abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_83521082
Och ze krijgen toch betaald om met pakketjes te slepen dus niet zeuren.

Ik heb gister nog een One Touch Silver 57 cm op de kop getikt voor E60 (een 2008 model). De One Touch Silver 47 is toch wel krap vanaf een man of zes. Binnenkort toch maar eens gaan inwijden en ik moet ook echt een MOINK balls maken.
live your fears, fear your live
pi_83606733
doen jullie allemaal moeilijk zeg, gewoon flink wat poten halen bij de slager,ff zelf marineren en hoppa op de BBQ en koud pilsje erbij en wat aardappelsalade en sla en je geniet.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_83611885
Er staat in het AD van vandaag een leuk artikel over bbq-en!
  zaterdag 3 juli 2010 @ 19:13:17 #104
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_83617982
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 13:41 schreef Redcoon het volgende:
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?
Er staat weer een proefknoflookje op. Net 1 met olijfolie zonder buitenste schil weggegooid. Die was gefrituurd. Nu 1 in schil met boter overheen. Even een uurtje geduld hebben nu.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_83753947
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
  woensdag 7 juli 2010 @ 10:07:00 #106
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_83754762
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 09:35 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
Ik kan je verzekeren dat ze ook koud zo op zijn. Persoonlijk vind ik ze koud misschien nog wel lekkerder omdat de smaken beter uitkomen, althans dat is hoe ik het ervaar.
pi_83754982
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
pi_83760814
Zo Ecobrasa besteld, afwachten maar. De verhalen zijn in elk geval goed.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 7 juli 2010 @ 13:53:10 #109
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83763144
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 10:14 schreef Stansfield het volgende:
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
Ja hoor gaat prima.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83767149
top. Tnx.
  woensdag 7 juli 2010 @ 15:50:49 #111
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83767694
Ga je zelf balletjes draaien of gebruik je kant en klaar balletjes?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83768111
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
  woensdag 7 juli 2010 @ 16:52:09 #113
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83770343
Zelf balletjes draaien is lekkerder hoor. Het is alleen best wel wat werk als je het voor een grote groep doet.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 7 juli 2010 @ 19:42:40 #114
128548 pavv
The computer says NO
pi_83776017
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
Heel goed!

neem hiervoor een beetje doorregen rundvlees en het kan haast niet fout gaan.

dus je kunt bijvoorbeeld gaan voor : riblappen, runderlappen (geen magere runderlappen), doorregen runderlappen of sucadelappen (minus de sucade).
Allemaal nog best betaalbaar te krijgen.

Wat je ook kunt doen is nóg meer gehakt maken en een deel gebruiken voor de MOINK balls en de rest tot mooie homemade hamburgers verwerken. succes verzekerd!

voor voorbeelden kun je bijvoorbeeld hier kijken of googlen op spiffs burger.
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:09:33 #115
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83798738
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.

Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:13:30 #116
128548 pavv
The computer says NO
pi_83798898
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:09 schreef Beauregard het volgende:
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.

Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.


de grootste nederlandse:

www.bbqforum.nl


een hele grote Amerikaanse:

http://www.bbq-brethren.com/forum/

Veel lees/eetplezier!
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:16:29 #117
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83799011
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:13 schreef pavv het volgende:

[..]

de grootste nederlandse:

www.bbqforum.nl


een hele grote Amerikaanse:

http://www.bbq-brethren.com/forum/

Veel lees/eetplezier!
Merci!

Ziet er goed uit.
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:21:14 #118
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83799218
Weer een bekeerling erbij
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:26:47 #119
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83799415
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:21 schreef Redcoon het volgende:
Weer een bekeerling erbij
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.

Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.

Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
pi_83802431
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:

[..]

Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.

Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.

Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
Koop het boek Culinair Barbecueën van Steven Raichlen. Is in het nederlands en gebaseerd op Barbecue Bible. Echt een aanrader!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  donderdag 8 juli 2010 @ 15:33:47 #121
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83809642
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:

[..]

Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.

Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.

Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
BBQ bijbel is het standaardwerk voor de BBQ!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 9 juli 2010 @ 09:01:08 #122
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83837292
Inderdaad een superboek! Heb die van mij gisteren binnen gekregen. Zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor iedereen die graag voor de barbecue staat.
pi_83840692
Gisteren 2e poging gedaan om goede pizza's te bakken met de pizzasteen, maar helaas was het resultaat weer niet wat het moest zijn.
De temperatuur was al hoger dan de vorige keer (260°C), maar opnieuw was de bodem gedeeltelijk verbrand en de topping nog niet gesmolten.
Volgende keer de kolen eens in een ring leggen ipv via directe warmte.







Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 09:05:59 #124
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83875399
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83882938
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 09:05 schreef Schranseman het volgende:
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
Qua smaak viel het ook best mee hoor. Maar de topping mocht nog wat langer hebben en de bodem wat minder lang
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83883085
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_83883180
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 14:59 schreef klotezooi het volgende:
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 19:06:16 #128
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83889905
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 15:04 schreef Drossie het volgende:

[..]

er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
Denk dat het warmtewerend effect van aluminiumfolie groter is dan bij bakpapier.

Maar desalniettemin ziet het er een fraaie pizza uit.
pi_83913627
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.

Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 11 juli 2010 @ 14:58:27 #130
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83917374
quote:
Op zondag 11 juli 2010 13:24 schreef Steven184 het volgende:
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.



sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 11 juli 2010 @ 14:59:21 #131
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83917420
Even het volgende: Heeft iemand tips om sate te maken en voor te garen? Heb volgende week een mega BBQ en geen zin om lang te moeten wachten voor de volgende erop kan.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 11 juli 2010 @ 16:24:25 #132
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83920626
Zuid Afrikaanse spiezen gemaakt. In ZA noemen ze ze Sosaties. Leek me wel toepasselijk. Met abrikozen en rode wijn marinade. Recept hier:

Plaatjes:






Gemaakt samen met een Argentijnse zijlende van de koe en lamskoteletten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83947115
Mijn MOINK Balls van gisteren waren het hoogtepunt van de avond
pi_83948679
quote:
Op zondag 11 juli 2010 14:58 schreef lekzzz het volgende:

[..]


sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Dat mag hoor, heb er zelf ook aardig om dubbel gelegen. Contact gehad, als het goed is komen ze zo snel mogelijk binnen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_84081128
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
pi_84081466
Zo gisteren eindelijk Ecobrasa binnen gekregen, beter dan die nietmachine. Haha.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 15 juli 2010 @ 11:01:18 #137
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84081758
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik ben van mening dat je een met zorg bereid stuk vlees wat met een eigen marinade of rub is behandeld niet moet gaan verkloten met Whiskeysaus of iets dergelijks

Als je een standaard BBQ pakket gaat cremeren op je wegwerp BBQ, dan zijn kant en klare huzarensalade, voorgesneden stokbrood en remia sauzen misschien wel een toepasselijke aanvulling, maar bij de meeste lekkere gerechten op deze pagina vind ik het absoluut niet passen. Je gaat in een sterrenrestaurant toch ook niet om een schaaltje appelmoes en mayo vragen?
  donderdag 15 juli 2010 @ 15:25:09 #138
168739 Red_85
'echt wel'
pi_84093099
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:51 schreef Drossie het volgende:
(...)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_84095199
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen sauzen. Ik ben niet zo'n geweldige fan van het echt amerikaans barbcecueën waar ze dikwijls alles gaan insmeren met saus enz...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  donderdag 15 juli 2010 @ 17:14:15 #140
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_84097787
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_84098467
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 15:25 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
Ik trok bewust geen foto van de bodem hoor ;-)
En de topping mocht echt wat langer hebben. Mozzarella is niet eens gesmolten...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_84131293
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 17:14 schreef Schranseman het volgende:
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
wat je ook kan doen, en dat vind ik lekker met BBQsaus, is suiker of stroop erbij!! dat maakt t wat zoeter.. en sambal erbij voor optimum forma! wat extra pit;)
  vrijdag 23 juli 2010 @ 16:41:13 #143
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84403554
wordt er nog een beetje ge bbq't?

hier weer een kleine opsomming:

























  vrijdag 23 juli 2010 @ 16:48:26 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_84403800
Ziet er goed uit Mc!
Kun je van onder naar boven vertellen wat wat is? Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84404866
aaah
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84443754
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 16:48 schreef Gripper het volgende:
Ziet er goed uit Mc!
Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!


Is dat niet de zalm van daarboven?!
  zondag 25 juli 2010 @ 17:40:02 #147
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84473190
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
pi_84473684
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Ruim voldoende.
  zondag 25 juli 2010 @ 17:59:11 #149
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84473860
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:54 schreef El_Bassie het volgende:

[..]

Ruim voldoende.
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.

Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
pi_84474072
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:59 schreef wolferl het volgende:

[..]

Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.

Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij. :9~
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')