abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 15 december 2009 @ 08:19:33 #51
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_75640025
quote:
Op maandag 14 december 2009 14:39 schreef evo87 het volgende:
vandaag bij de AH geweest, zagen er echt precies zo uit...


Links cassia en rechts kaneel. Cassia is een ander product met een andere smaak, helaas mag cassia in Nederland onder de naam kaneel verkocht worden wat dus ook wordt gedaan omdat het goedkoper is.

Wat niet wil zeggen dat het slechter is, maar het heeft voor mij wel andere toepassingen in de keuken. Als ik bv. kaneelijs maak dan is dat veel lekkerder met kaneel. Opvallend is dat het dan ook wit blijft ipv het diepvruine wat je meestal aantreft.
pi_75641233
Hoi Piet,
Ik ben een beginnend wild-eter, en heb een vraag. Ik kan kiezen uit twee vleespakketten:
1: Wildpakket Edelhert
1,2 kg edelhert biefstuk
1 edelhert rollade
1,2 kg edelhert Poulet
(samen zo'n 50 euro)

of
2. Pakket Wildernisvlees
http://www.freenature.nl en dan voor ongeveer gelijke prijs.

Kun jij me iets meer vertellen over de smaakverschillen en de kwaliteit? Edelhert heb ik volgens mij nog nooit gehad, is het de moeite waard? Ben wel gek van wild zwijn.

Alvast bedankt!
Ik weet het ook niet
  dinsdag 15 december 2009 @ 09:46:01 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75641483
Edelhert is lekker, maar meestal kweek, er komt erg veel uit Nieuw Zeeland, het is zeer goed te eten. Wat het pakket wildernisvlees is weet ik niet, klinkt spannend, maar je weet dus niet van te voren wat er in zit?
Als ik de site zo lees is dat rundvlees van de beesten die in natuurgebieden rondlopen. Geen wild dus, maar vrijlopend rund. Dat kan erg mooi zijn trouwens.

Edelhertbiefstuk maak je klaar als gewone biefstuk, smaakt wat meer naar vlees dan rund, is ook donkerder van kleur. Rollade maak je klaar als rollade dus, ben ik zo gek op omdat het vaak al gekruid is en ik vind rollade kruiden smerig. En poulet, heerlijk om aan te braden en stoven in rode wijn.

[ Bericht 15% gewijzigd door Pietverdriet op 15-12-2009 10:15:41 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75649676
Dank voor je reactie. Het wildernispakket kun je geloof ik zelf samenstellen, er zijn vaste prijzen voor bepaalde hoeveelheden van elk soort vlees. Het bestaat uit rundvlees van die grote runderen die je op de afbeeldingen ziet, en uit paardenvlees (veel minder qua hoeveelheid dan rund). Op zich wel spannend, paardenvlees. Dat eet je eigenlijk nooit.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het Edelhert. Met kweek bedoel je dat ze hier uitgezet worden op landgoederen voor de jacht? Of bedoel je dat het vlees geïmporteerd wordt? Het pakket dat ik kan bestellen is hier geschoten in ieder geval.

Denk dat het het edelhert wordt. Bedankt ook voor de recepten, ik zal er ter zijner tijd nog wel op terug komen. Poulet kun je ook gebruiken voor stoofschotels toch?
Ik weet het ook niet
  dinsdag 15 december 2009 @ 14:28:40 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75649998
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 14:20 schreef Dunckie het volgende:
Dank voor je reactie. Het wildernispakket kun je geloof ik zelf samenstellen, er zijn vaste prijzen voor bepaalde hoeveelheden van elk soort vlees. Het bestaat uit rundvlees van die grote runderen die je op de afbeeldingen ziet, en uit paardenvlees (veel minder qua hoeveelheid dan rund). Op zich wel spannend, paardenvlees. Dat eet je eigenlijk nooit.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het Edelhert. Met kweek bedoel je dat ze hier uitgezet worden op landgoederen voor de jacht? Of bedoel je dat het vlees geïmporteerd wordt? Het pakket dat ik kan bestellen is hier geschoten in ieder geval.

Denk dat het het edelhert wordt. Bedankt ook voor de recepten, ik zal er ter zijner tijd nog wel op terug komen. Poulet kun je ook gebruiken voor stoofschotels toch?
Met kweek bedoel ik dat het net zo gehouden wordt als schapen of koeien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75653272
ok
Ik weet het ook niet
pi_75677152
Het zit in de pijpleiding!
Ik weet het ook niet
pi_75677403
Goede vervanger voor rode wijn als afblusser? Pa mag geen alcohol (ja het verdampt maar will geen risico, *dokter wijst vinger*)
  woensdag 16 december 2009 @ 11:16:09 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75680781
quote:
Op woensdag 16 december 2009 09:04 schreef Xfade het volgende:
Goede vervanger voor rode wijn als afblusser? Pa mag geen alcohol (ja het verdampt maar will geen risico, *dokter wijst vinger*)
Water, Fond, sinaasappelsap.
Alcohol verdampt er echt uit bij het inkoken, en als je pa geen alcohol mag in die kleine hoeveelheden zou ie eigenlijk ook geen vers brood mogen eten, want in brood zit ook restalcohol van het gisten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75696964
Dunckie, op sommige plekken kan je ook kleine porties wildernisvlees kopen. Om te proberen misschien?

http://www.utrechtslandschap.nl/?RubriekID=2115
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 16 december 2009 @ 20:42:17 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75703345
Ik heb ooit eens een pakket wildernis stoofvlees (en een tong) gekocht. Dat op zich was al een avontuur, dat kopen. Maar het was uiteindelijk ook best de moeite waard. Het is en blijft natuurlijk gewoon rundvlees (in dit geval, even uit mijn hoofd: hacheevlees, magere runderlappen, sucade, ik weet het niet meer precies) maar alle dingen die ik ermee maakte waren uiteindelijk bijzonder smakelijk.



Dit waren bijvoorbeeld hun "stooflappen". In stukken. Ik dacht eigenlijk dat ze veel te mager waren en mijn stoofpotje vast droog zou worden, maar dat was dus helemaal niet zo. In tegendeel, supermals, zacht, sappig vlees.



Voor wie benieuwd is naar het recept van redcooked beef, dat staat hier.

Maar euh, dat wildernisvlees kan ik dus van harte aanbevelen.
  woensdag 16 december 2009 @ 20:52:39 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75703804
Robin, snij je stoofvlees altijd zo klein? Ik heb eigenlijk het liefst een heel stuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 december 2009 @ 21:05:50 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75704395
Dat is het probleem met hollandse stooflappen, die zijn van zichzelf al zo dun dat je er geen dikkere stukken van kunt snijden. Je kunt de stukjes hooguit euh rechthoekiger maken.
Als ik bij de marokkaan of zo een dikke lap stoofvlees (urnd of lam) koop, dan snij ik er tegenwoordig ook liever grotere dobbelstenen van, van zo'n 4 biij 4 of zo.

Laatste keer dat ik dit recept maakte was met sucadelappen, die hield ik heel. Dat beviel ook wel goed.

  woensdag 16 december 2009 @ 21:13:43 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75704777
quote:
Op woensdag 16 december 2009 21:05 schreef RobinOok het volgende:
Dat is het probleem met hollandse stooflappen, die zijn van zichzelf al zo dun dat je er geen dikkere stukken van kunt snijden. Je kunt de stukjes hooguit euh rechthoekiger maken.
Als ik bij de marokkaan of zo een dikke lap stoofvlees (urnd of lam) koop, dan snij ik er tegenwoordig ook liever grotere dobbelstenen van, van zo'n 4 biij 4 of zo.

Laatste keer dat ik dit recept maakte was met sucadelappen, die hield ik heel. Dat beviel ook wel goed.

[ afbeelding ]
Je kan ook je slager vragen of ie een sucade stuk voor je wilt heel laten, er geen lappen van snijden dus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 december 2009 @ 21:53:47 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75706679
Ik kom niet vaak bij een slager. En als ik er wel kom geloof ik niet dat ik gauw/makkelijjk zou vragen om een nieuw stuk sucade af te snijden als ie lappies had liggen. Ik ben niet zo van het vragen in winkels.
pi_75713119
quote:
Op woensdag 16 december 2009 18:16 schreef krakkemieke het volgende:
Dunckie, op sommige plekken kan je ook kleine porties wildernisvlees kopen. Om te proberen misschien?

http://www.utrechtslandschap.nl/?RubriekID=2115
Hee wat leuk, bedankt voor de tip!
Ik weet het ook niet
  donderdag 17 december 2009 @ 03:02:13 #67
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_75714640
Ik heb aankomende kerst het fijne genoegen om versgeschoten (wel bestorven) reerug tot mijn beschikking te hebben. Ik heb al een geweldig recept (tried and tested) maar aangezien ik maar een jonge hobbykok ben word dit de eerste keer dat ik reerug ga bereiden. Logischer wijs wil ik zo'n geweldig stukje vlees niet verpesten,wat is nou de beste manier om dit klaar te maken?
Ik heb een professionele keuken tot mijn beschikking dus alle manieren zijn mogelijk. Via google lees ik namelijk veel verschillende manieren (zoals 20 minuten in een oven van 250 graden, wat me erg onwaarschijnlijk lijkt.)
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
  donderdag 17 december 2009 @ 03:04:36 #68
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_75714650
quote:
Op woensdag 16 december 2009 21:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom niet vaak bij een slager. En als ik er wel kom geloof ik niet dat ik gauw/makkelijjk zou vragen om een nieuw stuk sucade af te snijden als ie lappies had liggen. Ik ben niet zo van het vragen in winkels.
ik ook niet, maar de slager bij mij kijkt mij echt niet raar aan als ik het vraag... Die andere lappen die hij in de winkel heeft liggen kan hij echt wel aan andere mensen slijten. Als je een goede slager hebt zal hij daar echt geen probleem van maken.
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
  donderdag 17 december 2009 @ 12:45:50 #69
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_75725275
quote:
Op donderdag 17 december 2009 03:04 schreef Eltonno het volgende:

[..]

ik ook niet, maar de slager bij mij kijkt mij echt niet raar aan als ik het vraag... Die andere lappen die hij in de winkel heeft liggen kan hij echt wel aan andere mensen slijten. Als je een goede slager hebt zal hij daar echt geen probleem van maken.
Nee inderdaad.
Onderstaande opmerking raakt dan ook kant noch wal.
quote:
Op woensdag 16 december 2009 21:05 schreef RobinOok het volgende:
Dat is het probleem met hollandse stooflappen, die zijn van zichzelf al zo dun dat je er geen dikkere stukken van kunt snijden. Je kunt de stukjes hooguit euh rechthoekiger maken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 17 december 2009 @ 12:58:43 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75725789
Nou, nou, kant noch wal?
pi_75729610
Ik wil met kerst lamsrack in de oven gaan maken, maar ben eigenlijk nog opzoek naar een lekker recept. Ohja, ik ga voor 5 personen koken.
  donderdag 17 december 2009 @ 19:55:06 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75741732
quote:
Op donderdag 17 december 2009 14:39 schreef Slurf het volgende:
Ik wil met kerst lamsrack in de oven gaan maken, maar ben eigenlijk nog opzoek naar een lekker recept. Ohja, ik ga voor 5 personen koken.
Neem 5 lamsracks a 400 - 500 gram, maak daar met een scherp mes klein steken in en doe daar een kwart of halve knoflookteen in, een paar verse rozemarijnblaadjes, salieblaadjes. Zouten en peperen, Aanbraden in boter en dan in de oven op 175 graden rose garen. Vergeet niet de uitstekende ribben met wat folie te omwikkelen anders verbranden die en dat ziet er niet zo mooi uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 17 december 2009 @ 19:55:42 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75741763
quote:
Op donderdag 17 december 2009 03:02 schreef Eltonno het volgende:
Ik heb aankomende kerst het fijne genoegen om versgeschoten (wel bestorven) reerug tot mijn beschikking te hebben. Ik heb al een geweldig recept (tried and tested) maar aangezien ik maar een jonge hobbykok ben word dit de eerste keer dat ik reerug ga bereiden. Logischer wijs wil ik zo'n geweldig stukje vlees niet verpesten,wat is nou de beste manier om dit klaar te maken?
Ik heb een professionele keuken tot mijn beschikking dus alle manieren zijn mogelijk. Via google lees ik namelijk veel verschillende manieren (zoals 20 minuten in een oven van 250 graden, wat me erg onwaarschijnlijk lijkt.)
Krijg je de hele rug, of de filets?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 17 december 2009 @ 20:00:31 #74
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_75741991
quote:
Op donderdag 17 december 2009 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Krijg je de hele rug, of de filets?
hele rug, maar in principe gaat ontvliezen en fileren wel lukken, het gaat me puur om de bereiding, aanbakken en dan in de oven? of gewoon alleen in de pan?
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
  donderdag 17 december 2009 @ 20:04:51 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75742157
quote:
Op donderdag 17 december 2009 20:00 schreef Eltonno het volgende:

[..]

hele rug, maar in principe gaat ontvliezen en fileren wel lukken, het gaat me puur om de bereiding, aanbakken en dan in de oven? of gewoon alleen in de pan?
Gewoon in de pan, gaat heel snel, paar minuutjes, goed voelen of ie al stevig wordt, vlees pas braden als de rest al klaar is. Wel minstens een uur van te voren uit de koeling halen en op temp laten komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 17 december 2009 @ 22:57:42 #76
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75749926
beste piet,

Ik heb anderhalve kilo rosbief. die wil ik morgen met een aantal vrienden gaan veroveren. Nu heb ik redelijk wat tijd om handen, dus ik wil hem langzaam garen in de oven, zodat hij mooi even rosé wordt. Wat voor temperatuur raad jij hiervoor aan, en wat zou de kerntemperatuur moeten zijn? En hoe lang duurt dat ongeveer, aangezien ik wel een beetje wil plannen hoe laat hij op tafel staat..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75776490
Ik zit erover te denken een rollade te maken. Hoeveel gram moet ik rekenen voor vier personen, en hoe lang zou het braden duren? En moet dat in de oven, of in een braadpan? Oftewel, Piet, help!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 18 december 2009 @ 18:04:29 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75777104
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik zit erover te denken een rollade te maken. Hoeveel gram moet ik rekenen voor vier personen, en hoe lang zou het braden duren? En moet dat in de oven, of in een braadpan? Oftewel, Piet, help!
rund, kalf, varken, lam?
Makkelijkste is je koopt een goedkope kernthermometer bij de blokker.
4 personen zou ik op zeker een kilo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75777200
Rund, sorry! Had er niet bij stil gestaan dat er natuurlijk allerlei soorten zijn. Op hoeveel graden moet dat komen? In een pan?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 18 december 2009 @ 18:09:18 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75777261
quote:
Op donderdag 17 december 2009 22:57 schreef AKnynke het volgende:
beste piet,

Ik heb anderhalve kilo rosbief. die wil ik morgen met een aantal vrienden gaan veroveren. Nu heb ik redelijk wat tijd om handen, dus ik wil hem langzaam garen in de oven, zodat hij mooi even rosé wordt. Wat voor temperatuur raad jij hiervoor aan, en wat zou de kerntemperatuur moeten zijn? En hoe lang duurt dat ongeveer, aangezien ik wel een beetje wil plannen hoe laat hij op tafel staat..
Rose de kerntemperatuur tussen de 50 en 55 graden. Ik zou hem in de pan aanbraden tot mooi bruin, en dan op 140-150 graden in de oven garen tot ie deze kerntemperatuur.
Hou rekening met ca 2 uur afhankelijk van je oven.
Sorry, had je vraag even niet gezien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 december 2009 @ 18:11:26 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75777349
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 18:07 schreef DevilsAndDust het volgende:
Rund, sorry! Had er niet bij stil gestaan dat er natuurlijk allerlei soorten zijn. Op hoeveel graden moet dat komen? In een pan?
Kerntemp
Roastbeef bloedig 40 - 45
Roastbeef roze) 50 - 55
Roastbeef doorbraden 60 - 65
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75777419
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kerntemp
Roastbeef bloedig 40 - 45
Roastbeef roze) 50 - 55
Roastbeef doorbraden 60 - 65
Super. Even voor een idee, hoe lang zou doorbraden duren?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 18 december 2009 @ 18:21:06 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75777644
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 18:13 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Super. Even voor een idee, hoe lang zou doorbraden duren?
Erg lang duurt dat niet. Ligt er natuurlijk aan hoe dik het stuk is, hoe warm het is als het in de pan gaat, goed op kamertemp laten komen, dan ben je al zowat op de helft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 december 2009 @ 00:56:48 #84
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75793376
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rose de kerntemperatuur tussen de 50 en 55 graden. Ik zou hem in de pan aanbraden tot mooi bruin, en dan op 140-150 graden in de oven garen tot ie deze kerntemperatuur.
Hou rekening met ca 2 uur afhankelijk van je oven.
Sorry, had je vraag even niet gezien.
K heb hem inderdaad eerst aangebraden, en daarna in de oven gedaan, op zo'n 70 graden, tot de kerntemperatuur 55 graden was. Perfect rose. Wat je vaak ziet met rosbief dat de buitenste rand gaar is en de binnenste rare was absoluut niet het geval, alles was egaal. rose. Erg lekker!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75810721
Dit heeft niet echt iets te maken met hoe je iets al dan niet klaar moet maken, maar naar aanleiding van PIet's topic over wijn laten rijpen in CUL...

Hoe groot mijn passie voor eten ook is en hoeveel ik daar langzaam maar zeker ook over te weten kom - ik zou het leuk vinden als ik daar ook eens een beetje wijnkennis aan vast kon knopen.
Ik drink al een paar jaar veel wijn bij het eten, maar mijn mening over wijn beperkt zich tot "lekker", "mwah", en "bah!" en als ik een wijn wel of niet lekker vind dat weet ik niet eens zeker of dat nou vooral aan mij en aan het moment ligt of dat de wijn echt heel lekker of beroerd is. Met de liiiiiiters wijn die er hier maandelijks doorheen gaan zou ik het leuk vinden om me er iets meer in te verdiepen. Wat is een goede start? Gewoon maar kijken wat ik lekker vind werkt niet - hoewel ik mijn smaak als het op eten aankomt heel serieus neem, heb ik niet het gevoel dat ik al kan vertrouwen op wat ik van wijn vind. Waar begin ik?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 19 december 2009 @ 18:42:40 #86
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75810797
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 18:40 schreef minilot het volgende:
Dit heeft niet echt iets te maken met hoe je iets al dan niet klaar moet maken, maar naar aanleiding van PIet's topic over wijn laten rijpen in CUL...

Hoe groot mijn passie voor eten ook is en hoeveel ik daar langzaam maar zeker ook over te weten kom - ik zou het leuk vinden als ik daar ook eens een beetje wijnkennis aan vast kon knopen.
Ik drink al een paar jaar veel wijn bij het eten, maar mijn mening over wijn beperkt zich tot "lekker", "mwah", en "bah!" en als ik een wijn wel of niet lekker vind dat weet ik niet eens zeker of dat nou vooral aan mij en aan het moment ligt of dat de wijn echt heel lekker of beroerd is. Met de liiiiiiters wijn die er hier maandelijks doorheen gaan zou ik het leuk vinden om me er iets meer in te verdiepen. Wat is een goede start? Gewoon maar kijken wat ik lekker vind werkt niet - hoewel ik mijn smaak als het op eten aankomt heel serieus neem, heb ik niet het gevoel dat ik al kan vertrouwen op wat ik van wijn vind. Waar begin ik?
toen ik vannacht de reactie boven je typte zat ik te twijfelen of ik wat jij schrijft er ook bij zou zetten. Ik heb gister hetzelfde gedacht. Ik kan best lekker koken, en vind het heerlijk om te koken, maar vind het jammer dat m'n wijnkennis inderdaad hoort tot 'lekker' en 'bah', of 'bij rood vlees hoort rode wijn'....Dat is inderdaad de volgende stap hier!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75811669
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 18:42 schreef AKnynke het volgende:

[..]

toen ik vannacht de reactie boven je typte zat ik te twijfelen of ik wat jij schrijft er ook bij zou zetten. Ik heb gister hetzelfde gedacht. Ik kan best lekker koken, en vind het heerlijk om te koken, maar vind het jammer dat m'n wijnkennis inderdaad hoort tot 'lekker' en 'bah', of 'bij rood vlees hoort rode wijn'....Dat is inderdaad de volgende stap hier!
Dan wachten jij en ik samen op tips van Piet!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 19 december 2009 @ 22:29:47 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75818580
Ik ben geen grote geest op het gebied van wijn, ik weet wat ik lekker vind, rood zijn dat rijpe Cianti Classico en vooral Barolo, desertwijnen als Tokaji, vino santo, madeira of prosek. Ik hou van port en zoete sherry, maar ook droge. Wit drink ik graag een Riesling, Riesling Sekt, of pouilet fume..
er zijn aardige wijnboekjes in de handel die je meer uitleggen over wijnen, is dat een idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 december 2009 @ 23:18:22 #89
798 voyeur
bemoeit zich
pi_75820203
Piet, ik heb een heel konijn (kop t/m bil) gekocht en vraag me nu af wat ik daar morgen het beste mee kan doen. Ik zou het liefst zoveel mogelijk van het konijn gebruiken, maar ik weet geen aardig recept.
Here we are now, entertain us.
  zondag 20 december 2009 @ 10:18:23 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75828345
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 23:18 schreef voyeur het volgende:
Piet, ik heb een heel konijn (kop t/m bil) gekocht en vraag me nu af wat ik daar morgen het beste mee kan doen. Ik zou het liefst zoveel mogelijk van het konijn gebruiken, maar ik weet geen aardig recept.
Heb vrijdag dit gegeten, tam konijn, deel het in stukken. poot, voor, achter, rug
Zout en peper het konijn, en een beetje vleeskruiden.
Snij een blokje spekvet klein ( 2,5 cm in het vierkant) en bak de spekkies uit in een grote gietijzeren braadpan
Braad de konijndelen lekker bruin in het vet, en blus dan met 2 flesjes kriekenwitbier, breng aan de kook en zet laag.
Hak een paar tenenknoflook fijn en sla het plat met de platte kant van een mes.
Snij een paar wortels aan dikke plakken zo dik als breed.
voeg dit toe samen met een flinke lepel mosterd, een blaadje foelie, blaadje laurier.
Lekker een uur of 2 laten pruttelen op een laag vuur, binden met wat aardappel, of een sausbinder.
Serveren met stoere dikke friet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75829766
Hoeveel weegt zo'n konijn en met hoevelen kun je er van eten?
  zondag 20 december 2009 @ 11:31:27 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75829957
quote:
Op zondag 20 december 2009 11:24 schreef kabouter.muts het volgende:
Hoeveel weegt zo'n konijn en met hoevelen kun je er van eten?
Uit eigen slacht kunnen ze wel 2 tot 3 kilo wegen.
Meeste slachtkonijnen die je koopt zijn 1 tot 1 1/2 kilo, en je kan er met 4 personen wel van eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75830391
Lekker voor de kerst.
Ga eens op zoek naar zo'n beest.
  zondag 20 december 2009 @ 11:46:10 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75830416
quote:
Op zondag 20 december 2009 11:45 schreef kabouter.muts het volgende:
Lekker voor de kerst.
Ga eens op zoek naar zo'n beest.
Bij de aldi in de diepvries ligt tam konijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75831779
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben geen grote geest op het gebied van wijn, ik weet wat ik lekker vind, rood zijn dat rijpe Cianti Classico en vooral Barolo, desertwijnen als Tokaji, vino santo, madeira of prosek. Ik hou van port en zoete sherry, maar ook droge. Wit drink ik graag een Riesling, Riesling Sekt, of pouilet fume..
er zijn aardige wijnboekjes in de handel die je meer uitleggen over wijnen, is dat een idee?
Ah, nou, dan Wijn voor Dummies maar even bestellen bij Bol.com!

Iets anders: om de één of andere reden heb ik nog nooit speklapjes klaargemaakt. Voor vandaag staan ze op de planning, maar ik heb geen idee wat ik er eens mee zal gaan doen. Bereidingen lopen nogal uit elkaar van even om en om in een hete koekenpan tot gedurende een uur helemaal uitbakken. Normaal gesproken gebruik ik Foodgawker.com maar ik kan nergens vinden hoe een speklapje in het Engels heet.
Hoe maak jij je speklapjes het liefst klaar, Piet?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 20 december 2009 @ 12:28:04 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75831899
quote:
Op zondag 20 december 2009 12:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Ah, nou, dan Wijn voor Dummies maar even bestellen bij Bol.com!

Iets anders: om de één of andere reden heb ik nog nooit speklapjes klaargemaakt. Voor vandaag staan ze op de planning, maar ik heb geen idee wat ik er eens mee zal gaan doen. Bereidingen lopen nogal uit elkaar van even om en om in een hete koekenpan tot gedurende een uur helemaal uitbakken. Normaal gesproken gebruik ik Foodgawker.com maar ik kan nergens vinden hoe een speklapje in het Engels heet.
Hoe maak jij je speklapjes het liefst klaar, Piet?
Zou gewoon even kijken naar de boekjes van bv Nicolaas Klei. Die gaan over de wijn die je normaal bij de supermarkt kan krijgen.

Speklappen maak in eigenlijk nooit klaar. Engels voor speklappen is Porkbelly
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75832029
quote:
Op zondag 20 december 2009 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou gewoon even kijken naar de boekjes van bv Nicolaas Klei. Die gaan over de wijn die je normaal bij de supermarkt kan krijgen.

Speklappen maak in eigenlijk nooit klaar. Engels voor speklappen is Porkbelly
Dank voor beide tips. Het plaatje bij pork belly op Wikipedia leek niet helemaal precies op een speklap, dus ik dacht dat het een ander soort vettig stukje varken was.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 20 december 2009 @ 12:32:41 #98
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75832083
hoe houd jij van je spekjes minilot? knapperig, of nog een beetje zacht?

Ik houd niet van helemaal uitgebakken spek, dus ik bak speklapjes maar een aantal minuten. M'n moeder bakt ze heel erg lang, zodat ze heel erg knapperig zijn. Hangt er dus vanaf waar je van houdt!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 20 december 2009 @ 12:33:18 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75832104
quote:
Op zondag 20 december 2009 12:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Dank voor beide tips. Het plaatje bij pork belly op Wikipedia leek niet helemaal precies op een speklap, dus ik dacht dat het een ander soort vettig stukje varken was.
Nee?

vind het toch heel erg op spek lijken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75832170
is gewoon buikspek, erg lekker op z'n chinees
alleen bij mijn supermarkt verkopen ze het alleen altijd zonder zwoerd..... weg smaak
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')