Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak.quote:Op donderdag 10 juni 2010 22:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Zo'n doosje, maar dan voor hamburgers.
[ afbeelding ]
Ik heb geen ervaring met het koken van peulvruchten. Zo heb ik geen idee hoe je humous zou moeten maken van die balletjes (ken de nederlandse naam niet van die dingen). Ik zal zoiets in de toekomst van een paar keer maken, maar om te beginnen lijkt me kant en klaar het makkelijkst, al dat er is.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:19 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt, kant-en-klaar? Zelf iets maken gaat je te ver?
Ow.. dat zelf maken van humus jummie! dat eet ik echt zoveelquote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:25 schreef douche-eendje het volgende:
Probeer eens een natuurwinkel? Er zijn wel do's en dont's als het gaat om vleesvervangers, het meeste is gewoon ronduit smerig. Ik ben geen vegetariėr zodat ik nepvlees kan gaan eten.
Humus is iets anders dan falafel. Humus kun je op brood smeren en is vrij makkelijk te maken, geweekte kikkererwten pureren, wat olie/citroensap erdoor en voor de rest kun je er zo veel mogelijk mee variėren.
Hier een receptje voor falafel, mocht je het eens zelf willen maken: http://www.vegatopia.com/(...)afel-is-het-lekkerst
Oh ik vind ze juist heel lekker (en veel smaak!), je hebt ze gewoon niet goed gebakken,quote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:08 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak.Zal dus even door moeten zoeken voor iets lekkers (imo)...
Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?
BvD.
Gewoon in het pannetje paar minuten elke kant en dan beetje bruin laten worden, toch?quote:Op zaterdag 12 juni 2010 14:46 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Oh ik vind ze juist heel lekker (en veel smaak!), je hebt ze gewoon niet goed gebakken,.
Nee, maar die van mij hebben wel veel smaakquote:Op zaterdag 12 juni 2010 14:57 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Gewoon in het pannetje paar minuten elke kant en dan beetje bruin laten worden, toch?![]()
Het is toch gewoon een standaard ding.. of heb jij een speciale techniek?
Dit ding van Tivall.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:36 schreef rhubarbje het volgende:
post eens een plaatje van wat je op hebt dan?
want voor mijn gevoel hebben we het echt over iets heel anders
Ik kleed m'n eten ook altijd aan, maar (sorry voor het telkens in herhaling vallen) dan wil ik wel dat m'n basisproduct lekker is. Als ik zo'n hamburger als gisteren op had, ofzoiets als jij beschrijft vind ik hem zeker lekker.. maar dan komt omdat het andere het lekker maakt. Zo'n hamburgers zonder dat hij is aangekleed lijkt me niks.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:46 schreef rhubarbje het volgende:
hmm nee ik heb het toch wel over die
ik vind hem heel lekker!
na de groentenburger mn favoriet!
ik kleed hem wel altijd wat aan zeg maar
gegrilde paprika en ui op mn broodje en sla en komkommer en een lekker sausje
heerlijk!
die ken ik niet?quote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:50 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Ik at eerst die lambs, jalapeno en tomaatburgers van de AH, die hadden imo wel veel smaak.
Nou, dat is echt vlees he, misschien dat je het daarom niet kent. Ik eet nog niet zo lang geen vlees /vis.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:02 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
die ken ik niet?
quorn vind ik vooral handig om in huis te hebben en in dingen te verwerken
de naturel stukjes bv in een wrap of de gehakt in een lasagne of sausje
de sate stukjes zijn wel echt briljant lekker
en de maaslander kaasdinges vind ik ook lekker maar volgens mij is die echt puur evil
Bron: http://www.nu.nl/economie/2267762/keurmerk-duurzame-soja.htmlquote:Keurmerk voor duurzame soja
Uitgegeven: 11 juni 2010 15:14
Laatst gewijzigd: 11 juni 2010 15:14
RIJSWIJK - Met ingang van volgend jaar komt soja op de markt voorzien van certificaten die uitwijzen dat die duurzaam geproduceerd is.
© ANP
Het Productschap Margarine, Vetten en Oliėn meldt dat de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja, waarbij organisaties en bedrijven uit twintig landen zijn betrokken, aangescherpte normen heeft aangenomen die leiden tot onafhankelijk gecertificeerde soja.
De productie van soja groeit snel, vooral door de toenemende behoefte aan vlees in sterk groeiende economieėn, waaronder die in China.
Kap
De teelt van soja vindt vooral plaats in Zuid-Amerika, maar mag volgens de Nederlandse Task Force Duurzame Soja niet leiden tot kap van het regenwoud. Bij duurzaamheid wordt niet alleen rekening gehouden met het milieu, maar ook met rechten van werknemers.
Deelname van Nederland aan het internationale overleg is van belang omdat ons land een grote verwerker is van soja, zowel in veevoer als in de voedingsmiddelenindustrie.
Van de task force maken onder meer Unilever, Ahold (Albert Heijn), Rabobank, diervoederbedrijven en landbouwcorporaties deel uit.
Daar ben ik het niet mee eens. Anders moet je het niet "nep" noemen.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:08 schreef rhubarbje het volgende:
oh ja je moet vlees ook niet met nepvlees gaan vergelijken
dat is als de smaak van een peer met een pizza vergelijken
Ik heb dit recept nog in de planning staan om zelf te maken. Is blijkbaar afkomstig van een goed vegetarisch restaurant in de UK, Relish.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:08 schreef jojomen4 het volgende:
Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?
Ow thnx, zo iets bedoel ik.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:39 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Ik heb dit recept nog in de planning staan om zelf te maken. Is blijkbaar afkomstig van een goed vegetarisch restaurant in de UK, Relish.
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=615042&rq=veggieburger
De junbo zit hier in een buitenwijk aan de andere kant van de stad waar ik nooit en te nimmer hoef te zijn. Zal er toch maar eens een fietstochtje aan wagen dan. Het liefste zou ik een soort imitatievleeskroket willen hebben dus zelf kaaskroketten maken trekt me nog niet direct. Maar goed, wie weet ooit.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:37 schreef rhubarbje het volgende:
ik vind van de jumbo de bitterballen en kroketten wel lekker en de friettent op de hoek heeft een heeerlijke kaaskroket maar ik durf nooit te vragen van welk merk
ik heb ook al eens geprobeerd kaaskroketjes zelf te maken?
niet zo lastig als ik had verwacht en je kunt lekker prutsen tot je de voor jou ideale kaascombi te pakken hebt?
oh dan hoef je niet te gaan hoorquote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:44 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
De junbo zit hier in een buitenwijk aan de andere kant van de stad waar ik nooit en te nimmer hoef te zijn. Zal er toch maar eens een fietstochtje aan wagen dan. Het liefste zou ik een soort imitatievleeskroket willen hebben dus zelf kaaskroketten maken trekt me nog niet direct. Maar goed, wie weet ooit.
Ook prima dus bedankt voor de tipquote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:45 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
oh dan hoef je niet te gaan hoor
het is geen imitatievlees het is meer een soort ragout
Ik at het een paar jaar terug alweer, op Siciliė. Ben het hier in NL nog nooit tegengekomen. Let er regelmatig op, niet altijd, maar toch. Ben er nooit actief naar op zoek geweest, maar bij mijn AH of turk of marktkraam heb ik het nog nooit gezien. Dus ben ook wel benieuwd naar tips.quote:Op vrijdag 16 juli 2010 20:37 schreef prinseszondererwt het volgende:
Even een schopje... Ben net terug uit Engeland, daar verkopen ze veel halloumi. Hier zie ik het eigenlijk nooit. Iemand een winkeltip?
of in de buurt van Duitsland: bijna alle Duitse supermarkten hebben het in hun assortiment. Ik vind het niet lekker. De smaak wel, maar het is net rubber, als je erop kauwt...quote:Op zaterdag 17 juli 2010 07:43 schreef ColdFeet het volgende:
PZE, mocht je in de buurt van de grens wonen: de Delhaize verkoopt het wel.
Ja, die zijn er wel! Marrokaanse schrijf van de AH! Smaakt bijna het zelfde als de falafelballetjes, maar dan in schrijfvormquote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:08 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak.Zal dus even door moeten zoeken voor iets lekkers (imo)...
Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?
BvD.
Die vond ik niet zo lekker, erg droog..quote:Op donderdag 29 juli 2010 10:35 schreef Miekje87 het volgende:
[..]
Ja, die zijn er wel! Marrokaanse schrijf van de AH! Smaakt bijna het zelfde als de falafelballetjes, maar dan in schrijfvorm
Als je ze zelf maakt zijn ze niet droogquote:Op vrijdag 30 juli 2010 15:44 schreef Miekje87 het volgende:
Ja, het is gemaakt van kikkererwten. Die zijn nou eenmaal erg droog.
Ik vind het overigens wel meevallen, maar ik eet dan ook wel vaker kikkererwten.
Het ging trouwens om het feit dat die balletjes er dus WEL in schijfvorm zijn, smaken haast hetzelfde.
In de burger zitten ook hele kikkererwten verwerkt.
Ah, gelukkig! Ik dacht al dat ik gek was, maar het mondgevoel van halloumi, daar krijg ik écht de kriebels van. Het gaat ook van squeeeeeeeek tussen je tanden, alsof er een glazenwassertje in je mond zit! Brrrr.quote:Op zaterdag 17 juli 2010 10:58 schreef AKnynke het volgende:
[..]
of in de buurt van Duitsland: bijna alle Duitse supermarkten hebben het in hun assortiment. Ik vind het niet lekker. De smaak wel, maar het is net rubber, als je erop kauwt...
Het is een restproduct van de kaas. Wellicht als de kaas niet vegetarisch is gestremd dat de wei dat dan ook niet is. Lijkt mij geen probleem, maar dat moet natuurlijk ieder voor zich uitmaken.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 00:43 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Is whey meestal niet vega? Bijv, kan ik gewoon taksi drinken of zit daar ook koe in?
Op geen enkele wijze vervelend bedoeld, maar puur uit oprechte interesse.. Hoe maak jij dan zelf het onderscheid tussen wat er in Gen 1:29 genoemd wordt en de daar al vlug op volgende Goddelijke waardering van dieroffers en de mededeling dat vlees van dieren gegeten mag worden?quote:Op woensdag 4 augustus 2010 13:16 schreef SilkenTofu het volgende:
Ik ben gelovig en ik geloof dat God de mens bedoeld heeft als vrucht, zaad en noot etende wezens (genesis 1:29), er is daarna vanalles misgegaan waardoor de mens wel vlees mag eten, maar als je leeft zoals God de mens bedoeld heeft eet je geen vlees. Daarom eet ik zoveel mogelijk zoals bedoeld, dan heb je geen vervangers nodig, want vlees hoeft niet vervangen te worden is mijn idee. Het "dieet" dat God aanbiedt is in feite al voldoende.
Ik denk dus dat de mens, voor het kwaad in de wereld ging werken was dat een uitgangspunt, geen vlees hoort te eten. Toen kwam de ellende, het kwaad liet van zich horen en daarmee werd alles anders. Ik geloof zelf niet dat God wil(de) dat mensen dieren voor hem gingen offeren.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 13:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Op geen enkele wijze vervelend bedoeld, maar puur uit oprechte interesse.. Hoe maak jij dan zelf het onderscheid tussen wat er in Gen 1:29 genoemd wordt en de daar al vlug op volgende Goddelijke waardering van dieroffers en de mededeling dat vlees van dieren gegeten mag worden?
Ah, die redenatie verwachtte ik wel, maar ik dacht toch: ik check het even.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 14:47 schreef SilkenTofu het volgende:
[..]
