Nou volgens Snowgoon werkte dat automatisch opladen echt fantastischquote:Op maandag 14 september 2009 22:27 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik geloof dat in de 18 delen van dit topic nog echt niemand heeft beweerd dat die website goed werkt, zelfs Houtworm niet.
'quote:Op maandag 14 september 2009 23:34 schreef baba117 het volgende:
Ik heb als student een paar vragen... Moet ik met mijn ov kaart straks ook scannen ook al reis ik gratis? Zo ja waarom? Moet ik straks als ik vanuit Duiven naar Nijmegen ga eerst bij de Syntus scannen en dan bij de NS ook al zit die hele trein vol met met mensen en is de weg door het 100 jarige verbouwingsplan in Arnhem erg lang? Als ik vergeet uit te scannen krijg ik dan een boete?
haha alleen als je toevallig in de buurt was waar een verkracting heeft plaatsgevonden.quote:Op dinsdag 15 september 2009 00:49 schreef marcusa het volgende:
eindelijk kunnen registreren op mijnovchipkaart.nl maar die shit is vet crack, wordt op elke pagina soort van eruit gegooid zodat ik al iets van 10 keer mijn gebruikersnaam/wachtwoord heb moeten invoeren..
wat vinden jullie van die machtiging aan TLS voor locatie en productnamen.. doen of niet? of gaan ze me chasen met spionageshizzle enzokan ik die machtiging dan weer intrekken als ik dat wil of als het te spooky wordt?
Ja.quote:Op maandag 14 september 2009 23:34 schreef baba117 het volgende:
Moet ik met mijn ov kaart straks ook scannen ook al reis ik gratis?
Sommige stations worden afgesloten met poortjes. Om het station dan te kunnen verlaten, moet je door een poortje en dan uitchecken. Dat gaat niet als je niet hebt ingecheckt. Verder is er ook nog een redenering die zegt dat als je met een abonnement reist er niet gecontroleerd kan worden of je niet buiten de geldigheid van je abonnement reist als je niet incheckt. Ofwel: als je een abonnement hebt voor zone Duiven en met de bus naar Arnhem reist, dan check je in, reis je tot de rand van Duiven gratis en wordt er voor de rest saldo afgeschreven. (Hierbij moet gezegd worden dat totaal niet helder is hoe abonnementen er in de toekomst uit gaan zien, aangezien het zonesysteem mogelijk wordt afgeschaft.)quote:Zo ja waarom?
Ja. Je checkt in Duiven in bij Syntus, in Arnhem uit bij Syntus, in Arnhem in bij NS en in Nijmegen uit bij NS. Van essentieel belang is ook dat je dit in Arnhem in de juiste volgorde doet. Dit heeft ermee te maken dat je met twee vervoerders reist en inderdaad het geld juist verdeeld moet worden. Bij overstappen tussen een trein van NS op een trein van NS hoef je niet in- en uit te checken.quote:Moet ik straks als ik vanuit Duiven naar Nijmegen ga eerst bij de Syntus scannen en dan bij de NS
Je checkt in en uit op de perrons of in de stationshal, bij binnenkomst of verlaten van een station. Het aantal mensen in de trein is dus niet van belang (het gaat niet zoals bij de bus waar je in het voertuig zelf in- en uitcheckt).quote:ook al zit die hele trein vol met met mensen
Er staan in- en uitcheckpalen op de perrons, dus je hoeft niet meer te lopen dan nu het geval is.quote:en is de weg door het 100 jarige verbouwingsplan in Arnhem erg lang?
Goede vraag. Zou je vergeten in- en uit te checken als je reist op saldo, dan krijg je simpelweg de borg niet (eenvoudig) terug. Hoe dit bij een abonnement ligt, weet ik niet, al is wel geroepen dat in Amsterdam en Rotterdam reizigers met een geldig papieren abonnement op de bon worden geslingerd als ze niet in- en uitchecken.quote:Als ik vergeet uit te scannen krijg ik dan een boete?
De NS heeft al gezegd dat abonnementhouders geen boete krijgen als ze vergeten in te checken.quote:Op dinsdag 15 september 2009 21:03 schreef Tochjo het volgende:
[..]
Ja.
[..]
Sommige stations worden afgesloten met poortjes. Om het station dan te kunnen verlaten, moet je door een poortje en dan uitchecken. Dat gaat niet als je niet hebt ingecheckt. Verder is er ook nog een redenering die zegt dat als je met een abonnement reist er niet gecontroleerd kan worden of je niet buiten de geldigheid van je abonnement reist als je niet incheckt. Ofwel: als je een abonnement hebt voor zone Duiven en met de bus naar Arnhem reist, dan check je in, reis je tot de rand van Duiven gratis en wordt er voor de rest saldo afgeschreven. (Hierbij moet gezegd worden dat totaal niet helder is hoe abonnementen er in de toekomst uit gaan zien, aangezien het zonesysteem mogelijk wordt afgeschaft.)
[..]
Ja. Je checkt in Duiven in bij Syntus, in Arnhem uit bij Syntus, in Arnhem in bij NS en in Nijmegen uit bij NS. Van essentieel belang is ook dat je dit in Arnhem in de juiste volgorde doet. Dit heeft ermee te maken dat je met twee vervoerders reist en inderdaad het geld juist verdeeld moet worden. Bij overstappen tussen een trein van NS op een trein van NS hoef je niet in- en uit te checken.
[..]
Je checkt in en uit op de perrons of in de stationshal, bij binnenkomst of verlaten van een station. Het aantal mensen in de trein is dus niet van belang (het gaat niet zoals bij de bus waar je in het voertuig zelf in- en uitcheckt).
[..]
Er staan in- en uitcheckpalen op de perrons, dus je hoeft niet meer te lopen dan nu het geval is.
[..]
Goede vraag. Zou je vergeten in- en uit te checken als je reist op saldo, dan krijg je simpelweg de borg niet (eenvoudig) terug. Hoe dit bij een abonnement ligt, weet ik niet, al is wel geroepen dat in Amsterdam en Rotterdam reizigers met een geldig papieren abonnement op de bon worden geslingerd als ze niet in- en uitchecken.
Mocht je de sites nog niet kennen: op www.ov-chipkaart.nl staat een hoop algemene informatie en op www.studentenreisbewijs.nl vind je specifieke informatie voor studenten.
quote:Ov-reiziger beter uit met papieren kaartje Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM - De verschillende treinmaatschappijen in Nederland hebben nog steeds geen goede afspraken gemaakt over de verdeling van de inkomsten van de ov-chipkaart. Treinreizigers moeten daarom bij elke overstap van bijvoorbeeld de NS naar Arriva, Connexxion of Veolia opnieuw het opstaptarief betalen. Ze zijn op deze manier duurder uit dan met een papieren kaartje.
Commercieel directeur Boukje Bügel van de NS raadt treinreizigers die van verschillende maatschappijen gebruik maken, daarom aan het goedkopere papieren kaartje te kopen. Vanaf morgen kun je ook bij de NS met een ov-chipkaart reizen. Eerder kon dit al in het openbaar vervoer in Amsterdam en Rotterdam. Bij de NS lukt het voorlopig echter alleen nog met een anonieme kaart, die eenmalig ?7,50 kost. De ruim 2 miljoen vaste klanten van NS, die al bijna twee jaar een ov-chipkaart van het reizigersbedrijf in hun bezit hebben, moeten nog even wachten.
De NS voert de chipkaart namelijk heel langzaam in. De NS wil de treinpassagiers geleidelijk laten wennen aan het ticketsysteem, dat naar eigen zeggen bedoeld is om het de reiziger gemakkelijker te maken.
"Pas als onze klanten gewend zijn aan de ov-chip, gaan wij helemaal over op de chipkaart en gaan de poortjes op de stations dicht", zegt Jacques Huberts, directeur van het reizigersbedrijf. "Tot die tijd hebben reizigers steeds een keuze en kunnen dan ook nog een papieren kaartje kopen."
Dan moet je gewoon niet inchecken.quote:Op woensdag 30 september 2009 14:54 schreef Ang3l het volgende:
Ik vroeg me trouwens af hoe dat zou gaan werken met die treinkaartjes van de kruidvt en de blokker en zo.
Hoe ziet een OV chipkaart nou dat je reist met zo'n cheap ass aanbieding wanneer je "inklokt"?
Hoe kom je dan het perron op als er bij sommige toegangsstationnen van die poorten staan?quote:Op woensdag 30 september 2009 15:00 schreef Andyy het volgende:
[..]
Dan moet je gewoon niet inchecken.
Ze zijn nog lang niet afgesloten.quote:Op woensdag 30 september 2009 15:50 schreef Ang3l het volgende:
[..]
Hoe kom je dan het perron op als er bij sommige toegangsstationnen van die poorten staan?
Of je koopt een anonieme kaart, die kan je 5 jaar lang gebruiken. Langer geldig dan een strippenkaart. Of verwacht je de komende 5 jaar geen gebruik te maken van het OV?quote:Op woensdag 30 september 2009 17:57 schreef Tourniquet het volgende:
Lekker dan. Ik wil zaterdag in Rotterdam eenmalig 2 korte metroritjes maken. Normaal kostte me dat 4 strippen = ¤1,95. Nu moet ik dus een wegwerpchipkaart voor 2 ritjes a ¤4,90 aanschaffen?!?
Dan ga ik wel lopen!
Gebruik zeer zelden bus, tram of metro (wel trein maar daar heb ik een abo voor). Maar dat moet dan maar ja. Ik zou dan ook wel zo'n persoonlijke kaart kunnen aanschaffen en tzt m'n NS abo erop zetten, maar het lukt vast niet die voor zaterdag in huis te hebben.quote:Op woensdag 30 september 2009 17:59 schreef Q. het volgende:
[..]
Of je koopt een anonieme kaart, die kan je 5 jaar lang gebruiken. Langer geldig dan een strippenkaart. Of verwacht je de komende 5 jaar geen gebruik te maken van het OV?
Heb je een papieren abo, of een plastic kaart van de NS anders zou het kunnen dat dat ook al een ov-chip knip is. Die hoef je dan allen nog maar te vullen met wat geld.quote:Op woensdag 30 september 2009 18:15 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Gebruik zeer zelden bus, tram of metro (wel trein maar daar heb ik een abo voor). Maar dat moet dan maar ja. Ik zou dan ook wel zo'n persoonlijke kaart kunnen aanschaffen en tzt m'n NS abo erop zetten, maar het lukt vast niet die voor zaterdag in huis te hebben.
Papier (maandtrajectkaart). Een echt abo is dat eigenlijk niet natuurlijk.quote:Op woensdag 30 september 2009 18:16 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Heb je een papieren abo, of een plastic kaart van de NS anders zou het kunnen dat dat ook al een ov-chip knip is. Die hoef je dan allen nog maar te vullen met wat geld.
Nee, NS abonnementen kan je alleen op een NS OV Chipkaart zetten. Heel handig. Zo heb ik ook twee chipkaarten, eentje gewoon persoonlijk en eentje op mn voordeelurenkaart.quote:Op woensdag 30 september 2009 18:15 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Gebruik zeer zelden bus, tram of metro (wel trein maar daar heb ik een abo voor). Maar dat moet dan maar ja. Ik zou dan ook wel zo'n persoonlijke kaart kunnen aanschaffen en tzt m'n NS abo erop zetten, maar het lukt vast niet die voor zaterdag in huis te hebben.
Heel simpel deze kaartjes komen op een OV-chipwegwerpkaart, met eendaags alternatief. Tweede optie is dat via webbased op je ov-chipkaart wordt opgeschreven via de kruidvat en ov-chipkaart website.quote:Op woensdag 30 september 2009 15:50 schreef Ang3l het volgende:
[..]
Hoe kom je dan het perron op als er bij sommige toegangsstationnen van die poorten staan?
Dus als je nu een persoonlijke kaart besteld op www.ov-chipkaart.nl kun je daar niet over een tijdje je NS-abo of trajectkaart op zetten?quote:Op woensdag 30 september 2009 18:21 schreef Q. het volgende:
[..]
Nee, NS abonnementen kan je alleen op een NS OV Chipkaart zetten. Heel handig. Zo heb ik ook twee chipkaarten, eentje gewoon persoonlijk en eentje op mn voordeelurenkaart.
Ja andersom kan welquote:Op woensdag 30 september 2009 20:42 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Dus als je nu een persoonlijke kaart besteld op www.ov-chipkaart.nl kun je daar niet over een tijdje je NS-abo of trajectkaart op zetten?Maar andersom kan dan toch wel? Tegoed voor metro, tram of bus op je NS-abo-kaart zetten?
Tegoed wel, maar abo voor tram, metro of bus weer niet. Tenzij die onderdeel is van het NS-abo (zone-abo).quote:Op woensdag 30 september 2009 20:42 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Dus als je nu een persoonlijke kaart besteld op www.ov-chipkaart.nl kun je daar niet over een tijdje je NS-abo of trajectkaart op zetten?Maar andersom kan dan toch wel? Tegoed voor metro, tram of bus op je NS-abo-kaart zetten?
nee omdat het nog niet verplicht isquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 16:31 schreef EilandjeOnline het volgende:
ik heb sinds kort een abbo maar check nooit in en uit in de bus
Blijf je alleen maar negatief over de ovchpkaart, of kunnen we in de toekomst verwachten dat je wel een positief geluid laat horen?quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 18:04 schreef macca728 het volgende:
[..]
nee omdat het nog niet verplicht is
Straks moet je wel, anders krijg je een boete, terwijl je wel betaald heb
ik waarschuw alleen een medefokker, zodat hij geen boete krijgt voor zijn chipkaartgedragquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 18:07 schreef Bommenlegger het volgende:
[..]
Blijf je alleen maar negatief over de ovchpkaart, of kunnen we in de toekomst verwachten dat je wel een positief geluid laat horen?
ik dacht dat het al verplicht was maar ookal is het verplicht, dannog vind ik het maar raar dat je in en uit moet checken met een abbo, de chauffeur ziet met 1 blik op de kaart zo ook wel dat je betaald heb.quote:Op zaterdag 3 oktober 2009 18:04 schreef macca728 het volgende:
[..]
nee omdat het nog niet verplicht is
Straks moet je wel, anders krijg je een boete, terwijl je wel betaald heb
bommenlegger reist zeker met de autoquote:Op zaterdag 3 oktober 2009 21:28 schreef macca728 het volgende:
[..]
ik waarschuw alleen een medefokker, zodat hij zij geen boete krijgt voor zijn chipkaartgedrag
Wat is daar negatief aan ????
ik denk dat daar nog interessante rechtzaken uit gaan volgen als ze de verkeerde persoon een boete geven (lees: iemand die het niet pikt en de tijd kan opbrengen om ze aan te klagen).quote:Op zondag 4 oktober 2009 02:15 schreef EilandjeOnline het volgende:
en een boete krijgen omdat je niet ingecheckt hebt terwijl je een abbo hebt is helemaal raar.
Ja dat is ook raar, ik kreeg een keer controle in de metro en dan gewoon die hele kaart door een apparaat halen, terwijl mijn abonnement ernaast stond. Beetje lachwekkend gezicht.quote:Op zondag 4 oktober 2009 02:15 schreef EilandjeOnline het volgende:
[..]
ik dacht dat het al verplicht was maar ookal is het verplicht, dannog vind ik het maar raar dat je in en uit moet checken met een abbo, de chauffeur ziet met 1 blik op de kaart zo ook wel dat je betaald heb.
en een boete krijgen omdat je niet ingecheckt hebt terwijl je een abbo hebt is helemaal raar.
quote:Op zondag 4 oktober 2009 12:45 schreef macca728 het volgende:
[..]
Ja dat is ook raar, ik kreeg een keer controle in de metro en dan gewoon die hele kaart door een apparaat halen, terwijl mijn abonnement ernaast stond. Beetje lachwekkend gezicht.
Trouwens tot nu toe maar 1x controle gehad in de metro, sinds februari
quote:Op zondag 4 oktober 2009 10:18 schreef Tokus het volgende:
[..]
ik denk dat daar nog interessante rechtzaken uit gaan volgen als ze de verkeerde persoon een boete geven (lees: iemand die het niet pikt en de tijd kan opbrengen om ze aan te klagen).
heel simpel (volgens de OV bedrijven) de afstand die je reist buiten je zonegbied wordt afgehaald van je tegoed.quote:Op zondag 4 oktober 2009 17:26 schreef EilandjeOnline het volgende:
[..]
![]()
Dat verplichte in en uitchecken met een abbo zou ik alleen begrijpen als je buiten je zonegebied zou reizen , ik vraag me af hoe dat wordt opgevangen met je abbo.
En dan vraag ik me weer af of het ook goed wordt herberekendquote:Op zondag 4 oktober 2009 18:30 schreef macca728 het volgende:
[..]
heel simpel (volgens de OV bedrijven) de afstand die je reist buiten je zonegbied wordt afgehaald van je tegoed.
Ik heb het een paar dagen geleden gedaan, kijken wat ze gerekend hebben
altijd leuk dat soort plaatjesquote:Op zondag 4 oktober 2009 19:44 schreef Tourniquet het volgende:
Vandaag op station Alphen:
[ afbeelding ]
ja dat kan je dus niet controlerenquote:Op zondag 4 oktober 2009 21:17 schreef EilandjeOnline het volgende:
[..]
En dan vraag ik me weer af of het ook goed wordt herberekend
Bij mij niet, bij reizen vanaf schiedam centrum naar alexander rekenen ze vanaf blaak ipv een zone en paar stations verder.quote:Op zondag 4 oktober 2009 21:17 schreef EilandjeOnline het volgende:
[..]
En dan vraag ik me weer af of het ook goed wordt herberekend
Dat vroeg ik me ook al af. Als het systeem echt goed voor de consument werkt zou het dan door de langere reistijd gewoon ervan uit moeten gaan dat je vertraging had en meteen minder reiskosten eraf halen.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 14:02 schreef Tourniquet het volgende:
Wat ik me af zat te vragen... in de trein kan de conducteur straks sowieso niet meer zien waar je heen gaat, alleen of je bent ingecheckt of niet. Maakt het dan ook niet meer uit via welke route je gaat? Als ik bijvoorbeeld van Leiden naar Den Haag ga kan ik dan zonder extra kosten via Utrecht reizen? Of controleert het systeem ook of er een realistische tijdsduur zit tussen in- en uitchecken.
Het is inderdaad vaag en het blijft de vraag of dit ook wettelijk is toegestaan. Het is namelijk niet noodzakelijk om deze informatie te verzamelen en die noodzakelijkheid is wel een voorwaarde om informatie te verzamelen (en op te slaan).quote:Op woensdag 7 oktober 2009 13:33 schreef Roeni3 het volgende:
Blijft vaag dat je sowieso moet scannen, want waarom zouden de controleurs moeten kunnen zien waar je heen gaat?
Gewoon makkelijk doen, alleen in de Rotterdamse metro en Amsterdamse metro MOET je scannen.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 16:01 schreef thingamajig het volgende:
[..]
Het is inderdaad vaag en het blijft de vraag of dit ook wettelijk is toegestaan. Het is namelijk niet noodzakelijk om deze informatie te verzamelen en die noodzakelijkheid is wel een voorwaarde om informatie te verzamelen (en op te slaan).
nee je maakt dan wel extra kosten want als je uitstap moet je dus uitchecken OOK in geval van een overstap.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 14:02 schreef Tourniquet het volgende:
Wat ik me af zat te vragen... in de trein kan de conducteur straks sowieso niet meer zien waar je heen gaat, alleen of je bent ingecheckt of niet. Maakt het dan ook niet meer uit via welke route je gaat? Als ik bijvoorbeeld van Leiden naar Den Haag ga kan ik dan zonder extra kosten via Utrecht reizen? Of controleert het systeem ook of er een realistische tijdsduur zit tussen in- en uitchecken.
Je moet scannen omdat ze anders niet achteraf kunnen zien waar je geweest bent , leuk hequote:Op woensdag 7 oktober 2009 13:33 schreef Roeni3 het volgende:
Uhm, ja, even een onwetend vraagje waar ik vanmorgen opeens mee werd geconfronteerd toen ik in de tram stapte: moet je met je studenten-OV nou ook scannen bij zo'n apparaat, of niet? Ik bedoel, het is toch al gratis reizen, dus waarom zou je dan nog moeten scannen?
EDIT: en 1 pagina terug het antwoord al gevonden.... Blijft vaag dat je sowieso moet scannen, want waarom zouden de controleurs moeten kunnen zien waar je heen gaat?
Bij overstap met de trein hoeft dat niet, alleen als je overstapt op een ander vervoermiddel.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 17:57 schreef macca728 het volgende:
[..]
nee je maakt dan wel extra kosten want als je uitstap moet je dus uitchecken OOK in geval van een overstap.
En ja, er is een maximale reistijd met de OV chipkaart, in Amsterdamse OV 2 uur, dat staat in de voorwaarden. In Rotterdam overigens maar 30 min.
Wat dat bij NS zal zijn is niet bekend.
haha als dat zo is, hoef je pas uit te checken bij het eindpunt als je terug komt, kosten 0 euro.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 19:23 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Bij overstap met de trein hoeft dat niet, alleen als je overstapt op een ander vervoermiddel.
"Alleen als u van de ene trein naar de andere trein overstapt, hoeft u niet uit en in te checken."
bron
Maar ze zullen wel met een maximale reistijd werken ja. Al kan die in het geval van een storing flink oplopen bij de NS.
Ze krijgen dat systeem echt never nooit waterdicht, elke oplossing heeft weer andere problemen.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 19:23 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Bij overstap met de trein hoeft dat niet, alleen als je overstapt op een ander vervoermiddel.
"Alleen als u van de ene trein naar de andere trein overstapt, hoeft u niet uit en in te checken."
bron
Maar ze zullen wel met een maximale reistijd werken ja. Al kan die in het geval van een storing flink oplopen bij de NS.
Het gaat om de statistieken... Je studentenkaart wordt door de overheid betaald.. Op deze manier kan de vervoersmaatschappij de kosten beter in beeld brengen..quote:Op woensdag 7 oktober 2009 13:33 schreef Roeni3 het volgende:
Uhm, ja, even een onwetend vraagje waar ik vanmorgen opeens mee werd geconfronteerd toen ik in de tram stapte: moet je met je studenten-OV nou ook scannen bij zo'n apparaat, of niet? Ik bedoel, het is toch al gratis reizen, dus waarom zou je dan nog moeten scannen?
EDIT: en 1 pagina terug het antwoord al gevonden.... Blijft vaag dat je sowieso moet scannen, want waarom zouden de controleurs moeten kunnen zien waar je heen gaat?
Juist, en omdat je enkel betaald voor de afstand die je aflegt worden minder gebruikte routes duurder of komen die zelfs te vervallen. Zodat er van het openbare deel van openbaar vervoer weinig meer overblijft...quote:Op woensdag 7 oktober 2009 21:14 schreef kres het volgende:
[..]
Het gaat om de statistieken... Je studentenkaart wordt door de overheid betaald.. Op deze manier kan de vervoersmaatschappij de kosten beter in beeld brengen..
Wat veel mensen vergeten dat de ov-chipkaart voor beide partijen eerlijker is.. Jij betaalt voor de exacte afstand die je hebt afgelegd en de vervoerder krijgt eerlijker zijn geld van de kaartverkoop...
Bovendien zijn er te weinig in- en uitklokpalen bij middelgrote en grote stations. Niet echt handig als je op het allerlaatst het station binnenstormt om je trein te halen.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 13:59 schreef Ang3l het volgende:
Ik zag die poorten staan bij Eindhoven, maar ze waren buiteen gebruik.
Als je nou ergens ingestapt was en je wil uitklokken op Eindhoven... en die krengen doen 't niet.... ben je mooi de lul!
O rly? Dat voerde ik vijf jaar geleden al aan als argument waarom de hele boel duurder zou worden. En dit blijft ook gewoon, heeft niets met afspraken te maken. Net zoals je ook het opstaptarief weer zult moet dokken als je van de metro op de regionale bus overstapt.quote:Op woensdag 30 september 2009 14:31 schreef Stupendous76 het volgende:
Ov-reiziger beter uit met papieren kaartje Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM - De verschillende treinmaatschappijen in Nederland hebben nog steeds geen goede afspraken gemaakt over de verdeling van de inkomsten van de ov-chipkaart. Treinreizigers moeten daarom bij elke overstap van bijvoorbeeld de NS naar Arriva, Connexxion of Veolia opnieuw het opstaptarief betalen. Ze zijn op deze manier duurder uit dan met een papieren kaartje.
Het zou pas eerlijk zijn voor beide partijen als de hemelsbrede afstand voor de reiziger gerekend wordt en niet alle omwegen.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 21:14 schreef kres het volgende:
Wat veel mensen vergeten dat de ov-chipkaart voor beide partijen eerlijker is.. Jij betaalt voor de exacte afstand die je hebt afgelegd en de vervoerder krijgt eerlijker zijn geld van de kaartverkoop...
Ook al iets dat ik eerder aandroeg. Dat het beter zou zijn tegen zwartrijden is ook geen argument als je met palen gaat werken.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 18:46 schreef Natalie het volgende:
Ik zag de apparaatjes ook opduiken bij 't station bij m'n huis. Geen moeilijk gedoe met poortjes, maar gewoon van die palen. Ze schijnen 't ook al te doen.
Dat heb ik ook gehad. Ik heb echt dagen lopen klooien, maar heb zoveel geprobeerd dat ik echt de oplossing niet meer weet.quote:Op zondag 4 oktober 2009 21:45 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Is het normaal dat ik geen account kan aanmaken op ov-chipkaart.nl? Hij blijft zeggen dat mijn gegevens niet overeenkomen, maar ze zijn toch echt goed. Ik heb ook mijn (inmiddels een half jaar) oude adres geprobeerd, maar dat werkt ook niet. Ik heb een studenten-ov.
En de belofte dat vervoerders niets extra zullen rekenen in geval van een onvoorziene omleiding is ook een holle frase. Heb klaagbrieven gelezen van reizigers die met een plotselinge omleiding te maken kregen en 'toeslag' moesten betalen.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 05:23 schreef Zelva het volgende:
[..]
Het zou pas eerlijk zijn voor beide partijen als de hemelsbrede afstand voor de reiziger gerekend wordt en niet alle omwegen.
Ik heb dat ook al eerder gezegd, mensen die de pech hebben geen gebruik te kunnen maken van de sneldienst bv, omdat ze tever van de halte wonen, betalen gewoon 2 tot 3x zoveel straks voor het OVquote:Op donderdag 8 oktober 2009 05:29 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
En de belofte dat vervoerders niets extra zullen rekenen in geval van een onvoorziene omleiding is ook een holle frase. Heb klaagbrieven gelezen van reizigers die met een plotselinge omleiding te maken kregen en 'toeslag' moesten betalen.
Is nog afwachten wat er gebeurt als een tram/bus een omleiding moet rijden die qua ritafstand korter is dan de normale route.
Je zou zelfs kunnen argumenteren dat een sneldienst duurder zou moeten zijn dan die langzame meuk over dezelfde afstand. Zoals de NS voor de hispeed rotterdam/amsterdam verbinding ook een hoger bedrag vraagt. Hoe willen ze dat trouwens gaan afrekenen met de ov_chip kaart, gaan we een speciale hispeed in en uit check paal krijgen op een NS station om het voor de reizigers nog moeilijker te maken.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 17:09 schreef macca728 het volgende:
Heel erg raar natuurlijk, want je zou zeggen dat het niet uitmaakt als je vanaf heztelfde punt vertrekt en bij het zelfde punt uitstapt.
In een keer goedquote:Op donderdag 8 oktober 2009 17:14 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Je zou zelfs kunnen argumenteren dat een sneldienst duurder zou moeten zijn dan die langzame meuk over dezelfde afstand. Zoals de NS voor de hispeed rotterdam/amsterdam verbinding ook een hoger bedrag vraagt. Hoe willen ze dat trouwens gaan afrekenen met de ov_chip kaart, gaan we een speciale hispeed in en uit check paal krijgen op een NS station om het voor de reizigers nog moeilijker te maken.
Gevolg zal zijn dat sneldiensten niet meer rendabel zijn en er uitgaan. Gewone lijndiensten leveren immers het meeste op. Ook iets wat ik jaren geleden al beweerde.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 17:09 schreef macca728 het volgende:
[..]
Ik heb dat ook al eerder gezegd, mensen die de pech hebben geen gebruik te kunnen maken van de sneldienst bv, omdat ze tever van de halte wonen, betalen gewoon 2 tot 3x zoveel straks voor het OV
Van RIdderkerk naar Rotterdam ben je met de sneldienst 0.86 cent kwijt
Met de gwone lijndienst 2,44 !!!
Voor hemelsbreed dezelfde afstand
Heel erg raar natuurlijk, want je zou zeggen dat het niet uitmaakt als je vanaf heztelfde punt vertrekt en bij het zelfde punt uitstapt.
Daar heb je vrees ik inderdaad gelijk in, bij de metro zie je dat ook al. Zogenaamde storingen en vertragingen zijn schering en inslsg. En dat levert veel geld op dmv extra opstaptarieven die maar 35 min geldig zijn.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 17:31 schreef Zelva het volgende:
[..]
Gevolg zal zijn dat sneldiensten niet meer rendabel zijn en er uitgaan. Gewone lijndiensten leveren immers het meeste op. Ook iets wat ik jaren geleden al beweerde.
Snelheid zal er nooit meer toe doen, enkel de afstand. Openbaarvervoersmaatschappijen hebben geen enkel belang meer bij snelheid en zullen juist op zoek gaan naar langere routes. Ja, de reiziger heeft belang bij snelheid, maar het belang van de reiziger is nou juist iets wat vanaf dag één op het allerallerlaatste plan heeft gestaan bij de invoering van dat OV-chipkreng.
Gewoon achter iemand anders aanlopen en als je controle krijgt je geblokkeerde kaart tonen.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 12:15 schreef Q. het volgende:
Okee, ik was gisteren bij het RET kantoor op Rotterdam Centraal met mijn geblokkeerde persoonlijke chipkaart, waar ik 7,50 voor heb betaald, 10 euro tegoed op heb gezet en 1x een retourtje R'dam Centraal - Leuevehaven mee heb gemaakt met de metro. Keurig in- en uitgechecked. Daarna was hij dus geblokkeerd. Blijk ik TIEN EURO te moeten betalen om dat ding te laten deblokkeren! IK HEB NIETS FOUT GEDAAN! Godverdomme, wat een kutsysteem is het toch ook. Ik heb tegen die gast gezegd dat hij die kutkaart in zn reet kon steken.
Daarna heb ik de metro genomen met mijn anonieme chipkaart
Daarom zou ik juist gewoon met die geblokkeerde kaart reizen. Dan kan je je geld gewoon terughalen.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 15:00 schreef Q. het volgende:
Ik ben echt niet te beroerd om te betalen maar waarom moet ik 10 euro ('administratiekosten') betalen voor iets waar ik geen fuck aan kan doen? Ik ga het binnenkort maar eens bij het GVB proberen, kijken of die hem kostenloos willen ontgrendelen. Zit ook nog 9 euro reistegoed op dat ding.
quote:
Miljoenen aan vergeetgeld door OV-chipkaart
AMSTERDAM - Bij meer dan één op de 25 ritjes met de OV-chipkaart in de Rotterdamse tram of bus vergeet iemand uit te checken. Als dit overal zo is, kunnen de vervoersbedrijven een bedrag van veertig miljoen aan 'vergeetgeld' tegemoet zien.
Het gaat dan om reizigers met een oplaadbare chipkaart. Dat betekent dat na aftrek van de ritprijs het 'vergeetgeld' per rit zo'n 2 tot 2,50 euro bedraagt.
Volgens de Rotterdamse vervoerder RET wordt er niets aan de boetes verdiend. "Reizigers kunnen namelijk hun geld de eerste jaren terugvragen, omdat het systeem nog nieuw is. Daarna stoppen we er wel mee trouwens. Dan zijn de mensen hopelijk gewend", aldus een woordvoerder in De Pers.
Reizigers kunnen via internet, formulieren of een zogenoemde servicewinkel hun geld na een vergissing terugvragen. Tweederde van de reizigers doet dat echter niet omdat ze dat te veel moeite vinden of omdat ze niet weten dat het kan.
Het slaat ook nergens op. Waarom werd ie in hemelsnaam geblokkeerd?quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 15:00 schreef Q. het volgende:
Ik ben echt niet te beroerd om te betalen maar waarom moet ik 10 euro ('administratiekosten') betalen voor iets waar ik geen fuck aan kan doen? Ik ga het binnenkort maar eens bij het GVB proberen, kijken of die hem kostenloos willen ontgrendelen. Zit ook nog 9 euro reistegoed op dat ding.
Ik kom die vent al bijna niet verstaan dus ik heb het maar niet verder gevraagd.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 14:53 schreef Natalie het volgende:
[..]
Het slaat ook nergens op. Waarom werd ie in hemelsnaam geblokkeerd?
Hadden ze daar nog een verklaring voor bij RET?
Handig als je door de metropoortjes wil.quote:Op zondag 11 oktober 2009 19:29 schreef macca728 het volgende:
[..]
Daarom zou ik juist gewoon met die geblokkeerde kaart reizen. Dan kan je je geld gewoon terughalen.
"Ja meneer ik checkte gewoon in hoor"
gewoon achter iemand aanlopenquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 18:01 schreef Q. het volgende:
[..]
Handig als je door de metropoortjes wil..
in London wordt er toch nog steeds 100 miljoen verdiend ofzo per jaar aan mensen die vergeten uit te checken.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 13:48 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)etgeld__.html?p=30,1
Bron: http://www.nrc.nl/binnenl(...)e_NS_niet_waterdichtquote:OV-chipkaart bij de NS niet waterdicht
Rotterdam, 22 okt. Het betaalsysteem met de OV-chipkaart bij de Nederlandse Spoorwegen is niet waterdicht. Op retourtrajecten is eenvoudig onder het NS-tarief te reizen, zonder daadwerkelijk zwart te rijden.
NS maakte begin deze maand treinreizen mogelijk met een niet- persoonlijke (anonieme) OV-chipkaart. Wie twee van die kaarten heeft, kan het betaalsysteem misleiden. NS gaat ervan uit dat reizigers met chipkaart inchecken op het station van vertrek, en uitchecken op het station van aankomst. Wie dan niet uitcheckt, maakt zich een goedkope terugreis mogelijk. Feitelijk is hier sprake van oplichting, ook al kan een conducteur dat delict niet vaststellen.
Voorbeeld
Een voorbeeld, op het traject Rotterdam-Amsterdam-Rotterdam. De reiziger checkt met pas A in op Rotterdam Centraal. In Amsterdam checkt hij niet uit. Gaat hij op dezelfde dag terug, dan checkt hij op Amsterdam CS in met pas B. Opnieuw heeft de reiziger dan een geldig vervoerbewijs. Hij stapt uit op het station vóór Rotterdam Centraal, Schiedam Centrum. Daar checkt hij beide passen uit.
Het traject Amsterdam-Schiedam kost, tweede klasse, met een OV-chipkaart, 12 euro. Kaart A heeft enkel de reis Rotterdam- Schiedam geregistreerd: 1,80 euro. Op station Schiedam moet de reiziger drie minuten wachten om opnieuw in te kunnen checken met een van beide kaarten. Hij stapt in de volgende trein (of metro) naar Rotterdam, en betaalt nogmaals 1,80. Zo betaalt de reiziger slechts 15,60 euro, in plaats van de 24,70 euro die het traditioneel retourtje kost. De winst is 9,10 euro, de tussenstop kost nog geen vijf minuten.
In- en uitchecken
Een deel van de NS-stations wordt voorzien van poortjes, waardoor in- en uitchecken straks niet meer te ontlopen is. Ze worden al geïnstalleerd, maar het zal nog enkele jaren duren voordat ze operationeel zijn. Het merendeel van de stations krijgt echter dezelfde paars-witte incheckzuilen die nu worden gebruikt.
je kan ook met contant geld opladenquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:19 schreef __Saviour__ het volgende:
Die anonieme kaart is natuurlijk ook niet echt anoniem. Een keertje je kaart opladen en er is een rekening - en dus naam - aan gekoppeld.
Zijn er eigenlijk nog voordelen over gebleven?quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:13 schreef korting het volgende:
[..]
Bron: http://www.nrc.nl/binnenl(...)e_NS_niet_waterdicht
Er zijn nooit voordelen geweest voor de reiziger. Ja, op papier, toen er iemand op het idee kwam om een chipkaart in te voeren die voordelen zou moeten bieden, maar in het uiteindelijke plan zijn de vervoersbedrijven alleen nog maar aan zichzelf gaan denken. Was ook een achterlijk idee om dit te laten regelen door een stel monopolisten en niet door een onafhankelijke instantie.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:44 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Zijn er eigenlijk nog voordelen over gebleven?
het was uberhaupt al niet mogelijk om overal poortjes neer te zettenquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 22:16 schreef Zelva het volgende:
[..]
Er zijn nooit voordelen geweest voor de reiziger. Ja, op papier, toen er iemand op het idee kwam om een chipkaart in te voeren die voordelen zou moeten bieden, maar in het uiteindelijke plan zijn de vervoersbedrijven alleen nog maar aan zichzelf gaan denken. Was ook een achterlijk idee om dit te laten regelen door een stel monopolisten en niet door een onafhankelijke instantie.
En zelfs de voordelen voor de bedrijven zijn dus soms een wassen neus, maar dat was al bekend sinds het moment dat er besloten werd niet overal poortjes neer te zetten.
Als je op hetzelfde station in- en uitcheckt en daar langer dan een uur over doet, dan wordt er 20 euro van je kaart afgeschreven. Daarom moet je een tussenstop maken op het een na laatste station.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 22:40 schreef Bowlingbal het volgende:
Leuke afbeelding, maar, waarom halverwege uitstappen?
Als je met 2 anonieme kaarten op pad gaat, je checkt de eerste in, op de terugreis check je de ander in en bij je vertrekpunt check je ze allebei uit, dan ben je er toch ook? Dan heeft de eerste kaart administratief niet gereisd, en de 2e kaart een enkeltje.
Je maakt een grapje hè?quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 23:30 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Als je op hetzelfde station in- en uitcheckt en daar langer dan een uur over doet, dan wordt er 20 euro van je kaart afgeschreven. Daarom moet je een tussenstop maken op het een na laatste station.
Uh, nee.quote:
quote:Als u na inchecken besluit de trein toch niet te nemen en u checkt binnen 60 minuten uit, dan wordt het volledige instaptarief teruggestort op uw OV-chipkaart. Na 60 minuten wordt het instaptarief niet meer teruggestort.
Dat wordt leuk als Utrecht CS weer eens plat ligt en je na 75 minuten maar besluit naar huis te gaan, of de dan pas ingezette bus wil pakken.quote:Op zaterdag 24 oktober 2009 00:45 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Uh, nee.
http://www.ns.nl/cs/Satel(...)ie-inzicht/reisregel
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |