Já hoorquote:AMSTERDAM - De maatschappelijke kosten die gepaard gaan met de productie van varkensvlees bedragen jaarlijks minstens anderhalf miljard euro. Dat zijn de resultaten van een onderzoek van De Vrije Universiteit in Amsterdam. Volgens de VU zou varkensvlees eigenlijk 35 procent duurder zou moeten zijn als de milieueffecten in de prijs zouden worden doorberekend.
In het onderzoek werd gekeken naar de kosten van de klimaatverandering, het dierenwelzijn, de biodiversiteit en ziektes door de massaproductie.
In de gemiddelde prijs van varkensvlees zijn deze kosten nauwelijks meegenomen. Om consumenten op te laten draaien voor deze kosten zou bijvoorbeeld de belasting omhoog moeten. Een mogelijkheid is om het btw-tarief te verhogen van zes naar negentien procent, maar zelfs deze maatregel is volgens de onderzoekers onvoldoende om de maatschappelijke kosten te dekken.
De gemiddelde prijs van een kilo varkensvlees is nu 6,69 euro. De totale maatschappelijke kosten bedragen per kilo varkensvlees 2,32 euro. Eigenlijk zou varkensvlees dus zo'n negen euro per kilo koeten kosten. (Novum)
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ks-1-5-miljard.dhtml
kwestie van googlen:quote:Op woensdag 21 april 2010 13:27 schreef Netsplitter het volgende:
En voor wie is dat onderzoek uitgevoerd?
quote:De Nicolaas G. Pierson Foundation is het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Het doel van NGPF is het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en het verbreden van kennis en bewustzijn over vraagstukken van maatschappelijk belang, in het bijzonder met betrekking tot de kernthema’s van dierenwelzijn, dierenrechten, duurzaamheid en natuur. De NGPF richt zich op het analyseren en presenteren van alternatieven die kunnen bijdragen aan de totstandbrenging van een aangenamere, diervriendelijker en duurzamere samenleving. Hiermee tracht de Nicolaas G. Pierson Foundation bestaand wetenschappelijk onderzoek en kennis over deze thema’s toegankelijker te maken voor het grote publiek en het maatschappelijk en politiek debat erover te stimuleren. Daarnaast initieert de NGPF zelf wetenschappelijk onderzoek.
Viel te verwachten.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:29 schreef Sander het volgende:
[..]
kwestie van googlen:
http://www.dierennieuws.nl/nw/art/201004/nw85214.htm
http://www.ngpf.nl/
[..]
Oh by all means. Typisch genoeg dat de Partij van de Dieren "onderzoek" doet en zie daar! Hun "onderzoek" onderschrijft precies wat ze al wilden; weg met de bioindustrie en tax op vleesquote:
Veel invloed.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:28 schreef Bommenlegger het volgende:
En wat heeft belasting voor invloed op het milieu?
Heeft het dan ineens geen invloed meer op het klimaat?
VUquote:Op woensdag 21 april 2010 13:27 schreef Netsplitter het volgende:
En voor wie is dat onderzoek uitgevoerd?
De slager die zijn eigen vlees keurt?quote:Op woensdag 21 april 2010 13:29 schreef Sander het volgende:
[..]
kwestie van googlen:
http://www.dierennieuws.nl/nw/art/201004/nw85214.htm
http://www.ngpf.nl/
[..]
Ontlasting wel iig.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:28 schreef Bommenlegger het volgende:
En wat heeft belasting voor invloed op het milieu?
Heeft het dan ineens geen invloed meer op het klimaat?
Wees maar gerust hoor, daar verzinnen we wel weer een nieuwe belasting voor, komt goedquote:Op woensdag 21 april 2010 13:40 schreef Amos_ het volgende:
En wat zijn de kosten van een stijgende groenteproductie als er minder vlees gegeten wordt?
Sorry hoor, mijn sarcasmedetector laat me even in de steek. Is dit serieus bedoeld?quote:Op woensdag 21 april 2010 13:40 schreef Amos_ het volgende:
En wat zijn de kosten van een stijgende groenteproductie als er minder vlees gegeten wordt?
Pas maar op dat je er niet zo gaat uitzien.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:37 schreef Salatrel het volgende:
vegetariërs zijn HET bewijs dat vlees eten goed voor je is.
minder belasting op vlees!
Deels wel ja. Dit soort onderzoeken hebben geen enkel nut.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:45 schreef Frollo het volgende:
[..]
Sorry hoor, mijn sarcasmedetector laat me even in de steek. Is dit serieus bedoeld?
De maatschappelijke kosten van een stijgende groenteproductie zullen zeer aanzienlijk lager zijn dan bij de productie van vlees, omdat het produceren van groente zeer aanzienlijk minder milieubelastend is in vergelijking met de productie van vlees.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:40 schreef Amos_ het volgende:
En wat zijn de kosten van een stijgende groenteproductie als er minder vlees gegeten wordt?
Dat lijkt me vrij sterk. Er spelen dan straks veel andere problemen.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:57 schreef rutger05 het volgende:
[..]
De maatschappelijke kosten van een stijgende groenteproductie zullen zeer aanzienlijk lager zijn dan bij de productie van vlees, omdat het produceren van groente zeer aanzienlijk minder milieubelastend is in vergelijking met de productie van vlees.
Mja, maar los van de betrouwbaarheid of het nut van dit onderzoek, je kunt toch wel begrijpen dat de groenteproductie juist daalt als er minder vlees geproduceerd wordt.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:54 schreef Amos_ het volgende:
[..]
Deels wel ja. Dit soort onderzoeken hebben geen enkel nut.
Nee maar die leven ook niet van de groenteproductie van de menselijke markt. Of dacht je echt dat ze mooie stukjes sla en broccoli kregen?quote:Op woensdag 21 april 2010 13:59 schreef Frollo het volgende:
[..]
Mja, maar los van de betrouwbaarheid of het nut van dit onderzoek, je kunt toch wel begrijpen dat de groenteproductie juist daalt als er minder vlees geproduceerd wordt.
Dieren leven immers niet op lucht.
Nee, vee krijgt sojabonen en zulks te eten waar regenwoud voor gekapt wordt.quote:Op woensdag 21 april 2010 14:04 schreef Amos_ het volgende:
Nee maar die leven ook niet van de groenteproductie van de menselijke markt. Of dacht je echt dat ze mooie stukjes sla en broccoli kregen?
Als vlees duurder wordt, denk ik dat mensen juist eerder goedkope vette diepvries hamburgers kopen dan een mager stukje vlees.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:34 schreef Deetch het volgende:
Alle kosten moeten mi in producten worden doorgerekend. Daardoor zal vlees en vis duurder worden en wordt ecologisch vlees relatief betaalbaarder. lijkt me een goede rem op alle obesitas en overconsumptie problemen die we tegenwoordig hebben.
Nee hoor, dat dacht ik niet echt.quote:Op woensdag 21 april 2010 14:04 schreef Amos_ het volgende:
[..]
Nee maar die leven ook niet van de groenteproductie van de menselijke markt. Of dacht je echt dat ze mooie stukjes sla en broccoli kregen?
Ja? Staat de broccoliteelt bekend om zijn problemen met onverdoofd castreren en hoge mate van antibiotica gebruik?quote:Op woensdag 21 april 2010 15:16 schreef BasEnAad het volgende:
Dat "onderzoek"![]()
![]()
Je kunt zo'n verhaal maken voor alle voeding op de wereld. Dit is echt propagandistische onzin.
Als je wat te zeggen hebt, zeg het dan goed want je vergeet even de pesticieden die op de gewassen worden gespoten.quote:Op woensdag 21 april 2010 16:03 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Ja? Staat de broccoliteelt bekend om zijn problemen met onverdoofd castreren en hoge mate van antibiotica gebruik?
Alle problemen die voor gewassen gelden, gelden in in zesvoud voor vlees. Zoals Frollo namelijk al zei, heb je namelijk heel wat plantaardigeiwit nodig om dierlijkeiwit te maken.quote:Op woensdag 21 april 2010 16:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Als je wat te zeggen hebt, zeg het dan goed want je vergeet even de pesticieden die op de gewassen worden gespoten.
Vlees heeft zo weinig invloed op het totale klimaat dat het de moeite eigenlijk niet zou moeten zijn. Die vegetariërs proberen door te schreeuwen zich op de kaart te plaatsen. Eigenlijk zouden er fanatieke vleeseters op moeten staan om een tegenbeweging op te richten. Maar die hebben wel wat beters te doen want die zitten niet de hele dag op een afgeragde bank in een krakerspandje zich druk te maken over de wereld en de maatschappij waar ze toch niet aan mee doen.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:28 schreef Bommenlegger het volgende:
En wat heeft belasting voor invloed op het milieu?
Heeft het dan ineens geen invloed meer op het klimaat?
Ook ik heb het geprobeerd. Een week geen vlees geprobeerd te eten, je moet immers weten waar je het over hebt vind ik. 3 dagen hield ik het vol want ik voelde alle kracht uit mijn lijf verdwijnen. Vlees houd je kracht.quote:Op woensdag 21 april 2010 13:37 schreef Salatrel het volgende:
vegetariërs zijn HET bewijs dat vlees eten goed voor je is.
minder belasting op vlees!
Daarom, ik vind vlees nu al duur genoeg.quote:Op woensdag 21 april 2010 14:47 schreef zoalshetis het volgende:
ik weet niet, maar ik betaal nu ook wel 9 euro gemiddeld per kilo varkensvlees.
Wat eet je als je groentes eet die in de reclame zijn gestopt? De zelfde barre omstandigheden, onderdrukkingen, bio aanpassingen en uitbuitingen van de boer als bij vlees. Alleen hoor je een stuk groente niet schreeuwen voordat er een mes in gaat.quote:Op woensdag 21 april 2010 16:17 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Alle problemen die voor gewassen gelden, gelden in in zesvoud voor vlees. Zoals Frollo namelijk al zei, heb je namelijk heel wat plantaardigeiwit nodig om dierlijkeiwit te maken.
Jup.. die gewoon naar de kist gaat en waar de industrie geen flikker van terug gaat zien.quote:Op woensdag 21 april 2010 16:19 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Daarom, ik vind vlees nu al duur genoeg.
Maar ze willen het gewoon nog een beetje duurder maken, dus wordt er een onderzoek gedaan, flink met milieutermen gegooid en worden we klaargestoomd voor de vleestaks
Tot nu toe vind ik je argumentatie niet heel sterk. Je probeert vlees niet te verdedigen: nee je kiest er voor groente aanvallen. Dat er ‘slechte’ groente bestaat geloof ik direct. Goed argument om die groente te vermijden. Dat er ‘slechte’ groente bestaat is echter geen enkele rechtvaardiging voor het consumeren van ‘slecht’ vlees.quote:Op woensdag 21 april 2010 16:20 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Wat eet je als je groentes eet die in de reclame zijn gestopt? De zelfde barre omstandigheden, onderdrukkingen, bio aanpassingen en uitbuitingen van de boer als bij vlees. Alleen hoor je een stuk groente niet schreeuwen voordat er een mes in gaat.
Lees het laatste stukje even van die post waarin ik 2 mensen quote.quote:Op woensdag 21 april 2010 16:25 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Tot nu toe vind ik je argumentatie niet heel sterk. Je probeert vlees niet te verdedigen: nee je kiest er voor groente aanvallen. Dat er ‘slechte’ groente bestaat geloof ik direct. Goed argument om die groente te vermijden. Dat er ‘slechte’ groente bestaat is echter geen enkele rechtvaardiging voor het consumeren van ‘slecht’ vlees.
misschien eerst even een onderzoek naar hoe vaak vegetariers zich ziek melden en kijken wat daarvan de kosten zijn?quote:Op woensdag 21 april 2010 13:37 schreef Salatrel het volgende:
vegetariërs zijn HET bewijs dat vlees eten goed voor je is.
minder belasting op vlees!
Mmm leuke invalshoekquote:Op woensdag 21 april 2010 18:09 schreef kawotski het volgende:
[..]
misschien eerst even een onderzoek naar hoe vaak vegetariers zich ziek melden en kijken wat daarvan de kosten zijn?
Dat komt niet door het vegetarisme, zowel het vegetarisme als het vaak ziek melden komt door de gemeenschappelijke oorzaak dat het aanstellers zijn.quote:Op woensdag 21 april 2010 18:09 schreef kawotski het volgende:
[..]
misschien eerst even een onderzoek naar hoe vaak vegetariers zich ziek melden en kijken wat daarvan de kosten zijn?
Wat een onzin. Er zijn heel veel mensen die om verschillende redenen ervoor kiezen om vegetarier te zijn. Vaak zijn zij veel bewuster bezig met gezondheid dan andere burgers. Ik kan het ook alleen maar toejuichen gezien de voordelen van het vegetarisme.quote:Op woensdag 21 april 2010 18:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat komt niet door het vegetarisme, zowel het vegetarisme als het vaak ziek melden komt door de gemeenschappelijke oorzaak dat het aanstellers zijn.
Geen onderzoek, maar wel een praktijkgeval:: Ik ben nu een jaar of 17 vegetariër en ben in mijn werkende leven 1 dag ziek geweest.quote:Op woensdag 21 april 2010 18:09 schreef kawotski het volgende:
[..]
misschien eerst even een onderzoek naar hoe vaak vegetariers zich ziek melden en kijken wat daarvan de kosten zijn?
Ik heb er ook niks tegen, maar ik kan me best voorstellen dat de correlatie wanneer die er is anders werkt dan oorzakelijk.quote:Op woensdag 21 april 2010 18:44 schreef rutger05 het volgende:
[..]
Wat een onzin. Er zijn heel veel mensen die om verschillende redenen ervoor kiezen om vegetarier te zijn. Vaak zijn zij veel bewuster bezig met gezondheid dan andere burgers. Ik kan het ook alleen maar toejuichen gezien de voordelen van het vegetarisme.
Daar kan ik ver in mee gaan, er is alleen nog een andere partij bij betrokken: de dieren. Als je erken dat dieren wezen zijn die kunnen lijden is het iets moeilijker om aan de zijlijn te blijven staan en te zeggen: oké, ik eet dan wel geen varkens, maar ik heb er geen enkele moeite mee dat dit varken onverdoofd gecastreerd is omdat McKillem geen 3 cent meer wilt betalen voor zijn karbonade. Net zo als ik mij goed kan voorstellen dat jij er wat van zegt als een baasje zijn hond mishandeld.quote:Op woensdag 21 april 2010 20:38 schreef McKillem het volgende:
Ik snap dat niet. Kan iedereen niet gewoon zijn eigen leven lijden en zich voor de verandering eens niet bemoeien met dat van een ander?
De een eet geen vlees en ik zweer bij vlees. Prachtig toch dat dat kan? Maar komt iig niet met achterlijke plannen voor een tax voor iedereen die wel een vleesje geniet want daar ga ik van kotsen.
Bovendien ben ik een tamelijk moeilijke eter. Ik heb geen idee wat ik zou moeten klaarmaken als ik geen vlees zou eten.
Beetje spartaans gaan zitten leven om een paar van die fanatiekelingen, dikke hudde.
Uitzonderingen zul je altijd hebbenquote:Op woensdag 21 april 2010 18:56 schreef Frollo het volgende:
[..]
Geen onderzoek, maar wel een praktijkgeval:: Ik ben nu een jaar of 17 vegetariër en ben in mijn werkende leven 1 dag ziek geweest.
Sowieso begint het steeds duidelijker te worden dat een vleesloos dieet gezonder is. Er zijn al zorgverzekeraars die vegetariërs korting geven op de premie.
Misschien omdat vegetariërs bewust met hun gezondheid omgaan, meer dan de gemiddelde vleeseter.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:01 schreef kawotski het volgende:
[..]
Uitzonderingen zul je altijd hebben, ik ken dan ook geen vegetariers die weinig tot nooit ziek zijn. Hoeft natuurlijk niet aan het niet eten van vlees te liggen maar om als zorgverzekeraar zomaar korting te geven dan ben ik wel benieuwd waar dat op gebaseerd is. Er zullen toch meer factoren zijn dan alleen maar een stukje vlees weglaten.
Het verschil is niet 3 cent, om mee te beginnen. Prijsverschillen zijn vaak substantieel te noemen en een hele hoop mensen zullen gewoon geen keuze hebben. Ten tweede heb ik het over vlees in het algemeen en ik selecteer doorgaans helemaal niet op prijs, maar wacht ik tot de winkel 1 of andere aanbieding in mijn gezicht smijt. Of dat dan varken, kip, rund, haas, schaap of giraffe is doet me niet zo veel. En ik heb er wel moeite mee dat varkens onderdooft gekastereerd worden, maar een leeuw rukt ook weerloze hertjes zonder verdoving uit elkaar. En dan kan je wel zeggen maar dat is natuur, maar dat word het natuurlijk niet minder pijnlijk door voor dat hertje. Bovendien is het natuur dat wij vlees eten, wat is anders het nut van onze snijtanden.quote:Op woensdag 21 april 2010 20:57 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Daar kan ik ver in mee gaan, er is alleen nog een andere partij bij betrokken: de dieren. Als je erken dat dieren wezen zijn die kunnen lijden is het iets moeilijker om aan de zijlijn te blijven staan en te zeggen: oké, ik eet dan wel geen varkens, maar ik heb er geen enkele moeite mee dat dit varken onverdoofd gecastreerd is omdat McKillem geen 3 cent meer wilt betalen voor zijn karbonade. Net zo als ik mij goed kan voorstellen dat jij er wat van zegt als een baasje zijn hond mishandeld.
In welke ook maar minimaal mogelijk scenario gaat dit gebeuren?quote:Daarnaast - vorige week hadden we het over kippen en antibiotica - is er nog het probleem dat voor jouw goedkope stukje kippenvlees er straks voor mij geen werkende antibiotica meer is (beetje gechargeerd). Dat geeft wel aan dat deze discussie wel wat complexer is dan alleen jouw keuze.
nogal zinloos verhaal als je er niet bij vertelt hoe lang dat werkende leven dan isquote:Op woensdag 21 april 2010 18:56 schreef Frollo het volgende:
[..]
Geen onderzoek, maar wel een praktijkgeval:: Ik ben nu een jaar of 17 vegetariër en ben in mijn werkende leven 1 dag ziek geweest.
ZES!?quote:Op woensdag 21 april 2010 16:17 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Alle problemen die voor gewassen gelden, gelden in in zesvoud voor vlees.
McKillem, jij bent niet verantwoordelijk voor de leeuw die het hertje verscheurt. Jij bent wel verantwoordelijk voor de boer die de ballen van zijn big afknipt. Jij betaalt die boer immers (ook al zitten er een aantal schakels tussen) - een grotere steun kun je mensen niet geven.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:09 schreef McKillem het volgende:
[..]
Het verschil is niet 3 cent, om mee te beginnen. Prijsverschillen zijn vaak substantieel te noemen en een hele hoop mensen zullen gewoon geen keuze hebben. Ten tweede heb ik het over vlees in het algemeen en ik selecteer doorgaans helemaal niet op prijs, maar wacht ik tot de winkel 1 of andere aanbieding in mijn gezicht smijt. Of dat dan varken, kip, rund, haas, schaap of giraffe is doet me niet zo veel. En ik heb er wel moeite mee dat varkens onderdooft gekastereerd worden, maar een leeuw rukt ook weerloze hertjes zonder verdoving uit elkaar. En dan kan je wel zeggen maar dat is natuur, maar dat word het natuurlijk niet minder pijnlijk door voor dat hertje. Bovendien is het natuur dat wij vlees eten, wat is anders het nut van onze snijtanden.
Feit blijft dat de regering dat probleem op kan lossen door onmenselijk gedrag gewoon te verbieden. Je moet niet mij gaan aankijken alsof ik de duivel ben omdat ik vlees eet.
[..]
In het scenario van de ESBL bacterie (en MRSA (ziekenhuisbacterie) bij varkens). 80% van het kippenvlees is ESBL besmet. Deze bacterie is resistent tegen vrijwel alle vormen van antibiotica omdat de pluimveehouderij jaren lang antibiotica als groeibevorderaar heeft ingezet. Lage kostprijs voor alles toch?quote:In welke ook maar minimaal mogelijk scenario gaat dit gebeuren?
ssst... vertel hem maar niets over de massaproductie van soja. je weet wel, die boon die een flinke hoeveelheid oestrogeen bevat.quote:
Flikker even een heel eind op. Ik draag die boer toch niet op dat te doen of wel, achterlijke worst.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:25 schreef Gimmick het volgende:
[..]
McKillem, jij bent niet verantwoordelijk voor de leeuw die het hertje verscheurt. Jij bent wel verantwoordelijk voor de boer die de ballen van zijn big afknipt. Jij betaalt die boer immers (ook al zitten er een aantal schakels tussen) - een grotere steun kun je mensen niet geven.
Ook het feit dat wij snijtanden hebben is geen logische rechtvaardiging voor het afknippen van staartjes en balletjes.
[..]
En komt dat door de kip, of omdat mensen de kip niet juist klaarmaken? Juistem. Wat voor effect heeft dit op jou al geen kip eter?quote:In het scenario van de ESBL bacterie (en MRSA (ziekenhuisbacterie) bij varkens). 80% van het kippenvlees is ESBL besmet. Deze bacterie is resistent tegen vrijwel alle vormen van antibiotica omdat de pluimveehouderij jaren lang antibiotica als groeibevorderaar heeft ingezet. Lage kostprijs voor alles toch?
Bij mensen kan deze bacterie verwoestende schade opleveren omdat eenvoudige infecties niet of nauwelijks bestreden kunnen worden. Ondertussen is 6 procent van de mensen al drager van de bacterie. In 2007 zijn er 100 mensen aan overleden in Nederland - recentere cijfers zijn er niet maar het vermoeden bestaat dat het aantal snel hoger wordt.
[url=http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=24593&tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=748f9a001a]http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=24593&tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=748f9a001a[/url]
Lees ik nu een zuivere "Ich hab' es nicht gewusst'-verdediging?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:29 schreef McKillem het volgende:
[..]
Flikker even een heel eind op. Ik draag die boer toch niet op dat te doen of wel, achterlijke worst.
Ik koop vlees, wat er tussen de regels door mee gebeurt is mijn zaak niet. Of doe jij ook backgroundchecks iedere keer als je ergens iets koopt om 100% zeker te weten dat je niet direct of indirect een doel steunt waar je het niet mee eens bent?
Het komt niet door de kip, maar door hoe de kippen worden gehouden, gesanctioneerd door de kopers van dat vlees.quote:En komt dat door de kip, of omdat mensen de kip niet juist klaarmaken?
En terecht, we leveren al veel te veel in onder dezelfde kut argumenten. Moet maar eens een keer kappen. Milieu dit milieu dat. Weet je wat goed is voor het milieu? Economie stopzetten en de natuur de wereld terug laten nemen, en als een stel neanderthalers te gaan leven. Daar komt het namelijk wel op neer.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:28 schreef Verbal het volgende:
Och jee, als je toch aan het kiloknallervlees van de Nederlander komt
V.
quote:Op woensdag 21 april 2010 21:29 schreef McKillem het volgende:
[..]
Flikker even een heel eind op. Ik draag die boer toch niet op dat te doen of wel, achterlijke worst.
Ik koop vlees, wat er tussen de regels door mee gebeurt is mijn zaak niet. Of doe jij ook backgroundchecks iedere keer als je ergens iets koopt om 100% zeker te weten dat je niet direct of indirect een doel steunt waar je het niet mee eens bent?
[..]
En komt dat door de kip, of omdat mensen de kip niet juist klaarmaken? Juistem. Wat voor effect heeft dit op jou al geen kip eter?
Pfoei, probeer jij het record drogredeneren te vestigen of zo?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:33 schreef McKillem het volgende:
[..]
En terecht, we leveren al veel te veel in onder dezelfde kut argumenten. Moet maar eens een keer kappen. Milieu dit milieu dat. Weet je wat goed is voor het milieu? Economie stopzetten en de natuur de wereld terug laten nemen, en als een stel neanderthalers te gaan leven. Daar komt het namelijk wel op neer.
Met zijn allen lekker moeilijk doen om de co2 van een vleesje maar nog wel het halve land die met een BMW X5 meent naar het werk te moeten gaan, roken, kleding aanhebben, tv kijken, computeren, whatever.
Neehoor, ik weet dondersgoed wat er hier en daar speelt, maar ik doe er gewoon geen reet mee want ik heb er geen hol mee te maken en kan er geen reet aan doen. Ook al ik geen vlees koop, gaat het gewoon door, waarom zou ik het dan mezelf onthouden.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:32 schreef Verbal het volgende:
[..]
Lees ik nu een zuivere "Ich hab' es nicht gewusst'-verdediging?
[..]
Het komt niet door de kip, maar door hoe de kippen worden gehouden, gesanctioneerd door de kopers van dat vlees.
V.
Die boon die voor 90% als veevoer dient?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:26 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ssst... vertel hem maar niets over de massaproductie van soja. je weet wel, die boon die een flinke hoeveelheid oestrogeen bevat.
Kom dan niet met allerlei drogredeneringen, maar kom er gewoon voor uit dat je een immorele ego bent.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:35 schreef McKillem het volgende:
[..]
Neehoor, ik weet dondersgoed wat er hier en daar speelt, maar ik doe er gewoon geen reet mee want ik heb er geen hol mee te maken en kan er geen reet aan doen. Ook al ik geen vlees koop, gaat het gewoon door, waarom zou ik het dan mezelf onthouden.
Ik noem het gewoon realistisch redeneren. Wat jij er van maakt moet je zelf weten.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:34 schreef Verbal het volgende:
[..]
Pfoei, probeer jij het record drogredeneren te vestigen of zo?
V.
de soja, ja.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:37 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Die boon die voor 90% als veevoer dient?
Ik ben een immoreel ego?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:37 schreef Verbal het volgende:
[..]
Kom dan niet met allerlei drogredeneringen, maar kom er gewoon voor uit dat je een immorele ego bent.
V.
Nou ja, het voorkomen van ESBL besmetting heeft net als salmonella wel te maken met de bereiding. Maar dan ben je er nog niet. ESBL zit namelijk ook in de mest die weer uitgereden wordt over het land. Daarna zit het in de sloot en op je wortel, kool, courgette enzovoorts.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:33 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
MRSA of ESBL heeft helemaal niets met het bereiden van kip te maken. Misschien dat je in de war bent met salmonella.
Die ja, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van e-coli bij koeien, die geen drol kunnen met dat spul, omdat ze gras horen te eten en te herkauwen, wat niet kan op feedlots en in megastallen.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:37 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Die boon die voor 90% als veevoer dient?
Nee. Die bacterie moet gewoon niet in die dieren tot ontwikkeling komen, wat wel gebeurt als gevolg van de bio-industrie. Door de massale verwerking van vlees, waardoor het vlees van tientallen, zo niet honderden koeien in één hamburger terecht komt, wordt de kans op kruisbesmetting nog eens verveelvoudigd. Wat jij nu doet is het paard achter de wagen spannen.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:39 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Nou ja, het voorkomen van ESBL besmetting heeft net als salmonella wel te maken met de bereiding.
Alleen ik, of iedereen die vlees eet en realistisch nadenkt?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:41 schreef Verbal het volgende:
[..]
Ja. Een gewetenloos egocentrisch geval.
V.
Precies.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:39 schreef Gimmick het volgende:
[..]
Nou ja, het voorkomen van ESBL besmetting heeft net als salmonella wel te maken met de bereiding. Maar dan ben je er nog niet. ESBL zit namelijk ook in de mest die weer uitgereden wordt over het land. Daarna zit het in de sloot en op je wortel, kool, courgette enzovoorts.
Dat is nou net het punt, je denkt niet realistisch na, je kotst wat drogredeneringen uit.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:42 schreef McKillem het volgende:
[..]
Alleen ik, of iedereen die vlees eet en realistisch nadenkt?
Dat maak jij er van, dat is niet feitelijk waar. Het zou me zelfs verbazen dat jij zo hier en nu kan uitleggen wat een drogreden eigenlijk is zonder naar vandale.nl te surfen.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:44 schreef Verbal het volgende:
[..]
Dat is nou net het punt, je denkt niet realistisch na, je kotst wat drogredeneringen uit.
De intensieve veeteelt is op geen enkele manier vol te houden. Punt.
V.
Nou... heel veel van die beesten zijn juist wél ziek. Door de manier waarop ze gehouden worden. Het is goedkoper om zieke beesten te hebben.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:43 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Precies.
Handig hè, honderdduizenden kippen per dag injecteren met antibiotica, terwijl ze niet ziek zijn. De ideale manier om een ziekte te krijgen die immuun is voor antibiotica.
Ik vind dat je als consument verantwoordelijk bent voor de gehele keten van het product dat je koopt. Dat is een theoretische verantwoordelijkheid - dat weet ik ook wel. Het is vaak onmogelijk of ondoenlijk om alles te controleren. Heldere labels, gezond verstand en google brengen je al best ver. Maar als de consument de producent niet corrigeert, wie dan wel?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:29 schreef McKillem het volgende:
[..]
Flikker even een heel eind op. Ik draag die boer toch niet op dat te doen of wel, achterlijke worst.
Ik koop vlees, wat er tussen de regels door mee gebeurt is mijn zaak niet. Of doe jij ook backgroundchecks iedere keer als je ergens iets koopt om 100% zeker te weten dat je niet direct of indirect een doel steunt waar je het niet mee eens bent?
Het punt is niet de bacterie an sich. Het punt is de resistentie voor vrijwel alle antibiotica. Omdat ik gewoon met mensen in contact sta, kan het dus ook mij treffen.quote:En komt dat door de kip, of omdat mensen de kip niet juist klaarmaken? Juistem. Wat voor effect heeft dit op jou al geen kip eter?
Speel jij altijd zo op de man? Dat doe je vast om jouw gebrek aan inhoud te maskeren...quote:Op woensdag 21 april 2010 21:44 schreef Verbal het volgende:
[..]
Dat is nou net het punt, je denkt niet realistisch na, je kotst wat drogredeneringen uit.
De intensieve veeteelt is op geen enkele manier vol te houden. Punt.
V.
Maar wat heeft de consument daar mee te maken? We hebben toch een regering die regels opstelt voor het juist houden van dieren of niet soms? Ga daar tegenaan huilen.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:45 schreef Verbal het volgende:
[..]
Nou... heel veel van die beesten zijn juist wél ziek. Door de manier waarop ze gehouden worden. Het is goedkoper om zieke beesten te hebben.
En dan komen we met oplossingen als 'goed bereiden'.
V.
Wat is feitelijk niet waar? Dat de intensieve veeteelt op deze manier niet is vol te houden? Dan zit je er naast.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:45 schreef McKillem het volgende:
[..]
Dat maak jij er van, dat is niet feitelijk waar.
Als je dat serieus denkt, ben je een n00b.quote:Het zou me zelfs verbazen dat jij zo hier en nu kan uitleggen wat een drogreden eigenlijk is zonder naar vandale.nl te surfen.
O, nu is ineens alles de verantwoordelijkheid van de regering? Jij bent een willoos geval?quote:Op woensdag 21 april 2010 21:46 schreef McKillem het volgende:
[..]
Maar wat heeft de consument daar mee te maken? We hebben toch een regering die regels opstelt voor het juist houden van dieren of niet soms? Ga daar tegenaan huilen.
Integendeel, meer dan voldoende inhoud aanwezig.quote:Op woensdag 21 april 2010 21:46 schreef teknomist het volgende:
[..]
Speel jij altijd zo op de man? Dat doe je vast om jouw gebrek aan inhoud te maskeren...
quote:Op woensdag 21 april 2010 13:46 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Pas maar op dat je er niet zo gaat uitzien.
[ afbeelding ]
hij ziet er gezonder uit dan de gemiddelde 30-ger op dit moment.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |