abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 20 december 2009 @ 12:39:35 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75832344
quote:
Op zondag 20 december 2009 12:34 schreef evo87 het volgende:
is gewoon buikspek, erg lekker op z'n chinees
alleen bij mijn supermarkt verkopen ze het alleen altijd zonder zwoerd..... weg smaak
Zwoert is zoooo lekker, ook een stuk varkensrug of bil met zwoerd, lekker insnijden en dan in de oven lekker knapperig laten worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2009 @ 12:41:35 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75832403
Ellende van slagers in NL is ook dat ze alles kleingesneden hebben liggen in miniportie grote, biefstukjes van 125 gram, buikspek tot plakjes gesneden, karbonaadjes waar je de krant door kan lezen met het vet er af gesneden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75832472
ik krijg er spontaan zin in.... misschien hebben ze bij mijn lokale toko wel een lekker groot stuk buikspek in de koeling liggen....
  zondag 20 december 2009 @ 14:30:47 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75836935


Zo'n stuk heb ik hier in de vriezer liggen. Ik wacht nog op inspiratie, maar ik denk wel dat het iets aziatisch wordt. Die Aziaten zijn toch wel meester in het bereiden van buikspek.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-12-2009 14:37:27 ]
  zondag 20 december 2009 @ 16:02:51 #105
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75840705
quote:
Op zondag 20 december 2009 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vrijdag dit gegeten, tam konijn, deel het in stukken. poot, voor, achter, rug
Zout en peper het konijn, en een beetje vleeskruiden.
Snij een blokje spekvet klein ( 2,5 cm in het vierkant) en bak de spekkies uit in een grote gietijzeren braadpan
Braad de konijndelen lekker bruin in het vet, en blus dan met 2 flesjes kriekenwitbier, breng aan de kook en zet laag.
Hak een paar tenenknoflook fijn en sla het plat met de platte kant van een mes.
Snij een paar wortels aan dikke plakken zo dik als breed.
voeg dit toe samen met een flinke lepel mosterd, een blaadje foelie, blaadje laurier.
Lekker een uur of 2 laten pruttelen op een laag vuur, binden met wat aardappel, of een sausbinder.
Serveren met stoere dikke friet.
Klinkt lekker, maar wat is kriekenwitbier?
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 16:03:28 #106
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75840728
quote:
Op zondag 20 december 2009 11:24 schreef kabouter.muts het volgende:
Hoeveel weegt zo'n konijn en met hoevelen kun je er van eten?
De mijne is 1,3 kg, maar dat is met kop.
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 17:09:49 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75843174
quote:
Op zondag 20 december 2009 16:02 schreef voyeur het volgende:

[..]

Klinkt lekker, maar wat is kriekenwitbier?
Een witbier met kersen, variatie op kriek lambiek, hadden ze bij AH een paar weken terug. Lekker fris en zoet met een mooie kersensmaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2009 @ 17:11:44 #108
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75843250
quote:
Op zondag 20 december 2009 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een witbier met kersen, variatie op kriek lambiek, hadden ze bij AH een paar weken terug. Lekker fris en zoet met een mooie kersensmaak
Tsja, dat kan ik hier niet krijgen. Zien of ik witbier en iets met kersensmaak kan scoren dan.
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 17:13:56 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75843359
quote:
Op zondag 20 december 2009 17:11 schreef voyeur het volgende:

[..]

Tsja, dat kan ik hier niet krijgen. Zien of ik witbier en iets met kersensmaak kan scoren dan.
Kriek lambiek is toch wel te krijgen of woon je ergens in het buitenland?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2009 @ 17:15:42 #110
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75843443
quote:
Op zondag 20 december 2009 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kriek lambiek is toch wel te krijgen of woon je ergens in het buitenland?
In Spanje.
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 17:20:34 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75843649
quote:
Op zondag 20 december 2009 17:15 schreef voyeur het volgende:

[..]

In Spanje.
Neem je een lekkere cava
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75846540
Hoi Piet,
Niet echt een vraag over hoe je iets klaarmaakt, maar meer over waarin je iets klaarmaakt.
Ik ben erg toe aan nieuwe koeke(n)pannen, maar ik weet niet goed wat nou handig is. (Anti-)aanbakpannen vind ik prut. Ik verslijt ze met een jaartje en volgens mij is de aanbaklaag ook niet echt gezond als je de pan heel heet laat worden.

Wat zijn goede nou goede koekepannen?
  zondag 20 december 2009 @ 18:40:56 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75846658
quote:
Op zondag 20 december 2009 18:37 schreef piepster het volgende:
Hoi Piet,
Niet echt een vraag over hoe je iets klaarmaakt, maar meer over waarin je iets klaarmaakt.
Ik ben erg toe aan nieuwe koeke(n)pannen, maar ik weet niet goed wat nou handig is. (Anti-)aanbakpannen vind ik prut. Ik verslijt ze met een jaartje en volgens mij is de aanbaklaag ook niet echt gezond als je de pan heel heet laat worden.

Wat zijn goede nou goede koekepannen?
Ik ben erg weg van ( loeizware ) gietijzeren koekenpannen, maar die moet je goed onderhouden en kan je niet in de afwasmachine stoppen of in een sopje doen. Je moet ze goed onderhouden en inwerken, maar dan zijn ze ook lief voor jou. Ik bedoel de niet ge-emailleerde soort, die je voor een euro of 10-20 kan kopen. Helaas alleen bij vakhandel of horecagroothandel (daar waar koks inkopen, en die kopen deze pannen niet voor niets)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75846746
't zelfde als de grill- en braadpan?
Die was ik alleen met heet water af. (en als het ff kan veeg ik ze alleen schoon.)

Maar hoe onderhoud je ze nou het beste?
En zijn ze niet heel zwaar als je eten omschudt? Of is dat een kwestie van spierballen kweken?
  zondag 20 december 2009 @ 18:43:40 #115
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75846751
quote:
Op zondag 20 december 2009 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem je een lekkere cava
Dank Piet, je postte dat terwijl ik mijn jas al aantrok om boodschappen te doen, dus ik kon het nog net meenemen. Nu zien of het lekker wordt.
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 18:47:36 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75846894
quote:
Op zondag 20 december 2009 18:43 schreef piepster het volgende:
't zelfde als de grill- en braadpan?
Die was ik alleen met heet water af. (en als het ff kan veeg ik ze alleen schoon.)

Maar hoe onderhoud je ze nou het beste?
Precies
En dan even inwrijven met wat olie als het nodig is.
Maar ze eerst inwerken

Als ze nieuw zijn eerst goed schrobben met een sponsje en zeepsop, want er zit dan een laagje machine olie op als je ze koopt,
Dan olie in de pan en aardappelschillen, veel aardappelschillen en deze bakken.
Pan moet lekker zwart worden.
quote:
En zijn ze niet heel zwaar als je eten omschudt? Of is dat een kwestie van spierballen kweken?
Spierballen kweken idd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75848487
RobinOok, Interesse in een recept van babi pangang?

Neem een stuk buik, met zwoerd. Maak alvast insnijdingen, om het later in plakjes te kunnen snijden. Wrijf het in met vijf kruiden poeder en zout. Laat een poos marineren.
Laat het vlees zachtjes gaar worden in de oven, snijd het in plakjes. Bak de plakjes knapperig in een droge koekepan.
Er hoort een tomatensaus bij met taotjo (zwarte bonenpasta) maar ik houd niet van taotjo.

Ik schrijf het uit mijn hoofd op, kan het kookboek nergens vinden. Misschien moet er nog knoflook of iets anders bij.
Ik vond dit smaken als een kruising tussen cha sieu en babi pangang van een restaurant . Al onze hollandse kennissen vonden het iig lekker.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 20 december 2009 @ 19:46:54 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75849092
Ha, bedankt! Maar ik wilde het liever aan 1 stuk laten tijdens de bereiding. Voor jouw recept kun je denk ik ook makkelijk speklapjes gebruiken, toch?

(enneuh, taotjo is volgens mij gele bonensaus, geen zwarte bonenpasta.
Ik ben toevallig dol op gele bonensaus! )
pi_75849408
quote:
Op zondag 20 december 2009 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Ha, bedankt! Maar ik wilde het liever aan 1 stuk laten tijdens de bereiding. Voor jouw recept kun je denk ik ook makkelijk speklapjes gebruiken, toch?

(enneuh, taotjo is volgens mij gele bonensaus, geen zwarte bonenpasta.
Ik ben toevallig dol op gele bonensaus! )
Nee, ik denk niet dat je speklapjes kan gebruiken. Dan wordt de marinade veel te overheersend.
Ik heb de term taotjo voor zwarte bonen pasta uit dat onvindbare kookboek. Misschien hebben we ooit teveel gebruikt, vandaar mijn aversie.

Ps: ik heb dit recept juist gepost omdat het ging over bereiden aan 1 stuk.....

[ Bericht 8% gewijzigd door krakkemieke op 20-12-2009 19:56:33 ( ) ]
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 20 december 2009 @ 20:01:26 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75849720
Ja, zwarte bonen(pasta) is echt iets waarbij je niet te scheutig moet zijn. Ik geloof dat velen die fout al gemaakt hebben, zo van "lekker, ik doe nog een schep extra". Niet doen dus.
Maar als jouw kookboek zegt dat taotjo zwarte bonenpasta is wil ik wel graag weten welk boek dat is, want volgens mij klopt dat echt niet. Bovendien, zwarte bonenpasta lijkt me niks in de babi pangang, gele bonenpasta wel.
pi_75850457
Die pasta moest in de tomatensaus.
En het is een vaag kookboek zonder auteur of uitgeverij.
Als wist wat het was,had ik het allang besteld.
Ik denk dat het uit de jaren 50 of 60 komt.

De koe lo yoek heeft geen deeg om het vlees, het is meer een roerbak gerecht. Wel heel lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 20 december 2009 @ 20:22:43 #122
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75850808
Is het enige probleem van bloem als bindmiddel ipv maizena dat het snel klontert als je het gewoon als maizena gebruikt? (dus zonder een roux te maken)
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 20:26:03 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75850975
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:22 schreef voyeur het volgende:
Is het enige probleem van bloem als bindmiddel ipv maizena dat het snel klontert als je het gewoon als maizena gebruikt? (dus zonder een roux te maken)
Waarom bind je het niet met een boterham?
Ik heb de saus ook wel eens gebonden met speculaasjes.
Verder onderdruk bloem de smaak een beetje, je kan ook aardappel gebruiken (bloemige aardappel aan stukjes snijden en toevoegen aan je stoofpotje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2009 @ 20:32:31 #124
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75851319
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom bind je het niet met een boterham?
Ik heb de saus ook wel eens gebonden met speculaasjes.
Verder onderdruk bloem de smaak een beetje, je kan ook aardappel gebruiken (bloemige aardappel aan stukjes snijden en toevoegen aan je stoofpotje
In mijn ´klassieke´ konijnenrecept gebruikte ik inderdaad wel eens ontbijtkoek, geeft ook een ontzettend lekkere smaak aan die zware stoofpotten. Dank voor de tip weer. Ik vind maizena altijd een inbreuk op de smaak en het is hier dan ook niet te koop
Here we are now, entertain us.
pi_75851564
Maar met een gietijzeren koekenpan kan je de temperatuur toch niet zo snel regelen? Hoe doe je dat dan?
  zondag 20 december 2009 @ 20:55:26 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75852520
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:22 schreef voyeur het volgende:
Is het enige probleem van bloem als bindmiddel ipv maizena dat het snel klontert als je het gewoon als maizena gebruikt? (dus zonder een roux te maken)
Bloem is ook vies! Bloem moet eerst gebakken/gegaard worden. Dus als je de konijnendelen eerst bestuifd met bloem, daarin bakt en er dan later vocht bij doet gaat het prima. Maar achteraf binden kan echt heus beter met maizena.
  zondag 20 december 2009 @ 21:10:16 #127
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75853265
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bloem is ook vies! Bloem moet eerst gebakken/gegaard worden. Dus als je de konijnendelen eerst bestuifd met bloem, daarin bakt en er dan later vocht bij doet gaat het prima. Maar achteraf binden kan echt heus beter met maizena.
Ik begrijp dat wel, maar ik meen dat bloem bij 95 graden gaart, dus dat zou dan toch met even doorkoken ook lukken?
Here we are now, entertain us.
pi_75853375
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:36 schreef piepster het volgende:
Maar met een gietijzeren koekenpan kan je de temperatuur toch niet zo snel regelen? Hoe doe je dat dan?
Ik heb ooit 1 x in een giet ijzeren pan gebakken. Ik vond het niet zo'n verschil, als ik vlees bak, moet ik erbij blijven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_75853605
quote:
Op zondag 20 december 2009 21:10 schreef voyeur het volgende:

[..]

Ik begrijp dat wel, maar ik meen dat bloem bij 95 graden gaart, dus dat zou dan toch met even doorkoken ook lukken?
Ik snap het ook niet. Ik heb ook weleens op het laatste moment een bloempapje bij iets gedaan. Goed gaar laten worden en ik proef geen verschil met maizena....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 20 december 2009 @ 22:07:23 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75856471
Je kan met bloem binden, maar dan moet je het goed doorkoken om de smaak weg te krijgen. Ik vind bloem niet ideaal om te binden omdat het de smaak onderdrukt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2009 @ 22:08:48 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75856547
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:36 schreef piepster het volgende:
Maar met een gietijzeren koekenpan kan je de temperatuur toch niet zo snel regelen? Hoe doe je dat dan?
ervaring.
Het mooie van een gietijzeren koekenpan is dan ook dat ie niet snel koud wordt als je er in bakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 december 2009 @ 22:31:26 #132
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75857866
quote:
Op zondag 20 december 2009 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan met bloem binden, maar dan moet je het goed doorkoken om de smaak weg te krijgen. Ik vind bloem niet ideaal om te binden omdat het de smaak onderdrukt.
Konijn was overigens erg lekker in de cava. Dank voor het recept, ga het zeker nog wel eens maken.

Konijn valt altijd zo uit elkaar als je het lang laat pruttelen en dat is met zoveel botjes best vervelend. Is dat een kwestie van nog zachter pruttelen (tegen de kook aan bijvoorbeeld) of onvermijdelijk.
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 22:32:57 #133
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75857961
quote:
Op zondag 20 december 2009 21:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik snap het ook niet. Ik heb ook weleens op het laatste moment een bloempapje bij iets gedaan. Goed gaar laten worden en ik proef geen verschil met maizena....
Maar met maļzena krijgt het ook snel dat papperige waarmee je zoals Piet al stelt veel smaak kwijt raakt.
Here we are now, entertain us.
pi_75858087
Echt niet! Als je genoeg smaak hebt kan je met bloem of maizena binden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_75881415
Ik heb al een aantal topics en ontelbare websites doorgespit, omdat ik mijn Allerhande receptje niet vertrouw. Hoe maak ik een lekkere varkensrollade?

M'n mams neemt er zaterdag twee mee van ongeveer 500 gr per rollade.

Mijn plan was:
Eén voor één aanbraden in boter.
Dan de oven in, in een ovenschaal op 175 graden (heb een heteluchtoven) voor ongeveer 40 minuten.
Als de temperatuur van 't vlees op 70 graden zit - uit de oven, in folie.
10 minuten laten rusten, dan snijden en opdienen.

Maar nu weet ik niet zeker:
- Kan ik beter aanbraden in olie of boter?
- Moet de oven niet kouder? (In heel veel BBC recepten zie ik 150 graden en die vertrouw ik meer)
- Moet het vlees in de oven afgedekt worden?
- Moet er ook nog wat vocht bij in de oven? (Bouillon?)
- Moet de oventijd ook langer als ik twee stukken vlees in de oven schuif? (Dacht het niet, maar voordat iedereen straks ongaar / te taai vlees zit te kauwen met kerst ...)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2009 15:18:53 ]
  maandag 21 december 2009 @ 15:27:44 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75881839
quote:
Op maandag 21 december 2009 15:17 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik heb al een aantal topics en ontelbare websites doorgespit, omdat ik mijn Allerhande receptje niet vertrouw. Hoe maak ik een lekkere varkensrollade?
Neem aan dat je een rollade wilt klaarmaken, en niet je een rollade zelf maakt.
quote:
M'n mams neemt er zaterdag twee mee van ongeveer 500 gr per rollade.

Mijn plan was:
Eén voor één aanbraden in boter.
Dan de oven in, in een ovenschaal op 175 graden (heb een heteluchtoven) voor ongeveer 40 minuten.
Als de temperatuur van 't vlees op 70 graden zit - uit de oven, in folie.
10 minuten laten rusten, dan snijden en opdienen.

Maar nu weet ik niet zeker:
- Kan ik beter aanbraden in olie of boter?
- Moet de oven niet kouder? (In heel veel BBC recepten zie ik 150 graden en die vertrouw ik meer)
- Moet het vlees in de oven afgedekt worden?
- Moet er ook nog wat vocht bij in de oven? (Bouillon?)
- Moet de oventijd ook langer als ik twee stukken vlees in de oven schuif? (Dacht het niet, maar voordat iedereen straks ongaar / te taai vlees zit te kauwen met kerst ...)
Aanbraden in boter, bruint mooier
175 graden is prima, 150 kan ook, maar dan duurt het langer.
Hoeft niet af te dekken
Hoeft geen vocht bij
gaartijd wordt iets langer met 2 stukken vlees, omdat de oven meer te verstouwen heeft.
Beste is een kerntemperatuur thermometer te gebruiken, ga uit van 80 graden voor een rollade. 70 graden is meer iets voor Kassler of lende.

Nadat de kerntemp bereikt is, laten rusten, ca 5 minuten onder wat folie, en dan aansnijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75882110
quote:
Op maandag 21 december 2009 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem aan dat je een rollade wilt klaarmaken, en niet je een rollade zelf maakt.
[..]

Aanbraden in boter, bruint mooier
175 graden is prima, 150 kan ook, maar dan duurt het langer.
Hoeft niet af te dekken
Hoeft geen vocht bij
gaartijd wordt iets langer met 2 stukken vlees, omdat de oven meer te verstouwen heeft.
Beste is een kerntemperatuur thermometer te gebruiken, ga uit van 80 graden voor een rollade. 70 graden is meer iets voor Kassler of lende.

Nadat de kerntemp bereikt is, laten rusten, ca 5 minuten onder wat folie, en dan aansnijden.
Ha, super, dankjewel Piet!
En nee, 't maken heeft de slager al gedaan het bereiden - daar mag ik me aan wagen. Moet zeker lukken zo!
pi_76015505
Piet,

Hoe maak ik de kalkoenenbouten die ik heb, nou echt lekker klaar?
pi_76018059
Piet, heb je ook verstand van brood bakken?

Ik heb gisteren brood gebakken met volkoren meel van de molen hier in het dorp. Maar het deeg was nogal stug, en het brood is nu ook erg vast (maar wel heerlijk van smaak)

Hoe krijg ik mijn deeg de volgende keer soepeler en het brood dus luchtiger? Meer water? Meer gist? Meer boter? Langer kneden? (Ik heb het 15 minuten met de hand gekneed ipv de 10 minuten die in het recept stonden).
Ik heb het recept uit een kookboek van Rachel Allen. Hier wordt gebruik gemaakt van half volkoren tarwemeel, en half witte bloem, met daarbij een opmerking dat je ook alleen witte bloem kunt gebruiken.
Ik hou van volkorenbrood, en heb dus de witte bloem helemaal vervangen door het volkoren meel. Maar qua structuur is dit dus niet optimaal.

Weet jij raad?
  donderdag 24 december 2009 @ 16:35:14 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76020365
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:45 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Piet, heb je ook verstand van brood bakken?

Ik heb gisteren brood gebakken met volkoren meel van de molen hier in het dorp. Maar het deeg was nogal stug, en het brood is nu ook erg vast (maar wel heerlijk van smaak)

Hoe krijg ik mijn deeg de volgende keer soepeler en het brood dus luchtiger? Meer water? Meer gist? Meer boter? Langer kneden? (Ik heb het 15 minuten met de hand gekneed ipv de 10 minuten die in het recept stonden).
Ik heb het recept uit een kookboek van Rachel Allen. Hier wordt gebruik gemaakt van half volkoren tarwemeel, en half witte bloem, met daarbij een opmerking dat je ook alleen witte bloem kunt gebruiken.
Ik hou van volkorenbrood, en heb dus de witte bloem helemaal vervangen door het volkoren meel. Maar qua structuur is dit dus niet optimaal.

Weet jij raad?
Wat heb je er in gedaan, wat was je recept?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2009 @ 17:36:10 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76023036
quote:
Op donderdag 24 december 2009 14:51 schreef LieLie het volgende:
Piet,

Hoe maak ik de kalkoenenbouten die ik heb, nou echt lekker klaar?
Kruiden met kipkruiden, aanbraden tot bruin in boter. Uit de braadpan nemen.
Uien grof snijden en toevoen aan het braadvet en stoven tot goudbruin
Blussen met witte wijn, kalkoenpoten toevoegen, blaadje laurier, paar teentjes knoflook, takje rozemarijn zout, peper
Laten sudderen tot moddergaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76023280
quote:
Op donderdag 24 december 2009 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kruiden met kipkruiden, aanbraden tot bruin in boter. Uit de braadpan nemen.
Uien grof snijden en toevoen aan het braadvet en stoven tot goudbruin
Blussen met witte wijn, kalkoenpoten toevoegen, blaadje laurier, paar teentjes knoflook, takje rozemarijn zout, peper
Laten sudderen tot moddergaar
Oe, dat klinkt wel heel lekker.. maar dan moet ik even een extra braadpan fixen denk ik.. of kun je ook sudderen in een braadslee in de oven?
dus even per portie aanbraden, dan die uien en afblussen en dan met vocht en rest in een braadslee en zacht in de oven?
  donderdag 24 december 2009 @ 18:11:24 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76024494
quote:
Op donderdag 24 december 2009 17:42 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oe, dat klinkt wel heel lekker.. maar dan moet ik even een extra braadpan fixen denk ik.. of kun je ook sudderen in een braadslee in de oven?
dus even per portie aanbraden, dan die uien en afblussen en dan met vocht en rest in een braadslee en zacht in de oven?
Dat kan, maar je kan ook gewoon een grote pan gebruiken, een soeppan ofzo, een braadpan is fijner maar je kan improviseeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2009 @ 18:12:19 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76024530
Als variatie kan het ook met kriekenbier, met rode wijn, met port, of ook heel erg lekker, met sherry.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 december 2009 @ 15:38:04 #145
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76105676
Beste Piet,

Ik heb een vraagje en misschien kun jij me wel daarbij helpen. Het gaat over knoflook. Vaak maak ik een pasta, en dan wil ik daar wat look doorheen gooien. Maakt het dan verschil of je de teen knoflook perst, snijdt of gewoon plet met het lemmet van je mes? Voor de smaak dan? En zo ja, hoe doe jij die dingen dan?
  zondag 27 december 2009 @ 15:50:03 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76106094
Knoflook,
Smaak verschil door het het hakken, persen of pletten heb ik nooit echt gemerkt. Als ik knoflook fijn wil hebben dan schoon ik hem, halveer, horizontaal en vertikaal insnijen (zodat je er zeg frietjes van hebt) dan snij ik die fijn tot minidobbelsteentjes, en gaat er wat grof zout op, mes plat er op en dan even wrijven, voilla, knofpuree.
Voor in de soep gewoon een teen, ff wems met een mes en er in der mee.
Veel koks halen de spruit eruit, het groene deel want ze zeggen dat dit door sommige mensen niet verdragen wordt, maar heb daar nooit wat van gemerkt. Lijkt me meer iets wat mensen elkaar napapagaaien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 december 2009 @ 15:58:03 #147
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76106376
Piet, bedankt voor je uitleg! Als ik nog even door mag vragen: als jij een stoofpot maakt en je wilt er knoflook in doen, ben je dan nooit bang dat die bitter wordt als hij er te lang in zit? Dat is toch wat er gebeurt als knoffie te lang gebakken wordt?
  zondag 27 december 2009 @ 15:59:19 #148
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_76106439
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 27 december 2009 @ 16:04:37 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76106604
quote:
Op zondag 27 december 2009 15:58 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, bedankt voor je uitleg! Als ik nog even door mag vragen: als jij een stoofpot maakt en je wilt er knoflook in doen, ben je dan nooit bang dat die bitter wordt als hij er te lang in zit? Dat is toch wat er gebeurt als knoffie te lang gebakken wordt?
Knof kan je wel stoven, maar je moet heb niet bruin braden, dan wordt ie idd bitter.
Dus pas toevoegen na het blussen met een vloeistof dan kan er niets misgaan
Heeft dus niet wat met de tijd te maken, maar met hoe bruin je ze bakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 december 2009 @ 16:16:13 #150
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76106926
OK Piet, bedankt! (Jij ook, Curiosity)
pi_76122386
Ik heb het in de search gegooid en die vond niets!
Piet weet jij wat de temperatuur moet zijn van oliebollenvet?
Yesterday is history,
Tomorrow is mystery,
Today is a gift,
Thats why they call it the present.
  zondag 27 december 2009 @ 23:05:08 #152
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76122835
quote:
Op zondag 27 december 2009 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Knof kan je wel stoven, maar je moet heb niet bruin braden, dan wordt ie idd bitter.
Dus pas toevoegen na het blussen met een vloeistof dan kan er niets misgaan
Heeft dus niet wat met de tijd te maken, maar met hoe bruin je ze bakt.
Maar in een goede laag vet tot glazig gaat toch prima?
Here we are now, entertain us.
  zondag 27 december 2009 @ 23:05:51 #153
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76122870
quote:
Op zondag 27 december 2009 22:57 schreef botterfly het volgende:
Ik heb het in de search gegooid en die vond niets!
Piet weet jij wat de temperatuur moet zijn van oliebollenvet?
Ik heet geen Piet, maar 180 graden lijkt me een prima temperatuur om te voorkomen dat ze al te vet worden.
Here we are now, entertain us.
pi_76124110
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:36 schreef piepster het volgende:
Maar met een gietijzeren koekenpan kan je de temperatuur toch niet zo snel regelen? Hoe doe je dat dan?
Ik kwam een tijdje geleden eindelijk een koekenpan tegen zoals mijn oma die altijd had: van zwaar staal, met een wafelbodem. Meteen gekocht en hij bevalt erg goed. Hij is van het merk Habonne en is hier te bewonderen bij kookpannenservice.nl (waar ze trouwens ook prachtige messen van o.a. Robert Herder hebben). Ze zijn er ook in duurzame anti-aanbak uitvoering, maar ik wilde juist een pan die je flink kunt opstoken. Zo'n zware pan met dikke bodem reageert inderdaad trager op temperatuurveranderingen, maar als ik bv. een stuk vlees niet langer wil laten bakken, steek ik er gewoon een dunne houten spatel onder tot de pan koeler is en ik het vlees veilig wat kan laten nagaren. Die wafelbodem heeft allemaal kleine putjes, officieel om 'vetarm' te kunnen bakken, maar volgens mij heeft het ook een soort antiaanbak-effect. Het plakt in ieder geval veel minder dan een gewone stalen bodem.
pi_76126164
quote:
Op zondag 27 december 2009 23:05 schreef voyeur het volgende:

[..]

Ik heet geen Piet, maar 180 graden lijkt me een prima temperatuur om te voorkomen dat ze al te vet worden.
Geen Piet maar wel bedankt!
Yesterday is history,
Tomorrow is mystery,
Today is a gift,
Thats why they call it the present.
  maandag 28 december 2009 @ 00:26:34 #156
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76126738
quote:
Op maandag 28 december 2009 00:09 schreef botterfly het volgende:

[..]

Geen Piet maar wel bedankt!
Geen dank en als het nog beter kan corrigeert de meester me vast wel.
Here we are now, entertain us.
  maandag 28 december 2009 @ 01:58:15 #157
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_76128872
meeleeskijkvoelporbeerpost
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
pi_76185362
hoelang kun je een zelfgemaakte dressing eigenlijk bewaren? Heb net een heerlijke dressing gemaakt met yoghurt/olie/peper en zout/ rode wijnazijn/ mosterd, tabasco en mierikswortel... Voor vanavond maar ik heb wrs te veel dus vroeg mij af hoe lang ik het in het potje kan laten in de koelkast (ik mix altijd in potjes, is zo handig )
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 29 december 2009 @ 16:46:13 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76185489
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 16:42 schreef DarkElf het volgende:
hoelang kun je een zelfgemaakte dressing eigenlijk bewaren? Heb net een heerlijke dressing gemaakt met yoghurt/olie/peper en zout/ rode wijnazijn/ mosterd, tabasco en mierikswortel... Voor vanavond maar ik heb wrs te veel dus vroeg mij af hoe lang ik het in het potje kan laten in de koelkast (ik mix altijd in potjes, is zo handig )
In de koelkast? Als er geen ei in zit een dag of 2 schat ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76186038
varierend van 2 dagen tot een week lees ik her en der op internet (als er geen ei in zit dus) dus we gaan het gewoon eens bekijken hoelang het goed blijft
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 29 december 2009 @ 17:04:26 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76186269
Ligt er natuurlijk ook aan hoe koud je koelkast staat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76186355
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ligt er natuurlijk ook aan hoe koud je koelkast staat.
3 graden.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Moderator dinsdag 29 december 2009 @ 17:44:08 #163
45833 crew  Fogel
pi_76187783
Ik ga morgen een hele ossehaas halen (2-2,5 kg), maar aangezien we maar met 3 volwassenen zijn is het zelfs voor een enorme vleesliefhebber als ikzelf toch wat veel om een portie van ca 700 gram te serveren per persoon
Een deel snij ik gewoon in stukken van ca 300-350 gram om die vervolgens (uiteraard na het op kamertemperatuur laten komen) even dicht te schroeien en dan te verorberen. Maar, wie heeft er tips wat ik met de rest kan doen?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, Belgiė, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatiė, Sloveniė, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  dinsdag 29 december 2009 @ 17:46:31 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76187860
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 17:44 schreef Fogel het volgende:
Ik ga morgen een hele ossehaas halen (2-2,5 kg), maar aangezien we maar met 3 volwassenen zijn is het zelfs voor een enorme vleesliefhebber als ikzelf toch wat veel om een portie van ca 700 gram te serveren per persoon
Een deel snij ik gewoon in stukken van ca 300-350 gram om die vervolgens (uiteraard na het op kamertemperatuur laten komen) even dicht te schroeien en dan te verorberen. Maar, wie heeft er tips wat ik met de rest kan doen?
Portioneren en invriezen?
Dun uitsnijden en met citroensap en walnotenolie op wat rucola en Parmezaanse kaas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 29 december 2009 @ 17:52:01 #165
45833 crew  Fogel
pi_76188048
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Portioneren en invriezen?
Dun uitsnijden en met citroensap en walnotenolie op wat rucola en Parmezaanse kaas?
Nah, portioneren en invriezen is saai

Ik heb helaas geen snijmachine, dus een goede carpaccio er van maken gaat lastig worden, maar inderdaad wel een goed alternatief.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, Belgiė, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatiė, Sloveniė, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  dinsdag 29 december 2009 @ 18:06:35 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76188583
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 17:52 schreef Fogel het volgende:

[..]

Nah, portioneren en invriezen is saai

Ik heb helaas geen snijmachine, dus een goede carpaccio er van maken gaat lastig worden, maar inderdaad wel een goed alternatief.
met een mes fijnhakken en als tartaar serveren? Ook lekker op brood de volgende dag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 14:02:34 #167
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76219686
Beste Piet,

Zou ik nog iets kunnen vragen? Ik heb voor morgenavond een mooi stukje kiprollade gekocht, en die wilde ik graag braden en opdienen met wortel, ui, paprika en salami. Zou je die gewoon bij de kip in de pan gooien tijdens het braden? Ik vroeg me ook af: op welke manier kan ik de rollade zelf wat smaak meegeven? Marineren gaat een beetje lastig... Kan ik hem bijvoorbeeld insmeren met kruiden voor het braden?

Sorry maar ik ben een fraaie kookn00b
  woensdag 30 december 2009 @ 15:55:51 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76224656
quote:
Op woensdag 30 december 2009 14:02 schreef Omnifacer het volgende:
Beste Piet,

Zou ik nog iets kunnen vragen? Ik heb voor morgenavond een mooi stukje kiprollade gekocht, en die wilde ik graag braden en opdienen met wortel, ui, paprika en salami. Zou je die gewoon bij de kip in de pan gooien tijdens het braden? Ik vroeg me ook af: op welke manier kan ik de rollade zelf wat smaak meegeven? Marineren gaat een beetje lastig... Kan ik hem bijvoorbeeld insmeren met kruiden voor het braden?

Sorry maar ik ben een fraaie kookn00b
Rollades hoef je niet te kruiden, die zijn gekruid (de reden waarom ik ze niet koop btw)
Beste wat je kan doen, als je dat lekker vind, is een grote ovenschaal of bakblik nemen en daar je wortel, ui, paprika en salamie op doen, aardappels erbij, spekkies.Wat grof zeezout erover, peper, hier en daar wat knoflooktenen, takje rozemarijn.
Braad de kiprollade aan in een koekepan en als ie mooi bruin is de ovenschaal in en dan in de oven bij 175 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 20:10:17 #169
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76234866
quote:
Op woensdag 30 december 2009 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rollades hoef je niet te kruiden, die zijn gekruid (de reden waarom ik ze niet koop btw)
Beste wat je kan doen, als je dat lekker vind, is een grote ovenschaal of bakblik nemen en daar je wortel, ui, paprika en salamie op doen, aardappels erbij, spekkies.Wat grof zeezout erover, peper, hier en daar wat knoflooktenen, takje rozemarijn.
Braad de kiprollade aan in een koekepan en als ie mooi bruin is de ovenschaal in en dan in de oven bij 175 graden.
Het klinkt echt verrukkelijk , ik ben alleen vergeten te zeggen dat ik nog geen oven heb (net verhuisd) Is het allicht een idee om de rollade eerst aan de braden in die koekepan en hem daarna in de braadpan bij de rest van de ingredienten te doen?

Thanks
  woensdag 30 december 2009 @ 20:14:28 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76235101
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:10 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Het klinkt echt verrukkelijk , ik ben alleen vergeten te zeggen dat ik nog geen oven heb (net verhuisd) Is het allicht een idee om de rollade eerst aan de braden in die koekepan en hem daarna in de braadpan bij de rest van de ingredienten te doen?

Thanks
na, dat wordt dan een prutje.
Rollade in de braadpan braden en de aardappels bakken, en de groente wokken een idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 20:19:57 #171
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76235437
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

na, dat wordt dan een prutje.
Rollade in de braadpan braden en de aardappels bakken, en de groente wokken een idee?
Zeker. Of denk je dat ik die gesneden groente ook bijvoorbeeld de laatste 10 a 15 minuten mee zou kunnen braden met de kip?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_76235529
Eventueel spek en ui met de aardappels meebakken?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 december 2009 @ 20:23:26 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76235630
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:19 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Zeker. Of denk je dat ik die gesneden groente ook bijvoorbeeld de laatste 10 a 15 minuten mee zou kunnen braden met de kip?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat kan ook, beter wat te kort dan te lang trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 20:24:34 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76235687
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:21 schreef krakkemieke het volgende:
Eventueel spek en ui met de aardappels meebakken?
Jep, en verse rozemarijn, pommes d'Almange noemen ze dat in frankrijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 20:26:47 #175
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76235831
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook, beter wat te kort dan te lang trouwens.
OK, thanks voor de uitleg en een prettige jaariwsseling! Ik zal hier laten weten hoe het gegaan is
pi_76237077
Fogel, als je het vlees net bevroren laat worden, kan je er met een mes ook redelijk dunne plakken van snijden.

Piet, bedoel je pommes d'allemagne? Duitse aardappels lijkt me een logische vertaling, met spek en ui......

Omnifacer, een goed en smakelijk 2010 gewenst!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 december 2009 @ 22:29:16 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76241673
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:50 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, bedoel je pommes d'allemagne?
Ja, sorry, mijn Frans is uitstekend, maar met de taal heb ik problemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76241955
Och Piet, ik spreek frans omdat ik het woord truc, dinges ken...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 december 2009 @ 22:37:08 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76242066
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:34 schreef krakkemieke het volgende:
Och Piet, ik spreek frans omdat ik het woord truc, dinges ken...
Ach, ik kan weer heel goed grieks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:21:53 #180
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76439775
Piet,
Ik wil deze week een lekker stuk buikspek braden, alleen had de slager enkel nog de gerookte variant. Is dit een probleem en moet ik hier rekening mee houden met het braden?
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:33:48 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76440330
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 15:21 schreef Erasmo het volgende:
Piet,
Ik wil deze week een lekker stuk buikspek braden, alleen had de slager enkel nog de gerookte variant. Is dit een probleem en moet ik hier rekening mee houden met het braden?
Het roken is niet het probleem, het is gezouten en gedroogd, dus als je het als normaal buikspek wilt klaarmaken moet je het eerst een 24 uur in water leggen om het zout er uit te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:34:38 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76440372
Ok dan leg ik hem straks in een bakje in de koelkast

Kan ik hem ipv in het water gelijk in de marinade leggen?
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:51:34 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76441162
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 15:34 schreef Erasmo het volgende:
Ok dan leg ik hem straks in een bakje in de koelkast

Kan ik hem ipv in het water gelijk in de marinade leggen?
Zou dat niet doen, eerst het zout weg, en bij je marinade daarna geen zout gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 16:00:39 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76441555
Ok dank je wel
pi_76450136
quote:
Op woensdag 16 december 2009 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom niet vaak bij een slager. En als ik er wel kom geloof ik niet dat ik gauw/makkelijjk zou vragen om een nieuw stuk sucade af te snijden als ie lappies had liggen. Ik ben niet zo van het vragen in winkels.
Hoe kom je dan achter al die info voor je tokowijzer?
pi_76451387
Ik had laatst een pastasaus gemaakt met gepelde tomaten, room, citroensap en wat knoflook. Erg lekker bij de versgemaakte (niet zelfgemaakte..) tagliatelle, maar ik mis wat structuur (de '" stukjes", het is me iets te glad)
Wat is volgens jou het missende ingrediėnt? Het moet iets vegetarisch zijn (maar geen ui), en het mag de wat romige tomaten/citroensmaak niet verpesten. Suggesties voor het verbeteren van m'n saus van harte welkom!
  dinsdag 5 januari 2010 @ 19:55:50 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76451704
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe kom je dan achter al die info voor je tokowijzer?
Oh, op zeker niet van de toko's! Haha, als je daar iets vraagt is het meestal "hebben we niet". Ongeacht je vraag. Maar dat geeft niet, genoeg boeken en internet is een onuitputbare bron.
pi_76452037
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, op zeker niet van de toko's! Haha, als je daar iets vraagt is het meestal "hebben we niet". Ongeacht je vraag. Maar dat geeft niet, genoeg boeken en internet is een onuitputbare bron.
Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.

Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 20:06:22 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76452377
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:50 schreef DonJames het volgende:
Ik had laatst een pastasaus gemaakt met gepelde tomaten, room, citroensap en wat knoflook. Erg lekker bij de versgemaakte (niet zelfgemaakte..) tagliatelle, maar ik mis wat structuur (de '" stukjes", het is me iets te glad)
Wat is volgens jou het missende ingrediėnt? Het moet iets vegetarisch zijn (maar geen ui), en het mag de wat romige tomaten/citroensmaak niet verpesten. Suggesties voor het verbeteren van m'n saus van harte welkom!
Kook de pasta niet zo gaar?
Wil je korreligheid? Wat dacht je van geroosterd grof broodkruim, dat deden arme italianen vroeger bij gebrek aan kaas.
Of wat dacht je van blaadjes spinazie (geen prut zoals a la creme, maar blaadjes)
Deze hebben echter waarschijnlijk teveel smaak voor je?
Of wat ricotta (niet meekoken, vlak voor het serveren toevoegen)

Ik zou het broodkruim proberen, neem een paar sneden brood en snij die aan kleine stukjes en rooster die in een dikke koekenpan met een beetje olijfolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 20:07:30 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76452448
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.

Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
Gek idee, maar er zijn prachtige boeken met fotos van allerlei tropisch fruit en groente.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76453135
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kook de pasta niet zo gaar?
Wil je korreligheid? Wat dacht je van geroosterd grof broodkruim, dat deden arme italianen vroeger bij gebrek aan kaas.
Echt? Als ze in die tijd een broodje kaas bestelden bij het tankstation, kregen ze dan ook een broodje boterham?
quote:
Of wat dacht je van blaadjes spinazie (geen prut zoals a la creme, maar blaadjes)
Deze hebben echter waarschijnlijk teveel smaak voor je?
Ik ben bang van wel, maar het is het proberen waard.
quote:
Of wat ricotta (niet meekoken, vlak voor het serveren toevoegen)
Kan ik ook nog proberen, maar de saus moet ook weer niet te vol van smaak worden. Daarom is die citroen erdoor nou juist zo lekker!
quote:
Ik zou het broodkruim proberen, neem een paar sneden brood en snij die aan kleine stukjes en rooster die in een dikke koekenpan met een beetje olijfolie.
Dat lijkt mij een hele goeie, ga ik zeker proberen Ik neem aan dat je het de stukjes vrij klein snijdt, omdat het anders croutons worden?
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:06:41 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76455869
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:19 schreef DonJames het volgende:

[..]

Echt? ]
Mensen waren vroeger erg arm, ja
quote:
[..]

Ik ben bang van wel, maar het is het proberen waard.
[..]

Kan ik ook nog proberen, maar de saus moet ook weer niet te vol van smaak worden. Daarom is die citroen erdoor nou juist zo lekker!
[..]

Dat lijkt mij een hele goeie, ga ik zeker proberen Ik neem aan dat je het de stukjes vrij klein snijdt, omdat het anders croutons worden?
Precies.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:14:59 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76456326
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.

Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
Google goggles kan dat
pi_76456393
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek idee, maar er zijn prachtige boeken met fotos van allerlei tropisch fruit en groente.
I know en die vind ik ook erg tof. Maar gemak dient de mens.
pi_76456461
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 21:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Google goggles kan dat
Maar nog erg beperkt.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:28:38 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76457207
Ja, aan google en de boeken heb je niet altijd iets hoor. Sodeju, voordat ik zeker wist wat dit was:



Zelfs als je het weet zijn er bijna geen plaatjes van te vinden. Een jaar terug in ieder geval niet, nu al weer wat meer. Zo snel gaat dat met google.
Dus ben het helemaal met je eens, Isegrim, een soort i-phone widget, waarbij je een plaatje van 't product maakt en hoppa, meteen antwoord krijgt wat het is.


(kijken of Piet het herkent )
pi_76457815
Gember?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_76458108
Dat lijkt in de verste verte niet op gember.

Lotuswortel?
pi_76458241
Nee, lotuswortel zitten gaatjes in...
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:46:49 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76458303
Nope & nope.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')