Er staat weer een proefknoflookje op. Net 1 met olijfolie zonder buitenste schil weggegooid. Die was gefrituurd. Nu 1 in schil met boter overheen. Even een uurtje geduld hebben nu.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 13:41 schreef Redcoon het volgende:
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?
Ik kan je verzekeren dat ze ook koud zo op zijn. Persoonlijk vind ik ze koud misschien nog wel lekkerder omdat de smaken beter uitkomen, althans dat is hoe ik het ervaar.quote:Op woensdag 7 juli 2010 09:35 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
Ja hoor gaat prima.quote:Op woensdag 7 juli 2010 10:14 schreef Stansfield het volgende:
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
Heel goed!quote:Op woensdag 7 juli 2010 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:09 schreef Beauregard het volgende:
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.
Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.
Merci!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:13 schreef pavv het volgende:
[..]
de grootste nederlandse:
www.bbqforum.nl
een hele grote Amerikaanse:
http://www.bbq-brethren.com/forum/
Veel lees/eetplezier!
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.quote:
Koop het boek Culinair Barbecueën van Steven Raichlen. Is in het nederlands en gebaseerd op Barbecue Bible. Echt een aanrader!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.
Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.
Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
BBQ bijbel is het standaardwerk voor de BBQ!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.
Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.
Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
Qua smaak viel het ook best mee hoor. Maar de topping mocht nog wat langer hebben en de bodem wat minder langquote:Op zaterdag 10 juli 2010 09:05 schreef Schranseman het volgende:
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.quote:Op zaterdag 10 juli 2010 14:59 schreef klotezooi het volgende:
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
Denk dat het warmtewerend effect van aluminiumfolie groter is dan bij bakpapier.quote:Op zaterdag 10 juli 2010 15:04 schreef Drossie het volgende:
[..]
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
quote:Op zondag 11 juli 2010 13:24 schreef Steven184 het volgende:
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.
Dat mag hoor, heb er zelf ook aardig om dubbel gelegen. Contact gehad, als het goed is komen ze zo snel mogelijk binnen.quote:Op zondag 11 juli 2010 14:58 schreef lekzzz het volgende:
[..]
![]()
![]()
sorry maar ik moest er hartelijk om lachen![]()
Ik ben van mening dat je een met zorg bereid stuk vlees wat met een eigen marinade of rub is behandeld niet moet gaan verkloten met Whiskeysaus of iets dergelijksquote:Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!![]()
wauw wat eenverrukkulukke plaatjes van eten!
ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen'enzo.. is dat echt zo lekker?
ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha
![]()
maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
![]()
![]()
![]()
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..quote:
Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen sauzen. Ik ben niet zo'n geweldige fan van het echt amerikaans barbcecueën waar ze dikwijls alles gaan insmeren met saus enz...quote:Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!![]()
wauw wat eenverrukkulukke plaatjes van eten!
ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen'enzo.. is dat echt zo lekker?
ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha
![]()
maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
![]()
![]()
![]()
Ik trok bewust geen foto van de bodem hoor ;-)quote:Op donderdag 15 juli 2010 15:25 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
wat je ook kan doen, en dat vind ik lekker met BBQsaus, is suiker of stroop erbij!! dat maakt t wat zoeter.. en sambal erbij voor optimum forma! wat extra pit;)quote:Op donderdag 15 juli 2010 17:14 schreef Schranseman het volgende:
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
quote:Op vrijdag 23 juli 2010 16:48 schreef Gripper het volgende:
Ziet er goed uit Mc!
Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!
Ruim voldoende.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.quote:
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:59 schreef wolferl het volgende:
[..]
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.
Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |