Precies, en zo wakker als ze dan is, is ze de hele dag nietquote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:20 schreef Jore het volgende:
Volgens betekent clusteren gewoon dat er een cluster van opeenvolgende voedingen ontstaat. Waarschijnlijk blijft Senna alleen maar wakker omdat ze wil drinken en wil ze ook niets anders. Klopt dat miss_sly?
klopt, en hier dacht ik, ik doe het eens anders [net als de meeste van jullie ;-))quote:Maar volgens mij heet Stefan Kleintjes op de fora waar hij post gewoon Stefan Kleintjes.
Haha, wilde je eens anoniem doen?quote:Op zaterdag 25 juli 2009 11:32 schreef bvvoeding het volgende:
[..]
klopt, en hier dacht ik, ik doe het eens anders [net als de meeste van jullie ;-))
maar ik word gelijk herkend
quote:Op zaterdag 25 juli 2009 11:32 schreef bvvoeding het volgende:
[..]
klopt, en hier dacht ik, ik doe het eens anders [net als de meeste van jullie ;-))
maar ik word gelijk herkend
Voor het liggend voeden, kun je je kind gewoon naast jezelf in bed leggen. Dat lijkt me makkelijker, want anders lig je misschien niet zo lekker. De co-sliepers zijn wel perfect zodat je makkelijk je kind s'nachts kanaanraken en dat die toch in zijn eigen wiegje/ bedje ligt. Ook als je kind behoefte heeft aan zuigen op je pink of een speen kun je veel makkelijker met je hand bij je kind. Bij een gesloten wieg moet je met je arm over de wiegrand, dat ligt niet lekker.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 10:32 schreef cattie het volgende:
Voeden doe je niet in dat ding volgens mij. (Ik heb er nooit 1 gebruikt, dus ik weet niet zeker hoe dat gaat.)
Hey welkom hier!quote:Op zaterdag 25 juli 2009 12:09 schreef bvvoeding het volgende:
kweeniet natuurlijk hoe vaak ik hier zal zijn, maar bij hoge nood geef dan maar een brul![]()
Bij ons worden ook geen potjes gegeven. Hij krijgt gekookte en gepureerde groenten. Omdat groenten eigenlijk als middag of avondeten horen, krijgt hij ze ook s'middags of s'avonds, de precieze tijd is van zijn en ons ritme afhankelijk. Soms eet hij direct na of voor ons eten. Gelijktijdig werkt nog niet zo goed, omdat hij nog niet zelf eet. Kwa hoeveelheid was het maximaal 2 was-penen respectievelijk 4 stronkjes broccoli op een dag.quote:Op vrijdag 24 juli 2009 22:17 schreef p_iglet het volgende:
waarom schema?
Bv ging hier nooit op schema, maar op het verzoek van Pepijn en op mijn verzoek. (als ik moest werken dronk hij voor dat ik weg ging op mijn verzoek bijvoorbeeld)
Eten ging hier net zo. Pepijn heeft nooit potjes gehad of babyprakjes, maar vanaf het begin af aan meegegeten, en dan zorgde ik gewoon dat er ook wat geschikts was voor hem. Als wij avondeten aten dan kreeg hij wat groenten, aardappel of pasta wat ik dan tijdens het koken apart hield. (in het begin sliep hij ook nog wel eens tijdens ons avondeten, nou dan at hij een dagje niet 's avonds). 's morgens eten wij hier yoghurt met muesli. We hebben een tijdje babymuesli gehad voor Pepijn, maar toen daar 1 pak van leeg was at hij gewone muesli mee. (vanaf een maand of 10 denk ik) Zolang daar geen grote noten inzitten ging dat prima. Fruit en lunch net zo. Als ik ging eten at Pepijn mee. Al plande ik op een gegeven moment natuurlijk wel een beetje de lunch en fruit rond zijn slaapjes heen. Maar vaak genoeg dat hij om 14.00 een boterham at omdat hij om 12 uur al naar bed ging en ik zo vroeg echt ngo niet lunch. Hij heeft altijd gegeten zoveel hij wilde. Beetje bij beetje ging hij dus meer eten en drinken.
Drinken ging in het begin vooral uit mijn glas. Water of hele dunne diksap. Pepijn heeft ook nooit uit een tuitbeker gedronken.
Ik heb nooit koste wat kost zo lang mogelijk, zo veel mogelijk borstvoeding willen geven. Ook nooit bewust de bijvoeding na een borstvoeding ofzo. Maar gewoon eten op eetmomenten. En normaal eten geen fabriekszooi, babypotjes, pyjama papjes etc. Pepijn ging daardoor gewoon geleidelijk minder borstvoeding drinken.
En nu met ruim 2 drinkt hij nog 2x per dag, of 3x als ik overdag thuis ben.
Wat het kolven betreft heb ik denk ik bijna alle mogelijke maatregelen genomen: dubbelzijdig elektrische kolf, syntocinon, vaker kolven overdag. Jair sliep idd al snel door vanaf ongevver 8 weken. Ik heb kort daarna nog een tijd lang s'nachts gevoed op mijn verzoek omdat zijn gewicht onder zijn lijn zakte. Alleen ik vond het voor ons allebei niet prettig. Wat is fulltime kolven? Ik kolf 4 dagen en voed zelf 3 dagen. Hoewel ik op de kolfdagen s'ochtends (1) en s'avonds (2) voedingen zelf geef.quote:Op zondag 26 juli 2009 11:51 schreef p_iglet het volgende:
Tsja en als je merkt dat je niet genoeg melk hebt tijdens het kolven. Kan dat aan het kolven liggen (al syntocinon en dubbelzijdig elektrisch kolven geprobeerd??) of idd aan je totale melkproductie.
En sommige mensen moeten wel veel meer doen om hun productie op pijl te houden. Zeker bij kindjes die al snel doorslapen.
Uit onderzoek is wel gebleken dat voedingen tussen 2 en 6 's nachts (zoiets geloof ik, iig een periode van een paar uur 's nachts) het best helpen om je productie op peil te houden/brengen. Dan is je prolactine niveau het hoogst geloof ik.
Daarom word bij moeders die fulltime kolven ook aangraden om 's nachts de wekker te zetten.
Yppy heeft geloof ik ook een hele tijd 's nachts gekolft of extra gevoed om de productie op peil te houden icm met een Anna die niet zo denderend groeide.
Tinuviel, ik vind 2 peentjes of 4 stronkjes broccoli trouwens wel echt veel hoor!!! Jair is nog niet eens 6 maanden oud. Dan is het niet zo gek dat hij zelf nog niet kan eten. En zeker niet die hoeveelheden.
bedankt voor je lieve woorden. Ik weet dit allemaal en ik maak me ook niet te ongerust. Ik wilde gewoon ook even van andere moeders weten wat zij denken ik verband met bijvoeding en borstvoeding en hoe dat bij hun is gegaan. Mijn fallback was ook 6 maanden borstvoeding geven, hoewel ik idealiter liever nog langer borstvoeding zou willen geven, dat weet je. Ik ga nu eventjes met Jair spelen en hem aan oma laten zien misschien.quote:Op zondag 26 juli 2009 11:59 schreef DaviniaHR het volgende:
Tinu, ook even hier. gister kwam het er niet van:
1. hoeveel je kolft zegt helemaal niks niks NIKS over je productie!!!!!! je hebt nooit liters per keer gekolfd, waarom zou je dat nu wel moeten doen?
2. Hoe drukker jij je maakt over de bijvoeding, hoe harder jair op jouw stress reageert en ook onrustig wordt
3. Van die twee wortels schiet je productie echt niet achteruit, meer om jouw onrust.
Vertrouw op je lichaam, vertrouw in jair, en het komt goed.
als je denkt dat hij honger heeft, hang er een tiet in, als je denkt dat hij op het kdv honger heeft, prop er een fles in en anders kv. je kolft wat je kolft, van kv gaat hij echt niet dood.
hoe meer je stresst, hoe minder je kolft. dat weet je.
hoe meer je stresst, hoe harder je productie achteruit gaat, ongeacht of hij bijvoeding krijgt of niet.
je geeft al 6 mnd min of meer exclusief bv, dat is al hartstikke goed! ga daar svp van uit, en gun jezelf wat rust!
ja, jair is klein, maar hij is in verhouding. hij is niet suf of wat dan ook, heeft wat last van zichzelf door de ontwikkeling met mss jouw stress. weet je niet zeker.
ik weet wel dat als ik me niet goed voel, eli ook gaat muiten. waarom zou jouw kind anders zijn?
je weet, ik wens je het allerbeste, en je maakt het jezelf onnodig moeilijk. nergens voor nodig!
miss, fijn dat het zo goed gaat! en dat je wat hebt aan de antwoorden hier.
Nou ja, ik moest volgens de eerste CB arts maar 'gewone' melk gaan geven. Gelukkig vond de lactatiekundige van hetzelfde CB dat ik beter een paar dagen met d'r in bed kon gaan liggen, veel drinken en 6-8 borsten per voeding kon geven.quote:Op zondag 26 juli 2009 12:27 schreef p_iglet het volgende:
Ik vind het wel super knap hoor Yppy, wat je al die tijd gedaan hebt!!!![]()
Bij jou gaven ze tenminste nog aan dat je meer moest voeden om Anna beter te laten groeien.
Ik heb minstens een keer of 3 te horen gekregen op het CB dat ik de nachtvoeding maar af moest bouwen, want dan zou Pepijn beter gaan groeien.![]()
Jah joh, we gaan een slecht groeiend kind, MINDER te eten geven, dan gaan ze beter groeien![]()
Yppy, dat vaker wisselen, moest je dat doen om je productie omhoog te krijgen? Had je te weinig melk?quote:Op maandag 27 juli 2009 12:33 schreef YPPY het volgende:
Na de kraamweek (zonder controle van de kraamhulp) voelde ik welke borst het volst was en daar begon ik mee.
Ik kreeg het advies om voor de 20 minuten te wisselen, niet zozeer voor de gevoeligheid, maar om meer te stimuleren. Dus links-rechts-links enz. was 10-10-10-10-10-10... Over gevoeligheid hebben ze niks gezegd, maar ik had kloofjes en dan kan die gevoeligheid je niks meer schelen.![]()
Het kan denk ik heel fijn zijn om met een lactatiekundige te spreken. Je leert er altijd van en ik denk dat het fijn is zo iemand al te kennen als je haar dan eens echt heel erg nodig hebt. En ook voor je gevoel, zodat je van een prof. hoort dat je het super doet.
Ja, mijn productie was erg slecht. Ik heb daar een paar posts eerder wat over geschreven. Over het nachtelijk kolven. Ik dacht dat het wel duidelijk was dat ik niet bepaald melk over had.quote:Op maandag 27 juli 2009 13:23 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Yppy, dat vaker wisselen, moest je dat doen om je productie omhoog te krijgen? Had je te weinig melk?
Vaker wisselen is namelijk echt om je melkproductie omhoog te krijgen. Als je melkproductie gewoon goed is zou ik niet zo snel vaker wisselen van borst.
Wat lief!quote:Op maandag 27 juli 2009 21:35 schreef YPPY het volgende:
O ja, vanochtend liepen we samen de trap af, terwijl ik d'r nog nadruipend van het douchen droeg. Zegt ze: "alle melk is op he? Allemaal opgedronken, is lekkere melk."![]()
![]()
Mijn druppels zijn ook donkergeel. Dwz, ik 'lek' twee soorten: iets troebel doorzichtigs en iets geels. Moet nog een beetje mengen, hoop ik.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 20:20 schreef Kersjes het volgende:
Over bv-vlekken gesproken: ik heb gister voor het eerst duidelijk wat druppels gelekt. De vlekken in mijn shirtje waren oranje-achtig![]()
Is dat raar? Kan me niet herinneren dat ik de vorige zwangerschap of tijdens de bv-periode zo'n kleur vocht verloren ben.
en dan is het handig als je kereltje (of meisje) bij je in bed slaaptquote:Op woensdag 29 juli 2009 00:07 schreef texelonia het volgende:
Waarom is het ALTIJD als ik moe ben en vroeg naar bed ga, ik later slaap dan als ik 'laat' naar bed ga? Waarom komt ze juist dan ineens vroeger en vaker om te drinken? Terwijl je dus al moe bent, want daarom wilde je vroeg naar bed, en je dus toch al minder kunt hebben dan normaal...
Bluh.
Je zou het omgekeerd kunnen toepassen om te zien in welke slaapfase Senna zich bevindt. Slaapt ze diep, dan mag je kietelen en doen wat je wil, erg wakker zal je haar niet krijgen.quote:Als je kindje telkens je probeert hem in zijn eigen bedje te leggen, wakker wordt, dan kan je misschien eens wat langer wachten tot hij zich in en fase van diepe slaap bevindt.
Dit kan je gemakkelijk testen. Hef de arm van je slapende baby een beetje op en laat hem weer vallen. Als de arm volledig slap terug valt en je baby helemaal stil blijft, dan bevind hij zich in diepe slaap en dan kan je hem gemakkelijker verplaatsen. Valt het armpje echter niet slap terug, vertrekt hij zijn gezichtje een beetje of maakt je baby een zucht of een ander geluidje, dan kan je beter nog wat wachten omdat je baby zich voor het moment nog in een fase van lichte slaap bevindt.
Bepanthene is hele goede zalf voor de billetjes van je kindje, maar eigenlijk is het niet zulke goede tepelcreme. Als je ergens mee wilt smeren kun je beter kiezen voor zuiver wolvet. Een drupje melk over je tepel uitsmeren en laten drogen aan de lucht is ook heel erg goed, moedermelk is namelijk steriel en bevorderd de genezing. (Niet doen in geval van spruw)quote:Op woensdag 29 juli 2009 22:38 schreef Tinuviel het volgende:Voor Kobus, Senna en Iksjes kindje
![]()
Miss-sly: Je kan Bepanthene zalf op je tepels smeren als zij nog pijnlijk zijn. Dat kan Senna geen kwaad doen. Wel goed dat je door de lk goed bent geholpen. Wij deden ook onder de voetjes kietelen of onder het kinnetje. Onder het kinnetje schijnt ook een drink reflex uit te lokken. Tenminste als het kindje wakker is. Bij ons hielp luier verschonen of boeren meestal het beste. Hier dronk meneer ook niet slapend. Volgens mij kan hij dat ook nog steeds niet, maar nu hoeft dat ook niet meer zo.
Ik vind het niet warrig klinken maar juist heel duidelijk. En ik denk ook dat het klopt wat je zegt, om zonder hoedje aan de borst te drinken is een goede hap wel handig en hoe vroeger je daar aan gaat werken hoe beter. Komt wel goed!quote:Op donderdag 30 juli 2009 11:49 schreef oeke het volgende:
Het aanhappen gaat gewoon heel moeilijk zonder die hoedjes, het lukt hem 1 op de 5 keer ofzo en daar wordt hij zo gefrustreerd van dat het helemaal niet meer lukt.
Bij die hoedjes gaat het gemakkelijk en dus kan hij rommelen en spelen want hij kan ook zo weer aanhappen.
En dat moet er uit. Om te leren door te drinken van de tepel zonder hoedje. Denk ik.
En goed aan te happen.
Volgens mij klinkt dit heel warrig, maar ik vind het moeilijk uit te leggen.
Dinsdag maar even langs bij de LK.
Vervelend zeg. Maar wel fijn dat ze weer wat beter drinkt.quote:Op donderdag 30 juli 2009 11:51 schreef owlet het volgende:
Ik ontdekte trouwens gister toen Avalon haar mond wijd open deed ineens ook weer witte spikkels op haar wangen en een dikke witte aanslag op haar tong. Niet weg te vegen en ze is erg gevoelig voor schimmels dus ik vrees weer voor spruw, ook al hebben we beiden nergens last van. Ze begint juist weer een beetje beter en geconcentreerder te drinken na weken van snel afgeleid zijn.
Hmpf, ik heb de vraag maar even bij de dames van LLL neergelegd maar ik denk dat ik maar weer met gentiaan violet aan de slag ga
quote:Op donderdag 30 juli 2009 12:11 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
Hier ging het aanhappen pas ook goed toen Annicka wat groter was en ze dus automatisch een grotere hap kon nemen. Ik vond die tepelhoedjes trouwens ondingen op een gegeven moment, want er bleef altijd wat melk instaan, waardoor mijn kleding vaak onder kwam te zitten als ik het hoedje verwijderde na een drinksessie...
Bedankt. Nou nog even kijken hoe ik dat dan opmaak. Ik kreeg 180cc mee terug van het kdv, meneer heeft gewoon 2 uur doorgepit en daardoor zo laat gegeten, dat ik hem zelf heb gevoed in plaats van de derde voeding uit een flesje.quote:Op donderdag 30 juli 2009 19:59 schreef cattie het volgende:
Nee, ontdooide moedermelk moet je binnen 24 uur gebruiken en mag je daarna niet meer opwarmen of opnieuw invriezen.
Bedankt Iksje. Heb wel een aardige voorraad maar altijd alles binnen 3 maanden gebruikt tot nu toe. Gezien ik meer geef, dan wat ik kolf en altijd het oudste eerst gebruikt. Maar bedankt voor de tip.quote:Op donderdag 30 juli 2009 20:44 schreef Iksje het volgende:
Binnen de 24 uur opgebruiken of overschot weggooien inderdaad.
En afhankelijk van je type diepvries (en of hij veel geopend wordt) kan het soms wel tot 6 maanden bewaard worden. (ik vermeld het maar opdat je niet onnodig melk zou weggooien)
Fijn Owlet dat Avalon nu geconcentreerder gaat drinken. Mijn zoon Jair, rond 6 maanden, heeft hetzelfde probleem. De laatste tijd lijkt hij heel snel afgeleid. Als iemand iets zegt of er iets beweegt of te zien is, kijkt hij die kant op. Zelfs als ik naast het voeden uit mijn waterflesje drink, die ik dan altijd naast me heb staan, lijdt hem dat soms af. Ook draait en worstelt hij tijdens het drinken heel veel heen en weer ook als er niemand praat of iets anders is. Hebben jullie misschien nog tips behalve inbakeren wat zou kunnen helpen om hem rustig te laten drinken?quote:Op donderdag 30 juli 2009 11:51 schreef owlet het volgende:
Ik ontdekte trouwens gister toen Avalon haar mond wijd open deed ineens ook weer witte spikkels op haar wangen en een dikke witte aanslag op haar tong. Niet weg te vegen en ze is erg gevoelig voor schimmels dus ik vrees weer voor spruw, ook al hebben we beiden nergens last van. Ze begint juist weer een beetje beter en geconcentreerder te drinken na weken van snel afgeleid zijn.
Hmpf, ik heb de vraag maar even bij de dames van LLL neergelegd maar ik denk dat ik maar weer met gentiaan violet aan de slag ga
Een rustige omgeving op zoeken, zoals Bar zegt wil nog wel eens helpen. Ik ben zelf gewoon maar steeds kleine beetjes gaan geven. Als ze afgeleid raakte stop ik en als ze dan daarna weer wil drinken mag ze. Daardoor is het aantal voedingen behoorlijk omhoog gegaan maar de totale tijdsduur niet. Even een minuut of twee drinken en dan is het weer klaar.quote:Op vrijdag 31 juli 2009 08:54 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Fijn Owlet dat Avalon nu geconcentreerder gaat drinken. Mijn zoon Jair, rond 6 maanden, heeft hetzelfde probleem. De laatste tijd lijkt hij heel snel afgeleid. Als iemand iets zegt of er iets beweegt of te zien is, kijkt hij die kant op. Zelfs als ik naast het voeden uit mijn waterflesje drink, die ik dan altijd naast me heb staan, lijdt hem dat soms af. Ook draait en worstelt hij tijdens het drinken heel veel heen en weer ook als er niemand praat of iets anders is. Hebben jullie misschien nog tips behalve inbakeren wat zou kunnen helpen om hem rustig te laten drinken?
Regeldagen komen niet zo heel precies op de datum nauwkeurig. Ik zou ze zelf altijd vanaf de uitgerekende datum rekenen maar aangezien niet alle baby's om dezelfde reden te vroeg of te laat komen is dat absoluut geen foolproof rekenmethode.quote:Vanochtend werdt ik wakker met heel veel druk op mijn borsten, zij waren heel gevuld en kogelrond. Toen Jair ging drinken was het ook een beetje gevoelig. Hij dronk vandaag later dan deze week maar niet later dan op het weekend of afgelopen week tijdens onze vakantie. Kan het zijn, dat het met de regeldagen om en nabij de 6 maanden te maken heeft? Hij heeft de laatste tijd niet vaker gedronken maar misschien steeds meer aan de borst gedronken dan daarvoor. Worden regeldagen altijd vanaf het geboortedatum geteld?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |