Nee we hebben het hier ook niet over legale upload, BREIN vertegenwoordigd een groep bedrijven die content op TPB hebben geconstateerd die niet geupload mag worden. Daar is die zaak om. Dat je genoeg dingen legaal mag uploaden staat hier los van.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:15 schreef Iblis het volgende:
[..]
Dat is gewoon onzin, want uploaden an sich is niet illegaal. Je kunt tal van legale dingen uploaden. Legale software, legale muziek, legale films. Nu weet ik ook wel dat waarschijnlijk 90% van het materiaal niet legaal is, maar het is niet alsof je TPB niet kunt gebruiken om je Linux-distributies te verspreiden.
Dat is inderdaad meer dan triest, en dat kan volgens mij in hoger beroep ook alleen maar van tafel worden geveegd.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:16 schreef NoFidea het volgende:
[..]![]()
![]()
Twitter is zo overrated.
Iemand dagvaarden via Twitter wat een grap. Het is alleen geen grap meer dat de rechter dit voldoende acht.....
Neen, JIJ bent verantwoordelijk voor wat je met je internetverbinding doet..quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:15 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Dan zijn alle internetproviders ook illegaal bezig...
Maar zo verwoordde jij het niet.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Nee we hebben het hier ook niet over legale upload, BREIN vertegenwoordigd een groep bedrijven die content op TPB hebben geconstateerd die niet geupload mag worden. Daar is die zaak om. Dat je genoeg dingen legaal mag uploaden staat hier los van.
hahahaha dat mag dus???quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:16 schreef NoFidea het volgende:
[..]![]()
![]()
Twitter is zo overrated.
Iemand dagvaarden via Twitter wat een grap. Het is alleen geen grap meer dat de rechter dit voldoende acht.....
Op dat hele Twitter gedoe etc. wordt ingegaan in het vonnis.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef _Qmars_ het volgende:
Weet je wat. Ik ga ook allemaal mensen sue-en via Twitter en dan hoop ik dat ze niet komen opdagen. Me = win.
Even daarbuiten gelaten, een dagvaarding dient via een fatsoenlijk medium overgedragen te worden op de gedagvaarde. Dat betekent in praktijk dat onverwijld via de post aangetekend moet worden overgedragen. Je moet immers volgens de wet er zeker van zijn dat men de dagvaarding heeft gekregen en heeft begrepen. Dus wat doen ze? Ik kan ook wel via Twitter allerlei mensen dagvaarden maar wie zegt dat de digitale persoon ook de fysieke persoon is?
www.isohunt.comquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef Prowl het volgende:
Torrents gaan dus dood?![]()
Nouja dan maar na 5 jaar weer terug schakelen op DC++
wtf?!quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:12 schreef Iblis het volgende:
[..]
Jawel, maar dan kan geen acht op worden geslagen:
[..]
Het betekenen van de dagvaardingen was niet gelukt. De rechtbank neemt het persbericht, twittercommunicatie en email echter als voldoende aan.
Om eerlijk te zijn is volgens mij de ontwikkeling al in gang gezet dat torrents een puur decentraal p2p systeem gaan worden. Deze ontwikkeling zal alleen maar versneld worden. Gecombineerd met allerlei vormen van beveiliging zal er een moment komen dat er een oncontroleerbaar p2p netwerk ontstaat waar technisch niets tegen te doen zal zijn. Dat is het moment dat de entertainmentindustrie in zijn huidige vorm ten onder zal gaan; ik kan niet wachten tot het zover is.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef Prowl het volgende:
Torrents gaan dus dood?![]()
Nouja dan maar na 5 jaar weer terug schakelen op DC++
quote:
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:20 schreef Jarno het volgende:
Kun je wel in hoger beroep als je bij verstek veroordeeld bent?
Het is wel makkelijk, je zet zo'n ding ook vrij snel 'aan' of 'uit'. Langzaam is het inderdaad, maar dat boeit niet, omdat je via de proxy niet complete films of ander groot materiaal binnenhaalt.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:03 schreef Merkie het volgende:
Ik snap mensen die zeggen "ach, dan pak je toch een proxy" nooit. Proxy's zijn altijd enorm traag en het is helemaal niet makkelijk om zoiets te doen.
Ja Brein moeten we geloven. Die hoaxten laatst ook een DDOS-aanval. Bleek dat ze gewoon online waren. En maar janken op het net.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:21 schreef Iblis het volgende:
Brein heeft getwitterd, gemaild en een webpagina met dagvaarding gemaakt. En die webpagina is geopend door een IP van piratbyran, zo blijkt uit de logs van Brein.
DC++ is ook dood aan het gaan. Veel Oost-Blokkers en Russen dat betekent dus vaak mindere verbindingen dan Scandinaviërs. Zweden zijn er haast niet meer te vinden omdat er in Zweden de IPRED wet in werking is getreden.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef Prowl het volgende:
Torrents gaan dus dood?![]()
Nouja dan maar na 5 jaar weer terug schakelen op DC++
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef Prowl het volgende:
Torrents gaan dus dood?![]()
Nouja dan maar na 5 jaar weer terug schakelen op DC++
Ze hadden zich dus beter dus helemaal op de vlakte kunnen houden, lijkt me. Geen brief, niet de website van Brein bezoeken, niets van dat alles.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:24 schreef Pool het volgende:
Feit is dat TPB wist dat de zaak voor zou komen en dat ze geen advocaat in de arm hebben genomen om zich te 'stellen' in het proces, maar als amateurs een informeel briefje hebben gestuurd naar de rechter.
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:25 schreef chipseydipsey het volgende:
Echt wel jammer dat die site er af gaat, maar betekent dit dan ook dat de gedownloade bestanden die je er af haalt ook van je pc verdwijnen? Want heb er wel eens een simulator gedownload. Hoop het overigens niet.
Als jij aannemelijk kan maken dat jij Danny op alle mogelijke manieren hebt proberen te bereiken wel ja. Uit het bericht maak ik enkel op dat Brein electronische middelen heeft gebruikt en dat kan bijna iedereen doen. Alleen daarom al vind ik het een absurde uitspraak.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:11 schreef Pool het volgende:
[..]
Hier kan de rechter weinig aan doen hoor. Als ik Danny aanklaag wegens auteursrechtinbreuken en Danny verschijnt niet rechtsgeldig in het proces, dan wordt mijn eis ook toegewezen. De rechter moet dan uitgaan van de feiten die ik gesteld heb, omdat tegen die feiten geen verweer is gevoerd. Dat heet 'verstek'.
En hoe dom veel rechters zijn.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:27 schreef OldJeller het volgende:
Treurig.
Laat weer zien hoe machtig de muziek- en filmindustrie is.
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:27 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Als jij aannemelijk kan maken dat jij Danny op alle mogelijke manieren hebt proberen te bereiken wel ja. Uit het bericht maak ik enkel op dat Brein electronische middelen heeft gebruikt en dat kan bijna iedereen doen. Alleen daarom al vind ik het een absurde uitspraak.
Daarnaast: downloaden van muziek en films is in Nederland niet illegaal, sterker: er is zat software die je legaal mag downloaden. Wat moet daar nu mee gebeuren?
Maar goed, ik ga dus niets meer in Nederland kopen (deed ik toch al bijna niet meer); Brein mag een beroerte krijgen.
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:20 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Op dat hele Twitter gedoe etc. wordt ingegaan in het vonnis.
Blijkbaar is er ook een dagvaarding via mail gegaan (nadat betekening in Zweden meerdere keren mislukte) waarvandaan eerder correspondentie werd beantwoord. De rechter vond het dus kennelijk aannemelijk dat ze van de zaak afwisten (en dat wisten ze natuurlijk).
Dat is toch zeker geen bevestiging. Misschien zat z'n oma wel achter de computer, weet jij veel.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:21 schreef Iblis het volgende:
Brein heeft getwitterd, gemaild en een webpagina met dagvaarding gemaakt. En die webpagina is geopend door een IP van piratbyran, zo blijkt uit de logs van Brein.
http://drop.io/breinpaidforthisquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:29 schreef NoFidea het volgende:
Is de uitspraak al gepubliceerd?
Dan hebben ze iets fout geconstateerd, er staat geen illegaal materiaal op TPB.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Nee we hebben het hier ook niet over legale upload, BREIN vertegenwoordigd een groep bedrijven die content op TPB hebben geconstateerd die niet geupload mag worden. Daar is die zaak om. Dat je genoeg dingen legaal mag uploaden staat hier los van.
Precies, dus niet TPB.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Neen, JIJ bent verantwoordelijk voor wat je met je internetverbinding doet..
de good old botnetjes op irc die contents aanbiedenquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:18 schreef Prowl het volgende:
Torrents gaan dus dood?![]()
Nouja dan maar na 5 jaar weer terug schakelen op DC++
Ik vind dat zo gek niet hoor. Anders beloon je het dat mensen zich overal kunnen verstoppen voor de dagvaarding. Bovendien wordt het vonnis pas van kracht als het aan TPB betekend is, dus Brein zal TPB alsnog moeten bereiken volgens de voorgeschreven wijzen. En TPB kan zelf alsnog naar de rechter stappen.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:26 schreef Jalu het volgende:
[..]
Ze hadden zich dus beter dus helemaal op de vlakte kunnen houden, lijkt me. Geen brief, niet de website van Brein bezoeken, niets van dat alles.
Los daarvan is het natuurlijk toch wel een beetje lachwekkend dat een rechter hier genoegen mee neemt.
Nee maar linken naar illegale content is dus ook illegaal. Als je illegaal spul aanbiedt of er naar linkt ben je dus niet legaal bezig.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:31 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Dan hebben ze iets fout geconstateerd, er staat geen illegaal materiaal op TPB.
[..]
Precies, dus niet TPB.
quote:
Zo moeilijk is het niet om iets te vervalsen, al helemaal niet op internet. Per post is nog altijd het meest betrouwbare, zeker als je het laat aantekenen of een ontvangstbewijs vraagt. Maar dat zal Brein (bewust) wel niet gedaan hebben.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:27 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Als jij aannemelijk kan maken dat jij Danny op alle mogelijke manieren hebt proberen te bereiken wel ja. Uit het bericht maak ik enkel op dat Brein electronische middelen heeft gebruikt en dat kan bijna iedereen doen. [..]
Nee, nee. De deurwaarder heeft de dagvaarding niet kunnen betekenen. Maar aangetekende brieven zijn wel afgeleverd op de adressen waar ze volgens de Zweedse burgerlijke stand wonen. Daarnaast zijn er nog elektronische middelen ingezet.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:27 schreef Stupendous76 het volgende:
Als jij aannemelijk kan maken dat jij Danny op alle mogelijke manieren hebt proberen te bereiken wel ja. Uit het bericht maak ik enkel op dat Brein electronische middelen heeft gebruikt en dat kan bijna iedereen doen. Alleen daarom al vind ik het een absurde uitspraak.
Die moet waarschijnlijk stuk voor stuk aangeklaagd worden. De rechter krijgt feiten voor zich, en en Brein zegt: TPB maakt inbreuk op artikel 15e en 26d van de auteursrechtenwet:quote:Daarnaast: downloaden van muziek en films is in Nederland niet illegaal, sterker: er is zat software die je legaal mag downloaden. Wat moet daar nu mee gebeuren?
En TPB stelt daar niets tegenover. En dan wijst de rechter dat toe. Het voelt natuurlijk een beetje alsof iemand zegt 'Ja, met die apparaten van Xerox is mijn boek gekopieerd en verkocht. Je moet Xerox verbieden apparaten te verkopen in Nederland. Want ze maken apparaten waarmee mensen inbreuk op mijn auteursrecht kunnen maken.’ Als Xerox dan zwijgt… dan krijg je zoiets als nu.quote:Artikel 26d
De rechter kan op vordering van de maker, tussenpersonen wier diensten door derden worden gebruikt om inbreuk op het auteursrecht te maken, bevelen de diensten die worden gebruikt om die inbreuk te maken, te staken.
WTF?quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:25 schreef chipseydipsey het volgende:
Echt wel jammer dat die site er af gaat, maar betekent dit dan ook dat de gedownloade bestanden die je er af haalt ook van je pc verdwijnen? Want heb er wel eens een simulator gedownload. Hoop het overigens niet.
Nouja, ik heb een laptop dus downloaden en uploaden wordt toch al lastig.
Ik heb het idee dat die rechter niet veel andere keuze had, daar TPB niet vertegenwoordigd was. Een kort geding kan heel goed niet de plaats zijn voor een rechter op zijn eigen houtje te zeggen dat torrentbestanden an sich niet illegaal zijn (om up te loaden), en zo soort-van precedent te scheppen.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:28 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
En hoe dom veel rechters zijn.
1. Ze linken niet naar illegaal materiaal.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:33 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Nee maar linken naar illegale content is dus ook illegaal. Als je illegaal spul aanbiedt of er naar linkt ben je dus niet legaal bezig.
Sinds wanneer is betekenen in Zweden een elektronisch middel... nog ff een keer goed lezenquote:
En als je linkt naar een site die linkt naar illegaal spul? Dan kan Google ook nog wat verwachtenquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:33 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Nee maar linken naar illegale content is dus ook illegaal. Als je illegaal spul aanbiedt of er naar linkt ben je dus niet legaal bezig.
Ik denk dat het hoofdpunt dus artikel 26d van de auteurswet is:quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:35 schreef trancethrust het volgende:
[..]
1. Ze linken niet naar illegaal materiaal.
2. Waar staat dat linken naar illegaal materiaal illegaal is?
3. Is google nu illegaal?
quote:Artikel 26d
De rechter kan op vordering van de maker, tussenpersonen wier diensten door derden worden gebruikt om inbreuk op het auteursrecht te maken, bevelen de diensten die worden gebruikt om die inbreuk te maken, te staken.
Waarom zouden ze een bodemprocedure moeten starten zoals jij dat stelt. Als er geen beroep/verzet wordt ingesteld tegen het kortgeding dan gaat de uitspraak gewoon in kracht van gewijsde (wordt onherroepelijk).quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:32 schreef Pool het volgende:
[..]
Ik vind dat zo gek niet hoor. Anders beloon je het dat mensen zich overal kunnen verstoppen voor de dagvaarding. Bovendien wordt het vonnis pas van kracht als het aan TPB betekend is, dus Brein zal TPB alsnog moeten bereiken volgens de voorgeschreven wijzen. En TPB kan zelf alsnog naar de rechter stappen.
Overigens zal Brein, om het vonnis kracht te laten houden, binnen twee maanden een bodemprocedure moeten starten (art. 1019i Rv).
Linken naar illegaal materiaal illegaal noemen betekent, zoals al veel vaker gezegd, dat Google ook illegaal bezig is. Dan zou Brein ook het lef moeten hebben om Google aan te klagen; maar daar past men (natuurlijk...) wel voor op, want dan zou de publieke opinie zich helemaal faliekant tegen Brein keren.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:35 schreef trancethrust het volgende:
[..]
1. Ze linken niet naar illegaal materiaal.
2. Waar staat dat linken naar illegaal materiaal illegaal is?
http://www.google.nl/search?q=linken+naar+illegale+content&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozillaquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:35 schreef trancethrust het volgende:
[..]
1. Ze linken niet naar illegaal materiaal.
2. Waar staat dat linken naar illegaal materiaal illegaal is?
3. Is google nu illegaal?
Omdat een .torrent geen film bevat, en ook geen muziek. Met een .torrent heb je nog helemaal niets; een torrent is slechts een manier om een bestand vindbaar te maken.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:37 schreef mcintosh het volgende:
[..]
http://www.google.nl/search?q=linken+naar+illegale+content&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a
Ik verzin het allemaal niet en heb zeker niet alle antwoorden.
Hoe kun je stellen dat TPB niet linkt naar illegale bestanden? Ze bieden toch torrents aan van allerlei films en muziek die je niet mag uploaden?
Als ik Rambo 1 t/m 12 thuis op dvd heb mag ik ze gerust downloadenquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:37 schreef mcintosh het volgende:
[..]
http://www.google.nl/search?q=linken+naar+illegale+content&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla
Ik verzin het allemaal niet en heb zeker niet alle antwoorden.
Hoe kun je stellen dat TPB niet linkt naar illegale bestanden? Ze bieden toch torrents aan van allerlei films en muziek die je niet mag uploaden?
Zoals de diehards zeggen, door mensen zoals haar is "de scene" naar de klotequote:
Goed, dus als de Amerikanen jou dagvaarden voor het bezit van een joint, dan mag een Amerikaanse rechter jou veroordelen en laten oppakken? Want het gaat om iets dan in Zweden is toegestaan (en grotendeels ook in Nederland)quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:34 schreef Iblis het volgende:
[..]
Nee, nee. De deurwaarder heeft de dagvaarding niet kunnen betekenen. Maar aangetekende brieven zijn wel afgeleverd op de adressen waar ze volgens de Zweedse burgerlijke stand wonen. Daarnaast zijn er nog elektronische middelen ingezet.
Het zal wel nooit gebeuren, maar als elke artiest uit Nederland zich meld, dan moet Brein daar dus op ingaan, iets wat ze al jaren niet doen. Kan Brein daar niet voor aangeklaagd worden?quote:[..]
Die moet waarschijnlijk stuk voor stuk aangeklaagd worden. De rechter krijgt feiten voor zich, en en Brein zegt: TPB maakt inbreuk op artikel 15e en 26d van de auteursrechtenwet:
[..]
En TPB stelt daar niets tegenover. En dan wijst de rechter dat toe. Het voelt natuurlijk een beetje alsof iemand zegt 'Ja, met die apparaten van Xerox is mijn boek gekopieerd en verkocht. Je moet Xerox verbieden apparaten te verkopen in Nederland. Want ze maken apparaten waarmee mensen inbreuk op mijn auteursrecht kunnen maken.’ Als Xerox dan zwijgt… dan krijg je zoiets als nu.
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:39 schreef boyv het volgende:
[..]
Als ik Rambo 1 t/m 12 thuis op dvd heb mag ik ze gerust downloaden
Yup, hebben ze, maar zelfs dat maakt het niet echt uit, daar heb je dan DHT voor ..quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:06 schreef Jarno het volgende:
[..]
Lastiger wordt het als de trackers (heeft TPB eigenlijk eigen trackers?) ook geen Nederlandse IP's accepteert.
Op grond van Nederlandse regels misschien, maar het gaat hier om een buitenlandse partij. Daar zou de rechter naar moeten kijken.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:34 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat die rechter niet veel andere keuze had, daar TPB niet vertegenwoordigd was. Een kort geding kan heel goed niet de plaats zijn voor een rechter op zijn eigen houtje te zeggen dat torrentbestanden an sich niet illegaal zijn (om up te loaden), en zo soort-van precedent te scheppen.
Hoezo, alle Nederlandse providers worden gewoon gedwongen met dit vonnis om de site op hun blacklist te zetten.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:39 schreef Stephen_Dedalus het volgende:
Ik zie het nog niet gebeuren dat dit vonnis ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.
Vroegâh mocht je materiaal delen met vrienden en bekenden. Of er in de tussentijd jurispudentie over is weet ik niet, zo niet, dan mag je nog steeds films en muziek uploaden van de Nederlandse wet. Iemand meer kennis hierover?quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:40 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Jahaaaa! Maar als je Torrents gebruikt UPLOAD je automatisch en verplicht en dat mag niet !
Ik lijk wel verdediger van BREIN
Je kunt je zo aansluiten bij henquote:Op donderdag 30 juli 2009 17:40 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Jahaaaa! Maar als je Torrents gebruikt UPLOAD je automatisch en verplicht en dat mag niet !
Ik lijk wel verdediger van BREIN
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:38 schreef Jalu het volgende:
[..]
Omdat een .torrent geen film bevat, en ook geen muziek. Met een .torrent heb je nog helemaal niets; een torrent is slechts een manier om een bestand vindbaar te maken.
't Is ook niet waar; elke zichzelf respecteren torrent client biedt de mogelijkheid om uploaden uit te zetten.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:40 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Jahaaaa! Maar als je Torrents gebruikt UPLOAD je automatisch en verplicht en dat mag niet !
Ik lijk wel verdediger van BREIN
quote:
Nee hoor, je kan upload gewoon uitzetten.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:40 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Jahaaaa! Maar als je Torrents gebruikt UPLOAD je automatisch en verplicht en dat mag niet !
Ik lijk wel verdediger van BREIN
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:43 schreef Jalu het volgende:
[..]
't Is ook niet waar; elke zichzelf respecteren torrent client biedt de mogelijkheid om uploaden uit te zetten.
Hoho, daar ga je al de fout in: Brein beweert dat een IP uit de range van TPB die website heeft bezocht, maar Brein kun je niet op hun woord geloven. Vooralsnog moeten we er dus vanuit gaan dat dit ook uit de dikke duim van een PR-medewerker van Brein komt.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:26 schreef Jalu het volgende:
[..]
Ze hadden zich dus beter dus helemaal op de vlakte kunnen houden, lijkt me. Geen brief, niet de website van Brein bezoeken, niets van dat alles.
Los daarvan is het natuurlijk toch wel een beetje lachwekkend dat een rechter hier genoegen mee neemt.
quote:
Dat laatste is niet waar; dit is enkel een uitspraak tegen de (potentiële!) nieuwe eigenaars van TPB. Nog niet eens tegen de beheerders van TPB zelf... Pas als de verkoop door gaat wordt deze uitspraak van kracht...quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:42 schreef OldJeller het volgende:
ThePirateBay kan toch in hoger beroep gaan. Ligt er maar net aan hoeveel waarde ze hechten aan de Nederlandse gebruikers van hun site.
[..]
Hoezo, alle Nederlandse providers worden gewoon gedwongen met dit vonnis om de site op hun blacklist te zetten.
Nee dat is dus niet het geval, er is namelijk geen sprake van strafbare feiten, maar van een civiele zaak.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:42 schreef OldJeller het volgende:
ThePirateBay kan toch in hoger beroep gaan. Ligt er maar net aan hoeveel waarde ze hechten aan de Nederlandse gebruikers van hun site.
[..]
Hoezo, alle Nederlandse providers worden gewoon gedwongen met dit vonnis om de site op hun blacklist te zetten.
Brein wil dat hier in Nederland geen Piratebay wordt aangeboden. Ook al zijn ze gevestigd in Zweden, ze 'bieden hun dienst' natuurlijk wel in Nederland aan, aangezien je in Nederland dit kunt openen. (Ik zie ook wel dat die geografisch noties gewoon niet lekker werken. Ik zou zeggen: Je biedt het niet aan in Nederland, je biedt het aan in Zweden, en mensen sturen hun pakketjes naar Zweden (of waar die trackers staan) om het op te halen.)quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:39 schreef Stupendous76 het volgende:
Goed, dus als de Amerikanen jou dagvaarden voor het bezit van een joint, dan mag een Amerikaanse rechter jou veroordelen en laten oppakken? Want het gaat om iets dan in Zweden is toegestaan (en grotendeels ook in Nederland)
Noot: dit is dus ook al gebeurd en de Nederlandse regering heeft toen geen poot uitgestoken: de 'zwarte cobra-zaak'.
Die clients zijn niet altijd even populair op sommige trackers en kunnen zelfs geweerd worden.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:43 schreef Jalu het volgende:
[..]
't Is ook niet waar; elke zichzelf respecteren torrent client biedt de mogelijkheid om uploaden uit te zetten.
Voor zover ik weet zijn politiek en rechterlijke macht gescheiden en heeft de overheid er dus geen ene flikker over te zeggen..quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:44 schreef Bolkesteijn het volgende:
Fijn zo'n overheid die het internet beperkingen oplegt. Dat zijn praktijken die je vooral in China, Iran en Saudi-Arabië zou verwachten, maar nu dus ook gewoon in de polder.
De politiek stelt het wettelijk kader vast, de rechter voert alleen maar uit. De vergelijking met de eerder genoemde landen is volstrekt terecht. Overigens valt de rechterlijke macht ook onder de overheid.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:46 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zijn politiek en rechterlijke macht gescheiden en heeft de overheid er dus geen ene flikker over te zeggen..
Ik zou bijna zeggen, KAMERVRAGEN, maar ik vind dat politiek zich niet met de rechters moeten bemoeien eigenlijk.
Als er geen uitspraak is dan is een .torrent bestand welk (mogelijk) gebruikt kan worden om illegaal materiaal te downloaden (uploaden hoeft niet) dus sowieso niet illegaal.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:43 schreef mcintosh het volgende:
[..]
En DAT is nu net de vraag met deze rechtzaak (ik kan tenminste nog geen uitspraak vinden over torrents?).
Met andere woorden: er klopt geen bal van maar het vonnis blijft staan omdat niemand bij machte is er iets aan te doen (behalve de politiek, maar ja, lobbywerk en toekomstige baantjes enzo)quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:45 schreef Iblis het volgende:
[..]
Brein wil dat hier in Nederland geen Piratebay wordt aangeboden. Ook al zijn ze gevestigd in Zweden, ze 'bieden hun dienst' natuurlijk wel in Nederland aan, aangezien je in Nederland dit kunt openen. (Ik zie ook wel dat die geografisch noties gewoon niet lekker werken. Ik zou zeggen: Je biedt het niet aan in Nederland, je biedt het aan in Zweden, en mensen sturen hun pakketjes naar Zweden (of waar die trackers staan) om het op te halen.)
Het wettelijke kader is zo simpel als 'gij zult niet illegaal uploaden'.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:47 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
De overheid stelt het wettelijk kader vast, de rechter voert alleen maar uit. De vergelijking met de eerder genoemde landen is volstrekt terecht.
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:45 schreef Jalu het volgende:
[..]
Dat laatste is niet waar; dit is enkel een uitspraak tegen de (potentiële!) nieuwe eigenaars van TPB. Nog niet eens tegen de beheerders van TPB zelf... Pas als de verkoop door gaat wordt deze uitspraak van kracht...
Dus op zich valt het wel mee en kan het zijn dat we vanuit Nederland over 11 dagen nog steeds TPB kunnen bezoeken?quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:45 schreef raptorix het volgende:
[..]
Nee dat is dus niet het geval, er is namelijk geen sprake van strafbare feiten, maar van een civiele zaak.
Maar da's op TPB nu net niet het geval.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:45 schreef Jarno het volgende:
[..]
Die clients zijn niet altijd even populair op sommige trackers en kunnen zelfs geweerd worden.
Beste, volgens mij heeft de rechter dat nu toch net bepaald...quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:48 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Als er geen uitspraak is dan is een .torrent bestand welk (mogelijk) gebruikt kan worden om illegaal materiaal te downloaden (uploaden hoeft niet) dus sowieso niet illegaal.
Dit is precies wat ik eerder probeerde te verwoorden; site eigenaren bieden iets aan vanuit hun schuurtje of provider, en men komt naar hen toe om gebruik te maken van de site; het lijkt mij compleet onterecht om te zeggen dat een site-eigenaar in elk land waar een internetaansluiting is 'zijn diensten aanbiedt'.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:45 schreef Iblis het volgende:
[..]
Brein wil dat hier in Nederland geen Piratebay wordt aangeboden. Ook al zijn ze gevestigd in Zweden, ze 'bieden hun dienst' natuurlijk wel in Nederland aan, aangezien je in Nederland dit kunt openen. (Ik zie ook wel dat die geografisch noties gewoon niet lekker werken. Ik zou zeggen: Je biedt het niet aan in Nederland, je biedt het aan in Zweden, en mensen sturen hun pakketjes naar Zweden (of waar die trackers staan) om het op te halen.)
quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:44 schreef Bolkesteijn het volgende:
Fijn zo'n overheid die het internet beperkingen oplegt. Dat zijn praktijken die je vooral in China, Iran en Saudi-Arabië zou verwachten, maar nu dus ook gewoon in de polder.
Nee, dat is enkel het wettelijk kader om uploaden te verbieden. Het gaat er om dat er een wettelijk kader bestaat waarin de vrije doorgifte van informatie op het internet beperkt wordt. En dat is iets fundamenteel anders dan dat deelnemers aan illegale activiteiten gestraft worden, daar is nu namelijk geen sprake van. De vergelijking met China, Iran, en SA staat nog steeds fier overeind.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:49 schreef mcintosh het volgende:
Het wettelijke kader is zo simpel als 'gij zult niet illegaal uploaden'.
Kun je als wetgever niet omheen lijkt me...
Inderdaad. Als het niet zo triest was, had je er om kunnen lachenquote:
In afwachting een antwoord op mijn vraag: als uploaden voor een heel groot deel nu niet illegaal is?quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:50 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Beste, volgens mij heeft de rechter dat nu toch net bepaald...
En je kan toch niet volhouden dat je niet HOEFT te uploaden, want zonder upload is het meteen gedaan met de Torrents. Bij Usenet ligt dit bv. anders. Daar zijn er (relatief gezien) enkelen die uploaden.
Volgens mij niet. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de integrale tekst, maar als ik het goed begrijp staat er zoiets als dat wanneer Brein bepaald materiaal als illegaal betitelt wat op TPB verkrijgbaar is, dat de toegang tot de betreffende bestanden DAN aan gebruikers in Nederland ontzegt moet worden.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:50 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Beste, volgens mij heeft de rechter dat nu toch net bepaald...
Nou, dat blijft een heikele zaak. Hier wordt middels jurisprudentie nu over beslist. Ik ben daar niet zo gelukkig mee, ik zou willen dat (net als Pool) die auteursrechtenwet op de schop ging. Die stamt hoofdzakelijk uit 1912.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:42 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Vroegâh mocht je materiaal delen met vrienden en bekenden. Of er in de tussentijd jurispudentie over is weet ik niet, zo niet, dan mag je nog steeds films en muziek uploaden van de Nederlandse wet. Iemand meer kennis hierover?
Inderdaad, de zaak speelt puur tussen TPB en Brein, als TPB niet gehoor geeft, dan is dat een zaak tussen die 2, Brein zal dan waarschijnlijk de dwangsom gaan opeisen. De providers hebben er helemaal niks mee te maken op dit moment.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:49 schreef OldJeller het volgende:
[..]
[..]
Dus op zich valt het wel mee en kan het zijn dat we vanuit Nederland over 11 dagen nog steeds TPB kunnen bezoeken?
Aha, dus zo makkelijk worden ze niet afgesloten door Brein.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:55 schreef raptorix het volgende:
[..]
Inderdaad, de zaak speelt puur tussen TPB en Brein, als TPB niet gehoor geeft, dan is dat een zaak tussen die 2, Brein zal dan waarschijnlijk de dwangsom gaan opeisen. De providers hebben er helemaal niks mee te maken op dit moment.
Wat misschien in verwachting ligt, is dat Brein de providers zal proberen te verplichten TPB te blokkeren, maar ik verwacht dat er nogal wat providers moeilijk zullen gaan doen, en zullen gaan aangeven dat ze dit niet kunnen, dan wel er veel geld aan moeten uitgeven.
Nee, volgens mij is het beroep hier op Artikel 26d dat zegt:quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:49 schreef mcintosh het volgende:
Het wettelijke kader is zo simpel als 'gij zult niet illegaal uploaden'.
Kun je als wetgever niet omheen lijkt me...
Dat zou je echter ook op internetproviders kunnen toepassen. TPB biedt een tracker aan die gebruikt wordt voor auteursrechteninbreuk. Dat mogen ze niet doen.quote:Artikel 26d
De rechter kan op vordering van de maker, tussenpersonen wier diensten door derden worden gebruikt om inbreuk op het auteursrecht te maken, bevelen de diensten die worden gebruikt om die inbreuk te maken, te staken.
Nee, de rechter heeft bepaald dat TPB mensen helpt inbreuk te maken op auteursrechten. Er is geen woord gerept over torrents.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:50 schreef mcintosh het volgende:
[..]
Beste, volgens mij heeft de rechter dat nu toch net bepaald...
...
Dat is niet het punt, dat is dit: als alleen het uploaden illegaal is en de keuze er is niet te uploaden, dan kan deze techniek gebruiken om illegale content te downloaden niet met recht illegaal genoemd worden. Het kan immers ook legaal gebeuren. En dan hebben we het puur over het gebruik van een bittorrent client overigens, dit staat m.i. compleet los van de vraag of torrent-bestanden an sich illegaal zijn.quote:En je kan toch niet volhouden dat je niet HOEFT te uploaden, want zonder upload is het meteen gedaan met de Torrents. Bij Usenet ligt dit bv. anders. Daar zijn er (relatief gezien) enkelen die uploaden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |