Dat is inderdaad een juiste redenatie.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:35 schreef Teuneu het volgende:
Mijn doorlooptijd is nog aan de korte kant. Is mijn gedachte in de goede richting als ik bij mijn volgende maling de bonen fijner maal, waardoor de koffie een langere doorlooptijd krijgt?
Tja, ik zie ze al voor rond de 300 eur af en toe kan je verder niet echt helpen qua merk of soort, ben niet van de volautomatenquote:Op donderdag 22 oktober 2009 22:18 schreef versteegrob het volgende:
Ben opzoek naar een volautomatische koffie machine, hoeveel moet je hier minimaal voor uit trekken? Mijn budget is rond de 500 euro
Daar ben ik het ook met je eens, maar dat is een beetje lastig op het moment. Werkloos en mijn bijna laatste centjes uitgegeven aan dat ding :Pquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:54 schreef Zith het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een juiste redenatie.
Verder zou ik je echt een maler aanraden (met maalschrijven/burrs).
Dat heb ik gedaan, dat ding met dat veertje toch ?quote:Op woensdag 4 november 2009 21:04 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
even uit elkaar halen en pompje schoonmaken (dus die ook demonteren). Heb er hiervoor ook een gehad en het was een half uurtje werk. Wel even een foto maken van de bedrading om ze in de juiste volgorde terug te kunnen zetten.
Als je nog vragen hebt, laat het maar weten
DIe is helemaal schoongemaakt, maar hij doet nog steeds niksquote:
Ik denk dat dat ook komt doordat mensen hem niet goed/regelmatig onderhouden, daar sloop je zelfs een Jura van 1000+ euro wel mee.quote:Op maandag 9 november 2009 15:01 schreef DrukVout het volgende:
Als ik hier ga beginnen over een Saeco Odea Giro Plus (http://www.kieskeurig.nl/espresso-apparaat/saeco/odea_giro_plus_new_edition/333819/) ga ik dan vloeken in de kerk??
Punt is namelijk zo. We hebben nu een Senseo. Die koffie vind ik niet te zuipen. Automaat hier op het werk is ook niet te zuipen....
Nu was ik dus een enkele weken geleden bij vrienden die een Seaco Odea hebben en daar nam ik een capu. (neem ik wel eens in een restaurant) en sindsdien wil ik zelf ook een echte koffiezetter.
Eerst wezen kijken naar Nespresso. Maarja dat heeft toch geen charme. Capsule erin en zetten maar.
Met die Saeco kan je tenminste nog bonen erin doen
Maar heeft iemand ervaring met dit of een soortgelijk apparaat van Saeco? Ik lees op kieskeurig namelijk hele slechte ervaringen en op andere sites weer hele goede ervaringen...
Espresso is een manier van koffie zetten, meestal worden de bonen wat meer geroosterd dan voor snelfilterkofie.quote:Op dinsdag 10 november 2009 14:33 schreef DrukVout het volgende:
Nog even een vraagje.
Wat is nou het verschil tussen koffie bonen en Koffie espresso bonen?
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon diequote:Op dinsdag 10 november 2009 14:52 schreef DrukVout het volgende:
Wat espresso zetten zelf is snap ik wel. Hogere druk, minder koffie gebruiken, sneller dan normaal, etc.
Maar een verschil tussen "normale" bonen en espresso bonen is me nog heel onduidelijk.
Er zijn immers bijv Douwe Egberts Espresso bonen.
Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..quote:Op donderdag 12 november 2009 11:28 schreef NoCigar het volgende:
Kent iemand toevallig dit apparaat http://www.cuisinart.com/products/coffee_bar/dgb-900bc.html ? En wat vind men ervan?
Arabica is toch "het beste" ? IIg Bariste die ik in (midden) Italië spreek gebruiken allemaal Arabica Maargoed koffie is een kwestie van smaak dus als je robusta lekkerder vindt moet je dat vooral drinkenquote:Op dinsdag 10 november 2009 18:22 schreef Zith het volgende:
[..]
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon die
Espresso hoeft zeker niet dark roast te zijn (en je kan ook 'normale' dark roast bonen kopen), in noord italie gebruikt men bijv. light roast voor espresso. Ik geloof dat AH huismerk regular roast en dark roast aanbiedt.
Koffiebonen zelf kunnen of robusta of arabica zijn, er is geen speciale 'espresso' boon, al is arabica wel de meest gangbare.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |