Toch hopelijk wel vredig in dr slaap, en niet aan aderverkalking of een propje in dr hersenen? t is bekend dat je van veel koffie een hoge cholesterol krijgt, en misschien zat ze al in een risco leeftijdsgroep? Hoe dan ook, sterktequote:Op donderdag 15 oktober 2009 13:41 schreef zquing het volgende:
M'n miss audrey is mischien helaas overleden
Ik zelf ben van de single origins (ik neem aan dat Arabica Java een melange is), en ben zelf nog niet echt ervaren in de verschillende landen en gebieden, maar volgens de word of the street zijn op dit moment de ethiopische en indo bonen het beste (indonesie bevat 3 bekende producenten: Mandheling, Lintong en Gayo Blue Mountain - alle drie erg goed!).quote:Op donderdag 15 oktober 2009 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net de rest van het experimentele boontjes gebrand, staan nu buiten af te koelen.
Ga die dan morgen eens proberen.
Ik had java arabica gehaald, zijn er nog andere aanraders aan bonen om te branden, kan ik die halen vandaag want volgende week ben ik weer aan het werk
quote:Sumatran coffee beans are some of the heaviest, smoothest, and most complex coffees in the world. Most of the coffees from Sumatra are dry-processed, but some are semi-washed. The majority of Sumatran coffee is marked Mandheling or Lintong and is grown inland from the southern coast. Sumatra coffee grown farther west is usually marked Gayo Mountain. Sumatra Gayo coffee is described as sweet and clean.
Coffee connoisseurs who want to buy Sumatran coffee typically look for aged Sumatran green coffee beans. These coffee beans enhance the earthy and spicy notes of regular Sumatran coffee, making it one of the most sought after coffees available.
For more information about Sumatra coffee, visit Coffeereview.com or Sweet Maria's.
Ik denk dat we daar maar eens wat Guatemala koffie weg moeten halen voor mijn nieuwe molen. Nu drinken we nog de AH Excellent Guatemala, maar als die op is gaan we/ik ook de filterkoffie zelf malen uiteraard..quote:Op donderdag 15 oktober 2009 19:12 schreef Zith het volgende:
Maar ik heb dus bij fascino coffee 6x250gr rauwe bonen uit 6 verschillende gebieden gekocht om lekker te vergelijken de komende weken
Als je gebrand koopt zul je erg tevreden zijn, ik kocht er eens voorgebrandde koffie en die was inderdaad diezelfde week nog gebrand; enorm verschil met de koffie uit de AH die weken, zo niet maanden oud is. Zeker als je het dan ook nog zelf maalt.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:22 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik denk dat we daar maar eens wat Guatemala koffie weg moeten halen voor mijn nieuwe molen. Nu drinken we nog de AH Excellent Guatemala, maar als die op is gaan we/ik ook de filterkoffie zelf malen uiteraard..
quote:Guatamala Antigua - Antigua is internationally renowned for its high-quality coffees. This region is located between three volcanoes in a valley with a climate perfect for cultivating coffee. The soils are young and optimal for coffee. The wet and dry seasons are defined for uniform maturation. The temperature ranges from 19-22 C (66.2-71.6°F) and the altitude is between 4,600 and 5,600 feet. Annual rainfall is between 800-1,200 mm and the humidity is constant at 65%. Guatemalan Antigua coffee is described as having a full and velvety body, a rich and lively aroma, and a fine acidity. Bourbon, Caturra, and Catuai coffee beans are grown in this region and harvested between January and mid-March.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Mokka Melange ¤ 5,50 Cafeïne vrij ¤ 5,50 Colombia ¤ 5,80 Kenya AA ¤ 7,30 Mexico Maragogype ¤ 7,30 Guatemala ¤ 5,80 Costa Rica ¤ 6,00 Mokka Ethiopië ¤ 7,30 Salvador ¤ 6,70 Brasil Santos ¤ 4,40 Java ¤ 5,80 Papua ¤ 6,50 |
Het is ook een leuke oude winkel en als het rustig is kan je eens wat meer info vragen (niet op een drukke zaterdag natuurlijk) Heb daar nog wel eens een tijd staan kletsen met de oude meneer die daar koffie brand.quote:Op maandag 19 oktober 2009 18:36 schreef Zith het volgende:
Heb net een prijslijst van de Pelikaan te Zutphen gekregen aangaande hun prijzen van ruwe bonen en ben best verrast! Ze lijken met de meeste melanges of single origins goedkoper te zijn dan Fascino-Coffee.net en Ongebrand.net. Ze gaven niet te veel details (bijv. welke klasse -grade 1/4- of welke plantage/district) maar daar zal ik wel naar vragen als ik er een keer langs ga...
Vond de indonesia van hun het beste, heerlijke hartige smaak en espresso had een goed dik textuur. Ik ga vanaaf zelf indo bonen branden om te kijken of ik dit ook kan bereiken, met de bonen uit ethiopie lukt het me iig niet (redelijk waterig -niet verwarren met niet sterk- en zoetig; niet mijn smaak)quote:Op woensdag 21 oktober 2009 15:47 schreef Lienekien het volgende:
Binnenkort hebben wij een espresso-apparaat. En dan gaan wij een bezoekje brengen aan Simon Levelt.
Dat is inderdaad een juiste redenatie.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:35 schreef Teuneu het volgende:
Mijn doorlooptijd is nog aan de korte kant. Is mijn gedachte in de goede richting als ik bij mijn volgende maling de bonen fijner maal, waardoor de koffie een langere doorlooptijd krijgt?
Tja, ik zie ze al voor rond de 300 eur af en toequote:Op donderdag 22 oktober 2009 22:18 schreef versteegrob het volgende:
Ben opzoek naar een volautomatische koffie machine, hoeveel moet je hier minimaal voor uit trekken? Mijn budget is rond de 500 euro
Daar ben ik het ook met je eens, maar dat is een beetje lastig op het moment. Werkloos en mijn bijna laatste centjes uitgegeven aan dat dingquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:54 schreef Zith het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een juiste redenatie.
Verder zou ik je echt een maler aanraden (met maalschrijven/burrs).
Dat heb ik gedaan, dat ding met dat veertje tochquote:Op woensdag 4 november 2009 21:04 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
even uit elkaar halen en pompje schoonmaken (dus die ook demonteren). Heb er hiervoor ook een gehad en het was een half uurtje werk. Wel even een foto maken van de bedrading om ze in de juiste volgorde terug te kunnen zetten.
Als je nog vragen hebt, laat het maar weten
DIe is helemaal schoongemaakt, maar hij doet nog steeds niksquote:
Ik denk dat dat ook komt doordat mensen hem niet goed/regelmatig onderhouden, daar sloop je zelfs een Jura van 1000+ euro wel mee.quote:Op maandag 9 november 2009 15:01 schreef DrukVout het volgende:
Als ik hier ga beginnen over een Saeco Odea Giro Plus (http://www.kieskeurig.nl/espresso-apparaat/saeco/odea_giro_plus_new_edition/333819/) ga ik dan vloeken in de kerk??
Punt is namelijk zo. We hebben nu een Senseo. Die koffie vind ik niet te zuipen. Automaat hier op het werk is ook niet te zuipen....
Nu was ik dus een enkele weken geleden bij vrienden die een Seaco Odea hebben en daar nam ik een capu. (neem ik wel eens in een restaurant) en sindsdien wil ik zelf ook een echte koffiezetter.
Eerst wezen kijken naar Nespresso. Maarja dat heeft toch geen charme. Capsule erin en zetten maar.
Met die Saeco kan je tenminste nog bonen erin doen
Maar heeft iemand ervaring met dit of een soortgelijk apparaat van Saeco? Ik lees op kieskeurig namelijk hele slechte ervaringen en op andere sites weer hele goede ervaringen...
Espresso is een manier van koffie zetten, meestal worden de bonen wat meer geroosterd dan voor snelfilterkofie.quote:Op dinsdag 10 november 2009 14:33 schreef DrukVout het volgende:
Nog even een vraagje.
Wat is nou het verschil tussen koffie bonen en Koffie espresso bonen?
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon diequote:Op dinsdag 10 november 2009 14:52 schreef DrukVout het volgende:
Wat espresso zetten zelf is snap ik wel. Hogere druk, minder koffie gebruiken, sneller dan normaal, etc.
Maar een verschil tussen "normale" bonen en espresso bonen is me nog heel onduidelijk.
Er zijn immers bijv Douwe Egberts Espresso bonen.
Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..quote:Op donderdag 12 november 2009 11:28 schreef NoCigar het volgende:
Kent iemand toevallig dit apparaat http://www.cuisinart.com/products/coffee_bar/dgb-900bc.html ? En wat vind men ervan?
Arabica is toch "het beste" ? IIg Bariste die ik in (midden) Italië spreek gebruiken allemaal Arabicaquote:Op dinsdag 10 november 2009 18:22 schreef Zith het volgende:
[..]
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon die
Espresso hoeft zeker niet dark roast te zijn (en je kan ook 'normale' dark roast bonen kopen), in noord italie gebruikt men bijv. light roast voor espresso. Ik geloof dat AH huismerk regular roast en dark roast aanbiedt.
Koffiebonen zelf kunnen of robusta of arabica zijn, er is geen speciale 'espresso' boon, al is arabica wel de meest gangbare.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |