abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 14 februari 2010 @ 19:09:32 #201
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77991958
Net weer gemaakt en het heeft weer goed gesmaakt

@Rienie heb je het recept voor unagi nigiri voor mij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_78010928
Had ook sushi gemaakt met 6 vrienden.. voor de fun.. iedereen mocht er instoppe wat ie wou

Tsubasa o hirake..
pi_78082265
En wat is er dan zoal ingegaan? Nog rare combinaties gemaakt die uiteindelijk toch wel erg lekker waren?

En wat betreft de latex handschoenen.. Had ik nog niet bij stil gestaan dat ze zo stonken Maar ik zal t zeker onthouden..
pi_78087794
Waarom latex handschoenen? Wij hebben gewoon en kommetje met rijstazijn aangelengd met water naast ons staan. Begint het irritant te plakken? Hup, hand er kort in en je haalt het er zo af.

Trouwens lang geen sushi meer gemaakt voor ons doen. Dit weekend gaat het er ook niet van komen, dan gaan we okonomiyaki eens proberen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_78091599
Iemand uit mijn klas had sushi mee naar hoorcollege. Dát was geniaal lekker!
simpele vulling (komkommer en surimi) maar echt lekker. Hij kookt 2 gekneusde teentjes knoflook, samen met azijn, suiker en zout mee met de rijst. Klinkt niet heel apart maar het was heel anders maar zó lekker!

Oh trouwens, maken jullie ook altijd de hele noribladeren nat, of alleen het randje om vast te plakken? Helemaal natmaken is veel makkelijker weg te kauwen heb ik gemerkt
pi_78092531
Ik maak ze een beetje nat bij de randen als het nodig is. Meestal plakt het al prima door de rijst zelf.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_78097009
Ik wil binnekort ook zelf gaan maken.. Maar moet ik gerookte zalm of gewone plakken zalm kopen voor de sake sushi's?

Iemand trouwens het recept van ebi tempura?
pi_78109225
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 23:41 schreef rioohhh het volgende:
En wat is er dan zoal ingegaan? Nog rare combinaties gemaakt die uiteindelijk toch wel erg lekker waren?

En wat betreft de latex handschoenen.. Had ik nog niet bij stil gestaan dat ze zo stonken Maar ik zal t zeker onthouden..
goh allemaal verschillende dingen gingen er in zoals:

rauwe tonijn
Rauwe zalm
avocado
komkommer
mango
Ei
wasabi

etc
Tsubasa o hirake..
pi_78185330
quote:
Op zondag 14 februari 2010 19:09 schreef Martijn_77 het volgende:
Net weer gemaakt en het heeft weer goed gesmaakt

@Rienie heb je het recept voor unagi nigiri voor mij?
Sorry voor de late reactie, maar die heb ik zeker voor je

Ik had wel bij de toko een flesje 'unagi' saus gehaald, maar je kunt dit ook zelf maken.

ik heb wel het recept aangepast, ipv geperste sushi heb ik er gewoon nigiri van gemaakt. En ik heb gerookte paling gebruikt, die is al voorgegaard. Maar ik zal gewoon letterlijk het boekje quoten.

Uit het boekje: Simpelweg Lekker SUSHI door Parragon Books
quote:
geperste sushi's van geglaceerde paling

Ingredienten
voor 10 stuks
350 g verse vette palingfilet zonder vel, in stukken van ca 6cm
1 el olie
2-3 el mirrin of zoete sherry
2-3 el lichte sojasaus
1/2 portie versgekookte sushirijst (=300 gram)
Japanse sojasaus, ingemaakte gemver en wasabipasta voor erbij.

bereiding
1 verwarm de grill op de hoogste stand. Sla de stukken palingfilet plat met een hakmes en wrijf ze in met olie. Grill ze ongeveer 5 minuten aan elke kant onder de hete grill.

2. Meng de mirin of sgerry met de soasaus in een pannetje, breng het mengsel aan de kook en neem het van het vuur. Doop de stukken gegrilde paling in de saus en grill ze opnieuw tot het glazuur is opgedroogd. Doop ze opnieuw in de suaus en grill opnieuw. Herhaal dit tot de saus is opgebruikt.

3. Bevochtig een sushipers omhoog om te voorkomen dat de rijst blijft kleven.

4. Snijdt de paling in de lengte in repen. Verdeel de repen gelijkmatig over de bodem van de sushipers. Verspreid de helft van de rijst erover en druk alles met het deksel van de pers omlaag.

5. Trek de zijkanten van de sushipers omhoog terwijl u het deksel met uw duimen omlaag houdt. Keer de sushiplak op een snijplank zodat de vis bovenop komt. Snijd de plak met een nat, zeer scherp mes in 5 gelijke stukken. Veek het mes steeds af met een vochtige doek. Herhaal het proces vanaf stap 3 zodat u 10 stukjes krijgt. Serveer de sushi's met sojasaus, ingemaakte gember en wasabi.
wat ik zelf dus anders heb gedaan is ipv te persen de sushi nigiri te maken met een reepje nori eromheen. En ipv rauwe paling, gerookte genomen, die hoef je dan ook maar korter te grillen, tenzij je ze verkoold wilt hebben haha. Ook had ik kant en klare saus maar ik had 6 el aangehouden.
pi_78186859
Net bij de albert heijn een stukje sushi geproefd die door zo'n ah 'kok' gemaakt was.
Echt heel vies. De rijst was hard, en het smaakte echt voor geen meter.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_78187447
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 15:28 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Net bij de albert heijn een stukje sushi geproefd die door zo'n ah 'kok' gemaakt was.
Echt heel vies. De rijst was hard, en het smaakte echt voor geen meter.
Ik heb de AH dan ook nooit kunnen betrappen op enige sushiwaardige kwaliteit.
Rijst te hard -> deksel van de pan gehad/verkeerde rijst/ te lang gewacht na het koken van de rijst.
Nergens naar smaken-> niet gekookt met dashi/geen rijstazijn of ander mengsel.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_78187534
Hier wordt het eigenlijk wel weer eens tijd voor idd.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_78187669
Ik heb het ook lang niet meer gemaakt. Dit weekend wilde ik me eens aan Okonomiyaki wagen. Die saus is zo lekker
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_78473181
Dit weekend gaat het er eindelijk van komen..

Weet iemand of de markt in Rotterdam ook alle sushi benodigheden verkoopt?
  Designer vrijdag 26 februari 2010 @ 12:10:19 #215
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_78475087
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 11:27 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
Dit weekend gaat het er eindelijk van komen..

Weet iemand of de markt in Rotterdam ook alle sushi benodigheden verkoopt?
de markt in rotterdam ken ik niet, maar ik weet dat er een toko zit in het alexandrium, en aan de parkhaven (die chinese boot, schijnt erg groot te zijn, ik wil er nog eens heen )

en verder zit de west-kruiskade vol met dat soort winkeltjes dacht ik

maar de markt weet ik niet
🐙
  vrijdag 26 februari 2010 @ 12:12:32 #216
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_78475179
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 15:48 schreef Pheno het volgende:
Ik heb het ook lang niet meer gemaakt. Dit weekend wilde ik me eens aan Okonomiyaki wagen. Die saus is zo lekker
Mag ik bij je komen eten?
Dat ziet dr echt lekker uit zeg!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 26 februari 2010 @ 13:12:19 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78477654
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 11:27 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
Weet iemand of de markt in Rotterdam ook alle sushi benodigheden verkoopt?


Nooit zoiets gezien op de markt, maar vlakbij de markt zit Kazaguruma (klik voor meer info)
Die heeft vast alles wat je nodig hebt.
pi_78477865
ergens volgende week gaan we ook maar weer eens aan de sushi

gaan in ondertrouw woensdag en willen dat wel een klein beetje vieren, al is het maar administratieve rompslomp
Ja doei.
pi_78478381
De toko's ken ik, maar aangezien ik toch vis wil halen op de markt.. en de Kruiskade en Chinese boot uit de buurt liggen..

Maar dan maar een ommetje maken..
  Designer vrijdag 26 februari 2010 @ 13:37:08 #220
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_78478737
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 13:28 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:
De toko's ken ik, maar aangezien ik toch vis wil halen op de markt.. en de Kruiskade en Chinese boot uit de buurt liggen..

Maar dan maar een ommetje maken..
uit de buurt is relatief, ik ga naar die plekken vanuit maassluis...
🐙
pi_78480107
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 13:37 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

uit de buurt is relatief, ik ga naar die plekken vanuit maassluis...
Ik moet alles met het OV doen, weet niet hoe dat bij jou zit
  Designer vrijdag 26 februari 2010 @ 14:23:17 #222
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_78480367
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 14:15 schreef Zonnestraaltje86 het volgende:

[..]

Ik moet alles met het OV doen, weet niet hoe dat bij jou zit
ik ook hoor
🐙
  vrijdag 26 februari 2010 @ 14:57:51 #223
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78481635
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 13:16 schreef motorbloempje het volgende:
ergens volgende week gaan we ook maar weer eens aan de sushi

gaan in ondertrouw woensdag en willen dat wel een klein beetje vieren, al is het maar administratieve rompslomp
Gefeliciteerd! Je moet alles vieren hoor! Al is het alleen maar om een goeie reden te hebben om sushi te maken

Ik maak nog regelmatig sushi. Twee keer per maand ongeveer. Maar ik ben een beetje door mijn ideeen heen. Binnenkort maar weer eens goed dit topic doorspitten voor nieuwe recepten. Dat Okonomiyaki klinkt ook wel goed maar daar heb je een aantal ingredienten voor nodig waarvan ik niet weet of ik daar aan kan komen.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_78481665
Als ik er hier aan kan komen, dan kan iedereen het
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 26 februari 2010 @ 15:17:26 #225
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78482341
Ik moet eerst eens uitzoeken wat ik nodig heb
Ik ga wel eens naar die toko tegenover de Makro in Amsterdam. Daar zocht ik laatst iets wat ze niet hadden. Viel me een beetje tegen. Dus ik moet op zoek naar betrouwbaar alternatief.

Eerste zoekpoging is al positief: "Tempuramix en de ingredienten met * zijn verkrijgbaar bij een Japanse of Oosterse winkel. Is zon winkel niet bij u in de buurt, dan kunt u Yam aardappelen vervangen door zoete aardappel, Japanse gember door verse gember, tongatsu saus door Curry Gewurz van Heinz en aonori door gedroogde peterselie."

Maar we gaan natuurlijk voor de originele ingredienten!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:29:43 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78485299
Het is geen yam aardappel die je nodig hebt, maar mountain yam. Dat is iets compleet anders.
Het is geen tonkatsu saus die je nodig hebt maar okonomiyaki saus!
Ik zou er geen tempuramix inmieteren maar bapaomeel. En als je geen aonori kunt vinden zou ik dat niet vervangen door peterselie, maar wat verkruimelde nori.

Waar haal jij je recept vandaan zeg?

En oja, bij de Wah Nam Hong en/of de Oriental tegenover de macro kun je deze ingredienten echt wel vinden.
pi_78485686
Tonkatsu kan ook, als je geen okonomiyakisaus kan krijgen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:41:32 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78485800
Ja, maar je zoekt gewoon eerst de goeie saus en dat is okonomiyaki, niet tonkatsu.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:06:41 #229
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78486736
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:29 schreef RobinOok het volgende:
Het is geen yam aardappel die je nodig hebt, maar mountain yam. Dat is iets compleet anders.
Het is geen tonkatsu saus die je nodig hebt maar okonomiyaki saus!
Ik zou er geen tempuramix inmieteren maar bapaomeel. En als je geen aonori kunt vinden zou ik dat niet vervangen door peterselie, maar wat verkruimelde nori.

Waar haal jij je recept vandaan zeg?

En oja, bij de Wah Nam Hong en/of de Oriental tegenover de macro kun je deze ingredienten echt wel vinden.
Aha, kijk, dat is toch heel wat anders.

Dankjewel voor de tips. Volgende week lekker een weekje vrij, eens kijken of ik in de buurt van de Makro kom.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:20:44 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78487240
You're welcome. Ik hou nu eenmaal van moeien en beter weten.
pi_78499996
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar je zoekt gewoon eerst de goeie saus en dat is okonomiyaki, niet tonkatsu.
Hier niet te vinden
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 26 februari 2010 @ 22:54:34 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78501507
Hier in R'dam en daar in A'dam wel hoor.

Maar nogmaals, het gaat om het principe. Ik haat het ook als chinese recepten meteen al overgaan op de sherry, in plaats van aan te geven dat dat EVENTUEEL een substituut is voor shaoxing rijstwijn. Of een indisch recept met laurierblad ipv aan te geven dat dat eventueel een substituut is voor salaam. Zo leren mensen het nooit.
pi_78512138
Dat is wat anders. Ik weet niet welk recept ze heeft genomen, maar er stonden wat rare dingen in. Hier in de omgeving zal ik wel moeten zoeken naar vervangende ingrediënten want de enige grote toko is in Arnhem. Nijmegen heeft helemaal niets fatsoenlijks.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 11:56:57 #234
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78515172
Receptje via smulweb, eerste recept wat ik via google tegenkwam:
http://www.smulweb.nl/475962/koken/recept/Okonomiyaki

Ik ga nu maar af op dit recept:
http://tokowijzer.wordpress.com/2010/01/29/nagaimo/

Goeie keus?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 12:45:19 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78516469
Hihi, je laatste link is mijn eigen recept, tuurlijk is dat een goeie keus!
Nouja, niet eigen, want ik gebruikte het beslag uit dat filmpje van Cooking with dogs:





Wat er allemaal door bovenstaande okonomiyaki ging staat hier: klik
(in het kort: spitskool, tauge, paprika, garnalen, lente-ui, indische uitjes en ei erdoor. En ontbijtspek, okonomiyaki saus, kewpie mayonaise en bonito flakes bovenop)
(meer foto's mbt okonomiyaki: hier)

En over die tempura-beslag-druppel-dingen uit dat eerste linkje, ik las ergens van een japanner dat die tempurastukjes erin gaan voor de "frituursmaak", ze blijven niet crispy of zo. Dus dat lijkt me teveel gedoe om zelf te maken met te weinig resultaat. (in Japan koop je die kant en klaar) Een andere jap gooide er verkruimelde chips in. Ikzelf vind gefrituurde indische uitjes wel een leuk substituut. Maar goed, op het beslag na is het de bedoeling dat iedereen er zelf in doet wat ie lekker lijkt of toevallig in huis heeft.

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 27-02-2010 12:59:35 ]
pi_78516521
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef mmascha het volgende:
Receptje via smulweb, eerste recept wat ik via google tegenkwam:
http://www.smulweb.nl/475962/koken/recept/Okonomiyaki

Ik ga nu maar af op dit recept:
http://tokowijzer.wordpress.com/2010/01/29/nagaimo/

Goeie keus?
Dat zal RobinOok wel zeggen, het is zijn eigen site

Edit, ah daar was ie al
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 12:58:35 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78523848
ik ga vanavond ook weer sushi maken

ik heb even een vraagje: ik heb van die gele wortel (preserved radish) gekocht ... maar dat is altijd zo ontzettend veel .. ik vroeg me dus af of je deze ook gewoon in kan vriezen? Kan ik er mooie porties van maken voor volgende keer
pi_78524093
Daikon? Ja hoor
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 17:22:44 #240
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_78524300
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 12:45 schreef RobinOok het volgende:
Hihi, je laatste link is mijn eigen recept, tuurlijk is dat een goeie keus!

Nou ja, dat is ook stom toeval(top site trouwens, gebruik ik wel eens vaker als naslagwerk maar voor dit recept had ik er nog niet aan gedacht). Maar dan zit ik iig goed. Ik ga je overige tips en info eens goed doorlezen en een boodschappenlijstje maken.
Ik krijg er trek van

Die gefrituurde tempura-druppels gebruik ik ook wel een in een sushirol. Lekker knapperig maar idd alleen lekker als je um direct eet want het is snel slap. Net als tempura-garnalen in een rol, dat is echt mijn favoriet!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 17:53:44 #241
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_78525162
Ik heb donderdag sinds lange tijd weer eens zelf sushi gemaakt en dat was weer heerlijk Van de week wil ik het nog een keertje doen, heb nog wat surimi over
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_78527851
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 17:15 schreef Pheno het volgende:
Daikon? Ja hoor
Op de verpakking staat Takuan? Aan google te zien is dat een andere?

Deze:


De verpakking is inmiddels open uiteraard de sushi was erg goed gelukt deze keer, alleen zoals altijd erg veel dus morgen heb ik ook nog
pi_78527968
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Op de verpakking staat Takuan? Aan google te zien is dat een andere?

Deze:
[ afbeelding ]

De verpakking is inmiddels open uiteraard de sushi was erg goed gelukt deze keer, alleen zoals altijd erg veel dus morgen heb ik ook nog
Als ik op Takuan google, dan staat dat het ook in de vriezer kan

Het schijnt ook Daikon te zijn, maar dan pickled
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zaterdag 27 februari 2010 @ 19:36:43 #244
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_78528410
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:23 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Op de verpakking staat Takuan? Aan google te zien is dat een andere?

Deze:
[ afbeelding ]

De verpakking is inmiddels open uiteraard de sushi was erg goed gelukt deze keer, alleen zoals altijd erg veel dus morgen heb ik ook nog
Waar heb j die gehaald is ik vragen mag?

Ben er ook naar opzoek
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_78549090
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:36 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Waar heb j die gehaald is ik vragen mag?

Ben er ook naar opzoek
Bij de toko bij ons in de buurt (Eindhoven - Woenselse markt), de goedkoopste daar de winkel is een soort Aldi, met overal dozen en je kkunt bijna niet door het gangpad lopen, maar ze hebben alles en niet te duur Het ligt bij ons in een Sushi hoekje, samen met die roze gember, nori enz.
  zondag 28 februari 2010 @ 13:29:22 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78549928
Cheung Kong?
Ik vind die heel wat gezelliger dan een Aldi hoor.
pi_78562962
Nee das de andere (en de duurdere ) das die met dat zaakje voorin ... Een stukje terug zit nog een andere, is een stukje kleiner maar net zoveel producten volgens mij
  zondag 28 februari 2010 @ 20:27:40 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78564600
Ooh, wacht! Deze!

Sang Lee Superstore
Woenselse Markt 17-a
5612 CR Eindhoven
Tel. 040-2430456

Daar ben ik nog niet langs geweest. Had ooit een rondje toko's in Eindhoven gedaan maar wist toen niet dat Sang Lee er ook nog was. En was het ook weer vergeten ook.
pi_78567817
Die denk ik ja ze hebben echt heel veel maar mooi ingericht is anders en alleen degene achter de kassa spreek nederlands, is heel handig als je voor de eerste keer sushi spullen gaat halen ...
pi_79216169
Zo, waarom is dit topic dood. Met de lente voor de deur krijg ik meer zin in sushi dan in de winter het geval was. Nori, sushi rijst, rijstazijn, wasabi en kikomani present. Nu nog morgen verse zalm, tonijn en surimi scoren en oh ja sesamzaadjes. Gaan we eens wat lekkers maken denk ik zo
pi_79217905
Vorige week misosoep en sashime "gemaakt"
Het was heerlijk, heb er een foto van maar eigenlijk ziet het er gewoon niet uit dus denk niet dat ik die ga posten.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 28 april 2010 @ 13:58:26 #252
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_80803637
Vrijdag voor het eerst sushi maken, ook wat sashimi erbij.

We zijn er gek op maar het is zo duur om te laten brengen. Nu zelf proberen te maken. Straks naar de toko wat ingrediënten halen
pi_80808481
quote:
Op woensdag 28 april 2010 13:58 schreef -Bubseltje- het volgende:
Vrijdag voor het eerst sushi maken, ook wat sashimi erbij.

We zijn er gek op maar het is zo duur om te laten brengen. Nu zelf proberen te maken. Straks naar de toko wat ingrediënten halen
Succes er mee! Het is helemaal niet zo moeilijk als dat sommige mensen denken.. Je moet gewoon ff de 'slag' krijgen dan rol je ze zo in elkaar
  woensdag 28 april 2010 @ 17:05:31 #254
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_80810406
En dan wil je nooit meer anders!

Ik maak het ook nog regelmatig. Niet echt spannende dingen maar meer de standaard rollen die ik gewoon lekker vind. Ik neem me al een hele tijd voor weer eens wat anders te proberen maar ik kom steeds op het zelfde uit.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_81287279
Ik ga zo sushi maken, maar ik heb echt geen flauw idee welke . Luxeprobleem!
  dinsdag 11 mei 2010 @ 11:21:51 #256
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_81288241
Afgelopen zaterdag op een vrijgezellenfeest een berg sushi gemaakt met wat andere dames Dat was een groot succes Maar 2 van die dames hadden een malletje, daar stopten ze dan rijst en vulling in en dat ging dan in het nori vel, een mooi kant en klaar rond dingetje. Op zich wel handig, maar tijdbesparend is het niet echt, je rolletjes worden er alleen wat kleiner en mooier rond van Heb wel de nigiri vormpjes kunnen testen, dat is toch wel ideaal! En van een van de andere dames de inside out roll geleerd, dat is ook best tof, ziet er in elk geval super uit
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 12:47:36 #257
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81291626
sushi rollen met malletjes...
🐙
  Moderator dinsdag 11 mei 2010 @ 12:49:24 #258
155227 crew  Guppy
dus
pi_81291702
Nou ja, waarom niet?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 11 mei 2010 @ 14:31:31 #259
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_81296252
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 10:51 schreef TC_Artemis het volgende:
Ik ga zo sushi maken, maar ik heb echt geen flauw idee welke . Luxeprobleem!
Waar kunnen we uit kiezen?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  dinsdag 11 mei 2010 @ 14:36:08 #260
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_81296490
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 12:47 schreef DeZwabber het volgende:
sushi rollen met malletjes...
Ieder z'n ding toch? En ze worden niet voor niets bij de toko verkocht Mijn voorkeur heeft het ook niet, maar het waren echt prachtige kleine rondjes geworden, dat was me met de hand niet gelukt zo klein...
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 14:40:10 #261
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81296714
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 14:36 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ieder z'n ding toch? En ze worden niet voor niets bij de toko verkocht Mijn voorkeur heeft het ook niet, maar het waren echt prachtige kleine rondjes geworden, dat was me met de hand niet gelukt zo klein...
oh zo erg is het natuurlijk ook weer niet, maar vind het eigenlijk een beetje valsspelen
🐙
  Moderator dinsdag 11 mei 2010 @ 15:07:33 #262
155227 crew  Guppy
dus
pi_81297990
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 14:40 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

oh zo erg is het natuurlijk ook weer niet, maar vind het eigenlijk een beetje valsspelen
Hahaha, dat is natuurlijk wel zo Maar het is wel makkelijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 15:31:50 #263
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81299109
ironisch genoeg had ik gister dus een slechte roldag





maar ze waren wel lekker
🐙
  dinsdag 11 mei 2010 @ 16:48:58 #264
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_81303035
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 15:31 schreef DeZwabber het volgende:
ironisch genoeg had ik gister dus een slechte roldag

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

maar ze waren wel lekker
Ik vind ze er best mooi uitzien, maar vooral smakelijk Wanneer komt de sushi-meet?
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_81306138
Sushi

Ik krijg spontaan trek van dit topic..
  Designer dinsdag 11 mei 2010 @ 18:54:57 #266
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_81308096
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 16:48 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ik vind ze er best mooi uitzien, maar vooral smakelijk Wanneer komt de sushi-meet?
bij de kleine zit de vulling niet in het midden en de grote moeten strakker gerold

normaal zien ze er zo uit, je kan zien dat de vulling er strakker in gerold zit

🐙
pi_84420373
Wordt er geen eigengemaakte Sushi meer genuttigd.... ;)
pi_84420904
Genoeg
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_84421415
En nog iets geprobeerd wat niet onmogelijk bleek te zijn.... >:)

Nog leuke recepten of iets super lekkers ontdekt toevallig?
pi_84718593
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.

De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.

vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.

waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?

aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed :D
pi_84818253
Sushi met een tempura garnaal!
Super lekker! Als je eens wat anders wilt.
Vorig jaar in het enige sushirestaurant van Venetie gegeten. hmmm :Y)
  Designer woensdag 4 augustus 2010 @ 11:35:32 #272
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_84845879
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 22:17 schreef Rienie het volgende:
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.

De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.

vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.

waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?

aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed :D
als er nog iets hards in de rijst zit is hij nog niet gaar, dus moet hij even doorkoken

is je water dan al op? dan doe je er de volgende keer iets meer water bij :

gewoon experimenteren met iets langer laten staan en misschien iets meer water :P
🐙
pi_84855619
oke! bedankt. Het water was al op ja.. mijn kookplaat gaat waarschijnlijk harder dan de gasplaat. Naja ik probeer het gewoon nog een keer binnenkort :)
pi_84860560
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 22:17 schreef Rienie het volgende:
Pheno: Ik gebruikte toen ik bij mijn ouders woonde altijd jouw recept en dan had ik perfecte rijst, waarvoor dank haha. Maar nu woon ik op mezelf en vandaag maakte ik sushi en er ging dus iets verkeerd.

De rijst was namelijk niet helemaal gaar vanbinnen, zat een bite aan zeg maar, plakte ook niet goed.
Hier heb ik een kookplaat en ik had de temperatuur op stand 1 gezet, water en rijst verhouding 1:1 dit zorgde voor echt harde rijst.

vervolgens nog eens geprobeerd, nu meer water dan rijst en stand op 2 het was wel iets beter maar nog steeds niet zo zacht en fluffy zoals ik eerst altijd had.

waar gaat het nu mis? moet ik toch meer water hebben? Ligt het aan de pan? Te grote pan voor 200 gram rijst en 200 gram water?

aangezien jij wat mij betreft expert bent kun je me wellicht helpen, dan is mijn sushi in het vervolg weer goed :D
Sorry voor het late reageren, ik heb het wat druk, en expert, nou ja, er zijn nog geen doden gevallen :P

Wat ik meestal doe is zorgen dat de rijst net onder water ligt, met een klein extra laagje water dus. Ik heb het nog nooit gemeten hoeveel verhouding dat is. Ik heb ook een klein pannetje, zodat de rijst zichzelf gaar kan maken, ik denk dat als je een grote pan neemt, dat het te verspreid ligt en dus sneller al afkoelt, maar dat is mijn gedachtekronkel.

Niet te vaak de deksel optillen, eigenlijk gewoon niet, dat helpt ook.
Water koken, rijst erbij, 1 minuut even laten koken, 19~20 minuten zachtjes koken (laagste stand) en daarna 15 minuten laten na-garen, vuur dus uit.

Laat me maar weten of het helpt :)
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_84909894
Vandaag weer sushi gemaakt!! Het smaakte enorm goed:-)
pi_85087419
quote:
Op woensdag 4 augustus 2010 17:48 schreef Pheno het volgende:

[..]

Sorry voor het late reageren, ik heb het wat druk, en expert, nou ja, er zijn nog geen doden gevallen :P

Wat ik meestal doe is [..]
ik denk dat het dan een te grote pan was.. voor de hoeveelheid rijst. Ik ga het binnenkort nog eens proberen met een pan die meer in verhouding staat met de rijst. :)
pi_85088114
Wat ik meestal aanhoud voor de verhouding rijst / water is één vingerkootje water boven de rijst uit.. Eigenlijk nooit gehad dat dat niet goed was.

Of je koopt een goedkope rijstkoker.. Moet t ook mee lukken ;)
pi_85274599
nog nooit problemen gehad met rijst koken :@

gisteren weer sushi gemaakt met simpele ingredienten:

japanse omelet, surimi, tonijnsalade en gerookte zalm

bosuitje voor de knapperigheid.. omnomnom :9
Ja doei.
pi_85358427
Vandaag den 3e poging. Vorige keer had ik geen suiker en zout gedaan bij mijn rijstazijn en ook niet opgewarmd. Verder had ik wél het deksel van de rijstpan open gedaan etc. etc.

Vandaag moet het goed gaan. En ik maak vandaag ook inarizushi.
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
pi_85358760
ik heb m'n rijstazijn nog nooit opgewarmd :?
Ja doei.
pi_85358798
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 18:39 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb m'n rijstazijn nog nooit opgewarmd :?
In sommige vids doen ze dat. Check deze maar:

Bij minuut 2.
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
pi_85359992
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 18:39 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb m'n rijstazijn nog nooit opgewarmd :?
Ik wel, maar meer om de suiker goed te doen mengen :) Nodig? Vast niet, maar ik ben lui als het op mengen aan komt :D
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  maandag 16 augustus 2010 @ 19:14:30 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85360080
Ja, ik denk ook dat dat is om 't zout en suiker op te lossen. :Y
pi_85360266
Elke video zegt ook weer iets anders :(. Bij sommige moet je het wassen en wel 40 minuten laten rusten om het vervolgens te mogen koken. Verder als ik het goed begrijp moet je het als het water kookt , slechts 1 minuut daarin laten koken en dan 15 minuten (tot het water op is) op laagste stand?
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
pi_85360636
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 19:18 schreef Lord_Horatio het volgende:
Elke video zegt ook weer iets anders :(. Bij sommige moet je het wassen en wel 40 minuten laten rusten om het vervolgens te mogen koken. Verder als ik het goed begrijp moet je het als het water kookt , slechts 1 minuut daarin laten koken en dan 15 minuten (tot het water op is) op laagste stand?
dat laatste doe ik wel. en ik laat het ook meestal even drogen, maar in een ruime vergiet, dus dat is sneller dan 40 minuten :)

Voor de rest gebruik ik een theelepeltje dashi in het kookwater.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_85360902
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 19:27 schreef Pheno het volgende:

[..]

dat laatste doe ik wel. en ik laat het ook meestal even drogen, maar in een ruime vergiet, dus dat is sneller dan 40 minuten :)

Voor de rest gebruik ik een theelepeltje dashi in het kookwater.
Ik heb geen dashi denk ik. Wat is dat precies :(.
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
pi_85363617
Jongens ik heb nu Inari sushi (tofu zakjes). De verpakking opengemaakt en het zit in een soort aliminiumzakje. Nu zag ik in een youtube video dat die gozer een met het zakje en al in kokend water deed. Ik vroeg me af of iemand hiermee ervaring heeft?>
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
pi_85363712
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 19:12 schreef Pheno het volgende:

[..]

Ik wel, maar meer om de suiker goed te doen mengen :) Nodig? Vast niet, maar ik ben lui als het op mengen aan komt :D
ik gooi het zooitje altijd vrij snel in 't proces bij elkaar, zodat 't rustig al wat op kan lossen, ondertussen paar keer roeren en zulks :)

geduld is een schone zaak ;) :+ en ik ben zoooooooo geduldig.. O-)
Ja doei.
pi_85364125
Guys hilfe mir! INARI HOE?
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
pi_85368422
rustig joh, als er iemand is die 't weet krijg je je antwoord heus wel, ooit :)
Ja doei.
pi_85371354
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 20:32 schreef Lord_Horatio het volgende:
Jongens ik heb nu Inari sushi (tofu zakjes). De verpakking opengemaakt en het zit in een soort aliminiumzakje. Nu zag ik in een youtube video dat die gozer een met het zakje en al in kokend water deed. Ik vroeg me af of iemand hiermee ervaring heeft?>
Ik heb ze zelfs 'rauw' op :') Het smaakte niet eens eens anders dan wat je in Japan krijgt :')
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  maandag 16 augustus 2010 @ 23:14:30 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85372343
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 20:32 schreef Lord_Horatio het volgende:
Jongens ik heb nu Inari sushi (tofu zakjes). De verpakking opengemaakt en het zit in een soort aliminiumzakje. Nu zag ik in een youtube video dat die gozer een met het zakje en al in kokend water deed. Ik vroeg me af of iemand hiermee ervaring heeft?>
Een keer gemaakt. En uiteraard niet met zakje en al gekookt. Gekookt in dashi met nog wat smaakmakers. Wel veel gedoe (koken, water erbij, koken, bladibla) waarvan ik achteraf dacht dat het wel achterwege had kunnen blijven, maar even sudderen in dashi lijkt me toch het minste. Hoewel die tofuzakjes die we hier kopen vast al helemaal kant en klaar (in dashi gekookt) zijn, maar dan zou ik ze dus ook niet (met zakje en al) koken. Kun je ze gewoon zo rechtstreeks uit de verpakking vullen.



En joh, gewoon altijd even de tokowijzer erop naslaan! inari sushi
pi_85373355
Ik zit propvol van de sushi., Geen Inari gemaakt maar ja. De rest smaakte wel. Jammer dat die nep-wasabi zo ongelooflijk pittig is.
Te zijn of niet te zijn, dat is de kwestie: of het nobeler is om te lijden onder alles wat het wrede Lot je toeslingert of om de wapens op te nemen tegen een zee van zorgen en al er al vechtend een einde aan te maken?
  woensdag 8 september 2010 @ 00:49:30 #294
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_86191197
Ik en mijn vriendin gemaakt:



Let niet op de oneffenheden in de nigiri, de tonijn scheurde op alle plekken toen we het uit de verpakking wilden halen, omdat alle plakken aan elkaar waren geplakt.
This isn't even my final form.
  woensdag 8 september 2010 @ 09:44:23 #295
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_86195153
quote:
Op woensdag 8 september 2010 00:49 schreef Levolution het volgende:
Ik en mijn vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Let niet op de oneffenheden in de nigiri, de tonijn scheurde op alle plekken toen we het uit de verpakking wilden halen, omdat alle plakken aan elkaar waren geplakt.
Ziet er toch super uit? Wat voor vulling zit er in, volgens mij ook ei of vergis ik me?
Binnenkort ook maar weer eens zelf rollen. :9
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  woensdag 8 september 2010 @ 12:28:56 #296
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_86200054
quote:
Op woensdag 8 september 2010 09:44 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]

Ziet er toch super uit? Wat voor vulling zit er in, volgens mij ook ei of vergis ik me?
Binnenkort ook maar weer eens zelf rollen. :9
Klopt, in de rol zit ei, komkommer en surimi.
This isn't even my final form.
  woensdag 8 september 2010 @ 16:16:44 #297
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_86208142
quote:
Op woensdag 8 september 2010 00:49 schreef Levolution het volgende:
Ik en mijn vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Let niet op de oneffenheden in de nigiri, de tonijn scheurde op alle plekken toen we het uit de verpakking wilden halen, omdat alle plakken aan elkaar waren geplakt.
Ziet er goed uit hoor! ^O^

Ik heb toevallig net mijn basisvoorraad weer eens aangevuld bij de toko. Sushi maken staat voor vrijdag op het programma. Ik heb er nu al trek in! Normaal maak ik een flink aantal rollen. Best veel werk. En tijdens het eten bedenk ik altijd weer combinaties die ik eigenlijk had willen maken. Dus nu heb ik bedacht: ik snij verschillende ingredienten alvast voor en dan maak ik tijdens het eten Temaki. Zo kan ik elke keer beslissen wat ik dan wil eten.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  woensdag 8 september 2010 @ 21:26:27 #298
299969 Finland.
Met een vleugje Pools.
pi_86220418
Ik koop altijd van die kant en klare sushi bij de AH to go :'). Maar vraagje, hoe goed is sushi te bewaren? Sushi maken is denk ik wel een leuke bezigheidstherapie deze zondag en aangezien maandag mijn moeder jarig is, zou het ook wel leuk zijn om dat wat voor te gaan schotelen O-)

[ Bericht 0% gewijzigd door Finland. op 08-09-2010 21:35:18 ]
[b]Op zondag 27 mei 2012 14:43 schreef Nuchterheid het volgende:[/b]
Het is algemeen bekend dat Russen altijd dronken zijn.
[b]Op donderdag 4 oktober 2012 21:39 schreef Swetsenegger het volgende:[/b]
Ik heb geen sixpack, maar een fust.
pi_86346043
Vraag: Hoe houden jullie de nori goed? Altijd als ik 'm ook maar 2 dagen open heb liggen, zijn ze slap van het vocht. En hersluitbare verpakkingen zijn er ook niet.


quote:
Op woensdag 8 september 2010 21:26 schreef Finland. het volgende:
Ik koop altijd van die kant en klare sushi bij de AH to go :'). Maar vraagje, hoe goed is sushi te bewaren? Sushi maken is denk ik wel een leuke bezigheidstherapie deze zondag en aangezien maandag mijn moeder jarig is, zou het ook wel leuk zijn om dat wat voor te gaan schotelen O-)
In een goed afgeloten (tupperware) doosje in de koelkast moet lukken. Soms wat druppeltjes water eroverheen helpt goed tegen het uitdrogen. :) Voor het opdienen wel een half uurtje op temperatuur laten komen!
pi_86460699
heb nu 2 keer weer geprobeerd sushirijst te maken en het is echt frustrerend gewoon! Zoals ik al zei, bij mijn ouders op gas ging het echt perfect, prachtige rollen.

Dit weekend had ik 4 vriendinnen te logeren omdat ze toch eindelijk weleens sushi met me wilden maken. Ik weer gedaan zoals het me hier verteld was, maar na 40 minuten was de rijst nog steeds hard van binnen :( ik weer water toegevoegd, nog eens 30 minuten gewacht maar bleef maar hard van binnen naja toen het eindelijk eetbaar was was de heft van de sushi zo doodgekookt dat je ermee kon kleien :P De meiden vonden het wel erg lekker natuurlijk maar ik zat van binnen natuurlijk met een rottig gevoel omdat het in mijn optiek echt baggerprut was :P

moet toch maar weer gaan proberen met de rijstkoker helaas :( zal die van mijn ouders eens lenen voor ik er zelf 1 koop :)

naja dit was dus mijn update van het sushi verhaal :P ik geef het niet op hoor :D

edit: @ loki: de silica gel verpakking er weer indoen en toch goed afsluiten.. maar ik merk zelf ook wel een beetje kwaliteitverlies
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')