Of bedoel je natiestaat? Dat is namelijk geen pleonasme.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 16:10 schreef De_Hertog het volgende:
Dat is niet meer dan jouw interpretatie.In 1900 was natie een erg tastbaar en zeer concreet concept, zeker in Europa.
Nou ben je aan het rommelen. Staand leger en zittend leger zijn hele concrete begrippen die niet zo vaak gebruikt worden. Maar als je het echt over een land hebt als soevereine eenheid, dan is staat het juiste woord, en niet natie want dat is een veel ruimer begrip.quote:Dat jij er op dit moment minder waarde aan hecht heeft te maken met onze tijd, maar jij kan niet weten hoeveel waarde Nobel aan elk van die termen hechtte. Misschien was staand leger wel synoniem voor leger, of defensiebudget, of wat dan ook.
Er zijn echt wel grenzen aan interpretaties.quote:Misschien, maar verdedigbaar impliceert discussie, als er discussie is is er onduidelijkheid, en daarmee is het geen conreet vaststaand feit.
Nee, dat is niet waar. Jij maakt ervan dat hij vredelievende initiatieven wilde belonen, en klaar. Ik moet vaststellen dat hij vredelievende initiatieven wilde belonen en dat hij heeft aangegeven welke vredelievende initiatieven beloond kunnen worden. Nogmaals, het gaat hier om iemand die over zijn geld beslist, niet om een vrije discussie over welke vredesinitiatieven beloond zouden moeten worden. Het is al bepaald, punt.quote:We interpreteren beide doelmatig: jij hecht meer waarde aan die criteria, en binnen die criteria meer waarde aan het staande leger, ik meer aan het hogere doel van die prijs. Beide kunnen we niet weten wat Nobel precies bedoelde, behalve dat hij vredelievende intiatieven wilde belonen.
Nee, ik interpreteer natie echt niet naar deze tijd, eerder naar die tijd. Het heeft een andere lading gekregen omdat het doorgaans anders gebruikt wordt. Maar zoals ik al zei, je zou er de originele onvertaalde tekst bij moeten pakken om te weten welke interpretatie je moet aanhouden. Maar ik sluit dus zeker niet uit dat de verbroedering van naties vooral de verbroedering van culturele eenheden betreft. Grote delen van de wereld waren toen nog niet eens in staten onderverdeeld.quote:Ik interpreteer de prijs inderdaad erg ruim: belangrijke inspanningen op het gebied van vrede. Jij houdt je meer vast aan die criteria, maar binnen die criteria interpreteer je het ene criterium erg letterlijk en het andere wel naar deze tijd. En dat vind ik niet terecht.
Het is niet relevant wat hij nu zou doen, niet alleen omdat het zuiver speculatief is, maar omdat een testament anticipeert op het feit dat het hem later niet meer gevraagd kan worden. 'Dit zijn mijn woorden, en daar moet je het mee doen.' Het is de uiterste wilsbeschikking. Je maakt nou juist een testament, omdat de discussie wat "opa gewild zou hebben" wordt vervuild door eigen inzichten en zelfs belangen. Als er een testament is, is het niet meer aan de nazaten om dat te gaan bedenken, ook niet aan het nobelcommittee.quote:Maar hij leeft niet meer, dus we kunnen hem niet vragen wat hij nu zou doen. En de opvattingen van ons zouden best eens kunnen zijn dat bespreking met en toenadering tot de moslimwereld, ofwel criterium nummer 3, belangrijker zijn dan het al dan niet aanhouden van een staand leger.
Dat bedoelde ik niet. Wat ik bedoel is dat dat ook ingehaald kan worden door de tijd, bijvoorbeeld door dat er in de natuurkunde niks meer te ontdekken is of omdat literatuur irrelevant is geworden. Dan kan het comittee ook niet zeggen dat we het in tijd moeten zien, en dat de nobelprijs dan maar uitgereikt moet worden voor psychologie en die voor de literatuur aan een tv-programma. De kracht van de prijs zit hem er nou juist in dat zowel hij het toen relevant achtte, en wij in deze tijd. Als dat niet met mekaar strookt, is alleen het bedrag nog relevant voor de ontvanger. Maar stelt het verder niks voor. Stel nou even dat staande legers veel ongevaarlijker zijn geworden dan zittende legers, dan staat hij er lullig op met zijn prijs. Dat is dan zo. Omdat dat allerminst het geval is, staat hij er nog steeds goed op, alleen lijkt het comittee dat te miskennen. De nobelprijs voor de economie heeft hij ook niet bedacht, en die bestaat dan ook niet. Dat geld komt ook uit een potje wat anderen hebben ingebracht, en het zou wel zo chique zijn om ook niet de indruk te wekken dat dat een nobelprijs is. Maar kennelijk hebben mensen er moeite mee zich andermans erfenis in figuurlijk zin niet toe te eigenen.quote:Maar de discussie is niet de prijs voor vrede, of natuurkunde, maar de criteria aan die prijs. En bij natuurkunde is er minder interpretatie mogelijk van een formulering, alhoewel er vast discussie is over 'de belangrijkste'. Bij literatuur is het criterium al voor meer interpretaties vatbaar, en ook daar is discussie.
Ben ik vergeten te zeggen dat het een testament is?quote:Maar waarom bepaal jij dat uitgerekend dat een vaststaand standpunt is, en de rest niet?
Je hebt wel een punt dat er eerder ruim is geinterpreteerd, maar er is een wezenlijk verschil tussen een ruim begrip als broederschap tussen naties ook ruim interpreteren, en 'staande legers' weginterpreteren.quote:Precies wat ik zeg: we zijn het er beide over eens dat er ruim wordt geinterpreteerd, maar voor jou is deze interpretatie te ruim, en voor mij niet
Daarnaast begon deze discussie ooit over de legaliteit van dit besluit, en zoals ik al zei is het dus al jaren 'illegaal'.
Ze belden hem er om 6 uur smorgens voor wakker, dus ik denk dat hij in ieder geval over de timing niet zo te spreken zal zijnquote:
Bush is die oorlogen gestart en niet Obama.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 11:52 schreef MrX1982 het volgende:
[..]
Kortom nogal prematuur. Het is allemaal niet echt wereldschokkend.
Afghanistan en Irak zijn nog steeds een chaos en hij is daar verantwoordelijk voor als president van Amerika.
Wat begrijp je niet aan 'Nobelprijs voor de Vrede'? Is het zo moelijk om te begrijpen dat warmongers zoals Bush en jij daar geen aanspraak op makenquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 11:50 schreef Whiskey_Tango het volgende:
[..]
Ah ik wist niet dat je voor aanpappen met wat jurken en buigen voor een Saudische koning een Nobelprijs kan krijgen.Geef mij maar Bush, liever een geweer in het gezicht van het Midden-Oosten dan een zwakke kwijl toespraak en een buiging waar je door je rug van gaat.
Republikeinen zijn warmongers, dus niet zo raar dat de Democraten telkens deze prijs winnen.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 11:18 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Ach, misschien iemand die al daadwerkelijk iets gepresteerd heeft?![]()
Sowieso zijn het democraten-knuffelaars daar. Of liever, republikeinen-haters. Eerst het IAEA dat hem kreeg na de Irak-oorlog, toen Al Gore, en nu Obama weer... Ik kan het niet zo serieus meer nemen eerlijk gezegd.
Ghehe, touché!quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 17:02 schreef Zoran1 het volgende:
[..]
Bush is die oorlogen gestart en niet Obama.
Wat moet ie doen dan? Direct alle Amerikaanse troepen weghalen uit die landen zodat twee dictatoriale regimes ipv de huidige twee pro-Westerse regeringen aan de macht komen en eenieder die heeft samengewerkt met het Westen de strot doorsnijden? Net of dat geen 'chaos' is.
Daar ging het al mis.quote:Alfred Nobel
Het bekendst is zijn uitvinding van het dynamiet in 1867, hoewel hij ook een reeks andere explosiemiddelen heeft uitgevonden en gefabriceerd.
Eens. Waarom geven ze nou nooit eens een Nobelprijs voor de vrede aan een Republikein?quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 11:18 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Sowieso zijn het democraten-knuffelaars daar. Of liever, republikeinen-haters. Eerst het IAEA dat hem kreeg na de Irak-oorlog, toen Al Gore, en nu Obama weer... Ik kan het niet zo serieus meer nemen eerlijk gezegd.
De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet? Wie is er nou een simpele ziel, ik heb helemaal nergens gezegd dat Bush een prijs verdiend, of ik for that matter. Enkel dat ik die van Obama onterecht vind. Je bent verblind door je pure haat jegens rechts volgens mij, anders had je wel anders gereageerd.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 17:05 schreef Zoran1 het volgende:
[..]
Wat begrijp je niet aan 'Nobelprijs voor de Vrede'? Is het zo moelijk om te begrijpen dat warmongers zoals Bush en jij daar geen aanspraak op maken
Kissinger.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 17:43 schreef Monidique het volgende:
[..]
Eens. Waarom geven ze nou nooit eens een Nobelprijs voor de vrede aan een Republikein?
There shall be peace in our time!quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 17:46 schreef Zelva het volgende:
Eigenlijk kan je hier maar één ding op zeggen:
Wacht maar, over 30 jaar zal Bush populairder zijn dan ooit. Of 300 jaar. Net zoals Jezus.quote:
Geen idee.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:10 schreef Demophon het volgende:
Zag ik net op CNN:
Een Israelier op straat: "He is too much in favour for the Palestinians, and therefore does not deserve the Nobel price."
Een geinterviewde Egyptenaar: "he is for the existence of the state Israel, he doesn't deserve the peace price."
Djee, wat een stelletje mongolen daar, wat voor beeld hebben zij van vrede daar?
Dan wordt Bush heilig verklaard door het Vaticaanquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:09 schreef Montov het volgende:
[..]
Wacht maar, over 30 jaar zal Bush populairder zijn dan ooit. Of 300 jaar. Net zoals Jezus.
Niet zo gek ook natuurlijk als je elkaar al 60 jaar de hersens in slaat.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:10 schreef Demophon het volgende:
Zag ik net op CNN:
Een Israelier op straat: "He is too much in favour for the Palestinians, and therefore does not deserve the Nobel price."
Een geinterviewde Egyptenaar: "he is for the existence of the state Israel, he doesn't deserve the peace price."
Djee, wat een stelletje mongolen daar, wat voor beeld hebben zij van vrede daar?
Klopt. De bevrijder van 50 miljoen mensen.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:09 schreef Montov het volgende:
[..]
Wacht maar, over 30 jaar zal Bush populairder zijn dan ooit. Of 300 jaar. Net zoals Jezus.
En een betere hoeder van de vrije markt.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:11 schreef Labjas het volgende:
[..]
Klopt. De bevrijder van 50 miljoen mensen.
Denk je dat CNN de opnames van een israeli die roept dat het geweldig is, en de opnames van een egyptenaar die het goed vindt ook zou uitzenden? Niets is zo verneukend als de beeldvorming die TV oplegt. Je doet straatinterviews en neemt alleen dat wat in je straatje past, en dat zend je uit. Vervolgens kijken mensen als jij daarnaar en die denken dat het een representatief beeld is.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:10 schreef Demophon het volgende:
Zag ik net op CNN:
Een Israelier op straat: "He is too much in favour for the Palestinians, and therefore does not deserve the Nobel price."
Een geinterviewde Egyptenaar: "he is for the existence of the state Israel, he doesn't deserve the peace price."
Djee, wat een stelletje mongolen daar, wat voor beeld hebben zij van vrede daar?
Haha ja je hebt nu ook van die Amerikanen die Reagan de shit vindenquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:09 schreef Montov het volgende:
[..]
Wacht maar, over 30 jaar zal Bush populairder zijn dan ooit. Of 300 jaar. Net zoals Jezus.
Dat vonden ze tijdens nog meer.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:23 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Haha ja je hebt nu ook van die Amerikanen die Reagan de shit vinden
Tja, het is wel zeer interessant hoe je het stelt. Ik ben steeds meer dit van mening over de politiek: Het zijn niet de daden die tellen, maar diens charisma, woorden en imago. Raar maar waar, je kan nog zo fout zijn en hypocriet, als je maar charisma hebt en het juiste imago kan vertonen naar het publiek. Politici hebben deze 'flaw' van het publiek in de gaten; niet voor niks zijn spin-doctors zo belangrijk (zowel bij rechts als links).quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe mensen aankijken tegen presidenten is sowiewo erg krom.
Ik noemde al eerder Nixon, de man bracht een einde aan de Vietnam oorlog, bereikte een detante met de Sovjets en opende china. In de tapes van het witte huis was hij prive erg direct en plat, en dankzij dit en het eigenlijk vrij onschuldige watergate gebeuren wordt ie gezien als erg fout. Onterecht, want hij bereikte veel.
Kennedy wordt gezien als held, de man liet de oorlog in vietnam escaleren en bracht de wereld aan de rand van totale vernietiging om Cuba, belazerde zijn vrouw en spande met zijn broertje samen om Fidel te vermoorden.
Arafat kreeg de Nobelprijs, de man die zijn eigen volk voor miljarden bestolen heeft en naar Zwitserland bracht...
Hij had John McCain moeten aanstellen als minister van defensie.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:14 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
En een betere hoeder van de vrije markt.
Heeft dat niet meer met de houding van Gorbatsjov te maken?quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat vonden ze tijdens nog meer.
En tijdens zijn regering kwam de koude oorlog ten einde.
Ja ze sturen zeker een vertegenwoordiger naar Oslo om te protesteren.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:32 schreef Anastacia1980 het volgende:
Bij de taliban wordt met afkeer gereageerd op de Nobelprijs. "Wij verwerpen dit", zegt Zabihullah Mujahid, de spreekbuis van de taliban. "We hebben nog geen verandering gezien. Hij heeft nog niks gedaan voor de vrede in Afghanistan."
http://www.demorgen.be/dm(...)wijfel-en-hoop.dhtml
Obama kan zijn gezondheidszorg niet betalen door Afganistan en Irak,. net als Kennedy zijn sociale hervormingen niet kon betalen door Vietnam.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:31 schreef Labjas het volgende:
[..]
Hij had John McCain moeten aanstellen als minister van defensie.
Dan hadden ze beide oorlogen al gewonnen met 1 miljoen soldaten.![]()
Wat Obama doet is niet voldoende om de oorlog te winnen. En dat healthcare plan wordt ook een fiasco.
Om Arnold te citeren: "Government fails at everything it does"
Oh dus alleen als je iets voor de vrede doet in dat landje verdien je het prijsjequote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:32 schreef Anastacia1980 het volgende:
Bij de taliban wordt met afkeer gereageerd op de Nobelprijs. "Wij verwerpen dit", zegt Zabihullah Mujahid, de spreekbuis van de taliban. "We hebben nog geen verandering gezien. Hij heeft nog niks gedaan voor de vrede in Afghanistan."
http://www.demorgen.be/dm(...)wijfel-en-hoop.dhtml
Amerika betaalt toch al niets meer zelf.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Obama kan zijn gezondheidszorg niet betalen door Afganistan en Irak,. net als Kennedy zijn sociale hervormingen niet kon betalen door Vietnam.
Nog het meest met hoe dat een communistische economie niet functioneert, we mogen iig de beide heren dankbaar zijn dat het niet zulke heethoofdige gekken waren als Kennedyquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:33 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Heeft dat niet meer met de houding van Gorbatsjov te maken?
quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:37 schreef Chain_Reaction het volgende:
http://www.prisonplanet.c(...)el-peace-prize.html#
quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:41 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Alex Jones spoort helemaal niet maar er zit waarheid in dit artikel
Ik vind het toch vrij stuitend hoe men zich in bochten wringt om fascistoïde figuren te eren, alleen omdat ze voor lage belastingen zijn? Wat voor ongelooflijke krentenkakker ben je dan wel niet?quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe mensen aankijken tegen presidenten is sowiewo erg krom.
Ik noemde al eerder Nixon, de man bracht een einde aan de Vietnam oorlogleed een pijnlijke nederlaag na jaren de oorlogsindustrie feest te hebben laten vieren en bombardeerde als afscheidskadootje nog even 100.000 vietnamezen plat, zonder militair doel, bereikte vervolgde een detante met de Sovjets en opende china. In de tapes van het witte huis was hij prive erg direct en plat, en dankzij dit en het eigenlijk vrij onschuldige smerige watergate gebeuren wordt ie gezien als erg fout. Onterecht, want hij bereikte veel.
Kennedy wordt gezien als held, de man liet de oorlog in vietnam escaleren werd doodgeschoten voor hij er een eind aan kon maken en bracht de wereld aan de rand van totale vernietiging om Cuba speelde hoog spel, belazerde zijn vrouw met Marilyn Moroe en spande met zijn broertje samen om Fidel te vermoorden.
Arafat kreeg de Nobelprijs, de man die zijn eigen volk voor miljarden bestolen heeft en naar Zwitserland bracht...werd verraden door medelaureaat Peres die gewoon weer doorging met land inpikken nadat Rabin in een onbewaakt ogenblik werd doodgeschoten. (waarom worden de vredesduiven altijd zo gebrekkig beveiligd?)
Ironisch genoeg was Reagan ook diegene die samen met Thatcher het huidige wereldwijde economische model min of meer heeft geïntroduceerd dat nu wereldwijd word afgewezen.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog het meest met hoe dat een communistische economie niet functioneert, we mogen iig de beide heren dankbaar zijn dat het niet zulke heethoofdige gekken waren als Kennedy
quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:25 schreef tong80 het volgende:
Barack Obama ziet de toekenning van
de Nobelprijs voor de Vrede niet als
een erkenning voor wat hij al heeft
bereikt,maar als een aansporing voor
alle landen om samen te werken bij het
oplossen van de wereldproblemen.
De Amerikaanse president zegt dat hij
verrast is door de toekenning en dat
hij de Nobelprijs in nederigheid in
ontvangst zal nemen.Dat zal gebeuren op
10 december in Oslo.
Obama lijkt van mening te zijn dat de
prijs wel erg vroeg komt."Ik heb niet
het gevoel dat ik thuishoor in het
gezelschap van de mensen die de prijs
eerder hebben gewonnen",zei hij.
Terwijl Thatcher toch echt de UK uit het slob heeft gehaald, laten we wel zijn, de UK was een soort DDR maar dan erger, en ze zijn daaruit gekomen zonder dat een West UK daar 2.000.000.000.000 euro in gepomt heeft.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:55 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Ironisch genoeg was Reagan ook diegene die samen met Thatcher het huidige wereldwijde economische model min of meer heeft geïntroduceerd dat nu wereldwijd word afgewezen.
True. Alex Jones spoort ook niet, maar dat wil zeer zeker niet zeggen dat alle punten die hij aanstipt (om sommige feiten kun je simpelweg niet heen) onzin zijn.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:41 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Alex Jones spoort niet helemaal maar er zit waarheid in dit artikel
Kijk, dat bedoel ik nu, hoe krom kan je beeld van de geschiedenis zijn.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind het toch vrij stuitend hoe men zich in bochten wringt om fascistoïde figuren te eren, alleen omdat ze voor lage belastingen zijn? Wat voor ongelooflijke krentenkakker ben je dan wel niet?
Feitelijk de hele wereld, he. Wij hoeven nu ook niet meer te vrezen voor de massavernietitgingswapens van Irak.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:11 schreef Labjas het volgende:
[..]
Klopt. De bevrijder van 50 miljoen mensen.
Het volstaat niet om een economisch model alleen maar te beoordelen op haar korte termijn. Toen de planeconomie werd geïntroduceerd steeg de economie ook de eerste twintig, dertig jaar.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl Thatcher toch echt de UK uit het slob heeft gehaald, laten we wel zijn, de UK was een soort DDR maar dan erger, en ze zijn daaruit gekomen zonder dat een West UK daar 2.000.000.000.000 euro in gepomt heeft.
En Teflon Tony is gewoon op die voet verder gegaan.
Dat het Neoliberalisme zou worden afgewezen als model wordt wellicht met de mond beleid, maar ik denk niet dat we weer verder het Rijnlandmodel zullen gaan volgen. Zelfs de Duitsers hebben daar inmiddels afscheid van genomen.
Onder Nixon nam het aantal bombardementen enorm toe. Als je Nixon de credits geeft voor het 'beeindigen' van Vietnam dan ben je natuurlijk jezelf voor de gek aan het houden.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Kijk, dat bedoel ik nu, hoe krom kan je beeld van de geschiedenis zijn.
Kennedy doodgeschoten voor hij de oorlog kon beeindigen, suuuuuure, terwijl tijdens zijn bewind het aantal "adviseurs" enorm toenam.
Nee, na de russische revolutie heeft het heel lang geduurd voordat de economie weer op peil was van voor de revolutie. Lees Paul Kennedy maar eens na, the rise and fall of great powers.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:37 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Het volstaat niet om een economisch model alleen maar te beoordelen op haar korte termijn. Toen de planeconomie werd geïntroduceerd steeg de economie ook de eerste twintig, dertig jaar.
Met die bombardementen dwong hij Noord Vietnam serieus te worden aan de onderhandelingstafel. Resultaat was een vredesaccoord in Parijs.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Onder Nixon nam het aantal bombardementen enorm toe. Als je Nixon de credits geeft voor het 'beeindigen' van Vietnam dan ben je natuurlijk jezelf voor de gek aan het houden.
Zo goed was de Russische economie voor 1917 toch niet? In verschillende werken wordt juist betoogd dat de belabberde toestand van de economie een van de twee (de andere was de Eerste Wereldoorlog, dat weer verband had met de slechte economie) juist een drijfveer was voor de revolutie. Bovendien schijnt de levensverwachting wel omhoog gegaan na introductie van het planeconomie, ook al ging dat gepaard met chaos en burgeroorlog.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, na de russische revolutie heeft het heel lang geduurd voordat de economie weer op peil was van voor de revolutie. Lees Paul Kennedy maar eens na, the rise and fall of great powers.
Maar dat is dus geen daad waarvoor hij een nobelprijs verdient. Eerder een daad van terreur vergelijkbaar met wat de Duitsers deden in Nederland in 1940 (Rotterdam)quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met die bombardementen dwong hij Noord Vietnam serieus te worden aan de onderhandelingstafel. Resultaat was een vredesaccoord in Parijs.
Zoals ik zei, lees Paul Kennedy eens. Heb hem hier niet bij de hand, ligt in mijn huis in Nederland dus kan helaas even geen cijfers erbij zetten.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:54 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Zo goed was de Russische economie voor 1917 toch niet? In verschillende werken wordt juist betoogd dat de belabberde toestand van de economie een van de twee (de andere was de Eerste Wereldoorlog, dat weer verband had met de slechte economie) juist een drijfveer voor de revolutie. Bovendien schijnt de levensverwachting wel omhoog gegaan na introductie van het planeconomie, ook al ging dat gepaard met chaos en burgeroorlog.
Eerder met de bombardementen op de duitse steden.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:56 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Maar dat is dus geen daad waarvoor hij een nobelprijs verdient. Eerder een daad van terreur vergelijkbaar met wat de Duitsers deden in Nederland in 1940 (Rotterdam)
Ook dat is niet Nobelprijs waardigquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerder met de bombardementen op de duitse steden.
Duh.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 20:26 schreef NorthernStar het volgende:
De bezetting van Irak gaat gewoon door
Dat was al bijna in kannen en kruiken, onderhandelingen duren altijd langer, het was een statement naar Zuid-Vietnamese leider en gebrek aan binnenlands politiek geduld. Het was gewoon een ordinaire massamoord, een slachtpartij, zonder militair doel.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Met die bombardementen dwong hij Noord Vietnam serieus te worden aan de onderhandelingstafel. Resultaat was een vredesaccoord in Parijs.
Wat is jouw definitie van vertrekken?quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 20:35 schreef Middle-East het volgende:
[..]
Duh.De Amerikanen vertrekken in 2011. Hoe vaak moeten ze dat nog herhalen?
Ze gaan heus niet eerder vertrekken omdat jij dat zo graag wilt hoor!
lolquote:En het is officieël geen bezetting, ze zitten daar op verzoek van de democratisch gekozen regering van Irak.
"50,000 after 2010"quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 20:47 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Wat is jouw definitie van vertrekken?
Dismay at Obama plan to leave 50,000 US troops in Iraq after 2010
En dat is de contractors niet eens meegerekend.
Voor hoe lang? Minstens tien jaar en misschien wel 40. Zoek de quotes zelf maar op.
Tja, je kunt wel lollen, maar vooralsnog is die regering duizend keer legitiemer dan iemand die zichzelf 'insurgent' noemt.quote:[..]
lol
quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 20:54 schreef Middle-East het volgende:
[..]
"50,000 after 2010"
Ik had het over 2011!
Dan vertrekken de Amerikaanse troepen en eindigt die zgn. bezetting.
We zullen zien wie gelijk krijgt maar blijf believen!quote:The Status of Forces Agreement, which supposedly lays out a timetable for U.S. withdrawal, contains a gaping loophole that leaves open the possibility of a continuation of the occupation and a sustained presence of U.S. forces well beyond 2011
All Troops Out By 2011? Not So Fast
woefquote:En waarom moet ik quotes opzoeken? Jij wilt een punt maken, bewijs het dan eens.
okquote:Tja, je kunt wel lollen, maar vooralsnog is die regering duizend keer legitiemer dan iemand die zichzelf 'insurgent' noemt.
Sure, maar het stukje dat jij quote is niet compleet zonder dit stukje:quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 21:14 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Het plan waar jij je op basseert laat ruimte voor de troepen om te blijven.
Over "democratisch gekozen regering van Irak" zouden we een discussie an sich kunnen hebben. Maliki en zijn kliekje kan ik persoonlijk met geen mogelijkheid een democratisch gekozen of een regering, dat wil zeggen een souvereine regering, noemen.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 21:29 schreef Middle-East het volgende:
[..]
Sure, maar het stukje dat jij quote is niet compleet zonder dit stukje:
"upon request by the government of Iraq." Article 27 of the SOFA allows the U.S. to undertake military action, "or any other measure," inside Iraq's borders "In the event of any external or internal threat or aggression against Iraq."
De democratisch gekozen regering van Irak heeft heel wat vijanden in de regio, het is dus niet meer dan normaal dat dat plan ruimte laat voor de troepen om te blijven.
Die voorspelt toch ook het einde van het Amerikaanse empire?quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 19:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, na de russische revolutie heeft het heel lang geduurd voordat de economie weer op peil was van voor de revolutie. Lees Paul Kennedy maar eens na, the rise and fall of great powers.
Meesterwerkje.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 21:58 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Die voorspelt toch ook het einde van het Amerikaanse empire?
En waarom vind je Al-Maliki en zijn kliekje niet democratisch gekozen? Waarom zo denigrerend over hen? Vind je Ahmadinejad en de rest van de dictators in de regio wel democratisch?quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 21:43 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Over "democratisch gekozen regering van Irak" zouden we een discussie an sich kunnen hebben. Maliki en zijn kliekje kan ik persoonlijk met geen mogelijkheid een democratisch gekozen of een regering, dat wil zeggen een souvereine regering, noemen.
Natuurlijk gaat de "bezetting" door. Obama is dan ook niet degene geweest die de oorlog is gestart. De VS heeft met de Iraakse regering afgesproken dat ze tot 2011 in het land blijven. Het is allang geen bezetting meer. Ook niet volgens de VN. Noem je de Amerikaanse aanwezigheid in Zuid-Korea en Duitsland ook een bezetting?quote:Dus wat blijft er over? Ik stel dat de bezetting van Irak gewoon doorgaat (onder Obama) en jij spreekt het tegen omdat er een plan ligt voor terugtrekking. Voorlopig zitten ze er nog (en klopt dus wat ik zeg) en moeten we maar afwachten of men ook inderdaad vertrekt. Een ineenstorting van de VS uitgesloten denk ik dat ze er over tien jaar nog zitten.
Ja. Obama wil meer troepen naar Afghanistan sturen omdat anders die missie faalt. De Amerikaanse militaire operaties in Pakistan zijn opgevoerd, de Pakistaanse regering krijgt nu ook financiële (humanitaire) hulp om voor de eigen bevolking te zorgen (hearts & minds strategie). Het Pakistaanse leger heeft de lokale Taliban in hun land enkele maanden geleden een flinke pak slaag gegeven... onder Bush's bewind werkte Pakistan niet echt mee. Ik vind de politiek van het Westen jegens Iran's nucleaire ambities niet eerlijk... maar de Amerikanen zijn niet de enigen die zich hypocriet gedragen in deze kwestie, maar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Israël ook.quote:Je pikte er één zin uit. Wat vind je van de rest? Verschilt Obama's beleid substantieel met Bush zijn beleid?
De Nobelprijs voor de Vrede in het algemeen bedoel jequote:
Nu lijkt het alsof Obama echt iets bereikt heeft.quote:
??? Volgens zijn tegenstander is liberaal een scheldwoordquote:Op zaterdag 10 oktober 2009 00:11 schreef Clairvaux het volgende:
[..]
Nu lijkt het alsof Obama echt iets bereikt heeft.![]()
De liberale levensovertuiging van de VS kapot maken, daar is hij druk mee bezig.
Je kent de geschiedenis van de VS en hoe die tegen een bemoeizuchtige overheid aankijkt?quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 02:35 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
??? Volgens zijn tegenstander is liberaal een scheldwoord
Ga jij maar slapen.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 03:23 schreef scanman1 het volgende:
Feit is wel dat er eigenlijk nooit een goede republikeinse president is geweest. Alle democraten daarentegen doen het van goed tot zeer goed. Een beetje zoals in NL. Centrum rechtse kabinetten zijn dramatisch. Het zijn de centrum linkse kabinetten die het land er weer een beetje bovenop helpen als rechts er weer eens een potje van heeft gemaakt.
Nope, geen feit, zit alleen tussen jouw oortjes.quote:
Dus Reagan en Bush waren goed.quote:
Als Obama de helft voor elkaar krijgt van wat Ronald "the Gipper" Reaganquote:
Waren dat niet de chinezen?!quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 03:19 schreef scanman1 het volgende:
Sowieso vraag ik me af hoeveel Nobel zelf voor de vrede betekend heeft, met zijn uitvinding van het buskruit.
Ik vind het woord kortzichtig voor die taliban wel erg gematigd klinken.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:34 schreef qonmann het volgende:
[..]
Oh dus alleen als je iets voor de vrede doet in dat landje verdien je het prijsje
Kortzichtige lui daar..
Voor iemand die zo hoog van de toren blaast ben je behoorlijk slecht geïnformeerd dan. Hier heb je 1 bron, maar als je zelf gaat zoeken naar Obama's tegenstanders, die voornamelijk uit conservatives bestaan zul je zelf ontdekken hoe ze tegen liberalisme kijken. http://theliberalslies.bl(...)aive-on-iran-or.htmlquote:Op zaterdag 10 oktober 2009 02:48 schreef Clairvaux het volgende:
[..]
Je kent de geschiedenis van de VS en hoe die tegen een bemoeizuchtige overheid aankijkt?
De socialist Obama is bij veel Amerikanen die van hun land- en hun vrijheid houden
niet erg populair.
Maar als tegenstanders van Obama volgens jou "Liberaal" als scheldwoord zien kun je daar vast
wel een bron voor geven. Misschien moet ik dan mijn mening bijstellen.
Maybe, maybe not.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 12:51 schreef Reuzelbek het volgende:
[..]
Voor iemand die zo hoog van de toren blaast ben je behoorlijk slecht geïnformeerd dan.
Ik ben als Reagan fan bekend met deze blogs. Die hebben het over "Liberals" als ze overquote:Hier heb je 1 bron, maar als je zelf gaat zoeken naar Obama's tegenstanders, die voornamelijk uit conservatives bestaan zul je zelf ontdekken hoe ze tegen liberalisme kijken.
Ook republikeinen schieten in hun bemoeizucht door maar niet zo dramatisch als Obamaquote:Trouwens was Bush zelf enorm bemoeizuchtig met zijn overheid, gevolg: twee illegale oorlogen
Wel, dat, natuurlijk, en de massa-bombardementen in Vietnam en Cambodja.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe mensen aankijken tegen presidenten is sowiewo erg krom.
Ik noemde al eerder Nixon, de man bracht een einde aan de Vietnam oorlog, bereikte een detante met de Sovjets en opende china. In de tapes van het witte huis was hij prive erg direct en plat, en dankzij dit en het eigenlijk vrij onschuldige watergate gebeuren wordt ie gezien als erg fout.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |