abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 maart 2011 @ 22:48:09 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94578856
quote:
14s.gif Op donderdag 24 maart 2011 22:24 schreef golfer het volgende:
onze eerste Indiase eetervaring
Jeetje, zo oud al en dan nog nooit Indiaas gegeten?
  donderdag 24 maart 2011 @ 22:51:24 #127
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94579079
:D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 24 maart 2011 @ 22:55:46 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94579329
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 22:48 schreef RobinOok het volgende:

Jeetje, zo oud al en dan nog nooit Indiaas gegeten?
Ik heb wel eens curry's, chutneys, korma's en massala's enzo gegeten, maar kan mij niet herinneren ooit in een echt Indiaas restaurant gegeten te hebben. :@
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 maart 2011 @ 23:14:15 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94580222
Oooh, zeg dat dan.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 10:12:42 #130
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_94589470
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 22:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik heb wel eens curry's, chutneys, korma's en massala's enzo gegeten, maar kan mij niet herinneren ooit in een echt Indiaas restaurant gegeten te hebben. :@
Wat leuk, ik kijk uit naar jullie review :)
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zondag 27 maart 2011 @ 15:30:37 #131
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94674951
Vanavond maak ik zelf authentiek Indiaas eten. :6 Gobi Aloo Bhaji (in ghee gefrituurde aardappel en bloemkool in een yoghurtsaus).
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_94675011
Westerlingen die na een weekje Dubai denken enig benul van echt Indiaas voedsel te hebben. :')
  zondag 27 maart 2011 @ 15:34:27 #133
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94675067
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 15:32 schreef Ausputzert het volgende:
Westerlingen die na een weekje Dubai denken enig benul van echt Indiaas voedsel te hebben. :')
Misschien scheelt het dat ik twee jaar inwonend lid geweest van ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_94675364
quote:
3s.gif Op zondag 27 maart 2011 15:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Misschien scheelt het dat ik twee jaar inwonend lid geweest van ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
:D die zit!

Ik wil binnenkort een keer palak paneer maken, een van mijn favoriete gerechten. 't Is op zich een simpel recept maar alles bij elkaar toch nog wel erg bewerkelijk; ik heb alle kruiden wel in huis maar ik wil alles zelf maken, dus paneer maken, naanbrood bakken, en dan moet je natuurlijk ook de ghee zelf maken vind ik. Wel een leuk project. Ik heb het een keer in India gemaakt maar dat was met kant en klare paneer en met chapatti en rijst ipv naan, wat ik toch net iets minder vind.
  zondag 27 maart 2011 @ 15:47:17 #135
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94675423
Hmja, meneer is ook meteen uitgetrolld geloof ik. :')

Ghee is echt makkelijk te maken, heb net van anderhalve kg boter een nieuwe batch gemaakt (echt net, kwartier geleden was het klaar :D). Het duurt alleen lang.

Paneer vind ik lastig, eigenlijk wil het alleen écht goed met lekkere volvette melk zó van de koe, maar ja, dat verkopen ze niet echt in Rotterdam. :')

Ik heb nu meikaas gekocht om daar eens mee te experimenteren. Komt in de buurt van paneer, maar ik weet niet of het net als paneer niet smelt wanneer je het bakt of frituurt. Ga vanavond één blokje testen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Isegrim op 27-03-2011 20:18:28 ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_94677945
quote:
3s.gif Op zondag 27 maart 2011 15:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

.. ISKCON aka de Hare Krishna-beweging en daar de keuken heb gerund.
Maak je ook weleens iets uit het boek 'Vedische Kookkunst'? :)
  zondag 27 maart 2011 @ 19:56:43 #137
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94684112
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:08 schreef sita55 het volgende:

[..]

Maak je ook weleens iets uit het boek 'Vedische Kookkunst'? :)
Boek heb ik er meestal niet meer bij, maar ik ken het wel. :Y Heb hier drie kookboeken van Kurma dasa staan, maar die bestaan ook voor een deel uit niet-Indiase gerechten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_94684644
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 10:12 schreef Aarti het volgende:

Wat leuk, ik kijk uit naar jullie review :)
Al gezien?

Die kaas Isegrim, waar maken ze die van weet jij dat?
  zondag 27 maart 2011 @ 20:14:04 #139
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94684848
Paneer? Melk. :) Men neme goed vette melk, liefst zo van de koe. Koken en als het kookt, citroensap of wei toevoegen. Melk schift. Door kaasdoek gooien en dan hangen of persen, afhankelijk van hoe hard/zacht je het wilt hebben. Geweldig spul, heerlijke textuur en je kunt het frituren, want het smelt niet. :)

En dan nu ff de recensie lezen. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 27 maart 2011 @ 20:18:10 #140
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94685019
Klinkt als een okay restaurant. Positief punt: geen absurd kitscherige inrichting zoals de meeste Indiase restaurants. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 27 maart 2011 @ 22:46:44 #141
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_94693614
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 20:09 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Al gezien?

Die kaas Isegrim, waar maken ze die van weet jij dat?
Ziet er oke uit, niet bijzonder. 6 stukjes lamsvlees is wel weinig :D
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zondag 27 maart 2011 @ 22:47:26 #142
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_94693656
@Isegrim; heb je de meikaas al omgetoverd? Ik ben heeeeeeeeeel benieuwd hoe dat uitpakt, omdat meikaas toch een veel uitgesprokener smaak heeft dan paneer? Veel zoutiger?
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zondag 27 maart 2011 @ 23:05:25 #143
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94694608
Meikaas is zouter en harder. :Y En het smelt. :(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 27 maart 2011 @ 23:06:13 #144
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_94694656
Ach ja het smelt natuurlijk :D
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zondag 27 maart 2011 @ 23:10:29 #145
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94694868
Nou, dat wist ik dus niet zeker, kon het nergens vinden. Het smelt niet heel erg, maar het is onbruikbaar als paneer-substituut.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 27 maart 2011 @ 23:12:43 #146
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94694985
En ik ben er ook nog niet achter hoe het kan dat paneer niet smelt. PietVerdriet weet het ook niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_94695003
Maar paneer maken van gewone volle supermarktmelk gaat dus niet zo goed?
  zondag 27 maart 2011 @ 23:16:05 #148
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_94695141
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 23:12 schreef Isegrim het volgende:
En ik ben er ook nog niet achter hoe het kan dat paneer niet smelt. PietVerdriet weet het ook niet.
als je het te lang doorkookt valt het wel helemaal uit elkaar.
dus zeg maar als je bijvoorbeeld hypothetisch gezien naar oprah zit te kijken met de pan op de vuur, en je vergeet zeg maar theoretisch gezien de tijd, dan is het een prutje :D
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  zondag 27 maart 2011 @ 23:16:58 #149
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94695189
Mijn ervaringen op dat vlak zijn wat teleurstellend. Het kan wel, maar supermarktmelk heeft een wat laag vetgehalte. Hoe vetter, hoe beter...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 27 maart 2011 @ 23:19:21 #150
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94695295
quote:
Op zondag 27 maart 2011 23:16 schreef Aarti het volgende:

[..]

als je het te lang doorkookt valt het wel helemaal uit elkaar.
dus zeg maar als je bijvoorbeeld hypothetisch gezien naar oprah zit te kijken met de pan op de vuur, en je vergeet zeg maar theoretisch gezien de tijd, dan is het een prutje :D
Maar als je het frituurt wordt het juist steviger. Dus ik denk dat dat uiteenvallen geen smelten is...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')