De meeste hindoestanen die ik ken komen uit Suriname. En hoewel Surinaams eten ook niet te versmaden is, is dat nou net niet waarnaar ik op zoek was.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:18 schreef Tahiti het volgende:
Nodig jezelf eens uit bij een Hindoestaanse bruiloft
Een snelle blik op de menukaart leert dat ze in elk geval wel wat authentieke gerechten op de kaart hebben, zelfs gulab jamuns en kheer.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:54 schreef Tahiti het volgende:
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:
http://www.mayur.nl/index_flash.html
En smaakte toen primaOf het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Mijn favorietquote:Op zaterdag 20 februari 2010 12:40 schreef vaagsel het volgende:
http://www.moghul.nl/
Ben geen expert op het gebied van de Indiase keuken maar het komt zeer authentiek (eten, bediening en intrichting) over.
Je bent zeker niet de enigequote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:31 schreef Isegrim het volgende:
Blijkbaar ben ik niet de enige die hiernaar op zoek is, getuige de TVP's.
1 miljard inwoners dus ook 1 miljard smaken, echt "typisch / authentiek" indiaas eten bestaat er ook niet echt.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 15:21 schreef Lienekien het volgende:
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
De Indiase keuken kent enorme regionale verschillen, uiteraard, maar daarom zijn er nog wel dingen die authentiek Indiaas zijn. Vindaloo is dat bijvoorbeeld niet, da's geloof ik een Britse Portugese uitvinding.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 15:21 schreef Lienekien het volgende:
De Kleine Moghul heeft volgens mij niet één van de gerechten die Isegrim noemt. Maar goed, India is groot en er is dus zeker niet één Indiaas-Indiaase keuken.
Kaart ziet er goed uit.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:09 schreef oeke het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Isegrim, het is heel moeilijk te vinden.![]()
Maar deze komt best in de buurt: Dosa Restaurant
Ze hebben dosa's en vada's!
Helaas geen idli, en ik kan verdorie ook nooit ergens lekkere paneer tikka masala vinden,
maar goed, we hebben hier heerlijk gegeten.
In mijn eigen woonplaats lijkt die idd het meest in de buurt te komen.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:13 schreef DutchieBre het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal
Goed te doen daarAan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
Dat is het restaurant van de vader van mijn vriendinquote:Op zaterdag 20 februari 2010 12:54 schreef Oblivion het volgende:
Mijn vader is een fervente Indiaas eter en die is gek van deze toko: http://www.tajmahal.nl/menukaart.asp
Ze hebben waarschijnlijk niet alles wat je zoekt, maar de baas van het restaurant kan je gewoon opbellen en vragen of het gemaakt kan worden, weet ik zeker, geschikte kerel is dat.
Oh ik mis het zo!quote:Op maandag 22 februari 2010 08:45 schreef dalaiblama het volgende:
[..]
Dat is het restaurant van de vader van mijn vriendin
En ja, ze maken alles voor je. Menukaart is wel aangepast, maar ze eten zelf ook in het restaurant en maken ook authentieke gerechten. Lekker hoor!
Deze lijkt qua smaak inderdaad het dichst bij Utrecht te komen.quote:Op zondag 21 februari 2010 20:13 schreef DutchieBre het volgende:
http://www.iens.nl/restaurant/2175/rotterdam-zainab-roshni-mahal
Goed te doen daarAan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.quote:Op maandag 22 februari 2010 08:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In mijn eigen woonplaats lijkt die idd het meest in de buurt te komen.
Ik heb er zelf nog nooit gegeten, hoor, ga puur op de kaart af.quote:Op maandag 22 februari 2010 12:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.![]()
Lekker dichtbij.
Voel ik daar een Indiaas-eten meet aankomen?quote:Op maandag 22 februari 2010 12:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, dan ga ik er nu op zeker ook een keer eten.![]()
Lekker dichtbij.
quote:Op maandag 22 februari 2010 15:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Voel ik daar een Indiaas-eten meet aankomen?
Ze noemen hun pulao (pilav) 'pillow'.quote:Op woensdag 24 februari 2010 17:04 schreef Hik het volgende:
Leuk! Ik ben dol op Indiaas. Heb er niet veel verstand van eigenlijk dus kan slecht beoordelen wat goed is of niet. Vorige week hier eten gehaald: http://www.restaurant-namaskar.nl/ (Utrecht) Was wel lekker en zat stampvol Indiërs wat soms wel een goed teken is van de authenticiteit; al kan ik dat zelf dus niet beoordelen. Recenties online zijn wel gemixt trouwens.
Ik zie daar in elk geval vaak hele Indiase families naar binnen gaan.quote:Op zaterdag 20 februari 2010 11:54 schreef Tahiti het volgende:
Ik heb ooit eens (in mijn vegetarische periode) hier gegeten:
http://www.mayur.nl/index_flash.html
En smaakte toen primaOf het echt authentiek is heb ik geen idee, als ik die site zo zie ga ik vast weer een keertje heen
Maar wel erg lekker, je herkend nog de smaak van de kruiden in de gerechten, het eten was zeker wel goed (hoewel niet volledig authentiekquote:Op woensdag 24 februari 2010 21:16 schreef Isegrim het volgende:
Wij zitten -as we speak- bij Zainab Roshni Mahal. Best lekker, maar niet echt authentiek. Chutney komt uit een potje, kikkererwten uit een blik, geen gerechten met paneer en er wordt geen ghee gebruikt. Geen slecht eten, maar niets bijzonders.
Heter? Ik heb een half jaar geleden hun vindaloo laten bezorgen en zat letterlijk te jankenquote:Op donderdag 25 februari 2010 10:15 schreef Aarti het volgende:
In Amsterdam haal ik altijd mijn indiaas eten bij Mother India
Ter Haarstraat 14
1053 LJ Amsterdam, Netherlands
020 6160990
Het is een soort snackbar (je kunt er wel zitten eten, maar echt super is het niet), en het komt qua smaak het dichtst bij indiaas eten uit india (voor zover ik het in nederland heb geproefd). Op aanvraag kun je het pittiger laten klaar maken, ik krijg altijd de desi-versie van de eigenaar
Ik had de hete versie van Tandoori kip, die was behoorlijk spiceyquote:Op donderdag 25 februari 2010 17:59 schreef Flurry het volgende:
[..]
Heter? Ik heb een half jaar geleden hun vindaloo laten bezorgen en zat letterlijk te janken
Wel écht lekker trouwens! Zal het binnenkort nog eens proberen - kijken of ik er al wat aan gewend ben inmiddels
O jee, daar hebben ze ook zuurgoed dat je eens moet proberen.quote:Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.
Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.
Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer.En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.
Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.quote:Op zondag 7 maart 2010 19:38 schreef Isegrim het volgende:
Ontdekking gedaan.
Aan het Hobbemaplein in Den Haag zit een onooglijk Indiaas winkeltje met achter het raam een kartonnen bordje met de tekst 'fresh sweets'.
Gulab jamuns, ras malai, burfi en nog veel meer.En dat voor maar ¤ 7,50 per kilo.
Edit: op de gevel staat 'Tropische winkel', dus het is niet direct herkenbaar als zijnde een Indiaas winkeltje. Het wordt gerund door een Sikh-familie.
Daar ga ik zeker even naartoe.quote:Op maandag 8 maart 2010 09:23 schreef n0a het volgende:
[..]
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
Pickles misschien?quote:
Oew! Lekker! Dan ga ik zeker een keer langs.quote:Oh, ze verkopen daar trouwens ook verse paneer.
Surinaamse ingemaakte lekkernij.quote:
Kom op zeg, een Indiase hotdog!quote:Op maandag 8 maart 2010 21:47 schreef Isegrim het volgende:
Hotdogs komen niet uit India.
Als ik tijd heb, ga ik morgen even aan de Vierambachtstraat kijken. En anders doe ik dat vrijdag.
quote:Op dinsdag 9 maart 2010 00:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Isegrim gaat morgen linzensoep voor mij maken
Overigens de tweede keer in een half jaar dat ze gaat koken![]()
Tjemig, dat mis ik hier in Groningen ook. Ik ben dól op de rijke Surinaamse keuken.quote:Op maandag 8 maart 2010 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik mis de Surinaamse keuken erg, ging altijd lekker surinaams eten in de Bijlmer toen ik daar nog in de buurt werkte.
in india zijn er verschillende soorten roti (chapati, naan enz), en de roti die in india roti heet lijkt ook op de surinaamshindoestaanse roti.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Ja, het is een heel andere keuken, maar veel Surinaams-hindoestaanse gerechten kennen hun oorsprong in India. Zo ook de roti: http://nl.wikipedia.org/wiki/Roti_(gerecht)
Al lijkt een rotipannenkoek in de verste verte niet op een chapati.
Ik doelde ook meer op de tekst in Wikipedia. Daar staat dat roti hetzelfde is als chapati.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 13:51 schreef Aarti het volgende:
[..]
in india zijn er verschillende soorten roti (chapati, naan enz), en de roti die in india roti heet lijkt ook op de surinaamshindoestaanse roti.
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.quote:Op maandag 8 maart 2010 09:23 schreef n0a het volgende:
[..]
Je hebt in R'dam Ambala Tandoori Take-Away & Sweets. Ik ben er zelf nog nooit geweest, kom er vaker met de auto langs en dan denk ik steeds weer o ja die moet ik ook nog eens proberen.
Ik vond jouw butter chicken niet te zoet, maar juist erg lekker (Ben ik wel een enorme zoetekauw). Chicken Madras mocht wat pittiger. Maar ik denk dat als we de volgende keer andersom bestellen, we erg tevreden zijnquote:Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
moet ik ook maar eens langs gaan.. vriendlief, Engelsman enhij mist indiaans eten heel erg!quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:18 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag eten gehaald (butter chicken, chicken madras, samosa en onion bhaji met als toetje gulab jamuns). Was goed te doen. Kritiekpunten: ik vond mijn curry (butter chicken) te zoet en de onion bhaji was niet goed gaar. Pluspunten: de samosa was erg lekker en de munt-raita ook. De gulab jamuns waren lekkerder bij die toko in Den Haag.
Als je niet van (verse) koriander houdt, dan kan je beter wegblijven uit de Indiase keuken. Overigens kan ik uit ervaring vertellen dat de smaak van koriander vrij snel went en dat je daarna niet meer zonder wilt.quote:Op donderdag 11 maart 2010 09:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Indiaas eten zonder cilantro?quote:Op donderdag 11 maart 2010 09:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik ben redelijk onbekend met de Indiase keuken. Wat zou je aanraden voor iemand die niet van verse koriander houdt? Kijken of ik binnenkort naar Ambala kan gaan.
Nee, niet bekend. Nog niet.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:03 schreef RobinOok het volgende:
Sangam Tandoori & Sweets bij jullie bekend? Die zit ook op de vierambachtsstraat, maar dan op 9b. Mij ooit aangeraden, maar eigenlijk beviel het me niet zo. Wel goede kwaliteit, maar de smaak viel me toen tegen. En tsja, op de een of andere manier komt het er dan niet meer van om er nog eens wat te halen.
Poeder geen moeite mee. Bij verse moet er wel heel weinig in zitten wil ik het niet uitspugen. Helaas hoor ik bij de mensen die niet van koriander houden.quote:Op donderdag 11 maart 2010 12:50 schreef Isegrim het volgende:
I
[..]
Indiaas eten zonder cilantro?Dat is echt onbestaanbaar.
Korianderpoeder wel okay? Ik heb eergister deze heerlijke curry gemaakt: http://www.monsoonspice.c(...)-masala-recipes.html
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaanquote:
Ik ook!quote:
Ja, dat gaat over! Ik ben van 'zeep' via 'gaat wel' naar 'mjammie' gekomen.quote:Op donderdag 11 maart 2010 14:56 schreef mjan het volgende:
[..]
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
Waarom vraag je je dat bij verse koriander wel af maar bij andere dingen niet?quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Ik weet het eigenlijk niet. Het heeft een erg sterke smaak maar ik vind die eigenlijk wel heel lekker.quote:Op donderdag 11 maart 2010 14:56 schreef mjan het volgende:
[..]
Altijd al, of heb je het 'leren' eten? Ik probeer het soms wel weer eens, maar voor mij blijft die zeepsmaak overheersen en ik vraag me af of dat nog zal overgaan
quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan me niet herinneren of ik het heb "leren" eten, maar weet wel dat mijn ouders het tot een paar jaar terug ook maar niks vonden en het nu ook heerlijk vinden.
Dan blijf ik gewoon stug volhouden!quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:08 schreef Beelzebufo het volgende:
Ja, dat gaat over! Ik ben van 'zeep' via 'gaat wel' naar 'mjammie' gekomen.
Wiki says:quote:Op donderdag 11 maart 2010 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag me af of verse koriander voor iedereen hetzelfde smaakt, of dat het door verschillende mensen verschillend wordt gesmaakt.
Ik zal dat laatste wel hebben. Normaal gesproken als ik iets niet lust van krijg ik het nog wel weg. Koriander is voor mij beyond niet lekker vinden.quote:Op donderdag 11 maart 2010 21:47 schreef Idler het volgende:
[..]
Wiki says:
Smaak
Zoals hierboven al aangeven is er een groot verschil in de smaak van de bladeren en de zaden. De bladeren hebben voor sommige mensen een lichte zeepsmaak, voor anderen lijkt de smaak op die van peterselie, maar met meer citroeninvloeden. Koriander kan echter ook als afstotend ervaren worden, en het eten zelfs in zeer kleine hoeveelheden volslagen verpesten. Hoe dat komt is vooralsnog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat er een genetische component is die hierbij een rol speelt.
Papadums:quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:05 schreef Seven. het volgende:
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
Bedoel je mithai/sweets?quote:Op vrijdag 12 maart 2010 10:05 schreef Seven. het volgende:
Goed topic! Heeft iemand de namen van zoete Indiase gerechten? En hoe heten die ronde dingen die ze erbij serveren met al die lekkere sausjes (mintsausje, sausje met ui etc)?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |