rund, kalf, varken, lam?quote:Op vrijdag 18 december 2009 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik zit erover te denken een rollade te maken. Hoeveel gram moet ik rekenen voor vier personen, en hoe lang zou het braden duren? En moet dat in de oven, of in een braadpan? Oftewel, Piet, help!
Rose de kerntemperatuur tussen de 50 en 55 graden. Ik zou hem in de pan aanbraden tot mooi bruin, en dan op 140-150 graden in de oven garen tot ie deze kerntemperatuur.quote:Op donderdag 17 december 2009 22:57 schreef AKnynke het volgende:
beste piet,
Ik heb anderhalve kilo rosbief. die wil ik morgen met een aantal vrienden gaan veroveren. Nu heb ik redelijk wat tijd om handen, dus ik wil hem langzaam garen in de oven, zodat hij mooi even rosé wordt. Wat voor temperatuur raad jij hiervoor aan, en wat zou de kerntemperatuur moeten zijn? En hoe lang duurt dat ongeveer, aangezien ik wel een beetje wil plannen hoe laat hij op tafel staat..
Kerntempquote:Op vrijdag 18 december 2009 18:07 schreef DevilsAndDust het volgende:
Rund, sorry! Had er niet bij stil gestaan dat er natuurlijk allerlei soorten zijn. Op hoeveel graden moet dat komen? In een pan?
Super. Even voor een idee, hoe lang zou doorbraden duren?quote:Op vrijdag 18 december 2009 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kerntemp
Roastbeef bloedig 40 - 45
Roastbeef roze) 50 - 55
Roastbeef doorbraden 60 - 65
Erg lang duurt dat niet. Ligt er natuurlijk aan hoe dik het stuk is, hoe warm het is als het in de pan gaat, goed op kamertemp laten komen, dan ben je al zowat op de helft.quote:Op vrijdag 18 december 2009 18:13 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Super. Even voor een idee, hoe lang zou doorbraden duren?
K heb hem inderdaad eerst aangebraden, en daarna in de oven gedaan, op zo'n 70 graden, tot de kerntemperatuur 55 graden was. Perfect rose. Wat je vaak ziet met rosbief dat de buitenste rand gaar is en de binnenste rare was absoluut niet het geval, alles was egaal. rose. Erg lekker!quote:Op vrijdag 18 december 2009 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rose de kerntemperatuur tussen de 50 en 55 graden. Ik zou hem in de pan aanbraden tot mooi bruin, en dan op 140-150 graden in de oven garen tot ie deze kerntemperatuur.
Hou rekening met ca 2 uur afhankelijk van je oven.
Sorry, had je vraag even niet gezien.
toen ik vannacht de reactie boven je typte zat ik te twijfelen of ik wat jij schrijft er ook bij zou zetten. Ik heb gister hetzelfde gedacht. Ik kan best lekker koken, en vind het heerlijk om te koken, maar vind het jammer dat m'n wijnkennis inderdaad hoort tot 'lekker' en 'bah', of 'bij rood vlees hoort rode wijn'....Dat is inderdaad de volgende stap hier!quote:Op zaterdag 19 december 2009 18:40 schreef minilot het volgende:
Dit heeft niet echt iets te maken met hoe je iets al dan niet klaar moet maken, maar naar aanleiding van PIet's topic over wijn laten rijpen in CUL...
Hoe groot mijn passie voor eten ook is en hoeveel ik daar langzaam maar zeker ook over te weten kom - ik zou het leuk vinden als ik daar ook eens een beetje wijnkennis aan vast kon knopen.
Ik drink al een paar jaar veel wijn bij het eten, maar mijn mening over wijn beperkt zich tot "lekker", "mwah", en "bah!" en als ik een wijn wel of niet lekker vind dat weet ik niet eens zeker of dat nou vooral aan mij en aan het moment ligt of dat de wijn echt heel lekker of beroerd is. Met de liiiiiiters wijn die er hier maandelijks doorheen gaan zou ik het leuk vinden om me er iets meer in te verdiepen. Wat is een goede start? Gewoon maar kijken wat ik lekker vind werkt niet - hoewel ik mijn smaak als het op eten aankomt heel serieus neem, heb ik niet het gevoel dat ik al kan vertrouwen op wat ik van wijn vind. Waar begin ik?
Dan wachten jij en ik samen op tips van Piet!quote:Op zaterdag 19 december 2009 18:42 schreef AKnynke het volgende:
[..]
toen ik vannacht de reactie boven je typte zat ik te twijfelen of ik wat jij schrijft er ook bij zou zetten. Ik heb gister hetzelfde gedacht. Ik kan best lekker koken, en vind het heerlijk om te koken, maar vind het jammer dat m'n wijnkennis inderdaad hoort tot 'lekker' en 'bah', of 'bij rood vlees hoort rode wijn'....Dat is inderdaad de volgende stap hier!
Heb vrijdag dit gegeten, tam konijn, deel het in stukken. poot, voor, achter, rugquote:Op zaterdag 19 december 2009 23:18 schreef voyeur het volgende:
Piet, ik heb een heel konijn (kop t/m bil) gekocht en vraag me nu af wat ik daar morgen het beste mee kan doen. Ik zou het liefst zoveel mogelijk van het konijn gebruiken, maar ik weet geen aardig recept.
Uit eigen slacht kunnen ze wel 2 tot 3 kilo wegen.quote:Op zondag 20 december 2009 11:24 schreef kabouter.muts het volgende:
Hoeveel weegt zo'n konijn en met hoevelen kun je er van eten?
Bij de aldi in de diepvries ligt tam konijn.quote:Op zondag 20 december 2009 11:45 schreef kabouter.muts het volgende:
Lekker voor de kerst.
Ga eens op zoek naar zo'n beest.
Ah, nou, dan Wijn voor Dummies maar even bestellen bij Bol.com!quote:Op zaterdag 19 december 2009 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben geen grote geest op het gebied van wijn, ik weet wat ik lekker vind, rood zijn dat rijpe Cianti Classico en vooral Barolo, desertwijnen als Tokaji, vino santo, madeira of prosek. Ik hou van port en zoete sherry, maar ook droge. Wit drink ik graag een Riesling, Riesling Sekt, of pouilet fume..
er zijn aardige wijnboekjes in de handel die je meer uitleggen over wijnen, is dat een idee?
Zou gewoon even kijken naar de boekjes van bv Nicolaas Klei. Die gaan over de wijn die je normaal bij de supermarkt kan krijgen.quote:Op zondag 20 december 2009 12:25 schreef minilot het volgende:
[..]
Ah, nou, dan Wijn voor Dummies maar even bestellen bij Bol.com!
Iets anders: om de één of andere reden heb ik nog nooit speklapjes klaargemaakt. Voor vandaag staan ze op de planning, maar ik heb geen idee wat ik er eens mee zal gaan doen. Bereidingen lopen nogal uit elkaar van even om en om in een hete koekenpan tot gedurende een uur helemaal uitbakken. Normaal gesproken gebruik ik Foodgawker.com maar ik kan nergens vinden hoe een speklapje in het Engels heet.
Hoe maak jij je speklapjes het liefst klaar, Piet?
Dank voor beide tips. Het plaatje bij pork belly op Wikipedia leek niet helemaal precies op een speklap, dus ik dacht dat het een ander soort vettig stukje varken was.quote:Op zondag 20 december 2009 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou gewoon even kijken naar de boekjes van bv Nicolaas Klei. Die gaan over de wijn die je normaal bij de supermarkt kan krijgen.
Speklappen maak in eigenlijk nooit klaar. Engels voor speklappen is Porkbelly
Nee?quote:Op zondag 20 december 2009 12:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Dank voor beide tips. Het plaatje bij pork belly op Wikipedia leek niet helemaal precies op een speklap, dus ik dacht dat het een ander soort vettig stukje varken was.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |