Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak. Zal dus even door moeten zoeken voor iets lekkers (imo)...quote:Op donderdag 10 juni 2010 22:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Zo'n doosje, maar dan voor hamburgers.
[ afbeelding ]
Ik heb geen ervaring met het koken van peulvruchten. Zo heb ik geen idee hoe je humous zou moeten maken van die balletjes (ken de nederlandse naam niet van die dingen). Ik zal zoiets in de toekomst van een paar keer maken, maar om te beginnen lijkt me kant en klaar het makkelijkst, al dat er is.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:19 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt, kant-en-klaar? Zelf iets maken gaat je te ver?
Ow.. dat zelf maken van humus jummie! dat eet ik echt zoveelquote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:25 schreef douche-eendje het volgende:
Probeer eens een natuurwinkel? Er zijn wel do's en dont's als het gaat om vleesvervangers, het meeste is gewoon ronduit smerig. Ik ben geen vegetariër zodat ik nepvlees kan gaan eten.
Humus is iets anders dan falafel. Humus kun je op brood smeren en is vrij makkelijk te maken, geweekte kikkererwten pureren, wat olie/citroensap erdoor en voor de rest kun je er zo veel mogelijk mee variëren.
Hier een receptje voor falafel, mocht je het eens zelf willen maken: http://www.vegatopia.com/(...)afel-is-het-lekkerst
Oh ik vind ze juist heel lekker (en veel smaak!), je hebt ze gewoon niet goed gebakken, .quote:Op zaterdag 12 juni 2010 12:08 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Ik heb gisteren die soja burgers gemaakt van de AH... vond ze een beetje teleurstellen... weinig smaak, het was dat er sla, tomaat, ketchup, zout, kaas en brood bij was anders had het helemaal geen smaak. Zal dus even door moeten zoeken voor iets lekkers (imo)...
Zijn er geen burgers gemaakt obv peulvruchten.. zeg maar falaffel ballen in de vorm van een schijfje/burger?
BvD.
Gewoon in het pannetje paar minuten elke kant en dan beetje bruin laten worden, toch?quote:Op zaterdag 12 juni 2010 14:46 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Oh ik vind ze juist heel lekker (en veel smaak!), je hebt ze gewoon niet goed gebakken, .
Nee, maar die van mij hebben wel veel smaak .quote:Op zaterdag 12 juni 2010 14:57 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Gewoon in het pannetje paar minuten elke kant en dan beetje bruin laten worden, toch?
Het is toch gewoon een standaard ding.. of heb jij een speciale techniek?
Dit ding van Tivall.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:36 schreef rhubarbje het volgende:
post eens een plaatje van wat je op hebt dan?
want voor mijn gevoel hebben we het echt over iets heel anders
Ik kleed m'n eten ook altijd aan, maar (sorry voor het telkens in herhaling vallen) dan wil ik wel dat m'n basisproduct lekker is. Als ik zo'n hamburger als gisteren op had, ofzoiets als jij beschrijft vind ik hem zeker lekker.. maar dan komt omdat het andere het lekker maakt. Zo'n hamburgers zonder dat hij is aangekleed lijkt me niks.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:46 schreef rhubarbje het volgende:
hmm nee ik heb het toch wel over die
ik vind hem heel lekker!
na de groentenburger mn favoriet!
ik kleed hem wel altijd wat aan zeg maar
gegrilde paprika en ui op mn broodje en sla en komkommer en een lekker sausje
heerlijk!
die ken ik niet?quote:Op zaterdag 12 juni 2010 16:50 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Ik at eerst die lambs, jalapeno en tomaatburgers van de AH, die hadden imo wel veel smaak.
Nou, dat is echt vlees he, misschien dat je het daarom niet kent. Ik eet nog niet zo lang geen vlees /vis.quote:Op zaterdag 12 juni 2010 17:02 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
die ken ik niet?
quorn vind ik vooral handig om in huis te hebben en in dingen te verwerken
de naturel stukjes bv in een wrap of de gehakt in een lasagne of sausje
de sate stukjes zijn wel echt briljant lekker
en de maaslander kaasdinges vind ik ook lekker maar volgens mij is die echt puur evil
Bron: http://www.nu.nl/economie/2267762/keurmerk-duurzame-soja.htmlquote:Keurmerk voor duurzame soja
Uitgegeven: 11 juni 2010 15:14
Laatst gewijzigd: 11 juni 2010 15:14
RIJSWIJK - Met ingang van volgend jaar komt soja op de markt voorzien van certificaten die uitwijzen dat die duurzaam geproduceerd is.
© ANP
Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën meldt dat de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja, waarbij organisaties en bedrijven uit twintig landen zijn betrokken, aangescherpte normen heeft aangenomen die leiden tot onafhankelijk gecertificeerde soja.
De productie van soja groeit snel, vooral door de toenemende behoefte aan vlees in sterk groeiende economieën, waaronder die in China.
Kap
De teelt van soja vindt vooral plaats in Zuid-Amerika, maar mag volgens de Nederlandse Task Force Duurzame Soja niet leiden tot kap van het regenwoud. Bij duurzaamheid wordt niet alleen rekening gehouden met het milieu, maar ook met rechten van werknemers.
Deelname van Nederland aan het internationale overleg is van belang omdat ons land een grote verwerker is van soja, zowel in veevoer als in de voedingsmiddelenindustrie.
Van de task force maken onder meer Unilever, Ahold (Albert Heijn), Rabobank, diervoederbedrijven en landbouwcorporaties deel uit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |