Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:22 |
quote:http://www.telegraaf.nl/b(...)inderen__.html?p=3,2 ![]() ![]() Brilliant, dit moet ik zien! Mijn schoonzus slacht haar eigen konijnen, haar kinderen malen daar niet om, hooguit dat het wat vaak konijn eten is. | |
Basp1 | maandag 30 maart 2009 @ 19:24 |
Jammer dat ik geen arte ontvang, lijkt me een intressante aflevering. Ach het zal toch wel op youtube verschijnen. | |
Aurelius | maandag 30 maart 2009 @ 19:24 |
Konijn valt voor mij ook in de categorie "consumptie" dier. Ik zou meer moeite hebben als een kat of hond voor mijn ogen werd geslacht. Alhoewel, ik heb in China op de markt honden gezien en het deed me ook minder als ik had gedacht. | |
N.icka | maandag 30 maart 2009 @ 19:24 |
Briljant??? Jij bent echt ![]() | |
PiRANiA | maandag 30 maart 2009 @ 19:24 |
En terecht. Ouders moeten niet liegen over vlees tegen hun kinderen. | |
N.icka | maandag 30 maart 2009 @ 19:26 |
quote:Wie zegt dat die ouders liegen? | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:26 |
Sarah Wiener is trouwens een heerlijk no-nonsense wijf, daar zou je hetero van worden. | |
longinus | maandag 30 maart 2009 @ 19:27 |
Vroeger ook kippen geslacht, dat is weer eens wat anders als kipnuggets. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:28 |
quote:Hier, snuit je neus ![]() | |
DJKoster | maandag 30 maart 2009 @ 19:29 |
14-15 jarige kinderen die daar om moeten huilen... ![]() | |
LasTeR | maandag 30 maart 2009 @ 19:29 |
![]() | |
N.icka | maandag 30 maart 2009 @ 19:30 |
quote: ![]() | |
Papierversnipperaar | maandag 30 maart 2009 @ 19:30 |
DAT is opvoeden! ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:30 |
quote:Tja, die willen waarschijnlijk ook geen friet meer als ze zien dat aardappels uit de modder komen. | |
Geerd | maandag 30 maart 2009 @ 19:33 |
quote: ![]() | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:34 |
Heeft Midas Dekkers niet eens muizen verzopen in rode wijn om er romeins mee te koken? | |
Iblis | maandag 30 maart 2009 @ 19:34 |
Ik vind het wat lastig, het is natuurlijk weinig subtiel om mensen, en zeker kinderen, die er niet op voorbereid zijn, te vergasten op het slachten van een konijn. Anderzijds, waar denken ze anders dat het vlees vandaan komt? Het is zo gemakkelijk om alles voorgesneden en in hapklare porties in een supermarkt te vinden, maar ja, je krijgt dan zulke taferelen: ![]() En als een aantal kinderen zo inziet wat er voor nodig is voor elk stuk vlees dat ze eten, en derhalve besluiten wat te matigen, of er in ieder geval respectvol mee om te gaan, dan lijkt me dat zo slecht nog niet. | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:37 |
toen ik een jaar of 8 was heb ik eens gezien hoe een koe geslacht werd, ik stond er met mijn neusje bovenop, wat was DAT intressant! | |
Iblis | maandag 30 maart 2009 @ 19:38 |
‘Kwaliteitskrant’ Bild meldt dit, de kinderen wisten er wel van op zich, alhoewel ze zich blijkbaar niet echt de goede voorstelling hadden gemaakt:quote:bron En de Hamburger Morgenpost: quote:bron In dat geval vind ik het eigenlijk wel een prima actie. Als je dan toch konijn wilt bereiden, dan ook maar een keer alle aspecten meemaken. | |
vergeetmewelletje | maandag 30 maart 2009 @ 19:40 |
quote:Jij was toch ook vegetarier? Ik kan het enorm waarderen dat die kinderen geleerd wordt dat vlees niet in de supermarkt gekweekt wordt. Ik vond het als kind ook niet zo heel erg om te zien hoe een dier geslacht werd eigenlijk. Dat gebeurde nu eenmaal gewoon, daar kwam vlees vandaan. Was niet shockerend, maar normaal. Het heeft mij wel bewust gemaakt van wat vlees nu eigenlijk was en daarom koos ik later om geen vlees meer te eten. ![]() Als het erin resulteert dat bewust (geen) vlees gegeten wordt, ipv uit gewoonte vind ik dat ze het alle kindertjes mogen laten zien. | |
vergeetmewelletje | maandag 30 maart 2009 @ 19:40 |
quote:Wel een goudvis gebakken en opgegeten geloof ik. ![]() | |
Koekz | maandag 30 maart 2009 @ 19:41 |
quote:omfg ![]() ![]() | |
Den_Haag | maandag 30 maart 2009 @ 19:43 |
te triest weer dat mensen dit zielig vinden. heb nog in een slachthuis gewerkt. nooit voor geschaamd en veel van geleerd. | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:45 |
quote:Had eind jaren 90 een collega bij de Luchtmacht die er achter kwam dat melk uit koeien kwam, en hield prompt op met het drinken ervan. Het is geen wonder dat mensen (vooral in de steden) zo een rare verhouding met hun eten hebben, ze hebben geen idee wat het is. Soep, dat komt uit blik of zakje. Saus komt uit een fles of pakje, eten komt uit de supermarkt, sla zijn kleine stukjes groen in een plastic zakje... | |
Greys | maandag 30 maart 2009 @ 19:46 |
Het lijkt er dus inderdaad op dat de kinderen van te voren wisten wat ze te zien zouden kunnen krijgen. Ik vind het wel een goede zaak eigenlijk, dit. Het is te treurig voor woorden dat sommige kinderen denken dat vlees in de supermarkt wordt 'gemaakt'. Maar als ze wisten wat Het zou anders zijn als je een jong kindje zou hebben van laten we zeggen een jaar of drie en dat dat kind dan getuige zou zijn van het de strot doorsnijden van een knuffelig konijntje, zonder dat ouders dat van te voren konden weten. Dan zou ik wel pisnijdig zijn. Maar zoals in dit geval, dat de kinderen er zelf bij wilden zijn... geen probleem. Leerzaam. Dat het dan achteraf toch wel wat enger was dan ze dachten dat is dan helaas. | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 19:51 |
quote:In mijn ervaring ligt het vooral aan de opvoeding. Kids bij mij in de familie weten wat een kip is, waar een ei vandaan komt, dat je vissen, schaaldieren en andere beesten eet, dat aardappels uit de grond komen. Niet in theorie, maar omdat ze het zelf hebben gezien en mee zijn opgevoed. Maar de meeste moderne mama`s weten niet hoe je een vis schoonmaakt of vinden dat eng, dus is de visstick de vis die kinderen leren kennen | |
Stali | maandag 30 maart 2009 @ 19:58 |
De TT klopt niet, Pietverdriet. Waaruit blijkt precies dat kinderen niet weten dat vlees van een dier afkomstig is? Er is een verschil tussen iets weten en iets niet perse willen zien. Maar echt botte gein een lief wollig konijntje slachten voor een klasje kinderen die het niet verwachtten. Stoer! | |
Metatron | maandag 30 maart 2009 @ 20:03 |
Uitstekende actie. Dit zou eigenlijk gewoon verplicht materiaal moeten zijn op alle basisscholen. | |
Iblis | maandag 30 maart 2009 @ 20:05 |
quote:Dat suggereert de Telegraaf, maar Duitse kranten schrijven dat niet: quote: | |
Metatron | maandag 30 maart 2009 @ 20:06 |
quote: ![]() Ik vind de visstick echt zo'n grappige vis! Zo'n mooi vierkant beest, heel handig om te paneren en dan in een doosje te stoppen. Maar hoe zwemt zo'n vis eigenlijk? Dat snap ik nog niet helemaal. SPOILER | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 20:08 |
quote:Bull, Opvoeden is een taak van de ouders, laten kinderen op school maar fatsoenlijk leren lezen, schrijven en rekenen, daar hebben scholen moeite genoeg mee. | |
Greys | maandag 30 maart 2009 @ 20:14 |
quote:Uit de Duitse tekst (de uitleg van de dame zelf) las ik dat de kids zélf een keer een slachting wilden bijwonen en dat zij dat mogelijk hadden gemaakt. Ze vonden het alleen achteraf enger dan ze dachten. Ik denk dat het haast ook wel zo gegaan moet zijn, anders krijgen ze toch al die ouders van die kids op hun dak achteraf, omdat ze nachtmerries krijgen als het onverwachts was wellicht? Maar dat de TT niet klopt, dat ben ik met je eens ![]() | |
Metatron | maandag 30 maart 2009 @ 20:15 |
quote:Er zijn in de loop van de tijd wel meer zaken van 'thuis' naar school verschoven. Tegenwoordig mag je al blij zijn als er een beetje normale omgangsvormen worden meegegeven. Als de ouders de kinderen al geen basisbeginselen van voedsel meegeven, dan zie ik niet zo'n probleem om dat op school even mee te pakken. En dan bedoel ik geen opleiding tot chef-kok, maar pas bijvoorbeeld een stukje bij biologie in. Of bij één van de tegenwoordige huishoud vakken. | |
Kahlen | maandag 30 maart 2009 @ 20:19 |
quote:Nou, mijn kinderen hoeven dit niet op school te krijgen. Kijk, je kan best een docent neerzetten die in de trant van Abel (met zijn taarten) iets doet, maar een konijn onder stroom doden en daarna opensnijden zou mij zelf ook veel te ver gaan. Ik word al misselijk bij de gedachten. Verder vind ik konijn niet eens zo lekker. Ze hadden beter een een lammetje kunnen nemen, smaakt een stuk beter ![]() Maarja, kids zijn 14. Toen ik 14 was zou ik hier niet meer om huilen denk ik. En een top chef is natuurlijk niet echt tactisch, die doet he dagelijks en vergeet vast dat er ook meisjes van 14 zijn die thuis een konijn hebben waar ze elke dag mee knuffelen ipv het op te eten. | |
Arizona | maandag 30 maart 2009 @ 20:20 |
Mijn broertje ging vroeger altijd met mijn opa naar het slachthuis om te zien hoe koeien geslacht werden, dat was voor hem altijd het mooiste uitje als we een weekendje bij opa en oma logeerden ![]() Mijn andere opa was jager, en daar hingen dus altijd wel fazanten of hazen in de schuur te wachten om bereid te worden. Nooit gelust, er is iets aan de lucht van wild wat me niet aanstaat ![]() En zelf heb ik eens meegeholpen op een boerderij met het slachten van kippen. Mijn vriendinnetje en ik plukten de kleine veertjes uit de kipjes. Ik heb er geen kip minder om gegeten ![]() Mijn eigen dochter (bijna 5) snapt het nog niet goed. Ze weet dat melk van de koe komt en dat kipjes eieren leggen en dat je ze kunt eten. Maar ze ziet niet de link dat die schattige kipjes die je ziet op de kinderboerderij eerst dood gemaakt moeten worden voordat je een kippenboutje kunt kluiven. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook zo'n moeder ben die geen benul heeft hoe ze vis (of kip, of welk willekeurig ander dier) moet klaarmaken, dus van mij zal ze het ook niet snel leren. | |
golfer | maandag 30 maart 2009 @ 20:23 |
Op zich prima dat kinderen te weten krijgen waar en hoe vlees vandaan komt. Je kunt je vraagtekens zetten bij deze methode en of het een TV-presentatrice moet zijn die ze dat duidelijk maakt. Lijkt mij meer de taak van de opvoeders. | |
Kahlen | maandag 30 maart 2009 @ 20:24 |
quote:Wil nog even laten weten dat ik dit gewoon triest vind. Die kok had best het wat tactischer kunnen uitpakken en excuus kunnen aanbieden voor het feit dat er zoveel kinderen geschrokken zijn. Waarom zo vasthouden aan de mening dat kinderen maar moeten weten waar het vlees vandaan komt? Als die meisjes daarom moeten huilen ga je gewoon te ver. Ik zou trouwens helemaal niet weten waarom iedereen moet weten wat er in de slachthuizen gebeurd? Is dat zo belangrijk? Moet je om van vlees te kunnen genieten weten hoe het geslacht is? Misschien als je kok bent, maar verder? Mij interesseert het echt niet. | |
Iblis | maandag 30 maart 2009 @ 20:25 |
quote: quote: | |
Adelante | maandag 30 maart 2009 @ 20:27 |
Voor 14- en 15-jarigen vind ik dit niet echt schokkend en een prima onderdeel van een opvoeding. Kinderen van 5 of 6 hoeven nog niet zo direct met flappie te worden geconfronteerd wat mij betreft. | |
Greys | maandag 30 maart 2009 @ 20:29 |
quote:De kok heeft verklaard dat de aanwezige kinderen zélf een slachting wilden meemaken en dat zij dat mogelijk heeft gemaakt. Als dat daadwerkelijk zo is, hoeft ze natuurlijk niet achteraf haar excuses aan te bieden. | |
Casparovvv | maandag 30 maart 2009 @ 20:31 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Arizona | maandag 30 maart 2009 @ 20:31 |
quote:Ik vind dat mensen zich best bewust mogen zijn van het feit dat er een behoorlijk ingrijpend proces vooraf gaat aan het eten van hun biefstuk. Ik vind wel dat het een stukje algemene ontwikkeling is. En als je weet dat, en hoe er dieren worden vermoord zodat jij ze kunt eten, kun je een bewuste keuze maken of het jou dat waard is. En kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vegatarisch of biologisch te eten. | |
Iblis | maandag 30 maart 2009 @ 20:32 |
quote:Dat mensen het zo erg vinden, is juist een reden te meer te weten wat er gebeurt. Voor elk stuk vlees dat je eet is er, op soortgelijke wijze, een beest gedood, onderste boven gehangen, in stukken gereten en netjes verpakt. Zoals ze zegt in het stuk in de Hamburger Morgenpost, door het wegkijken ontstaat er een te mooie, te romantische weergave, en misprijzing van levensmiddelen. En ik denk dat ze daar een heel sterk punt heeft. Het interesseert mensen niet, en die desinteresse werkt kiloknallers, plofkippen en vermalste biefstukken in de hand. Allemaal slecht vlees dat mensen toch maar kopen ‘omdat het vlees is’, niet wetende, of niet willen-wetende dat er beesten voor gestorven zijn. | |
Pietverdriet | maandag 30 maart 2009 @ 20:33 |
quote:Dieren worden niet vermoord, maar gedood en geslacht. | |
Arizona | maandag 30 maart 2009 @ 20:35 |
quote:Het gebeurt met voorbedachte rade, dus voor mij is het moord ![]() Maar of je het nu doden of vermoorden noemt, het verandert verder niks ![]() | |
MPG | maandag 30 maart 2009 @ 20:59 |
En nu ook op de FOK!Frontpage: Tv-kok choqueert kinderen | |
Casparovvv | maandag 30 maart 2009 @ 21:01 |
Ik roep dit overigens al jaren, dat kinderen moeten weten waar het vlees vandaan komt. Vind het een heel goede actie van die vrouw! Wat mij betreft krijgen kinderen les in slachten in groep acht of in de onderbouw van de middelbare school. Ik heb eigenhandig kippen en een varken geslacht, en heb sindsdien veel meer respect voor het vlees dat ik naar binnen werk ![]() | |
deedeetee | maandag 30 maart 2009 @ 21:11 |
Prettig om te horen dat die kinderen er tenminste nog door geschokt waren. ![]() Persoonlijk zou ik dit niet willen zien en mijn kinderen óók niet, ze weten overgens echt wel waar het vlees vandaan komt. | |
Salvad0R | maandag 30 maart 2009 @ 21:13 |
Goeie kok. | |
Shivo | maandag 30 maart 2009 @ 21:16 |
Prachtig ![]() | |
Kahlen | maandag 30 maart 2009 @ 21:16 |
quote:Na de schietincidenten op scholen straks een slachting? Zie je het voor je, een kind uit groep 8 met een echt vlijmscherp mes? | |
Casparovvv | maandag 30 maart 2009 @ 21:25 |
quote:Ja. Ik stond als kind gewoon met een koksmes in de keuken hoor. Overigens kunnen we alles wel proberen te vermijden wegens de idiote daden van een aantal gestoorde figuren. Het maakt echt niet uit of een kind een mes in z'n handen heeft, of dat hij dit ziet in een film als scream. | |
Captain_Ghost | maandag 30 maart 2009 @ 21:40 |
ik wou dat ik ook erbij was. ik heb op mijn 16e een kip mogen zien slachten in suriname. Ze kreeg gewoon mes aan keel en liet op grond staan tot ie dood is. ik moet zeker toegeven dat pasgeleden geslacht vlees behoorlijk heerlijk maal is. | |
Idler | maandag 30 maart 2009 @ 21:40 |
Dit mag wat mij betreft gewoon als standaard opgenomen worden in de biologieles in de brugklas. Maar waarschijnlijk is het allemaal te eng voor die tere kinderzieltjes. | |
golfer | maandag 30 maart 2009 @ 21:42 |
quote:Meestal niet hoor. Vlees moet in de regel 'versterven' om beter van smaak te worden. ![]() | |
UnderTheWingsOfLove | maandag 30 maart 2009 @ 21:48 |
whehe die kinders ![]() | |
Iblis | maandag 30 maart 2009 @ 21:49 |
quote:Kip op zich niet zo lang, rund wel. | |
Provinciaal | maandag 30 maart 2009 @ 21:52 |
Goedzo, dan weten die kinderen wat ze eten. En op je 14e daar nog geschokt over zijn, kom op zeg. Hopelijk worden ze er wat bewuster van in hun keuzes. | |
ASSpirine | maandag 30 maart 2009 @ 22:16 |
quote:Kheb daar ooit een discussie over gehad op fok, ze wilden me maar niet geloven dat vlees moest besterven om het eetbaar te maken. En er was zelfs iemand die beweerde dat hij/zij ooit bij een slager heeft gewerkt en dat je dat niet moest doen ![]() | |
tonja | maandag 30 maart 2009 @ 22:17 |
Toch, als je het niet gewend bent is het schokkend. Ik ben een stadsmens en weet prima waar mijn eten vandaan komt. Ik kan me voorstellen dat die kinderen het moeilijker vonden om te zien dan dat ze van te voren dachten. Ik heb ooit een slang de kop af gehakt zien worden in een chinees restaurant. Mijn gevoel daarbij had ik niet verwacht. Ik voelde het in mijn maag, werd er even echt misselijk van. Dat ging over en de slang smaakte goed, maar zo'n lichamelijke reactie kan je met al je redelijkheid en verstand niet wegredeneren, dat is er gewoon. | |
#ANONIEM | maandag 30 maart 2009 @ 22:19 |
Wat, vlees komt van dieren? En nu gaan jullie zeker ook beweren dat melk niet uit een pak komt, maar uit een koe of zo?![]() | |
Geerd | maandag 30 maart 2009 @ 22:20 |
quote:Ik denk wel dat je dat antw krijgt tegenwoordig als je dat aan een 10/16 jarige vraagt ![]() | |
Slappy | maandag 30 maart 2009 @ 22:23 |
Sorry hoor vind er niks grappig aan ![]() | |
Fixers | maandag 30 maart 2009 @ 22:26 |
Een slachting heb ik nog niet live meegemaakt helaas. Wel een biologieleraar die bij het slachthuis een paar varkenslongen had gehaald en leip genoeg was om op de nog aanhangende luchtpijp te blazen. IK had ooit ook een docent die eenzelfde plan had als die kok: een konijn slachten voor de klas. Dat is er helaas nooit van gekomen. ![]() Overigens is zij niet de eerste, Jamie Oliver heeft gelijksoortige ideeën over eten en opvoeding. Hij wil dat de brit weet waar zijn vlees vandaan komt en daardoor kiest voor betere en diervriendelijker geproduceerde producten. Hij ging er zo ver in om live op tv een kip te slachten en wat men als nog veel schokkender ervaarden: Laten zien wat er met afgekeurde kuikens gebeurd, vergassen in een kistje. Wat ze voor de tv leuk van glas hadden gemaakt. Kijk hier voor meer info: http://www.channel4.com/f(...)jamies-fowl-dinners/ | |
Zeven7 | maandag 30 maart 2009 @ 22:31 |
quote:Ik vind het schokkend dat kinderen van 14 en/of stadsmensen dit schokkend vinden. En ondertussen wel iedere week de kiloknaller gehakt kopen in de supermarkt. Iedereen zou eigenlijk verplicht een excursie naar een slachthuis moeten hebben met biologieles! | |
tonja | maandag 30 maart 2009 @ 22:32 |
quote:Ja, dat is ook zo. En ik was ook geschokt toen ik het zag, terwijl ik dat van mezelf eigenlijk niet verwachtte. | |
Zeven7 | maandag 30 maart 2009 @ 22:42 |
ik was zelf ook geschrokken toen ik voor het eerst een kip geslacht zag worden maar ik was 8 ofzo en na 2 minuten ging ik weer verder met spelen. Als je al jong dit soort dingen ziet ervaar je het als gewoon een natuurlijk verloop. Maar dat komt denk ik ook omdat je op een boerderij ook weer dieren geboren ziet worden. Dus dat is óók belangrijk om kinderen een keer te laten meemaken. | |
RobinOok | maandag 30 maart 2009 @ 23:01 |
quote:Eens! We weten ook allemaal hoe kindertjes geboren worden, maar dat hoef ik ook niet te zien. | |
RobinOok | maandag 30 maart 2009 @ 23:03 |
quote:Dat was echt een rare uitzending, want de boodschap was : eet biologische kip. Alsof biologische haantjes niet op dezelfde manier afgekeurd en vergast worden?! ![]() | |
ikhouvannoodles | maandag 30 maart 2009 @ 23:23 |
Ik zag vroeger mijn ouders wel eens een kip slachten. Nooit problemen mee gehad. Als kind werd ik niet aangeleerd vlees als voedsel te zien maar juist dieren. En vooral gezonde mooie dieren. Op de kinderboederij hoorde ik me ouders ook wel eens zeggen van 'hey kijk die mooie veren, die poten, z'on uitloopkippetje zal wel best lekker smaken'. | |
Ringo | maandag 30 maart 2009 @ 23:27 |
quote:Mwah. Je neemt kinderen toch ook mee naar een museum, waar ze dingen geleerd krijgen die je zelf moeilijk kan uitleggen? Ik vind het een beetje flauw om van de gemiddelde ouders te verwachten dat ze wel even een konijn voor hun kinderen gaan villen. ![]() | |
golfer | maandag 30 maart 2009 @ 23:39 |
quote:Je beperkt je tot het kijken naar het maken? ![]() | |
RobinOok | maandag 30 maart 2009 @ 23:59 |
Haha, zelfs dat hoef ik niet te zien! Zo preuts ben ik wel. ![]() Dan liever een slachtpartij met uitbeenactie. ![]() | |
dvr | dinsdag 31 maart 2009 @ 00:12 |
quote:Geen idee, maar hij heeft wel voor de camera's een kreeft gekookt in een grote glazen pan, zodat iedereen de doodstrijd van de geleedpotige kon volgen. En Jamie Oliver heeft eens de electrocutie van een kip gedemonstreerd. | |
Specularium | dinsdag 31 maart 2009 @ 00:17 |
Prima actie. Gewoon weten waar je vlees vandaan komt, kweek je alleen maar respect voor het vlees mee. | |
Bowlingbal | dinsdag 31 maart 2009 @ 00:19 |
Doet me denken aan de volgende column:quote:En het lijkt ook wel op die ene keer dat Jamie Oliver kuikentjes ging vergassen. Zelfs volwassen mensen die volledig ontroerd waren -en uiteraard op de terugweg naar huis ongetwijfeld een McChicken bij de McDrive haalden..- | |
RobinOok | dinsdag 31 maart 2009 @ 00:25 |
Iedereen die het geen rotgezicht vindt spoort niet. Waarbij ik uiteraard iedereen die zich hier beroepsmatig mee bezig houdt uitsluit. Je kunt er heel stoer over lullen of overdreven emotioneel, maar het is gewoon niet leuk, een levend iets zien sterven. | |
golfer | dinsdag 31 maart 2009 @ 00:55 |
quote:Tenzij het je schoonmoeder is. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:03 |
![]() | |
Provinciaal | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:04 |
quote:Eet het dan niet... | |
MinderMutsig | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:05 |
quote:Daar ben ik het denk ik ook wel mee eens. Het is wel belangrijk om te weten waar producten vandaan komen en om je hier goed bewust van te zijn maar ik hoef het ook niet zo nodig te zien. Het is echt onzin dat je vlees pas kan waarderen als je een beest geslacht hebt zien worden. | |
Sicstus | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:05 |
quote:Klopt, maar de meeste mensen laten zich er ook niet op voorstaan hoe geweldig lekker ze pasgeboren babytjes en placenta's vinden smaken, en dat ze mensen die dat weigeren te eten onbegrijpelijke watjes vinden. | |
sexymofo | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:11 |
Wat dit aan gaat vind ik mijn zwager de ideale papa van mijn neefje en dus zijn zoon ![]() ![]() Maar het is gewoon echt sneu dat zo veel kinderen dit tegenwoordig niet meer weten ![]() | |
Killer_Mom | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:18 |
quote:dat het niet leuk is kan zijn, om te kijken hoe die beesten afgemaakt worden is niet nodig. dat jonge mensen niet weten wat ze eten is erger, na de knuffel kinderboerderij om een hamburger vragen. ik vind dat kinderen moeten weten wat ze eten. een excursie naar een slager misschien? eigenlijk vind ik het belangrijk om kinderen te laten zien hoe die beesten leefde, in megastallen en veel te kleine kippehokken. dat ze dat vlees niet gaan eten, BV. wij wisten op zondag precies welk konijn of kip er in de pot zat. mijn vader had er meer moeite mee om het te slachten als ik om er naar te kijken. heel interessant en ook heel gewoon , het hoorde erbij. | |
Killer_Mom | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:22 |
quote:de schoon- famielie heeft beslist om haar niet op te eten. dat hadden ze 30 jaar geleden nog wel willen doen, nu met 91 jaar niet meer. ![]() | |
Jegorex | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:43 |
Kuikentjes vergassen is volgens mij niet echt dier onvriendelijk. Als er te veel CO2/te weinig O2 is val je eerst in slaap en vervolgens zul je in je slaap overlijden. Lijkt me minder pijnlijk dan met een stroomstoot of een mes. | |
Provinciaal | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:45 |
quote:En mensen vergassen is niet mens onvriendelijk? ![]() | |
sexymofo | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:47 |
quote:een dier levend eten, dat is onvriendelijk. Boehoe doen omdat een diertje eerst dood gaat, zodat het niet voelt hoe we met onze tanden het vlees van zijn botten afscheuren, ja dat is erg diervriendelijk. | |
Jegorex | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:50 |
quote:De kuikens zullen toch wel dood moeten voordat je ze kunt eten. Ik zie vergassen als een van de vriendelijkste methodes en het is de snelste manier als je grote hoeveelheden kuikens hebt. Ik heb zelf trouwens nog nooit een slachting meegemaakt, wel eens een keizersnee bij een koe en heb eens een half aangevreten muis uit zijn lijden verlost. | |
Killer_Mom | dinsdag 31 maart 2009 @ 01:55 |
quote:onzin en off topic, die eten we niet. | |
kraaksandaal | dinsdag 31 maart 2009 @ 04:25 |
Hoe heet dat nummertje van Youp ook alweer? | |
Waris7 | dinsdag 31 maart 2009 @ 04:36 |
Idioten, zo kweek je vegetariërs >_< | |
Harajuku. | dinsdag 31 maart 2009 @ 04:41 |
Ik snap niet waarom het gelijk op zo'n manier moet. Alsof je niet op normale manieren kan leren waar vlees vandaan komt | |
kraaksandaal | dinsdag 31 maart 2009 @ 04:44 |
quote:Van de koeien en de varkens. | |
Toet | dinsdag 31 maart 2009 @ 04:59 |
quote:Ja, het feit dat mensen, organismen, andere organismen eten, die daarvoor gedood dienen te worden, is zeer schokkend en ernstig. Het volgende niet-grappige en schokkende feit: het menselijke afvalproduct, dat volgt uit het eten van het besprokene, is bruin ![]() | |
Klonk | dinsdag 31 maart 2009 @ 06:37 |
afgelopen winter of herfst ook een prachtige serie op de BBC kill it, cook it, eat it. beetje hetzelfde idee, slachruimte was nagebootst in de studio, daarna kwam de slager en dan de kok, ondertussen goeie gesprekken tussen veganisten en vleesliefhebbers enzo | |
lady-wrb | dinsdag 31 maart 2009 @ 07:14 |
quote:wat is het verschil? | |
kraaksandaal | dinsdag 31 maart 2009 @ 07:16 |
quote:Maakt dat wat uit dan? De nek doorsnijden en leeg laten bloeden komt het op neer. | |
Ssswing | dinsdag 31 maart 2009 @ 07:59 |
quote:flappie ![]() | |
ikhouvannoodles | dinsdag 31 maart 2009 @ 08:12 |
quote:Dieren zijn ondergeschikt aan mensen. | |
Lemmeb | dinsdag 31 maart 2009 @ 08:23 |
Verwende kutkinderen die even een reality check krijgen! | |
lady-wrb | dinsdag 31 maart 2009 @ 08:36 |
quote:dat is nou juist mijn punt. ik reageer op iemand die verschil maakt in vermoord worden of gedood worden. ik zie geen verschil. of het uitmaakt is weer een ander punt, het resultaat is hetzelfde: een onvrijwillige dood. on topic: ik denk dat de meeste kinderen toch echt wel weten dat voor je stukje vlees een dier gedood wordt. maar het is toch echt een heel verschil om te ZIEN dat een dier gedood wordt. die van mij weet dat in ieder geval wel, maar ik heb niet de behoefte om hem te laten zien hoe dat in zijn werk gaat. dat zoekt hij later zelf maar op op internet. en ja, logisch dat kinderen de volgende dag gewoon van dat konijn eten. het lijkt dan immers niet meer op dat knuffelige pluizebolletje dat ze de dag ervoor het hoekje om zagen gaan. volgens mij zijn kinderen helemaal niet in staat om die link te leggen, of je moet het er expliciet bijzeggen en dan nog heb ik mijn twijfels.... | |
Iblis | dinsdag 31 maart 2009 @ 08:41 |
quote:14–15 jaar hoor! Als die dat niet kunnen. | |
lady-wrb | dinsdag 31 maart 2009 @ 08:50 |
ik heb er één hier in huis die die leeftijd net voorbij is en ik moet eerlijk zeggen dat ik me verbaasd heb over de naieve dingen die ik in de loop der jaren gehoord heb. en ik heb van terzakekundigen gehoord dat pubers ieder inlevingsvermogen vreemd is. en tot mijn verbazing heb ik dat idd geconstateerd. maar goed, als die kinderen van tevoren wisten dat het zou gebeuren, moeten men achteraf niet de schuld bij de kok leggen. hier lag een taak bij de ouders om de kinderen voor te bereiden op wat ze zouden gaan zien. willen de kinderen dan alsnog kijken, dan moet er helemaal niemand meer zeuren, dan hebben ze er toch echt zelf voor gekozen. gevalletje eigen schuld. en ze komen er heus wel weer overheen. | |
Iblis | dinsdag 31 maart 2009 @ 08:58 |
Moeilijker, maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Iemand die van 14 die na een dag niet meer in staat is de link te leggen tussen het stukje vlees en het konijn de dag ervoor lijdt mijns inziens eerder aan een ernstige vorm van mentale retardatie dan aan standaard pubergedrag. Het is de vraag of het zo ernstig vinden dat ze hun eetgewoonten ervoor opgeven, en dat is al eeuwen niet het geval bij de meeste mensen, dus wat dat betreft is het niet zo verwonderlijk dat dit ook in dit geval geldt. Overigens zijn er echter wel genoeg kinderen die juist in de puberteit, of vlak ervoor vegetariër worden. | |
axis303 | dinsdag 31 maart 2009 @ 12:16 |
Ik kan mij nog goed de verhalen van mijn vader herinneren die vertelde over toen hij klein was. Zijn vader had varkens en kippen rondlopen en die werden dan ook gewoon thuis geslacht. Echter de manier waarop was natuurlijk in die tijd (praat hier over de jaren 40/50) behoorlijk primitief. Verhalen zoals een varken met een hamer op het hoofd slaan (uiteraard lukte dat niet in 1 keer) of kippen onthoofden en die dan headless nog even gingen rondlopen.. Tsja, niet fijn maar ik het idee dat men tegenwoordig niets meer gewend is, de realiteit onder ogen durven te zien. Dat zie je op meerdere vlakken. | |
cleany | dinsdag 31 maart 2009 @ 12:56 |
ziek... "Wiener ziet zelf geen enkel probleem. "Het is de realiteit. Mensen horen te weten wat ze eten. We zien niet wat in de slachthuizen gebeurt waardoor we een vertekend beeld hebben van de voedingsmiddelen die we tot ons nemen." " Ik eet geen konijntjes...alsof dat normaal is dat iedereen dat doet. Maar kom op zeg! dat is net zoiets als keiharde porno 's middags laten zien op nederland 1 of keihard geweld (dan bedoel ik niet A-team pussy geweld) | |
Innocence | dinsdag 31 maart 2009 @ 14:36 |
quote:Is helemaal niet zo ouderwets of primitief hoor. Zo heb ik het tot 5a10 jaar terug ook nog wel hanen geslacht bij m'n opa thuis. Tegenwoordig is het alleen wat lastiger (wetten omtrent ziektes etc.)om dieren te houden in de achtertuin. En dan een paar uur later aan de kippensoep van alle ingewanden etc. die we er zelf uit hadden staan trekken. ![]() Heb er als klein kind eigenlijk ook nooit van opgekeken. Denk dat je zoiets juist op heel jonge leeftijd mee moet geven, gewoon een uitje naar een boerderij. Zie niet in waarom dat zielig of schadelijk voor kinderen zou zijn? Heeft ook iets te maken met je verantwoordelijkheid als consument. Niet willen inzien dat er voor jouw eten dieren gedood moeten worden en voor jouw goedkope eten nog op een vreselijkere manier, vind ik echt belachelijk... | |
Iblis | dinsdag 31 maart 2009 @ 14:37 |
quote:Publieke omroep: Publiek, daar kijken mensen naar zonder van te voren op de hoogte te zijn wat er komt; deze slachting: de aanwezigen wilden het zelf zien, het was aangekondigd, en het werd ze verder niet opgedrongen. Wat is het verschil? | |
Captain_Fabulous | dinsdag 31 maart 2009 @ 16:18 |
quote: Die serie was echt top, als je vlees eet, moet je ook weten hoe het op je bord komt. En met die kinderen heb ik dus 0,00% medelijden, als ze vrijwillig bij een slachting zijn, op hun 14de...dan kregen ze dus wat ze verdiende. De waarheid. | |
Provinciaal | dinsdag 31 maart 2009 @ 16:28 |
quote:Dat verschilt per mens ![]() | |
compier | dinsdag 31 maart 2009 @ 18:01 |
Prachtig! ik heb laatst nog geholpen kippen te slachten, was wel grappig eigenlijk.. Weet je ook meteen waar het "rondlopen als een kip zonder kop " vandaan komt ![]() | |
Iblis | dinsdag 31 maart 2009 @ 18:03 |
quote:Mike the Headless Chicken. | |
Pietverdriet | dinsdag 31 maart 2009 @ 18:30 |
quote: ![]() Sorry, maar Keiharde porno vind ik ff wat anders, wil je straks ook het koken van een kreeft weren van TV? Het koken van mosselen? Natuurfilms waar ijsberen robben opvreten? | |
fruityloop | woensdag 1 april 2009 @ 12:05 |
Als ze het niet wisten van te voren is het wel wat lomp van die presentator, maar dat spul komt niet vanzelf op die groene schaaltjes bij de Appie natuurlijk.. | |
Captain_Fabulous | woensdag 1 april 2009 @ 13:06 |
maar ze wisten het dus wel van tevoren... | |
Pietverdriet | dinsdag 14 april 2009 @ 19:56 |
Kick 20:15 op Arte | |
Pietverdriet | dinsdag 14 april 2009 @ 20:36 |
Berichten waren zwaar overdreven en dat is een understatement. Kinderen zeiden gewoon wat er gebeurde en dat ze het best heftig vonden, ééntje was een beetje treurig drie anderen hielpen mee bij het stropen en het uitwijden van de ingewanden. | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 14 april 2009 @ 20:43 |
quote:Bedoel je dan echt de warme, klonterige, dikke, verse, direct uit de koe in je glas gegoten melk? ![]() Dat kan ik me wel voorstellen, durfde mij er ook eerst niet aan te wagen ![]() En wel een superactie ![]() | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 14 april 2009 @ 20:44 |
Godver! Ik wist niet dat het vandaag 14 april was ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 14 april 2009 @ 20:45 |
quote:Nee, gewoon uit een gekoeld pak | |
Pietverdriet | dinsdag 14 april 2009 @ 20:51 |
quote:Herhaling Donderdag 23. April 14:00 - 14:45 Sarah und die Küchenkinder | |
Oceanonix | dinsdag 14 april 2009 @ 22:54 |
Jamie Oliver heeft ook een keer voor een groep kinderen verse kipnuggets staan maken. Ook erg leuk om te zien. Vooral omdat die kinderen niet verwacht hadden dat er vlees in zat. Het is schokkend dat kinderen niet weten waar melk vandaan komt of hoe dat stukje vlees op hun bord komt. Misschien was onze biologieles dan wat extreem (we hadden het hart en longen van een koe aan het bord hangen, met dank aan een klasgenootje wiens vader slager was). Maar leerzaam was het wel. Het verklaart wel een boel waarom iedereen het toestaat dat er enorm met voedsel geknoeid wordt. tenslotte zijn er maar weinig mensen die nog weten hoe echt moet smaken en/ of eruit zien. | |
robber57 | woensdag 15 april 2009 @ 01:10 |
En toch leeft het ook hier: met grote regelmaat zie je topics voorbij komen waarin iemand vraagt of je product X 1 dag na de THT nog kan eten? Of mensen die "ontdekken" dat Filet Americain kennelijk gemaakt is van rauw vlees en "gehoord" hebben dat je daar wormen van kunt krijgen en het nu in ene niet meet eten ![]() Ik kan dan alleen maar 1 ding denken: absoluut en totaal geen flauw benul van voedsel. Zo heb ik een collega die standaart iedere maandag morgen tijdens de pauze zijn "plekje" in de bedrijfskoelkast "op ruimt" door de sinaasappelsap van vrijdag door de gootsteen te spoelen en de AH excelent Parmaham welke hij de week daarvoor heeft opengemaakt weg te kiepen. Toen ik hem ooit eens vertelde dat die rauwe ham al twee jaar oud is en die paar dagen er echt wel bij konden stond hij me raar aan te kijken en verklaarde me voor gek ![]() | |
Jegorex | woensdag 15 april 2009 @ 01:59 |
quote:Van bacterieen en schimmels krijg je weerstand ![]() | |
mistdeja1 | woensdag 15 april 2009 @ 02:04 |
vlees is idd van beest en iedereen die niet begrijpt dat vlees niet meer dan spieren zijn van knuffelbare beestjes, zijn enigsinds onwetend | |
Jegorex | woensdag 15 april 2009 @ 02:09 |
Waar ik me altijd nog over verbaas is bont vs. leer. Een leren jas is ok, een bontjas is not done. Voor de mensen die het niet weten: leer is huid zonder haar. bont is huid met haar. | |
mistdeja1 | woensdag 15 april 2009 @ 02:14 |
quote:idd | |
Morwen | woensdag 15 april 2009 @ 02:19 |
quote:Bont wordt vaak verkregen door het doodknuppelen of martelen van een dier. Soms worden ze er nog halflevend van ontdaan. ![]() ![]() | |
mistdeja1 | woensdag 15 april 2009 @ 02:22 |
goed leer is ook gaatjes vrij etc,, wie zegt met 100% zekerheid dat dei beesten om het leer niet dood geknuppelt worden en die voor de bont niet humaan ( voor zover mogelijk) gekilt zijn | |
robber57 | woensdag 15 april 2009 @ 02:24 |
quote:Hm, leer is doorgaans van koeien/varkens ed, bont is meestal van "knuffeldiertjes" zoals nertsen/konijnen. Bij runder leer is doorgaans de rest van de koe ook nog gebruikt (voor frikandellen ![]() ik kan me wel vinden in de logica dat bont verwerpelijk is omdat je een dier dood voor uitsluitend 1 deel en de rest weg gooit, de "knuffelfactor" zegt me daarin tegen niets, bont van een konijn waarvan de rest in de braadpan beland heb ik geen moeite mee. | |
Commander_Koen | woensdag 15 april 2009 @ 08:23 |
quote:Als vegetariër is het wel vreemd om tegen bont te zijn en wél leer te dragen. Ik ben geen vegetariër en wel tegen bont. Ik gebruik rund en varkensleren producten, maar ik eet dan ook rund en varkensvlees. Maar ik eet géén nertsenvlees dus draag ik de huid van die beesten ook niet. Als een beest toch sterft om opgegeten te worden kan je beter zoveel mogelijk ervan gebruiken. Een beest alleen doodmaken voor een luxe product vind ik te ver gaan. [ Bericht 0% gewijzigd door Commander_Koen op 15-04-2009 13:52:53 ] | |
motorbloempje | woensdag 15 april 2009 @ 11:33 |
quote:dat dus ![]() geweldig initiatief van deze dame ![]() | |
Beelzebufo | woensdag 15 april 2009 @ 11:49 |
quote:Mijn kinderen (in de categorie 5 of 6) weten dat vlees en vis éérst dieren zijn geweest. Om de scherpe kantjes van de waarheid wat te verzachten gebruiken we (nog wel) een onderscheid tussen 'eetvis' en 'zwemvis'. En 14- en 15-jarigen zouden DIK boter op hun hoofd hebben als ze hierme zitten: wel schietspelletjes spelen waarbij het bloed van de binnenkant van het scherm druipt maar níet de waarheid achter het keurig verpakte vlees in de supermarkt willen zien... ![]() ![]() ![]() | |
Metatron | woensdag 15 april 2009 @ 13:03 |
quote:Ik heb ook wat tegen Bond. De laatste film is ronduit ruk. | |
Commander_Koen | woensdag 15 april 2009 @ 13:51 |
quote:Jezus wat stom zelfs 2x ![]() | |
Delicieux | woensdag 15 april 2009 @ 17:07 |
Mooi dat er een herhaling is! Dan ga ik wel even kijken naar "Les aventures culinaires de Sarah Wiener". Blijft mooi, dat een Duitse op de Franse TV (Franse versie van Arte) een programma heeft. Trouwens, ik was een paar maanden geleden in Dolfinarium Harderwijk. Bij het zien van de dolfijnen zei mijn dochtertje: Hmmm! Lekker! Vis! ![]() Omstanders lekker afknappen.... Gewijzigd: Oh ja, vergeten te melden dat mijn dochtertje twee is.... | |
Isegrim | woensdag 15 april 2009 @ 21:36 |
quote:Ik ook niet, maar ik wil dan ook geen kinderen. Ik wil wél vlees eten. | |
Isegrim | woensdag 15 april 2009 @ 21:43 |
quote: ![]() ![]() Triest. ![]() | |
Isegrim | woensdag 15 april 2009 @ 21:47 |
quote:Denk je nou werkelijk dat het vlees van die nertsen de prullenbak ingaat? Nee hoor, komt gewoon in hondenvoer e.d. terecht. ![]() | |
HPoi | woensdag 15 april 2009 @ 21:52 |
Ah, dus dan mogen de Turken ook weer schaapjes slachten op het balkon? | |
Isegrim | woensdag 15 april 2009 @ 21:57 |
quote:Dat doen ze toch wel. Ik ben niet zo voor slachten door onkundigen. Het lijden moet bij voorkeur wel tot een minimum worden beperkt. | |
Pietverdriet | woensdag 15 april 2009 @ 22:08 |
* Pietverdriet moet ineens aan die prachtige scene in Urga denken waar de herder een schaap dood door een kleine snede te maken, met zijn hand in het schaap te grijpen en de kransslagader dicht te drukken. Schaap is vrijwel direct dood | |
Isegrim | woensdag 15 april 2009 @ 22:09 |
Is dat een film, 'Urga'? | |
Pietverdriet | woensdag 15 april 2009 @ 22:25 |
quote:Ja http://www.imdb.com/title/tt0103176/ Hele mooie film trouwens | |
Fixers | woensdag 15 april 2009 @ 23:26 |
quote:Daarom vind ik het ook nog steeds raar dat we in west europa geen hond en kat eten. Ik hoef mijn eigen hond niet zo nodig op te eten. Maar over het algemeen zou ik het geen probleem vinden. Al heb ik wel eens gehoord dat het erg droog vlees is. | |
vaagsel | donderdag 16 april 2009 @ 00:38 |
quote:Eens. Dat we het niet eten dat snap ik best. Ik zou het ook niet willen eten persoonlijk. Maar andere culturen veroordelen omdat zij wel katten/honden eten vind ik echt belachelijk en een teken van grote domheid. | |
Mr.Noodle | donderdag 16 april 2009 @ 00:48 |
Konijn.. ![]() | |
Isegrim | donderdag 16 april 2009 @ 07:18 |
quote:Mongolië. ![]() ![]() | |
Captain_Fabulous | donderdag 16 april 2009 @ 09:07 |
quote:Marineren? ![]() We hebben gewoon te weinig honger gehad op dit continent om over de drempel te stappen van 'huisdieren opeten'. Ik eet ook geen konijn, omdat wij ze als huisdier hebben. En het is mischien onlogisch en hypocriet, maar ik kan dat dan dus niet eten. Aangezien ik in zo'n luxe land en tijd leef dat ik me dat kan veroorloven, doe ik dat ook. Maar als jij sterft van de honger op het platteland van China (en dat hebben ze regelmatig gedaan, de laatset paar duizend jaar), en er loopt een Lassie voorbij...Steak ah la Blaf! | |
foxbow | donderdag 16 april 2009 @ 09:45 |
Ik slacht al konijntjes sinds ik 10 ben ofzo ![]() ![]() | |
Jegorex | donderdag 16 april 2009 @ 11:27 |
quote:Ik hoef mijn eigen huisdieren niet op te eten, maar als een kat of hond lekker smaakt heb ik er geen probleem mee om het op te eten ![]() Ik laat ook echt geen plakje paard liggen alleen omdat mijn ouders een paard hebben. | |
Isegrim | donderdag 16 april 2009 @ 18:47 |
Ik vind (tam!) konijn geweldig lekker. Heb ook wel eens mijn eigen konijn opgegeten. Geen moeite mee. | |
Broertie | zaterdag 25 april 2009 @ 20:37 |
Vroeger van mijn vader geleerd hoe een konijn te slachten... Toen ik vroeg welk konijn het haasje was, zei hij: "de jouwe..." Heb er geen trauma aan over gehouden, alleen een bord met lekker vlees..... | |
Schanulleke | zaterdag 25 april 2009 @ 20:41 |
quote:Dat klinkt wel als een keurige manier van slachten. Mooi item dit. Eigenlijk zo diertje slachten bij de kerndoelen in het voortgezet onderwijs moeten horen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 april 2009 @ 21:38 |
quote:Tja Waarschijnlijk is het gegil onder de kids groot, dezelfde kids die achter de computer virtueel honderden mensen dood schieten,,, | |
compier | zaterdag 25 april 2009 @ 22:06 |
maar dat is anders ![]() net als die mensen die alles eten, maar met biologie niet naar een koeienoog willen kijken,. want dat is zielig! | |
duzz | zondag 3 mei 2009 @ 05:01 |
ik vind het een briljante actie. ik vind het ook altijd zo apart dat tienermeisje wel een biefstukje lusten maar geen paard willen eten?! | |
Isegrim | zondag 3 mei 2009 @ 08:20 |
quote:Niet alleen tienermeisjes. Paardenvlees wordt in Nederland nog nauwelijks gegeten. Zie jij het wel eens ergens liggen? | |
PierreTT | zondag 3 mei 2009 @ 08:30 |
quote:Paardenworst, maar zelfs dat is niet 100% puur paard ![]() | |
nummer_zoveel | zondag 3 mei 2009 @ 08:32 |
En zulke jonge kinderen zijn het niet eens. Het zijn pubers. Als ze nu 4-5 jaar waren, ok. Maar 14,15 jaar is toch anders vind ik. | |
Isegrim | zondag 3 mei 2009 @ 08:36 |
quote:En ook dat verkopen ze bij de gemiddelde supermarkt of slager niet. Er was een poos terug zelfs nog een rel over dat er in veel snacks paardenvlees zit. ![]() Nou heb ik wel begrepen van iemand die het kan weten, dat Nederlandse slachtpaarden vaak onder zeer slechte omstandigheden naar het buitenland worden vervoerd om daar te worden geslacht. Met gebroken benen e.d. Dat vond ik een minder prettig idee. Ik zou het daarom alleen kopen als het in Nederland gefokt én geslacht is. Dan is paardenvlees eigenlijk zeer diervriendelijk vlees, want paarden worden in Nederland niet op intensieve wijze gehouden. | |
compier | zondag 3 mei 2009 @ 15:55 |
kroketten hebben paardenvlees erin | |
Tinkepink | zondag 3 mei 2009 @ 16:02 |
quote:Mee eens. Ik verwacht dus niet dat de school mijn kinderen leert dat lammetjes naast lief ook erg lekker zijn. Laatst nog een heel gesprek gehad met mijn kinderen over welke dieren je wel kunt eten en welke niet. Hun conclusie was dat alle dieren eetbaar zijn, maar dat je niet alle dieren wilt eten. Onze eigen konijnen mochten nog even blijven leven, maar een konijn van de buren zou wel smaken ![]() | |
Tinkepink | zondag 3 mei 2009 @ 16:03 |
quote:Ja hoor. Denk maar een paardenrookvlees. En de betere slager heeft het ook nog wel. Wij aten het regelmatig vroeger. Ik vond het lekkerder dan runderbiefstuk. Tegenwoordig maak ik af en toe nog Sauerbraten van paardenvlees. | |
Isegrim | zondag 3 mei 2009 @ 16:40 |
quote:Paardenrookvlees is zo ongeveer het enige paardenvleesproduct wat nog heel algemeen verkocht wordt. Mijn punt was dat het tegenwoordig gewoon 'not done' is om paardenvlees te eten. En vroeger gold het bij mijn weten als armeluisvlees. | |
Tinkepink | zondag 3 mei 2009 @ 16:47 |
quote:Daar heb je natuurlijk gelijk in. | |
Isegrim | zondag 3 mei 2009 @ 17:14 |
Ik vind paardenbiefstuk trouwens ook goed te eten. Lekker mals en zacht van smaak. ![]() | |
duzz | zondag 3 mei 2009 @ 17:43 |
In sommige huzarensalades zit ook gewoon paardenvlees hoor. | |
Innocence | zondag 3 mei 2009 @ 20:19 |
![]() | |
Iblis | zondag 3 mei 2009 @ 20:23 |
quote:Volgens mij is het in België en Frankrijk nog gangbaarder (alhoewel ook niet iedereen het daar oké vindt), en zijn daar nog enkele paardenfokkers die paarden puur voor het vlees fokken, daar heeft het volgens mij ook minder de naam van armeluisvlees. | |
Ringo | zondag 3 mei 2009 @ 20:45 |
Het eten van paardenvlees geeft nachtmerries. Dat zegt men dan. | |
ASSpirine | zondag 3 mei 2009 @ 20:52 |
Wielrenners eten vaak paardenvlees. Je moet ook eens proberen in Engeland te vragen naar paardenvlees ![]() | |
Isegrim | zondag 3 mei 2009 @ 21:15 |
quote:De VS idem. Daar zijn de laatste paardenslachterijen na een storm van protest gesloten. ![]() | |
Jegorex | maandag 4 mei 2009 @ 18:25 |
quote:Mijn ouders hebben nog wel eens paardenvlees voor op brood. Dat koopt ze volgens mij gewoon bij de C1000. | |
Erasmo | maandag 4 mei 2009 @ 18:27 |
Paardenworst ![]() | |
#ANONIEM | maandag 4 mei 2009 @ 18:36 |
quote:Idd. Ik vind dat echt zo belachelijk. Ik ben vegetariër, maar ik vind het zo achterlijk om geen paard te eten. At het zelf vroeger ook gewoon, terwijl ik zelf ook altijd een pony had. Ook bij het slachten van een dier heb ik niet echt moeite mee om dat te zien. Maar als ik ooit zelf mijn eigen paard moet laten slachten zou ik daar niet bij willen zijn. | |
Isegrim | maandag 4 mei 2009 @ 20:36 |
quote:Dat zou ik dan juist weer wél willen, om zeker te weten dat het netjes gebeurt en dat hij niet angstig is in z'n laatste momenten. | |
#ANONIEM | maandag 4 mei 2009 @ 21:26 |
quote:Ja, maar dan draag ik d'r over aan iemand die ik daarin vertrouw. ![]() | |
Jegorex | donderdag 7 mei 2009 @ 14:25 |
Kinderboerderij fokt voor slachthuis ![]() | |
Isegrim | donderdag 7 mei 2009 @ 18:10 |
quote:Volstrekt logisch en ook niets mis mee. Doe mij dat vlees maar hoor, heeft een goed leven gehad. ![]() | |
Jegorex | donderdag 7 mei 2009 @ 20:35 |
quote:Helemaal mee eens, het vlees zal er niet minder om smaken en dat dier heeft een beter leven gehad dan de meeste dieren op een boerderij. ![]() | |
Lod | donderdag 7 mei 2009 @ 20:51 |
quote:Dat was overigens Patrick Faas, het werd hem niet in dank af genomen in ieder geval ![]() |