Toch hopelijk wel vredig in dr slaap, en niet aan aderverkalking of een propje in dr hersenen? t is bekend dat je van veel koffie een hoge cholesterol krijgt, en misschien zat ze al in een risco leeftijdsgroep? Hoe dan ook, sterktequote:Op donderdag 15 oktober 2009 13:41 schreef zquing het volgende:
M'n miss audrey is mischien helaas overleden
Ik zelf ben van de single origins (ik neem aan dat Arabica Java een melange is), en ben zelf nog niet echt ervaren in de verschillende landen en gebieden, maar volgens de word of the street zijn op dit moment de ethiopische en indo bonen het beste (indonesie bevat 3 bekende producenten: Mandheling, Lintong en Gayo Blue Mountain - alle drie erg goed!).quote:Op donderdag 15 oktober 2009 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net de rest van het experimentele boontjes gebrand, staan nu buiten af te koelen.
Ga die dan morgen eens proberen.
Ik had java arabica gehaald, zijn er nog andere aanraders aan bonen om te branden, kan ik die halen vandaag want volgende week ben ik weer aan het werk
quote:Sumatran coffee beans are some of the heaviest, smoothest, and most complex coffees in the world. Most of the coffees from Sumatra are dry-processed, but some are semi-washed. The majority of Sumatran coffee is marked Mandheling or Lintong and is grown inland from the southern coast. Sumatra coffee grown farther west is usually marked Gayo Mountain. Sumatra Gayo coffee is described as sweet and clean.
Coffee connoisseurs who want to buy Sumatran coffee typically look for aged Sumatran green coffee beans. These coffee beans enhance the earthy and spicy notes of regular Sumatran coffee, making it one of the most sought after coffees available.
For more information about Sumatra coffee, visit Coffeereview.com or Sweet Maria's.
Ik denk dat we daar maar eens wat Guatemala koffie weg moeten halen voor mijn nieuwe molen. Nu drinken we nog de AH Excellent Guatemala, maar als die op is gaan we/ik ook de filterkoffie zelf malen uiteraard..quote:Op donderdag 15 oktober 2009 19:12 schreef Zith het volgende:
Maar ik heb dus bij fascino coffee 6x250gr rauwe bonen uit 6 verschillende gebieden gekocht om lekker te vergelijken de komende weken
Als je gebrand koopt zul je erg tevreden zijn, ik kocht er eens voorgebrandde koffie en die was inderdaad diezelfde week nog gebrand; enorm verschil met de koffie uit de AH die weken, zo niet maanden oud is. Zeker als je het dan ook nog zelf maalt.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:22 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik denk dat we daar maar eens wat Guatemala koffie weg moeten halen voor mijn nieuwe molen. Nu drinken we nog de AH Excellent Guatemala, maar als die op is gaan we/ik ook de filterkoffie zelf malen uiteraard..
quote:Guatamala Antigua - Antigua is internationally renowned for its high-quality coffees. This region is located between three volcanoes in a valley with a climate perfect for cultivating coffee. The soils are young and optimal for coffee. The wet and dry seasons are defined for uniform maturation. The temperature ranges from 19-22 C (66.2-71.6°F) and the altitude is between 4,600 and 5,600 feet. Annual rainfall is between 800-1,200 mm and the humidity is constant at 65%. Guatemalan Antigua coffee is described as having a full and velvety body, a rich and lively aroma, and a fine acidity. Bourbon, Caturra, and Catuai coffee beans are grown in this region and harvested between January and mid-March.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Mokka Melange ¤ 5,50 Cafeïne vrij ¤ 5,50 Colombia ¤ 5,80 Kenya AA ¤ 7,30 Mexico Maragogype ¤ 7,30 Guatemala ¤ 5,80 Costa Rica ¤ 6,00 Mokka Ethiopië ¤ 7,30 Salvador ¤ 6,70 Brasil Santos ¤ 4,40 Java ¤ 5,80 Papua ¤ 6,50 |
Het is ook een leuke oude winkel en als het rustig is kan je eens wat meer info vragen (niet op een drukke zaterdag natuurlijk) Heb daar nog wel eens een tijd staan kletsen met de oude meneer die daar koffie brand.quote:Op maandag 19 oktober 2009 18:36 schreef Zith het volgende:
Heb net een prijslijst van de Pelikaan te Zutphen gekregen aangaande hun prijzen van ruwe bonen en ben best verrast! Ze lijken met de meeste melanges of single origins goedkoper te zijn dan Fascino-Coffee.net en Ongebrand.net. Ze gaven niet te veel details (bijv. welke klasse -grade 1/4- of welke plantage/district) maar daar zal ik wel naar vragen als ik er een keer langs ga...
Vond de indonesia van hun het beste, heerlijke hartige smaak en espresso had een goed dik textuur. Ik ga vanaaf zelf indo bonen branden om te kijken of ik dit ook kan bereiken, met de bonen uit ethiopie lukt het me iig niet (redelijk waterig -niet verwarren met niet sterk- en zoetig; niet mijn smaak)quote:Op woensdag 21 oktober 2009 15:47 schreef Lienekien het volgende:
Binnenkort hebben wij een espresso-apparaat. En dan gaan wij een bezoekje brengen aan Simon Levelt.
Dat is inderdaad een juiste redenatie.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:35 schreef Teuneu het volgende:
Mijn doorlooptijd is nog aan de korte kant. Is mijn gedachte in de goede richting als ik bij mijn volgende maling de bonen fijner maal, waardoor de koffie een langere doorlooptijd krijgt?
Tja, ik zie ze al voor rond de 300 eur af en toequote:Op donderdag 22 oktober 2009 22:18 schreef versteegrob het volgende:
Ben opzoek naar een volautomatische koffie machine, hoeveel moet je hier minimaal voor uit trekken? Mijn budget is rond de 500 euro
Daar ben ik het ook met je eens, maar dat is een beetje lastig op het moment. Werkloos en mijn bijna laatste centjes uitgegeven aan dat dingquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:54 schreef Zith het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een juiste redenatie.
Verder zou ik je echt een maler aanraden (met maalschrijven/burrs).
Dat heb ik gedaan, dat ding met dat veertje tochquote:Op woensdag 4 november 2009 21:04 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
even uit elkaar halen en pompje schoonmaken (dus die ook demonteren). Heb er hiervoor ook een gehad en het was een half uurtje werk. Wel even een foto maken van de bedrading om ze in de juiste volgorde terug te kunnen zetten.
Als je nog vragen hebt, laat het maar weten
DIe is helemaal schoongemaakt, maar hij doet nog steeds niksquote:
Ik denk dat dat ook komt doordat mensen hem niet goed/regelmatig onderhouden, daar sloop je zelfs een Jura van 1000+ euro wel mee.quote:Op maandag 9 november 2009 15:01 schreef DrukVout het volgende:
Als ik hier ga beginnen over een Saeco Odea Giro Plus (http://www.kieskeurig.nl/espresso-apparaat/saeco/odea_giro_plus_new_edition/333819/) ga ik dan vloeken in de kerk??
Punt is namelijk zo. We hebben nu een Senseo. Die koffie vind ik niet te zuipen. Automaat hier op het werk is ook niet te zuipen....
Nu was ik dus een enkele weken geleden bij vrienden die een Seaco Odea hebben en daar nam ik een capu. (neem ik wel eens in een restaurant) en sindsdien wil ik zelf ook een echte koffiezetter.
Eerst wezen kijken naar Nespresso. Maarja dat heeft toch geen charme. Capsule erin en zetten maar.
Met die Saeco kan je tenminste nog bonen erin doen
Maar heeft iemand ervaring met dit of een soortgelijk apparaat van Saeco? Ik lees op kieskeurig namelijk hele slechte ervaringen en op andere sites weer hele goede ervaringen...
Espresso is een manier van koffie zetten, meestal worden de bonen wat meer geroosterd dan voor snelfilterkofie.quote:Op dinsdag 10 november 2009 14:33 schreef DrukVout het volgende:
Nog even een vraagje.
Wat is nou het verschil tussen koffie bonen en Koffie espresso bonen?
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon diequote:Op dinsdag 10 november 2009 14:52 schreef DrukVout het volgende:
Wat espresso zetten zelf is snap ik wel. Hogere druk, minder koffie gebruiken, sneller dan normaal, etc.
Maar een verschil tussen "normale" bonen en espresso bonen is me nog heel onduidelijk.
Er zijn immers bijv Douwe Egberts Espresso bonen.
Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..quote:Op donderdag 12 november 2009 11:28 schreef NoCigar het volgende:
Kent iemand toevallig dit apparaat http://www.cuisinart.com/products/coffee_bar/dgb-900bc.html ? En wat vind men ervan?
Arabica is toch "het beste" ? IIg Bariste die ik in (midden) Italië spreek gebruiken allemaal Arabicaquote:Op dinsdag 10 november 2009 18:22 schreef Zith het volgende:
[..]
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon die
Espresso hoeft zeker niet dark roast te zijn (en je kan ook 'normale' dark roast bonen kopen), in noord italie gebruikt men bijv. light roast voor espresso. Ik geloof dat AH huismerk regular roast en dark roast aanbiedt.
Koffiebonen zelf kunnen of robusta of arabica zijn, er is geen speciale 'espresso' boon, al is arabica wel de meest gangbare.
Klopt en daarom is het zo dom van horeca ondernemers uit kostengronden Robusta te gebruiken. Als je puur arabica gebruikt neem je nog een tweede of derde bak omdat je caffeinekick niet na 1 kopje bereikt is.quote:Op donderdag 12 november 2009 12:24 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Robusta wordt ook vaak gebruikt om het caffeine gehalte te verhogen. Arabica zit (een stuk) lager.
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta inquote:Op donderdag 12 november 2009 12:32 schreef NoCigar het volgende:
In veel espressomelanges zit ook een beetje robusta.
Ho, Lavazza heeft zakken waar robusta in zit, maar het blauwmerk, zwartmerk en goudmerk is 100% arabicaquote:Op donderdag 12 november 2009 12:35 schreef Zith het volgende:
[..]
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in)
Daarom ga ik nooit voor melanges
Dat had ik nog niet gezien, maar ik vond idd nergens ervaringen, behalve met een voorganger, en die zijn nogal wisselend, vandaar.quote:Op donderdag 12 november 2009 11:56 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..
quote:
En in de meeste melanges bij Kaldi en Levelt en in Italië traditioneel trouwens ook wel. Niet in Illy trouwens.quote:Op donderdag 12 november 2009 12:35 schreef Zith het volgende:
[..]
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in)
Daarom ga ik nooit voor melanges
Dat laatste is natuurlijk niet helemaal waar, ze zullen in die fabriek een flinke bak/hopper met bonen malen en vervolgens verpakken in pads, en die weer zuurstof-arm verpakken. Daar zit enige tijd tussen, en gemalen koffie begint al na een paar uur smaak/aroma te verliezen volgens de hardcore barista's. Nou is het niet zo zwart/wit, en sowieso een kwestie van persoonlijke smaak & middelen, maar waarom heb je dan geen nespresso/Dolce gusto genomen? Dan zit je toch op een wat hoger plan dan de senseo meuk, maar heb je nog wel het gemak van voorverpakte porties.quote:Op donderdag 12 november 2009 13:26 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben een novice, dus misschien is dit vloeken in de kerk. Ik heb sinds kort een handmatige espressomachine. Het is nog een kwestie van leren en uitproberen. Verse koffie laten malen bij Levelt, maar wat een geknoei. Ik heb koffiepads besteld en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het gebruik van koffiepads. Elke pad is individueel (of per twee) verpakt, dus geen verlies van kwaliteit.
Normaal is het er wel schoon, maar ik had net een espresso gezet en wanneer ik koffie zet word het een soort slachtveld.quote:Op donderdag 12 november 2009 17:27 schreef Zith het volgende:
Poets die dingen een op!En vergeet je niet te backflushen?
Bedankt voor de tip! Ik ga vanmiddag eens kijken of ik ergens zo'n dichte cup kan krijgen. Qua smaak heb ik nog niks te klagen, ben ook zeer tevreden met dit setje.quote:Op donderdag 12 november 2009 19:00 schreef Zith het volgende:
Toch wel erg belangrijk en zeer van invloed op je espresso... ik doe het eens per week![]()
Kijk eens hoe veel oud spul er uit komt, dit zat allemaal in de leidingen en waterverdeler, en dit is het werk van enkele weken ofzo
www.koffiewarenhuis.nl verkoopt de blindfilter en de cafiza schoonmaak spul voor redelijke prijzen (ik koop me er rot aan verschillende portalfilter uitlopen/kraantjesquote:Op vrijdag 13 november 2009 14:08 schreef ynuhh het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip! Ik ga vanmiddag eens kijken of ik ergens zo'n dichte cup kan krijgen. Qua smaak heb ik nog niks te klagen, ben ook zeer tevreden met dit setje.
waar gekocht?quote:Op donderdag 19 november 2009 12:13 schreef HarmDommisse het volgende:
Backflushen met water doe ik elke avond. Met Cafiza eens in de maand. Wat ik wel doe voordat ik me blindfilter onde me machine hang is wat water erin. De cafiza wat oplossen. Blijft soms na 10x nog steeds wat korrels achter.
Deurbel ging net en wat kwamen ze brengen:
Finca Kilimanjaro Collection van Squaremile Coffee Roasters
[ afbeelding ]
-Finca Kilimanjaro Washed
-Finca Kilimanjaro Pulped
-Finca Kilimanjaro Natural
-Finca Kilimanjaro Cascara
Branddatum is 16-11. Ben benieuwd hoe deze koffie is. Eerst nog wat Bocca Full Blend opmaken, machine en molen schoonmaken en we kunnen aan de slag.
Voor wie a.s. zondag niks te doen heeft. We houden een Barista Jam in Utrecht. Kijk anders even hier. > > >
Tofquote:Op donderdag 12 november 2009 17:03 schreef ynuhh het volgende:
[ afbeelding ]
Ons koffie hoekje, niet verkeerd voor een student dacht ik.
Ding is redelijk op leeftijd, ik heb hem van mijn vader gekregen. Ach ik ben er tevreden mee en ik heb vrijdag meteen een blindfilter gekocht. Er kwam inderdaad best wat drek uit.quote:Op donderdag 19 november 2009 16:02 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Tof
Ik heb hetzelfde apparaat, ding is echt oud volgens mij
Oh en zeker met blindfilter (en cleaner) schoonmaken. Niet schrikken van de bruine drap die eruit komt de eerste keer
Die dingen zijn zo solide gebouwd zonder al teveel poespas dat het met af en toe onderhoud een leven mee moet kunnen gaan, mooi erfstuk dusquote:Op donderdag 19 november 2009 17:19 schreef ynuhh het volgende:
[..]
Ding is redelijk op leeftijd, ik heb hem van mijn vader gekregen. Ach ik ben er tevreden mee en ik heb vrijdag meteen een blindfilter gekocht. Er kwam inderdaad best wat drek uit.
Ik heb dan ook de Behmor 1600 gekocht (en blijkbaar de bel niet gehoord vanochtend, want de bezorger liet een briefje naquote:Op donderdag 26 november 2009 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gisteren Keniaanse Arabica gebrandt, vandaag espresso van gemaakt. Is lekker, maar het branden écht goed te doen is nog een aardige klus.
je zou de postbodes de kost moetten geven die pakjes niet meenemen, en kaartjes schrijven. Ik was een keer in de hal bezig, klepperdeklepper, kaartje in de bus.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:05 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik heb dan ook de Behmor 1600 gekocht (en blijkbaar de bel niet gehoord vanochtend, want de bezorger liet een briefje na), kan ik eindelijk gewoon 450 gr in 1 keer branden met erg veel controle
*want mn popcorn popper begaf het
Toen de lotto gratis loten verstuurde hoorde ik van een bevriende sigarenboer dat een aantal postbodes met hele bosjes kwamen.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:45 schreef Dunckie het volgende:
Gebeurt hier ook wel eens, echt klootzakken zijn het die dat doen. Ben je de hele dag thuis en ligt er toch zo'n briefje.
Dat is in elke bedrijfstak wel eens het geval. NS conducteurs hadden altijd van die koffiebonnen om als goedmakertje uit te delen bij vertraging, die gasten kochten dus ook nooit zelf een kop koffie.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de lotto gratis loten verstuurde hoorde ik van een bevriende sigarenboer dat een aantal postbodes met hele bosjes kwamen.
Fijner malenquote:Op donderdag 26 november 2009 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte
Alvast dank
Ik zit al zo'n beetje het fijnste wat mogelijk is met de molen. Goedkoop was die zeker niet, is een Faema horeca maler. Wat dan wel zou kunnen is dat de maalschijven versleten zijn, aangezien dat ding ook al uit het jaar kruik komtquote:Op donderdag 26 november 2009 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fijner malen
veel (goedkope) molens kunnen gewoon niet fijn genoeg
Haar de maalschijf er eens uit en voel of er nog genoeg relief is, je vingers moeten er een beetje aan blijven haken zeg maar.quote:Op donderdag 26 november 2009 18:19 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik zit al zo'n beetje het fijnste wat mogelijk is met de molen. Goedkoop was die zeker niet, is een Faema horeca maler. Wat dan wel zou kunnen is dat de maalschijven versleten zijn, aangezien dat ding ook al uit het jaar kruik komtof zit er geen verband tussen versleten maalschijven en fijnheid?
je vult hem wel genoeg?quote:Op donderdag 26 november 2009 18:32 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb em toch nog een tandje fijner gekregen. Doorlooptijd is nu wel goed (25sec), cremalaag ziet er goed uit en ook de smaak is goed. Alleen blijft de koffie in het filterbakje 'nat'
ik denk eerder misschien wel te vol. Zal daar eens naar kijken. Wat is een goede hoeveelheid, of verschilt dat? Ik doe het nu een beetje op gevoel, meestal vullen tot het randje en dan aandrukken.quote:
Een hele droge puck is geen doel op zichzelf, zeker niet bij de Sylvia.quote:Op donderdag 26 november 2009 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte
Alvast dank
quote:Op donderdag 26 november 2009 22:50 schreef Dunckie het volgende:
Tot het randje vullen, dan goed aanstampen, daar zijn zelfs speciale duw-dingetjes (jaja..) voor, en dan nog weer wat erbij en nog eens aanduwen, pas dan zit het ding vol genoeg.
En dan krijg je twee druppeltjes zwarte substantie. Heerlijk voor de liefhebberquote:
Ja, lijkt me ook niet nee.quote:
Bij grover malen heb ik dus weer een te snelle doorloop.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:32 schreef HarmDommisse het volgende:
Te natte puck. Iets meer doseren en iets grover malen.
Maar ik zou me er niet te druk om maken als het resultaat goed is.
Ja maar niet als je wat meer doseert.quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:01 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Bij grover malen heb ik dus weer een te snelle doorloop.
Maar goed, de smaak is goed nu, lekker sterk, niet bitter
Dat is pure koffiepornoquote:Op woensdag 2 december 2009 23:31 schreef Zith het volgende:
[ afbeelding ]
Dit schatje word door een Nederlander ontworpen, gemaakt en verkocht
http://www.keesvanderwesten.com/speedster_purchase.html
Kwamen uit hetzelfde pakje, en deed ze in kleine porties in de popcornmachine, draaide snel rond en roerde telkensquote:Op maandag 7 december 2009 19:19 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
kan het zijn dat de bonen een verschillend vochtgehalte hebben en/of dat je heater niet gelijkmatig verhit?
quote:Ethiopia DP Haile Selassie Sidamo
Roast: City+ roast will look awfully uneven, but has the most intense fruited notes. FC has the best balance of body and fruit, FC+ is full of intense anise/licorice/cardamom flavors.
jojo kiest voor Javaquote:Op dinsdag 8 december 2009 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
De java maakt pure espressoporno, dikke laag crema, smaak van koffie met hint van nootmuskaat, licht citrus
Sinds ik zelf brand wordt mijn crema dikker en meer, of dat aan het branden ligt, de versheid of de goede kwaliteit bonen weet ik echter niet.quote:Op donderdag 10 december 2009 14:34 schreef Gripper het volgende:
Damn wat een lekkere moddervette crema. Hoe krijg je t zo?
Ik zet mn koffie met een gaggia classic.
Ik denk idd niet dat zo'n Silvia nou een enorme upgrade is, die is gewoon iets beter dan wat je nu hebt, maar niet schrikbarend.quote:Op dinsdag 8 december 2009 14:02 schreef Gripper het volgende:
Ergens volgend jaar (na de dure maanden van een nieuw huis inrichten en klussen) wil ik eigenlijk wel eens mn gaggia classic gaan upgraden naar een iets geavanceerder apparaat. Ultieme droom is natuurlijk een 1300 ¤ apparaat ala vibiemme domobar, expobar brewtus, of ander systeem met E61 groep. Of... Is er misschien nog iets nuttigs te vinden in de categorie tussen deze 2 apparaten in, ook qua prijs ertussenin zo rond de 700-800 ¤ (een ascaso dream, uno, een quickmill, of vergelijkbaar) waar ik ook nog wel een paar jaar heel veel plezier mee kan hebben?
Tevens staat er nu een iberital challenge molen. Qua prijs/prestatie prima passend bij de gaggia, maar als er een betere espressomachine komt te staan, zou het raar zijn om de molen niet mee te upgraden....
En tenslotte kan ik er ook nog voor kiezen om de gaggia (die het prima doet hoor) nog even aan te houden en eerst de molen te upgraden.
Wat is nou wijsheid?
quote:ECM Technika espressomachine. In fantastische conditie. Heeft onlangs een uitgebreide onderhoudsbeurt gehad bij de specialist. De rekening is ter inzage.
Die machinequote:Op donderdag 10 december 2009 17:44 schreef Zith het volgende:
Ik zie trouwens dat er enorm veel twee-groeps machines staan op MP, volgens mij wordt er een inboedel uitverkocht of is er een restaurant over de kop gegaan...Maar goed, die wil je niet hebben behalve als bezettingsgraad je bottleneck is lol
Verder eens met wat hierboven gezegd wordt, je hoeft niet bang te zijn voor 2de hands, je ziet al snel bij de advertentie of de verkoper de machine met kennis en liefde heeft behandeld en die dingen zijn zo gemaakt dat ze decennia mee gaan met wat onderhoud.
bijv. zoiets
http://link.marktplaats.nl/302773181
[..]
Verse bonen en een goede extractie...quote:Op donderdag 10 december 2009 14:34 schreef Gripper het volgende:
Damn wat een lekkere moddervette crema. Hoe krijg je t zo?
Ik zet mn koffie met een gaggia classic.
daar krijg je idee dat er extra vet is toegevoegd ofzo, christ, wat een cremaquote:Op zaterdag 12 december 2009 13:12 schreef Zith het volgende:
[..]
Verse bonen en een goede extractie...![]()
(vieze espressomachine, maar wat een spul komt eruit zeg
Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 16 december 2009 20:34 schreef ynuhh het volgende:
Vanavond gaat het in Koopkracht op Ned3 over espresso.
http://www.tvgids.nl/programma/8788732/Koopkracht/
Ik ga het even kijken, het lijkt me wel interessant.
Pietje was 5 jaar oud en zat met zijn autootjes te spelen, op tv liep toppop en een of anderen glamrockband speelde daar hun muziekquote:Op woensdag 16 december 2009 20:54 schreef Zith het volgende:
Wat ik natuurlijk al wel weet is dat als je er 'espresso' achterplakt je het voor 40% duurder kan verkopen (zie AH espresso-bonen en AH-snelfilter bonen, zelfde bonen, andere prijs).
Of al die kannetjes, borstels, filter dingen... veel en veel duurder dan als je ze voor andere redenen zou kopen.
Het is volgens mij niet zo'n programma als De keurings dienst van waarde, maar meer op smaak gericht. Er komen ook machinebouwers aan het woord.quote:Op woensdag 16 december 2009 20:54 schreef Zith het volgende:
Wat ik natuurlijk al wel weet is dat als je er 'espresso' achterplakt je het voor 40% duurder kan verkopen (zie AH espresso-bonen en AH-snelfilter bonen, zelfde bonen, andere prijs).
Of al die kannetjes, borstels, filter dingen... veel en veel duurder dan als je ze voor andere redenen zou kopen.
Fijn apparaatje, alleen is die van mij helaas na bijna 8 jaar denk ik aan het eind van zijn latijnquote:Op donderdag 10 december 2009 15:51 schreef Dark_Angelus het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn nieuwe koffiemachientje.
Hehe, mooi ook dat je tegenwoordig ook allemaal duur specialistisch spul nodig hebt. Speciale ontkalkingstabletten van de fabrikant, speciale borstels inderdaad.quote:Op woensdag 16 december 2009 20:54 schreef Zith het volgende:
Wat ik natuurlijk al wel weet is dat als je er 'espresso' achterplakt je het voor 40% duurder kan verkopen (zie AH espresso-bonen en AH-snelfilter bonen, zelfde bonen, andere prijs).
Of al die kannetjes, borstels, filter dingen... veel en veel duurder dan als je ze voor andere redenen zou kopen.
hoe lang laat je hem op temperatuur komen? En 120 graden mag die bij de espressostand niet aangeven, maar alleen bij de stoomstand. Heb je hem regelmatig ontkalkt?quote:Op woensdag 16 december 2009 21:05 schreef Chewie het volgende:
[..]
Fijn apparaatje, alleen is die van mij helaas na bijna 8 jaar denk ik aan het eind van zijn latijn![]()
Eerste 3 kopjes zijn ondanks dat de temp meter op bijna 120 gradenstaat lauw.
Tja, net als bij de X1 vrees ik vorm over inhoud, heb mijn X1 net de deur uit.quote:Dus nu op zoek naar een nieuwe en mijn oog is gevallen op de Bugatti Diva, alleen is dit wel puur vanwege het design en vandaar de vraag of iemand ervaring heeft met dit apparaat?
[ afbeelding ]
Bugatti is ten allereerste een autofabrikant. Al heb ik ze wel steeds meer met designspullen zien adverteren (zelfs een design waterkoker voor 200 EUR).quote:Op woensdag 16 december 2009 21:05 schreef Chewie het volgende:
[..]
Fijn apparaatje, alleen is die van mij helaas na bijna 8 jaar denk ik aan het eind van zijn latijn![]()
Eerste 3 kopjes zijn ondanks dat de temp meter op bijna 120 gradenstaat lauw.
Dus nu op zoek naar een nieuwe en mijn oog is gevallen op de Bugatti Diva, alleen is dit wel puur vanwege het design en vandaar de vraag of iemand ervaring heeft met dit apparaat?
[ afbeelding ]
Ja ik deed het vroeger door azijn te vermengen met water (kon volgens het internetz)quote:Op woensdag 16 december 2009 21:06 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Hehe, mooi ook dat je tegenwoordig ook allemaal duur specialistisch spul nodig hebt. Speciale ontkalkingstabletten van de fabrikant, speciale borstels inderdaad.
Wel grappig contrast, ik heb nog de oude beschrijving van m'n Vibiemme en daarin staat dat ontkalken met wat zuur gedaan moet worden en dat de douchekop het beste met een oude tandenborstel gereinigd kan worden
Hoort voornamelijk bij het vaste ochtendritueel, opstaan/aanzetten/toilleteren/enz en dan koffiezetten zal al met al zo'n 20 to 30 minuten zijn.quote:Op woensdag 16 december 2009 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
hoe lang laat je hem op temperatuur komen?
Klopt maar metertje werkt al niet goed meer sinds de verhuizing.quote:En 120 graden mag die bij de espressostand niet aangeven, maar alleen bij de stoomstand.
Gemiddeld 1 x in de 2 maanden tochquote:Heb je hem regelmatig ontkalkt?
Ja daar ben ik ook bang voor maar goed eerst maar proberen voordat ik tot aanschaf over ga.quote:Tja, net als bij de X1 vrees ik vorm over inhoud, heb mijn X1 net de deur uit.
quote:Op woensdag 16 december 2009 21:15 schreef Zith het volgende:
[..]
Bugatti is ten allereerste een autofabrikant. Al heb ik ze wel steeds meer met designspullen zien adverteren (zelfs een design waterkoker voor 200 EUR).
quote:Op woensdag 16 december 2009 21:23 schreef Chewie het volgende:
[..]
Veel gemaakte fout, Bugatti uit Frankrijk is een autofabrikant, dit is Bugatti uit Italie en die maken al vrij lang espresso apparaten.
Ik kende ze zelf ook niet en was dacht dat het ook van de autofabrikant was, zag het apparaat staan bij de Simon Levelt in Groningen begin dit jaar en daar waren ze er wel over te spreken, maar het bedrijf bestaat volgens de website al sinds 1923 (al kan ik niet achterhalen wanneer ze begonnen met espresso apparaten).quote:Op woensdag 16 december 2009 21:24 schreef Zith het volgende:
[..]Heb je misschien voorbeelden van andere espresso machines van dit bedrijf? Kan er echt geen vinden. ook wikipedia noemt vele bedrijven maar dit zijn auto's, mode en koffer bedrijven...
http://en.wikipedia.org/wiki/Bugatti_(disambiguation)
Huishoudelijke artikelen zie ik op de website wat nogal breed is lijkt mequote:EDIT: Ik zie dat dit bedrijf idd een bedrijf uit 1923 is, maar espressomachines hebben ze, behalve de diva, nooit gemaakt als ik ze mag geloven, ze waren in principe een bestekfabrikant?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |