Uiteraard:quote:Op maandag 4 januari 2010 20:56 schreef pavv het volgende:
Misschien heeft Tahiti nog wat tips welke Blended Whisky hij echt heel erg goed vindt. Misschien zitten er een paar tussen die ik nog niet heb gehad en dan zal ik ze zeker eens proberen als ze op mijn pad komen.
Nooit te oud om te leren immers.
Misschien moet je dit boek eens lezen....ik geloof het eigenlijk best dat sommige oudere blends beter zijn dan de huidige single malts...quote:Op maandag 4 januari 2010 20:56 schreef pavv het volgende:
Er is niks mis met een aantal blends, een enkele blend is imo haast even goed of zelfs iets beter dan een gemiddelde single malt.
Ja maar ho even.... Ik hen het in mijn "stelling" over HEDENDAAGSE blends, het spul wat je NU uit de schappen kunt trekken bij de lokale Gall & Gall en Dirck III.... Niet over ouwe sloren uit vroeger tijden. Daar heb ik er ook een heel stel van op, en inderdaad, er is een tijd geweest dat blends kwalitatief een stuk beter waren dan tegenwoordig. (Voornamelijk doordat er destijds een veel groter deel goede single malts in werd verwerkt, en stukken minder graanwhisky). Maar die tijd ligt echt alweer decennia achter ons en de spoeling is gewoon veel dunner geworden.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 21:55 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Misschien moet je dit boek eens lezen....ik geloof het eigenlijk best dat sommige oudere blends beter zijn dan de huidige single malts...
http://www.zolangdevoorraadstrekt.org/
Ik kreeg trouwens wel een beetje jeuk bij de wervende teksten op die site....quote:Op dinsdag 5 januari 2010 21:55 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Misschien moet je dit boek eens lezen....ik geloof het eigenlijk best dat sommige oudere blends beter zijn dan de huidige single malts...
http://www.zolangdevoorraadstrekt.org/
pfffffff puhleeeeeaaaaaasequote:‘Maar het kan ook anders. Wie écht van smaak houdt en van unieke whisky’s kan ook gaan jagen op bijzondere single malts. De oudere en zeldzame single malts zijn voor de meeste mensen allang volkomen onbetaalbaar geworden. Twee-, driehonderd euro voor één fles is inmiddels al redelijk ‘normaal’.
Gelukkig zijn er ook allerlei zeer fraaie zogenoemde single cask bottelingen: de inhoud van één vat whisky wordt gebotteld zonder bijmenging met andere whisky's uit dezelfde distilleerderij. De oplages zijn meestal beperkt tot zo'n 350 flessen per vat. Ook hier geldt dus: zolang de voorraad strekt.'
Het boek vertelt u hoe u zulke single cask bottelingen op het spoor kunt komen én dat u beslist geen honderden euro’s hoeft uit te geven om zo’n fles excellente whisky uit te kunnen schenken. Het begint met de aanschaf van ‘Zolang de voorraad strekt…’ Voor ¤ 34,50 bezorgt u uzelf of uw whiskyvrienden een onvergetelijk cadeau voor de mooiste dagen van het jaar.
Ter aanvulling voor de niet kenners:quote:Op woensdag 6 januari 2010 09:33 schreef Tahiti het volgende:
Single cask bottelingen zijn inderdaad erg zeldzaam en zeer, zeer exclusief![]()
Ter info:
Ik vraag me overigens af of de meeste wel weten dat alle distilleries hun meeste whiskey aan blends leveren.
White Horse Whiskey is een blend van o.a. Lagavulin, Talisker en Linkwood
Famous Grouse een blend van o.a. Macallan en Highland Park
Port Ellen heeft nooit anders gedaan en daar betaalt men nu de hoofdprijs voor en doet alsof het de beste whiskey is die ooit bestaan heeft.
Zekers, in het kort: "Een gepimpte Talisker 10"quote:Op woensdag 6 januari 2010 18:29 schreef Sunnythesun het volgende:
Ohh.. dat ziet er goed uit zeg!! Kan je de smaak eens omschrijven? Hoeveel verschilt het van de 'gewone' Talisker?
Wat bedoel je met zwaarders? Kwa rooksmaak of alcohol of gewoon meer en een vollere smaak?quote:Op donderdag 7 januari 2010 18:18 schreef kahlie het volgende:
Zelf hou ik van Glen Fiddich en de typische rokerige smaak, maar eigenlijk zoek ik nog iets 'zwaarders'. De fles is bijna leeg en ik zit te bedenken waar ik voor wil gaan.
Qua alcoholpercentage niet... een nog vollere rooksmaak misschien of iets vollere subtiele smaak. Als ik Glen Fiddich drink denk ik altijd: YAY! Whiskey! maar veel minder hmmm ff nippen, in tegenstelling tot de wat duurdere wijnen die ik bij m'n ouders drink, die dan weer echt een speciale nadronk hebben enzoquote:Op donderdag 7 januari 2010 18:24 schreef Tahiti het volgende:
[..]
Wat bedoel je met zwaarders? Kwa rooksmaak of alcohol of gewoon meer en een vollere smaak?
Jodium wordt ook toegevoegd aan brood.. dus ik weet het zo net nog niet?quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:47 schreef Sunnythesun het volgende:
Jodiumsmaak, maar of er ook daadwerkelijk jodium in zit lijkt me eigenlijk stug..
12 jaar drink ik wel, maar liever ouder van Glen Fiddich. In any case, Oban gaat ook op het lijstje. Peperig vind ik niet zo'n prettige smaak.. is dat erg peperig of valt dat mee? Peperige balsamico azijn enzo vind ik nog wel te doen, zolang het niet overheerst.quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:47 schreef Sunnythesun het volgende:
Als je het hebt over Glenfiddich, bedoel je dan de 12 jaar? Want die is erg zacht iig (ik vind hem persoonlijk zelfs smakeloos). Misschien is een Oban ook wel wat voor je. Talsiker ben ik dol op! Rokerig, zoutig, peperig, moutig.. je proeft Skye er gewoon in!
Daarop kun je whiskys niet beoordelen :-) Glenlivet is prima te doen. Met name de 18y of de Nadura....zelfs de French Oak is lekker.quote:Op donderdag 7 januari 2010 18:18 schreef kahlie het volgende:
Iemand opties? Ik zat aan The Glenlivet, te denken, maar dat zag er ook niet zo speciaal uit.
dat is vlakbij bij ons en een stuk dichterbij dan weer er persoonlijk even op bezoek gaan:quote:
Geloof me, in whisky zit geen jodium....Ingredienten van whisky zijn heel simpel: water, gerst, gist en hooguit nog een heeeel klein snufje caramel (wordt af en toe gebruikt om de whisky iets bij te kleuren).quote:Op donderdag 7 januari 2010 22:50 schreef kahlie het volgende:
[..]
Jodium wordt ook toegevoegd aan brood.. dus ik weet het zo net nog niet?
[..]
Moeilijk te zeggen of jij Talisker te peperig vindt of niet. Ikzelf vind het nogal meevallen, en het is naturlijk geen echte peper maar meer het iets tintelende gevoel van peper.quote:12 jaar drink ik wel, maar liever ouder van Glen Fiddich. In any case, Oban gaat ook op het lijstje. Peperig vind ik niet zo'n prettige smaak.. is dat erg peperig of valt dat mee? Peperige balsamico azijn enzo vind ik nog wel te doen, zolang het niet overheerst.
Dan moet die snuiter van de whiskey zaak het volgende keer maar duidelijker benoemenquote:Op vrijdag 8 januari 2010 14:09 schreef pavv het volgende:
[..]
Geloof me, in whisky zit geen jodium....Ingredienten van whisky zijn heel simpel: water, gerst, gist en hooguit nog een heeeel klein snufje caramel (wordt af en toe gebruikt om de whisky iets bij te kleuren).
Hij doelde dus op een medicinale smaak die er aan zit. Ardbeg heeft dit heel sterk bijvoorbeeld. Ik ben er dol op, maar het is wel een smaak waar je van moet houden..quote:Op vrijdag 8 januari 2010 18:18 schreef kahlie het volgende:
[..]
Dan moet die snuiter van de whiskey zaak het volgende keer maar duidelijker benoemenHij zei: "Dit zijn de jodium-achtige whiskey's", vandaar dat ik er vanuit ging dat er jodium *in* zat.
Ik weet niet waar je woont, maar in Amsterdam heb je bij het Leidseplein cafe L&B waar ze iets van 1200 whiskies hebben. Of ga een dagje naar Alkmaar beetje winkelen en lekker eten bij Wullie van Schots restaurant Hielander + bijbehorende whiskies en hij heeft er ook veelquote:Op vrijdag 8 januari 2010 18:18 schreef kahlie het volgende:
[..]
Dan moet die snuiter van de whiskey zaak het volgende keer maar duidelijker benoemenHij zei: "Dit zijn de jodium-achtige whiskey's", vandaar dat ik er vanuit ging dat er jodium *in* zat. En aangezien het vaak toegevoegd wordt (jodium arm dieet betekend ook geen normaal brood meer, geen spa blauw meer) is het op zich niet zo gek om te denken dat ik dan moet uitkijken.
Ik ga idd eerst eens een klein flesje halen en genieten en daarna eens beslissen welke fles het wordt![]()
Bedankt voor het meedenken allemaal!
[mierenneukmodus] Talisker komt van Skye en is dus geen Islay whisky [/mierenneukmodus]quote:Op maandag 11 januari 2010 10:26 schreef Yngwie het volgende:
Ben een liefhebber van Islay whiskeys, Talisker is tot nu toe een van mijn favorieten (de gewone, heb de 57 tot op heden nog niet geprobeerd).
quote:Qua prijs kon ik het ECHT niet laten (30 pond, dus zo omgerekend zo'n 33/34 Euro), en dat was voor een 1ltr fles
40 euro voor 0.7 bij de dirckIII (als ze 'm nog hebben). Hij is errug lekker. De mijne is bijna op.quote:Op maandag 11 januari 2010 10:26 schreef Yngwie het volgende:
Ben afgelopen weekend voor het werk met de boot op en neer naar Engeland geweest. Natuurlijk zit daar ook een tax free drankenwinkel op, en na een kijkje kon ik het niet laten om een fles Laphroaig Quarter Cask te kopen. Ben een liefhebber van Islay whiskeys, Talisker is tot nu toe een van mijn favorieten (de gewone, heb de 57 tot op heden nog niet geprobeerd). Laphroaig tot gisteren ook niet maar stond nog wel op mijn verlanglijstje. Qua prijs kon ik het ECHT niet laten (30 pond, dus zo omgerekend zo'n 33/34 Euro), en dat was voor een 1ltr fles
Maar goed, het belangrijkste natuurlijk, de smaak. Eerst zonder water geprobeerd (deze is 48%). Voor een Islay is de turf aanwezig, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld in de Talisker. Wel een lichte ziltsmaak, maar gelukkig geen scherpe afdronk. Daarna ook een paar druppels water toegevoegd, hoewel ik dat zelden doe. De reactie hierna... "whoa!!", dan komt deze Laphroaig pas echt tot zijn recht imho. De smaak blijft in principe hetzelfde, maar veel en veel voller. De rooksmaak kwam veel meer tot zijn recht en het werd echt genieten. Voor de Islay liefhebbers kan ik deze dan ook zeker aanraden, maar vergeet niet om een beetje water toe te voegen. Geen idee trouwens wat deze normaal gesproken bij de slijter kost.
[ afbeelding ]
Volgens mij worden Cask Strength en Quarter Cask door elkaar gehaald. Vergelijkingen kloppen niet helemaal in ieder geval. Deze Quarter Cask (dus niet Cask Strength) is bij van Zuylen 36,95, maar dan heb je een literfles!! (Dat is dus goedkoper)quote:Op maandag 11 januari 2010 19:52 schreef gadeweerd het volgende:
http://www.uwtopwhisky.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=179&category_id=166&option=com_virtuemart&Itemid=100485
Bij Zonneveld ¤ 29,95 voor een 0,7 ltr en lage verzendkosten....¤ 6,50 tot 10 kilo; kwestie van veel flessen bestellen.
Vakantie in Schotland en begonnen met een mini proeverij met 5 verschillende soorten single malt. En bij die eerste proeverij kwam ik erachter dat ik Whisky als een van de weinige sterke dranken wel erg lekker vind. En ik viel gek genoeg juist direct voor de wat zwaardere rokerige Whiskys. Talisker was van die serie favoriet. Later die vakantie ontdekte ik ook de Ardbeg en Lagavulinquote:Op vrijdag 15 januari 2010 19:12 schreef kapiteintje het volgende:
Ik ben benieuwd hoe jullie aan whiskey begonnen zijn en met welke? De eerste whisky die ik dronk was een Red Label (ja ik weet het), gevolgd door een Jameson en af en toe een Famous Grouse (weet niet meer welke) van mijn vader. Heb laatst een Glenlivet 12yr geprobeerd, maar ben denk ik nog niet toe aan de scherpere complexe whiskies.
Zoals de user hierboven ben ik ook tijdens een (werkgerelateerde) reis naar Schotland pas begonnen met whiskey drinken. Als social event was een bezoek aan de Glengoyne distillery geplanned, en daar heb ik een miniature flesje meegenomen (ik kon niet aan de proeverij meedoen omdat ik met de auto was) en dat in het kasteel opgedronken. Normaal gesproken vind ik sterke drank niet lekker, maar dit was een uitzondering. Maar, het was niet genoeg om "echt" te beginnen. Daar was nog een social event voor nodig, ongeveer een jaar later zat ik met een groep whiskeyliefhebbers in een kroeg en daar begonnen we aan de whiskeylijst. Een social event liep dus uit in een whiskey tasting eventquote:Op vrijdag 15 januari 2010 19:12 schreef kapiteintje het volgende:
Ik ben benieuwd hoe jullie aan whiskey begonnen zijn en met welke? De eerste whisky die ik dronk was een Red Label (ja ik weet het), gevolgd door een Jameson en af en toe een Famous Grouse (weet niet meer welke) van mijn vader. Heb laatst een Glenlivet 12yr geprobeerd, maar ben denk ik nog niet toe aan de scherpere complexe whiskies.
Talisker vrouwelijke Whiskeyquote:Op zaterdag 16 januari 2010 22:46 schreef SevenWonders het volgende:
Zit nu aan de:
[ afbeelding ]
Heel verrassend, best lekker! Een tikkie vrouwelijke whisky. Denk dat mw SW hem ook lekker zal vinden.
Drambuiequote:Op zondag 17 januari 2010 00:35 schreef Sunnythesun het volgende:
What the hell is vrouwelijke whisky??
Nooit gedronkenquote:
Drambuie is een likeurtje, gemaakt van whisky.quote:Op zondag 17 januari 2010 01:29 schreef Sunnythesun het volgende:
Nooit gedronkenIs dat mild? En waarom zou Talisker dan daar bij horen?? Dat vraag ik me dan af.
Talisker is stoere zeebonk whisky van het ruige eiland Skye waar de mannen nog spierballen hebben en de vrouwen ook! Waar ze tot hun ellebogen in de turf zitten en hun potje koken in een rokerige hut. Waar de zeedieren zo ziltig je bord op springen en waar het weer de baas is. Talisker is Skye. Skye is Talisker.
En ik hou er van! En ik ben een vrouw. Maar om het daarom een vrouwenwhisky te noemen..Zo representatief ben ik niet
![]()
Een ondanks zijn afkomst zachte vriendelijke dram die mijn vriendin ook lekker zou vinden, daar zij geen whiksyliefhebber is, maar wel een grote consument van Drambuie (met idd Talisker er in) is....quote:Op zondag 17 januari 2010 00:35 schreef Sunnythesun het volgende:
What the hell is vrouwelijke whisky??
quote:
.... destijds veel minder goor spul uit Canadaquote:Allanah Myles
Ik heb er maar tweederde cola bij gegooid, maar zelfs toen was het nog om te gruwelen.quote:Op zondag 17 januari 2010 11:22 schreef pavv het volgende:
[..]
Soooo true!
gore zoete troep uit Canadia![]()
![]()
heb hierna meteen een nieuw, schoon, glas geregeld.......
[..]
Is gewoon een goedkope truc om je te versieren...quote:Op zondag 17 januari 2010 12:10 schreef Maeghan het volgende:
Van die opmerkingen over vrouwenwhisky krijg ik echt jeuk. Heb vaak op m'n werk mannelijke klanten die binnenkomen en vragen 'hoi, ik zoek iets voor mijn vriendin, wat drinken vrouwen?' of ze vragen aan mij wat ik drink. Ik raak daar altijd erg geirriteerd van.
Los van het feit dat ik dit onzin vind valt Talisker imo absoluut niet in de categorie zacht en vriendelijk. Het is zeker niet de zwaarste Whisky, maar hij zit wel aan de zwaardere kant van het smaaksegment (behoorlijk rokerig en vooral zilt).quote:Op zondag 17 januari 2010 09:40 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Een ondanks zijn afkomst zachte vriendelijke dram die mijn vriendin ook lekker zou vinden, daar zij geen whiksyliefhebber is, maar wel een grote consument van Drambuie (met idd Talisker er in) is....
Ah ja, daar past Talisker qua smaak prima naast jaquote:Op zondag 17 januari 2010 10:56 schreef Crucisalus het volgende:
De vrouwenwhisky van 2009 is volgens deze site
http://www.mindz.com/prof(...)_Distillers_Edition_
1 - Cragganmore Distillers Edition 1996
2 - Bushmills 16 years old
3 - Balvenie Single Malt Single Barrel 15 years old
Dat je het maar weet!
quote:Op zondag 17 januari 2010 12:30 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Los van het feit dat ik dit onzin vind valt Talisker imo absoluut niet in de categorie zacht en vriendelijk. Het is zeker niet de zwaarste Whisky, maar hij zit wel aan de zwaardere kant van het smaaksegment (behoorlijk rokerig en vooral zilt).
Je kunt het geen onzin vinden, want smaken en ervaringen verschillen IK ervaar hem helemaal niet zo rokerig en zilt als ik verwacht had en vind hem dus wel vriendelijk (ook zo'n hol begrip overigens).quote:Op zondag 17 januari 2010 12:30 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Los van het feit dat ik dit onzin vind valt Talisker imo absoluut niet in de categorie zacht en vriendelijk. Het is zeker niet de zwaarste Whisky, maar hij zit wel aan de zwaardere kant van het smaaksegment (behoorlijk rokerig en vooral zilt).
Mijn favo'squote:Op zondag 17 januari 2010 14:11 schreef pavv het volgende:
[..]
Al gepokt en gemazeld door het feit dat ik toch echt vrouwen ken die zeer graag een vuige Ardbeg of een Brute Lagavulin tot zich nemen
Ik begrijp hierboven dat het niet over de Talisker 10 years ging, dus dan hebben we het ws, simpelweg niet over dezelfde Whiskyquote:Op zondag 17 januari 2010 14:12 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Je kunt het geen onzin vinden, want smaken en ervaringen verschillen IK ervaar hem helemaal niet zo rokerig en zilt als ik verwacht had en vind hem dus wel vriendelijk (ook zo'n hol begrip overigens).
Dat ik hem ' vrouwelijk' noemde was alleen omdat ik stelde dat mijn vriendin hem wel lekker zou vinden. Niet meer niet minder.
Ja en ik had het over mijn smaakbeleving van de Talisker18, daar zit het misverstand...maar om in de smaaktypering te blijven. Ik vind de 10 een Zeemeermannen-whisky en de 18 toch echt een Zeemeerminnen-whisky :-)quote:Op zondag 17 januari 2010 14:21 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Ik begrijp hierboven dat het niet over de Talisker 10 years ging, dus dan hebben we het ws, simpelweg niet over dezelfde Whisky
En ik kan de definitie vrouwenwhisky wel d:egelijk onzin vinden (want daar had ik het over), maar dit terzijde.
quote:Op zondag 17 januari 2010 19:08 schreef SevenWonders het volgende:
Ik vind de 10 een Zeemeermannen-whisky en de 18 toch echt een Zeemeerminnen-whisky :-)
Had de Hanos al eerder getipt hier, maar dat kan jou gemist hebben.quote:Op maandag 18 januari 2010 08:42 schreef Gripper het volgende:
Fijne ontdekking gedaan van t weekend: de Hanos. Een maatje heeft een eigen zaak+pasje, en moest toch even wat spullen inslaan. Enorme keuze in Whisk(e)y, en veel flessen zijn net wat goedkoper geprijsd dan bij de slijter. De score: een literfles laphroaig quarter cask, en een bowmore legend.
Heb met moeite de hand op de knip gehouden, want ik zag ook een leuke highland park 18y en een smokehead staan.
Die tip had ik destijds inderdaad gemist.quote:Op maandag 18 januari 2010 10:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Had de Hanos al eerder getipt hier, maar dat kan jou gemist hebben.
Houd wel rekening met de BTW die er bij de kassa nog bijkomt...
Uit nieuwsgierigheid, wat waren de prijzen?quote:Op maandag 18 januari 2010 08:42 schreef Gripper het volgende:
Fijne ontdekking gedaan van t weekend: de Hanos. Een maatje heeft een eigen zaak+pasje, en moest toch even wat spullen inslaan. Enorme keuze in Whisk(e)y, en veel flessen zijn net wat goedkoper geprijsd dan bij de slijter. De score: een literfles laphroaig quarter cask, en een bowmore legend.
Heb met moeite de hand op de knip gehouden, want ik zag ook een leuke highland park 18y en een smokehead staan.
Ik vond de Oban 14 een zeer goede start. Glengoyne 14 ook overigens, maar die kan je alleen in de tax-free kopen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 12:12 schreef ragor het volgende:
Leuk en goed topic dit! Lees het nu al een paar dagen en moet zeggen; ik heb echt het idee dat hier mensen zitten met ervaring.
Ikzelf val niet in die categorie. Sinds niet zo heel lang ben ik begonnen met whisky en moet zeggen dat het me steeds beter valt. Echter heb ik nog niet zo heel veel verschillende soorten gedronken.
Mijn eerste ervaring was een Jonnie Walke Red Label (kerst cadeautje). En ik heb net een Famous Grouse (blend) gekocht. Nu moet ik zeggen dat ik als beginner niet had verwacht zoveel verschil te proeven, maar dat valt dus wel mee.
Alleen al hoe het in de mond voelt is totaal anders. Nu is mijn broer een wisky drinker met wat meer ervaring en hij zei dat ik de Oban eens moest proberen. Is dit een juist advies gezien mijn 'ervaring'?
Ik heb nog niet echt een voorkeur gekregen voor verschilende smaken, dus ik volg een beetje advies van mensen met meer ervaring. Hebben jullie eventueel nog een goede 'beginners' whisky tip?
Had die Smokehead ook maar meegenomen..erg lekker.quote:Op maandag 18 januari 2010 08:42 schreef Gripper het volgende:
Fijne ontdekking gedaan van t weekend: de Hanos. Een maatje heeft een eigen zaak+pasje, en moest toch even wat spullen inslaan. Enorme keuze in Whisk(e)y, en veel flessen zijn net wat goedkoper geprijsd dan bij de slijter. De score: een literfles laphroaig quarter cask, en een bowmore legend.
Heb met moeite de hand op de knip gehouden, want ik zag ook een leuke highland park 18y en een smokehead staan.
liter laphroaig qc: 35 ¤ (enkele weken daarvoor was de 0,7 in de aanbieding bij G&G, van 45 voor 40 ¤, en toen heb ik die ook al gekochtquote:Op donderdag 21 januari 2010 18:35 schreef LostFormat het volgende:
[..]
Uit nieuwsgierigheid, wat waren de prijzen?
quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:44 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Had die Smokehead ook maar meegenomen..erg lekker.
Net terug van de local Dirk III die ik vanuit mijn woonkamer net niet kan zienquote:Op donderdag 21 januari 2010 23:55 schreef Gripper het volgende:
[..]
liter laphroaig qc: 35 ¤ (enkele weken daarvoor was de 0,7 in de aanbieding bij G&G, van 45 voor 40 ¤, en toen heb ik die ook al gekocht)
0,7 liter bowmore legend: 21,50 ¤
@dunckie: ik kan altijd nog terug als deze 2 op zijn![]()
Wat wil je?quote:Op zondag 24 januari 2010 15:40 schreef spikey74 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik ben een beginnende whisky drinker. Heb een paar weken geleden m'n eerste eigen fles gekocht. Heb de Balvenie Signature (speyside) gekocht op aanraden van de verkoper.
Wil de met de volgende fles een andere smaak proberen om meer proefervaring te krijgen. Zit te denken wat m'n volgende fles zou moeten worden. Misschien een Islay, iets van Bunnahabhain, Laphroaig of Caol Ila. Iemand suggesties voor een fles van ongeveer ¤40-¤50 max.?
Zal voorlopig eerst even meer lezen dan posten op dit forum.
Ja dat is het leuke van blind proeven. Alle vooroordelen zijn dan weg, als de kenners wisten dat het Taiwanees was had het zeker nooit gewonnenquote:Op maandag 25 januari 2010 18:07 schreef Cobra4 het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)chotse___.html?p=3,2
quote:Op maandag 25 januari 2010 18:07 schreef Cobra4 het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)chotse___.html?p=3,2
quote:This was the weekend finale of an exclusive blind tasting, and against all odds a selection of three-year-old Scotch whiskies have been beaten by a rank outsider, distilled not in Scotland, Ireland, nor even England. But in Taiwan. The Whisky in question is called Kavalan
Geen.quote:Op maandag 25 januari 2010 18:15 schreef pavv het volgende:
Hoeveel lekkere 3 jaar oude Schotse Whiskies ken jij?
De 6 jarige Lagavulin in de Ultimate serie is ook superquote:Op maandag 25 januari 2010 20:17 schreef SevenWonders het volgende:
Acj, als je het vat lekker klein maakt, veel houtcontact en je houdt idd de omgeving (temperatuur, luchtvochtigheid etc.) een beetje op niveau, dan moet je in drie jaar (en een dag) toch zeker een redelijke whisky kunnen produceren....we weten niet beter dat 10/12 jaar het minimum is, maar had laatst een 6 jaar jongen (QC) Bruichladdich en die was/is prima!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |