Tekort gekookt of teveel rijstazijn erbij gegooid?quote:Op dinsdag 24 november 2009 19:11 schreef RandomMoron het volgende:
mijn rijst was te nat. Heerlijke sushi hoor, gelukkig eet ik alleen. Maar het is niet perfect![]()
Ohja..vulling : Komkommer, snotolfkuit en smack, hehe..
Ik doe ook wel eens een likje wasabi in de rol. Ook heb ik bij de toko sesamzaadjes met verschillende smaakjes gehaald, die zijn handig voor inside-outs. Pheno is hier de rijstkoker, volgens mij doet ie ook nog andere dingen in de rijst zelf. Dashi, zout en suiker. Zeker weten doe ik dat niet.quote:Op woensdag 25 november 2009 14:24 schreef 14medusa het volgende:
!!!
Ik heb sushi gemaakt: zalm, tonijn, sushi rijst, avocado,komkommer, lente-ui, beetje gember...wat hardgekookt ei en tomaat.....
ik vond het maar een slappe hap! vond het echt niet bijzonder lekker ofzo.. ik at het met wat familie die regelmatig sushi eten en die vonden het net zo lekker als ze het buiten de deur eten maar het enige wat ik proefde was de kikoman soyasaus waar ik t in doopte want anders zat er al helemaal geen smaak aan..... en de blaadjes ofzo wat er omheen zat was lichtelijk taai en kon ik af en toe xtra lang op gaan zitten kauwen....
nee voor mij niet voor herhaling vatbaar... hoewel het heel erg leuk was om te maken, heb ik echt plezier in gehad en ze waren echt super netjes opgerold en leuk op een enorme schaal geserveerd.... maar het heeft nu niet bepaald mn smaakpapillen geprikkeld.... of doe ik nu echt iets verkeerd? of hoort het zo vlak te smaken... heb me laten vertellen dat ik er dus geen kruiden doorheen mocht doen behalven die rijstazijn enverse gember.
Sushi is ook geen gerecht waarbij de vlammen je uit de bek slaan (tenzij je uitschiet met wasabi). Het is eerder zoet dan pittig.quote:Op woensdag 25 november 2009 14:48 schreef 14medusa het volgende:
rijstazijn wel maar geen zout en suiker.als t aan mij lag had ik er een halve kruidenkast doorheen gedaan hihi.... zal er volgende keer dan zout en suiker ook doorheen scheppen.
Ben er idd geweest en hij had idd een mooi assortimentquote:Op donderdag 29 oktober 2009 03:10 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Niks mis mee, groot assortiment, ik kom er wekelijks, soms vaker. |e hebben een klein Japans schap. Hoezo?
ik gok te kort gekooktquote:Op woensdag 25 november 2009 14:01 schreef pjaminon het volgende:
[..]
Tekort gekookt of teveel rijstazijn erbij gegooid?
Je zou chuka wakame gunkan kunnen maken. Rijstblokje, nori erom heen zodat er boven wat ruimte is en vullen met chuka wakame.quote:Op zondag 29 november 2009 20:16 schreef ThatsMeThatsRight het volgende:
Ik ben echt dol op sushi, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. A.d.h.v. dit topic ga ik zeker een keer een poging wagen.
Ik heb wel een keer rauwe tonijnfilet gekocht bij de visboer, in plakjes gesneden en dan heerlijk in de sojasaus dopen.
Gebruikt iemand weleens wakame (zeewier) voor de sushi? Dit zag ik gisteren bij de visboer liggen en ff geproefd natuurlijk.
is het raar dat katten nori lusten? Want ik had laatst ricecrackers gekocht met nori eromheen en als ik dat gaf at ie het op en kwam echt bedelen. Hij is zelfs op het aanrecht gesprongen 's nachts en heeft de ricecrackers eraf gegooid en de zak opengescheurd.quote:Op donderdag 3 december 2009 18:06 schreef kittykbs het volgende:
Ik wilde weer sushi maken, maar de kat heeft de Nori ontdekt in de kelder en heeft het allemaal open gekrabt en opgegeten![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
over een paar weekjes nog maar eens een gokje wagen
De tonijn uit blik wel goed laten uitlekken, anders doet dat het wel in de sushi, met natte rollen tot gevolgquote:Op vrijdag 4 december 2009 17:50 schreef Sarabi het volgende:
Morgen sushi maken voor de familie
Dit keer met zalm, tonijn uit blik en garnalen
Geen probleem. De surimi bij de visboer komt ook gewoon uit de diepvries ;-)quote:Op vrijdag 11 december 2009 20:56 schreef oh-oh het volgende:
En meteen een vraag eigenlijk, kan ik surimi invriezen per blokje, omdat ik altijd maar weinig maak?
Zo stond er ook een keer een kok bij de AH sushi (suusjie, zoals ie zei) te promoten. Ook met heel droge rijst, leek nergens op.quote:Op zondag 20 december 2009 15:36 schreef AllRight het volgende:
Gisteren was ik bij de Macro waar je goede kwaliteit kunt kopen normaal gesproken, ook van vis e.d. Stond er zo'n dame met een bord sushi die je kon proeven. Echt niet te vr*ten zeg; droog, hard en totaal smakeloos. Als je op die manier voor het eerst met sushi in aanraking koimt lust je ze nooit meer vrees ik, ongelofelijk
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 9 december 2009 00:25 schreef Jaguarized het volgende:
Onlangs voor het eerst eens een poging gedaan. Goedkope nep-surimi van de AH en komkommer als vulling.
[ afbeelding ]
Maar goeie susjishit is dan ook wel abominabel duur zeg!quote:Op zondag 20 december 2009 17:27 schreef Maraca het volgende:
[..]
Ziet er goed uit![]()
ik gebruik ook die surimi van de AH.. ach, student hé
Je moet naar een toko gaan! Scheelt heel veel. Xenos heeft soms ook goedkope nori, gember en wasabi. Rijst ben ik daar nog niet tegengekomen.quote:Op zondag 20 december 2009 20:50 schreef _Loki het volgende:
Weet iemand waar je goedkope spullen kunt halen voor sushi? Ik was bij de jumbo en dat is me toch duur ._.
3,50 voor norivellen, 3 euro voor een zakje rijst.. beetje boven mijn budget.
Das een leuk kado voor jezelf ja!quote:Op zondag 20 december 2009 18:35 schreef renzell het volgende:
Ik denk dat ik mijzelf wat sushibordjes en bakjes cadeau doe voor als er zich hier met kerst mensen ongans aan komen eten.
Inderdaad, daar ga ik ook maar even langs denk ik.quote:Op maandag 21 december 2009 09:58 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Das een leuk kado voor jezelf ja!
Ik ga van de week ook nog ff bij de Toko hier wat leuke dingen halen aan bordjes en schaaltjes, kost geen cent daar
Bij van die hippe kook- en woonwinkels hebben ze alleen van dat dure gedoe, en dat is niet eens leuk vaak.quote:Op maandag 21 december 2009 10:43 schreef renzell het volgende:
[..]
Inderdaad, daar ga ik ook maar even langs denk ik.Fijn, toko's!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |