbloempje het volgende:
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
iets mis met vlees van de slager?
pi_82535144
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
  woensdag 9 juni 2010 @ 09:10:22 #37
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82535514
Op het BBQ forum lees ik veel positieve reacties op dit boek. Ik heb Kurt 2x ontmoet en hij weet echt wel wat BBQen is. Daarnaast is tapas van de BBQ eigenlijk gewoon kleine hapjes. En dat is altijd leuk om te doen als je gasten grote lappen vlees gewend zijn.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82536495
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 08:53 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
Ik heb dat. Is zeker aan te raden. Staat vol vrij eenvoudige recepten met ingrediënten die vrij gemakkelijk te verkrijgen zijn.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82543472
Top dadelijk even halen dan thnx!
pi_82543593
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 00:31 schreef RoodWijntje het volgende:

[..]

iets mis met vlees van de slager?

ik vind zelfgemaakte hamburgers gewoon per definitie lekkerder, of ze nou van de AH of van de slager komen, zelf bepalen wat er in gaat en lekker varieren
Ja doei.
  woensdag 9 juni 2010 @ 16:08:09 #41
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82555328
Soms gaat ook wel eens mis. Ik heb Village Hammers gemaakt uit het boek van Steven Raichlen, alleen de BBQ stond te heet, dus verbrand.




De volgende keer een iets wat minder hete zone maken op de BBQ. Dit ging wel erg snel. De goede exemplaren waren heerlijk btw!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82578867
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!











Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_82579241
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:26 schreef huhggh het volgende:
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit is nu een van de eerste keren dat ik van foto's in dit topic geen zin krijg om te eten eerlijk gezegd...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82588437
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
pi_82606436
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 00:00 schreef El_Bassie het volgende:
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
Mee eens.
Ze zijn ook lekker gekruid.
Komend weekend de volgende BBQ-sessie houden.
Ik had iets van 3 kilo meegenomen, en daar zijn we nog niet doorheen
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 17:00:36 #46
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_82711458
Braadworst van de BBQ!
0 topics op naam. 14.gif
  zondag 13 juni 2010 @ 15:39:01 #47
128548 pavv
The computer says NO
pi_82744349
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:00 schreef Broekpaling het volgende:
Braadworst van de BBQ!
Meestal ben ik niet zo van de worsten, maar ik maak graag een uitzondering voor een goedgemaakt kwaliteitsworstje....zeker als ik deze ook nog even indirect gaar met wat rookhout


Vanavond gaat hier de Q aan voor pecan crusted pork tenderloin pinwheels .... een hele mond vol, maar als ze klaar zijn hopelijk ook.
de Carolina Mustartd sauce is al vrijdag gemaakt en de coleslaw ( Mary Lee's, "I Fought the Slaw and The Slaw Won". ) staat ook al te rijpen in de koelkast.

gaat vast wel smaken allemaal.
  zondag 13 juni 2010 @ 16:41:08 #48
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82746862
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 13 juni 2010 @ 23:29:15 #49
128548 pavv
The computer says NO
pi_82768201
zoals beloofd wat pics:


pecan crusted pork tenderloin pinwheels
Coleslaw
roseval aardappeltjes met rozemarijn en thijm.

Ook wilde ik al enige tijd een coleslaw proberen te maken.
Gekozen voor het recept hier op het forum:
Mary Lee's, "I Fought the Slaw and The Slaw Won".
Wel heb ik de daar vermelde hoeveelheden door 3 gedeeld want ik hoefde geen weeshuis te voeren vandaag. Dan blijft er nog genoeg over om 5 personen royaal tevreden te stellen.
Kon alleen nergens (toko, turk, Appie XL, natuurwinkel nergens selderijzaad vinden, dus maar zonder gedaan. Kwam later wel selderijzout tegen (zout met 5% selderijzaad) dus dat kan ik de volgende keer wellicht gebruiken (icm minder koosjer zout)

Wel weer erg genoten van de Kitchen-Aid die alle ingredienten in no-time fijnhakte







wat roseval aardappeltjes met rozemarijn en thijm






de pinwheels





















De slaw was prima, de aardappeltjes waren lekker krokant en de pinwheels heerlijk, nog heel licht rosé.
Lekkere Loire wijntje erbij en genieten maar.

tip voor de volgende keer: de stokjes kort knippen zodat ze elkaar niet in de weg zitten op het barbecue-rooster.
pi_82778926
quote:
Op zondag 13 juni 2010 16:41 schreef Schranseman het volgende:
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 14 juni 2010 @ 11:16:31 #51
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82779127
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel

Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ

Sorry geen pics, waren wel erg lekker
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  maandag 14 juni 2010 @ 11:18:33 #52
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82779223
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:11 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_82781474
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:18 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 14 juni 2010 @ 13:05:03 #54
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82783257
quote:
Op maandag 14 juni 2010 12:17 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_82784826
quote:
Op maandag 14 juni 2010 13:05 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
De Thuringer braadworsten, die lange, waren toch wel het lekkerst.
En dat waren beide merken eigenlijk wel.
- Ze zijn sappig.
- Ze zin niet snel geneigd om te knappen, wat ik wel met elke "normale" braadworst had. Ookal hadden ze allemaal eerst in heet water gelegen.
- En ze zijn kruidiger.

Erg lekker dus.
Over een paar maanden ga ik maar weer eens naar Duitsland om die vriezer van mij nog wat te spekken.

Overigens waren de braadworst van de Makro ook best goed. Dat was het pakje linksonder in de foto.
In ieder geval beter dan ik had verwacht van iets wat ik in Nederland kocht.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 15 juni 2010 @ 22:45:36 #56
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82859988
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!

Hier het recept.

Wat foto's met de telefoon:


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82860874
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 22:45 schreef Schranseman het volgende:
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!

Hier het recept.

Wat foto's met de telefoon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die worsten zien er echt heerlijk uit.
  donderdag 17 juni 2010 @ 23:45:48 #58
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82959957
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 18 juni 2010 @ 19:28:06 #59
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_82994237
ah we gaan hier verder, vond het al zo stil in het oude draadje
  vrijdag 18 juni 2010 @ 20:26:29 #60
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82996688
Sorry mensen. Mijn site is down en dus de plaatjes ook.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83131510
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 08:52:25 #62
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83131897
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:16 schreef lekzzz het volgende:
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel

Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ

Sorry geen pics, waren wel erg lekker
waar zijn de kruiden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:00:56 #63
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83135167
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:03:21 #64
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83135257
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:53:09 #65
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83136967
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:00 schreef Redcoon het volgende:
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_83139799
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:03 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:52:07 #67
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83141204
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83141475
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:52 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Op hoeveel graden raad je aan de barbecue te houden? Graadje of 120?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 16:43:03 #69
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83150097
Ja. Mooi temperatuurtje. Als hij er erg dikke stukken bij zitten is 120C prima, is het vlees wat netter verdeeld dan mag hij wel heter. Maar bij 120 gaat het wel ff duren btw. Laegh ende traegh
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 22 juni 2010 @ 17:42:46 #70
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83153404
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:53 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
Is niet altijd een vereiste

Ik denk dat zijn recept nog best smakelijk kan zijn.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 17:44:38 #71
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83153503
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
pi_83153801
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 17:44 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
Voor 58 euro ofzo, dat is mij iets te veel.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 19:59:07 #73
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83159451
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:52 schreef The_Hives het volgende:

[..]

waar zijn de kruiden
Sorry geen kruiden nodig, er zit genoeg smaak vanuit het spek, knoflook en sjalotje. Probeer het en laat maar even weten wat je ervan vind.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  dinsdag 22 juni 2010 @ 22:22:29 #74
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_83167991
ecobrasa is superspul, ons team wordt er door gesponsored! nee, zonder dollen, ik gebruikte het al heel lang voordat we de sponsordeal rond hadden. zit handig compact verpakt, brand idd mooi langdurig en er worden geen bomen voor gekapt. Maar het gaat mij voornamelijk voor de brandduur en temperatuur.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 23:56:29 #75
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_83173930
ik wil wel eens MOINK balls gaan maken,
maar door geen tuin, inpandig balkon, hebben we alleen een gas bbq.
is het een optie om wanneer ik wat rooksmaak wil geven aan een gerecht, een aluminium bak met houtsnippers ergens in de bbq te plaatsen? of gaat dat niet werken? of andere neven effecten?

ik mis de rook smaak wel (snappen jullie allemaal vast wel) maar wil het mijn huis, en mijn buren niet aan doen om kolen te stoken op het balkon. dus vroeg me af of dit een optie is
pi_83173987
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
  woensdag 23 juni 2010 @ 00:04:22 #77
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_83174362
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
  woensdag 23 juni 2010 @ 00:29:56 #78
128548 pavv
The computer says NO
pi_83175536
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 00:04 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
internetshops kunnen veel van de door jouw gewenste spullen wel leveren, maar ook tuincentra als intratuin verkopen veel bbq accessoires zoals rookhout.

en voor op je gas BBQ kun je idd met rookhout wat extra smaak aan je eten geven. zg. rookpellets zijn daarvoor welhaast ideaal. je vindt ze o.a HIER

Liquid smoke is wat my betreft een big No-No....
dan kun je net zo goed magnetron hamburgers gaan eten
  woensdag 23 juni 2010 @ 01:24:47 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_83177000
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_83177235
Er gaat niets boven het eigengemaakte vuur in de middag gestookt en wat daarna tussen bakstenen door blijft gloeien.
  woensdag 23 juni 2010 @ 08:06:18 #81
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83179160
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
Dit vind ik ook geen optie, zal eerder voor wat pellets gaan, heb laatst die van Jack Daniels gebruikt, heerlijk.
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik gebruik al jaren de "weber" bricketten. Enorme aanwinst en ik gebruik ze meerdere keren. Ligt er een beetje aan hoeveel ik BBQ.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  woensdag 23 juni 2010 @ 09:54:52 #82
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83181800
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
  woensdag 23 juni 2010 @ 15:17:59 #83
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83194740
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 09:54 schreef Redcoon het volgende:
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
Ik rook vis op beuken. Dat gaat prima en fikt niet zo snel. Het beste kan je stevig hout hebben die qua grote nog niet in puin ligt. Flinke planken of stronken. Kleine stukjes fikken veel te heet en te hard. Grillen is goed mogelijk, maa doe het kort en krachtig. Anders smaakt je eten naar teer. In Argentinië grillen ze meestal op houtvuur, wellicht zijn daar boeken op sites over.

succes en als je bezig gaat ben ik zeer benieuwt naar het resultaat
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 24 juni 2010 @ 10:34:01 #84
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_83233127
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik heb gisteren ook mijn eerste bestelling Ecobrasa binnengekregen. Branden ze veel heter dan weber briketten?

Mijn vrouw is volgende week jarig en ik mag haar een smoker geven.
pi_83235147
Ik ga ook met een vriend van me ecobrasa bestellen. 20 kilo de man hebben we wel ff genoeg aan.
pi_83349175
Gister mn nieuw aangeschafte Outdoorchef getest.....had nog wat moeite de boel op temp te houden...maar ongemerkt waren we toch al een uurtje of 2 bezig.
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
  zondag 27 juni 2010 @ 09:27:23 #87
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83349301
quote:
Op zondag 27 juni 2010 09:14 schreef Sapphire78 het volgende:
...
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
Dat wil ik ook wel weten
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 27 juni 2010 @ 10:24:26 #88
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83350321
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 27 juni 2010 @ 15:34:34 #89
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_83359640
Uit betrouwbare bron vernomen dat ik morgen ga genieten van een beercanchicken
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_83372028
quote:
Op zondag 27 juni 2010 10:24 schreef Schranseman het volgende:
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
En als ik toch aan het shoppen ben...de grote of kleine kolenstarter? Lastig inschatten zo op een plaatje
  maandag 28 juni 2010 @ 12:23:09 #91
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83394775
Een grote kan je ook voor kleine hoeveelheden gebruiken, de kleine wordt bijna alleen maar gebruikt voor kleine meeneem BBQ's.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 28 juni 2010 @ 15:47:36 #92
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_83403483
Hoe krijg je een zoete smaak aan knoflook als je het poft op de bbq? Mijn eerste poging is goed gelukt maar ik weet niet wat ik anders deed dan de laatste keren waarbij je echt de sterke knoflooksmaak nog proeft. Het ligt er ruim een uur op. Gister was het zelfs al een beetje zwart. Maar niet lekker zoetig.

Iemand tips?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 13:41:06 #93
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83440676
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?

----

Experiment met hout grillen even op de lange baan geschoven. Er staat amper wind de afgelopen dagen, en van mijn buren kreeg ik te horen dat de rookopbouw in hun woon- en slaapkamer dan knap irritant is!

Ik heb wel wat pecan crusted pinwheels (soort van varkensmedaillon met ontbijtspek en gemalen pecannoten), hamburgers en satetjes gemaakt op mijn Weber One Touch Silver (eigenlijk is het nu een Gold, heb er een asopvangbank onder gemonteerd) met wat ecobrasa kooltjes.





Slechte presentatie.. Maar had op dat punt zo'n honger dat ik geen zin had om alles mooi te presenteren/schoon te maken.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 16:05:38 #94
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83447215
oooo. Lekker. Voor die wielen!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 29 juni 2010 @ 16:53:49 #95
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83449618
Volgende keer gooi ik er nog een klein beetje rookhout bij, ik weet niet of die nut heeft, ze liggen er circa 7 a 8 min per kant op, maar wie niet waagt blijft maagd!

Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.
pi_83483424
Yummy
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_83502864
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.

Zaterdag MOINK balls proberen.
  woensdag 30 juni 2010 @ 20:24:09 #98
128548 pavv
The computer says NO
pi_83505478
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 19:31 schreef Stansfield het volgende:
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.

Zaterdag MOINK balls proberen.
Ach..ze heeft nu tenminste nog een baan....

Veel plezier met de MOINKS
pi_83508846
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 16:53 schreef Redcoon het volgende:
Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.


Oeh, die lijkt me lekker. Ik ben wel een mosterd-fan.
full stops and exclamation marks
  woensdag 30 juni 2010 @ 23:09:40 #100
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_83513783
ach stansfield, hier werden er 25 losse dozen a 10kg bezorgd, postbode had er geen moeite mee.

grote voordeel van ecobrasa vergeleken met weber is dat je na afloop niet zoveel as hebt en ik vind de weber as er altijd erg chemisch geel uitzien....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')