Ik denk dus dat de mens, voor het kwaad in de wereld ging werken was dat een uitgangspunt, geen vlees hoort te eten. Toen kwam de ellende, het kwaad liet van zich horen en daarmee werd alles anders. Ik geloof zelf niet dat God wil(de) dat mensen dieren voor hem gingen offeren.
Ik neem veel dingen niet letterlijk, want de bijbel is toch opgeschreven door mensen en niet door God zelf, maar ik denk wel dat het dieet voor de mensen plantaardig is (je komt ook niks tekort als je goed varieert en noten eet etc.). Ik vind de bijbel nog steeds een superlastig boek, ook mooi, maar het staat ook vol geweld.
Het oude testament is voor mij vooral een beeld van hoe beroerd het kon zijn, maar ook hoe mooi. Het nieuwe testament is de goedmaker van de ellende.
(Een zin gericht aan de mensheid in Genesis 1:29: Ook zei God: ‘Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn.)
Niet vegetarisch, wel superlekkere vegetarische dingen (die niet alleen besteld worden door vegetariėrs): De zakkendrager in Utrecht.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 11:54 schreef infp2009 het volgende:
Ok nieuw in deze topicreeks, en ook met vegetarisch koken en eten. Ben benieuwd naar alle tips!
Voor nu, wat zijn een paar goede vegetarische restaurants in de randstad? Ow, als er een beetje een leuk, romantisch tentje bij zit = meegenomen
Ik had eergister volgens mij de falafelballetjes SPICY, ik vond ze érg lekkerquote:Op donderdag 29 juli 2010 10:35 schreef Miekje87 het volgende:
[..]
Ja, die zijn er wel! Marrokaanse schrijf van de AH! Smaakt bijna het zelfde als de falafelballetjes, maar dan in schrijfvorm
hele poos geleden gehad, ze waren niet spicy en ze smaakten volgens mij ook niet erg naar falafelquote:Op zondag 8 augustus 2010 21:52 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik had eergister volgens mij de falafelballetjes SPICY, ik vond ze érg lekker
Ik pak meestal gewoon iets waar ik zin in heb in de natuurwinkel, hier is een redelijk groot vegetarisch kaas-assortiment. Let dus ook niet echt op welk merk het is.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 14:19 schreef Fuzzlet het volgende:
* veggie meldt *
Welke vega-kaas eten jullie? Ik vind eigenlijk alleen vooralsnog Bastiaansen lekker, wel een beetje onhandig dat ze die bij de natuurwinkels bij mij niet in verschillende varianten hebben. (vind vooral de belegen lekker, en ze hadden pas alleen maar hele jonge..zit ik hier nu met een soort rubberen kaas)
Ik weet eigenlijk niet wat de 'merk'naam is van mijn kaas, maar hij komt uit de natuurwinkel. Maar in de AH kan je ook gewoon vegetarische kaas kopen.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 14:19 schreef Fuzzlet het volgende:
* veggie meldt *
Welke vega-kaas eten jullie? Ik vind eigenlijk alleen vooralsnog Bastiaansen lekker, wel een beetje onhandig dat ze die bij de natuurwinkels bij mij niet in verschillende varianten hebben. (vind vooral de belegen lekker, en ze hadden pas alleen maar hele jonge..zit ik hier nu met een soort rubberen kaas)
Dan moet je alleen wel een iets grootere AH hebben, bij die van mij verkopen ze het in ieder geval niet..quote:Op maandag 16 augustus 2010 09:23 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik weet eigenlijk niet wat de 'merk'naam is van mijn kaas, maar hij komt uit de natuurwinkel. Maar in de AH kan je ook gewoon vegetarische kaas kopen.
Hier: http://www.vegatopia.com/(...)vegetarisch-gestremd
Van mij hoeven ze geen rekening met me te houden qua eten (ik kom soms ook onverwacht langs), maar als ze weer eens beginnen over BBQ of mij soep opscheppen met vlees en ik ze er dan weer aan moet herinneren, lijkt het wel eens alsof ze het expres doen.quote:Op maandag 16 augustus 2010 09:06 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Rijsttafel, vervelend zeg! Mijn ouders hebben er ook een handje van om het te "vergeten" of mij maar gewoon brood voor te zetten als ik daar blijf eten.
Ik ben niet helemaal wild van de AH vega-kaas..smaakt een beetje plasticquote:Op maandag 16 augustus 2010 09:49 schreef Bob. het volgende:
[..]
Dan moet je alleen wel een iets grootere AH hebben, bij die van mij verkopen ze het in ieder geval niet..Bij de Jumbo hebben ze wel ook veel!
Mijn ouders houden daar gelukkig wel rekening mee, maar ik heb nog steeds wat vrienden van vroeger die voorstellen te gourmetten. Leuk..zo'n vleesfeestquote:Op maandag 16 augustus 2010 13:18 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Van mij hoeven ze geen rekening met me te houden qua eten (ik kom soms ook onverwacht langs), maar als ze weer eens beginnen over BBQ of mij soep opscheppen met vlees en ik ze er dan weer aan moet herinneren, lijkt het wel eens alsof ze het expres doen.
Ik had hier eerst een EkoPlaza zitten, maar aangezien de huur van het gebouw niet meer op te brengen was zijn ze gestopt. Erg jammer, ze hadden een gigantische kaasafdelingquote:Op maandag 16 augustus 2010 16:46 schreef Fuzzlet het volgende:
[..]
Ik ben niet helemaal wild van de AH vega-kaas..smaakt een beetje plasticBij de natuurwinkel is de keuze ook vaak beperkt (pas hadden ze alleen van die light-kaas ..bleuh)
quote:Op dinsdag 21 september 2010 15:54 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Ik zie net Jort Kelder oesters en kaviaar eten. Nep vegetariėr!
Volgens mij mogen vegetariėrs ook vlees eten, alleen doen ze het niet.quote:Op dinsdag 21 september 2010 15:56 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
![]()
Misschien vindt/denkt hij dat vegetariėrs vis mogen, zoals wel meer mensen
quote:Op dinsdag 21 september 2010 16:18 schreef thabit het volgende:
[..]
Volgens mij mogen vegetariėrs ook vlees eten, alleen doen ze het niet.
Volgens mij eet ie daar ook iets met vis (brood met zalm). Maar zelfs al was het iets met vlees, kan ik me er niet druk over maken. Vind het allang goed dat bekende mensen zoals hij ervoor uitkomen dat ze vegetarisch zijn, of in ieder geval aan het welzijn van dieren denken.quote:Op dinsdag 21 september 2010 16:03 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Volgens mij eet hij hier een hamburger @ 14.00
http://bijonsindepc.kro.n(...)010/aflevering2.aspx
Nee, mag nietquote:Op dinsdag 21 september 2010 16:22 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Ja nou, ik vind het gewoon jammerMag toch
![]()
Als ik zeg: ik eet ook geen vis. OOO veganist dus? Waarom hebben mensen zo weinig algemene kennis?! Dan moet ik eigenlijk zeggen nee, lacto ovo vegetariėr.
Pescotariėr dusquote:Op dinsdag 21 september 2010 15:54 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Ik zie net Jort Kelder oesters en kaviaar eten. Nep vegetariėr!
Was ik een half jaar geleden ook, maar ben tot de conclusie gekomen dat het toch wel een beetje hypocriet is (dat zei ik toen ook alquote:
dat lees je wel meer, wat is dat toch met mannen en vlees?quote:Op dinsdag 21 september 2010 16:07 schreef Perruche het volgende:
Vriendje vindt het wat minder leuk
Er zijn in mijn omgeving ook veel meer (alleen maar, zelfs) vrouwen vegetariėr dan mannen, wel typisch..quote:Op dinsdag 21 september 2010 19:53 schreef Prego het volgende:
[..]
dat lees je wel meer, wat is dat toch met mannen en vlees?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |