Sabinee | dinsdag 3 maart 2009 @ 11:36 |
Omdat ik het vorige topic heb dichtgegooid, hier deel 2. het is de bedoeling dat er gerechten worden gepost die 'de echte versie' zijn van de Knorr-pakjes! quote:Zie hier voor deel 1. ![]() | |
dabadbass | dinsdag 3 maart 2009 @ 11:45 |
Goed topic ![]() | |
DeToXiC | dinsdag 3 maart 2009 @ 12:00 |
Kom maar door met de echte recepten dan! ![]() | |
Leef | dinsdag 3 maart 2009 @ 12:12 |
Het vorige topic heeft 4 1/2 jaar gelopen, kijken of we met deze ook zover komen. In de tussentijd zullen er al wel weer nieuwe "wereldgerechten" zijn uitgebracht waar we ons op uit kunnen leven? Ik kijk nooit naar die doosjes in de supermarkt maar misschien weet iemand anders het.. | |
Sabinee | dinsdag 3 maart 2009 @ 12:16 |
Alvast wat willekeurige recepten uit het vorige topic ter inspiratie:quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: | |
bas-beest | dinsdag 3 maart 2009 @ 12:33 |
ff onthouden, dit topic ![]() | |
vaagsel | dinsdag 3 maart 2009 @ 12:34 |
Ik vind de burrito's trouwens prima te doen. Of je nu die kruiden zelf apart koopt en in de pan gooit of uit een zakje haalt maakt mij niet zoveel uit, voor het gemak en het resultaat vergeleken met zelf doen kies ik vaak voor een burrito's pakket, trouwens ook het enige pakket dat hier binnen komt als ik kook ![]() | |
PM-girl | dinsdag 3 maart 2009 @ 17:02 |
O, dit is een goed topic! Voorheen heb ik deze pakjes veel gekocht en daarmee gekookt, maar op den duur was ik ze beu. Nu worden ze alleen nog door iemand anders hier in huis gemaakt, wegens gebrek aan kookervaring ![]() Ikzelf ben steeds meer fan aan het worden van 'zelf maken'. Is toevallig het recept van kip Siam ook al voorbij gekomen? | |
bas-beest | dinsdag 3 maart 2009 @ 18:00 |
quote:zoiets? | |
LoudGirl | dinsdag 3 maart 2009 @ 20:04 |
Ik kijk nooit bij de pakjes ![]() | |
z80 | dinsdag 3 maart 2009 @ 21:22 |
Kom ook hier weer mee lezen voor de lekker ideeën | |
PM-girl | dinsdag 3 maart 2009 @ 21:59 |
quote:Zal hem van de week eens goed bekijken. Ik ben alleen nooit zo'n ster in de engelse benamingen van de kruiden. | |
PKfotografie | dinsdag 3 maart 2009 @ 22:07 |
quote:geen idee. dit is momenteel de lijst wereld gerechten : chinese kantonese kip indiase chappati nasi rames italiaanse lasagnette verdi mexicaanse enchiladas zweedse gehakt bullar argentijnse beef chimichurrie chinese beef shanghai griekse kofta griekse moussaka indiase kip madras indiase kip tandoori italiaanse lasagne bolognese italiaanse lasagnette napoletana italiaanse risotto japanse teriyaki mexicaanse burritos mexicaanse taco's russische stroganoff spaanse paella surinaamse roti thaise kip siam turkse durum zuid-afrikaanse babotie zuid-afrikaanse kip palava | |
kwiwi | dinsdag 3 maart 2009 @ 22:24 |
tvp, knorr wereldgerechten ![]() | |
PKfotografie | dinsdag 3 maart 2009 @ 22:28 |
quote:ja maar dan zonder pakje he ![]() | |
kwiwi | woensdag 4 maart 2009 @ 09:09 |
quote:Dat is weer eens een leuke uitdaging natuurlijk ![]() | |
Leef | woensdag 4 maart 2009 @ 12:10 |
quote:Een handig trucje voor de vertaling van planten/kruiden/beesten/vissen namen van NL-Eng (of welke taal dan ook:) Google de naam van het kruid in de taal die je hebt (bv "Sage".) - Gebruik de advanced search en vink "Alleen zoeken op pagina's in het Engels" aan Zoek nu tussen de zoekresultaten naar een pagina met uitgebreide informatie over het kruid. Waarschijnlijk Wikipedia ofzo. Hier vind je waarschijnlijk ook de wetenschappelijke (-> Latijnse) naam van het kruid: "Salvia Officinalis" Je gebruikt het - universele - Latijn in feite als een brug-taal. Google nu op "Salvia Officinalis" en gebruik advanced search om te zoeken op "Alleen pagina's in het Nederlands" En ja hoor: het gaat over "Salie (Salvia Officinalis)" Ik heb vaak wat aan dit trucje gehad, het heeft tot nog toe altijd gewerkt. | |
Commander_Koen | woensdag 4 maart 2009 @ 12:45 |
quote:Een korte route is om direct naar wikipedia te gaan, op de engelse naam zoeken en links in het gevonden artikel bij de talen op nederlands te klikken. Dan ga je naar het bijbehorende nederlandse artikel ![]() Ligt er nog iets van een oorspronkelijk gerecht ten grondslag aan de kantonese kip en de shanghai beef? De kantonesen hebben tientalle dan niet honderden manieren om kip klaar te maken. Ik ook niet aan dat ze in Shanghai rund op één manier maken. Of zijn het gewoon enigszins chinees smakende gerechten? | |
LoudGirl | woensdag 4 maart 2009 @ 15:57 |
Dan hier de Griekse Kofta, voor 4 personen: 2 uien (a 100 gr) 60 gr broodkruim (van 2 boterhammen) 500 gr rundergehakt 6 eetlepels olijfolie 2 eetl verse munt, fijngehakt 2 theel azijn 1 theel gedroogde oregano peper en zout 1 ei ca. 4 dl tomatensaus, liefst met olijven Snipper de ui in de keukenmachine. Voeg 2 eetl olijfolie toe, de azijn, de munt en het ei en pureer alles samen. Kneed dit door het gehakt, samen met het broodkruim, de oregano en ruim peper en zout. Draai van het gehakt kleine balletjes. Verhit de resterende olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes voorzichtig rondom bruin. Giet de saus erbij en stoof de kofta in ca. 15 minuten gaar. Ik serveer er basmatirijst bij en spinazie met citroen. | |
The_Hives | woensdag 4 maart 2009 @ 16:24 |
quote: | |
ColdFeet | woensdag 4 maart 2009 @ 16:53 |
Ik heb geen authentiek zelfgefrobeld recept voor bobotie, maar ik gebruik altijd deze van smulweb en ik vind hem erg goed lijken op het 'origineel' zoals ik het ken uit ZA. Daar doen ze er ook jam en rozijnen door, iig. Moet je wel goede curry voor gebruiken, niet van die goedkope uit zo'n plastic strooibusje ![]() Zo. Als dat geen kwaliteits-TVP is ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 4 maart 2009 @ 23:00 |
Ik hou dit topic ook weer in de gaten ![]() | |
Ml-etje | zaterdag 7 maart 2009 @ 22:08 |
tvp ![]() | |
MarcoD | donderdag 12 maart 2009 @ 18:39 |
Ik heb afgelopen zaterdag de lasagna gemaakt, hij was erg lekker! | |
Windigo | vrijdag 13 maart 2009 @ 05:27 |
Leuk topic! | |
lighted | vrijdag 13 maart 2009 @ 12:24 |
tvp | |
Curiosity | vrijdag 13 maart 2009 @ 12:38 |
quote:Je vergeet de Saigon sticks. | |
Soldier2000 | vrijdag 10 juli 2009 @ 13:57 |
Ik kick hem even omhoog ![]() Ik heb 1 pakje Knorr Lasagne Bolognase gekocht ![]() En ik vroeg me af wat ik hier nog meer aan kan toevoegen dan de standaard ingrediënten die erop vermeld staan: -melk -water -gehakt -geraspe kaas Ik dacht zelf sowieso aan: -1 ons uitgebakken bacon -2 bollen mozarella -Misschien een blik gepelde tomaten? | |
De_Hertog | vrijdag 10 juli 2009 @ 14:01 |
quote:Die vond ik best lekker, iemand daar een recept van? | |
_Arual_ | vrijdag 10 juli 2009 @ 14:02 |
quote:Italiaanse roerbakgroenten? Die doe ik tenminste altijd door de lasagne. | |
Soldier2000 | vrijdag 10 juli 2009 @ 14:04 |
quote:Das een goede! Hoeveel gram? | |
_Arual_ | vrijdag 10 juli 2009 @ 14:06 |
quote:* _Arual_ kijkt in de koelkast, naar zakje AH-groenten. 400 gram! | |
Soldier2000 | vrijdag 10 juli 2009 @ 14:14 |
quote:Okai!, wat doe jij er nog meer bij? Wat denk je overigens van die bacon? Wel of geen goed idee? Het probleem is dat ik die std lasagne bolognase bakjes in de supermarkt echt heerlijk vind, en wat er std uit een Knorr pakje komt eigenlijk niet zo. Maar daar wil ik dus verandering in brengen ![]() | |
Erasmo | vrijdag 10 juli 2009 @ 18:37 |
quote:Bacon hoort knapperig te zijn ![]() Probeer eens zelf een bolognesesaus te maken, zo moelijk is het niet ![]() | |
Sabinee | zaterdag 11 juli 2009 @ 06:24 |
Heeft iemand het recept voor die lekkere risotto met courgette en kip? Vind hem uit het pakje al erg lekker, maar zou hem graag eens helemaal zelf willen maken. | |
Pacmaniac | zaterdag 11 juli 2009 @ 06:37 |
Interessant zeker. Maar je bent natuurlijk altijd duurder uit wanneer je je boodschappen vers haalt . Zo'n doosje kost ook maar een euro of 2 . Vers is natuurlijk wel lekkerder! | |
Erasmo | zaterdag 11 juli 2009 @ 07:42 |
Vers is juist niet duurder als je goed oplet met het boodschappen doen. | |
Pacmaniac | zaterdag 11 juli 2009 @ 07:45 |
quote:Vers koken is meestal veel duurder . Ook veel lekkerder . Maar alleen aan de kruiden die je nodig hebt ben je meer kwijt dan 2 euro. | |
Seven.of.Nine | zaterdag 11 juli 2009 @ 07:47 |
Hoe is dat roti-recept, iemand die al geprobeerd? En wat vinden de Surinamers van dat recept? | |
valek | donderdag 23 juli 2009 @ 15:52 |
Leuk topic dit. Krijg er honger van. | |
Leef | donderdag 23 juli 2009 @ 15:57 |
quote:Surinamers kunnen geeneens lezen man. | |
Leef | donderdag 23 juli 2009 @ 15:59 |
quote:maar dan kan je ze wel 20x gebruiken; als je een paar doosjes kruiden koopt voor 1x ben je duur uit, maar als je het vaker doet kan het goed uit. | |
Freak187 | donderdag 23 juli 2009 @ 16:10 |
quote:De Roti van Knorr is echt een aanfluiting. Het is gewoon een wrap met kip in masala kruiden. Terwijl roti (de pannenkoek) vele malen lekkerder is bij een Surinaams eethuis. De rest is ook een slap aftreksel van het recept. Turkse Durum is ook een, inderhaast bij elkaar geworpen, maaltje. Vlees, kruiden (en weer die zelfde taaie wrap die ze gebruiken bij de Roti en Burrito's). Daarom wilde ik vragen waar je een beetje fatsoenlijke wraps kan kopen. Niet die taaie droge supermarkt zooi. Iemand een idee? | |
vaagsel | donderdag 23 juli 2009 @ 16:11 |
quote:http://www.fastfoodvoorfijnproevers.nl/index.asp?id=9 | |
Erasmo | donderdag 23 juli 2009 @ 16:13 |
quote:Waar woon je? | |
Freak187 | zaterdag 25 juli 2009 @ 16:39 |
quote:Purmerend. | |
Erasmo | zaterdag 25 juli 2009 @ 16:59 |
Je kunt het vragen bij Djemani. | |
Steve-O | zaterdag 25 juli 2009 @ 17:06 |
Krijg honger van al die echter recepten . | |
Filiassi_Jane | woensdag 29 juli 2009 @ 20:08 |
Net de "Indiase Chappati" van Knorr op... Niks bijzonders. Eigenlijk gewoon kip tandori met naanbrood in de vorm van een flensje en spercieboontjes erbij. Oh, en een yoghurtsausje. Ik heb het idee dat het meer speciaal zou moeten zijn dan bovenstaande omschrijving, want zo is het gewoon een bestaand gerecht in een iets ander jasje... Dus: Recept voor Indiase Chappati? Oh, ik zie nu dat die chappati alleen het brood is, niet wat je erin stopt. Klopt het dat het net als naanbrood smaakt? | |
DeToXiC | woensdag 26 augustus 2009 @ 16:51 |
quote:Die is toch lekker zeg! ![]() | |
Anne | woensdag 26 augustus 2009 @ 16:55 |
Ik mis deze ![]() ![]() Laatst gegeten, erg lekker! Maar inderdaad, er zitten eigenlijk alleen maar kruiden in. Ben benieuwd of iemand die kan achterhalen. | |
vaagsel | woensdag 26 augustus 2009 @ 17:06 |
http://www.smulweb.nl/70990/artikel/TACOKRUIDEN | |
morgane | woensdag 26 augustus 2009 @ 20:47 |
Heeft iemand een recept voor Kebab Bombay? Dat waren die gekruide gehaktballetjes met een soort komkommersaus en rijst. Ik was enorm fan van dat pakket, maar het bestaat niet meer. | |
EchnaDarr | maandag 21 september 2009 @ 13:57 |
quote:Hmm, die wil ik ook gaan halen. Even kijken of ik het zelf bij elkaar kan verzamelen, anders ga ik lekker zo'n pakje kopen ![]() | |
Anne | maandag 21 september 2009 @ 14:03 |
quote:Oh, tip! Bij de Xenos hebben ze ook zulke pakketjes (ik ben bij de Duitse geweest, dus pin me er niet op vast dat ze dit in Nederland ook hebben). ¤ 2,55 en daar zitten 12 (!) taco's in! Ik heb hem alleen nog niet geproefd (gisteren pas gehaald, vandaar), dus of ie net zo lekker is, geen idee. Ik zal straks even een kiekje plaatsen. | |
Juup© | maandag 21 september 2009 @ 14:04 |
Interessant, ik ga Deel 1 ook eens goed doorlezen. | |
EchnaDarr | maandag 21 september 2009 @ 14:17 |
quote:Mja, probleem daarmee is dat de super om de hoek zit en ik voor de xenos de stad in moet. En ik is lui. | |
HenkPietKlaasWim | maandag 21 september 2009 @ 14:29 |
quote:Die komkommersaus heet Raita. Google eens op komkommer raita en je vindt bergen recepten. | |
morgane | maandag 21 september 2009 @ 15:57 |
Ah super, dank je!! ![]() | |
Laakie | dinsdag 22 september 2009 @ 16:18 |
Persoonlijk vind ik de Beef Shanghai het lekkerste wereldgerecht van Knorr ![]() ![]() Dus als iemand daar het recept voor heeft ben ik een blij man ![]() | |
Maria2.0 | zaterdag 19 juni 2010 @ 18:58 |
Enorme rotkick! Maar aangezien er vast weer wat gerechten bij zijn gekomen misschien wel leuk om hem weer eens op te halen. Ik haal regelmatig de Enchiladas van Knorr. Niet omdat ik niet zelf gehakt kan kruiden, er mais doorheen gooien en in een wrap smijten maar vanwege het ontzettend lekkere sausje wat op de tortilla moet! Wie oh wie heeft enig idee hoe ik dit sausje kan namaken? Scheelt me een hoop geld en dan kan ik tenminste grote tortillas gebruiken ipv die kleine kutdingen van Knorr ![]() | |
PiperMaru | maandag 21 juni 2010 @ 12:23 |
Heeft iemand al een recept voor de Turkse durum? En dan vooral de kruidenmix die door het vlees gaat. Het sausje (yoghurt, knoflook, dille, munt, zout, peper) en de durums zelf kan ik prima zelf maken. Ik vind dat spul zo walgelijk lekker, het is het enige gerecht dat ik nog met een pakje maak. | |
Wooldoor | maandag 21 juni 2010 @ 17:51 |
De Turkse durum vind ik echt helemaal niets aan, de Beef Shanghai daarentegen kan ik me misselijk aan eten. | |
deepart | dinsdag 22 juni 2010 @ 21:39 |
Is dat veel goedkoper om het zelf te maken, nee toch? | |
Maria2.0 | dinsdag 22 juni 2010 @ 21:47 |
Veel scheelt het niet nee. Alleen betaal ik nu ook voor kruidenmix welke ik zelf kan samenstellen uit wat ik heb staan en tomatensalsamix die ik nooit gebruik. Ik denk dat het daarin zit; je gebruikt sommige dingen niet eens. Het enige waar ik echt op kick van die Enchiladas is de saus; als ik die zelf kan maken kan ik de rest naar eigen inzicht doen. En grote tortilla's gebruiken. | |
Paul | donderdag 11 november 2010 @ 20:56 |
Jongens waarom moet je tegenwoordig de rijst droog koken ![]() Gaat niet goed ![]() Rijst droog koken | |
Selyn | donderdag 18 november 2010 @ 02:17 |
Weet iemand toevallig het recept voor de gehakt bullar? en dan bedoel ik alles daarvan? voor de gehaktballetjes, de saus. Maar ook de saus voor de komkommersla. die was zo lekker! jammer dat ze die uit de schappen hebben gehaald! | |
_Hestia_ | dinsdag 8 maart 2011 @ 17:46 |
In de Allerhande van maart staan allerlei recepten om de Wereldgerechten zelf te maken ![]() | |
loecje | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:24 |
de allerhande is hier alweer op ![]() | |
Curiosity | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:53 |
Het staat ook online | |
Michelinmannetje | woensdag 9 maart 2011 @ 08:11 |
Linkje naar de allerhande | |
dapluiz | woensdag 9 maart 2011 @ 09:01 |
Mijn vriendin en ik blijven echt de burrito's het lekkerst vinden ![]() Verder is idd de Beef Shanghai ook goed te doen ![]() Maar hoe zit het nou eigenlijk met die gerechten qua zoutgehalte enzo ? Zijn ze nou slecht of is het meer dat als je het niet dagelijks eet dat het niet veel uitmaakt ? | |
_Loki | woensdag 9 maart 2011 @ 12:35 |
Oh dit vind ik echt een leuk topic! Ik at me altijd dood aan de kip tandoori, maar nu wil ik het eens helemaal zelf maken en dan ook flink wat doosjes kruiden halen bij de toko voor 60 ct ![]() | |
Redcoon | woensdag 9 maart 2011 @ 17:16 |
Heeft iemand een goed recept voor dit pak?![]() Eigenlijk hoef ik alleen een lekker recept voor de saus, lijkt me heerlijk me een goede steak. | |
_Loki | woensdag 9 maart 2011 @ 18:16 |
http://www.epicurious.com(...)ichurri-Sauce-243268 deze misschien? | |
SilkenTofu | woensdag 9 maart 2011 @ 22:54 |
Omdat je met afgieten alle goede stoffen uit de rijst (vooral bij volkoren rijst) weggooit in de gootsteen. Bij het droogkoken neemt de rijst die stoffen geheel op. Er zitten veel goede mineralen in die steeds minder uit het voedsel te halen zijn omdat landbouwgrond steeds armer wordt qua goede zouten en mineralen. | |
Redcoon | woensdag 9 maart 2011 @ 22:56 |
Is het proberen waard, thanks! | |
Miss_Virgo | donderdag 10 maart 2011 @ 21:39 |
Staat ook in de Allerhande ![]() Leuk topic, ga binnenkort ook eens wat proberen.. Laatst al wel zelf roti gemaakt ![]() | |
roos85 | vrijdag 1 april 2011 @ 12:06 |
heeft iemand toevallig het recept van dit pak?![]() | |
Farenji | vrijdag 1 april 2011 @ 12:20 |
Als je dan toch voor de ECHTE recepten gaat... Die rode kleur maak je natuurlijk niet met voedingsmiddelenkleurstof maar met saffraanolie. En het is pas echt "tandoori" als je de kip in de tandoor (kleioven met houtskool) bakt. En het vel van de kippenbouten verwijderen??? ![]() | |
KarinvdB | woensdag 4 januari 2012 @ 16:11 |
Ik kwam er toevallig met oud en nieuw achter hoe je de gehakt aardig na kunt maken. We hadden voor de fondue wat uitgeprobeerd met kruidenmixen voor gehakt, waaronder Indiaas gehakt mix van Verstegen (zakje kruidenmix dus bij de kruiden te vinden als ze tenminste verstegen hebben, en niet silvo bijv.). En die smaak deed me zo ontzettend denken aan de Kebab Bombay dat ik echt heb zitten zoeken op internet wat het nou ook alweer was, kom er nu dus eigenlijk pas achter dat ie niet meer bestaat, zonde. Blijkt wel weer wat een herinneringen een simpele smaak op kan roepen, zag het hele gerecht gewoon weer voor me. Maar goed, met deze mix kan je de gehakt dus goed namaken, nu nog eens wat Raita recepten uitproberen om te kijken of die ook te benaderen is. | |
Lucky_Strike | zondag 8 januari 2012 @ 22:20 |
Jaren geleden, toen ik nog kookte uit pakjes, waren wij verzot op de Portugese Fornello. We waren de enigen want hij verdween vrij snel uit het assortiment. Daarna nog eens 5 pakken gescoord bij Xenos maar dat is ook alweer 6 jaar geleden ik weet amper nog hoe het smaakt. Kip, cherrytomaten, omelet, rijst, zoiets geloof ik. Morgen eens het oude topic doornemen. | |
morgane | maandag 9 januari 2012 @ 14:51 |
Tof, dank je! Dat ga ik maar eens proberen ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 10 januari 2012 @ 20:51 |
De kofta vinden wij echt super lekker ![]() Iemand een recept? anders ga ik zelf ook maar eens op zoek. | |
Fokpop | dinsdag 17 januari 2012 @ 12:54 |
Iemand een goed recept die die burrito's benadert? Want er staat wel een burrito recept in de OP maar dat is totaal anders dan het knorr wereldgerecht. Ik zou dus graag zoiets maken als het wereldgerecht, dus met kip en paprika en vooral dat lekkere sausje op basis van zure room. [ Bericht 0% gewijzigd door Fokpop op 17-01-2012 13:01:28 ] | |
Farenji | dinsdag 17 januari 2012 @ 13:50 |
Als je iets wil maken dat precies naar het gerecht uit het pakje smaakt, waarom koop je dan het pakje niet gewoon? | |
MaximusTG | dinsdag 17 januari 2012 @ 14:54 |
Geld besparen gok ik zo :p. Snap het probleem niet echt, er staat toch een ingredientenlijst op zo'n pak. Nou, koop die kruiden en probeer wat uit. | |
Fokpop | dinsdag 17 januari 2012 @ 15:34 |
Geld besparen en niet afhankelijk willen zijn van de blijvende beschikbaarheid van de knorr wereldgerechten. Probleem: zitten veel vage fabrieksingredienten in die ik niet heb + ik weet de verhoudingen niet en heb geen zin om 2 weken lang elke dag burrito's te eten tot ik die doorheb. Ingredienten: Maltodextrine -> ? gemodificeerd zetmeel -> ? zout, knoflook, witte peper, suiker, smaakversterker E621 -> ? chilipoeder, dille, peterselie, plantaardige olie, citroensap, voedingszuur E330 -> ?, lavas -> kun je dit kopen? rode bietenextract -> is dit alleen een kleurstof? kan het weggelaten worden? lavasextract kleurstof E160c meeste dingen waarvan ik niet weet wat het is zul je wel weg kunnen laten, maar blijft over: welke verhoudingen? | |
MaximusTG | dinsdag 17 januari 2012 @ 15:44 |
Verhoudingen is niet zo moeilijk hoor. Scheid het deel dat de paprika+kip kruid, en het deel voor door de zure room. Begin gewoon met een beetje kruiden en proef. | |
Fokpop | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:10 |
hmm zo lijkt het wel te doen ja ![]() alleen die msg? weglaten of bij de toko kopen? dit is overigens alleen het deel voor door de zure room. Kruiden voor kip/paprika: Groenten 21% (ui, paprika, bladselderij)->als ik echte groente toevoeg, dan verneukt het natuurlijk de hele structuur, enig idee? paprikapoeder, suiker, zout, knoflook, aroma,-> ??? smaakversterker (E621, E627, E631)->weg? gemodificeerd zetmeel,->weg? magere cacao, komijn, plantaardige olie, maltodextrine,->meer suiker voedingszuur E330->citroensap, koriander, witte peper, peterselie, chilipoeder, uienextract,->te koop? weglaten? selderijzaad,->te koop? plantaardig vet. | |
MaximusTG | dinsdag 17 januari 2012 @ 18:17 |
Je kan natuurlijk gewoon een uitje fruiten voor je de kip bakt he, heb je dat al opgelost. Samen met een gehakt knoflookteentje. Op laag vuur fruiten in de olie. Kip erbij, bruin bakken. Paprika erbij, verder bakken. Ik snap niet wat je bedoelt met de structuur verneuken. Je voegt toch al paprika toe? Dan verder doe je de witte peper, peterselie,komijn,paprikapoeder,chilipoeder,zout en koriander erbij. Selderijzaad kan je inderdaad kopen. Suiker zou ik weglaten, en als je het dan proeft en het niet klopt kan je misschien wat toevoegen. Die cacao - het zal niet veel zijn, ook proberen hoeveel je nodig hebt. Smaakversterker kan, ve-tsin wordt ook gewoon in potjes verkocht, maar je wil niet weten hoeveel websites er zijn die absoluut tegen ve-tsin zijn. Los daarvan is het een natuurlijk voorkomend ingredient. Het zorgt voor een 'hartige' smaak, umami. Ook hier, probeer het eerst zonder. Schrijf op hoeveel je van alles toevoegt, dan weet je het voor de volgende keer. | |
Sparkling_Butterfly | donderdag 19 januari 2012 @ 20:04 |
Heeft er iemand misschien het recept van de Japanse Teriyaki voor mij?? En natuurlijk voor ieder ander die het recept wil? | |
Pietverdriet | donderdag 19 januari 2012 @ 22:07 |
Terug verdriet piet | |
mytec | woensdag 25 januari 2012 @ 01:34 |
Die vond ik ook altijd erg lekker, alleen zo als met alle pakjes als mijn moeder hem 3 keer in een korte tijd maakte hoefde ik het niet meer. Het smaakt namelijk precies hetzelfde altijd. | |
RobinOok | woensdag 25 januari 2012 @ 02:19 |
Ik geloof niet dat wat Knorr verkoopt als Teriyaki erg veel lijkt op wat ze in Japan verstaan onder teriyaki. Maar op zich zijn er 2 mogelijkheden om teriyakisaus te maken: 1. Zelf mengen: 3 el sojasaus, 3 el sake, 3 el mirin (zoete, Japanse rijstwijn) en 1 el suiker even verwarmen om de suiker op te lossen en dan af laten koelen. (Variaties: honing, bruine basterdsuiker of gembersiroop ipv suiker, gember en/of knoflook erbij, snufje vijfkruidenpoeder, allemaal lekker) 2. Flesje teriyaki saus kopen: ![]() Teriyaki saus | |
Aegithalos | woensdag 25 januari 2012 @ 07:49 |
Daar zijn al zoveel recepten van dat je een topic kan vullen. Binnen de streken hebben ze niet eens hetzelfde recept laat staan tussen de verschillende streken.. Zal mijn recepten eerst eens uittikken en dan posten. komt eraan Staat er al volgens mij maar: 1 kilo gemengd gehakt (lamsgehakt en rundergehakt) Een grote uit fijngesnipperd 2 teentjes knoflook 1 losgeklopt ei 1 bosje peterselie zeer fijn gehakt 1 eetlepel verse munt 1 eetlepel ouzo (en echt de ouzo voert niet de boventoon wat smaak betreft maar maakt het wel heel lekker) Een snufje oregano Zout en verse peper Goed mengen, tot je een glad mengsel hebt. Hier balletjes van draaien. Deze gewoon in de pan dicht schroeien en dan op zacht vuur. Voor tomaten saus. Ui in de pan aanfruiten, 500gr gepelde tomaten in blokjes. oregano erbij en tot een sausje laten pruttelen. | |
Aegithalos | woensdag 25 januari 2012 @ 08:40 |
Ik moet wel zeggen dat ie die pakjes nooit geproeft heb. Ik heb gewoon een italiaanse schoonmama! ![]() Risotto. Ongeveer 80 gram per persoon aan rijst. per 80 gram ruim 2 dl bouillion. Bijvoorkeur verse en niet van een blokje. Erg lekker met rucola erover/doorheen bij het serveren. risotto alla milanese (2 pers) 250 gr spekjes 3 sjalotjes of 2 uitjes, gesnipperd 100 gr (zon)gedroogde tomaten, in stukjes 10 zwarte olijven in 2 (optioneel) 150 gr parmezaan of peccorino (van schapenmelk). Geraspt 160 gr risotto rijst 5 dl bouillon Pan (hapjes of koekepan) heet laten worden. Spekjes enigszins uitbakken. Sjalot en rijst toevoegen. De rijst moet helemaal glazig worden. Vuur lager zetten. Zongedroogde tomaten erbij doen en dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Wanneer de rijst bijna gaar is de olijven toevoegen. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren parmezaan erover heen doen. risotto con funghi (2 pers) Vlees kan er eventueel naast. 500 gr paddestoelen in grove stukjes (morieljes, cantharellen, oesterzwammen verzin het maar) 2 sjalotjes, gesnipperd 1 teen knoflook, fijn 150 gr peccorino 160 gr risotto rijst 5 dl bouillon Pan heet laten worden en (truffel) olie erin. Sjalot en knoflook fruiten met de rijst. Wanneer de rijst bijna helemaal glazig is de paddenstoelen erbij. Dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren peccorino erover heen raspen. lasagna/lasagnette de sauzen kunnen ook bij gewone pasta Bij de pasta kan je dan parmezaan toevoegen. bij de lasagnette of lasagna kan je geraspte kaas of mozzarella gebruiken. Dan gaat de pasta altijd bij de saus en niet de saus bij de pasta! Ragu alla napolitana (2 pers) 1 ui, gesnipperd 300 gram gepelde tomaten in blokjes gesneden paprikapoeder zout klein handje peterselieblaadjes, grof gehakt klein handje basilicumblaadjes grof gehakt 200 gram gehakt (kruiden met peper en zout) Ui fruiten en het gehakt rullen in de olijfolie, tomaten toevoegen. Het geheel op smaak brengen met paprika poeder en zout en peper. Dit mag wel even pruttelen. Qua groente kan je eventueel prei, paprika en courgette toevoegen. Wanneer het bijna gaar is de peterselie en basilicum toevoegen. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta Ragu alla bolognese (2 pers) 80-100 gram pancetta fijn gesneden 1 grote ui, gesnipperd 2 kleine teentjes knoflook, fijn 200 gram rundergehakt scheut rode wijn 1 theelepel oregano 400 gr gepelde tomaten 80 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt zeezout en versgemalen zwarte peper 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt 1 handje verse basilicum Bak de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Dan de uitjes en knoflook erbij en aanfruiten. Doe dan het gehakt erbij. Het gehakt rullen en daarna een scheut rode wijn toevoegen. Iets laten inkoken en dan de oregano, tomaten en zongedroogde tomaten erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe. Het vuur lager zetten en laten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder de saus wordt. De basilicum kan erbij wanneer de saus klaar is. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta Ragu verdi Dit kan spinazie geitenkaas zijn of spinazie room saus. 400 gram spinazie 1 ui gesnipperd 200 gr gehakt (bij geitenkaas vind ik dat nooit zo lekker) 200 gram zachte geitenkaas of 200 ml room Bij de geitenkaas ook een goede eetlepel roomkaas erbij Mozzarella bij de room versie Ui fruiten en het gehakt rullen in de pan. spinazie erbij en laten slinken (diepvries kan eventueel ook). Dan de geitenkaas of room erbij. Bij de geitenkaas ook een beetje roomkaas toevoegen. Dit langzaam laten pruttelen en dan in de lasagna, lasagnette of bij de pasta. | |
roos85 | woensdag 25 januari 2012 @ 09:29 |
woow dankje ![]() | |
roos85 | woensdag 25 januari 2012 @ 22:22 |
ve-tsin is in de supermarkt te koop, staat meestal bij de Oosterse producten. | |
Kluts | donderdag 26 januari 2012 @ 17:48 |
Als je echt lui wil doen, dan kan je zo'n zakje van die aoili-kruiden halen van Calvé (bij de sauzen) en die mengen met cremefraiche en een beetje water/mayonaise. Dat sausje was vroeger toen ik nog uit pakjes kookte de enige reden waarom ik dat pak haalde, de rest kan je gewoon los halen of zelf maken. Tegenwoordig maak ik dat sausje gewoon zelf met cremefraiche, verse knoflook en wat groene kruiden naar keuze. Overigens is het echt niet waar dat koken met verse ingrediënten duurder is. Heel veel kruiden kan je gewoon halen op voorraad, de rest is dan echt niet veel duurder, maar honderd keer lekkerder. ![]() | |
roos85 | woensdag 1 februari 2012 @ 18:32 |
Kwam op internet nog dit recept voor de Kip Madras tegen: Nodig voor 4 personen: 400 g kipfilet, 200 ml kokosmelk, 1 blik tomatenblokjes, 1 grote appel, 1 grote ui, 1 rode Spaanse peper, 1 knoflookteen, 1 kootje verse gember, 2 eetl (Madras) kerriepoeder, 1 eetl komijnpoeder (djinten), 1 eetl maïzena, scheut plantaardige olie Bereidingswijze: Snij de kip in blokjes, doe in een grote kom en hussel om met peper, zout, 1 lepel kerriepoeder en maïzena tot ze overal bedekt zijn met een licht waasje. Snipper de ui en fruit zeker 5 minuten zachtjes in wat olie in een grote braadpan of hapjespan. Hak intussen de knoflook, gember en rode peper (zonder zaadjes) fijn en doe erbij, plus de andere lepel kerrie en het komijnpoeder. Fruit tot het lekker geurig is, schep dan uit de pan en hou even apart. Laat een nieuw scheutje olie heet worden in de pan en bak al omscheppend op hoog vuur de kipblokjes mooi goudbruin aan de buitenkant. Doe de uienprut er weer bij, plus de tomatenblokjes, kokosmelk, zout en peper. Roer door elkaar en laat aan de kook komen. Laat dan met deksel schuin op de pan 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de in blokjes gesneden appel toe. Lekker met verse koriander erover. Tips: - Kerrie altijd meefruiten in de olie, dan komt de smaak goed los. - De kip kort aanbakken, alleen tot het rauwe roze eraf is. Verder garen gebeurt straks in de saus. - Geen pepertje in huis? Neem een schepje sambal. Geen gember? Weglaten of vervangen door een scheutje gembersiroop op het eind. - Lekker en ziet er gezellig uit: stukjes (1 cm) rauwe haricots verts gaar laten worden in de saus. Reken dan wel op 5-10 minuten extra suddertijd, net zolang tot ze beetgaar zijn. - Te pittig uitgevallen? Schepje suiker of scheut gembersiroop erbij. het recept komt van koken met Karin, | |
Redcoon | zondag 5 februari 2012 @ 23:06 |
Heeft iemand enig idee hoe het beste de Chimichurri rijst geëvenaard kan worden? De saus ken ik al. | |
Fokpop | maandag 6 februari 2012 @ 11:35 |
Gewoon normale rijst koken (en eventueel wat creme fraich er door mikken), die stukjes gedroogde aardappel die er bij zitten in het pak smaken echt nergens naar, en de rest is ook niet bijzonder, en dat hoeft ook niet, die biefstuk / peultjes / chimichurri hebben smaak genoeg, het is juist lekker om er wat neutraals bij te hebben. | |
Redcoon | maandag 6 februari 2012 @ 14:00 |
Zal het met basmati of witte rijst proberen. Tip, niet voor zilvervlies gaan, dat werd me een partijtje ranzig. | |
Fieder | zondag 19 februari 2012 @ 12:10 |
Wat een goed topic! Ik ben zelf gek op de kantonese kip (is volgens mij nog niet langsgekomen). Het zal inderdaad wel niks met authentiek eten te maken hebben maar vind m heerlijk! Ook die komkommerdressing! Iemand die n recept heeft? | |
_Loki | maandag 5 maart 2012 @ 19:47 |
Zo, iemand nog een heel goed recept voor tjap tjoi/chop suey? Had héle lekkere bij de chinees, met wortel, kip, taugé, paprika en ik denk prei. De 'saus' smaakte boullion-achtig. Iemand enig idee? maak het tot nu toe alleen maar uit een pakje van conimex. Maar dat is niks vergeleken met die ![]() | |
Sooph | maandag 5 maart 2012 @ 19:48 |
Dat kip palava recept, danku danku, dat was mijn favoriete knorr wereldgerecht ![]() ![]() | |
roos85 | maandag 5 maart 2012 @ 19:51 |
Heb even op mijn laptop gezocht: Is van koken met karin ![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 10 november 2012 @ 00:34 |
Lol, heb een site gevonden waar ze alle wereldgerechten van Knorr reviewen, je ligt echt dubbel van het lachen van het commentaar ![]() Voorbeeldje bij de review van de Mexicaanse enchilada's: Of bij de review van de Kofta:
![]() Bij de Moussaka: http://veelkantie.nl/category/reviews/knorr/ [ Bericht 4% gewijzigd door _Hestia_ op 10-11-2012 10:58:00 ] | |
Sorella | zaterdag 10 november 2012 @ 10:34 |
Leuke site heb me er wel een tijdje mee vermaakt ![]() | |
DombohetOlifantje1 | dinsdag 17 december 2013 @ 13:10 |
Schopjee! Anyway, vandaag Kip Tandoori gemaakt, opzich nog verdomde goed gelukt voor een eerste keer, op het sausje na, Was wat waterig, terwijl ik wel gewoon dat ding opgevolgd heb met 300 ml. Nu is het voor de volgende keer simpel: minder water de volgende keer erbij, maar nu heb ik misschien het te weinig laten koken of iets dergelijks? | |
--Sam | donderdag 19 december 2013 @ 19:06 |
Ik kook (bijna) nooit uit pakjes. Het lijkt me waarschijnlijk dat het inderdaad niet lang genoeg heeft opgestaan, wat stond op de verpakking? Verder nog een heerlijk paella recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-met-kip-en-garnalen Ik heb onlangs de vegetarische variant gemaakt, vervang de kippenbouillon door groentebouillon en het vlees door extra (verse sperziebonen), erwten en paprika. Smakelijk! | |
Harajuku. | donderdag 19 december 2013 @ 19:45 |
Je moet bij al die pakjes altijd wat minder water gebruiken is mijn ervaring. Mocht één wel blijken te kloppen kan je later altijd nog wat water toevoegen. | |
Aventura | donderdag 19 december 2013 @ 20:53 |
Dit topic gaat juist níet over die knorrpakjes ![]() | |
Brammie1 | vrijdag 20 december 2013 @ 17:34 |
Het recept wat in dit topic staat voor Kip Palava is echt goed ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 20 december 2013 @ 17:38 |
Dit. Maximaal 2/3 van de aangegeven hoeveelheid, al deed ik meestal echt maar de helft en dan eventueel nog een scheutje erbij. Vreemd, dat dat nooit aangepast is/wordt ![]() Daarom: Gewoon zelf maken. ![]() | |
Sideshowbobbie | vrijdag 20 december 2013 @ 20:21 |
Dit topic ![]() | |
RemcoDelft | zaterdag 12 juli 2014 @ 08:59 |
En de marinade? Even een oud topic kicken... Knorr heeft z'n Chimichurri "vernieuwd". Het sauspoeder ruikt nu naar muf karton, en na bereiding zit er nauwelijks nog smaak aan. Ik gok dat ze het hebben aangepast aan de smaak van de gemiddelde Nederlander, maar het lekkere is er nu vanaf. Het geeft zelfs geen lekkere na-boeren meer, waar ik altijd de hele avond van kon genieten ![]() | |
uniekhoorn | zaterdag 12 juli 2014 @ 11:51 |
Je weet als er op de verpakking staat: verbeterd recept, oid, dat er dan goedkopere ingrediënten van vaak een andere leverancier wordt gebruikt? | |
Spanky78 | zaterdag 12 juli 2014 @ 12:02 |
Nog even een tip bij de moussaka, neem gewoon goed mager gehakt. Bak dat lekker bruin. Uitjes erbij. Afblussen net witte wijn. Dan twee blikjes tomatenblokjes erbij en een halve liter bouillon (zelfgemaakt of een pot zonder het vlees) beetje dille en oregano een blaadje laurier mag ook als je dat lekker vindt. Laten pruttelen tot het dik genoeg is. Daarna eventueel zout erbij. In de bechamelsaus gooi ik altijd een pakje feta, erg lekker. | |
Spanky78 | zaterdag 12 juli 2014 @ 12:07 |
Het erge bij de meeste ovenschotels is dat je helemaal geen tijd wint met een pakje. Lasagne, moussaka, bobiti, kofte... Zelf maken is even snel en veel lekkerder. Het enige dat je even moet weten is welke kruiden je gebruikt en hoe je wat smaak kunt toevoegen. Want knorr smaakt vooral naar msg, gistexyract, uienpoeder en niet naar echt eten. | |
RemcoDelft | zaterdag 12 juli 2014 @ 16:07 |
Uiteraard. Dat hebben ze met sommige andere Wereldgerechten gedaan. Maar deze is nadrukkelijk niet verbeterd, er staat alleen "vernieuwd"... | |
emmyemmy | zaterdag 12 juli 2014 @ 17:07 |
Mijn vader maakt letterlijk elke dag wereldgerechten ![]() ![]() | |
SiGNe | maandag 14 juli 2014 @ 04:54 |
Kook eens samen.. dan leert je vader koken en hoef jij niet voor jezelf te koken.. | |
emmyemmy | woensdag 16 juli 2014 @ 22:15 |
Neuh, als ik hem zelfgemaakte pizza aanbied zegt hij dat bevroren lekkerder is. Die moeite neem ik niet. | |
SiGNe | woensdag 16 juli 2014 @ 22:33 |
Maar da's ook niet samen koken, dan heb jij voor 'm gekookt... Mijn vader eet overigens ook bijna altijd Iglo maaltijden (Franse Vleesschotel) als m'n moeder er niet is, kan nog net eieren bakken. Maar als de BBQ tevoorschijn komt dan is ie een prima grillmeister in elk geval ![]() | |
Rickocum | maandag 21 juli 2014 @ 22:08 |
Ergens geloof ik niet dat de recepten goedkoper zijn dan de pakken. Maar ik kan het mis hebben. Desalniettemin een dikke tvp voor die mooie recepten. Heb binnenkort vakantie dus veel tijd om dit soort lekkere dingen te (leren) maken! | |
emmyemmy | maandag 21 juli 2014 @ 22:20 |
De recepten zijn goedkoper dan de pakken als je een grote voorraad kruiden hebt, ik kan begrijpen dat als je niet zo van koken houdt je ook geen interesse hebt om een kruidenverzameling te beginnen. | |
SiGNe | maandag 21 juli 2014 @ 22:33 |
Vergeet niet dat je een hoop zaken naast die verpakking moet kopen, in de verpakking zit alleen rijst en een paar poedertjes en dat voor ¤2,78 | |
emmyemmy | maandag 21 juli 2014 @ 23:03 |
En als je die poedertjes niet hebt kost een potje (paprikapoeder ofzo) al 2 euro. En dan moet je er nog meer dan 1 kopen ook. | |
loecje | maandag 21 juli 2014 @ 23:57 |
dan heb je wel een x-aantal jaar voorraad Ipv 1 maaltijd | |
emmyemmy | dinsdag 22 juli 2014 @ 00:31 |
Maar veel mensen weten dat niet of hebben geen interesse daarin vanwege een gebrek aan hobby/ruimte o.i.d. ![]() | |
SiGNe | dinsdag 22 juli 2014 @ 01:05 |
Kruiden kan je het beste bij de Turk halen, zelfde kruiden maar dan goedkoper en in grotere verpakkingen. | |
loecje | dinsdag 22 juli 2014 @ 01:15 |
Het ging erover of het goedkoper is,. Niet om interesse, ruimte o.i.d. | |
emmyemmy | dinsdag 22 juli 2014 @ 13:05 |
Klopt, maar als je geen interesse hebt om het te kopen dus ook absoluut niks hebt, is het goedkoper (op dat moment) om gewoon een pakje wereldgerechten te kopen dan 5 potjes kruiden. |