quote:Eerste restaurant voor afhaal-stamppot
UTRECHT - Wind, regen, temperaturen onder de 15 graden: het is stamppottenweer. Vanaf 1 november hoeven de liefhebbers in Utrecht niet meer in de eigen keuken aan de slag, want daar wordt 's lands eerste stamppot-afhaalrestaurant geopend.
Stamppot to go heet de eerste winkel in de Nobelstraat waar klanten kant-en-klare warme happen kunnen afhalen. ,,Gezond, maar vooral ook gemakkelijk: dat is de toekomst,'' zegt de woordvoerder van Stamppot to go.
,,Stamppot past daar perfect in en het is verbazingwekkend dat nog niemand eerder hiermee is gekomen.''
Het assortiment wordt bewust klein gehouden: de klassieke stamppotten en een stamppot van de maand. ,,Het is logistiek gemakkelijker als we beginnen met een kleine keuze, maar we willen wel variatie aanbrengen. Hutspot en boerenkool, maar ook een pompoenstamppot, of pastinaak met garnalen.''
De stamppot wordt gemaakt door eigen koks, maar de eigenaar speelt met het idee om ook klanten stamppotten te laten maken. ,,Waarom niet de stamppot van grootmoeder uit Wijk C?''
De ambitie gaat nog verder. Het bedrijf wil snel andere vestigingen, ook buiten ons land. ,,Een stamppot to go in New York... Dat lijkt ons wel geweldig!'' (MARGREETH FERNHOUT)
Kost dat?quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:44 schreef zoalshetis het volgende:
ik zeg ja. en heb zelfs nog een benedenwoning in amsterdam op toplokatie te huur, met bedrijfsbestemming en horecavergunning.
3000 p.m. excl.quote:
als ze het aanpakken zoals burgermeester of the grape disctict wel. kwaliteit dus. en in het geval van een stamppot ook. maar wel prijs/kwaliteit. en goedkoop. het gaat tenslotte over stamppotten.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:52 schreef Hukkie het volgende:
Nu nog afwachten of er animo voor is.
Dat concept bestaat dus echt al een tijdje in Amsterdam.. Loopt alleen minder hard dan verwacht.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:55 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
als ze het aanpakken zoals burgermeester of the grape disctict wel. kwaliteit dus. en in het geval van een stamppot ook. maar wel prijs/kwaliteit. en goedkoop. het gaat tenslotte over stamppotten.
kan je in de zomertijd een italiaanse ijswinkel beginnen. of inhuren.
ja gek he, maar wat is een tijdje? in de zomer gaat het waarschijnlijk minder hard.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:57 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat concept bestaat dus echt al een tijdje in Amsterdam.. Loopt alleen minder hard dan verwacht.
Dat is die tent die ik bedoelde bij de Albert Cuyp. (een van de kleine zijstraatjes) Voor zover ik weet zit er ergens anders nog een.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:58 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ja gek he, maar wat is een tijdje? in de zomer gaat het waarschijnlijk minder hard.
en waar is de lokatie? en waarom ken ik hen nog niet?
ja, dan is het idd een lastige klus. maar dat lijkt me met elk nieuw ding. als je een goede kok hebt of zelf goed kan koken en de juiste lokatie hebt, is het niet zo moeilijk.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:08 schreef Hukkie het volgende:
Het probleem lijkt me dat -om het succesvol te maken- je jezelf dusdanig moet onderscheiden van de rest, zodat mensen van heinde en verre naar jouw tent komen om eten te kopen. En met een stamppot die je in de gemiddelde snackbar ook kan halen lijkt me dat een lastige klus.
ah, je bedoelt die met dat geweldige ijs en dat leuke karretje van ze, dat ik echt al overal in de pijp heb zien staan? het ijscuypje ofzoiets?quote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:01 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is die tent die ik bedoelde bij de Albert Cuyp. (een van de kleine zijstraatjes) Voor zover ik weet zit er ergens anders nog een.
In de zomer verkopen ze ijs en dan als het winter is verkopen ze stamppot. Het interieur is redelijk strak, maar doet een beetje klinisch aan. Het heeft wel wat weg van de wok to go's, alleen dan met ijs en stamppotten,
Jawel, maar daarom vroeg ik me ook af of er animo voor is. Zijn mensen bereid om naar de andere kant van de stad te rijden voor een stamppot van een goede kok, of nemen ze genoegen met de stamppot van de snackbar aan de overkant?quote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:10 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ja, dan is het idd een lastige klus. maar dat lijkt me met elk nieuw ding. als je een goede kok hebt of zelf goed kan koken en de juiste lokatie hebt, is het niet zo moeilijk.
dat is gelijk de enige stamppot die ik niet lekker vind.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:17 schreef Hukkie het volgende:
* Hukkie heeft afgelopen 3 Oktober in Leiden ook weer heerlijke verse hutspot gegeten.
idd net als een zaak waar ze fatsoenlijke tosti`s verkopen om mee te nemen en een zaak war je verschillende soorten soep kunt halen.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:37 schreef Sjaakmat het volgende:
Ik had het er pas ook nog over waarom je dit zo weinig ziet in Nederland.
Wat denk je dat die kwijt zijn aan huur?quote:Op donderdag 8 oktober 2009 20:00 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
dat is weer eens wat anders dan die te dure broodzaken, burgerkings en smullers op het station.
En het is waarschijnlijk nog goedkoper ook
quote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:37 schreef geelkuikentje het volgende:
Andijviestamppot![]()
Boerenkool met worst
Inderdaad, de meeste slagers verkopen al sinds heugenis verse stamppotten.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 20:56 schreef Duikelaar het volgende:
Lekker origineel idee. Wel eens bij een slager geweest?
En proberen jezelf de krant in te krijgen met 'eerste hutspot afhaal' terwijl dat niet zo isquote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:08 schreef Hukkie het volgende:
Het probleem lijkt me dat -om het succesvol te maken- je jezelf dusdanig moet onderscheiden van de rest, zodat mensen van heinde en verre naar jouw tent komen om eten te kopen. En met een stamppot die je in de gemiddelde snackbar ook kan halen lijkt me dat een lastige klus.
Jep gelukkig wel, maar het scheelde weinigquote:Op donderdag 8 oktober 2009 23:07 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Eindelijk is judeochristelijke suprematie veiliggesteld voor toekomstige generaties
ik haat bodems. dan smaakt het bier niet lekker.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 23:53 schreef fratsman het volgende:
Geen betere bodem op zaterdagavond dan stamppot!
Misschien valt het wel enorm in de smaak bij tweeverdienend bakfiets.nl-tuig uit Wittevrouwen of 't Museumkwartierquote:
Ik zeg ook niet dat ik het daar ga halen. Ik laat het mijn vrouw maken!quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 14:07 schreef Stali het volgende:
Grappig, dat er zoveel enthousiasme voor is.
Het zou werkelijk niet in me opkomen om iets af te gaan halen wat ik zelf in een half uur voor twee dagen kan maken en lekker.
Mij wel, liever goeie boerenkoolstampot afhalen dan een bak chinees.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 14:07 schreef Stali het volgende:
Grappig, dat er zoveel enthousiasme voor is.
Het zou werkelijk niet in me opkomen om iets af te gaan halen wat ik zelf in een half uur voor twee dagen kan maken en lekker.
en ballen in de jus gestoofd.quote:Op vrijdag 9 oktober 2009 16:00 schreef TGVkopper het volgende:
Nav dit topic ga ik morgen wel lekker boerenkool maken trouwens
Met spekjes
Vreemd dat men dat dan niet weet.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 15:33 schreef Zith het volgende:
Aan de steenstraat in arnhem kun je al jaren verschillende stampotten, braadworsten, etc warm kopen om mee te nemen naar huis/gelijk opeten... (dus zeggen van, doe mij maar 400gr stampot met 2 blinke vinken plx)
Een belangrijk punt, maar ik denk tegelijkertijd dat ze dat goed ondervangen door in de toekomst wat meer exotische stamppotten aan te bieden. Dan weet je vantevoren niet wat je kunt verwachten.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 12:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Er is één maar. Stampot is van dat voer waarvan iedereen precies weet hoe het moet smaken, maar iedereen het anders maakt. Ik zou het zeker proberen, maar bij mijn zuurkool wil ik uitgebakken spek en casselerrib, en geen jeneverbessen erin. Boerenkool wil ik met heel boerenkool door de aardappelen, met azijn en krabbetjes erbij. En dat komt nog de smaak van de stampot zelf. Daar ben ik niet heel flexibel in, en ik denk heel veel mensen niet. Bij voer uit andere windstreken ligt dat toch anders.
"Exotisch"quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 13:26 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Een belangrijk punt, maar ik denk tegelijkertijd dat ze dat goed ondervangen door in de toekomst wat meer exotische stamppotten aan te bieden. Dan weet je vantevoren niet wat je kunt verwachten.
En ook bij iets minder gangbare standaard stampotten (spruitjes e.d.) zal het misschien ook wel meevallen.
Ik kan de pastinaak met garnalen stamppot uit de OP niet echt gangbaar noemen. Maargoed, dan duw jij gewoon andijvie in je mik. Da's het mooie van een restaurant. Iedereen blijquote:Op zondag 11 oktober 2009 20:05 schreef Fockker het volgende:
[..]
"Exotisch"Het lijkt mij in nederland al exotisch genoeg.
Laten we het dan ook ajb houden op de traditionele stamppot, zoals ik die net ook op heb (andijvie+bal+vette jus en een likje mosterd)
Dan is het geen Hollandse pot meer.quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:19 schreef DikVoormekaar het volgende:
Zolang er geen halalzooi wordt bijgeleverd is dit restaurant gewoon goed op zijn hollands bezig.
Gelezen wordt hier niet. Ik had het over HOLLANDSE stampot met zuurkool, boerenkool, hutspot, andijvie met spekjes erdoorheen incl. worst, bal, of wat je er ook aan vlees bij wilt.vette jus en een likje (grove) mosterd.quote:Op zondag 11 oktober 2009 22:02 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Ik kan de pastinaak met garnalen stamppot uit de OP niet echt gangbaar noemen. Maargoed, dan duw jij gewoon andijvie in je mik. Da's het mooie van een restaurant. Iedereen blij
quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:19 schreef DikVoormekaar het volgende:
is dit restaurant gewoon goed op zijn hollands bezig.
Gadverdamme?!quote:Op zondag 11 oktober 2009 20:11 schreef trovey het volgende:
....hutspot (maar dan wel met bruine bonen erdoor), ...
Lijkt me eigenlijk heel erg lekker, mits met grijze hollandse noordzee garnalen en niet die lichtroze atlantischequote:
Ja ik denk dat ik het eens ga proberen te makenquote:Op maandag 12 oktober 2009 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me eigenlijk heel erg lekker, mits met grijze hollandse noordzee garnalen en niet die lichtroze atlantische
tuurlijk, sukkel.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 18:44 schreef zoalshetis het volgende:
en heb zelfs nog een benedenwoning in amsterdam op toplokatie te huur, met bedrijfsbestemming en horecavergunning.
Heerlijkquote:Op maandag 12 oktober 2009 00:06 schreef Fockker het volgende:
[..]
Gelezen wordt hier niet. Ik had het over HOLLANDSE stampot met zuurkool, boerenkool, hutspot, andijvie met spekjes erdoorheen incl. worst, bal, of wat je er ook aan vlees bij wilt.vette jus en een likje (grove) mosterd.
Dat noem ik een HOLLANDSE stamppot, heerlijk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maak ook weleens een stamppotje met prei
Ik krijg al trek
hete het het?quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 18:24 schreef raptorix het volgende:
Mijn broer heeft eind jaren 80 al zo een tent in Alkmaar opgezet, Mamma's hete het het. Geen idee of het nog bestaat.
ik ook.quote:Op maandag 12 oktober 2009 00:06 schreef Fockker het volgende:
[..]
Gelezen wordt hier niet. Ik had het over HOLLANDSE stampot met zuurkool, boerenkool, hutspot, andijvie met spekjes erdoorheen incl. worst, bal, of wat je er ook aan vlees bij wilt.vette jus en een likje (grove) mosterd.
Dat noem ik een HOLLANDSE stamppot, heerlijk!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik maak ook weleens een stamppotje met prei
Ik krijg al trek
en ik ben een sukkel omdat wat?quote:
"plagiaat" werd het genoemd.quote:Op woensdag 14 oktober 2009 08:20 schreef EricT het volgende:
Een stamppot tent in Nijmegen gaat die van utrecht voor de rechter slepen omdat Nijmegen de eerste was!!
hooguit zouden ze een claim kunnen leggen op de titel 'eerste stampot afhaalrestaurant van nederland'quote:Op woensdag 14 oktober 2009 11:48 schreef DiRadical het volgende:
[..]
"plagiaat" werd het genoemd.
Maar dan moeten de logo's, bedrijfsnaam, etc zo ongeveer hetzelfde of de recepten exact gekopieerd zijn.
Simpel "stamppot afhaalrestaurant" zijn lijkt mij niet genoeg en valt niet onder auteursrecht of iets dergelijks
Dat belooft dus toch nog een "mooie"eetzame oorlog te worden.quote:Stamppotoorlog in Rotterdam
ROTTERDAM - Ook stamppottenmakers in Rotterdam en Vlaardingen mengen zich nu in de 'stamppotoorlog'. Ze zijn boos dat het Utrechtse bedrijf Stamppot to go deze week met veel bombarie beweerde het eerste afhaalrestaurant te zijn voor de oerhollandse kost.
,,Wij zijn hier 24 jaar geleden al mee begonnen,'' zegt Martin Wolthuis van het Eethuisje van Delfshaven. Ook Traiteur de Culinair uit Vlaardingen laat weten al tien jaar afhaalstamppot te bereiden. Wolthuis: ,,Die in Utrecht is niet de eerste, maar eerder de honderdste met dit idee.''
De Hoekse en Kabeljauwse twisten anno 2009.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 12:33 schreef DikVoormekaar het volgende:
[..]
Dat belooft dus toch nog een "mooie"eetzame oorlog te worden.
leuke slogan. mail ze ff. mag je zelf met de eer strijken, ook al ontdek ik de potentie. anders doe ik het over 14 uur.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 11:17 schreef stamppot het volgende:
Goeie zaak!
had je geen zin om zelf 30 minuten in de keuken te staan en de rest in te vriezen?quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 16:50 schreef thingamajig het volgende:
Heb vanmiddag hutspot gehaald in Utrecht. Niet bij het restaurant uit de OP, maar bij de Keurslager. Die zit volgens mij overal wel zo'n beetje en heeft ook dergelijke maaltijden.
Nee, daar heb ik absoluut geen zin in. Ik haat koken en elke minuut in de keuken is er 1 teveel. Bovendien hebben we net een vlucht vanuit New York gehad, dus koken doet mijn vrouw vanavond ook niet.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 16:54 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
had je geen zin om zelf 30 minuten in de keuken te staan en de rest in te vriezen?
ic. succes met je jetlag.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 16:56 schreef thingamajig het volgende:
[..]
Nee, daar heb ik absoluut geen zin in. Ik haat koken en elke minuut in de keuken is er 1 teveel. Bovendien hebben we net een vlucht vanuit New York gehad, dus koken doet mijn vrouw vanavond ook niet.
Begrijpelijk dat ze pissig zijn.quote:Op donderdag 15 oktober 2009 12:33 schreef DikVoormekaar het volgende:
[..]
Dat belooft dus toch nog een "mooie"eetzame oorlog te worden.
Whoopti-puking-dooquote:Op maandag 26 oktober 2009 18:43 schreef Fockker het volgende:
Zo dit is hem dan weer voor vandaag
[ afbeelding ]
Heerlijk. Begin er eenquote:Op maandag 26 oktober 2009 19:23 schreef henkway het volgende:
Hachee afhaal-restaurant is dat er al??????????
dat recept ken ik inmiddels wel uit m'n hoofd.Begin een hachee afhaal restaurant!quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 02:01 schreef henkway het volgende:
[..]
http://home.planet.nl/~GOrES000/03-0026.htm
Nordsee garnalen?quote:Op maandag 12 oktober 2009 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me eigenlijk heel erg lekker, mits met grijze hollandse noordzee garnalen en niet die lichtroze atlantische
en zuurkool met spekkies niet te vergetenquote:Op donderdag 8 oktober 2009 19:37 schreef geelkuikentje het volgende:
Andijviestamppot met uitgebakken spekkies![]()
Boerenkool met worst uitgebakken spekkies
Is ie al echt open want als ik de site lees dan lijkt het erop van nietquote:
http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=zhepfDsHnHUVGFiBquote:De dagen worden korter en het wordt kouder: de winter komt er aan. Typisch weer voor stamppotten. Knelpunt doet onderzoek naar verschillende stamppotten uit de supermarkt, met een opzienbarende uitkomst.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |