De meeste hindoestanen die ik ken komen uit Suriname. En hoewel Surinaams eten ook niet te versmaden is, is dat nou net niet waarnaar ik op zoek was.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:18 schreef Tahiti het volgende:
Nodig jezelf eens uit bij een Hindoestaanse bruiloft
Een snelle blik op de menukaart leert dat ze in elk geval wel wat authentieke gerechten op de kaart hebben, zelfs gulab jamuns en kheer.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:54 schreef Tahiti het volgende:
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:
http://www.mayur.nl/index_flash.html
En smaakte toen prima Of het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Mijn favorietquote:Op zaterdag 20 februari 2010 12:40 schreef vaagsel het volgende:
http://www.moghul.nl/
Ben geen expert op het gebied van de Indiase keuken maar het komt zeer authentiek (eten, bediening en intrichting) over.
Je bent zeker niet de enigequote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:31 schreef Isegrim het volgende:
Blijkbaar ben ik niet de enige die hiernaar op zoek is, getuige de TVP's.
1 miljard inwoners dus ook 1 miljard smaken, echt "typisch / authentiek" indiaas eten bestaat er ook niet echt.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 15:21 schreef Lienekien het volgende:
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
De Indiase keuken kent enorme regionale verschillen, uiteraard, maar daarom zijn er nog wel dingen die authentiek Indiaas zijn. Vindaloo is dat bijvoorbeeld niet, da's geloof ik een Britse Portugese uitvinding.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 15:21 schreef Lienekien het volgende:
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
Kaart ziet er goed uit. Mis alleen de mango-lassi. Maar die kunnen ze op verzoek vast wel maken.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:09 schreef oeke het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Isegrim, het is heel moeilijk te vinden.
Maar deze komt best in de buurt: Dosa Restaurant
Ze hebben dosa's en vada's!
Helaas geen idli, en ik kan verdorie ook nooit ergens lekkere paneer tikka masala vinden,
maar goed, we hebben hier heerlijk gegeten.
In mijn eigen woonplaats lijkt die idd het meest in de buurt te komen.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:13 schreef DutchieBre het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal
Goed te doen daar Aan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
Dat is het restaurant van de vader van mijn vriendinquote:Op zaterdag 20 februari 2010 12:54 schreef Oblivion het volgende:
Mijn vader is een fervente Indiaas eter en die is gek van deze toko: http://www.tajmahal.nl/menukaart.asp
Ze hebben waarschijnlijk niet alles wat je zoekt, maar de baas van het restaurant kan je gewoon opbellen en vragen of het gemaakt kan worden, weet ik zeker, geschikte kerel is dat.
Oh ik mis het zo!quote:Op maandag 22 februari 2010 08:45 schreef dalaiblama het volgende:
[..]
Dat is het restaurant van de vader van mijn vriendin
En ja, ze maken alles voor je. Menukaart is wel aangepast, maar ze eten zelf ook in het restaurant en maken ook authentieke gerechten. Lekker hoor!
Deze lijkt qua smaak inderdaad het dichst bij Utrecht te komen.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:13 schreef DutchieBre het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal
Goed te doen daar Aan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.quote:Op maandag 22 februari 2010 08:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In mijn eigen woonplaats lijkt die idd het meest in de buurt te komen.
Ik heb er zelf nog nooit gegeten, hoor, ga puur op de kaart af.quote:Op maandag 22 februari 2010 12:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.
Lekker dichtbij.
Voel ik daar een Indiaas-eten meet aankomen?quote:Op maandag 22 februari 2010 12:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.
Lekker dichtbij.
quote:Op maandag 22 februari 2010 15:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Voel ik daar een Indiaas-eten meet aankomen?
Ze noemen hun pulao (pilav) 'pillow'. Veel keus, sommige dingen authentiek, sommige dingen typisch westers-Indiaas.quote:Op woensdag 24 februari 2010 17:04 schreef Hik het volgende:
Leuk! Ik ben dol op Indiaas. Heb er niet veel verstand van eigenlijk dus kan slecht beoordelen wat goed is of niet. Vorige week hier eten gehaald: http://www.restaurant-namaskar.nl/ (Utrecht) Was wel lekker en zat stampvol Indiërs wat soms wel een goed teken is van de authenticiteit; al kan ik dat zelf dus niet beoordelen. Recenties online zijn wel gemixt trouwens.
Ik zie daar in elk geval vaak hele Indiase families naar binnen gaan.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:54 schreef Tahiti het volgende:
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:
http://www.mayur.nl/index_flash.html
En smaakte toen prima Of het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Maar wel erg lekker, je herkend nog de smaak van de kruiden in de gerechten, het eten was zeker wel goed (hoewel niet volledig authentiek ).quote:Op woensdag 24 februari 2010 21:16 schreef Isegrim het volgende:
Wij zitten -as we speak- bij Zainab Roshni Mahal. Best lekker, maar niet echt authentiek. Chutney komt uit een potje, kikkererwten uit een blik, geen gerechten met paneer en er wordt geen ghee gebruikt. Geen slecht eten, maar niets bijzonders.
Heter? Ik heb een half jaar geleden hun vindaloo laten bezorgen en zat letterlijk te jankenquote:Op donderdag 25 februari 2010 10:15 schreef Aarti het volgende:
In Amsterdam haal ik altijd mijn indiaas eten bij Mother India
Ter Haarstraat 14
1053 LJ Amsterdam, Netherlands
020 6160990
Het is een soort snackbar (je kunt er wel zitten eten, maar echt super is het niet), en het komt qua smaak het dichtst bij indiaas eten uit india (voor zover ik het in nederland heb geproefd). Op aanvraag kun je het pittiger laten klaar maken, ik krijg altijd de desi-versie van de eigenaar
Ik had de hete versie van Tandoori kip, die was behoorlijk spiceyquote:Op donderdag 25 februari 2010 17:59 schreef Flurry het volgende:
[..]
Heter? Ik heb een half jaar geleden hun vindaloo laten bezorgen en zat letterlijk te janken
Wel écht lekker trouwens! Zal het binnenkort nog eens proberen - kijken of ik er al wat aan gewend ben inmiddels
O jee, daar hebben ze ook zuurgoed dat je eens moet proberen.quote:Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.
Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.
Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.
Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.quote:Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.
Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.
Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.
Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Daar ga ik zeker even naartoe.quote:Op maandag 8 maart 2010 09:23 schreef n0a het volgende:
[..]
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
Pickles misschien?quote:
Oew! Lekker! Dan ga ik zeker een keer langs. Palak Paneer.quote:Oh, ze verkopen daar trouwens ook verse paneer.
Surinaamse ingemaakte lekkernij.quote:
Okee, dat ken ik niet. Qua Suri-food houdt het bij mij op bij roti.quote:
Kom op zeg, een Indiase hotdog!quote:Op maandag 8 maart 2010 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Hotdogs komen niet uit India.
Als ik tijd heb, ga ik morgen even aan de Vierambachtstraat kijken. En anders doe ik dat vrijdag.
quote:Op dinsdag 9 maart 2010 00:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Isegrim gaat morgen linzensoep voor mij maken
Overigens de tweede keer in een half jaar dat ze gaat koken
Tjemig, dat mis ik hier in Groningen ook. Ik ben dól op de rijke Surinaamse keuken.quote:Op maandag 8 maart 2010 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik mis de Surinaamse keuken erg, ging altijd lekker surinaams eten in de Bijlmer toen ik daar nog in de buurt werkte.
in india zijn er verschillende soorten roti (chapati, naan enz), en de roti die in india roti heet lijkt ook op de surinaamshindoestaanse roti.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Ja, het is een heel andere keuken, maar veel Surinaams-hindoestaanse gerechten kennen hun oorsprong in India. Zo ook de roti: http://nl.wikipedia.org/wiki/Roti_(gerecht)
Al lijkt een rotipannenkoek in de verste verte niet op een chapati.
Ik doelde ook meer op de tekst in Wikipedia. Daar staat dat roti hetzelfde is als chapati.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 13:51 schreef Aarti het volgende:
[..]
in india zijn er verschillende soorten roti (chapati, naan enz), en de roti die in india roti heet lijkt ook op de surinaamshindoestaanse roti.
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.quote:Op maandag 8 maart 2010 09:23 schreef n0a het volgende:
[..]
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
Ik vond jouw butter chicken niet te zoet, maar juist erg lekker (Ben ik wel een enorme zoetekauw). Chicken Madras mocht wat pittiger. Maar ik denk dat als we de volgende keer andersom bestellen, we erg tevreden zijnquote:Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
moet ik ook maar eens langs gaan.. vriendlief, Engelsman enhij mist indiaans eten heel erg!quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
Als je niet van (verse) koriander houdt, dan kan je beter wegblijven uit de Indiase keuken. Overigens kan ik uit ervaring vertellen dat de smaak van koriander vrij snel went en dat je daarna niet meer zonder wilt.quote:Op donderdag 11 maart 2010 09:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Indiaas eten zonder cilantro? Dat is echt onbestaanbaar.quote:Op donderdag 11 maart 2010 09:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Nee, niet bekend. Nog niet.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:03 schreef RobinOok het volgende:
Sangam Tandoori & Sweets bij jullie bekend? Die zit ook op de vierambachtsstraat, maar dan op 9b. Mij ooit aangeraden, maar eigenlijk beviel het me niet zo. Wel goede kwaliteit, maar de smaak viel me toen tegen. En tsja, op de een of andere manier komt het er dan niet meer van om er nog eens wat te halen.
Poeder geen moeite mee. Bij verse moet er wel heel weinig in zitten wil ik het niet uitspugen. Helaas hoor ik bij de mensen die niet van koriander houden.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:50 schreef Isegrim het volgende:
I
[..]
Indiaas eten zonder cilantro? Dat is echt onbestaanbaar.
Korianderpoeder wel okay? Ik heb eergister deze heerlijke curry gemaakt: http://www.monsoonspice.c(...)-masala-recipes.html
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaanquote:Op donderdag 11 maart 2010 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er echt dol op.
Ik ook!quote:
Ja, dat gaat over! Ik ben van 'zeep' via 'gaat wel' naar 'mjammie' gekomen.quote:Op donderdag 11 maart 2010 14:56 schreef mjan het volgende:
[..]
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
Waarom vraag je je dat bij verse koriander wel af maar bij andere dingen niet?quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Ik weet het eigenlijk niet. Het heeft een erg sterke smaak maar ik vind die eigenlijk wel heel lekker.quote:Op donderdag 11 maart 2010 14:56 schreef mjan het volgende:
[..]
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan me niet herinneren of ik het heb "leren" eten, maar weet wel dat mijn ouders het tot een paar jaar terug ook maar niks vonden en het nu ook heerlijk vinden.
Dan blijf ik gewoon stug volhouden!quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:08 schreef Beelzebufo het volgende:
Ja, dat gaat over! Ik ben van 'zeep' via 'gaat wel' naar 'mjammie' gekomen.
Wiki says:quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Ik zal dat laatste wel hebben. Normaal gesproken als ik iets niet lust van krijg ik het nog wel weg. Koriander is voor mij beyond niet lekker vinden.quote:Op donderdag 11 maart 2010 21:47 schreef Idler het volgende:
[..]
Wiki says:
Smaak
Zoals hierboven al aangeven is er een groot verschil in de smaak van de bladeren en de zaden. De bladeren hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak, voor anderen lijkt de smaak op die van peterselie, maar met meer citroeninvloeden. Koriander kan echter ook als afstotend ervaren worden, en het eten zelfs in zeer kleine hoeveelheden volslagen verpesten. Hoe dat komt is vooralsnog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er een genetische component is die hierbij een rol speelt.
Papadums:quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:05 schreef Seven. het volgende:
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
Bedoel je mithai/sweets?quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:05 schreef Seven. het volgende:
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
tips?quote:
In Amsterdam zitten lekkere restaurantjes.quote:
Er is een verschil tussen 'lekker' en 'authentiek'.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 18:07 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
In Amsterdam zitten lekkere restaurantjes.
Ik vind het lekker eten daar, kwam daar vaak (en ik ben hindoestaans). Al ben ik daar nu een hele tijd niet meer geweest.quote:Op donderdag 17 februari 2011 12:53 schreef Aether het volgende:
Iemand ervaring met India Palace in Haarlem?
Die hèbben idli's.quote:Op donderdag 17 februari 2011 20:01 schreef Blurred86 het volgende:
http://www.sri-ganesh.nl/ in eindhoven, ben nog nooit in India geweest maar iedere keer dat ik er ben geweest zat het vol Indiërs dus ik denk dat het best authentiek is. Afschuwelijk kitscherige inrichting maar het is érg goedkoop en echt heel lekker
haha ja! van de meeste dingen die ze op de kaart hebben staan heb ik geen idee wat het is (en de beschrijvingen zijn niet heel duidelijk ) maar ze leggen graag uit wat het is allemaal en alles dat ik tot nu toe geprobeerd heb was lekker!quote:
Omdat we opweg waren naar de IKEA, om daar te etenquote:Op donderdag 17 februari 2011 20:09 schreef Isegrim het volgende:
http://www.iens.nl/restau(...)nt-maharani/recensie
Klinkt goed. We reden er een keer langs en vonden het er goed uitzien, maar we hadden toen geen tijd. Misschien binnenkort proberen.
Voornamelijk om daar spullen te halen.quote:Op donderdag 17 februari 2011 20:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Omdat we opweg waren naar de IKEA, om daar te eten
Vindaloo is authentiek Goan en dus wel indiaas, maar die bekverbrandende zooi die je hier voorgeschoteld krijgt als zijnde vindaloo heeft er niks mee te maken.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 17:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De Indiase keuken kent enorme regionale verschillen, uiteraard, maar daarom zijn er nog wel dingen die authentiek Indiaas zijn. Vindaloo is dat bijvoorbeeld niet, da's geloof ik een Britse Portugese uitvinding.
Jeetje, zo oud al en dan nog nooit Indiaas gegeten?quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:24 schreef golfer het volgende:
onze eerste Indiase eetervaring
Ik heb wel eens curry's, chutneys, korma's en massala's enzo gegeten, maar kan mij niet herinneren ooit in een echt Indiaas restaurant gegeten te hebben.quote:Op donderdag 24 maart 2011 22:48 schreef RobinOok het volgende:
Jeetje, zo oud al en dan nog nooit Indiaas gegeten?
Wat leuk, ik kijk uit naar jullie reviewquote:Op donderdag 24 maart 2011 22:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb wel eens curry's, chutneys, korma's en massala's enzo gegeten, maar kan mij niet herinneren ooit in een echt Indiaas restaurant gegeten te hebben.
Misschien scheelt het dat ik twee jaar inwonend lid geweest van ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.quote:Op zondag 27 maart 2011 15:32 schreef Ausputzert het volgende:
Westerlingen die na een weekje Dubai denken enig benul van echt Indiaas voedsel te hebben.
die zit!quote:Op zondag 27 maart 2011 15:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien scheelt het dat ik twee jaar inwonend lid geweest van ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
Maak je ook weleens iets uit het boek 'Vedische Kookkunst'?quote:Op zondag 27 maart 2011 15:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
.. ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
Boek heb ik er meestal niet meer bij, maar ik ken het wel. Heb hier drie kookboeken van Kurma dasa staan, maar die bestaan ook voor een deel uit niet-Indiase gerechten.quote:Op zondag 27 maart 2011 17:08 schreef sita55 het volgende:
[..]
Maak je ook weleens iets uit het boek 'Vedische Kookkunst'?
Ziet er oke uit, niet bijzonder. 6 stukjes lamsvlees is wel weinigquote:Op zondag 27 maart 2011 20:09 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Al gezien?
Die kaas Isegrim, waar maken ze die van weet jij dat?
als je het te lang doorkookt valt het wel helemaal uit elkaar.quote:Op zondag 27 maart 2011 23:12 schreef Isegrim het volgende:
En ik ben er ook nog niet achter hoe het kan dat paneer niet smelt. PietVerdriet weet het ook niet.
Maar als je het frituurt wordt het juist steviger. Dus ik denk dat dat uiteenvallen geen smelten is...quote:Op zondag 27 maart 2011 23:16 schreef Aarti het volgende:
[..]
als je het te lang doorkookt valt het wel helemaal uit elkaar.
dus zeg maar als je bijvoorbeeld hypothetisch gezien naar oprah zit te kijken met de pan op de vuur, en je vergeet zeg maar theoretisch gezien de tijd, dan is het een prutje
Dat kreeg ik nauwelijks op. Dat waren stukken van ca. 4 kubieke cm. per stuk hoor.quote:Op zondag 27 maart 2011 22:46 schreef Aarti het volgende:
Ziet er oke uit, niet bijzonder. 6 stukjes lamsvlees is wel weinig
Ah, dat was op de foto niet geheel duidelijkquote:Op zondag 27 maart 2011 23:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat kreeg ik nauwelijks op. Dat waren stukken van ca. 4 kubieke cm. per stuk hoor.
Die zijn niet zo moeilijk te maken.quote:Op donderdag 9 juni 2011 21:13 schreef kawotski het volgende:
Weet iemand waar je Gulab jamun kan krijgen?
Ja dus.quote:Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.
Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.
Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer. En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.
Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Dat laatste is in India ook vaak het geval hoor.quote:Op donderdag 9 juni 2011 23:56 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het veelal helemaal niet lijken op wat je in India krijgt. Dat, en ze serveren allemaal exact hetzelfde assortiment aan gerechten.
Net zo goed als dat het hoort dat ze bij SanSan vlees in een authentiek 'vegetarisch' Chinees gerecht doen, hoort het ook dat een Indiaas restaurant vegetarisch isquote:Op zondag 1 juli 2012 23:51 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, ik weet het niet.
Wat vind je van restaurants die niets vegetarisch op de kaart hebben staan?
Zelfs in een goed visrestaurant heeft vaak nog wel iets vlezerigs op de kaart. En sowieso iets vegetarisch.
Ik weet niet....
Een stukje (heilige) koe op het menu kan natuurlijk ook nooit kwaad.quote:Op maandag 2 juli 2012 01:35 schreef RobinOok het volgende:
De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
Tja, dit restaurant wordt nou eenmaal gerund door mensen die uit religieuze overwegingen geen vlees eten, net als ongeveer 1/3 van de Indiase bevolking. Je vraagt toch ook niet om varkensvlees in een kosher restaurant?quote:Op maandag 2 juli 2012 01:35 schreef RobinOok het volgende:
Nah, het was bij SanSan natuurlijk andersom. Het gerecht is authentiek MET vlees. Ik heb er geen enkele moeite mee als restaurants hun gerechten aanpassen aan vegetariërs, wel als dat "ongevraagd gebeurt". Bijvoorbeeld dat je een kippensoep bestelt en er zomaar, opeens, ongevraagd geen kip in zit. Dat is raar. Toch?
De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
Hun gerechten bevatten van oorsprong ook geen vlees, dus waarom zouden ze dat toevoegen?quote:Op maandag 2 juli 2012 01:35 schreef RobinOok het volgende:
Nah, het was bij SanSan natuurlijk andersom. Het gerecht is authentiek MET vlees. Ik heb er geen enkele moeite mee als restaurants hun gerechten aanpassen aan vegetariërs, wel als dat "ongevraagd gebeurt". Bijvoorbeeld dat je een kippensoep bestelt en er zomaar, opeens, ongevraagd geen kip in zit. Dat is raar. Toch?
De vraag is of ze bij Aahaar op verzoek voor mij wat kip of varken toe zouden willen voegen aan hun recepten. Ik denk dus eigenlijk van niet....
Wat voor een Authentieke Indiaase keuken doen ze? Algemeen, Fusie, een Regionale keuken?quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:43 schreef indiafoodlover het volgende:
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
Ze hebben inderdaad best wat authentieke gerechten, veel beter dan gemiddeld. Moet je alleen geen gerechten van hun andere restaurant ernaast bestellen want dat is business as usual.quote:Op woensdag 11 maart 2015 14:00 schreef Farenji het volgende:
Onlangs heb ik via thuisbezorgd in Rotterdam Evergreen veggies ontdekt, weliswaar niet exclusief Indiaas eten maar ze hebben wel alle genoemde dingen uit de OP.
Dit is je enige post op heel Fok. Je bent niet toevallig de eigenaar of familie van?quote:Op woensdag 11 maart 2015 13:43 schreef indiafoodlover het volgende:
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
Natuurlijk wel. Enige post, en een schop van een 3 jaar oud topic...maar goed, het kan in theorie even goed prima eten zijn natuurlijkquote:Op woensdag 11 maart 2015 14:47 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dit is je enige post op heel Fok. Je bent niet toevallig de eigenaar of familie van?
Zelfs in de foodcourts hier zijn ze goed te doen, maar echt goede restaurants zijn toch vrij lastig te vinden. Het is wat uit de buurt maar Open House in Nairobi is wel een favoriet.quote:Op woensdag 11 maart 2015 16:16 schreef whogenturf het volgende:
Ik ben eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld in een Indiaas restaurant (zowel in Nederland als in het buitenland). Er zijn altijd verschillen tussen de tentjes, maar het is sowieso beter dan wanneer ik het zelf zou proberen te maken!
Juist.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 13:02 schreef RobinOok het volgende:
Er zijn mensen die vinden dat je overal lekkerder Indiaas eet dan in India zelf.
http://www.debuikvan.nl/r(...)diaas-veel-lekkerder
Indië? Of India?quote:Op donderdag 12 maart 2015 18:40 schreef ASSpirine het volgende:
Momenteel in Indië, wat ben ik hier toch heerlijk aan het eten
Maar na een weekje ben ik ook wel toe aan wat mildere smaken.
ik wou het net zeggen! sri ganesh op de kruisstraat!quote:Op dinsdag 7 november 2017 08:31 schreef SaskiaR het volgende:
Aanrader: Sri Ganesh in Eindhoven! Helemaal vegetarisch ook nog
Als je het vantevoren doorgeeft maakt Simla in Sittard het voor jequote:Op dinsdag 7 november 2017 08:17 schreef Mryc het volgende:
Heb zelf in Londen vorig jaar het gerecht Lam Raan gegeten. Was zo ongelooflijk lekker! Maar kan geen restaurant in NL vinden waar ze het gerecht op de kaart hebben staan
Is het gerecht Kofta iets anders als wat ik denk?quote:Op zaterdag 11 november 2017 09:30 schreef Farenji het volgende:
Ik heb gisteren erg goed Indiaas eten thuisbezorgd gekregen van Sri Sri Radha Govinda in Rotterdam. Een nogal beperkte menukaart maar wel authentiek en vooral lekker. En alles volledig vegetarisch.
http://www.sri-sri-radha-govinda-rotterdam.nl/
Jij denkt waarschijnlijk aan gehakt, maar de indiase vegetarische versie wordt van oa aardappelen en paneer (kaas) gemaakt.quote:Op zaterdag 11 november 2017 10:49 schreef MCH het volgende:
[..]
Is het gerecht Kofta iets anders als wat ik denk?
goede bijdrage... je hebt dus geen adres in Nederland waar we voortreffelijk Indiaas kunnen eten zoals jij hebt gedaan in Hong-Kong?quote:Op zondag 19 november 2017 18:24 schreef vats het volgende:
na 6 jaar gewoond te hebben in Hong-Kong & Guangzhou heb ik hoe gek het ook klinkt kennis gemaakt met het echt eten uit India. Absoluut fantastisch.. vele avonden doorgebracht bij diverse hele goede restaurants in guangzhou.
wat viel het iniaans eten in nederland en de UK toch weer vies tegen nu ik weer aan deze kant van de wereld ben...
Waarom verbaasd mij dit nietquote:Op zondag 19 november 2017 18:24 schreef vats het volgende:
na 6 jaar gewoond te hebben in Hong-Kong & Guangzhou heb ik hoe gek het ook klinkt kennis gemaakt met het echt eten uit India. Absoluut fantastisch.. vele avonden doorgebracht bij diverse hele goede restaurants in guangzhou.
wat viel het iniaans eten in nederland en de UK toch weer vies tegen nu ik weer aan deze kant van de wereld ben...
Surya of Ganesha ga ik vaak heenquote:Op woensdag 11 maart 2015 13:43 schreef indiafoodlover het volgende:
Voor in het Gooi tip ik India Poort in Hilversum. Staat al jarenlang bekend als één van de beste Indiaas restaurant. Ik kom er regelmatig en het eten is echt bovengemiddeld goed en authenthiek. Ben zelf een Indiër, dus neem het maar van mij aan. Ook zitten er in Amsterdam een aantal goede authentieke restaurants.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |