Idd, dat zou leuke tv zijnquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
In het begin iig nietquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef amaranta het volgende:
Volgens mij begreep hassan er niks van.
Ja inderdaad, die trofee zag er ook uit alsof hij last-minute was bedacht.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
kan me eigenlijk niet zoveel uitmaken, van varken tot kalkoen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:59 schreef golfer het volgende:
Dat er heel veel kalfsvlees in Döner zit was al bekend, maar schandalig om döner als lam te verkopen en dat het dan uiteindelijk zelfs varkensvlees kan zijn.
Wat een verschil die fabriek met die gehaktstaaf en die Duitse zaak waar met de hand het lam werd opgebracht aan het spit.
Volgende keer als ik weer eens döner ga bestellen ga ik er ook eens kritischer naar kijken.
Moet je hier eens shoarma halen, heb je alleen maar varkensvlees.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef EricT het volgende:
met dat varkensvlees is wel ernstig op zich
Ja, dat had ik ook wel eens willen zien. Zo een zaak aan de schandpaal (of de dönergrill) nagelen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Döner Oke, Dapperstraat 4, Amsterdam.quote:
Dat kan niet eens, zei die ene man al. Je kunt geen donner maken (als in gehaktstaaf) van 100% lam, dat kan alleen zoals die marktman en duitser: plakken vlees en dan noemen ze het hier shoarma.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:00 schreef fespo het volgende:
ik dacht altijd dat zo'n 'staaf' een heel schaap is/was.
Dat heb ik ook best lang gedachtquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:00 schreef fespo het volgende:
ik dacht altijd dat zo'n 'staaf' een heel schaap is/was.
Goedgegokt vanaf de bankquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Döner Oke, Dapperstraat 4, Amsterdam.
deze dusquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Döner Oke, Dapperstraat 4, Amsterdam.
dat vind ik ook heel jammerquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Vermoedelijk vanuit veiligheidsoverwegingen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Dacht ik ook meteen aan, die worden vast behoorlijk agressief als je ze daarmee confronteert.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:10 schreef Reya het volgende:
[..]
Vermoedelijk vanuit veiligheidsoverwegingen.
quote:
Had zeker mooie tv op kunnen leveren. Maar vind dat niet echt passen binnen dit programma. Zoiets verwacht je meer bij SBS ofzo.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Misschien kan Alberto Stegeman in de keuken infiltreren.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:12 schreef henkde_j het volgende:
[..]
[..]
Had zeker mooie tv op kunnen leveren. Maar vind dat niet echt passen binnen dit programma. Zoiets verwacht je meer bij SBS ofzo.
DAT DIT KAN IN NEDERLAND!!!11!!quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:13 schreef Reya het volgende:
[..]
Misschien kan Alberto Stegeman in de keuken infiltreren.
in frikandellen zitten geen rare vleesjes.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:16 schreef Iblis het volgende:
Niet zo’n heel bijzondere aflevering verder. Maar de Döner blijkt dus een beetje de allochtone frikandel te zijn, waar ook alles in kan zitten.
Wel verschillende soortenquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:17 schreef FunkyHomosapien het volgende:
[..]
in frikandellen zitten geen rare vleesjes.
ja maar dat is conform het recept.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:17 schreef Piles het volgende:
[..]
Wel verschillende soorten
Onder andere paardenvlees (klein beetje) voor de stevigheid.
Ja, daar zat ik ook op te wachtenquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Ja, okquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:19 schreef FunkyHomosapien het volgende:
[..]
ja maar dat is conform het recept.
Daar worden we niet vrolijk van!quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:13 schreef Reya het volgende:
[..]
Misschien kan Alberto Stegeman in de keuken infiltreren.
Hadden ze nevernooitniegedaan, die man die kan dan meteen inpakken.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:20 schreef Aventura het volgende:
[..]
Ja, daar zat ik ook op te wachten
Die heb ik gemistquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:20 schreef Piles het volgende:
[..]
Ja, okEn verder geloof ik die horrorverhalen niet zo
Is trouwens ook een keer een aflevering over geweest
http://sites.rvu.nl/page/756/nlquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:24 schreef Dynd het volgende:
[..]
Die heb ik gemist![]()
Heb je daar een uitzendinggemist filmpje van?
quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:23 schreef Skull-splitter het volgende:
[..]
Hadden ze nevernooitniegedaan, die man die kan dan meteen inpakken.
Met zijn gelul over kalfsvleesquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:22 schreef k_man het volgende:
[..]
Daar worden we niet vrolijk van!
[ afbeelding ]
Hij staat in de OP, en als de persoon die het eet (Moslim) niet wist dat het varkensvlees was, dan is de aanbieder Haram en is er geen probleem voor de koper. Dacht ik tenminstequote:Op donderdag 21 januari 2010 22:24 schreef Pandora73 het volgende:
Ow gemist, straks even Uitzendinggemist doen... Nu nog even Murth Mossel aan het kijken.
Wel bizar dat slagers dus kennelijk 100% halal erop zetten terwijl er varken in zit. Da's toch echt wel haram... Veel erger kun je het voor veel Moslims niet maken volgens mij. En voor strenge Joden trouwens ook. Die mogen immers ook geen varkensvlees.
Daar is het ze ook gewoon helemaal niet om te doen. En dat siert het programma ookquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:25 schreef Aventura het volgende:
[..]
Denk eerder omdat het niet in het format van het programma past, zoals iemand hierboven al aangaf.
Misschien kunnen ze 'm naar Antionette Hertsenberg doorpassen.
Ja dat zal best, en in de Torah zal ook wel zoiets geregeld zijn, maar daarom kan je er nog wel van balen. Zou ik me in ieder geval wel kunnen voorstellen...quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:26 schreef Dynd het volgende:
[..]
Hij staat in de OP, en als de persoon die het eet (Moslim) niet wist dat het varkensvlees was, dan is de aanbieder Haram en is er geen probleem voor de koper. Dacht ik tenminste
Eensch.quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:32 schreef Skull-splitter het volgende:
[..]
Daar is het ze ook gewoon helemaal niet om te doen. En dat siert het programma ook.
Een hele goede vraag, ik denk: geen moslim kan meer kebab eten, alle kebab-zaken gaan failliet > economische metldown!!quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Eensch.
Maar is nu de theologische vraag, is het nog wel halal als je weet dat de kans groot is dat er varken tussen zit?
Wil je het zeker weten, dan betaal je MINSTENS 4 euro, want je gaat voor kwaliteit!quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Eensch.
Maar is nu de theologische vraag, is het nog wel halal als je weet dat de kans groot is dat er varken tussen zit?
Dat staat dan weer in CUL, don't askquote:Op donderdag 21 januari 2010 23:09 schreef Pandora73 het volgende:
Is er trouwens al een topic over De Wilde Keuken? Kan het zo snel niet vinden, maar er staat ook zoveel in dit subforum...
Nee.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat kan niet eens, zei die ene man al. Je kunt geen donner maken (als in gehaktstaaf) van 100% lam, dat kan alleen zoals die marktman en duitser: plakken vlees en dan noemen ze het hier shoarma.
Duitsland is duidelijker strenger op dat gebied, ook al met de vanille aflevering waar ze het ook niet mogen verkopen onder het mom ''vanille'' als er geen vanille in zit.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee.
Döner is geen gehaktstaaf. Dat is gewoon dikke oplichterij wat die fabriek doet. Vol trots een grote gehaktbal als döner verkopen, wat een Armutszeugnis.
In Duitsland mag dat trouwens ook helemaal niet. Daar mag er maximaal 60% gehakt in zitten en de rest moeten plakken vlees zijn, anders mag je het daar niet als döner kebap verkopen.
In Duitsland wordt vast ook een hoop gesjoemeld.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:49 schreef Dynd het volgende:
[..]
Duitsland is duidelijker strenger op dat gebied, ook al met de vanille aflevering waar ze het ook niet mogen verkopen onder het mom ''vanille'' als er geen vanille in zit.
In NL wel. Donner = gehakt, shoarma = reepjes.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee.
Döner is geen gehaktstaaf. Dat is gewoon dikke oplichterij wat die fabriek doet. Vol trots een grote gehaktbal als döner verkopen, wat een Armutszeugnis.
In Duitsland mag dat trouwens ook helemaal niet. Daar mag er maximaal 60% gehakt in zitten en de rest moeten plakken vlees zijn, anders mag je het daar niet als döner kebap verkopen.
Binnenkort gaat dat overal plaatsvinden als het aan de EU ligt...quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee.
Döner is geen gehaktstaaf. Dat is gewoon dikke oplichterij wat die fabriek doet. Vol trots een grote gehaktbal als döner verkopen, wat een Armutszeugnis.
In Duitsland mag dat trouwens ook helemaal niet. Daar mag er maximaal 60% gehakt in zitten en de rest moeten plakken vlees zijn, anders mag je het daar niet als döner kebap verkopen.
Au, ik denk dat iedere zichzelf respecterende Turk zich zou omkeren in z'n graf als 'ie dit leest.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In NL wel. Donner = gehakt, shoarma = reepjes.
Althans, laat ik voor Noord-Holland Noord spreken, want daar is dat zo en hier in de kop kun je alleen maar varkensshoarma krijgen. Staan ook vaak geen turken in de zaak maar Egyptenaren en Jordaniëers, al is het merendeel van de Egyptenaren en Jordaniërs wel weer Moslim, dus dan is het wel raar dat ze iets verkopen wat voor hun religie niet goed is. Of wellicht zijn ze van hun geloof afgestapt of te goed geïntegreerd hier
alleen van die marktkoopman lieten ze weten welk broodje van hem kwam. Verder niet. Doen ze voor zich zelf wel goed zodat ze geen problemen krijgen, maar had het zelf wel willen wetenquote:Op vrijdag 22 januari 2010 01:03 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ze lieten niet alle zaken zien waar ze de 10 broodjes hadden gehaald volgens mij.
Paardenvlees is geen raar vlees. Dat is gewoon lekker.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:17 schreef Piles het volgende:
[..]
Wel verschillende soorten
Onder andere paardenvlees (klein beetje) voor de stevigheid.
Verzameld via Wikipedia:quote:Op vrijdag 22 januari 2010 10:11 schreef Pandora73 het volgende:
Ik moet toch eens gaan uitzoeken wat nou het verschil is tussen shoarma, döner en kebab... Ik snap het effe niet meer.
Dan was het dus ook niet heel dom dat ik het verschil ook niet snapte.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 10:32 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Verzameld via Wikipedia:
Kebab is gebraden gekruid kalfsvlees of kip.
Döner = draaiend, dus Döner kebab = draaiend gekruid kalfsvlees of kip
Dürüm = Kebab gerold in een pannenkoek
Shoarma: is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkse çevirme, draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab.
Samenvatting:
Kebab = vlees, Döner kebab = shoarma = gedraaid vlees
Dürüm = kebab in een pannenkoek.
Oftewel: er zit bijna geen verschil in dus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |