abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78678300
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 10:04 schreef minilot het volgende:
Beetje karamelsaus gemaakt, door franse kwark heengeroerd en daar dip ik nu appelpartjes in.
Door die mousse kan ik nu ook goede karamelsaus maken natuurlijk!

Trouwens, gister at ik bij de AH to go zo'n foccaciabroodje kaas/ui en die was echt net uit de oven
Hoe maak ik zoiets thuis?
pi_78679505
bapao saté en tosti cheddar/grillham
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78679626
Kliekje kip met paprikaroomsaus en wat rijst
pi_78681677
pilsje op het strand(eerlijk gezegd was dat gisteren)
pi_78682059
Vanavond risotto met bospaddenstoelen en een salade
pi_78683470
ik verzorg morgen een deel van de catering voor een openingsreceptie van een bedrijf voor 40 man. Ik ga zo beginnen, dus ik eet lekker van alle hapjes die ik ga maken
  woensdag 3 maart 2010 @ 15:28:11 #107
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_78684801
Nu een schaaltje Croky paprikachips en een cola berenburg.

Vanavond, rundervink, rode kool, spinazie, aardappelen.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_78686008
Ik had nog een wrap, gevuld met witte kool en kipfilet, over van gisteren. Dus die heb ik net even kort opgewarmd in de magnetron en daarna even tussen de grill gelegd.

Vanavond eet ik ergens een broodje onderweg, want ga naar het voetbal toe.
pi_78686871
Vnv een restje opgebakken boerenkool
met halve worst
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 3 maart 2010 @ 16:11:45 #110
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_78687021
Net 5 spareribs naar binnen gewerkt, restant van een foute bestelling.
  woensdag 3 maart 2010 @ 16:44:18 #111
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_78688616
Vanavond nasi met shoarma erdoor
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 3 maart 2010 @ 17:17:38 #112
221912 minilot
Nancy boy
pi_78690166
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 13:00 schreef LieLie het volgende:

[..]

Door die mousse kan ik nu ook goede karamelsaus maken natuurlijk!

Trouwens, gister at ik bij de AH to go zo'n foccaciabroodje kaas/ui en die was echt net uit de oven
Hoe maak ik zoiets thuis?
Goed hè, die mousse? Vond je 'm lekker? En stiekem ook al veel van gesnoept voordat -ie de koelkast inging om op te stijven?

Voor focaccia kan ik trouwens dit recept van Kayotic Kitchen aanraden. Maar in jouw geval dan een stevige laag uien en kaas erbovenop voordat het brood de oven ingaat.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 3 maart 2010 @ 17:20:53 #113
221912 minilot
Nancy boy
pi_78690311
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 14:58 schreef SeaOfLove het volgende:
ik verzorg morgen een deel van de catering voor een openingsreceptie van een bedrijf voor 40 man. Ik ga zo beginnen, dus ik eet lekker van alle hapjes die ik ga maken
Oe, wat maak je allemaal? Vertel!

Hier zojuist een hele grote lauwwarme salade op..
In pannetje met olijfolie eerst dungesneden rode ui en knoflook zachtjes gebakken, daarna twee grote scheppen tuinerwtjes erbij, en dikke gele rozijnen, en zout en peper..
Na een paar minuten de hele inhoud van de pan over een boel rauwe, jonge bladspinazie geknikkerd, boel feta erdoor gehusseld en een kneepje citroensap, tot de spinazie nét een beetje begint te slinken.. Erg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 3 maart 2010 @ 17:30:57 #114
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_78690715
Net zalm met peultjes en worteltje en aardappelpuree op.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  woensdag 3 maart 2010 @ 17:42:51 #115
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78691128
Hier vanavond turks plat brood met échte feta, schijfjes tomaat en olijvenchutney. Simpel maar heerlijk
pi_78691720
Net bij de toko geweest, lekker garnalen, kip, noedels gehaald met wat taugé, paksoi, gember knoflook en ui, en maak er madame Jeanette chutney bij.... yumyum!
Keep on Tripp'n
  woensdag 3 maart 2010 @ 18:02:38 #117
221912 minilot
Nancy boy
pi_78691865
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 17:59 schreef MiestOr het volgende:
...en maak er madame Jeanette chutney bij
Ha, dat kan ik dus echt niet eten! Ik ga al zweten bij het idee!
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 3 maart 2010 @ 18:05:28 #118
221912 minilot
Nancy boy
pi_78691969
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 17:42 schreef Windigo het volgende:
Hier vanavond turks plat brood met échte feta, schijfjes tomaat en olijvenchutney. Simpel maar heerlijk
Echte feta! Die had ik ook.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78692323
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 18:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, dat kan ik dus echt niet eten! Ik ga al zweten bij het idee!
ach is superlekker, en je kan het uiteraard zo pittig maken als je zelf wil!
Hier een link naar een recept dat ik vaak als basis ervoor gebruik..
http://surinaamsekeuken.w(...)01/peper_sambal.html
Keep on Tripp'n
pi_78692741
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 17:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Goed hè, die mousse? Vond je 'm lekker? En stiekem ook al veel van gesnoept voordat -ie de koelkast inging om op te stijven?

Voor focaccia kan ik trouwens dit recept van Kayotic Kitchen aanraden. Maar in jouw geval dan een stevige laag uien en kaas erbovenop voordat het brood de oven ingaat.
Thanks! Heb m gebookmarked

De mousse was heerlijk! Had al ergens anders (CULsc denk ik) wat verteld erover.
Hij was erg lekker, maar voor chocolademousse mag ie van mij wel wat meer choco.
Misschien een keer met pure chocola proberen, of wat meer chocola.
Het was nu een chococaramelmousse die net zo smaakte als die chocosnoepjes van Werthers
  woensdag 3 maart 2010 @ 18:34:13 #121
221912 minilot
Nancy boy
pi_78693018
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 18:26 schreef LieLie het volgende:

[..]
Het was nu een chococaramelmousse die net zo smaakte als die chocosnoepjes van Werthers
Yup, hij is vooral heel romig en melkig. Hele ander type mousse dan van die diepe, donkerbuine!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78693736
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 18:05 schreef minilot het volgende:

[..]

Echte feta! Die had ik ook.
Ik ook! In een salade met witlof, appel, cashews, zelfgemaakte croutons en een sinaasappeldressing.. jummie!!
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_78693864
Fish n chips: kabeljauwfilet in een volkorenbloem/paprikapoeder/oreganokorstje met daarbij aardappelstukjes in de schil + worteltjes in de braadslee
Geserveerd in een krant uiteraard
pi_78698249
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 17:59 schreef MiestOr het volgende:
Net bij de toko geweest, lekker garnalen, kip, noedels gehaald met wat taugé, paksoi, gember knoflook en ui, en maak er madame Jeanette chutney bij.... yumyum!

zo en naar binnen!, damn dat was LEKKER!
de chutney iets minder scherp gemaakt dus mn mond rolde over van de smaak (nog steeds trouwens) nu ff wegspoelen met een fles La Chouffe
Keep on Tripp'n
pi_78709281
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 18:56 schreef PiperMaru het volgende:
Fish n chips: kabeljauwfilet in een volkorenbloem/paprikapoeder/oreganokorstje met daarbij aardappelstukjes in de schil + worteltjes in de braadslee
Geserveerd in een krant uiteraard
jum.. net de foto ervan gezien van je.. ziet er super en jammie uit!

Ik ben na t sporten de kermis even overgelopen en een oliebol gehaald
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78717589
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 00:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Welkom bij het tortillabakkertjesgilde!

Hier vanavond zelfgeknutselde visballetjes van scholfilet op tomatensaus met geroosterde paprika, en dat weer bovenop rauwe spinazie.








nu 2 knackebrodjes osseworst met een mok melk.

Lunch: restjes sushi

Vanavond pasta met vegetarische tomatensaus
Ja doei.
pi_78718293
dat ziet er echt lekker uit!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78718441
er zat veel minder smaak aan de tortilla's, ze zijn veel minder dik waardoor we voor het eerst ECHT de vulling heel goed konden proeven! We zijn helemaal om !
Ja doei.
pi_78718721
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 08:58 schreef motorbloempje het volgende:
er zat veel minder smaak aan de tortilla's
Ja, daarover - ik doe eigenlijk wel altijd een extra snuf zout in de tortilla's. Vind ik juist wel zo lekker.

Ik heb nog wat verse spinazie over - ik overweeg om vanavond eens te kijken of ik groene tortilla's kan maken! Door jouw foto's meteen weer zin!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78718738
wij vonden het juist wel lekker, dat er veel minder smaak aan zat dan aan die vettige prefab dingen maar ik ga ze volgende keer met margarine maken, ipv roomboter denk ik.. even kijken wat dat met de smaak doet. Had alleen nog roomboter in huis namelijk, en da's geen plantaardig vet
Ja doei.
pi_78718972
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 09:13 schreef motorbloempje het volgende:
wij vonden het juist wel lekker, dat er veel minder smaak aan zat dan aan die vettige prefab dingen maar ik ga ze volgende keer met margarine maken, ipv roomboter denk ik.. even kijken wat dat met de smaak doet. Had alleen nog roomboter in huis namelijk, en da's geen plantaardig vet
Huh, bóter? Ik geloof niet dat ik wel eens een recept voor tortilla's met margarine of boter heb gezien! Altijd gewoon olie. Ik gebruik olijf- of rijstolie.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78719007
het recept dat ik had gevonden bevatte margarine, maar dat had ik niet, dus heb ik boter gebruikt

welk recept gebruik jij ookalweer?
Ja doei.
pi_78719134
Voor 6 kleine tortilla's of 4 grote:

1 1/2 cup bloem (gewone, of mix van soorten)
3/4 cup warm water
2 tl olie
1 tl zout
(en optioneel, voor luchtiger deeg, anderhalve theelepel bakpoeder)

Olie, bloem, zout en eventueel bakpoeder door elkaar roeren. Beetje bij beetje water erbij tot je een klomp deeg hebt. Vier a vijf minuutjes kneden, in acht bolletjes verdelen en tien minuten onder een theedoek laten rusten. Uitrollen en bakken.

..boter in je tortilla.. Ik kan er nog niet helemaal over uit!
Let me see you stripped down to the bone
pi_78719435
was prima te eten hoor
Ja doei.
pi_78719601
Dat geloof ik ook best. Ik bedoel.. Boter is altijd goed! Waar dan ook in.

Hier vanavond, met dank aan MB's inspirerende foto's: zelfgemaakte, groene spinazietortillas met tonijn en avocado erin. En pico de gallo.

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 04-03-2010 09:56:14 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 4 maart 2010 @ 12:22:10 #136
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78725659
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 09:48 schreef minilot het volgende:
Dat geloof ik ook best. Ik bedoel.. Boter is altijd goed! Waar dan ook in.

Hier vanavond, met dank aan MB's inspirerende foto's: zelfgemaakte, groene spinazietortillas met tonijn en avocado erin. En pico de gallo.
Verse tonijn Ik wil nog steeds met je trouwen

Zojuist zelf hummus gemaakt en op arabisch platbrood geserveerd.. Lekker! Glaasje ijsthee erbij.
pi_78728276
De 'Dutch Deluxe' van de McDonalds (bruine ciabatta)
+ sinaasappel
+ banaan
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78728376
Roggebrood met schapenkaas, nom!
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_78729040
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 09:32 schreef minilot het volgende:
Voor 6 kleine tortilla's of 4 grote:

1 1/2 cup bloem (gewone, of mix van soorten)
3/4 cup warm water
2 tl olie
1 tl zout
(en optioneel, voor luchtiger deeg, anderhalve theelepel bakpoeder)

Olie, bloem, zout en eventueel bakpoeder door elkaar roeren. Beetje bij beetje water erbij tot je een klomp deeg hebt. Vier a vijf minuutjes kneden, in acht bolletjes verdelen en tien minuten onder een theedoek laten rusten. Uitrollen en bakken.

..boter in je tortilla.. Ik kan er nog niet helemaal over uit!
Kan je tortillas eigenlijk ook (ruim) van te voren maken?
pi_78731928
kaugom

Staks patat.
Alan rickman could talk me out of my pants in like less than five seconds..
  donderdag 4 maart 2010 @ 15:12:54 #141
209054 Charmedmatzzie
Overal relevant.
pi_78732216
Een heleboel Daim!

beetje kut voor mijn tanden
pi_78732347
Vanavond Kung pao chicken met jasmijnrijst!
pi_78735295
wijntje en allemaal lekkere hapjes, niet in de laatste plaats omdat ik zelf een deel heb gemaakt
  donderdag 4 maart 2010 @ 17:21:21 #144
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78737779
Vanavond spaghetti met tomatensaus, buffelmozzarella, baslicum en geraspte parmezaan Tomatensaus staat nu al te pruttelen Frisse salade van komkommer, rucola en geraspte appel met vinaigrette erbij.
pi_78739055
Hier staat een Moussaka in de oven. Bijna klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 4 maart 2010 @ 19:21:12 #146
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_78742384
Uhmmm, 2 oliebollen, 2 pannenkoeken, 2 broodjes haring, broodje rosbief, beschuit jam en een broodje hamburger speciaal...
Dus datte
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_78742924
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:21 schreef uniekhoorn het volgende:
Uhmmm, 2 oliebollen, 2 pannenkoeken, 2 broodjes haring, broodje rosbief, beschuit jam en een broodje hamburger speciaal...
Dus datte
jam is best gezond

Ik had noodles met kipsaté, omelet, chili. kroepoek erbij
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78743207
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:21 schreef uniekhoorn het volgende:
Uhmmm, 2 oliebollen, 2 pannenkoeken, 2 broodjes haring, broodje rosbief, beschuit jam en een broodje hamburger speciaal...
Dus datte
Nu heb ik ook zin in oliebollen

OT: vanavond pasta gegeten met champignonroomsaus aangevuld met stukjes kipfilet.
  donderdag 4 maart 2010 @ 21:02:03 #149
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_78747371
Simpel maar wel lekker. Zelfgemaakte patat uit de oven met andijviesalade met appel en mosterd-mayo dressing, met voor mij een vegaburger en mn man een hamburger met veel pepers zeg maar
I never look back, darling. It distracts from the now.
  Moderator donderdag 4 maart 2010 @ 21:03:33 #150
9859 crew  Karina
Woman
pi_78747463
Nu een glas Sinas en een zakje Kellogg's mini breaks met kaneelsmaak.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')