abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74931630
Apart
Lijkt me niet verkeerd smaken maar voor de ware liefhebber is dit natuurlijk vloeken in de kerk
pi_74936125
Ja klopt dat ze niet mooi rond zijn maar dat komt omdat ik die rollen erg groot heb gemaakt en toch niet te dikke plakken wilde snijden. Dan druk je ze al snel in elkaar.

Tja het is inderdaad vloeken in de kerk maar wel een leuk experiment en inderdaad heel erg lekker. Beetje een kruising tussen sushi en lumpur. Ja en waarom zou je niet mogen verkennen met andere samenstellingen? Sushi is ook bij toeval ontdekt als een manier van vis bewaren, toch.

Ik noem het niet voor niets Hollandse sushi en ik weet zeker als ik het nog een paar keer maak dat het er niet alleen beter uitziet maar ik de smaak ook perfect krijg. En je moet het inderdaad niet met echte sushi gaan vergelijken, maar dat is ook niet de bedoeling.

Ik heb een stel Japanse kennissen en die willen het ook graag proberen. Vinden het leuk een soort van sushi te eten met Hollandse (in)vulling. Als je zoiets een keer wil proberen zou ik het met de kip doen, echt super
pi_74936762
Meeste mensen kennen sushi alleen van de rauwe vis maar het kan zoveel meer zijn!
Ik heb laatst dit boek gekocht en daar staat toch een hoop lekkere shit in

http://www.bol.com/nl/p/b(...)002714068/index.html

Laatst nog gefrituurde sushi gehad, ook goed te doen
  dinsdag 24 november 2009 @ 19:11:26 #104
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_74970197
mijn rijst was te nat. Heerlijke sushi hoor, gelukkig eet ik alleen. Maar het is niet perfect

Ohja..vulling : Komkommer, snotolfkuit en smack, hehe..
pi_74988017
quote:
Op dinsdag 24 november 2009 19:11 schreef RandomMoron het volgende:
mijn rijst was te nat. Heerlijke sushi hoor, gelukkig eet ik alleen. Maar het is niet perfect

Ohja..vulling : Komkommer, snotolfkuit en smack, hehe..
Tekort gekookt of teveel rijstazijn erbij gegooid?
pi_74988039
of verkeerde rijst gebruikt?
Ja doei.
pi_74988398
!!!

Ik heb sushi gemaakt: zalm, tonijn, sushi rijst, avocado,komkommer, lente-ui, beetje gember...wat hardgekookt ei en tomaat.....

ik vond het maar een slappe hap! vond het echt niet bijzonder lekker ofzo.. ik at het met wat familie die regelmatig sushi eten en die vonden het net zo lekker als ze het buiten de deur eten maar het enige wat ik proefde was de kikoman soyasaus waar ik t in doopte want anders zat er al helemaal geen smaak aan..... en de blaadjes ofzo wat er omheen zat was lichtelijk taai en kon ik af en toe xtra lang op gaan zitten kauwen....

nee voor mij niet voor herhaling vatbaar... hoewel het heel erg leuk was om te maken, heb ik echt plezier in gehad en ze waren echt super netjes opgerold en leuk op een enorme schaal geserveerd.... maar het heeft nu niet bepaald mn smaakpapillen geprikkeld.... of doe ik nu echt iets verkeerd? of hoort het zo vlak te smaken... heb me laten vertellen dat ik er dus geen kruiden doorheen mocht doen behalven die rijstazijn enverse gember.
pi_74988566
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:24 schreef 14medusa het volgende:
!!!

Ik heb sushi gemaakt: zalm, tonijn, sushi rijst, avocado,komkommer, lente-ui, beetje gember...wat hardgekookt ei en tomaat.....

ik vond het maar een slappe hap! vond het echt niet bijzonder lekker ofzo.. ik at het met wat familie die regelmatig sushi eten en die vonden het net zo lekker als ze het buiten de deur eten maar het enige wat ik proefde was de kikoman soyasaus waar ik t in doopte want anders zat er al helemaal geen smaak aan..... en de blaadjes ofzo wat er omheen zat was lichtelijk taai en kon ik af en toe xtra lang op gaan zitten kauwen....

nee voor mij niet voor herhaling vatbaar... hoewel het heel erg leuk was om te maken, heb ik echt plezier in gehad en ze waren echt super netjes opgerold en leuk op een enorme schaal geserveerd.... maar het heeft nu niet bepaald mn smaakpapillen geprikkeld.... of doe ik nu echt iets verkeerd? of hoort het zo vlak te smaken... heb me laten vertellen dat ik er dus geen kruiden doorheen mocht doen behalven die rijstazijn enverse gember.
Ik doe ook wel eens een likje wasabi in de rol. Ook heb ik bij de toko sesamzaadjes met verschillende smaakjes gehaald, die zijn handig voor inside-outs. Pheno is hier de rijstkoker, volgens mij doet ie ook nog andere dingen in de rijst zelf. Dashi, zout en suiker. Zeker weten doe ik dat niet.
pi_74988649
ja met wasabi had t idd wel wat meer smaak gehad...

ach ik ben echt iemand die van gekruid en heftig eten houd... misschien is dat het. sushi is gewoon heel naturel van smaak, heb ik dus begrepen?
pi_74988677
je kunt 't zo spannend maken als je zelf wilt

wat ik ook lekker vind is tonijnsalade maken (van bliktonijn) met een sjalotje, kleeein beetje mayo en wasabi erdoorheen geeft de boel lekker pit
Ja doei.
pi_74988735
hm nu voel ik t toch als n uitdaging om het volgende keer wel spannend te maken.... msschien toch mar n keertje nog proberen.
pi_74988975
Heb je rijstazijn / zout / suiker door je rijst heen geschept?
pi_74989235
rijstazijn wel maar geen zout en suiker. als t aan mij lag had ik er een halve kruidenkast doorheen gedaan hihi.... zal er volgende keer dan zout en suiker ook doorheen scheppen.
pi_74991412
De suiker en het zout (meer suiker dan zout) neutraliseert de sterke smaak van rijstazijn een beetje.
Het beste kun je de rijstazijn opwarmen (niet koken) en dan suiker en het zout erdoor mengen, dan wordt het goed opgenomen door de azijn.
pi_74991516
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:48 schreef 14medusa het volgende:
rijstazijn wel maar geen zout en suiker. als t aan mij lag had ik er een halve kruidenkast doorheen gedaan hihi.... zal er volgende keer dan zout en suiker ook doorheen scheppen.
Sushi is ook geen gerecht waarbij de vlammen je uit de bek slaan (tenzij je uitschiet met wasabi). Het is eerder zoet dan pittig.
pi_74993717
Zondag misschien maken voor de ouders van mijn vriendje die komen eten
Alleen als het dan mislukt is het weer niet zo leuk
  donderdag 26 november 2009 @ 20:05:23 #117
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_75031241
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 03:10 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Niks mis mee, groot assortiment, ik kom er wekelijks, soms vaker. |e hebben een klein Japans schap. Hoezo?
Ben er idd geweest en hij had idd een mooi assortiment
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 27 november 2009 @ 22:21:37 #118
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_75071513
quote:
Op woensdag 25 november 2009 14:01 schreef pjaminon het volgende:

[..]

Tekort gekookt of teveel rijstazijn erbij gegooid?
ik gok te kort gekookt De rijst was sushi rijst uit de toko in den haag. Niet dat dat veel zegt..maar het maakte het wel lastig
  vrijdag 27 november 2009 @ 23:22:00 #119
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75073742
Wij hebben sake uit Japan gekregen die speciaal bedoeld is om koud te drinken. Kom daar maar eens om, in Nederland. Binnenkort dus weer een sushi-avond (met Oud en Nieuw denk ik).
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_75086224
vandaag eindelijk weer eens sushi maken
ga nog eens het recept van pheno proberen aangezien daarbij de rijst super was vorige keer.. alleen had ik het iets te heet gekookt waardoor het aangebrand was.

maar van geleerd dus

heb bij de sligro mooi stuk zalm en tonijn gehaald. eens kijken of de tonijn te eten is. Had op de markt een keer tonijn gekocht en dat was niet te eten, heel pezig en smaakte echt heel vissig, niet zoals je het in sushi restaurants krijgt. Maar geloof dat de sligro wel mooie verse vis heeft dus ik neem de gok nog eens:P we zien wel :p

verder heb ik niets speciaals gehaald.. ga mijn nieuwe sushi pers (hako sushi?) proberen en mijn tamago pan uhm ga onigiri maken met furikake.

wordt een feestmaal lol:P naja wat over blijft is morgen ook nog wel lekker

Zal weer foto's maken
  zaterdag 28 november 2009 @ 16:23:28 #121
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_75086608
Ben benieuwd!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_75099054
Ohh de zalm en tonijn waren heerlijk! Ik moet vaker naar de sligro gaan

de hoeveelheid rijst die je nodig hebt om sushi te persen is ook niet normaal, maar het was wel heel erg lekker. Had Haku sushi met gerookte zalm, komkommer en nori. Maar het is wel heel erg makkelijk te maken.. gewoon laagje vis, laagje rijst, groente en nog een laagje rijst en je bent klaar.

had weer eens veel te weinig rijst.. vergeten meer in huis te halen. Naja weet ik dat voor de volgende keer. Deze keer viel het wel mee met aangebrand zijn, alleen vond ik de rijst wat te droog op de een of andere manier, misschien meer sushi azijn erdoorheen gooien of toch nog wat meer water. Maar zo in het pannetje met Pheno's recept gaat het al stukken beter dan met die rijstkoker

onigiri is leuk, heb alleen geen furikake er doorheen gedaan.. heb een krabprutje met mayo erin gestopt en dat was erg lekker

maar had dus weinig rijst, had 2 tonijnrolletjes gemaakt, 1 california maki, 4 onigiri's, hako sushi in 8 stukjes gesneden, en 8 nigiri met zalm. Had nog garnalen en omelet gemaakt maar de rijst was op dus die maar voor erbij . Oh en die tamago omelet.. tja.. dat moet worden geoefend, echt moeilijk:P

oh en foto's komen nog, maar nu ff geen zin om ze up te loaden
pi_75120135
Ik ben echt dol op sushi, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. A.d.h.v. dit topic ga ik zeker een keer een poging wagen.

Ik heb wel een keer rauwe tonijnfilet gekocht bij de visboer, in plakjes gesneden en dan heerlijk in de sojasaus dopen.

Gebruikt iemand weleens wakame (zeewier) voor de sushi? Dit zag ik gisteren bij de visboer liggen en ff geproefd natuurlijk.
I got soul, but I'm not a soldier
pi_75137770
quote:
Op zondag 29 november 2009 20:16 schreef ThatsMeThatsRight het volgende:
Ik ben echt dol op sushi, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. A.d.h.v. dit topic ga ik zeker een keer een poging wagen.

Ik heb wel een keer rauwe tonijnfilet gekocht bij de visboer, in plakjes gesneden en dan heerlijk in de sojasaus dopen.

Gebruikt iemand weleens wakame (zeewier) voor de sushi? Dit zag ik gisteren bij de visboer liggen en ff geproefd natuurlijk.
Je zou chuka wakame gunkan kunnen maken. Rijstblokje, nori erom heen zodat er boven wat ruimte is en vullen met chuka wakame.
  maandag 30 november 2009 @ 15:15:44 #125
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_75144558
Ik heb het nog nooit met rijst gegeten. Klinkt wel lekker. Ik eet het alijd bij de sushi. Als salade.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_75144702
wij gaan zaterdag weer
Ja doei.
pi_75192970
Ik vraag me al een tijd af waar je verse zeewier kan kopen. Iemand een idee?
Op zondag 4 maart 2007 20:29 schreef BansheeBoy het volgende:
Iedereen wordt geboren als Moslim, alleen de omgeving verandert het of houdt het in stand. :{
:{²
pi_75254215
Ik wilde weer sushi maken, maar de kat heeft de Nori ontdekt in de kelder en heeft het allemaal open gekrabt en opgegeten over een paar weekjes nog maar eens een gokje wagen
pi_75290126
Morgen sushi maken voor de familie
Dit keer met zalm, tonijn uit blik en garnalen
pi_75422450
quote:
Op donderdag 3 december 2009 18:06 schreef kittykbs het volgende:
Ik wilde weer sushi maken, maar de kat heeft de Nori ontdekt in de kelder en heeft het allemaal open gekrabt en opgegeten over een paar weekjes nog maar eens een gokje wagen
is het raar dat katten nori lusten? Want ik had laatst ricecrackers gekocht met nori eromheen en als ik dat gaf at ie het op en kwam echt bedelen. Hij is zelfs op het aanrecht gesprongen 's nachts en heeft de ricecrackers eraf gegooid en de zak opengescheurd.
pi_75431613
Onlangs voor het eerst eens een poging gedaan. Goedkope nep-surimi van de AH en komkommer als vulling.

Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_75433673
quote:
Op vrijdag 4 december 2009 17:50 schreef Sarabi het volgende:
Morgen sushi maken voor de familie
Dit keer met zalm, tonijn uit blik en garnalen
De tonijn uit blik wel goed laten uitlekken, anders doet dat het wel in de sushi, met natte rollen tot gevolg

Dit weekend ook maar weer eens doen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  vrijdag 11 december 2009 @ 20:48:52 #133
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75530687
Ik maak sinds kort af en toe sushi voor in mn bento als lunch, keileuk om te doen , en lekker
TVP dus
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 11 december 2009 @ 20:56:10 #134
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75530980
En meteen een vraag eigenlijk, kan ik surimi invriezen per blokje, omdat ik altijd maar weinig maak?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_75559067
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 20:56 schreef oh-oh het volgende:
En meteen een vraag eigenlijk, kan ik surimi invriezen per blokje, omdat ik altijd maar weinig maak?
Geen probleem. De surimi bij de visboer komt ook gewoon uit de diepvries ;-)
pi_75559258
Ik ga volgende week weer eens een poging doen. Ik mis mijn sushi =(
Wel weer even inkopen doen
  maandag 14 december 2009 @ 22:18:26 #137
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_75631524
Komend weekend weer eens een poging doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_75839605
Gisteren was ik bij de Macro waar je goede kwaliteit kunt kopen normaal gesproken, ook van vis e.d. Stond er zo'n dame met een bord sushi die je kon proeven. Echt niet te vr*ten zeg; droog, hard en totaal smakeloos. Als je op die manier voor het eerst met sushi in aanraking koimt lust je ze nooit meer vrees ik, ongelofelijk
pi_75840188
quote:
Op zondag 20 december 2009 15:36 schreef AllRight het volgende:
Gisteren was ik bij de Macro waar je goede kwaliteit kunt kopen normaal gesproken, ook van vis e.d. Stond er zo'n dame met een bord sushi die je kon proeven. Echt niet te vr*ten zeg; droog, hard en totaal smakeloos. Als je op die manier voor het eerst met sushi in aanraking koimt lust je ze nooit meer vrees ik, ongelofelijk
Zo stond er ook een keer een kok bij de AH sushi (suusjie, zoals ie zei) te promoten. Ook met heel droge rijst, leek nergens op.
  zondag 20 december 2009 @ 16:11:39 #140
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75841017
tvp

Ik ga tweede kerstdag sushi maken, en vuel! Alvast maar even bedenken hoe en wat.
  zondag 20 december 2009 @ 17:27:50 #141
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_75843970
quote:
Op woensdag 9 december 2009 00:25 schreef Jaguarized het volgende:
Onlangs voor het eerst eens een poging gedaan. Goedkope nep-surimi van de AH en komkommer als vulling.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit

ik gebruik ook die surimi van de AH.. ach, student hé
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  zondag 20 december 2009 @ 17:33:30 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75844214
*oeps*

lamaar, reageerde op oud bericht...
  zondag 20 december 2009 @ 18:34:24 #143
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75846439
quote:
Op zondag 20 december 2009 17:27 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ziet er goed uit

ik gebruik ook die surimi van de AH.. ach, student hé
Maar goeie susjishit is dan ook wel abominabel duur zeg!
  zondag 20 december 2009 @ 18:35:19 #144
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75846480
Ik denk dat ik mijzelf wat sushibordjes en bakjes cadeau doe voor als er zich hier met kerst mensen ongans aan komen eten.
pi_75852280
Weet iemand waar je goedkope spullen kunt halen voor sushi? Ik was bij de jumbo en dat is me toch duur ._.
3,50 voor norivellen, 3 euro voor een zakje rijst.. beetje boven mijn budget.
pi_75852697
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:50 schreef _Loki het volgende:
Weet iemand waar je goedkope spullen kunt halen voor sushi? Ik was bij de jumbo en dat is me toch duur ._.
3,50 voor norivellen, 3 euro voor een zakje rijst.. beetje boven mijn budget.
Je moet naar een toko gaan! Scheelt heel veel. Xenos heeft soms ook goedkope nori, gember en wasabi. Rijst ben ik daar nog niet tegengekomen.
  Moderator maandag 21 december 2009 @ 06:49:51 #147
155227 crew  Guppy
dus
pi_75866623
Ik wel, maar zeer sporadisch. Maar echt, naar een toko, of een Xenos
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 21 december 2009 @ 09:58:16 #148
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75868941
quote:
Op zondag 20 december 2009 18:35 schreef renzell het volgende:
Ik denk dat ik mijzelf wat sushibordjes en bakjes cadeau doe voor als er zich hier met kerst mensen ongans aan komen eten.
Das een leuk kado voor jezelf ja!
Ik ga van de week ook nog ff bij de Toko hier wat leuke dingen halen aan bordjes en schaaltjes, kost geen cent daar
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 21 december 2009 @ 10:43:28 #149
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75870366
quote:
Op maandag 21 december 2009 09:58 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Das een leuk kado voor jezelf ja!
Ik ga van de week ook nog ff bij de Toko hier wat leuke dingen halen aan bordjes en schaaltjes, kost geen cent daar
Inderdaad, daar ga ik ook maar even langs denk ik. Fijn, toko's!
  maandag 21 december 2009 @ 10:44:53 #150
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75870407
quote:
Op maandag 21 december 2009 10:43 schreef renzell het volgende:

[..]

Inderdaad, daar ga ik ook maar even langs denk ik. Fijn, toko's!
Bij van die hippe kook- en woonwinkels hebben ze alleen van dat dure gedoe, en dat is niet eens leuk vaak.
Bij de toko ligt dan van dat authentieke spul voor een euro per schaaltje en zo
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 23 december 2009 @ 15:23:32 #151
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75972202
Geen bordjes bij de Toko. Nu moet ik toch naar elders, daarvoor. Iemand tips?
  woensdag 23 december 2009 @ 15:25:03 #152
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75972263
quote:
Op woensdag 23 december 2009 15:23 schreef renzell het volgende:
Geen bordjes bij de Toko. Nu moet ik toch naar elders, daarvoor. Iemand tips?
Oei , das balen
Xenos mss?
Of een Toko ergens anders proberen?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 23 december 2009 @ 15:27:04 #153
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75972351
Xenos zou kunnen misschien. Dank je.
Heb al een paar Toko's afgefietstglibberd vandaag.
En dat terwijl ik eigenlijk gewoon moet werken.
  woensdag 23 december 2009 @ 15:27:55 #154
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75972398
quote:
Op woensdag 23 december 2009 15:27 schreef renzell het volgende:
Xenos zou kunnen misschien.
Heb al een paar Toko's afgefietstglibberd vandaag.
En datterwijl ik eigenlijk gewoon moet werken.
Woops...
Succes, ik hoop dat je ze kan vinden.
Ik zag ze hier nog eind vorige maand, bij de Toko op de markt, hele leuke simpele schaaltjes en bordjes en bakjes
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 23 december 2009 @ 15:29:26 #155
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
  woensdag 23 december 2009 @ 15:36:36 #156
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_75972836
quote:
Op woensdag 23 december 2009 15:29 schreef renzell het volgende:
Waar woon je?
Maastricht
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  woensdag 23 december 2009 @ 15:37:44 #157
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_75972889
Hmm, beetje ver.
pi_76051817
Vanavond kerstdiner: sushi (1e kerstdag = geen familiare verplichtingen heerlijk)
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  vrijdag 25 december 2009 @ 17:16:46 #159
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76053288
Ik heb ook net nog wat gemaakt. Ze hadden alleen gister nergens surimi meer. Jammer.
Voor de verandering maar eens zalmeitjes meegenomen.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 27 december 2009 @ 11:58:46 #160
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_76097094
Ik heb gisteren echt een verbluffend mooie sushischotel gemaakt. Jammer dat ik geen foto heb kunnen maken ervan.

Het was alleen vervelend dat de rijst gedurende het prepareren steeds droger en harder werd. Uiteindelijk was het bijna niet meer te gebruiken en heb ik voor de laatste noribladeren nieuwe rijst gekookt. Iemand daar ervaring mee en ideeën over hoe dit op te lossen?
  zondag 27 december 2009 @ 15:24:23 #161
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76105195
quote:
Op zondag 27 december 2009 11:58 schreef renzell het volgende:
Ik heb gisteren echt een verbluffend mooie sushischotel gemaakt. Jammer dat ik geen foto heb kunnen maken ervan.

Het was alleen vervelend dat de rijst gedurende het prepareren steeds droger en harder werd. Uiteindelijk was het bijna niet meer te gebruiken en heb ik voor de laatste noribladeren nieuwe rijst gekookt. Iemand daar ervaring mee en ideeën over hoe dit op te lossen?
Hmm. Dat heb ik nog nooit gehad. Hoe lang heb je gedaan over het prepareren?
Misschien natte theedoek erover laten. Iets meer azijnmengsel erdoor? Het droogt dan tijdens het opdienen/opeten ook erorm uit lijkt me zo of viel dat mee?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 27 december 2009 @ 15:39:48 #162
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_76105738
Ik ben wel lang bezig geweest met bereiden ja. Anderhalf uur ofzo. Een natte theedoek is misschien wel een goeie. Of misschien toch de rijst gewoon wat natter laten, in eerste instantie, zodat het tijdens het bereiden zonder problemen nog wat in kan drogen. Gek is het wel. Ik had andere sushirijst, misschien lag het daaraan.
pi_76128444
natte doek helpt bij mij in ieder geval wel altijd, blijft de rijst echt goed door.

Ik doe dan altijd eerst het rijst en azijnmengsel mengen totdat het afgekoeld is, en aangezien ik nooit op tijd klaar ben met groente snijden enzo leg ik er ook een natte uitgevrongen theedoek over zodat de rijst goed blijft tot ik het ga gebruiken.
Ik kan me vaag herinneren dat ik ook weleens droge rijst had op het einde toen ik geen natte doek erover legde.. maar heb ik nu geen last meer van!

edit: de rijst natter laten zou ik niet doen.. dan heb je in het begin natte rijst en op het einde pas goede rijst. Rijst die te nat is kleeft echt enorm en blijft ondanks het nat maken van de handen gewoon aan je handen plakken.. is een ergernis om mee te werken in mijn ervaring.
  Designer zaterdag 9 januari 2010 @ 18:59:04 #164
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_76607647
Hallo sushipeople!

Ik ben gisteren begonnen met sushi maken voor het eerst, en na een beetje prutsen kreeg ik dit:











*trots is*

🐙
  Designer zaterdag 9 januari 2010 @ 19:01:04 #165
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_76607719
oh, deze foto's vergeten, mijn allereerste rolletjes ooit, van gisteren dus:



🐙
pi_76607811
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:59 schreef DeZwabber het volgende:
Hallo sushipeople!

Ik ben gisteren begonnen met sushi maken voor het eerst, en na een beetje prutsen kreeg ik dit:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

*trots is*

netjes hoor! vooral die dubbeldekkertjes vind ik leuk, nog nooit gezien zo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Designer zaterdag 9 januari 2010 @ 19:12:16 #167
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_76608157
die dubbeldekkertjes zijn een kruising tussen nigirizushi en oshizushi, die moet je persen in een bakje.

en ik was de tweede laag zalm vergeten die onderop in het bakje moest(dus bovenop de sushi, je draait hem om)
en heb het bandje nori er maar omheen gedaan om de boel bij elkaar te houden
🐙
  zaterdag 9 januari 2010 @ 19:15:23 #168
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_76608272
Ziet er heel goed uit! Zeker voor de eerste keer.
Die dubbeldekkertjes zien er juist leuk uit zo!
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zondag 10 januari 2010 @ 13:56:32 #169
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76631313
Die dubbel dekkers zien er echt top uit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Designer zondag 10 januari 2010 @ 14:02:35 #170
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_76631631
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:56 schreef Martijn_77 het volgende:
Die dubbel dekkers zien er echt top uit
ik vond ze een beetje tegenvallen kwa uiterlijk, soms zijn ze een beetje vervormd door het snijden, ik moet eigenlijk een oshizushi vorm halen / maken, dan kan ik ze makkelijker persen, en snijden

zo een dus:

🐙
pi_76656435
mijne heb ik bij de toko gehaald, maar weet nooit hoe ik ze moet snijden, ze zijn altijd best groot als ik ze gesneden heb
pi_76679005
Prachtig gemaakt zeg! Natuurtalent en vanaf de foto kan je al zien dat ze smaken mmmm
pi_76679401
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 18:59 schreef DeZwabber het volgende:
Hallo sushipeople!

Ik ben gisteren begonnen met sushi maken voor het eerst, en na een beetje prutsen kreeg ik dit:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

*trots is*

In het blaadje van de Jan Linders werden die dubbeldekkertjes zebrasushi genoemd.

nah, lijkt erop in ieder geval.
pi_76927843
Ik heb weer sushi gemaakt, eindelijk
Ik had alleen geen vulling in huis. Maar ik moest sushi maken, dus dan maar zonder vulling, en net zo lekker
Nog even een leuk fotootje:
  zondag 17 januari 2010 @ 17:31:57 #175
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76930161
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:25 schreef _Loki het volgende:
Ik heb weer sushi gemaakt, eindelijk
Ik had alleen geen vulling in huis. Maar ik moest sushi maken, dus dan maar zonder vulling, en net zo lekker
Nog even een leuk fotootje:
[ afbeelding ]
Très Jan des Bouvrie, deze sushi.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_76930964
Haha, is dat positief?
pi_76931066
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 19:01 schreef DeZwabber het volgende:
oh, deze foto's vergeten, mijn allereerste rolletjes ooit, van gisteren dus:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Damn, ziet er goed uit
graag verwijderen
pi_76967053
had van de week ook voor het eerst sushi gemaakt maar mijn rijst was nog erg nat en plakte aan mijn handen. zou ik teveel water hebben gebruikt met het koken van de rijst? heb het wel goed laten uitlekken enzo... en wat kan ik doen tegen het plakken van de rijst?
pi_76967215
quote:
Op maandag 18 januari 2010 15:19 schreef colorito86 het volgende:
had van de week ook voor het eerst sushi gemaakt maar mijn rijst was nog erg nat en plakte aan mijn handen. zou ik teveel water hebben gebruikt met het koken van de rijst? heb het wel goed laten uitlekken enzo... en wat kan ik doen tegen het plakken van de rijst?
Dat het plakt is prima, de hele bedoeling zelfs, anders kon je wel Lassie snelkookrijst kopen
Dat het nat is, is je probleem. Als het goed is, hoeft je rijst niet eens uit te lekken. Ik gebruik zelf net genoeg water zodat alle rijst er net onder ligt. Wel de rijst even vlak in het pannetje leggen, natuurlijk.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_76969117
Als het goed is, is de verhouding 400 ml per 250 gram goed. Zo lukte het bij mij ook, maar het was wel nog een beetje té plakkerig.
Hoe koken jullie eigenlijk alles 'droog', zonder dat het allemaal aanbakt?
pi_76970024
quote:
Op maandag 18 januari 2010 15:22 schreef Pheno het volgende:

[..]

Dat het plakt is prima, de hele bedoeling zelfs, anders kon je wel Lassie snelkookrijst kopen
Dat het nat is, is je probleem. Als het goed is, hoeft je rijst niet eens uit te lekken. Ik gebruik zelf net genoeg water zodat alle rijst er net onder ligt. Wel de rijst even vlak in het pannetje leggen, natuurlijk.
had ik ook gedaan. had het recept van de rijst wat hier geplaatst gebruikt, maar vond het toch te nat. het werd allemaal heel sappig eigenlijk... maar ja, bij sushi moet je eigenlijk altijd blijven proberen, toch?
  maandag 18 januari 2010 @ 17:28:11 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76973642
quote:
Op maandag 18 januari 2010 15:58 schreef _Loki het volgende:
Hoe koken jullie eigenlijk alles 'droog', zonder dat het allemaal aanbakt?
Zo gauw het meeste water verdampt is deze eronder:

pi_76998297
quote:
Op maandag 18 januari 2010 15:58 schreef _Loki het volgende:
Als het goed is, is de verhouding 400 ml per 250 gram goed. Zo lukte het bij mij ook, maar het was wel nog een beetje té plakkerig.
Hoe koken jullie eigenlijk alles 'droog', zonder dat het allemaal aanbakt?
Perfecte timing
Bij mij komt het echt aan op de minuut, ik gebruik ook altijd hetzelfde pannetje.
Belangrijk is ook om de deksel gewoonweg niet van de pan te lichten, niet eens om te kijken. Ik doe zo rond de 500 ml voor 500~600 gram rijst. 1 minuut koken, 19 minuten pruttelen op een van de laagste vermogen (inductie). Daarna nog 15 minuten laten staan, zonder iets aan. Daarna gaat de deksel er pas vanaf en eigenlijk heb ik het ooit 1 keer volledig laten mislukken toen ik net begonnen was met experimenteren (deksel er toch af doen om te controleren, een paar keer). De bodem van de pan was zo goed als zwart
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_77022609
Mooi topic! Eigenlijk is de enige sushi die ik maak uit zo'n rode albert heijn kit. En dan met komkommer, mayonaise, rijst en zalm of tonijn. Het is wel altijd erg lekker. Misschien maak ik het volgende week woendag weer, verder vind ik het knap lang duren en ingewikkeld voor variaties.
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_77022706
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 07:24 schreef Pheno het volgende:

[..]

Perfecte timing
Bij mij komt het echt aan op de minuut, ik gebruik ook altijd hetzelfde pannetje.
Belangrijk is ook om de deksel gewoonweg niet van de pan te lichten, niet eens om te kijken. Ik doe zo rond de 500 ml voor 500~600 gram rijst. 1 minuut koken, 19 minuten pruttelen op een van de laagste vermogen (inductie). Daarna nog 15 minuten laten staan, zonder iets aan. Daarna gaat de deksel er pas vanaf en eigenlijk heb ik het ooit 1 keer volledig laten mislukken toen ik net begonnen was met experimenteren (deksel er toch af doen om te controleren, een paar keer). De bodem van de pan was zo goed als zwart
dat dus is eigenlijk nog nooit fout gegaan *klopt af*
Ja doei.
pi_77022894
Ik ga het deze week ook proberen. Alleen is er geen manier om de nigirizushi (de reepjes) te persen zonder het uren te laten staan?
graag verwijderen
  Designer dinsdag 19 januari 2010 @ 21:09:31 #187
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_77027242
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:41 schreef fyah het volgende:
Ik ga het deze week ook proberen. Alleen is er geen manier om de nigirizushi (de reepjes) te persen zonder het uren te laten staan?
ja, kant en klaar kopen

je kan er ook een klein bandje nori om heen doen, dan hoef je het minder lang te persen, en blijft het toch zitten



ook al is dit hierboven oshizushi, en geen nigiri
🐙
pi_77034447
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 21:09 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

ja, kant en klaar kopen

je kan er ook een klein bandje nori om heen doen, dan hoef je het minder lang te persen, en blijft het toch zitten

[ afbeelding ]

ook al is dit hierboven oshizushi, en geen nigiri
Oh die bedoel ik 1 kopje water voor elke kopje rijst heb ik begrepen?
graag verwijderen
  Designer dinsdag 19 januari 2010 @ 23:13:27 #189
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_77034545
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:11 schreef fyah het volgende:

[..]

Oh die bedoel ik 1 kopje water voor elke kopje rijst heb ik begrepen?
rijst in pannetje doen, en dan langzaam water bij gieten, tot je rijst net onder water staat, en dat ook echt net
🐙
pi_77034743
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:13 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

rijst in pannetje doen, en dan langzaam water bij gieten, tot je rijst net onder water staat, en dat ook echt net
Thanks Nu nog Nori in de carrefour weten te vinden
graag verwijderen
  Designer dinsdag 19 januari 2010 @ 23:32:41 #191
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_77035501
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:17 schreef fyah het volgende:

[..]

Thanks Nu nog Nori in de carrefour weten te vinden
Kan je niet gewoon naar een toko? En sommige AH's hebben ook nori, het is best makkelijk te krijgen in ieder geval
🐙
pi_77036492
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 23:32 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

Kan je niet gewoon naar een toko? En sommige AH's hebben ook nori, het is best makkelijk te krijgen in ieder geval
Dichtstbijzijnde toko is in eindhoven. En ik woon nog net in Belgie. Dan maar bij de AH of carrefour
graag verwijderen
pi_77690708
morgen weer sushi maken ga proberen zelf unagi te maken dus zal wel foto's maken
pi_77698849
quote:
Op maandag 18 januari 2010 16:16 schreef colorito86 het volgende:

[..]

had ik ook gedaan. had het recept van de rijst wat hier geplaatst gebruikt, maar vond het toch te nat. het werd allemaal heel sappig eigenlijk... maar ja, bij sushi moet je eigenlijk altijd blijven proberen, toch?
En tegen het plakken aan je handen: gewoon altijd bij het maken van de sushi een schaaltje met water en een scheutje sushi-azijn klaar hebben staan. Zodra het teveel gaat plakken je handen weer een beetje nat maken. Werkt perfect!
pi_77707773
Tvp. Imiddels zelf 2x succesvol sushi gemaakt. Dat rollen vond ik eigenlijk nog best makkelijk. Binnenkort maar eens wat variatietips hier opdoen
Too much is never enough!
pi_77875139
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 12:31 schreef Heikje het volgende:

[..]

En tegen het plakken aan je handen: gewoon altijd bij het maken van de sushi een schaaltje met water en een scheutje sushi-azijn klaar hebben staan. Zodra het teveel gaat plakken je handen weer een beetje nat maken. Werkt perfect!
Latex handschoenen die ze bijvoorbeeld tijdens het opereren gebruiken heb ik ook wel eens van gehoord dat die werken tegen het plakken..
Heb ze thuis liggen, maar ben er helaas nog niet aan toegekomen om te proberen of het ook echt werkt..
pi_77927074
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 10:35 schreef rioohhh het volgende:

[..]

Latex handschoenen die ze bijvoorbeeld tijdens het opereren gebruiken heb ik ook wel eens van gehoord dat die werken tegen het plakken..
Heb ze thuis liggen, maar ben er helaas nog niet aan toegekomen om te proberen of het ook echt werkt..
Heb je die dingen wel eens geroken? Volgens mij krijg je daar nog een bijsmaak van ook
Too much is never enough!
pi_77950860
Ik had dus vorige week sushi gemaakt, hier een paar foto's Had het druk met eerste stageweek dus helemaal vergeten ze eerder te plaatsen.


Dit zijn de shiitake's die mijn moeder aan het maken was.




Dit was de geglaceerde paling, ofwel unagi.. maar voorgesneden paling is wat dun. Maargoed, de verbrandde stukjes hebben we eraf gehaald natuurlijk.




De rijst die helaas teveel plakte.. maargoed, smaakte wel goed. Dit was 800 gram rijst. En dat was echt veel, we hadden zelfs over. Maar beter dat je teveel rijst over hebt dan teveel ingredienten. (had de rijst op een te laag pitje gekookt deze keer, normaal is ie altijd goed.. dus note to self: als de rijst goed is doe het nooit meer op een andere manier


De gerolde sushi, wat hadden we allemaal: California sushi met sesamzaadjes (gerookte zaadjes en knoflook smaak) California roll met wasabi smaak sesamzaadjes. Binnenste buiten zalm rolletje met gerookte sesamzaadjes. Maki rol met komkommer en soja sesamzaadjes. en maki rol met avocado en knoflook sesamzaadjes. Haha ik had 4 potjes met verschillende smaken sesamzaadjes die ik een keer wilde uitproberen. Die met knoflook waren erg lekker in combinatie met de avocado.


De sake nigiri. Dat is echt een favoriet hier. Gemaakt met verse zalm van de sligro.


De shiitake nigiri die mijn moeder zo mooi gemaakt had. Ik ben er helaas niet zo'n fan van maar de rest van het gezin is er dol op.


En als laatste de unagi nigiri. Was vergeten een foto ervan te maken dus de helft was al op. Viel wel goed in de smaak bij mij en mijn moeder, mijn broer en vader waren er niet echt fan van. Maar dat betekende meer voor ons he.
pi_77951591
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 10:35 schreef rioohhh het volgende:

[..]

Latex handschoenen die ze bijvoorbeeld tijdens het opereren gebruiken heb ik ook wel eens van gehoord dat die werken tegen het plakken..
Heb ze thuis liggen, maar ben er helaas nog niet aan toegekomen om te proberen of het ook echt werkt..
Nee gadver, als je die handschoenen aan hebt gehad (moeten we af en toe op school als we de kaak behandelen) ruik je de rest van die dag zo'n vieze latexgeur aan je handen. Dus het zal ook zeker de smaak van de sushi aantasten.
Dan kun je beter een lepel en mes gebruiken om de rijst over de nori te verdelen.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_77952024
vinyl handschoentjes
of van die goedkope plastic, die kun je bij de apotheek kopen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')