Bij het DVDs menu in de video settings kun je instellen dat ze automatisch afgespeeld moeten worden. Hoe het verder werkt weet ik niet, ik doe alles van iso's.quote:Op zondag 7 maart 2010 19:02 schreef Blackf1re het volgende:
Aha. Hoe speel je een DVD schijfje af in XBMC?
Ik zie namelijk geen cdrom station bij de mappen die je kan toevoegen in XBMC
Dankjequote:Op zondag 7 maart 2010 20:04 schreef Antaresje het volgende:
[..]
Bij het DVDs menu in de video settings kun je instellen dat ze automatisch afgespeeld moeten worden. Hoe het verder werkt weet ik niet, ik doe alles van iso's.
Als je je windows-partitie kunt mounten kun je toch Clam AV gebruiken?quote:Op zondag 7 maart 2010 21:22 schreef Hameren_Yzer het volgende:
Bestaat er een anti-virusscanner die mijn windows-partitiekan scannen vanuit ubuntu?
Maar op hun site staan er twee versies: één voor ubuntu en één voor windows, ik ben op zoek naar iets om vanuit mijn ubuntu mijn windows systeem na te kijken/fixen/... .quote:Op zondag 7 maart 2010 21:29 schreef Iblis het volgende:
[..]
Als je je windows-partitie kunt mounten kun je toch Clam AV gebruiken?
Je kunt toch je windows-partitie mounten onder Ubuntu?quote:Op zondag 7 maart 2010 21:34 schreef Hameren_Yzer het volgende:
[..]
Maar op hun site staan er twee versies: één voor ubuntu en één voor windows, ik ben op zoek naar iets om vanuit mijn ubuntu mijn windows systeem na te kijken/fixen/... .![]()
![]()
Dus installeer je de ubunte versie, want die scant op windows virussen. Immers, voor linux zijn geen virussen.quote:Op zondag 7 maart 2010 21:34 schreef Hameren_Yzer het volgende:
[..]
Maar op hun site staan er twee versies: één voor ubuntu en één voor windows, ik ben op zoek naar iets om vanuit mijn ubuntu mijn windows systeem na te kijken/fixen/... .![]()
![]()
Ik heb ooit eens suse gebruikt. Ik was er zeer over te spreken, maar toen... kwam de dependency hell waarvan ik dacht verlost te zijn.quote:Op zondag 7 maart 2010 21:41 schreef Marijkezwolle het volgende:
Ik wil wel eens iets anders dan Ubuntu, ik ben steeds meer ontevreden door allerlei standaard rommel waardoor de bende steeds trager wordt... (ik heb af en toe echt het Windows gevoel terug) Maar nu heb ik geen flauw idee wat een beetje fijn werkt
Ik wil wel iets wat voor gecompileerd is, iets als Gentoo is te hoog gegrepen voor mij
Heeft iemand suggesties?
quote:Op zondag 7 maart 2010 21:44 schreef erikkll het volgende:
[..]
Ik heb ooit eens suse gebruikt. Ik was er zeer over te spreken, maar toen... kwam de dependency hell waarvan ik dacht verlost te zijn.
Je installeert pakket X. Die heeft dependency Y, versie Z.
Dat werkt. Dan installeer je pakket A, en die heeft ook dependency Y, maar dan versie Q!
Dan installeer je pakketje Y, versie Q; werkt pakket X niet meer!
RAAAAHHHGAHGHA!
Maar misschien is dat nu wat minder erg.
De eerste twee maanden had ik er ook geen last vanquote:Op zondag 7 maart 2010 21:45 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]Ik had Suse al gedownload en wilde een dualbootje maken met Ubuntu. Dus dan test ik dat gewoon even
Nou ja, ik houd de dualboot dan gewoon (2 aparte hdd's) en als het me echt heel goed bevalt kan ik altijd nog alleen Suse draaien.quote:Op zondag 7 maart 2010 21:48 schreef erikkll het volgende:
[..]
De eerste twee maanden had ik er ook geen last vanDat kwam later pas. Nu moet ik wel toegeven dat ik allemaal rotzooi installeer die niet op die software-site van suse zelf staan
Zelf dingen compileren heeft maar weinig zin IMO. In principe klinkt het goed, want al het software is voor jou gebouwd, maar zo'n snelle tijdswinst krijg je niet. Wat wel goed is aan Gentoo is dat je zelf dingen aanpast: je kiest wat je wilt hebben. Zo kan je ervoor zorgen dat er geen onnodige dingen draaien, waardoor alles vaak erg snel is.quote:Op zondag 7 maart 2010 21:41 schreef Marijkezwolle het volgende:
Ik wil wel eens iets anders dan Ubuntu, ik ben steeds meer ontevreden door allerlei standaard rommel waardoor de bende steeds trager wordt... (ik heb af en toe echt het Windows gevoel terug) Maar nu heb ik geen flauw idee wat een beetje fijn werkt
Ik wil wel iets wat voor gecompileerd is, iets als Gentoo is te hoog gegrepen voor mij
Heeft iemand suggesties?
Waarom pak je geen Debian? De grote broer van Ubuntu. Tis iets meer zelf doen, maar daarna heb je een soortgelijk systeem als Ubuntu. Ik zou overigens wel de testing branch nemen voor desktop gebruik. Eventueel unstable, maar dat is wellicht vragen om problemen.quote:Op zondag 7 maart 2010 21:41 schreef Marijkezwolle het volgende:
Ik wil wel eens iets anders dan Ubuntu, ik ben steeds meer ontevreden door allerlei standaard rommel waardoor de bende steeds trager wordt... (ik heb af en toe echt het Windows gevoel terug) Maar nu heb ik geen flauw idee wat een beetje fijn werkt
Ik wil wel iets wat voor gecompileerd is, iets als Gentoo is te hoog gegrepen voor mij
Heeft iemand suggesties?
Oké mooi!quote:Op maandag 8 maart 2010 17:10 schreef Visitor.Q het volgende:
Ja, dat kan. Zo'n beetje elke distributie zal dat zelf netjes doen (en daarmee windows en linux in een opstart menu weergeven).
Zo lang je maar eerst Windows heb geinstalleerd, Bij de linux installatie ziet linux je Windows OS vanzelf en zal die netjes in een bootmenu zetten.quote:
waarom kwam de laatste keer bij mij dan de windows optie niet in het opstart menuquote:Op maandag 8 maart 2010 18:51 schreef ZodiaX het volgende:
[..]
Zo lang je maar eerst Windows heb geinstalleerd, Bij de linux installatie ziet linux je Windows OS vanzelf en zal die netjes in een bootmenu zetten.
Tja, als Windows op een heel andere schijf zit pakt linux het misschien niet altijd.quote:Op maandag 8 maart 2010 18:54 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
waarom kwam de laatste keer bij mij dan de windows optie niet in het opstart menu
Daar baalde ik wel van. Zou ik ubuntu naast windows XP installeren bij mijn schoonvader, staat XP niet in het bootmenu. Gelukkig was ie zo tevreden over ubuntu dat ie windows (nog) niet nodig heeft gehad.
Oorzaak was dat de windows die ik wilde behouden op schijf B stond, in een dualboot vanaf schijf A. Ubuntu zette ik op schijf A en is mooi vergeten windows op schijf B erbij te zetten...
Nou ja, mijn ex vriend gebruikte de zelfgecompileerde Gentoo, maar allerlei drivers werden anders/vernieuwd waardoor de hele zooi steeds meer instabiel werd en je steeds weer van alles moest fixen wilde je weer na een update alles kunnen doen als voorheen... En dat zie ik niet zittenquote:Op maandag 8 maart 2010 14:24 schreef Wii-Style het volgende:
[..]
Zelf dingen compileren heeft maar weinig zin IMO. In principe klinkt het goed, want al het software is voor jou gebouwd, maar zo'n snelle tijdswinst krijg je niet. Wat wel goed is aan Gentoo is dat je zelf dingen aanpast: je kiest wat je wilt hebben. Zo kan je ervoor zorgen dat er geen onnodige dingen draaien, waardoor alles vaak erg snel is.
Vroeger gebruikte ik Gentoo, maar toen ging ik weer terug naar Windows. Nu, na ~5 jaar, ben ik weer teruggekeert naar Linux. Nu gebruik ik Arch Linux, maar ik voel me wel als een behoorlijke noob. Het is alsof ik alles weer leren moet.Ik zou niet zo snel Arch aanbevelen omdat het vaak frusterend kan zijn. Er is zoveel keuze, je weet zelf bijna niet wat je moet kiezen. Als je bereid bent om veel te leren en zelf te doen, is Arch prima. Pacman =
Ik denk dat je dus iets minder 'makkelijk' dan Ubuntu moet kiezen. Ik heb gehoord dat Gentoo nu een grafische installer gebruikt. Gentoo heeft ook wel pre-gecompileerde bestanden, dus je hoeft niet zelf te compileren. Zie: 'Meer Distributies...' link in de OP.
Nooit over nagedacht eigenlijk... Kan inderdaad Debian ook eens bekijken!quote:Op maandag 8 maart 2010 16:22 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Waarom pak je geen Debian? De grote broer van Ubuntu. Tis iets meer zelf doen, maar daarna heb je een soortgelijk systeem als Ubuntu. Ik zou overigens wel de testing branch nemen voor desktop gebruik. Eventueel unstable, maar dat is wellicht vragen om problemen.
En/of Fedora, of.. pick any eigenlijk. En Gentoo moet je echt alleen nemen als je tijd te veel hebt.. Life's too short to run Gentoo en deze voor het vermaak: http://funroll-loops.info/
Dit heb ik dus gedaan maar het werkt nog steeds nietquote:There are unfinished transactions remaining. Please run yum-complete-transaction as root.
Chrome is bij mij de laatste dagen super instabiel. Bijzonder veel "Kill pages" en flash die eruit klapt. Ik ben juist weer overgestapt naar Firefox.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 10:32 schreef Wii-Style het volgende:
Ik ga maar weer terug naar Chrome (Chromium). Firefox zuigt gewoon te veel. Het is bijzonder hoe goed Chrome is. De kleine dingen die me nooit opvielen zie ik nu pas. Bijv. dat het URL balkje een klein beetje groter is dan normaal, daar heb ik veel waardering voor.
Ja vrijwel alle computers zijn 64-bit capabel tegenwoordig. Heb ook van genoeg mensen gehoord dat ubuntu 64-bit prima werkt en 10.04 Alpha3 werkt bij mij ook prima, maar 9.10 gaf in mijn geval dus ook niets meer dan een zwart scherm. Vandaar dat ik dat toch verdenk.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 12:21 schreef DoimeN het volgende:
Goede tip, ik heb wel een 64bit computer.
Heb liever ubuntu dan fedora trouwens.
Dus ubuntu 32bit installeren via de usb stick? Hoe werkt dat precies via de usb stick? De iso uitpakken op de usb stick via nero/isobuster?
Nee.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 17:22 schreef Hameren_Yzer het volgende:
Even een usual vraagje, loopt lucid stabiel?
1 |
1 |
Euh sja, voor een alpha is het wel te doen.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 17:55 schreef Hameren_Yzer het volgende:
[..]
![]()
neen, aan het feit dat het een alpha is!
Dank jequote:Op dinsdag 9 maart 2010 19:37 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Euh sja, voor een alpha is het wel te doen.
Niet raar opkijken als programma's spontaan afsluiten of als dependencies compleet de plank misslaan, maar installeren en testen gaat prima.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 | Identifier "Layout0" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer" Option "Xinerama" "0" EndSection Section "Files" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5" EndSection Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "HP w2207" HorizSync 24.0 - 83.0 VertRefresh 48.0 - 76.0 Option "DPMS" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce 8800 GT" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Device0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Option "TwinView" "0" Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0" Option "metamodes" "1680x1050_60 +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection |
Het staat in de planning voor als mijn bankrekening weer op NAP is!quote:Op vrijdag 12 maart 2010 12:56 schreef Witchfynder het volgende:
Oh gelukkig, hier zijn we weer.
[ afbeelding ]
Ik ga binnenkort een mini-ITX systeempje bouwen met Ubuntu in de categorieën "leuk voor thuis" en "home server". Toevallig iemand hier die al zoiets gedaan heeft?
Ik weet dat bij mij een aantal van die regels niet nodig zijn. Misschien kun je zonder deze regels:quote:Op woensdag 10 maart 2010 00:12 schreef Wii-Style het volgende:
Ik snap er nu echt niks meer van. Ik ben nu al een paar dagen bezig met mijn xorg.conf en ik krijg nog steeds geen VSync of 60Hz. Volgens Xfce4 display is mijn refresh rate 50Hz. Volgens Nvidia-settings 60Hz. Ik doe glxgears en ik krijg 8000+ fps. Als ik nvidia-settings lanceer en niks met de settings doe en weer glxgears doe, krijg ik gewoon rond de 60fps. Waar slaat dat op? Mijn xorg.conf ziet er nu zo uit:
[ code verwijderd ]
1 2 3 | VertRefresh 48.0 - 76.0 Option "DPMS" |
Nice! Ik ga voor een Intel Atom mobo'tje (duh) met een WD Green HD en 1 GB ram (genoeg voor Ubuntuquote:Op vrijdag 12 maart 2010 13:35 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Het staat in de planning voor als mijn bankrekening weer op NAP is!
Ik heb ook zoiets staan, toevallig ook een atom in een antec kast.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 14:47 schreef Witchfynder het volgende:
[..]
Nice! Ik ga voor een Intel Atom mobo'tje (duh) met een WD Green HD en 1 GB ram (genoeg voor Ubuntu) en een Antec case met 80W psu. Ik wil er een fileserver van maken, een downloadbakje voor torrents (/nerd) en als backupplek voor de ftp-server van mijn band. Mooie gelegenheid om een hoop over Linux te leren!
.
Ergens is het jammer. DRM moet niet naar linux gebracht worden, DRM moet gewoon dood.quote:Op maandag 15 maart 2010 21:57 schreef Visitor.Q het volgende:
Ik ben eigenlijk best content met de mono implementatie tot dusver. Uitzendinggemist werkt redelijk, en minder schokkerig dan Flash. Jammer dat de kwaliteit het nog steeds niet haalt bij Flash, maar dat ligt blijkbaar aan de source (het lijkt hier blokkeriger dan een gemiddeld youtube filmpje).
Is het ze toch aan het lukken, DRM naar de linux desktop brengen...
quote:Op vrijdag 12 maart 2010 12:56 schreef Witchfynder het volgende:
Oh gelukkig, hier zijn we weer.
[ afbeelding ]
Ik ga binnenkort een mini-ITX systeempje bouwen met Ubuntu in de categorieën "leuk voor thuis" en "home server". Toevallig iemand hier die al zoiets gedaan heeft?
Nou, op basis van jouw bericht heb ik ook moonlight maar eens geïnstalleerd. Wat een teleurstellingquote:Op maandag 15 maart 2010 21:57 schreef Visitor.Q het volgende:
Ik ben eigenlijk best content met de mono implementatie tot dusver. Uitzendinggemist werkt redelijk, en minder schokkerig dan Flash. Jammer dat de kwaliteit het nog steeds niet haalt bij Flash, maar dat ligt blijkbaar aan de source (het lijkt hier blokkeriger dan een gemiddeld youtube filmpje).
Is het ze toch aan het lukken, DRM naar de linux desktop brengen...
Op meerdere bronnen uitgetest?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 00:04 schreef erikkll het volgende:
[..]
Nou, op basis van jouw bericht heb ik ook moonlight maar eens geïnstalleerd. Wat een teleurstelling. Vele malen schokkeriger dan Flash! Ik haal hooguit 5 frames per seconde in fullscreen
zowel met de nieuwste alpha (2.99) versie als de stable (2.2) versie!
Dan hebben ze nog veel te doenquote:Op dinsdag 16 maart 2010 00:04 schreef erikkll het volgende:
[..]
Nou, op basis van jouw bericht heb ik ook moonlight maar eens geïnstalleerd. Wat een teleurstelling. Vele malen schokkeriger dan Flash! Ik haal hooguit 5 frames per seconde in fullscreen
zowel met de nieuwste alpha (2.99) versie als de stable (2.2) versie!
Een beetje een nerd-oplossing, maar misschien grappig is iets als de SheevaPlug – 2.3W idle, 7W op 100% CPU (maar dat is exclusief HD). Er is een versie met sata-connector. Ik heb (nog) niet zoiets, maar overweeg het wel, ook omdat het niet zulke dure dingetjes zijn.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 18:08 schreef Witchfynder het volgende:
Nou ja, veel meer bang for bucks... Ik koop het naar de toepassing en daar is een mini-ITX ding voldoende voor. Het is geluidsarm, kost idd niet veel ruimte en is zuinig. Meer toepassingen dan wat ik boven beschreef heb ik er niet voor. Maar ja, als je idd de optie open wilt houden om het als HTPC te gaan gebruiken, tja, da's wat anders.
Kijk, dat lijkt al op wat ik ermee wil doenquote:Op vrijdag 12 maart 2010 19:09 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik heb ook zoiets staan, toevallig ook een atom in een antec kast.
Er staat debian "squeeze" op en hij doet oa dienst als:
- router (bedraad en wifi dmv hostapd)
- fileserver (nfs)
- backupserver (backuppc)
- torrent client (torrentflux)
- nzb processor (hellanzb)
- muziekserver (music player daemon en icecast)
Ik gebruik hem niet als htpc (er hangt niet eens een monitor aan, hij staat in de meterkast) dus hij is absoluut snel genoeg.
Omdat ik toch geen desktop dingen erop doe en hij ook rechtstreeks aan mijn internet hangt heb ik debian genomen ipv ubuntu. Alles gaat toch of via een webinterface of via de command line interface via ssh. Daarvoor vind ik debian wat geschikter dan ubuntu.
quote:Op dinsdag 16 maart 2010 15:32 schreef Witchfynder het volgende:
[..]
Kijk, dat lijkt al op wat ik ermee wil doen.
Welke mobo heb jij en welke kast?
Backuppc werkt prima over het internet, over vele protocollen (ssh, rsync, ftp, smb en meer). Het is geen server die backups "accepteert" maar meer een client die gecentraliseert de backups ophaalt van de andere machines en waar die staan boeit niks. Ik backup er alles mee: mijn desktop, laptop, een colo die in een datacenter hangt, en de machine zelf. Ik doe dat allemaal met rsync over ssh. Verreweg de beste optie imho.quote:Werkt backuppc ook via inet? Ik moet straks backups kunnen accepteren van een server die in andermands huis staat. Of wat kan ik anders gebruiken?
Nah, als het moeite gaat kosten hoeft het niet hoorquote:Op dinsdag 16 maart 2010 16:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Weet niet precies welk mobo en de kast is een Antec cube ding. Ik kan uitzoeken welke types precies als je wil.
Klinkt goed! Tzt gaan we ermee aan de slagquote:Backuppc werkt prima over het internet, over vele protocollen (ssh, rsync, ftp, smb en meer). Het is geen server die backups "accepteert" maar meer een client die gecentraliseert de backups ophaalt van de andere machines en waar die staan boeit niks. Ik backup er alles mee: mijn desktop, laptop, een colo die in een datacenter hangt, en de machine zelf. Ik doe dat allemaal met rsync over ssh. Verreweg de beste optie imho.
Backuppc maakt heel slimme incremental backups en dat doet ie ook nog eens op slimme tijden. Hij checkt zelf of een host online is, en maakt dan een backup. Eenmaal goed ingesteld heb je er geen omkijken meer aan. Restoren van backups is ook simpel, via een webinterface. Instellen is wel even een beetje lastig omdat er zoveel opties zijn; maar de defaults zijn vaak ook al okay.
Ik zit er ook over te twijfelen om er een keer zo eentje te bestellen, erg leuke dingen en inderdaad lekker zuinig. Wel jammer dat ubuntu 'm niet meer support na 9.04, maar Debian is natuurlijk ook erg geschikt voor een servertje.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 11:48 schreef Iblis het volgende:
[..]
Een beetje een nerd-oplossing, maar misschien grappig is iets als de SheevaPlug – 2.3W idle, 7W op 100% CPU (maar dat is exclusief HD). Er is een versie met sata-connector. Ik heb (nog) niet zoiets, maar overweeg het wel, ook omdat het niet zulke dure dingetjes zijn.
Watvoor servertoepassingen wil je draaien waarvoor je niet met 9.04 uit de voeten kunt dan?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 19:13 schreef tsjsieb het volgende:
[..]
Ik zit er ook over te twijfelen om er een keer zo eentje te bestellen, erg leuke dingen en inderdaad lekker zuinig. Wel jammer dat ubuntu 'm niet meer support na 9.04, maar Debian is natuurlijk ook erg geschikt voor een servertje.
Geen enkele,... security updates zijn meer een issue en de support voor 9.04 daarvoor is niet erg lang te noemen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 19:16 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Watvoor servertoepassingen wil je draaien waarvoor je niet met 9.04 uit de voeten kunt dan?
Handig dat 10.04 een LTS versie wordtquote:Op dinsdag 16 maart 2010 19:23 schreef tsjsieb het volgende:
[..]
Geen enkele,... security updates zijn meer een issue en de support voor 9.04 daarvoor is niet erg lang te noemen.
Zeker,... maar die gaat dus niet draaien op de sheevaplug... en laten we 't daar nou net over hebben...quote:Op dinsdag 16 maart 2010 21:46 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Handig dat 10.04 een LTS versie wordt3 jaar ondersteuning voor de desktop versie en 5 jaar voor de serverversie.
Ja, da's niet handig!quote:Op woensdag 17 maart 2010 12:47 schreef tsjsieb het volgende:
[..]
Zeker,... maar die gaat dus niet draaien op de sheevaplug... en laten we 't daar nou net over hebben...
Ik zou persoonlijk nooit dezelfde /boot gebruiken voor verschillende installs, dan nog liever geen aparte partitie voor boot, maar gewoon onder je root laten staan.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 14:20 schreef Visitor.Q het volgende:
Hoi.
Ik heb denk ik een zooitje gemaakt van mijn laptop. Ik heb de volgende partities:
1) Boot
2) extended, met:Karmic / swap data partitie
3) Lucid
4) Vista
Nu heb ik zojuist die Lucid geinstalleerd, en hem verteld dat hij ook /boot moet gebruiken (dus Karmic en Lucid gebruiken dezelfde /boot partitie). Nu wil ik in principe dat Karmic mijn hoofd-installatie is, dus hier nog even update-grub gedaan. Het probleem is dat Lucid zijn eigen kernel (2.6.32-14) erbij op /boot heeft gezet. Een update-grub command vanuit Karmic levert dus als eerste grub-optie een 2.6.32 kernel op, maar die vervolgens wel wil verder booten vanuit de Karmic partitie (waar die kernel dus niet op staat).
Is er een officiele manier om met /boot om te gaan, en om meerdere Linux installs naast elkaar te hebben draaien?
quote:
Dat was het niet. Maar ik heb het wel gefixed. Het lag blijkbaar aan Compiz. Hoe dat nou werkt snap ik ook niet, maar in de CompizConfig Settings Manager stond Sync to VBlank uit. Aan gezet, opgelost. Maar in mijn nvidia-settings stond het wel aan. Ik snap dus niet waarom het wel luistert naar CompizConfig en niet nvidia-settings. Maar goed, dit is in Mint. Ik ben aan het distro-hoppen nu.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 14:06 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Ik weet dat bij mij een aantal van die regels niet nodig zijn. Misschien kun je zonder deze regels:
[ code verwijderd ]
en kijken wat er dan gebeurt.
Ik weet niet. Het is een beta toch?quote:Op zondag 21 maart 2010 17:07 schreef Joooo-pi het volgende:
Zitten er wat mensen op 10.04?
Wat zijn de meningen?
Wat mij opvalt:
- Waarom zitten de window-opties (minimaliseren e.d.) inene links?
- Waar is de 60 sec. teller gebleven als ik afsluit of uitlog?
Dat gaat nog wel verbeteren hoop ik toch?
quote:
Briljant plaatje.quote:Op vrijdag 12 maart 2010 12:56 schreef Witchfynder het volgende:
Oh gelukkig, hier zijn we weer.
[ afbeelding ]
Ik ga binnenkort een mini-ITX systeempje bouwen met Ubuntu in de categorieën "leuk voor thuis" en "home server". Toevallig iemand hier die al zoiets gedaan heeft?
Dat eerste is een design keuze. Er wordt echter nog over gediscussieerd, dus de keuze voor links staat nog niet vast. En natuurlijk staat het je vrij om ze zelf weer rechts te zettenquote:Op zondag 21 maart 2010 17:07 schreef Joooo-pi het volgende:
Zitten er wat mensen op 10.04?
Wat zijn de meningen?
Wat mij opvalt:
- Waarom zitten de window-opties (minimaliseren e.d.) inene links?
- Waar is de 60 sec. teller gebleven als ik afsluit of uitlog?
Dat gaat nog wel verbeteren hoop ik toch?
Ah, nou ik hoop dat ze weer rechts komen. Ik snap ook niet wat de gedachte erachter/het voordeel ervan isquote:Op zondag 21 maart 2010 18:14 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Dat eerste is een design keuze. Er wordt echter nog over gediscussieerd, dus de keuze voor links staat nog niet vast. En natuurlijk staat het je vrij om ze zelf weer rechts te zetten
Dat tweede heb ik nog niets van gezien/gehoord. Zat er in alpha3 nog niet in geloof ik...
Zoals ik al zei: design.quote:Op zondag 21 maart 2010 19:25 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Ah, nou ik hoop dat ze weer rechts komen. Ik snap ook niet wat de gedachte erachter/het voordeel ervan is
Paars!? Waar?! Ik heb nog geen update oid gezien, dus wacht nog wel even af, maar paars is prettyquote:
quote:Op zondag 21 maart 2010 21:56 schreef Klonk het volgende:
gewoon ff de beta downloaden, zie je genoeg paars, tijdens het opstarten, als nieuwe standaard wallpaper, in de nieuwe icoontjes...
Wat dan?quote:Op zondag 21 maart 2010 22:02 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Maar ik wacht nog wel even, eerst andere projectjes![]()
Wil nog steeds een andere distro proberenquote:
Screens?quote:Op maandag 22 maart 2010 00:23 schreef Wii-Style het volgende:
Ik denk dat ik eindelijk een vervanger heb gevonden voor iTunes. Geen iPod support tot nu toe, maar toch. Het is nog maar een jong stukje software, maar het gaat echt de goede kant op.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1398128
Zal wel zijn! transfers van iPod naar Bibliotheek zijn mogelijk, FUCK crApplequote:Op maandag 22 maart 2010 00:50 schreef Wii-Style het volgende:
Da's een oude screen. Zie laatste pagina:
[ link | afbeelding ]
Nog wat extra informatie voor track editting & iPod ondersteuning en dan zal het zelfs beter dan iTunes zijn, IMO.
Mijn netbook lijkt wel een schminkdoos als ik hem opstart!quote:
1 2 | LANGUAGE=en gimp |
morgen flans ik wel even een 'tutorial' van een paar zinnen voor je in elkaarquote:Op vrijdag 26 maart 2010 17:25 schreef Klonk het volgende:
Held
kan ik de stap van het kiezen tussen uitvoeren in terminal en uitvoeren ook overslaan ?
1 2 3 | # of zodat je bin dir in je homedir prefered wordt boven je normale PATH export PATH=$HOME/bin:$PATH |
daar ga ik me eens in verdiepen, dank jequote:Op zondag 28 maart 2010 18:42 schreef slacker_nl het volgende:
Ik ga geen gnome voor je installen, maar ik weet zeker dat het wel moet kunnen met een launcher. Zo slecht zijn als het niet kon namelijk.
http://library.gnome.org/(...)le/launchers.html.en
http://library.gnome.org/(...)/gospanel-34.html.en
Die heb je nodig voor zover ik weet.
Er zit wel wat snelheidswinst in ja. het ext4-bestandssysteem is wel wat sneller dan NTFS, zeker met de linux drivers. Of dat echt significant merkbaar is, denk ik niet. Vooral het opstarten zal een paar seconden korter duren.quote:Op maandag 29 maart 2010 15:40 schreef Sitethief het volgende:
Zo, ik ben maar eens overgestapt op Ubuntu, na jarenlang Windows gebruikt te hebben.
Enigste waar ik nog mee zit is dat ik eerst Ubuntu vanuit Windows installeerde vanwege het ontbreken van een cd-brander cq usb stick. Zit er echt snelheidswinst in het installeren van Ubuntu op een eigen partitie? En is een dualboot dan redelijk makkelijk te realiseren?
erik@dhcp-077-250-173-093:~$ cd ~/binquote:Op maandag 29 maart 2010 12:17 schreef slacker_nl het volgende:
Waarom /usr/bin misbruiken? Plaats gimp2 of in /usr/local/bin als je het systemwide wilt hebben of zet het in $HOME/bin voor een enkele user.
Ik doe zelf nooit iets met de /usr/bin, dat is het domein van de package manager. Dingen die ik zelf installeer buiten de package manager om gooi ik altijd in een aparte map binnen /usr/local/ en dan een symlink naar de executable(s) in /usr/local/bin/. Dat houdt het overzichtelijk en maakt het makkelijker om het later weer te deinstalleren.quote:Op maandag 29 maart 2010 18:43 schreef erikkll het volgende:
[..]
erik@dhcp-077-250-173-093:~$ cd ~/bin
bash: cd: /home/erik/bin: Bestand of map bestaat niet
...
en m'n usr/local/bin... geen idee, wat is het verschil met /usr/bin? heb nog nooit wat in die /usr/local/bin gezet.
$HOME/bin moet je wel zelf aanmakenquote:Op maandag 29 maart 2010 18:43 schreef erikkll het volgende:
[..]
erik@dhcp-077-250-173-093:~$ cd ~/bin
bash: cd: /home/erik/bin: Bestand of map bestaat niet
...
en m'n usr/local/bin... geen idee, wat is het verschil met /usr/bin? heb nog nooit wat in die /usr/local/bin gezet.
systeem -> voorkeuren -> uiterlijk -> theme aanpassen -> muisaanwijzers -> human kiezen.quote:Op woensdag 31 maart 2010 19:59 schreef Farenji het volgende:
Ik heb laatst eens KDE uitgeprobeerd door kubuntu-desktop te installeren. Ik vond het echter (nog steeds) drie keer ruk dus ik ben weer heel hard naar Gnome teruggevlucht. En alle KDE packages weer erafgekeild.
Maar nu zit ik met die gare KDE muiscursor opgescheept en ik krijg de gewone Gnome cursors niet meer terug. Ik heb het pakket gcursor al geinstalleerd maar dat ding doet niks. Ik krijg wel een selectiewindow met een stuk of 5 verschillende themes maar ik kan er niet de cursor mee veranderen, er gebeurt gewoon niks als ik ze aanklik. Ook de andere knoppen doen niks.
Wat nu?
Zou je dan niet gewoon de stable versie houden, ipv te upgraden naar een beta?quote:Op vrijdag 2 april 2010 12:36 schreef elfzesendertig het volgende:
Vandaag per ongeluk opgestart in Ubuntu omdat ik de laptop aanzette en weg liep. Dan beland ik na 10 sec. o.i.d. in UbuntuNu aan het upgraden naar 10.4. Ik ben benieuwd wat ik ervan vind... Ik heb ooit een paar maanden Ubuntu gebruikt, maar ik heb altijd nog Windows nodig, dus na een tijdje heb ik Ubuntu maar laten vallen.
Ik wil even de nieuwigheid bekijken en dan ga ik weer vrolijk verder op Windowsquote:Op vrijdag 2 april 2010 12:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zou je dan niet gewoon de stable versie houden, ipv te upgraden naar een beta?
Het stoere stokstaartje!quote:Op vrijdag 2 april 2010 15:53 schreef Klonk het volgende:
Ubuntu 10.10 gaat als Maverick Meerkat door hetleven
http://www.omgubuntu.co.u(...)averick-meerkat.html
Hmm, 'k had Masturbating Monkey toch leuker gevonden...quote:Op vrijdag 2 april 2010 15:53 schreef Klonk het volgende:
Ubuntu 10.10 gaat als Maverick Meerkat door hetleven
http://www.omgubuntu.co.u(...)averick-meerkat.html
quote:Op vrijdag 2 april 2010 18:12 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Hmm, 'k had Masturbating Monkey toch leuker gevonden...
Cool. Bijna een nederlandse naam dusquote:Op vrijdag 2 april 2010 15:53 schreef Klonk het volgende:
Ubuntu 10.10 gaat als Maverick Meerkat door hetleven
http://www.omgubuntu.co.u(...)averick-meerkat.html
Het bekt in ieder geval lekkerder dan "woody". Of "hairy hardon".quote:Op vrijdag 2 april 2010 18:29 schreef wdn het volgende:
[..]
Cool. Bijna een nederlandse naam dus
Maar waar Lucid, Karmic, Jaunty lekker bekken bent Marevick niet zo.
Ik denk dat ik het dus maar Meerkat ga noemen
of "krachtig krijgskonijn"quote:Op vrijdag 2 april 2010 21:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het bekt in ieder geval lekkerder dan "woody". Of "hairy hardon".
Gelukkig is het dan ook Maverickquote:Op vrijdag 2 april 2010 18:29 schreef wdn het volgende:
[..]
Cool. Bijna een nederlandse naam dus
Maar waar Lucid, Karmic, Jaunty lekker bekken bent Marevick niet zo.
Ik denk dat ik het dus maar Meerkat ga noemen
Tikfoutjequote:Op zaterdag 3 april 2010 08:59 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Gelukkig is het dan ook Maverick
Top Gun all over again
Ik ben er nog niet zo over te spreken. (Zie ook eerdere posts) Bij mij ook vaak problemen net het bedrade netwerk, gelukkig kan ik dan overschakelen op wifi met een oud usb-modempjequote:Op zaterdag 3 april 2010 09:46 schreef wdn het volgende:
[..]
Tikfoutje
Is 10.4 al een beetje stabiel?
Plymouth crasht dat nog veel bij iemand?
Indien niet ga ik het vandaag eens proberen
Naar ik gehoord heb valt het nog een beetje tegen. Heb beta1 en daily van eergisteren geprobeerd, maar die willen allebei niet opstartenquote:Op zaterdag 3 april 2010 09:46 schreef wdn het volgende:
[..]
Tikfoutje
Is 10.4 al een beetje stabiel?
Plymouth crasht dat nog veel bij iemand?
Indien niet ga ik het vandaag eens proberen
Hij herkent de boot schijf niet!quote:Op dinsdag 6 april 2010 17:52 schreef geelkuikentje het volgende:
Vanochtend nog fijn op mijn Acer Aspire One Netbook met Ubuntu 9.10 gewerkt. Alles werkte helemaal prima. Zette ik net m'n netbook aan gebeurt er na het Ubuntu logo helemaal niks meerDing hartstikke dood
![]()
Even in GRUB de tweede optie (recovery mode) aangezwengeld krijg ik na een korte tijd het volgende in beeld:
[ link | afbeelding ]
Ik heb totaal niks veranderd aan het systeem!!! Het systeem is alleen uit geweest en daarna aangezet. Aangezien ik dual boot heb met Windows XP heb ik XP even geprobeerd en daarmee is niks aan de hand. Daarin ook gezien dat de batterij nog vol genoeg was (97%). Ik heb geen hardware gewijzigd (het is een laptop) en ook geen software geïnstalleerd vanochtend (toen werkte hij nog). Aangezien ik qua foutmeldingen in linux een totale newbie vraag ik het hier maar
Wat had je dan verwacht? Een schriftelijke melding in drievoud een maand van te voren?quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:16 schreef geelkuikentje het volgende:
[..]
Zomaar in eens? Dat kan toch helemaal niet... Vanochtend werkte de pc nog prima.
Iets wat in eens niet meer werkt wat eerst werkte zonder dat ik iets veranderd heb vind ik nogal vreemd. Jij blijkbaar niet.quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:33 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Wat had je dan verwacht? Een schriftelijke melding in drievoud een maand van te voren?
Dat heb ik op mijn normale systeem ook af en toe, ctrl-alt-del en het werkt weerquote:Op dinsdag 6 april 2010 18:16 schreef geelkuikentje het volgende:
[..]
Zomaar in eens? Dat kan toch helemaal niet... Vanochtend werkte de pc nog prima.
Gewoon ff die rootdelay erin zetten. Heb er tijdens de development fase van 9.10 ook redelijk vaak last van gehad.quote:Op dinsdag 6 april 2010 18:37 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Dat heb ik op mijn normale systeem ook af en toe, ctrl-alt-del en het werkt weer.
Gebeurt bij mij één op de vijf keer. Geen zin om er naar te kijken, waarschijnlijk is er een harddisk aan het overlijden.
Waarrom in eens een rootdelay toevoegen? Ik weet niet eens hoe dat moet maar nu moet ik dat er in gooien? En hoe hoog moet dat staan? Ga het wel even proberenquote:Op dinsdag 6 april 2010 18:57 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Gewoon ff die rootdelay erin zetten. Heb er tijdens de development fase van 9.10 ook redelijk vaak last van gehad.
Kom het nooit tegen met Debian (testing).
doe eerst even een google search voor je de hele boel verneuktquote:Op dinsdag 6 april 2010 19:09 schreef geelkuikentje het volgende:
[..]
Waarrom in eens een rootdelay toevoegen? Ik weet niet eens hoe dat moet maar nu moet ik dat er in gooien? En hoe hoog moet dat staan? Ga het wel even proberen
Ik heb de meest rigoureuze optie gekozen.quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:32 schreef erikkll het volgende:
[..]
doe eerst even een google search voor je de hele boel verneukt
Link?quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:35 schreef popolon het volgende:
Al meer nieuws over 't bekijken van DRM protected streams? Kan nog steeds niks van dat bekijken met Ubuntu, moet weer terug naar W7 als je bepaalde Nederlandse programma's wilt terugzien.
welke, bijvoorbeeld? nooit last van..quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:35 schreef popolon het volgende:
Al meer nieuws over 't bekijken van DRM protected streams? Kan nog steeds niks van dat bekijken met Ubuntu, moet weer terug naar W7 als je bepaalde Nederlandse programma's wilt terugzien.
Tis een grub optie, dus als je grub2 hebt:quote:Op dinsdag 6 april 2010 19:09 schreef geelkuikentje het volgende:
[..]
Waarrom in eens een rootdelay toevoegen? Ik weet niet eens hoe dat moet maar nu moet ik dat er in gooien? En hoe hoog moet dat staan? Ga het wel even proberen
1 2 3 4 5 6 7 8 | #naar: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet rootdelay=10" # Als alternatief kan je ook GRUB_CMDLINE_LINUX="" # veranderen naar GRUB_CMDLINE_LINUX="rootdelay=10" # ipv _DEFAULT aan te passen. |
1 2 3 4 | ## alternatives ## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5 # defoptions=quiet splash |
1 2 3 4 | ## alternatives ## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5 # defoptions=quiet splash rootdelay=10 |
DRM heb ik geen verstand van, maar in het menu 'extra' in firefox zit de optie 'Manage Content Plug-ins' , in dit menu staat bijna alles (bij mij) op VLC Multimedia Plugin, bij de Windows Media formaten heb ik dit ingesteld in MPlayer-Plugin for Mozilla. Bij mij werkt nu bijna alle video, behalve sommige sites in Silverlight.quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:20 schreef popolon het volgende:
Het is gewoon niet mogelijk, daar was ik al achter. Ik hoopte dat iemand van de goeroe's hier misschien een workaround had. Eentje die dan niet VirtualBox is.
uitzendinggemist.nl volgens mij ook al. Idioot gedoe dat DRM.
DRM is encrypted, in dit geval encrypted WMA. In FF heb ik de moonlight versie plugin, alle (win32) codecs etc ook al. VLC werkt ook niet.quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:43 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
DRM heb ik geen verstand van, maar in het menu 'extra' in firefox zit de optie 'Manage Content Plug-ins' , in dit menu staat bijna alles (bij mij) op VLC Multimedia Plugin, bij de Windows Media formaten heb ik dit ingesteld in MPlayer-Plugin for Mozilla. Bij mij werkt nu bijna alle video, behalve sommige sites in Silverlight.
RTL-gemist niet, uitzending gemist werkt vreemd genoeg juist weer wél goed in Moonlight.quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:48 schreef popolon het volgende:
[..]
DRM is encrypted, in dit geval encrypted WMA. In FF heb ik de moonlight versie plugin, alle (win32) codecs etc ook al. VLC werkt ook niet.
Dus jij kunt met Ubuntu uitzendinggemsit en/of rtlgemist bekijken?
Ik heb na een vastloper besloten toch maar 2x per maand een backup te maken van / , een herinstallatie is snel gebeurt, maar je moet ook je toepassingen opnieuw installeren.quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:29 schreef geelkuikentje het volgende:
Zo een verse installatie van Ubuntu 9.10 doet wonderen. Alles werkt weer zoals het hoort. Is snel opnieuw geïnstalleerd dat scheelt
welk filmpje van rtlgemist doet het niet dan?quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:15 schreef popolon het volgende:
[..]
rtlgemist.nl bijvoorbeeld.
-edit-
Hmmm: Rtlgemist werkt niet onder ubuntu?
Uitzendinggemist werkt hier ook, alleen heb je dan wel moonlight 3 nodig (welke nog een alpha is voor zover ik weet).quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:20 schreef popolon het volgende:
Het is gewoon niet mogelijk, daar was ik al achter. Ik hoopte dat iemand van de goeroe's hier misschien een workaround had. Eentje die dan niet VirtualBox is.
uitzendinggemist.nl volgens mij ook al. Idioot gedoe dat DRM.
Yep hier ook. Hoe meer ik er over lees hoe duidelijker het is: DRM icm WMA is niet afspeelbaar op Linux. Toch jammer.quote:Op dinsdag 6 april 2010 22:33 schreef slacker_nl het volgende:
rtlgemist en sbsgemist werken hier gewoon niet met Ubuntu/Debian. En wat pas echt bout is, de reclames werken ALTIJD!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 | tijd[1]='093200' tijd[2]='130200' tijd[0]='153200' tijd[4]='234500' #tijd=("153200" "093200" "130200" "060200" "234500") for i in 0 1 2 3 4 do #copy pics from cam 1 and 2 to temp PHOTOPATH1=$CAM1/$DATENOW/*${tijd[$i]}.jpg PHOTOPATH2=$CAM2/$DATENOW/*${tijd[$i]}.jpg echo cp $PHOTOPATH1 $TEMPDIR echo cp $PHOTOPATH2 $TEMPDIR done |
1 2 3 4 5 6 | tijd[1]=093200: not found tijd[2]=130200: not found tijd[0]=153200: not found tijd[4]=234500: not found dailysend.sh: ${tijd[...}: Bad substitution |
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je bedoelt een wubi installatie?quote:Op woensdag 7 april 2010 22:07 schreef Sitethief het volgende:
Is het mogelijk om een Linux installatie die onder Windows geinstalleerd is te verplaatsen naar een eigen partitie? Anders moet ik alles opnieuw installeren en daar heb ik niet zo veel trek/tijd in/voor.
quote:Op woensdag 7 april 2010 22:07 schreef Sitethief het volgende:
Is het mogelijk om een Linux installatie die onder Windows geinstalleerd is te verplaatsen naar een eigen partitie? Anders moet ik alles opnieuw installeren en daar heb ik niet zo veel trek/tijd in/voor.
quote:Op woensdag 7 april 2010 21:05 schreef Farenji het volgende:
Er is niks mis met je script, alleen moet je wel zorgen dat het door de juiste shell wordt uitgevoerd.#!/usr/local/bin/bashSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
heb ik volgens mij (op mijn BSD kast).
Ik zal het eens checken![]()
1 2 3 | for ((i=0;i< MAX;i++)) ; do |
quote:Op donderdag 8 april 2010 00:01 schreef slacker_nl het volgende:
#!/usr/bin/env bash en je bent klaar (hoef je niet overal je shebang aan te passen).
(freebsd heeft standaard de bourne shell en je krijgt bash alleen als je dat apart installeerd)quote:env: bash: No such file or directory
1 2 3 4 5 6 7 8 | /bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/home/wesleys/bin:/home/wesleys/tools:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/oracle/instantclient_11_1:/opt/bladelogic/bin:/opt/bladelogic/br:/opt/oracle/instantclient_11_1:/opt/sqldeveloper:/opt/conky/bin:/opt/lua/bin:/opt/networking:/home/wesleys/chroot $ env chroot.sh chroot.sh [chrootname] <start|stop> ### /home/wesleys/chroot uit m'n path $ export PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/home/wesleys/bin:/home/wesleys/tools:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/opt/oracle/instantclient_11_1:/opt/bladelogic/bin:/opt/bladelogic/br:/opt/oracle/instantclient_11_1:/opt/sqldeveloper:/opt/conky/bin:/opt/lua/bin:/opt/networking $ env chroot.sh env: chroot.sh: No such file or directory |
Op mijn freebsd machine is bash niet geinstalleerd. Onder freebsd is de bourne shell de standaard shell (en root heeft standaard cshquote:Op donderdag 8 april 2010 12:46 schreef slacker_nl het volgende:
dan staat /usr/local/bin niet in je path anders zou ie het vinden via env..
Dit stond er "mysqld invoked oom-killer" verder weet ik niet wat de 'offending process' was omdat ik er zogezegd niet bijkonquote:Op donderdag 8 april 2010 22:36 schreef Farenji het volgende:
Als oom-killer in actie moet komen dan is dat echt last resort zeg maar. Dan heb je een of andere applicatie met een enorm geheugenlek en dat hoort echt niet te gebeuren. Ik zou de oorzaak proberen te vinden, in plaats van het gevolg proberen te beperken. Heb je misschien iets buiten de lenny repositories geinstalleerd dat de boosdoener zou kunnen zijn?
Wat een beledigingquote:Op donderdag 8 april 2010 23:00 schreef Farenji het volgende:
Dan heb je een of ander gaar geprogrammeerd php of ander scriptje misschien dat iets met mysql doet en veel te veel geheugen vreet?
Overigens wat je wil is vrij moeilijk omdat er geen enkele garantie is dat het ssh proces met pre-gealloceerd geheugen niet ook wordt afgeschoten wordt door oom-killer. Die doet dat namelijk vrij willekeurig. Als de geheugen-nood echt hoog wordt, wordt bijna alles afgeschoten totdat er weer genoeg over is. Het blijft emmers onder het lekke dak zetten in plaats van het gat te dichten.
Ok, dan doe je /usr/bin/env sh of /usr/bin/env csh, of whatever shell je wilt gebruiken. Maar /usr/bin/env zorgt ervoor dat je niet overal die #!/path/to/some/binary hoeft aan te passen. Ik gebruik het voor python, shell scripts, perl, etcquote:Op donderdag 8 april 2010 16:24 schreef devzero het volgende:
[..]
Op mijn freebsd machine is bash niet geinstalleerd. Onder freebsd is de bourne shell de standaard shell (en root heeft standaard csh)
Is geen belediging hoor. Mij is het ook wel gebeurd, toevallig van de week nog, een perl scriptje dat een database van een paar GB moest indexeren voor een OLAP analyse knalde ook volledig door het beschikbare geheugen. Niet geheel onverwachts overigens, en daarom ook op een testserver, maar toch. Het gebeurt de besten.quote:Op donderdag 8 april 2010 23:14 schreef Thomass het volgende:
[..]
Wat een belediging.. Ik weet vrij zeker dat dat niet het geval is want mijn webserver kan alleen ik benaderen, dus er was niets aan t draaien
/usr/bin/env is ideal daarvoor ja, ik geeft je helemaal gelijk. Ik wou er alleen maar op wijzen dat niet alle unix varianten standaard met bash komt, terwijl de diverse linux scripters daar wel van uitgaan. En vergeet mijn pi niet in het oorspronkelijke berichtquote:Op donderdag 8 april 2010 23:22 schreef slacker_nl het volgende:
Ok, dan doe je /usr/bin/env sh of /usr/bin/env csh, of whatever shell je wilt gebruiken. Maar /usr/bin/env zorgt ervoor dat je niet overal die #!/path/to/some/binary hoeft aan te passen. Ik gebruik het voor python, shell scripts, perl, etc
Ik heb het laatst ook gehad en en schijnt een bekend issue te zijn. Ik heb het opgelost door bij energiebeheer "altijd weergeven" (ofzoiets, uit mijn hooofd) aan te vinken.quote:Op donderdag 22 april 2010 17:43 schreef geelkuikentje het volgende:
Startte net m'n Ubuntu 9.10 op op mijn laptop en zie dat mijn accu icoon rechtsboven in eens weg is. Misschien heb ik hem zelf (onbewust) weggehaald maar ik wil dat ding terug. Bij energiebeheer staat de optie alleen zichtbaar bij laden/ontladen aangevinkt. De pc werkt momenteel op accuspanning dus hij ontlaadt en er zou dus een icoon zichtbaar moeten zijn.
Klik ik op de rechtermuisknop bij het paneel en ga zoeken naar mogelijke iconen vind ik niks wat lijkt op een accu icoon of ik kijk er overheen.
Iemand een idee???
Kijk ff of je alle applets nog hebt staan.quote:Op donderdag 22 april 2010 17:43 schreef geelkuikentje het volgende:
Startte net m'n Ubuntu 9.10 op op mijn laptop en zie dat mijn accu icoon rechtsboven in eens weg is. Misschien heb ik hem zelf (onbewust) weggehaald maar ik wil dat ding terug. Bij energiebeheer staat de optie alleen zichtbaar bij laden/ontladen aangevinkt. De pc werkt momenteel op accuspanning dus hij ontlaadt en er zou dus een icoon zichtbaar moeten zijn.
Klik ik op de rechtermuisknop bij het paneel en ga zoeken naar mogelijke iconen vind ik niks wat lijkt op een accu icoon of ik kijk er overheen.
Iemand een idee???
Ik ook nog niet. Ik draai het thuis ook, maar gisteren tijdens een update (partial upgrade) alles *helemaal* vastgelopenquote:Op vrijdag 23 april 2010 07:49 schreef Klonk het volgende:
Ik denk trouwens dat ik fijn bij Ubuntu 9.10 blijf, 10.04 gaf bij mij in de beta te veel problemen en net de rc ff gedownload, krijg ik een foutmelding, dat het installbestand niet gevonden kon wordendus ik dacht ach laat ik het cd-tje eens op lagere snelheid fikken, helaas dat hielp ook niet...
kortom ik ben niet overtuigd door 10.04![]()
Ik moet zeggen dat ik dit ook een erg zwak punt vind van Ubuntu. Iedere regression is er één teveel, en zou wat mij betreft niet mogen optreden. Op deze manier blijven er altijd mensen hun tenen stoten, en dat kun je gewoon niet hebben als je zo groot wilt worden als Ubuntu zijn wil. Helaas staat dit vaak haaks op de gigantisch snelle ontwikkelingscurve die aangehouden wordt (en net zo noodzakelijk is), die het soms noodzakelijk maakt om over te stappen op nieuwe systemen of methodes, omdat deze nou eenmaal (in de toekomst) meer mogelijkheden bieden.quote:Op vrijdag 23 april 2010 08:49 schreef Klonk het volgende:
ik blijf het bij elke nieuwe release opvallend vinden dat het voor de meeste (tot 10.04 voor mij ook) altijd probleemloos gaat en dat er altijd een groepje is wat van de een op het andere moment problemen ondervind, ik had met de beta´s van 10.04 ook de nodige problemen, hij ontdekte usb sticks alleen na opnieuw opstarten bijvoorbeeld, terug naar 9.10 en geen problemen meer...
Ik heb het even geprobeerd maar toch maar weer terug gezet. Heb geen zin om er aan te wennen.quote:Op vrijdag 23 april 2010 10:04 schreef Joooo-pi het volgende:
De knopjes blijven links(oké kan zelf weer rechts zetten, maaja)
Dat Desktoptruukje is wel nice. Laat ik dat ook voor mijn home-map doen. Volgens mij heeft dat een aardig voordeel ten opzichte van partities? Of niet?quote:Op vrijdag 23 april 2010 10:08 schreef wdn het volgende:
Joooo-pi die 60 secondes countdown is een GRUWEL
Indien ik met mijn muis bij de shutdown komt en click wil ik mijn systeem UIT hebben. Het is een notebook en ik wil dat ding uit hebben omdat ik weg wil. Punt
Maar je weet dat die timer een optie in gconf-editor is he?
En nog iets: ik doe altijd een complete herinstallatie. Dus nooit een upgrade.
Mijn desktop staat bijvoorbeeld ge-symlinked naar een data partitie die niet geformat wordt zodat ik zonder nadenken en / en /home mag deleten. Mocht ik nog torrents hebben lopen dan kopieer ik de ~./deluge/ mag nog even zodat mijn torrents na de herinstallatie weer vrolijk doorgaan met downloaden
Oh, dan is 10.04 nog gruwelijker, want dan moet je nog een keer op ok klikkenquote:Op vrijdag 23 april 2010 10:08 schreef wdn het volgende:
Joooo-pi die 60 secondes countdown is een GRUWEL
Indien ik met mijn muis bij de shutdown komt en click wil ik mijn systeem UIT hebben. Het is een notebook en ik wil dat ding uit hebben omdat ik weg wil. Punt
Hé, nee dat wist ik nietquote:Maar je weet dat die timer een optie in gconf-editor is he?
ten opzichte van partities? Nee. Het is een voordeel vanwege partities.quote:Op vrijdag 23 april 2010 10:20 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Dat Desktoptruukje is wel nice. Laat ik dat ook voor mijn home-map doen. Volgens mij heeft dat een aardig voordeel ten opzichte van partities? Of niet?
Command-line:quote:Op vrijdag 23 april 2010 10:27 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Oh, dan is 10.04 nog gruwelijker, want dan moet je nog een keer op ok klikken(snap je nu waarom het slechter is
)
[..]
Hé, nee dat wist ik niet
Sja ik vind het juist wel zo lekker dat al die settings gelijk weer goed staan. Ik baal er al van dat ik een hele zooi programma's moet herinstalleren bij een nieuwe install. Ik denk dat ik dus ook maar gewoon door ga met de update, lekker makkelijk. Als de final er is ga ik kijken of ik de 64-bit versie nou eindelijk eens aan de praat kan krijgen, als dat lukt doe ik weer een fresh install (gelukkig heb ik inmiddels een een bash script dat de meeste van mijn favoriete programma's installeert)quote:Op vrijdag 23 april 2010 10:27 schreef wdn het volgende:
[..]
ten opzichte van partities? Nee. Het is een voordeel vanwege partities.
Je linkt je desktop naar een andere partitie waar bijvoorbeeld ook je mp3, mp4s staan en die dus niet geformatteerd wordt tijdens de her-installatie. Na installatie hoef je dan alleen maar die symlink te herstellen om dezelfde icoontjes op de desktop te krijgen.
Ik doe dat niet met home want daar staan toch alleen maar settings in (behalve eventueel actieve torrents). En meestal ook nog eens een lading settings van programma's die ik toch niet meer gebruik. Dus dat is voor mij(!) alleen maar lastiger
Masochistquote:Op vrijdag 23 april 2010 15:09 schreef Klonk het volgende:
Ben net op avontuur gegaan, heb voor het eerst in mijn Linux carriere iets op de ingewikkelde manier geinstalleerd, in dit geval via de alternate install van Ubuntu, duurt wel ff zeg, pfffff
quote:Op vrijdag 23 april 2010 17:38 schreef Wii-Style het volgende:
Wat is het toch moeilijk om fatsoenlijke fonts te krijgen in Linux. Het kan er makkelijk gelikt uitzien, maar de fonts zijn vaak veel te dik. Berb's config komt wel in de buurt: http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-6183606.html#6183606 Maar toch zijn sommige fonts te dik.
Ik vind die blurry letters juist fijner..quote:Op vrijdag 23 april 2010 18:56 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]das toch juist een windows-dingetje die bolle fonts?
Vind juist die strakke fonts zo heerlijk van ubuntu
zo dus, niet zo.
dat is de ingewikkelde manier, in Ubuntu Tweak kan het ook, zonder geklooiquote:Op vrijdag 23 april 2010 20:42 schreef ouderejongere het volgende:
Met gconf kan je nog meer leuke instellingen doen. Ze moeten echt afstappen van de close/max/min aan de linkerkant, het is wel simpel om het in te stellen, maar nieuwe gebruikers zullen toch snel afhaken omdat ze niet kunnen wennen aan de layout.
Klopt, als je subpixel hinting gebruikt worden de letters ook iets dichter naar elkaar geschoven.quote:Op vrijdag 23 april 2010 19:34 schreef Wii-Style het volgende:
Ik bedoel dat de fonts breder zijn.Waarom het er zo dik uitziet bij jou weet ik niet... ik had ook ubuntu gebruikt maar ik kan me niet herinneren dat sub-pixels aanzetten het er dikker uit laat zien. Moet je wel doen IMO, fonts zien er dan zwaar gelikt uit (als je een LCD monitor hebt).
Neuh, gewoon een kwestie van design. Opzich een valide argument, hoewel ik vind dat ze daar wel vaker bizar rare beslissingen in maken (notification-OSD anyone?). En het schijnt dat ze voor de toekomst plannen hebben met de vensterbalk waardoor ze links beter uitkomen...quote:Op vrijdag 23 april 2010 21:16 schreef Wii-Style het volgende:
Waarom worden die knoppen verplaatst naar links dan? Is dat uiteindelijk soms makkelijker of zo?
Zelfde als met bv lag in games, zelfde spel, veel minder lag in Linux dan in Windows, gewoon een betere tcp/ip stack.quote:Op zaterdag 24 april 2010 00:44 schreef Gras_eter het volgende:
Waarom is data overdracht tussen mobiele telefoon en pc via Ubuntu zoveel sneller dan via windows ?
Al eens onder system - preferences - appearance gekeken?quote:Op zaterdag 24 april 2010 09:05 schreef Lod het volgende:
En het uiterlijk van 10.04 is vreselijk. Ik hou helemaal niet van dat donkere, ziet er misschien mooi uit maar als om er dagelijks in te moeten werken is minder. Als dat nou eens makkelijk aan te passen zou zijn.
Op Windows heb ik letters zoals op het eerste plaatje. Ik snap dus niet waar je het over hebt als je 'bolle fonts' zegtquote:Op vrijdag 23 april 2010 18:56 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]das toch juist een windows-dingetje die bolle fonts?
Vind juist die strakke fonts zo heerlijk van ubuntu
zo dus, niet zo.
Uiteraard, vandaar de smiley. Dit is een van simpelste problemen.quote:Op zaterdag 24 april 2010 10:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Al eens onder system - preferences - appearance gekeken?
Herinstalleer de flash plugin maar eens!quote:Op zaterdag 24 april 2010 09:05 schreef Lod het volgende:
Zoals een firefox die vaak op donker gaat etc.
HTC Sence vraagt zelfs of je de internet verbinding wilt delen als je de USB kabel aansluit. Het geeft zelfs de optie om dit standaard te doen!quote:Op maandag 26 april 2010 09:56 schreef slacker_nl het volgende:Android en teethering
Jammer dat ie geen wifi teethered.
ifup usb0 en klaarBinnenkort ff ifplugd helemaal finetunen zodat het in plug en pray wordt
Zelfde voor mijn nokia n900. Aansluiten -> pc suite mode -> verbinden op PCquote:Op maandag 26 april 2010 10:48 schreef Spike1506 het volgende:
[..]
HTC Sence vraagt zelfs of je de internet verbinding wilt delen als je de USB kabel aansluit. Het geeft zelfs de optie om dit standaard te doen!
Spelen met hardware kost mij ook altijd urrrrrrrrrrrrrrrenquote:Op maandag 26 april 2010 09:56 schreef slacker_nl het volgende:
Android en teethering
Jammer dat ie geen wifi teethered.
ifup usb0 en klaarBinnenkort ff ifplugd helemaal finetunen zodat het in plug en pray wordt
Kijk hier voor wat goeie achtergrond info over Grub2. Je kan proberen om windows handmatig bij te voegen in het grubmenu. Die moet je dan plaatsen in het bestand 40_custom (zie link).quote:Op maandag 26 april 2010 18:19 schreef SHERMAN het volgende:
Oke, fok up gemaakt.
Systeem met Windows 7. Vrije partitie gemaakt van 50Gb.
Ubuntu bootable USB gemaakt en vanaf geboot, vervolgens geinstalleerd.
Dit allemaal zonder problemen. Ubuntu 9.10 werkt uitstekend.
Punt is dat ik geen dual boot heb tussen Windows 7 en Ubuntu.
Ik ben er vrij zeker van dat dit komt omdat ik TrueCrypt geinstalleerd had staan. Voor gehele harddisk encryptie.
Ik zie bij het booten heel kort de Grub loader. Echter het TrueCrypt inlog scherm komt nergens terug.
Ik kan nu dus ook niet meer in Windows komen.
Iemand tips...?
Twas in een kwartiertje gefixed, en als je boot met internet sharing al enabled op de htc dan is het gelijk play. Werkt soepel heb ik vandaag gemerkt in de trein en bij het stadhuis van Almerequote:Op maandag 26 april 2010 10:49 schreef wdn het volgende:
[..]
Spelen met hardware kost mij ook altijd urrrrrrrrrrrrrrren
Ja, 10.04 is er al sinds november 2009.quote:
quote:Op donderdag 29 april 2010 19:39 schreef ouderejongere het volgende:
Ubuntu heeft het nieuws gehaald dat dit kan in Nederland.
Ik zie em ook net!quote:Op donderdag 29 april 2010 20:00 schreef Farenji het volgende:
Hey, een half uur geleden was ie er nog niet!
Ik zeg: doen. Of verse install.quote:Op donderdag 29 april 2010 23:20 schreef PiRANiA het volgende:
Oeh lastig, nu nog upgraden of niet....
Ja verse install bedoelde ik. Maar om nu alles nog te gaan backuppen... (scripts, databases, documenten)...quote:Op donderdag 29 april 2010 23:22 schreef Trollface. het volgende:
[..]
Ik zeg: doen. Of verse install.
You are correct...quote:Op donderdag 29 april 2010 23:29 schreef Blinker het volgende:
Daarom is het altijd handig om aparte partities te gebruiken, kan je mooi je home-folder recyclen
quote:Op donderdag 29 april 2010 23:32 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
You are correct...
Inmiddels 6 schijven in mijn PC zitten, geen idee wat ik wil eigenlijk
Verse install is altijd beter *kuch* niet om het een of ander, maar die uitspraak slaat nergens op.quote:Op donderdag 29 april 2010 19:29 schreef ouderejongere het volgende:
Een verse install vanaf een iso is altijd beter
http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/
Ik heb binnen het uur twee computers voorzien van 10.04 + installatie van programma's. Natuurlijk sta je helemaal vrij om een upgrade uit te voeren, maar bij een goed ingerichte HD is een clean install sneller gepiept dan wanneer je een upgrade uitvoert.quote:Op vrijdag 30 april 2010 20:47 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Verse install is altijd beter *kuch* niet om het een of ander, maar die uitspraak slaat nergens op.
...zou ik me hopeloos vervelenquote:Op vrijdag 30 april 2010 22:09 schreef Witchfynder het volgende:
Leuk artikel idd. Als ik geen problemen met geluids- en videokaarten zou hebben...
.
quote:Personally, I dual boot with Vista, although I’ve barely used Vista three times in six months. The sole reason I do this is because Ubuntu won’t run iTunes properly, and as a result it won’t sync our music onto the wife’s iPhone. (Yes, I know there are other options. But IT’S THE WIFE’S IPHONE.)
Obviously, it’d be nice if Apple would do something about that. Although I doubt they ever will. Because if they did, why would anybody ever buy a Mac?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |