abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_76237077
Fogel, als je het vlees net bevroren laat worden, kan je er met een mes ook redelijk dunne plakken van snijden.

Piet, bedoel je pommes d'allemagne? Duitse aardappels lijkt me een logische vertaling, met spek en ui......

Omnifacer, een goed en smakelijk 2010 gewenst!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 december 2009 @ 22:29:16 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76241673
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:50 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, bedoel je pommes d'allemagne?
Ja, sorry, mijn Frans is uitstekend, maar met de taal heb ik problemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76241955
Och Piet, ik spreek frans omdat ik het woord truc, dinges ken...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 30 december 2009 @ 22:37:08 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76242066
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:34 schreef krakkemieke het volgende:
Och Piet, ik spreek frans omdat ik het woord truc, dinges ken...
Ach, ik kan weer heel goed grieks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:21:53 #180
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76439775
Piet,
Ik wil deze week een lekker stuk buikspek braden, alleen had de slager enkel nog de gerookte variant. Is dit een probleem en moet ik hier rekening mee houden met het braden?
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:33:48 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76440330
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 15:21 schreef Erasmo het volgende:
Piet,
Ik wil deze week een lekker stuk buikspek braden, alleen had de slager enkel nog de gerookte variant. Is dit een probleem en moet ik hier rekening mee houden met het braden?
Het roken is niet het probleem, het is gezouten en gedroogd, dus als je het als normaal buikspek wilt klaarmaken moet je het eerst een 24 uur in water leggen om het zout er uit te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:34:38 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76440372
Ok dan leg ik hem straks in een bakje in de koelkast

Kan ik hem ipv in het water gelijk in de marinade leggen?
  dinsdag 5 januari 2010 @ 15:51:34 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76441162
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 15:34 schreef Erasmo het volgende:
Ok dan leg ik hem straks in een bakje in de koelkast

Kan ik hem ipv in het water gelijk in de marinade leggen?
Zou dat niet doen, eerst het zout weg, en bij je marinade daarna geen zout gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 16:00:39 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76441555
Ok dank je wel
pi_76450136
quote:
Op woensdag 16 december 2009 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom niet vaak bij een slager. En als ik er wel kom geloof ik niet dat ik gauw/makkelijjk zou vragen om een nieuw stuk sucade af te snijden als ie lappies had liggen. Ik ben niet zo van het vragen in winkels.
Hoe kom je dan achter al die info voor je tokowijzer?
pi_76451387
Ik had laatst een pastasaus gemaakt met gepelde tomaten, room, citroensap en wat knoflook. Erg lekker bij de versgemaakte (niet zelfgemaakte..) tagliatelle, maar ik mis wat structuur (de '" stukjes", het is me iets te glad)
Wat is volgens jou het missende ingrediënt? Het moet iets vegetarisch zijn (maar geen ui), en het mag de wat romige tomaten/citroensmaak niet verpesten. Suggesties voor het verbeteren van m'n saus van harte welkom!
  dinsdag 5 januari 2010 @ 19:55:50 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76451704
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe kom je dan achter al die info voor je tokowijzer?
Oh, op zeker niet van de toko's! Haha, als je daar iets vraagt is het meestal "hebben we niet". Ongeacht je vraag. Maar dat geeft niet, genoeg boeken en internet is een onuitputbare bron.
pi_76452037
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, op zeker niet van de toko's! Haha, als je daar iets vraagt is het meestal "hebben we niet". Ongeacht je vraag. Maar dat geeft niet, genoeg boeken en internet is een onuitputbare bron.
Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.

Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 20:06:22 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76452377
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 19:50 schreef DonJames het volgende:
Ik had laatst een pastasaus gemaakt met gepelde tomaten, room, citroensap en wat knoflook. Erg lekker bij de versgemaakte (niet zelfgemaakte..) tagliatelle, maar ik mis wat structuur (de '" stukjes", het is me iets te glad)
Wat is volgens jou het missende ingrediënt? Het moet iets vegetarisch zijn (maar geen ui), en het mag de wat romige tomaten/citroensmaak niet verpesten. Suggesties voor het verbeteren van m'n saus van harte welkom!
Kook de pasta niet zo gaar?
Wil je korreligheid? Wat dacht je van geroosterd grof broodkruim, dat deden arme italianen vroeger bij gebrek aan kaas.
Of wat dacht je van blaadjes spinazie (geen prut zoals a la creme, maar blaadjes)
Deze hebben echter waarschijnlijk teveel smaak voor je?
Of wat ricotta (niet meekoken, vlak voor het serveren toevoegen)

Ik zou het broodkruim proberen, neem een paar sneden brood en snij die aan kleine stukjes en rooster die in een dikke koekenpan met een beetje olijfolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 20:07:30 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76452448
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.

Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
Gek idee, maar er zijn prachtige boeken met fotos van allerlei tropisch fruit en groente.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76453135
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kook de pasta niet zo gaar?
Wil je korreligheid? Wat dacht je van geroosterd grof broodkruim, dat deden arme italianen vroeger bij gebrek aan kaas.
Echt? Als ze in die tijd een broodje kaas bestelden bij het tankstation, kregen ze dan ook een broodje boterham?
quote:
Of wat dacht je van blaadjes spinazie (geen prut zoals a la creme, maar blaadjes)
Deze hebben echter waarschijnlijk teveel smaak voor je?
Ik ben bang van wel, maar het is het proberen waard.
quote:
Of wat ricotta (niet meekoken, vlak voor het serveren toevoegen)
Kan ik ook nog proberen, maar de saus moet ook weer niet te vol van smaak worden. Daarom is die citroen erdoor nou juist zo lekker!
quote:
Ik zou het broodkruim proberen, neem een paar sneden brood en snij die aan kleine stukjes en rooster die in een dikke koekenpan met een beetje olijfolie.
Dat lijkt mij een hele goeie, ga ik zeker proberen Ik neem aan dat je het de stukjes vrij klein snijdt, omdat het anders croutons worden?
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:06:41 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76455869
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:19 schreef DonJames het volgende:

[..]

Echt? ]
Mensen waren vroeger erg arm, ja
quote:
[..]

Ik ben bang van wel, maar het is het proberen waard.
[..]

Kan ik ook nog proberen, maar de saus moet ook weer niet te vol van smaak worden. Daarom is die citroen erdoor nou juist zo lekker!
[..]

Dat lijkt mij een hele goeie, ga ik zeker proberen Ik neem aan dat je het de stukjes vrij klein snijdt, omdat het anders croutons worden?
Precies.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:14:59 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76456326
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik wacht nog steeds op een search engine waar je een foto van een willekeurig product / groente / fruit kunt invoeren en die je vervolgens precies vertelt wat dat is.

Hehe, nee, die tokomedewerkers komen vaak niet verder dan 'ik niet beglijp'.
Google goggles kan dat
pi_76456393
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gek idee, maar er zijn prachtige boeken met fotos van allerlei tropisch fruit en groente.
I know en die vind ik ook erg tof. Maar gemak dient de mens.
pi_76456461
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 21:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Google goggles kan dat
Maar nog erg beperkt.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:28:38 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76457207
Ja, aan google en de boeken heb je niet altijd iets hoor. Sodeju, voordat ik zeker wist wat dit was:



Zelfs als je het weet zijn er bijna geen plaatjes van te vinden. Een jaar terug in ieder geval niet, nu al weer wat meer. Zo snel gaat dat met google.
Dus ben het helemaal met je eens, Isegrim, een soort i-phone widget, waarbij je een plaatje van 't product maakt en hoppa, meteen antwoord krijgt wat het is.


(kijken of Piet het herkent )
pi_76457815
Gember?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_76458108
Dat lijkt in de verste verte niet op gember.

Lotuswortel?
pi_76458241
Nee, lotuswortel zitten gaatjes in...
  dinsdag 5 januari 2010 @ 21:46:49 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76458303
Nope & nope.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')