 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			
 
											 
			 
			
			
			Nou ja, zalm en tonijn zijn eigenlijk nooit verkeerd. Komkommer, surimi (=zooi in elkaar gemokerde witvis), mango + munt, japanse omelet, gerookte zalm met milde kruidenboter. Paling kan ookquote:Op woensdag 14 oktober 2009 10:04 schreef IceDustbin2 het volgende:
Ik ga het binnenkort ook eens proberen zelf te maken
mn stiefma (als japanner zijnde) maakt het geregeld en ik zelf krijg er geen genoeg van xD
of mn huisgenoten mijn smaak delen is natuurlijk de vraag.
Zijn er nog tips om te zorgen dat iedereen het eigenlijk wel lekker vind? (dus welke soorten vis enzo, wat voor groenten(stel dat iemand geen vis lust) en wat voor eventuele extra dingen?)
Oh en, weet iemand een Toko te vinden in Breda? Ik kon er zou gauw geen vinden en mn lokale Jumbo heeft geen zeewier
 En vast nog meer, maar dit zijn wel de meest gegete varianten bij ons.
 En vast nog meer, maar dit zijn wel de meest gegete varianten bij ons. 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Is dat niet een nigiri vormpje? Want hoe je kan rollen met een vormpje en die nori er om heen kan doen zie ik niet helemaalquote:Op woensdag 14 oktober 2009 11:26 schreef Guppyfriend het volgende:
Bij Amazing Oriental heb ik een rol-vormpje gekocht. Moet het alleen nog steeds proberen. Maar misschien is dat iets voor je?

 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 21:28 schreef Pheno het volgende:
De rijst in een rijstkoker ben ik zelf niet zo fan van, maar dat komt omdat ik ruzie heb met dat ding (het aankoeken komt me bekend voor zeg maar, niet alleen bij sushirijst).
Voor 10 rollen of een mix van nigiri/rollen pak ik 500 gram rijst,.
Schoonmaken: rijst in een vergiet/zeef wassen, daar heb ik een zeef voor, dat is wat makkelijker dan de IKEA vergiet die we hebben en waar die korrels in blijven hangen
Gewoon in een bak met water dompelen en maar laten stromen en af en toe overgieten van zeef naar bak en andersomDaarna even drogen.
Koken: ik kook eerst 500ml water met wat dashipoeder in een pannetje. Als het water kookt doe ik de rijst er in. Als het goed is ligt alle rijst net onder het water. Deksel erop en een minuut even aan de kook brengen. Niet laten overkoken, merk je dat het kookt, gas/inductie/whatever terug.
Daarna 19 minuten rustig pruttelen. Om een indicatie te geven, Van de 9 standen gebruik ik 7~9 voor het 1 minuut koken, 1~2 voor de 19 minuten. Deksel nooit oplichten.
Na de 20 minuten voorbij zijn dan 15 minuten nagaren. Dus gas uit. Heb je mooi even tijd om de sushidressing te maken. Ik gebruik 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel mirin. Een theelepeltje suiker (mirin maakt het al zoet, dus hoeft niet echt veel) en een snufje zout. Dat even in de magnetron opwarmen zodat de suiker tijdens het roeren echt kan oplossen.
Als de rijst klaar is, dan overgooien in een ruime kom. De dressing erbij gooien en goed mengen. Dan mag het gaan afkoelen, dat kan met wat wapperen, maar ik ben lui en laat het een half uurtje staan. En natuurlijk soms even omscheppen.
Een wat lange bereidingsmanier dan de rijstkoker, maar zo heb ik het me laten leren door een sushiworkshop en wat zelf experimenteren met de dressingEn het gaat eigenlijk altijd goed.
En door de dashi ruikt het zo lekker



 
			 
			
			
			Ik zie het geklungel van mezelf met zo'n ding alquote:Op woensdag 14 oktober 2009 12:50 schreef mmascha het volgende:
Mooie OP!
Sorry ik had het niet door.
Er bestaan wel rolvormen. Met een plastic laagje wat je er onderuit trekt en het dan in de nori rolt.
Of zoiets:
[ afbeelding ]
 
											 
			 
			
			
			denk dat ik er dan 1 doe in de tijd dat ik er met de hand 4 rolquote:Op woensdag 14 oktober 2009 13:44 schreef Pheno het volgende:
[..]
Ik zie het geklungel van mezelf met zo'n ding al
 
											 
			 
			
			
			Kunnen je vingers daar niet per ongeluk tussen komen?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 12:50 schreef mmascha het volgende:
Mooie OP!
Sorry ik had het niet door.
Er bestaan wel rolvormen. Met een plastic laagje wat je er onderuit trekt en het dan in de nori rolt.
Of zoiets:
[ afbeelding ]
 
											 
			 
			
			
			volgens mij zit daar zelfs garantie opquote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:29 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Kunnen je vingers daar niet per ongeluk tussen komen?
 
											 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
volgens mij zit daar zelfs garantie op
 
  ik durf ook niet bij Pheno's sushimes in de buurt te komen. En toch slaagde ik er van de week in om in een half verduisterde keuken bijna in het lemmet te grijpen.
  ik durf ook niet bij Pheno's sushimes in de buurt te komen. En toch slaagde ik er van de week in om in een half verduisterde keuken bijna in het lemmet te grijpen.  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Dat was toch ook het geval toen we voor de allereerste keer thuis sushi maakten? Toen ik dacht, ah, die wortel, die snij ik wel ff zonder snijplankje? En toen ik daarna flauwviel?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:35 schreef Pheno het volgende:
Nieuw recept: sushi met vinger?
 
											 
			 
			
			
			En dat ik die secondelijm moest zoeken?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:36 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Dat was toch ook het geval toen we voor de allereerste keer thuis sushi maakten? Toen ik dacht, ah, die wortel, die snij ik wel ff zonder snijplankje? En toen ik daarna flauwviel?
 
			 
			
			
			Je overdrijft.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:37 schreef Pheno het volgende:
[..]
En dat ik die secondelijm moest zoeken?
 
											 
			 
			
			
			Het was wel horror hoor.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:39 schreef motorbloempje het volgende:
* motorbloempje pakt de popcorn
 
											 
			 
			
			
			* Koepert schuift aan, graait mee, en verzorgt de drankjesquote:Op woensdag 14 oktober 2009 14:39 schreef motorbloempje het volgende:
* motorbloempje pakt de popcorn
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Ik vind een matje niet lastig, maar dat kan aan mij liggenquote:Op woensdag 14 oktober 2009 15:26 schreef mmascha het volgende:
Ieuw! Ik heb een beeld (vingersushi). Even geen popcorn voor mij!
Hoe meer spullen, hoe meer je weer schoon moet maken.
Maar is dit nou echt gemakkelijk dan gewoon met een matje rollen?
(deze bedoelde ik net maar kon um even niet vinden)
Echt zo'n TellSell-stem
 Veel doen, dan leer je het vanzelf. Als je ziet hoe zo'n Japanner in een sushibar rolt dan gaan je ogen pas wijd open staan
 Veel doen, dan leer je het vanzelf. Als je ziet hoe zo'n Japanner in een sushibar rolt dan gaan je ogen pas wijd open staan  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 heel lang naar gezocht en wilde hem zo graag, bij een toko in maastricht besteld en voor inkoopprijs gekregen, 29 euro (ipv online voor 60 als het niet meer is). Tis geen echte maar die kan altijd ooit nog een keer. Kan ik eens lekker in de weer op sushidag (zaterdag
 heel lang naar gezocht en wilde hem zo graag, bij een toko in maastricht besteld en voor inkoopprijs gekregen, 29 euro (ipv online voor 60 als het niet meer is). Tis geen echte maar die kan altijd ooit nog een keer. Kan ik eens lekker in de weer op sushidag (zaterdag   ) Heb er in ieder geval zin in en ben super trots
 ) Heb er in ieder geval zin in en ben super trots  
   
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Zo'n matje werkt perfect voor gewone rollen met nori. Dan heb je echt niks anders nodig. Maar als je zo'n binnestebuitenrolletje wilt maken (met viseitjes of sesamzaadjes aan de buitenkant) weer huishoudfolie nodig en ach, dan kan ik me voorstellen dat zo'n plastic oprolding wel handig kan zijn, want afwasbaar. Hoewel het er eerlijk gezegd op dat filmpje helemaal NIET handig uitziet. Dus op basis daarvan zou ik het nooit kopen.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 15:26 schreef mmascha het volgende:
Ieuw! Ik heb een beeld (vingersushi). Even geen popcorn voor mij!
Hoe meer spullen, hoe meer je weer schoon moet maken.
Maar is dit nou echt gemakkelijk dan gewoon met een matje rollen?
(deze bedoelde ik net maar kon um even niet vinden)
Echt zo'n TellSell-stem
 
			 
			
			
			Waar haal je die?quote:Op woensdag 14 oktober 2009 12:50 schreef mmascha het volgende:
Mooie OP!
Sorry ik had het niet door.
Er bestaan wel rolvormen. Met een plastic laagje wat je er onderuit trekt en het dan in de nori rolt.
Of zoiets:
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			hey, tofquote:Op donderdag 15 oktober 2009 23:42 schreef RobinOok het volgende:
En voor blokjes rijst, wat dingetje zegt, nigiri sushi gebruik ik een vormpje voor 5 nigiri's per keer. Werkt prima.
Maar ook dat kan best met de hand, als je niet al teveel maalt om gelijkvormigheid.
[ afbeelding ]
 
											 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			Die liggen in allerlei vormen in de tokoquote:
 
											 
			 
			
			
			 
  
  
  
   de extreme geur van de Nori heb je dan niet meer maar de smaak wel
  de extreme geur van de Nori heb je dan niet meer maar de smaak wel  
											 
			 
			
			
			quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 09:02 schreef kittykbs het volgende:
ook heb ikzelf ontdekt dat ik de sushi's een dag later lekkerder vind.
 
			 
			
			
			 Verder is alles vers het lekkerst.
  Verder is alles vers het lekkerst. 
			 
			
			
			
 Geprobeerd een tamago ommeletje te maken.. maar dat was best een ramp XD Dus dat wordt een paar keer oefenen, en misschien met een echt pannetje ervoor dat het beter gaat.
 Geprobeerd een tamago ommeletje te maken.. maar dat was best een ramp XD Dus dat wordt een paar keer oefenen, en misschien met een echt pannetje ervoor dat het beter gaat. Zal er ook bij vertellen wat ik erin gedaan heb. Aantal combi's uit het forum hier geprobeerd en meeste waren heerlijk
 Zal er ook bij vertellen wat ik erin gedaan heb. Aantal combi's uit het forum hier geprobeerd en meeste waren heerlijk 
 hadden we met zijn 4tjes ruim voldoende aan, ik zit nog steeds vol.
 hadden we met zijn 4tjes ruim voldoende aan, ik zit nog steeds vol.

 , helemaal rechts hetzelfde
 , helemaal rechts hetzelfde
 nu maar hopen dat ik de volgende keer niet zoveel rijst hoef weg te gooien! was erg zonde!:(
 nu maar hopen dat ik de volgende keer niet zoveel rijst hoef weg te gooien! was erg zonde!:(
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 " en wil hem van redelijk vaak pizza's ,hamburgers en shoarma ,aan de Sushi krijgen.
 " en wil hem van redelijk vaak pizza's ,hamburgers en shoarma ,aan de Sushi krijgen.  Zelf lijkt Tempura hem wel wat"frituur "
 Zelf lijkt Tempura hem wel wat"frituur "  .Ga lekker alles op m'n gemak eens nalezen en dan flink oefenen
   .Ga lekker alles op m'n gemak eens nalezen en dan flink oefenen  .
 .  
  
			 
			
			
			 Toch eens naar op zoek. Dat is de rede waarom ik nooit nigiri maak eigenlijk. Terwijl ik het juist ook zo lekker vind zonder nori.
 Toch eens naar op zoek. Dat is de rede waarom ik nooit nigiri maak eigenlijk. Terwijl ik het juist ook zo lekker vind zonder nori.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |