dat is nou juist mijn punt. ik reageer op iemand die verschil maakt in vermoord worden of gedood worden.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 07:16 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Maakt dat wat uit dan? De nek doorsnijden en leeg laten bloeden komt het op neer.
14–15 jaar hoor! Als die dat niet kunnen.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 08:36 schreef lady-wrb het volgende:
volgens mij zijn kinderen helemaal niet in staat om die link te leggen, of je moet het er expliciet bijzeggen en dan nog heb ik mijn twijfels....
Is helemaal niet zo ouderwets of primitief hoor. Zo heb ik het tot 5a10 jaar terug ook nog wel hanen geslacht bij m'n opa thuis. Tegenwoordig is het alleen wat lastiger (wetten omtrent ziektes etc.)om dieren te houden in de achtertuin.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:16 schreef axis303 het volgende:
Ik kan mij nog goed de verhalen van mijn vader herinneren die vertelde over toen hij klein was. Zijn vader had varkens en kippen rondlopen en die werden dan ook gewoon thuis geslacht. Echter de manier waarop was natuurlijk in die tijd (praat hier over de jaren 40/50) behoorlijk primitief. Verhalen zoals een varken met een hamer op het hoofd slaan (uiteraard lukte dat niet in 1 keer) of kippen onthoofden en die dan headless nog even gingen rondlopen..
Tsja, niet fijn maar ik het idee dat men tegenwoordig niets meer gewend is, de realiteit onder ogen durven te zien. Dat zie je op meerdere vlakken.
Publieke omroep: Publiek, daar kijken mensen naar zonder van te voren op de hoogte te zijn wat er komt; deze slachting: de aanwezigen wilden het zelf zien, het was aangekondigd, en het werd ze verder niet opgedrongen.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:56 schreef cleany het volgende:
ziek...
"Wiener ziet zelf geen enkel probleem. "Het is de realiteit. Mensen horen te weten wat ze eten. We zien niet wat in de slachthuizen gebeurt waardoor we een vertekend beeld hebben van de voedingsmiddelen die we tot ons nemen." "
Ik eet geen konijntjes...alsof dat normaal is dat iedereen dat doet.
Maar kom op zeg! dat is net zoiets als keiharde porno 's middags laten zien op nederland 1 of keihard geweld (dan bedoel ik niet A-team pussy geweld)
quote:Op dinsdag 31 maart 2009 06:37 schreef Klonk het volgende:
afgelopen winter of herfst ook een prachtige serie op de BBC kill it, cook it, eat it.
beetje hetzelfde idee, slachruimte was nagebootst in de studio, daarna kwam de slager en dan de kok, ondertussen goeie gesprekken tussen veganisten en vleesliefhebbers enzo
Dat verschilt per mensquote:Op dinsdag 31 maart 2009 08:12 schreef ikhouvannoodles het volgende:
[..]
Dieren zijn ondergeschikt aan mensen.
Mike the Headless Chicken.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 18:01 schreef compier het volgende:
Prachtig! ik heb laatst nog geholpen kippen te slachten, was wel grappig eigenlijk..
Weet je ook meteen waar het "rondlopen als een kip zonder kop " vandaan komt
quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:56 schreef cleany het volgende:
ziek...
"Wiener ziet zelf geen enkel probleem. "Het is de realiteit. Mensen horen te weten wat ze eten. We zien niet wat in de slachthuizen gebeurt waardoor we een vertekend beeld hebben van de voedingsmiddelen die we tot ons nemen." "
Ik eet geen konijntjes...alsof dat normaal is dat iedereen dat doet.
Maar kom op zeg! dat is net zoiets als keiharde porno 's middags laten zien op nederland 1 of keihard geweld (dan bedoel ik niet A-team pussy geweld)
Bedoel je dan echt de warme, klonterige, dikke, verse, direct uit de koe in je glas gegoten melk?quote:Op maandag 30 maart 2009 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had eind jaren 90 een collega bij de Luchtmacht die er achter kwam dat melk uit koeien kwam, en hield prompt op met het drinken ervan.
Nee, gewoon uit een gekoeld pakquote:Op dinsdag 14 april 2009 20:43 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
[..]
Bedoel je dan echt de warme, klonterige, dikke, verse, direct uit de koe in je glas gegoten melk?![]()
Dat kan ik me wel voorstellen, durfde mij er ook eerst niet aan te wagen.
Herhaling Donderdag 23. Aprilquote:Op dinsdag 14 april 2009 20:44 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Godver! Ik wist niet dat het vandaag 14 april was
Van bacterieen en schimmels krijg je weerstandquote:Op woensdag 15 april 2009 01:10 schreef robber57 het volgende:
En toch leeft het ook hier: met grote regelmaat zie je topics voorbij komen waarin iemand vraagt of je product X 1 dag na de THT nog kan eten?
Of mensen die "ontdekken" dat Filet Americain kennelijk gemaakt is van rauw vlees en "gehoord" hebben dat je daar wormen van kunt krijgen en het nu in ene niet meet eten![]()
Ik kan dan alleen maar 1 ding denken: absoluut en totaal geen flauw benul van voedsel.
Zo heb ik een collega die standaart iedere maandag morgen tijdens de pauze zijn "plekje" in de bedrijfskoelkast "op ruimt" door de sinaasappelsap van vrijdag door de gootsteen te spoelen en de AH excelent Parmaham welke hij de week daarvoor heeft opengemaakt weg te kiepen.
Toen ik hem ooit eens vertelde dat die rauwe ham al twee jaar oud is en die paar dagen er echt wel bij konden stond hij me raar aan te kijken en verklaarde me voor gek
iddquote:Op woensdag 15 april 2009 02:09 schreef Jegorex het volgende:
Waar ik me altijd nog over verbaas is bont vs. leer.
Een leren jas is ok, een bontjas is not done.
Voor de mensen die het niet weten:
leer is huid zonder haar.
bont is huid met haar.
Bont wordt vaak verkregen door het doodknuppelen of martelen van een dier. Soms worden ze er nog halflevend van ontdaan.quote:Op woensdag 15 april 2009 02:09 schreef Jegorex het volgende:
Waar ik me altijd nog over verbaas is bont vs. leer.
Een leren jas is ok, een bontjas is not done.
Voor de mensen die het niet weten:
leer is huid zonder haar.
bont is huid met haar.
Hm, leer is doorgaans van koeien/varkens ed, bont is meestal van "knuffeldiertjes" zoals nertsen/konijnen.quote:Op woensdag 15 april 2009 02:09 schreef Jegorex het volgende:
Waar ik me altijd nog over verbaas is bont vs. leer.
Een leren jas is ok, een bontjas is not done.
Voor de mensen die het niet weten:
leer is huid zonder haar.
bont is huid met haar.
Als vegetariër is het wel vreemd om tegen bont te zijn en wél leer te dragen.quote:Op woensdag 15 april 2009 02:09 schreef Jegorex het volgende:
Waar ik me altijd nog over verbaas is bont vs. leer.
Een leren jas is ok, een bontjas is not done.
Voor de mensen die het niet weten:
leer is huid zonder haar.
bont is huid met haar.
dat dusquote:Op maandag 30 maart 2009 19:24 schreef PiRANiA het volgende:
En terecht. Ouders moeten niet liegen over vlees tegen hun kinderen.
Mijn kinderen (in de categorie 5 of 6) weten dat vlees en vis éérst dieren zijn geweest. Om de scherpe kantjes van de waarheid wat te verzachten gebruiken we (nog wel) een onderscheid tussen 'eetvis' en 'zwemvis'.quote:Op maandag 30 maart 2009 20:27 schreef Adelante het volgende:
Voor 14- en 15-jarigen vind ik dit niet echt schokkend en een prima onderdeel van een opvoeding. Kinderen van 5 of 6 hoeven nog niet zo direct met flappie te worden geconfronteerd wat mij betreft.
Ik heb ook wat tegen Bond. De laatste film is ronduit ruk.quote:Op woensdag 15 april 2009 08:23 schreef Commander_Koen het volgende:
[..]
Als vegetariër is het wel vreemd om tegen bond te zijn en wél leer te dragen.
Ik ben geen vegetariër en wel tegen bond. Ik gebruik rund en varkensleren producten, maar ik eet dan ook rund en varkensvlees.
Jezus wat stom zelfs 2xquote:Op woensdag 15 april 2009 13:03 schreef Metatron het volgende:
[..]
Ik heb ook wat tegen Bond. De laatste film is ronduit ruk.
Ik ook niet, maar ik wil dan ook geen kinderen. Ik wil wél vlees eten.quote:Op maandag 30 maart 2009 23:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eens! We weten ook allemaal hoe kindertjes geboren worden, maar dat hoef ik ook niet te zien.
quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:56 schreef cleany het volgende:
Ik eet geen konijntjes...alsof dat normaal is dat iedereen dat doet.
Denk je nou werkelijk dat het vlees van die nertsen de prullenbak ingaat? Nee hoor, komt gewoon in hondenvoer e.d. terecht.quote:Op woensdag 15 april 2009 08:23 schreef Commander_Koen het volgende:
[..]
Als vegetariër is het wel vreemd om tegen bont te zijn en wél leer te dragen.
Ik ben geen vegetariër en wel tegen bont. Ik gebruik rund en varkensleren producten, maar ik eet dan ook rund en varkensvlees.
Maar ik eet géén nertsenvlees dus draag ik de huid van die beesten ook niet. Als een beest toch sterft om opgegeten te worden kan je beter zoveel mogelijk ervan gebruiken. Een beest alleen doodmaken voor een luxe product vind ik te ver gaan.
Dat doen ze toch wel.quote:Op woensdag 15 april 2009 21:52 schreef HPoi het volgende:
Ah, dus dan mogen de Turken ook weer schaapjes slachten op het balkon?
Daarom vind ik het ook nog steeds raar dat we in west europa geen hond en kat eten. Ik hoef mijn eigen hond niet zo nodig op te eten. Maar over het algemeen zou ik het geen probleem vinden. Al heb ik wel eens gehoord dat het erg droog vlees is.quote:Op woensdag 15 april 2009 21:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]Nee, het is inderdaad ondenkbaar om konijn te eten.
Koe daarentegen is geen enkel probleem, want koeien zien er niet schattig uit.
Triest.
Eens.quote:Op woensdag 15 april 2009 23:26 schreef Fixers het volgende:
[..]
Daarom vind ik het ook nog steeds raar dat we in west europa geen hond en kat eten. Ik hoef mijn eigen hond niet zo nodig op te eten. Maar over het algemeen zou ik het geen probleem vinden. Al heb ik wel eens gehoord dat het erg droog vlees is.
Mongolië.quote:Op woensdag 15 april 2009 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja
http://www.imdb.com/title/tt0103176/
Hele mooie film trouwens
Marineren?quote:Op woensdag 15 april 2009 23:26 schreef Fixers het volgende:
[..]
Al heb ik wel eens gehoord dat het erg droog vlees is.
Ik hoef mijn eigen huisdieren niet op te eten, maar als een kat of hond lekker smaakt heb ik er geen probleem mee om het op te etenquote:Op donderdag 16 april 2009 09:07 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Marineren?![]()
We hebben gewoon te weinig honger gehad op dit continent om over de drempel te stappen van 'huisdieren opeten'. Ik eet ook geen konijn, omdat wij ze als huisdier hebben. En het is mischien onlogisch en hypocriet, maar ik kan dat dan dus niet eten. Aangezien ik in zo'n luxe land en tijd leef dat ik me dat kan veroorloven, doe ik dat ook. Maar als jij sterft van de honger op het platteland van China (en dat hebben ze regelmatig gedaan, de laatset paar duizend jaar), en er loopt een Lassie voorbij...Steak ah la Blaf!
Dat klinkt wel als een keurige manier van slachten.quote:Op woensdag 15 april 2009 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet moet ineens aan die prachtige scene in Urga denken waar de herder een schaap dood door een kleine snede te maken, met zijn hand in het schaap te grijpen en de kransslagader dicht te drukken. Schaap is vrijwel direct dood
Tjaquote:Op zaterdag 25 april 2009 20:41 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
Dat klinkt wel als een keurige manier van slachten.
Mooi item dit. Eigenlijk zo diertje slachten bij de kerndoelen in het voortgezet onderwijs moeten horen
Niet alleen tienermeisjes. Paardenvlees wordt in Nederland nog nauwelijks gegeten. Zie jij het wel eens ergens liggen?quote:Op zondag 3 mei 2009 05:01 schreef duzz het volgende:
ik vind het een briljante actie.
ik vind het ook altijd zo apart dat tienermeisje wel een biefstukje lusten maar geen paard willen eten?!
Paardenworst, maar zelfs dat is niet 100% puur paardquote:Op zondag 3 mei 2009 08:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niet alleen tienermeisjes. Paardenvlees wordt in Nederland nog nauwelijks gegeten. Zie jij het wel eens ergens liggen?
En ook dat verkopen ze bij de gemiddelde supermarkt of slager niet. Er was een poos terug zelfs nog een rel over dat er in veel snacks paardenvlees zit.quote:Op zondag 3 mei 2009 08:30 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Paardenworst, maar zelfs dat is niet 100% puur paard
Mee eens. Ik verwacht dus niet dat de school mijn kinderen leert dat lammetjes naast lief ook erg lekker zijn.quote:Op maandag 30 maart 2009 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bull, Opvoeden is een taak van de ouders, laten kinderen op school maar fatsoenlijk leren lezen, schrijven en rekenen, daar hebben scholen moeite genoeg mee.
Ja hoor. Denk maar een paardenrookvlees. En de betere slager heeft het ook nog wel. Wij aten het regelmatig vroeger. Ik vond het lekkerder dan runderbiefstuk. Tegenwoordig maak ik af en toe nog Sauerbraten van paardenvlees.quote:Op zondag 3 mei 2009 08:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niet alleen tienermeisjes. Paardenvlees wordt in Nederland nog nauwelijks gegeten. Zie jij het wel eens ergens liggen?
Paardenrookvlees is zo ongeveer het enige paardenvleesproduct wat nog heel algemeen verkocht wordt. Mijn punt was dat het tegenwoordig gewoon 'not done' is om paardenvlees te eten. En vroeger gold het bij mijn weten als armeluisvlees.quote:Op zondag 3 mei 2009 16:03 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ja hoor. Denk maar een paardenrookvlees. En de betere slager heeft het ook nog wel. Wij aten het regelmatig vroeger. Ik vond het lekkerder dan runderbiefstuk. Tegenwoordig maak ik af en toe nog Sauerbraten van paardenvlees.
Daar heb je natuurlijk gelijk in.quote:Op zondag 3 mei 2009 16:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Paardenrookvlees is zo ongeveer het enige paardenvleesproduct wat nog heel algemeen verkocht wordt. Mijn punt was dat het tegenwoordig gewoon 'not done' is om paardenvlees te eten. En vroeger gold het bij mijn weten als armeluisvlees.
Volgens mij is het in België en Frankrijk nog gangbaarder (alhoewel ook niet iedereen het daar oké vindt), en zijn daar nog enkele paardenfokkers die paarden puur voor het vlees fokken, daar heeft het volgens mij ook minder de naam van armeluisvlees.quote:Op zondag 3 mei 2009 16:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Paardenrookvlees is zo ongeveer het enige paardenvleesproduct wat nog heel algemeen verkocht wordt. Mijn punt was dat het tegenwoordig gewoon 'not done' is om paardenvlees te eten. En vroeger gold het bij mijn weten als armeluisvlees.
De VS idem. Daar zijn de laatste paardenslachterijen na een storm van protest gesloten.quote:Op zondag 3 mei 2009 20:52 schreef ASSpirine het volgende:
Wielrenners eten vaak paardenvlees.
Je moet ook eens proberen in Engeland te vragen naar paardenvlees
Mijn ouders hebben nog wel eens paardenvlees voor op brood.quote:Op zondag 3 mei 2009 08:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niet alleen tienermeisjes. Paardenvlees wordt in Nederland nog nauwelijks gegeten. Zie jij het wel eens ergens liggen?
Idd. Ik vind dat echt zo belachelijk. Ik ben vegetariër, maar ik vind het zo achterlijk om geen paard te eten. At het zelf vroeger ook gewoon, terwijl ik zelf ook altijd een pony had. Ook bij het slachten van een dier heb ik niet echt moeite mee om dat te zien. Maar als ik ooit zelf mijn eigen paard moet laten slachten zou ik daar niet bij willen zijn.quote:Op zondag 3 mei 2009 05:01 schreef duzz het volgende:
ik vind het een briljante actie.
ik vind het ook altijd zo apart dat tienermeisje wel een biefstukje lusten maar geen paard willen eten?!
Dat zou ik dan juist weer wél willen, om zeker te weten dat het netjes gebeurt en dat hij niet angstig is in z'n laatste momenten.quote:Op maandag 4 mei 2009 18:36 schreef Chai het volgende:
[..]
Idd. Ik vind dat echt zo belachelijk. Ik ben vegetariër, maar ik vind het zo achterlijk om geen paard te eten. At het zelf vroeger ook gewoon, terwijl ik zelf ook altijd een pony had. Ook bij het slachten van een dier heb ik niet echt moeite mee om dat te zien. Maar als ik ooit zelf mijn eigen paard moet laten slachten zou ik daar niet bij willen zijn.
Ja, maar dan draag ik d'r over aan iemand die ik daarin vertrouw.quote:Op maandag 4 mei 2009 20:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat zou ik dan juist weer wél willen, om zeker te weten dat het netjes gebeurt en dat hij niet angstig is in z'n laatste momenten.
Volstrekt logisch en ook niets mis mee. Doe mij dat vlees maar hoor, heeft een goed leven gehad.quote:
Helemaal mee eens, het vlees zal er niet minder om smaken en dat dier heeft een beter leven gehad dan de meeste dieren op een boerderij.quote:Op donderdag 7 mei 2009 18:10 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Volstrekt logisch en ook niets mis mee. Doe mij dat vlees maar hoor, heeft een goed leven gehad.
Dat was overigens Patrick Faas, het werd hem niet in dank af genomen in ieder gevalquote:Op maandag 30 maart 2009 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Heeft Midas Dekkers niet eens muizen verzopen in rode wijn om er romeins mee te koken?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |