abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 12 november 2009 @ 12:29:42 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74630838
quote:
Op donderdag 12 november 2009 12:24 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Robusta wordt ook vaak gebruikt om het caffeine gehalte te verhogen. Arabica zit (een stuk) lager.
Klopt en daarom is het zo dom van horeca ondernemers uit kostengronden Robusta te gebruiken. Als je puur arabica gebruikt neem je nog een tweede of derde bak omdat je caffeinekick niet na 1 kopje bereikt is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74630935
In veel espressomelanges zit ook een beetje robusta.
anonieme razernist
  † In Memoriam † donderdag 12 november 2009 @ 12:35:28 #53
230491 Zith
pls tip
pi_74631032
quote:
Op donderdag 12 november 2009 12:32 schreef NoCigar het volgende:
In veel espressomelanges zit ook een beetje robusta.
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in )

Daarom ga ik nooit voor melanges
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 12 november 2009 @ 12:36:37 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74631065
quote:
Op donderdag 12 november 2009 12:35 schreef Zith het volgende:

[..]

In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in )

Daarom ga ik nooit voor melanges
Ho, Lavazza heeft zakken waar robusta in zit, maar het blauwmerk, zwartmerk en goudmerk is 100% arabica
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74631084
quote:
Op donderdag 12 november 2009 11:56 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..
Dat had ik nog niet gezien, maar ik vond idd nergens ervaringen, behalve met een voorganger, en die zijn nogal wisselend, vandaar.
Ik heb trouwens al een lel van een maler, de Super Jolly van Mazzer dus de ruimtebesparing telt niet zo
anonieme razernist
  † In Memoriam † donderdag 12 november 2009 @ 12:38:40 #56
230491 Zith
pls tip
pi_74631133
quote:
Op donderdag 12 november 2009 12:37 schreef NoCigar het volgende:

[..]
de Super Jolly van Mazzer
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_74631141
quote:
Op donderdag 12 november 2009 12:35 schreef Zith het volgende:

[..]

In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in )

Daarom ga ik nooit voor melanges
En in de meeste melanges bij Kaldi en Levelt en in Italië traditioneel trouwens ook wel. Niet in Illy trouwens.
anonieme razernist
pi_74631190
quote:
Op donderdag 12 november 2009 12:38 schreef Zith het volgende:

[..]

Ouder tweedehands model .
anonieme razernist
  donderdag 12 november 2009 @ 13:26:36 #59
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_74632585
Ik ben een novice, dus misschien is dit vloeken in de kerk. Ik heb sinds kort een handmatige espressomachine. Het is nog een kwestie van leren en uitproberen. Verse koffie laten malen bij Levelt, maar wat een geknoei. Ik heb koffiepads besteld en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het gebruik van koffiepads. Elke pad is individueel (of per twee) verpakt, dus geen verlies van kwaliteit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_74632910
quote:
Op donderdag 12 november 2009 13:26 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben een novice, dus misschien is dit vloeken in de kerk. Ik heb sinds kort een handmatige espressomachine. Het is nog een kwestie van leren en uitproberen. Verse koffie laten malen bij Levelt, maar wat een geknoei. Ik heb koffiepads besteld en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het gebruik van koffiepads. Elke pad is individueel (of per twee) verpakt, dus geen verlies van kwaliteit.
Dat laatste is natuurlijk niet helemaal waar, ze zullen in die fabriek een flinke bak/hopper met bonen malen en vervolgens verpakken in pads, en die weer zuurstof-arm verpakken. Daar zit enige tijd tussen, en gemalen koffie begint al na een paar uur smaak/aroma te verliezen volgens de hardcore barista's. Nou is het niet zo zwart/wit, en sowieso een kwestie van persoonlijke smaak & middelen, maar waarom heb je dan geen nespresso/Dolce gusto genomen? Dan zit je toch op een wat hoger plan dan de senseo meuk, maar heb je nog wel het gemak van voorverpakte porties.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_74633197
Espresso maken met (vers) gemalen koffie levert troep op inderdaad. En dat wordt niet minder . Maar de beste kwaliteit is te bereiken met vers gemalen koffie, pads halen het niet daarbij en gaven bij mij ook minder crema. Maar misschien je moet een koffiemolen kopen, dan lijkt de rommel van het sepresso-apparaat ineens minder erg.
Overigens, fruityloop, heeft ze het niet over senseopads denk ik, maar over de beter kwaliteit pads speciaal voor espresso-apparaten.
anonieme razernist
  donderdag 12 november 2009 @ 13:56:09 #62
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_74633443
Nee, het is geen Senseo-meuk, inderdaad. Het zijn de speciale espressopads. Overigens besteld via internet.

Ik ben nog niet toe aan een koffiemolen. Ik heb al gezien dat een goeie net zo duur is als het espressoapparaat dat we net hebben gekocht.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † donderdag 12 november 2009 @ 14:23:11 #63
230491 Zith
pls tip
pi_74634334








En je hebt geen rotzooi meer Dit filmpje laat een verkeerde espressobew zien: de gebruikte koffie moet droog en damperig zijn, dit knock ik op die stang (die goed tegen stootjes kan!) en er komt een hard koekje van gebruikte koffie uit, klaar.

Verder hebben koffiemalers veel meer invloed op de kwaliteit van je potje dan de espressomachine zelf (maar ik ga je niet aanpraten om lekker veel geld uit te geven hoor )

[ Bericht 12% gewijzigd door Zith op 12-11-2009 14:34:00 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † donderdag 12 november 2009 @ 14:27:59 #64
230491 Zith
pls tip
pi_74634517
Ik ben nog steeds van plan om met 1 april iemand zo'n hard gebruikte koffiekoekje aan te bieden bij de espresso
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_74637332
Ik heb dat ding ook. Ideaal
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  donderdag 12 november 2009 @ 17:03:29 #66
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74639927


Ons koffie hoekje, niet verkeerd voor een student dacht ik.
  † In Memoriam † donderdag 12 november 2009 @ 17:27:43 #67
230491 Zith
pls tip
pi_74640623
Poets die dingen een op! En vergeet je niet te backflushen?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 12 november 2009 @ 18:02:22 #68
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74641656
quote:
Op donderdag 12 november 2009 17:27 schreef Zith het volgende:
Poets die dingen een op! En vergeet je niet te backflushen?
Normaal is het er wel schoon, maar ik had net een espresso gezet en wanneer ik koffie zet word het een soort slachtveld.

En wat is backflushen? Is dat gewoon het schoonspoelen nadat je koffie gezet hebt? Dat doe ik namelijk 1 keer per dag. Meestal 's avonds.
  † In Memoriam † donderdag 12 november 2009 @ 19:00:22 #69
230491 Zith
pls tip
pi_74643382
Toch wel erg belangrijk en zeer van invloed op je espresso... ik doe het eens per week



Kijk eens hoe veel oud spul er uit komt, dit zat allemaal in de leidingen en waterverdeler, en dit is het werk van enkele weken ofzo
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  vrijdag 13 november 2009 @ 14:08:34 #70
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74665874
quote:
Op donderdag 12 november 2009 19:00 schreef Zith het volgende:
Toch wel erg belangrijk en zeer van invloed op je espresso... ik doe het eens per week



Kijk eens hoe veel oud spul er uit komt, dit zat allemaal in de leidingen en waterverdeler, en dit is het werk van enkele weken ofzo
Bedankt voor de tip! Ik ga vanmiddag eens kijken of ik ergens zo'n dichte cup kan krijgen. Qua smaak heb ik nog niks te klagen, ben ook zeer tevreden met dit setje.
  † In Memoriam † vrijdag 13 november 2009 @ 17:07:34 #71
230491 Zith
pls tip
pi_74671085
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 14:08 schreef ynuhh het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip! Ik ga vanmiddag eens kijken of ik ergens zo'n dichte cup kan krijgen. Qua smaak heb ik nog niks te klagen, ben ook zeer tevreden met dit setje.
www.koffiewarenhuis.nl verkoopt de blindfilter en de cafiza schoonmaak spul voor redelijke prijzen (ik koop me er rot aan verschillende portalfilter uitlopen/kraantjes ). Misschien verkopen koffiespeciaalzaken dit ook. Kaldi of Simon Levelt verkopen ze niet geloof ik, kaldi heeft alleen spul voor volautomaten en daar moet je echt van af blijven.

Cafiza spul lijkt duur, maar is 566gr (je gebruikt 2 gram per keer ofzo) en enorm goed spul om je losse machine onderdelen (portafilter/waterverdelingskop/schroeven/kraantjes) die veel in aanraking komen met koffie schoon te weken. Na een tijdje merkte ik dat mn portafilterkraantjes gewoon zwart van binnen waren; oud koffievet die ranzig was geworden even weken in dat spul en de chroomlaad glimde weer als een spiegel

[ Bericht 11% gewijzigd door Zith op 13-11-2009 17:15:12 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  zaterdag 14 november 2009 @ 17:05:39 #72
197456 ytram
...dacht je!
pi_74698524
Oh leuk topic, hier kan ik nog wat van leren

Ik begin nu steeds meer over koffie te leren (had al een redelijke basiskennis) maar volgens mij kan ik hier ook nog wel het een en ander opsteken, vooral over de soorten en het thuis branden van bonen...

Een Espresso apparaat staat trouwens ook wel hoog op mijn prioriteitenlijstje maar ik moet even sparen

[ Bericht 9% gewijzigd door ytram op 14-11-2009 17:12:04 ]
- Logica brengt je van A naar B...Fantasie brengt je overal... -
pi_74846442
Backflushen met water doe ik elke avond. Met Cafiza eens in de maand. Wat ik wel doe voordat ik me blindfilter onde me machine hang is wat water erin. De cafiza wat oplossen. Blijft soms na 10x nog steeds wat korrels achter.

Deurbel ging net en wat kwamen ze brengen:

Finca Kilimanjaro Collection van Squaremile Coffee Roasters


-Finca Kilimanjaro Washed
-Finca Kilimanjaro Pulped
-Finca Kilimanjaro Natural
-Finca Kilimanjaro Cascara

Branddatum is 16-11. Ben benieuwd hoe deze koffie is. Eerst nog wat Bocca Full Blend opmaken, machine en molen schoonmaken en we kunnen aan de slag.

Voor wie a.s. zondag niks te doen heeft. We houden een Barista Jam in Utrecht. Kijk anders even hier. > > >
  † In Memoriam † donderdag 19 november 2009 @ 13:45:04 #74
230491 Zith
pls tip
pi_74849199
quote:
Op donderdag 19 november 2009 12:13 schreef HarmDommisse het volgende:
Backflushen met water doe ik elke avond. Met Cafiza eens in de maand. Wat ik wel doe voordat ik me blindfilter onde me machine hang is wat water erin. De cafiza wat oplossen. Blijft soms na 10x nog steeds wat korrels achter.

Deurbel ging net en wat kwamen ze brengen:

Finca Kilimanjaro Collection van Squaremile Coffee Roasters
[ afbeelding ]

-Finca Kilimanjaro Washed
-Finca Kilimanjaro Pulped
-Finca Kilimanjaro Natural
-Finca Kilimanjaro Cascara

Branddatum is 16-11. Ben benieuwd hoe deze koffie is. Eerst nog wat Bocca Full Blend opmaken, machine en molen schoonmaken en we kunnen aan de slag.

Voor wie a.s. zondag niks te doen heeft. We houden een Barista Jam in Utrecht. Kijk anders even hier. > > >
waar gekocht?

Ben touwens zelf van plan een echte brander te kopen (ipv popcorn popper ), iemand wat goedkopere winkels of zal ik echt over de grens moeten kijken? Iets in de trend van de Genecafe (of de genecafe zelf) want ik wil minstens 250gr in 1 keer willen branden. Geodkoopste gene cafe in NL die ik kan vinden is 335 EUR bij ongebrand

[ Bericht 4% gewijzigd door Zith op 19-11-2009 14:05:32 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_74851045
Heb de koffie bij Square Mile zelf besteld. http://shop.squaremilecoffee.com/

Misschien moet je ook eens naar de Behmor 1600 kijken. Hoor er veel positieve ervaringen over.
pi_74853808
quote:
Op donderdag 12 november 2009 17:03 schreef ynuhh het volgende:
[ afbeelding ]

Ons koffie hoekje, niet verkeerd voor een student dacht ik.
Tof

Ik heb hetzelfde apparaat, ding is echt oud volgens mij

Oh en zeker met blindfilter (en cleaner) schoonmaken. Niet schrikken van de bruine drap die eruit komt de eerste keer
  donderdag 19 november 2009 @ 17:19:04 #77
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74856446
quote:
Op donderdag 19 november 2009 16:02 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Tof

Ik heb hetzelfde apparaat, ding is echt oud volgens mij

Oh en zeker met blindfilter (en cleaner) schoonmaken. Niet schrikken van de bruine drap die eruit komt de eerste keer
Ding is redelijk op leeftijd, ik heb hem van mijn vader gekregen. Ach ik ben er tevreden mee en ik heb vrijdag meteen een blindfilter gekocht. Er kwam inderdaad best wat drek uit.
pi_74857358
quote:
Op donderdag 19 november 2009 17:19 schreef ynuhh het volgende:

[..]

Ding is redelijk op leeftijd, ik heb hem van mijn vader gekregen. Ach ik ben er tevreden mee en ik heb vrijdag meteen een blindfilter gekocht. Er kwam inderdaad best wat drek uit.
Die dingen zijn zo solide gebouwd zonder al teveel poespas dat het met af en toe onderhoud een leven mee moet kunnen gaan, mooi erfstuk dus
  donderdag 26 november 2009 @ 17:03:10 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75025441
Gisteren Keniaanse Arabica gebrandt, vandaag espresso van gemaakt. Is lekker, maar het branden écht goed te doen is nog een aardige klus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 november 2009 @ 17:05:35 #80
230491 Zith
pls tip
pi_75025534
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gisteren Keniaanse Arabica gebrandt, vandaag espresso van gemaakt. Is lekker, maar het branden écht goed te doen is nog een aardige klus.
Ik heb dan ook de Behmor 1600 gekocht (en blijkbaar de bel niet gehoord vanochtend, want de bezorger liet een briefje na ), kan ik eindelijk gewoon 450 gr in 1 keer branden met erg veel controle

*want mn popcorn popper begaf het
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 26 november 2009 @ 17:10:57 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75025693
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:05 schreef Zith het volgende:

[..]

Ik heb dan ook de Behmor 1600 gekocht (en blijkbaar de bel niet gehoord vanochtend, want de bezorger liet een briefje na ), kan ik eindelijk gewoon 450 gr in 1 keer branden met erg veel controle

*want mn popcorn popper begaf het
je zou de postbodes de kost moetten geven die pakjes niet meenemen, en kaartjes schrijven. Ik was een keer in de hal bezig, klepperdeklepper, kaartje in de bus.
Ik de deur open en de postbode aangesproken, had ie het helemaal niet bij zich.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75026800
Gebeurt hier ook wel eens, echt klootzakken zijn het die dat doen. Ben je de hele dag thuis en ligt er toch zo'n briefje.
Ik weet het ook niet
  donderdag 26 november 2009 @ 17:48:13 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75026884
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:45 schreef Dunckie het volgende:
Gebeurt hier ook wel eens, echt klootzakken zijn het die dat doen. Ben je de hele dag thuis en ligt er toch zo'n briefje.
Toen de lotto gratis loten verstuurde hoorde ik van een bevriende sigarenboer dat een aantal postbodes met hele bosjes kwamen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75027425
quote:
Op donderdag 26 november 2009 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Toen de lotto gratis loten verstuurde hoorde ik van een bevriende sigarenboer dat een aantal postbodes met hele bosjes kwamen.
Dat is in elke bedrijfstak wel eens het geval. NS conducteurs hadden altijd van die koffiebonnen om als goedmakertje uit te delen bij vertraging, die gasten kochten dus ook nooit zelf een kop koffie.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_75027529
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte

Alvast dank
  donderdag 26 november 2009 @ 18:12:26 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75027644
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte

Alvast dank
Fijner malen
veel (goedkope) molens kunnen gewoon niet fijn genoeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75027873
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fijner malen
veel (goedkope) molens kunnen gewoon niet fijn genoeg
Ik zit al zo'n beetje het fijnste wat mogelijk is met de molen. Goedkoop was die zeker niet, is een Faema horeca maler. Wat dan wel zou kunnen is dat de maalschijven versleten zijn, aangezien dat ding ook al uit het jaar kruik komt of zit er geen verband tussen versleten maalschijven en fijnheid?
  † In Memoriam † donderdag 26 november 2009 @ 18:25:44 #88
230491 Zith
pls tip
pi_75028082
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:19 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik zit al zo'n beetje het fijnste wat mogelijk is met de molen. Goedkoop was die zeker niet, is een Faema horeca maler. Wat dan wel zou kunnen is dat de maalschijven versleten zijn, aangezien dat ding ook al uit het jaar kruik komt of zit er geen verband tussen versleten maalschijven en fijnheid?
Haar de maalschijf er eens uit en voel of er nog genoeg relief is, je vingers moeten er een beetje aan blijven haken zeg maar.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_75028266
Ik heb em toch nog een tandje fijner gekregen. Doorlooptijd is nu wel goed (25sec), cremalaag ziet er goed uit en ook de smaak is goed. Alleen blijft de koffie in het filterbakje 'nat'
  † In Memoriam † donderdag 26 november 2009 @ 18:38:51 #90
230491 Zith
pls tip
pi_75028431
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:32 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb em toch nog een tandje fijner gekregen. Doorlooptijd is nu wel goed (25sec), cremalaag ziet er goed uit en ook de smaak is goed. Alleen blijft de koffie in het filterbakje 'nat'
je vult hem wel genoeg?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_75028455
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:38 schreef Zith het volgende:

[..]

je vult hem wel genoeg?
ik denk eerder misschien wel te vol. Zal daar eens naar kijken. Wat is een goede hoeveelheid, of verschilt dat? Ik doe het nu een beetje op gevoel, meestal vullen tot het randje en dan aandrukken.

Maar in de maler zit zo'n doseer ding en ik gebruik zeg maar 2,5/3 van die vakjes
pi_75038474
Tot het randje vullen, dan goed aanstampen, daar zijn zelfs speciale duw-dingetjes (jaja..) voor, en dan nog weer wat erbij en nog eens aanduwen, pas dan zit het ding vol genoeg.
Ik weet het ook niet
pi_75039438
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte

Alvast dank
Een hele droge puck is geen doel op zichzelf, zeker niet bij de Sylvia.
Hier staan nog wat tips, zoals er zoveel staan, ik neem aan dat je er al een paar bekeken hebt, anders zoek eens op filmpjes FAQ's en fansites.

[ Bericht 4% gewijzigd door NoCigar op 26-11-2009 23:42:14 ]
anonieme razernist
  † In Memoriam † donderdag 26 november 2009 @ 23:36:17 #94
230491 Zith
pls tip
pi_75040307
quote:
Op donderdag 26 november 2009 22:50 schreef Dunckie het volgende:
Tot het randje vullen, dan goed aanstampen, daar zijn zelfs speciale duw-dingetjes (jaja..) voor, en dan nog weer wat erbij en nog eens aanduwen, pas dan zit het ding vol genoeg.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_75040447
quote:
Op donderdag 26 november 2009 23:36 schreef Zith het volgende:

[..]

En dan krijg je twee druppeltjes zwarte substantie. Heerlijk voor de liefhebber .
anonieme razernist
pi_75040563
quote:
Op donderdag 26 november 2009 23:36 schreef Zith het volgende:

[..]


Ja, lijkt me ook niet nee.

Anyway, heb verder geëxperimenteerd. Maler staat nu op z'n fijnst. Als ik de koffie aangedrukt heb staat het ongeveer een 8-10mm onder de rand van het filterbakje. Doorlooptijd +/-25 seconde. Smaak is goed

Alleen de puk blijft dus drassig, ik laat het er maar bij
pi_75049328
Te natte puck. Iets meer doseren en iets grover malen.

Maar ik zou me er niet te druk om maken als het resultaat goed is.
pi_75049503
Ik doe ook nooit zo moeilijk over een natte kledder. Tuurlijk, een mooi droog puckje klopt makkelijker weg, en je hebt je filterhouder sneller weer klaar voor de volgende shot. Maar als er wat drab aan blijft hangen, dan maar vaker afspoelen en het aanrecht en tegelwerk ontdoen van koffiemodder.

t gekke is dat ik vaak twee precies hetzelfde smakende espresso's zet, terwijl de ene puck nat en de andere droog is.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_75050519
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 11:32 schreef HarmDommisse het volgende:
Te natte puck. Iets meer doseren en iets grover malen.

Maar ik zou me er niet te druk om maken als het resultaat goed is.
Bij grover malen heb ik dus weer een te snelle doorloop.

Maar goed, de smaak is goed nu, lekker sterk, niet bitter
pi_75053354
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 12:01 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Bij grover malen heb ik dus weer een te snelle doorloop.

Maar goed, de smaak is goed nu, lekker sterk, niet bitter
Ja maar niet als je wat meer doseert.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')