Ja, sorry, mijn Frans is uitstekend, maar met de taal heb ik problemen.quote:Op woensdag 30 december 2009 20:50 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, bedoel je pommes d'allemagne?
Ach, ik kan weer heel goed grieksquote:Op woensdag 30 december 2009 22:34 schreef krakkemieke het volgende:
Och Piet, ik spreek frans omdat ik het woord truc, dinges ken...
Het roken is niet het probleem, het is gezouten en gedroogd, dus als je het als normaal buikspek wilt klaarmaken moet je het eerst een 24 uur in water leggen om het zout er uit te krijgenquote:Op dinsdag 5 januari 2010 15:21 schreef Erasmo het volgende:
Piet,
Ik wil deze week een lekker stuk buikspek braden, alleen had de slager enkel nog de gerookte variant. Is dit een probleem en moet ik hier rekening mee houden met het braden?
Zou dat niet doen, eerst het zout weg, en bij je marinade daarna geen zout gebruikenquote:Op dinsdag 5 januari 2010 15:34 schreef Erasmo het volgende:
Ok dan leg ik hem straks in een bakje in de koelkast![]()
Kan ik hem ipv in het water gelijk in de marinade leggen?
quote:Op woensdag 16 december 2009 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom niet vaak bij een slager. En als ik er wel kom geloof ik niet dat ik gauw/makkelijjk zou vragen om een nieuw stuk sucade af te snijden als ie lappies had liggen. Ik ben niet zo van het vragen in winkels.
Oh, op zeker niet van de toko's! Haha, als je daar iets vraagt is het meestal "hebben we niet". Ongeacht je vraag.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 19:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]Hoe kom je dan achter al die info voor je tokowijzer?
Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 19:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, op zeker niet van de toko's! Haha, als je daar iets vraagt is het meestal "hebben we niet". Ongeacht je vraag.Maar dat geeft niet, genoeg boeken en internet is een onuitputbare bron.
Kook de pasta niet zo gaar?quote:Op dinsdag 5 januari 2010 19:50 schreef DonJames het volgende:
Ik had laatst een pastasaus gemaakt met gepelde tomaten, room, citroensap en wat knoflook. Erg lekker bij de versgemaakte (niet zelfgemaakte..) tagliatelle, maar ik mis wat structuur (de '" stukjes", het is me iets te glad)![]()
Wat is volgens jou het missende ingrediënt? Het moet iets vegetarisch zijn (maar geen ui), en het mag de wat romige tomaten/citroensmaak niet verpesten. Suggesties voor het verbeteren van m'n saus van harte welkom!
Gek idee, maar er zijn prachtige boeken met fotos van allerlei tropisch fruit en groente.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 20:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.
Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
Echt?quote:Op dinsdag 5 januari 2010 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kook de pasta niet zo gaar?
Wil je korreligheid? Wat dacht je van geroosterd grof broodkruim, dat deden arme italianen vroeger bij gebrek aan kaas.
Ik ben bang van wel, maar het is het proberen waard.quote:Of wat dacht je van blaadjes spinazie (geen prut zoals a la creme, maar blaadjes)
Deze hebben echter waarschijnlijk teveel smaak voor je?
Kan ik ook nog proberen, maar de saus moet ook weer niet te vol van smaak worden. Daarom is die citroen erdoor nou juist zo lekker!quote:Of wat ricotta (niet meekoken, vlak voor het serveren toevoegen)
Dat lijkt mij een hele goeie, ga ik zeker proberenquote:Ik zou het broodkruim proberen, neem een paar sneden brood en snij die aan kleine stukjes en rooster die in een dikke koekenpan met een beetje olijfolie.
Mensen waren vroeger erg arm, jaquote:
Precies.quote:[..]
Ik ben bang van wel, maar het is het proberen waard.
[..]
Kan ik ook nog proberen, maar de saus moet ook weer niet te vol van smaak worden. Daarom is die citroen erdoor nou juist zo lekker!![]()
[..]
Dat lijkt mij een hele goeie, ga ik zeker proberenIk neem aan dat je het de stukjes vrij klein snijdt, omdat het anders croutons worden?
Google goggles kan datquote:Op dinsdag 5 januari 2010 20:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.
Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
I know en die vind ik ook erg tof.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gek idee, maar er zijn prachtige boeken met fotos van allerlei tropisch fruit en groente.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |