FOK!forum / Culinesse à gogo / Knorr Wereldgerechten - De ECHTE recepten! #2
Sabineedinsdag 3 maart 2009 @ 11:36
Omdat ik het vorige topic heb dichtgegooid, hier deel 2.

het is de bedoeling dat er gerechten worden gepost die 'de echte versie' zijn van de Knorr-pakjes!
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 12:57 schreef Spindizzy het volgende:
Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom. Knorr laat je met veel plezier heel veel geld betalen voor een zakje saus en een schepje rijst. Het eindresultaat is een liefdeloos klaargemaakte hap. De Tandoori lijkt absoluut niet op Tandoori, de moussaka niet op moussaka, de roti niet op roti enz. enz. Het is allemaal dezelfde smakeloze en grauwe hap.

Terwijl de oorspronkelijke gerechten helemaal niet zo moeilijk klaar te maken zijn. Als je de Knorr pakken links laat liggen en zelf aan de slag gaat is je eindresultaat niet alleen vele malen lekkerder maar ook goedkoper en gezonder. Het enige dat je nodig hebt is een goed recept. Daar is dit topic dus voor, voor het verzamelen van oorspronkelijke wereldgerechten.
Zie hier voor deel 1.

dabadbassdinsdag 3 maart 2009 @ 11:45
Goed topic
DeToXiCdinsdag 3 maart 2009 @ 12:00
Kom maar door met de echte recepten dan!
Leefdinsdag 3 maart 2009 @ 12:12
Het vorige topic heeft 4 1/2 jaar gelopen, kijken of we met deze ook zover komen. In de tussentijd zullen er al wel weer nieuwe "wereldgerechten" zijn uitgebracht waar we ons op uit kunnen leven? Ik kijk nooit naar die doosjes in de supermarkt maar misschien weet iemand anders het..
Sabineedinsdag 3 maart 2009 @ 12:16
Alvast wat willekeurige recepten uit het vorige topic ter inspiratie:
quote:
Roti
Snij 1 ui en een flinke teen knoflook in stukken. Gooi deze samen met 2-3 Maggi Bouillonblokjes en een flinke eetlepel masala in een vijzel en stamp fijn tot een dikke pasta. (Kan ook gerust met de staafmixer)

Verhit wat olie in een pan en bak de currypasta zachtjes.

Voeg nu kip toe (pootjes, vleugeltjes, filet, kijk maar) en bak deze even aan. Daarna kunnen de aardappels (geschilt en in stukken) erbij, even omroeren en een grote mok water toevoegen. Aan de kook brengen en een minuut of 5 laten pruttelen.
Kousenband (gewassen en in stukjes van ongeveer 2 cm groot gesneden) toevoegen en zachtjes laten koken tot aardappeltjes gaar zijn en de jus is ingekookt. Als de jus te dun is even een aardappeltje kapot prakken en jus laten indikken.
Kunt rotivellen zelfmaken of kant en klaar bij de Toko kopen (diepvries).

-Voor een vego roti gewoon het kip gedeelte overslaan. Kunt er ook gekookt ei bijdoen.
-Extra lekker met gele sambal
quote:
kip tandoori

6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof

Bereiding:


Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast.
Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst.

Of kijk eens op: Mamta's Kitchen voor de allerbeste Indiase recepten.
quote:
Vegetarische Moussaka

Ingredienten: Aubergine, aardappels, tomaten, ui, knoflook, Quorn Fijngehakt, melk, bloem, kaas, dille, kaneel.

Fruit een gesnipperd uitje met wat knoflook en voeg de ontvelde en in partjes gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot je een dikke tomatensaus hebt.
Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn:
Aardappels schillen, snijden, in dikke plakken snijden en paar minuutjes voorkoken.
Doe een beetje olijfolie in een koekepan en bak hierin de Quorn eventjes. Voeg dille toe en een snufje kaneel.
Meng de Quorn met de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
Maak van boter, bloem, melk, wat geraspte kaas en peper een kaassaus:
Vet een ovenschaal in en dan kunnen we assembleren Begin met een laagje tomatensaus, dan aardappels, tomatensaus, aubergine, tomatensaus, aardappel, tomatensaus, kaassaus en eindig met nog wat geraspte kaas:
Ongeveer 30-40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
quote:
Burrito's:

750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
quote:
Lasagne bolognese

4-5 pers

20 lasagnevellen
5-6 dl bechamelsaus
2 bollen mozzarella in plakken
50-75 g geraspte parmezaanse kaas
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij
100 g pancetta (of bakbacon) fijngesneden
400 g rundergehakt
2 dl droge witte wijn
zout
peper
3-4 dl gezeefde tomaten
1-2 dl kippenbouillon

Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 min tot 1 uur zachtjes koken. Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bouw de lasagne als volgt:
laag bechamelsaus
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnebladen
bechamelsaus

Strooi over de laatste laag bechamel de parmezaanse kaas en bak de lasagne in 20-30 min in het midden van de oven.

Totale bereiding 1,5 uur
quote:
Bechamelsaus
40 g boter
40 g bloem
500 ml melk

Smelt de boter in een grote pan. Meng de bloem erbij en verwarm dit goed door.
Roer geleidelijk de melk erbij en breng de saus aan de kook. Lat dit 4 min koken.
quote:
indiase korma.

4 personen,

4 kippeborstfilet of lekkerder, 8 poten, of gewoon een grote kip.
1 Grote Ui
4 Kruidnagels
4 Kardamom zaadpotten (schoongemaakt)
3 Knoflooktenen
1 EL geraspte Gember
2 EL Olie
1 TL Koriander
¼ TL Piment
1.5 TL Komijn
½ TL Kurkuma
1 TL Sambal
1 EL TomatenPüree
75 g Gemalen amandelen
250 ml Kippenboulion
200 ml room

Zout en peper naar smaak

Kip in stukken snijden, in de olie aanbraden, vuur lager zetten. De ui toevoegen en glazig laten worden. Specerijen in mortel fijn stampen, en toevoegen, mee laten bakken. Rest van de ingredienten toevoegen en laten smoren tot kip moddergaar. Af en toe wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen..
Verseren met rijst of Naanbrood.
quote:
Kip Palava: (is dat eigenlijk nog wel te koop??)

500 gr kipfilet
500 gr verse spinazie
2 a 3 uien
2 rode paprika's
4 teentjes knoflook
2 tomaten (of klein blije tompu)
kuipje pindapasta (ongeveer 250 gr) (ik gebruik altijd pindakaas :p)
bruine suiker
tijm
chilipoeder
zwarte peper & zout
water of melk
arachide of zonnebloemolie
sesamolie

Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de helft sesam en de helft arachide-olie, twee tenen knoflook, zwarte peper, chilipoeder tijm en bruine suiker.

Hak de paprika, uien, ontvel en snij de tomaten, was en snij de spinazie en laat uitlekken.

Bak in de marinade-olie de kipfilet aan en voeg als dit is dichtgeschroeid de paprika, ui, tomaten en resterende knoflook toe.

Naar eigen smaak nog wat peper, zout en chilipoeder toevoegen.

Voeg dan de pindapasta met (niet teveel)water of melk toe en laat het geheel weer aan de kook komen.

Voeg de spinazie toe en laat koken tot deze is geslonken.
bas-beestdinsdag 3 maart 2009 @ 12:33
ff onthouden, dit topic
vaagseldinsdag 3 maart 2009 @ 12:34
Ik vind de burrito's trouwens prima te doen. Of je nu die kruiden zelf apart koopt en in de pan gooit of uit een zakje haalt maakt mij niet zoveel uit, voor het gemak en het resultaat vergeleken met zelf doen kies ik vaak voor een burrito's pakket, trouwens ook het enige pakket dat hier binnen komt als ik kook .
PM-girldinsdag 3 maart 2009 @ 17:02
O, dit is een goed topic! Voorheen heb ik deze pakjes veel gekocht en daarmee gekookt, maar op den duur was ik ze beu.
Nu worden ze alleen nog door iemand anders hier in huis gemaakt, wegens gebrek aan kookervaring

Ikzelf ben steeds meer fan aan het worden van 'zelf maken'. Is toevallig het recept van kip Siam ook al voorbij gekomen?
bas-beestdinsdag 3 maart 2009 @ 18:00
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 17:02 schreef PM-girl het volgende:

Ikzelf ben steeds meer fan aan het worden van 'zelf maken'. Is toevallig het recept van kip Siam ook al voorbij gekomen?
zoiets?
LoudGirldinsdag 3 maart 2009 @ 20:04
Ik kijk nooit bij de pakjes Welke gerechten missen we nog? Dan kijk ik mijn kookschriften ff na.
z80dinsdag 3 maart 2009 @ 21:22
Kom ook hier weer mee lezen voor de lekker ideeën
PM-girldinsdag 3 maart 2009 @ 21:59
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 18:00 schreef bas-beest het volgende:

[..]

zoiets?
Zal hem van de week eens goed bekijken. Ik ben alleen nooit zo'n ster in de engelse benamingen van de kruiden.
PKfotografiedinsdag 3 maart 2009 @ 22:07
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 20:04 schreef LoudGirl het volgende:
Ik kijk nooit bij de pakjes Welke gerechten missen we nog? Dan kijk ik mijn kookschriften ff na.
geen idee.
dit is momenteel de lijst wereld gerechten :
chinese kantonese kip
indiase chappati
nasi rames
italiaanse lasagnette verdi
mexicaanse enchiladas
zweedse gehakt bullar
argentijnse beef chimichurrie
chinese beef shanghai
griekse kofta
griekse moussaka
indiase kip madras
indiase kip tandoori
italiaanse lasagne bolognese
italiaanse lasagnette napoletana
italiaanse risotto
japanse teriyaki
mexicaanse burritos
mexicaanse taco's
russische stroganoff
spaanse paella
surinaamse roti
thaise kip siam
turkse durum
zuid-afrikaanse babotie
zuid-afrikaanse kip palava
kwiwidinsdag 3 maart 2009 @ 22:24
tvp, knorr wereldgerechten
PKfotografiedinsdag 3 maart 2009 @ 22:28
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:24 schreef kwiwi het volgende:
tvp, knorr wereldgerechten
ja maar dan zonder pakje he
kwiwiwoensdag 4 maart 2009 @ 09:09
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:28 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ja maar dan zonder pakje he
Dat is weer eens een leuke uitdaging natuurlijk
Leefwoensdag 4 maart 2009 @ 12:10
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 21:59 schreef PM-girl het volgende:
Zal hem van de week eens goed bekijken. Ik ben alleen nooit zo'n ster in de engelse benamingen van de kruiden.
Een handig trucje voor de vertaling van planten/kruiden/beesten/vissen namen van NL-Eng (of welke taal dan ook:)

Google de naam van het kruid in de taal die je hebt (bv "Sage".)
- Gebruik de advanced search en vink "Alleen zoeken op pagina's in het Engels" aan

Zoek nu tussen de zoekresultaten naar een pagina met uitgebreide informatie over het kruid. Waarschijnlijk Wikipedia ofzo. Hier vind je waarschijnlijk ook de wetenschappelijke (-> Latijnse) naam van het kruid:
"Salvia Officinalis"

Je gebruikt het - universele - Latijn in feite als een brug-taal.

Google nu op "Salvia Officinalis" en gebruik advanced search om te zoeken op "Alleen pagina's in het Nederlands"

En ja hoor: het gaat over "Salie (Salvia Officinalis)"

Ik heb vaak wat aan dit trucje gehad, het heeft tot nog toe altijd gewerkt.
Commander_Koenwoensdag 4 maart 2009 @ 12:45
quote:
Op woensdag 4 maart 2009 12:10 schreef Leef het volgende:

[..]

Een handig trucje voor de vertaling van planten/kruiden/beesten/vissen namen van NL-Eng (of welke taal dan ook:)

Google de naam van het kruid in de taal die je hebt (bv "Sage".)
- Gebruik de advanced search en vink "Alleen zoeken op pagina's in het Engels" aan

Zoek nu tussen de zoekresultaten naar een pagina met uitgebreide informatie over het kruid. Waarschijnlijk Wikipedia ofzo. Hier vind je waarschijnlijk ook de wetenschappelijke (-> Latijnse) naam van het kruid:
"Salvia Officinalis"

Je gebruikt het - universele - Latijn in feite als een brug-taal.

Google nu op "Salvia Officinalis" en gebruik advanced search om te zoeken op "Alleen pagina's in het Nederlands"

En ja hoor: het gaat over "Salie (Salvia Officinalis)"

Ik heb vaak wat aan dit trucje gehad, het heeft tot nog toe altijd gewerkt.
Een korte route is om direct naar wikipedia te gaan, op de engelse naam zoeken en links in het gevonden artikel bij de talen op nederlands te klikken. Dan ga je naar het bijbehorende nederlandse artikel

Ligt er nog iets van een oorspronkelijk gerecht ten grondslag aan de kantonese kip en de shanghai beef?
De kantonesen hebben tientalle dan niet honderden manieren om kip klaar te maken. Ik ook niet aan dat ze in Shanghai rund op één manier maken. Of zijn het gewoon enigszins chinees smakende gerechten?
LoudGirlwoensdag 4 maart 2009 @ 15:57
Dan hier de Griekse Kofta, voor 4 personen:

2 uien (a 100 gr)
60 gr broodkruim (van 2 boterhammen)
500 gr rundergehakt
6 eetlepels olijfolie
2 eetl verse munt, fijngehakt
2 theel azijn
1 theel gedroogde oregano
peper en zout
1 ei
ca. 4 dl tomatensaus, liefst met olijven

Snipper de ui in de keukenmachine. Voeg 2 eetl olijfolie toe, de azijn, de munt en het ei en pureer alles samen. Kneed dit door het gehakt, samen met het broodkruim, de oregano en ruim peper en zout. Draai van het gehakt kleine balletjes. Verhit de resterende olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes voorzichtig rondom bruin. Giet de saus erbij en stoof de kofta in ca. 15 minuten gaar. Ik serveer er basmatirijst bij en spinazie met citroen.
The_Hiveswoensdag 4 maart 2009 @ 16:24
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:24 schreef kwiwi het volgende:
tvp
ColdFeetwoensdag 4 maart 2009 @ 16:53
Ik heb geen authentiek zelfgefrobeld recept voor bobotie, maar ik gebruik altijd deze van smulweb en ik vind hem erg goed lijken op het 'origineel' zoals ik het ken uit ZA. Daar doen ze er ook jam en rozijnen door, iig. Moet je wel goede curry voor gebruiken, niet van die goedkope uit zo'n plastic strooibusje

Zo. Als dat geen kwaliteits-TVP is
_Hestia_woensdag 4 maart 2009 @ 23:00
Ik hou dit topic ook weer in de gaten
Ml-etjezaterdag 7 maart 2009 @ 22:08
tvp
MarcoDdonderdag 12 maart 2009 @ 18:39
Ik heb afgelopen zaterdag de lasagna gemaakt, hij was erg lekker!
Windigovrijdag 13 maart 2009 @ 05:27
Leuk topic!
lightedvrijdag 13 maart 2009 @ 12:24
tvp
Curiosityvrijdag 13 maart 2009 @ 12:38
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

geen idee.
dit is momenteel de lijst wereld gerechten :
chinese kantonese kip
indiase chappati
nasi rames
italiaanse lasagnette verdi
mexicaanse enchiladas
zweedse gehakt bullar
argentijnse beef chimichurrie
chinese beef shanghai
griekse kofta
griekse moussaka
indiase kip madras
indiase kip tandoori
italiaanse lasagne bolognese
italiaanse lasagnette napoletana
italiaanse risotto
japanse teriyaki
mexicaanse burritos
mexicaanse taco's
russische stroganoff
spaanse paella
surinaamse roti
thaise kip siam
turkse durum
zuid-afrikaanse babotie
zuid-afrikaanse kip palava
Je vergeet de Saigon sticks.
Soldier2000vrijdag 10 juli 2009 @ 13:57
Ik kick hem even omhoog

Ik heb 1 pakje Knorr Lasagne Bolognase gekocht


En ik vroeg me af wat ik hier nog meer aan kan toevoegen dan de standaard ingrediënten die erop vermeld staan:

-melk
-water
-gehakt
-geraspe kaas

Ik dacht zelf sowieso aan:

-1 ons uitgebakken bacon
-2 bollen mozarella
-Misschien een blik gepelde tomaten?
De_Hertogvrijdag 10 juli 2009 @ 14:01
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

argentijnse beef chimichurrie
Die vond ik best lekker, iemand daar een recept van?
_Arual_vrijdag 10 juli 2009 @ 14:02
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 13:57 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik kick hem even omhoog

Ik heb 1 pakje Knorr Lasagne Bolognase gekocht
[ afbeelding ]

En ik vroeg me af wat ik hier nog meer aan kan toevoegen dan de standaard ingrediënten die erop vermeld staan:

-melk
-water
-gehakt
-geraspe kaas

Ik dacht zelf sowieso aan:

-1 ons uitgebakken bacon
-2 bollen mozarella
-Misschien een blik gepelde tomaten?
Italiaanse roerbakgroenten? Die doe ik tenminste altijd door de lasagne.
Soldier2000vrijdag 10 juli 2009 @ 14:04
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 14:02 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Italiaanse roerbakgroenten? Die doe ik tenminste altijd door de lasagne.
Das een goede! Hoeveel gram?
_Arual_vrijdag 10 juli 2009 @ 14:06
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 14:04 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Das een goede! Hoeveel gram?
* _Arual_ kijkt in de koelkast, naar zakje AH-groenten.

400 gram!
Soldier2000vrijdag 10 juli 2009 @ 14:14
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 14:06 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

* _Arual_ kijkt in de koelkast, naar zakje AH-groenten.

400 gram!
Okai!, wat doe jij er nog meer bij?

Wat denk je overigens van die bacon? Wel of geen goed idee?

Het probleem is dat ik die std lasagne bolognase bakjes in de supermarkt echt heerlijk vind, en wat er std uit een Knorr pakje komt eigenlijk niet zo. Maar daar wil ik dus verandering in brengen
Erasmovrijdag 10 juli 2009 @ 18:37
quote:
Op vrijdag 10 juli 2009 14:14 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Okai!, wat doe jij er nog meer bij?

Wat denk je overigens van die bacon? Wel of geen goed idee?

Het probleem is dat ik die std lasagne bolognase bakjes in de supermarkt echt heerlijk vind, en wat er std uit een Knorr pakje komt eigenlijk niet zo. Maar daar wil ik dus verandering in brengen
Bacon hoort knapperig te zijn

Probeer eens zelf een bolognesesaus te maken, zo moelijk is het niet
Sabineezaterdag 11 juli 2009 @ 06:24
Heeft iemand het recept voor die lekkere risotto met courgette en kip? Vind hem uit het pakje al erg lekker, maar zou hem graag eens helemaal zelf willen maken.
Pacmaniaczaterdag 11 juli 2009 @ 06:37
Interessant zeker. Maar je bent natuurlijk altijd duurder uit wanneer je je boodschappen vers haalt . Zo'n doosje kost ook maar een euro of 2 . Vers is natuurlijk wel lekkerder!
Erasmozaterdag 11 juli 2009 @ 07:42
Vers is juist niet duurder als je goed oplet met het boodschappen doen.
Pacmaniaczaterdag 11 juli 2009 @ 07:45
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 07:42 schreef Erasmo het volgende:
Vers is juist niet duurder als je goed oplet met het boodschappen doen.
Vers koken is meestal veel duurder . Ook veel lekkerder . Maar alleen aan de kruiden die je nodig hebt ben je meer kwijt dan 2 euro.
Seven.of.Ninezaterdag 11 juli 2009 @ 07:47
Hoe is dat roti-recept, iemand die al geprobeerd? En wat vinden de Surinamers van dat recept?
valekdonderdag 23 juli 2009 @ 15:52
Leuk topic dit. Krijg er honger van.
Leefdonderdag 23 juli 2009 @ 15:57
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 07:47 schreef Seven.of.Nine het volgende:
Hoe is dat roti-recept, iemand die al geprobeerd? En wat vinden de Surinamers van dat recept?
Surinamers kunnen geeneens lezen man.
Leefdonderdag 23 juli 2009 @ 15:59
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 07:45 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Vers koken is meestal veel duurder . Ook veel lekkerder . Maar alleen aan de kruiden die je nodig hebt ben je meer kwijt dan 2 euro.
maar dan kan je ze wel 20x gebruiken; als je een paar doosjes kruiden koopt voor 1x ben je duur uit, maar als je het vaker doet kan het goed uit.
Freak187donderdag 23 juli 2009 @ 16:10
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 07:47 schreef Seven.of.Nine het volgende:
Hoe is dat roti-recept, iemand die al geprobeerd? En wat vinden de Surinamers van dat recept?
De Roti van Knorr is echt een aanfluiting. Het is gewoon een wrap met kip in masala kruiden. Terwijl roti (de pannenkoek) vele malen lekkerder is bij een Surinaams eethuis. De rest is ook een slap aftreksel van het recept.

Turkse Durum is ook een, inderhaast bij elkaar geworpen, maaltje. Vlees, kruiden (en weer die zelfde taaie wrap die ze gebruiken bij de Roti en Burrito's).

Daarom wilde ik vragen waar je een beetje fatsoenlijke wraps kan kopen. Niet die taaie droge supermarkt zooi. Iemand een idee?
vaagseldonderdag 23 juli 2009 @ 16:11
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 16:10 schreef Freak187 het volgende:

[..]

Daarom wilde ik vragen waar je een beetje fatsoenlijke wraps kan kopen. Niet die taaie droge supermarkt zooi. Iemand een idee?
http://www.fastfoodvoorfijnproevers.nl/index.asp?id=9
Erasmodonderdag 23 juli 2009 @ 16:13
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 16:10 schreef Freak187 het volgende:

[..]

De Roti van Knorr is echt een aanfluiting. Het is gewoon een wrap met kip in masala kruiden. Terwijl roti (de pannenkoek) vele malen lekkerder is bij een Surinaams eethuis. De rest is ook een slap aftreksel van het recept.

Turkse Durum is ook een, inderhaast bij elkaar geworpen, maaltje. Vlees, kruiden (en weer die zelfde taaie wrap die ze gebruiken bij de Roti en Burrito's).

Daarom wilde ik vragen waar je een beetje fatsoenlijke wraps kan kopen. Niet die taaie droge supermarkt zooi. Iemand een idee?
Waar woon je?
Freak187zaterdag 25 juli 2009 @ 16:39
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 16:13 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waar woon je?
Purmerend.
Erasmozaterdag 25 juli 2009 @ 16:59
Je kunt het vragen bij Djemani.
Steve-Ozaterdag 25 juli 2009 @ 17:06
Krijg honger van al die echter recepten .
Filiassi_Janewoensdag 29 juli 2009 @ 20:08
Net de "Indiase Chappati" van Knorr op... Niks bijzonders. Eigenlijk gewoon kip tandori met naanbrood in de vorm van een flensje en spercieboontjes erbij. Oh, en een yoghurtsausje. Ik heb het idee dat het meer speciaal zou moeten zijn dan bovenstaande omschrijving, want zo is het gewoon een bestaand gerecht in een iets ander jasje...

Dus: Recept voor Indiase Chappati?

Oh, ik zie nu dat die chappati alleen het brood is, niet wat je erin stopt. Klopt het dat het net als naanbrood smaakt?
DeToXiCwoensdag 26 augustus 2009 @ 16:51
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

geen idee.
dit is momenteel de lijst wereld gerechten :

argentijnse beef chimichurrie
Die is toch lekker zeg!
Annewoensdag 26 augustus 2009 @ 16:55
Ik mis deze :



Laatst gegeten, erg lekker! Maar inderdaad, er zitten eigenlijk alleen maar kruiden in.
Ben benieuwd of iemand die kan achterhalen.
vaagselwoensdag 26 augustus 2009 @ 17:06
http://www.smulweb.nl/70990/artikel/TACOKRUIDEN
morganewoensdag 26 augustus 2009 @ 20:47
Heeft iemand een recept voor Kebab Bombay? Dat waren die gekruide gehaktballetjes met een soort komkommersaus en rijst. Ik was enorm fan van dat pakket, maar het bestaat niet meer.
EchnaDarrmaandag 21 september 2009 @ 13:57
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 16:55 schreef Anne het volgende:
Ik mis deze :

[ afbeelding ]

Laatst gegeten, erg lekker! Maar inderdaad, er zitten eigenlijk alleen maar kruiden in.
Ben benieuwd of iemand die kan achterhalen.
Hmm, die wil ik ook gaan halen. Even kijken of ik het zelf bij elkaar kan verzamelen, anders ga ik lekker zo'n pakje kopen
Annemaandag 21 september 2009 @ 14:03
quote:
Op maandag 21 september 2009 13:57 schreef EchnaDarr het volgende:

[..]

Hmm, die wil ik ook gaan halen. Even kijken of ik het zelf bij elkaar kan verzamelen, anders ga ik lekker zo'n pakje kopen
Oh, tip! Bij de Xenos hebben ze ook zulke pakketjes (ik ben bij de Duitse geweest, dus pin me er niet op vast dat ze dit in Nederland ook hebben).

¤ 2,55 en daar zitten 12 (!) taco's in! Ik heb hem alleen nog niet geproefd (gisteren pas gehaald, vandaar), dus of ie net zo lekker is, geen idee.

Ik zal straks even een kiekje plaatsen.
Juup©maandag 21 september 2009 @ 14:04
Interessant, ik ga Deel 1 ook eens goed doorlezen.
EchnaDarrmaandag 21 september 2009 @ 14:17
quote:
Op maandag 21 september 2009 14:03 schreef Anne het volgende:

[..]

Oh, tip! Bij de Xenos hebben ze ook zulke pakketjes (ik ben bij de Duitse geweest, dus pin me er niet op vast dat ze dit in Nederland ook hebben).

¤ 2,55 en daar zitten 12 (!) taco's in! Ik heb hem alleen nog niet geproefd (gisteren pas gehaald, vandaar), dus of ie net zo lekker is, geen idee.

Ik zal straks even een kiekje plaatsen.
Mja, probleem daarmee is dat de super om de hoek zit en ik voor de xenos de stad in moet. En ik is lui.
HenkPietKlaasWimmaandag 21 september 2009 @ 14:29
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 20:47 schreef morgane het volgende:
Heeft iemand een recept voor Kebab Bombay? Dat waren die gekruide gehaktballetjes met een soort komkommersaus en rijst. Ik was enorm fan van dat pakket, maar het bestaat niet meer.
Die komkommersaus heet Raita. Google eens op komkommer raita en je vindt bergen recepten.
morganemaandag 21 september 2009 @ 15:57
Ah super, dank je!!
Laakiedinsdag 22 september 2009 @ 16:18
Persoonlijk vind ik de Beef Shanghai het lekkerste wereldgerecht van Knorr Deze maak ik regelmatig en stop ook nog ff flink wat knoflook in de ballen
Dus als iemand daar het recept voor heeft ben ik een blij man
Maria2.0zaterdag 19 juni 2010 @ 18:58
Enorme rotkick! Maar aangezien er vast weer wat gerechten bij zijn gekomen misschien wel leuk om hem weer eens op te halen.

Ik haal regelmatig de Enchiladas van Knorr. Niet omdat ik niet zelf gehakt kan kruiden, er mais doorheen gooien en in een wrap smijten maar vanwege het ontzettend lekkere sausje wat op de tortilla moet!
Wie oh wie heeft enig idee hoe ik dit sausje kan namaken? Scheelt me een hoop geld en dan kan ik tenminste grote tortillas gebruiken ipv die kleine kutdingen van Knorr
PiperMarumaandag 21 juni 2010 @ 12:23
Heeft iemand al een recept voor de Turkse durum? En dan vooral de kruidenmix die door het vlees gaat. Het sausje (yoghurt, knoflook, dille, munt, zout, peper) en de durums zelf kan ik prima zelf maken.

Ik vind dat spul zo walgelijk lekker, het is het enige gerecht dat ik nog met een pakje maak.
Wooldoormaandag 21 juni 2010 @ 17:51
De Turkse durum vind ik echt helemaal niets aan, de Beef Shanghai daarentegen kan ik me misselijk aan eten.
deepartdinsdag 22 juni 2010 @ 21:39
Is dat veel goedkoper om het zelf te maken, nee toch?
Maria2.0dinsdag 22 juni 2010 @ 21:47
Veel scheelt het niet nee. Alleen betaal ik nu ook voor kruidenmix welke ik zelf kan samenstellen uit wat ik heb staan en tomatensalsamix die ik nooit gebruik. Ik denk dat het daarin zit; je gebruikt sommige dingen niet eens. Het enige waar ik echt op kick van die Enchiladas is de saus; als ik die zelf kan maken kan ik de rest naar eigen inzicht doen. En grote tortilla's gebruiken.
Pauldonderdag 11 november 2010 @ 20:56
Jongens waarom moet je tegenwoordig de rijst droog koken :( !?
Gaat niet goed :(

Rijst droog koken
Selyndonderdag 18 november 2010 @ 02:17
Weet iemand toevallig het recept voor de gehakt bullar?
en dan bedoel ik alles daarvan?
voor de gehaktballetjes, de saus.
Maar ook de saus voor de komkommersla. die was zo lekker!
jammer dat ze die uit de schappen hebben gehaald!
_Hestia_dinsdag 8 maart 2011 @ 17:46
In de Allerhande van maart staan allerlei recepten om de Wereldgerechten zelf te maken ^O^
loecjedinsdag 8 maart 2011 @ 19:24
de allerhande is hier alweer op :(
Curiositydinsdag 8 maart 2011 @ 19:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 19:24 schreef loecje het volgende:
de allerhande is hier alweer op :(
Het staat ook online
Michelinmannetjewoensdag 9 maart 2011 @ 08:11
Linkje naar de allerhande
dapluizwoensdag 9 maart 2011 @ 09:01
Mijn vriendin en ik blijven echt de burrito's het lekkerst vinden :)
Verder is idd de Beef Shanghai ook goed te doen :)
Maar hoe zit het nou eigenlijk met die gerechten qua zoutgehalte enzo ? Zijn ze nou slecht of is het meer dat als je het niet dagelijks eet dat het niet veel uitmaakt ?
_Lokiwoensdag 9 maart 2011 @ 12:35
Oh dit vind ik echt een leuk topic!
Ik at me altijd dood aan de kip tandoori, maar nu wil ik het eens helemaal zelf maken en dan ook flink wat doosjes kruiden halen bij de toko voor 60 ct :D
Redcoonwoensdag 9 maart 2011 @ 17:16
Heeft iemand een goed recept voor dit pak?

Knorr%2BChimichurri.jpg

Eigenlijk hoef ik alleen een lekker recept voor de saus, lijkt me heerlijk me een goede steak.
_Lokiwoensdag 9 maart 2011 @ 18:16
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor dit pak?

[ afbeelding ]

Eigenlijk hoef ik alleen een lekker recept voor de saus, lijkt me heerlijk me een goede steak.
http://www.epicurious.com(...)ichurri-Sauce-243268
deze misschien?
SilkenTofuwoensdag 9 maart 2011 @ 22:54
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 20:56 schreef Paul het volgende:
Jongens waarom moet je tegenwoordig de rijst droog koken :( !?
Gaat niet goed :(

Rijst droog koken
Omdat je met afgieten alle goede stoffen uit de rijst (vooral bij volkoren rijst) weggooit in de gootsteen. Bij het droogkoken neemt de rijst die stoffen geheel op. Er zitten veel goede mineralen in die steeds minder uit het voedsel te halen zijn omdat landbouwgrond steeds armer wordt qua goede zouten en mineralen.
Redcoonwoensdag 9 maart 2011 @ 22:56
quote:
Is het proberen waard, thanks!
Miss_Virgodonderdag 10 maart 2011 @ 21:39
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 17:16 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor dit pak?

[ afbeelding ]

Eigenlijk hoef ik alleen een lekker recept voor de saus, lijkt me heerlijk me een goede steak.
Staat ook in de Allerhande :D

Leuk topic, ga binnenkort ook eens wat proberen.. Laatst al wel zelf roti gemaakt :P
roos85vrijdag 1 april 2011 @ 12:06
heeft iemand toevallig het recept van dit pak?
2724025107_16e7608a72.jpg
Farenjivrijdag 1 april 2011 @ 12:20
quote:
kip tandoori

6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof

Bereiding:

Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast.
Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst.

Of kijk eens op: Mamta's Kitchen voor de allerbeste Indiase recepten.
Als je dan toch voor de ECHTE recepten gaat...
Die rode kleur maak je natuurlijk niet met voedingsmiddelenkleurstof maar met saffraanolie. En het is pas echt "tandoori" als je de kip in de tandoor (kleioven met houtskool) bakt.
En het vel van de kippenbouten verwijderen??? :X
KarinvdBwoensdag 4 januari 2012 @ 16:11
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2009 20:47 schreef morgane het volgende:
Heeft iemand een recept voor Kebab Bombay? Dat waren die gekruide gehaktballetjes met een soort komkommersaus en rijst. Ik was enorm fan van dat pakket, maar het bestaat niet meer.
Ik kwam er toevallig met oud en nieuw achter hoe je de gehakt aardig na kunt maken. We hadden voor de fondue wat uitgeprobeerd met kruidenmixen voor gehakt, waaronder Indiaas gehakt mix van Verstegen (zakje kruidenmix dus bij de kruiden te vinden als ze tenminste verstegen hebben, en niet silvo bijv.). En die smaak deed me zo ontzettend denken aan de Kebab Bombay dat ik echt heb zitten zoeken op internet wat het nou ook alweer was, kom er nu dus eigenlijk pas achter dat ie niet meer bestaat, zonde. Blijkt wel weer wat een herinneringen een simpele smaak op kan roepen, zag het hele gerecht gewoon weer voor me.

Maar goed, met deze mix kan je de gehakt dus goed namaken, nu nog eens wat Raita recepten uitproberen om te kijken of die ook te benaderen is.
Lucky_Strikezondag 8 januari 2012 @ 22:20
Jaren geleden, toen ik nog kookte uit pakjes, waren wij verzot op de Portugese Fornello. We waren de enigen want hij verdween vrij snel uit het assortiment. Daarna nog eens 5 pakken gescoord bij Xenos maar dat is ook alweer 6 jaar geleden ik weet amper nog hoe het smaakt. Kip, cherrytomaten, omelet, rijst, zoiets geloof ik. Morgen eens het oude topic doornemen.
morganemaandag 9 januari 2012 @ 14:51
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2012 16:11 schreef KarinvdB het volgende:

[..]

Ik kwam er toevallig met oud en nieuw achter hoe je de gehakt aardig na kunt maken. We hadden voor de fondue wat uitgeprobeerd met kruidenmixen voor gehakt, waaronder Indiaas gehakt mix van Verstegen (zakje kruidenmix dus bij de kruiden te vinden als ze tenminste verstegen hebben, en niet silvo bijv.). En die smaak deed me zo ontzettend denken aan de Kebab Bombay dat ik echt heb zitten zoeken op internet wat het nou ook alweer was, kom er nu dus eigenlijk pas achter dat ie niet meer bestaat, zonde. Blijkt wel weer wat een herinneringen een simpele smaak op kan roepen, zag het hele gerecht gewoon weer voor me.

Maar goed, met deze mix kan je de gehakt dus goed namaken, nu nog eens wat Raita recepten uitproberen om te kijken of die ook te benaderen is.
Tof, dank je! Dat ga ik maar eens proberen :)
Dragonberrydinsdag 10 januari 2012 @ 20:51
De kofta vinden wij echt super lekker :9
Iemand een recept? anders ga ik zelf ook maar eens op zoek.
Fokpopdinsdag 17 januari 2012 @ 12:54
Iemand een goed recept die die burrito's benadert? Want er staat wel een burrito recept in de OP maar dat is totaal anders dan het knorr wereldgerecht. Ik zou dus graag zoiets maken als het wereldgerecht, dus met kip en paprika en vooral dat lekkere sausje op basis van zure room.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fokpop op 17-01-2012 13:01:28 ]
Farenjidinsdag 17 januari 2012 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 12:54 schreef Fokpop het volgende:
Iemand een goed recept die die burrito's benadert? Want er staat wel een burrito recept in de OP maar dat is totaal anders dan het knorr wereldgerecht. Ik zou dus graag zoiets maken als het wereldgerecht, dus met kip en paprika en vooral dat lekkere sausje op basis van zure room.
Als je iets wil maken dat precies naar het gerecht uit het pakje smaakt, waarom koop je dan het pakje niet gewoon?
MaximusTGdinsdag 17 januari 2012 @ 14:54
Geld besparen gok ik zo :p. Snap het probleem niet echt, er staat toch een ingredientenlijst op zo'n pak. Nou, koop die kruiden en probeer wat uit.
Fokpopdinsdag 17 januari 2012 @ 15:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Geld besparen gok ik zo :p. Snap het probleem niet echt, er staat toch een ingredientenlijst op zo'n pak. Nou, koop die kruiden en probeer wat uit.
Geld besparen en niet afhankelijk willen zijn van de blijvende beschikbaarheid van de knorr wereldgerechten.

Probleem: zitten veel vage fabrieksingredienten in die ik niet heb + ik weet de verhoudingen niet en heb geen zin om 2 weken lang elke dag burrito's te eten tot ik die doorheb.

Ingredienten:
Maltodextrine -> ?
gemodificeerd zetmeel -> ?
zout,
knoflook,
witte peper,
suiker,
smaakversterker E621 -> ?
chilipoeder,
dille,
peterselie,
plantaardige olie,
citroensap,
voedingszuur E330 -> ?,
lavas -> kun je dit kopen?
rode bietenextract -> is dit alleen een kleurstof? kan het weggelaten worden?
lavasextract
kleurstof E160c

meeste dingen waarvan ik niet weet wat het is zul je wel weg kunnen laten, maar blijft over: welke verhoudingen?
MaximusTGdinsdag 17 januari 2012 @ 15:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 15:34 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Geld besparen en niet afhankelijk willen zijn van de blijvende beschikbaarheid van de knorr wereldgerechten.

Probleem: zitten veel vage fabrieksingredienten in die ik niet heb + ik weet de verhoudingen niet en heb geen zin om 2 weken lang elke dag burrito's te eten tot ik die doorheb.

Ingredienten:
Maltodextrine -> glucosestroop, soort suiker
gemodificeerd zetmeel -> bindmiddel,kan waarschijnlijk wel weg
zout,
knoflook,
witte peper,
suiker,
smaakversterker E621 -> MSG, mononatriumglutamaat ve-tsin
chilipoeder,
dille,
peterselie,
plantaardige olie,
citroensap,
voedingszuur E330 -> citroenzuur
lavas -> kun je dit kopen? maggiplant,volgens mij wel gedroogd te krijgen
rode bietenextract -> is dit alleen een kleurstof? kan het weggelaten worden? waarschijnlijk wel
lavasextract
kleurstof E160c

meeste dingen waarvan ik niet weet wat het is zul je wel weg kunnen laten, maar blijft over: welke verhoudingen?
Verhoudingen is niet zo moeilijk hoor. Scheid het deel dat de paprika+kip kruid, en het deel voor door de zure room. Begin gewoon met een beetje kruiden en proef.
Fokpopdinsdag 17 januari 2012 @ 18:10
hmm zo lijkt het wel te doen ja :) zout, peper, suiker (weinig denk ik?), knoflook, chilipoeder, dille, peterselie, citroensap en lavas.

alleen die msg? weglaten of bij de toko kopen?

dit is overigens alleen het deel voor door de zure room.

Kruiden voor kip/paprika:
Groenten 21% (ui, paprika, bladselderij)->als ik echte groente toevoeg, dan verneukt het natuurlijk de hele structuur, enig idee?
paprikapoeder,
suiker,
zout,
knoflook,
aroma,-> ???
smaakversterker (E621, E627, E631)->weg?
gemodificeerd zetmeel,->weg?
magere cacao,
komijn,
plantaardige olie,
maltodextrine,->meer suiker
voedingszuur E330->citroensap,
koriander,
witte peper,
peterselie,
chilipoeder,
uienextract,->te koop? weglaten?
selderijzaad,->te koop?
plantaardig vet.
MaximusTGdinsdag 17 januari 2012 @ 18:17
Je kan natuurlijk gewoon een uitje fruiten voor je de kip bakt he, heb je dat al opgelost. Samen met een gehakt knoflookteentje. Op laag vuur fruiten in de olie. Kip erbij, bruin bakken. Paprika erbij, verder bakken. Ik snap niet wat je bedoelt met de structuur verneuken. Je voegt toch al paprika toe?
Dan verder doe je de witte peper, peterselie,komijn,paprikapoeder,chilipoeder,zout en koriander erbij. Selderijzaad kan je inderdaad kopen.
Suiker zou ik weglaten, en als je het dan proeft en het niet klopt kan je misschien wat toevoegen.
Die cacao - het zal niet veel zijn, ook proberen hoeveel je nodig hebt.
Smaakversterker kan, ve-tsin wordt ook gewoon in potjes verkocht, maar je wil niet weten hoeveel websites er zijn die absoluut tegen ve-tsin zijn. Los daarvan is het een natuurlijk voorkomend ingredient. Het zorgt voor een 'hartige' smaak, umami. Ook hier, probeer het eerst zonder. Schrijf op hoeveel je van alles toevoegt, dan weet je het voor de volgende keer.
Sparkling_Butterflydonderdag 19 januari 2012 @ 20:04
Heeft er iemand misschien het recept van de Japanse Teriyaki voor mij??
En natuurlijk voor ieder ander die het recept wil?
Pietverdrietdonderdag 19 januari 2012 @ 22:07
Terug verdriet piet
mytecwoensdag 25 januari 2012 @ 01:34
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jaren geleden, toen ik nog kookte uit pakjes, waren wij verzot op de Portugese Fornello. We waren de enigen want hij verdween vrij snel uit het assortiment. Daarna nog eens 5 pakken gescoord bij Xenos maar dat is ook alweer 6 jaar geleden ik weet amper nog hoe het smaakt. Kip, cherrytomaten, omelet, rijst, zoiets geloof ik. Morgen eens het oude topic doornemen.
Die vond ik ook altijd erg lekker, alleen zo als met alle pakjes als mijn moeder hem 3 keer in een korte tijd maakte hoefde ik het niet meer. Het smaakt namelijk precies hetzelfde altijd.
RobinOokwoensdag 25 januari 2012 @ 02:19
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 20:04 schreef Sparkling_Butterfly het volgende:
Heeft er iemand misschien het recept van de Japanse Teriyaki voor mij??
Ik geloof niet dat wat Knorr verkoopt als Teriyaki erg veel lijkt op wat ze in Japan verstaan onder teriyaki. Maar op zich zijn er 2 mogelijkheden om teriyakisaus te maken:

1. Zelf mengen: 3 el sojasaus, 3 el sake, 3 el mirin (zoete, Japanse rijstwijn) en 1 el suiker even verwarmen om de suiker op te lossen en dan af laten koelen. (Variaties: honing, bruine basterdsuiker of gembersiroop ipv suiker, gember en/of knoflook erbij, snufje vijfkruidenpoeder, allemaal lekker)

2. Flesje teriyaki saus kopen:

6243150767_34729e3160_m.jpg
Teriyaki saus
Aegithaloswoensdag 25 januari 2012 @ 07:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2009 22:07 schreef PKfotografie het volgende:

[..]
italiaanse lasagnette verdi
italiaanse lasagne bolognese
italiaanse lasagnette napoletana
italiaanse risotto
Daar zijn al zoveel recepten van dat je een topic kan vullen. Binnen de streken hebben ze niet eens hetzelfde recept laat staan tussen de verschillende streken..

Zal mijn recepten eerst eens uittikken en dan posten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2011 12:06 schreef roos85 het volgende:
heeft iemand toevallig het recept van dit pak?
[ afbeelding ]
komt eraan

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 20:51 schreef Dragonberry het volgende:
De kofta vinden wij echt super lekker :9
Iemand een recept? anders ga ik zelf ook maar eens op zoek.
Staat er al volgens mij maar:

1 kilo gemengd gehakt (lamsgehakt en rundergehakt)
Een grote uit fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
1 losgeklopt ei
1 bosje peterselie zeer fijn gehakt
1 eetlepel verse munt
1 eetlepel ouzo (en echt de ouzo voert niet de boventoon wat smaak betreft maar maakt het wel heel lekker)
Een snufje oregano
Zout en verse peper

Goed mengen, tot je een glad mengsel hebt. Hier balletjes van draaien. Deze gewoon in de pan dicht schroeien en dan op zacht vuur. Voor tomaten saus. Ui in de pan aanfruiten, 500gr gepelde tomaten in blokjes. oregano erbij en tot een sausje laten pruttelen.
Aegithaloswoensdag 25 januari 2012 @ 08:40
Ik moet wel zeggen dat ie die pakjes nooit geproeft heb. Ik heb gewoon een italiaanse schoonmama! *O*

Risotto.
Ongeveer 80 gram per persoon aan rijst. per 80 gram ruim 2 dl bouillion. Bijvoorkeur verse en niet van een blokje. Erg lekker met rucola erover/doorheen bij het serveren.

risotto alla milanese (2 pers)

250 gr spekjes
3 sjalotjes of 2 uitjes, gesnipperd
100 gr (zon)gedroogde tomaten, in stukjes
10 zwarte olijven in 2 (optioneel)
150 gr parmezaan of peccorino (van schapenmelk). Geraspt
160 gr risotto rijst
5 dl bouillon

Pan (hapjes of koekepan) heet laten worden. Spekjes enigszins uitbakken. Sjalot en rijst toevoegen. De rijst moet helemaal glazig worden. Vuur lager zetten. Zongedroogde tomaten erbij doen en dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Wanneer de rijst bijna gaar is de olijven toevoegen. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren parmezaan erover heen doen.

risotto con funghi (2 pers)

Vlees kan er eventueel naast.

500 gr paddestoelen in grove stukjes (morieljes, cantharellen, oesterzwammen verzin het maar)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn
150 gr peccorino
160 gr risotto rijst
5 dl bouillon

Pan heet laten worden en (truffel) olie erin. Sjalot en knoflook fruiten met de rijst. Wanneer de rijst bijna helemaal glazig is de paddenstoelen erbij. Dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren peccorino erover heen raspen.

lasagna/lasagnette de sauzen kunnen ook bij gewone pasta
Bij de pasta kan je dan parmezaan toevoegen. bij de lasagnette of lasagna kan je geraspte kaas of mozzarella gebruiken. Dan gaat de pasta altijd bij de saus en niet de saus bij de pasta!

Ragu alla napolitana (2 pers)

1 ui, gesnipperd
300 gram gepelde tomaten in blokjes gesneden
paprikapoeder
zout
klein handje peterselieblaadjes, grof gehakt
klein handje basilicumblaadjes grof gehakt
200 gram gehakt (kruiden met peper en zout)

Ui fruiten en het gehakt rullen in de olijfolie, tomaten toevoegen. Het geheel op smaak brengen met paprika poeder en zout en peper. Dit mag wel even pruttelen. Qua groente kan je eventueel prei, paprika en courgette toevoegen. Wanneer het bijna gaar is de peterselie en basilicum toevoegen. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta

Ragu alla bolognese (2 pers)

80-100 gram pancetta fijn gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook, fijn
200 gram rundergehakt
scheut rode wijn
1 theelepel oregano
400 gr gepelde tomaten
80 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
1 handje verse basilicum

Bak de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Dan de uitjes en knoflook erbij en aanfruiten. Doe dan het gehakt erbij. Het gehakt rullen en daarna een scheut rode wijn toevoegen. Iets laten inkoken en dan de oregano, tomaten en zongedroogde tomaten erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe. Het vuur lager zetten en laten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder de saus wordt. De basilicum kan erbij wanneer de saus klaar is. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta

Ragu verdi
Dit kan spinazie geitenkaas zijn of spinazie room saus.

400 gram spinazie
1 ui gesnipperd
200 gr gehakt (bij geitenkaas vind ik dat nooit zo lekker)
200 gram zachte geitenkaas of 200 ml room
Bij de geitenkaas ook een goede eetlepel roomkaas erbij
Mozzarella bij de room versie

Ui fruiten en het gehakt rullen in de pan. spinazie erbij en laten slinken (diepvries kan eventueel ook). Dan de geitenkaas of room erbij. Bij de geitenkaas ook een beetje roomkaas toevoegen. Dit langzaam laten pruttelen en dan in de lasagna, lasagnette of bij de pasta.
roos85woensdag 25 januari 2012 @ 09:29
quote:
10s.gif Op woensdag 25 januari 2012 08:40 schreef Aegithalos het volgende:
Ik moet wel zeggen dat ie die pakjes nooit geproeft heb. Ik heb gewoon een italiaanse schoonmama! *O*

Risotto.
Ongeveer 80 gram per persoon aan rijst. per 80 gram ruim 2 dl bouillion. Bijvoorkeur verse en niet van een blokje. Erg lekker met rucola erover/doorheen bij het serveren.

risotto alla milanese (2 pers)

250 gr spekjes
3 sjalotjes of 2 uitjes, gesnipperd
100 gr (zon)gedroogde tomaten, in stukjes
10 zwarte olijven in 2 (optioneel)
150 gr parmezaan of peccorino (van schapenmelk). Geraspt
160 gr risotto rijst
5 dl bouillon

Pan (hapjes of koekepan) heet laten worden. Spekjes enigszins uitbakken. Sjalot en rijst toevoegen. De rijst moet helemaal glazig worden. Vuur lager zetten. Zongedroogde tomaten erbij doen en dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Wanneer de rijst bijna gaar is de olijven toevoegen. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren parmezaan erover heen doen.

risotto con funghi (2 pers)

Vlees kan er eventueel naast.

500 gr paddestoelen in grove stukjes (morieljes, cantharellen, oesterzwammen verzin het maar)
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn
150 gr peccorino
160 gr risotto rijst
5 dl bouillon

Pan heet laten worden en (truffel) olie erin. Sjalot en knoflook fruiten met de rijst. Wanneer de rijst bijna helemaal glazig is de paddenstoelen erbij. Dan een beetje bouillon toevoegen tot de rijst net onderstaat. Langzaam laten pruttelen. Zorg dat de rijst niet droog komt te staan en blijf roeren. Dan laten pruttelen tot gaar. Wanneer de rijst gaar is moet het geheel nog smeuïg zijn. Bij serveren peccorino erover heen raspen.

lasagna/lasagnette de sauzen kunnen ook bij gewone pasta
Bij de pasta kan je dan parmezaan toevoegen. bij de lasagnette of lasagna kan je geraspte kaas of mozzarella gebruiken. Dan gaat de pasta altijd bij de saus en niet de saus bij de pasta!

Ragu alla napolitana (2 pers)

1 ui, gesnipperd
300 gram gepelde tomaten in blokjes gesneden
paprikapoeder
zout
klein handje peterselieblaadjes, grof gehakt
klein handje basilicumblaadjes grof gehakt
200 gram gehakt (kruiden met peper en zout)

Ui fruiten en het gehakt rullen in de olijfolie, tomaten toevoegen. Het geheel op smaak brengen met paprika poeder en zout en peper. Dit mag wel even pruttelen. Qua groente kan je eventueel prei, paprika en courgette toevoegen. Wanneer het bijna gaar is de peterselie en basilicum toevoegen. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta

Ragu alla bolognese (2 pers)

80-100 gram pancetta fijn gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook, fijn
200 gram rundergehakt
scheut rode wijn
1 theelepel oregano
400 gr gepelde tomaten
80 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
1 handje verse basilicum

Bak de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Dan de uitjes en knoflook erbij en aanfruiten. Doe dan het gehakt erbij. Het gehakt rullen en daarna een scheut rode wijn toevoegen. Iets laten inkoken en dan de oregano, tomaten en zongedroogde tomaten erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe. Het vuur lager zetten en laten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder de saus wordt. De basilicum kan erbij wanneer de saus klaar is. Dan de lasagna of lasagnette klaarmaken als normaal. Of serveren met gewone pasta

Ragu verdi
Dit kan spinazie geitenkaas zijn of spinazie room saus.

400 gram spinazie
1 ui gesnipperd
200 gr gehakt (bij geitenkaas vind ik dat nooit zo lekker)
200 gram zachte geitenkaas of 200 ml room
Bij de geitenkaas ook een goede eetlepel roomkaas erbij
Mozzarella bij de room versie

Ui fruiten en het gehakt rullen in de pan. spinazie erbij en laten slinken (diepvries kan eventueel ook). Dan de geitenkaas of room erbij. Bij de geitenkaas ook een beetje roomkaas toevoegen. Dit langzaam laten pruttelen en dan in de lasagna, lasagnette of bij de pasta.
woow dankje _O_
roos85woensdag 25 januari 2012 @ 22:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 18:10 schreef Fokpop het volgende:
hmm zo lijkt het wel te doen ja :) zout, peper, suiker (weinig denk ik?), knoflook, chilipoeder, dille, peterselie, citroensap en lavas.

alleen die msg? weglaten of bij de toko kopen?

ve-tsin is in de supermarkt te koop, staat meestal bij de Oosterse producten.
Klutsdonderdag 26 januari 2012 @ 17:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 12:54 schreef Fokpop het volgende:
Iemand een goed recept die die burrito's benadert? Want er staat wel een burrito recept in de OP maar dat is totaal anders dan het knorr wereldgerecht. Ik zou dus graag zoiets maken als het wereldgerecht, dus met kip en paprika en vooral dat lekkere sausje op basis van zure room.
Als je echt lui wil doen, dan kan je zo'n zakje van die aoili-kruiden halen van Calvé (bij de sauzen) en die mengen met cremefraiche en een beetje water/mayonaise. Dat sausje was vroeger toen ik nog uit pakjes kookte de enige reden waarom ik dat pak haalde, de rest kan je gewoon los halen of zelf maken. Tegenwoordig maak ik dat sausje gewoon zelf met cremefraiche, verse knoflook en wat groene kruiden naar keuze.

Overigens is het echt niet waar dat koken met verse ingrediënten duurder is. Heel veel kruiden kan je gewoon halen op voorraad, de rest is dan echt niet veel duurder, maar honderd keer lekkerder. :9
roos85woensdag 1 februari 2012 @ 18:32
Kwam op internet nog dit recept voor de Kip Madras tegen:

Nodig voor 4 personen:
400 g kipfilet, 200 ml kokosmelk, 1 blik tomatenblokjes, 1 grote appel, 1 grote ui, 1 rode Spaanse peper, 1 knoflookteen, 1 kootje verse gember, 2 eetl (Madras) kerriepoeder, 1 eetl komijnpoeder (djinten), 1 eetl maïzena, scheut plantaardige olie

Bereidingswijze:
Snij de kip in blokjes, doe in een grote kom en hussel om met peper, zout, 1 lepel kerriepoeder en maïzena tot ze overal bedekt zijn met een licht waasje. Snipper de ui en fruit zeker 5 minuten zachtjes in wat olie in een grote braadpan of hapjespan. Hak intussen de knoflook, gember en rode peper (zonder zaadjes) fijn en doe erbij, plus de andere lepel kerrie en het komijnpoeder. Fruit tot het lekker geurig is, schep dan uit de pan en hou even apart. Laat een nieuw scheutje olie heet worden in de pan en bak al omscheppend op hoog vuur de kipblokjes mooi goudbruin aan de buitenkant. Doe de uienprut er weer bij, plus de tomatenblokjes, kokosmelk, zout en peper. Roer door elkaar en laat aan de kook komen. Laat dan met deksel schuin op de pan 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de in blokjes gesneden appel toe. Lekker met verse koriander erover.

Tips:
- Kerrie altijd meefruiten in de olie, dan komt de smaak goed los.
- De kip kort aanbakken, alleen tot het rauwe roze eraf is. Verder garen gebeurt straks in de saus.
- Geen pepertje in huis? Neem een schepje sambal. Geen gember? Weglaten of vervangen door een scheutje gembersiroop op het eind.
- Lekker en ziet er gezellig uit: stukjes (1 cm) rauwe haricots verts gaar laten worden in de saus. Reken dan wel op 5-10 minuten extra suddertijd, net zolang tot ze beetgaar zijn.
- Te pittig uitgevallen? Schepje suiker of scheut gembersiroop erbij.

het recept komt van koken met Karin,
Redcoonzondag 5 februari 2012 @ 23:06
Heeft iemand enig idee hoe het beste de Chimichurri rijst geëvenaard kan worden? De saus ken ik al.
Fokpopmaandag 6 februari 2012 @ 11:35
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:06 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand enig idee hoe het beste de Chimichurri rijst geëvenaard kan worden? De saus ken ik al.
Gewoon normale rijst koken (en eventueel wat creme fraich er door mikken), die stukjes gedroogde aardappel die er bij zitten in het pak smaken echt nergens naar, en de rest is ook niet bijzonder, en dat hoeft ook niet, die biefstuk / peultjes / chimichurri hebben smaak genoeg, het is juist lekker om er wat neutraals bij te hebben.
Redcoonmaandag 6 februari 2012 @ 14:00
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:35 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Gewoon normale rijst koken (en eventueel wat creme fraich er door mikken), die stukjes gedroogde aardappel die er bij zitten in het pak smaken echt nergens naar, en de rest is ook niet bijzonder, en dat hoeft ook niet, die biefstuk / peultjes / chimichurri hebben smaak genoeg, het is juist lekker om er wat neutraals bij te hebben.
Zal het met basmati of witte rijst proberen. Tip, niet voor zilvervlies gaan, dat werd me een partijtje ranzig.
Fiederzondag 19 februari 2012 @ 12:10
Wat een goed topic!
Ik ben zelf gek op de kantonese kip (is volgens mij nog niet langsgekomen). Het zal inderdaad wel niks met authentiek eten te maken hebben maar vind m heerlijk!
Ook die komkommerdressing!

Iemand die n recept heeft?
_Lokimaandag 5 maart 2012 @ 19:47
Zo, iemand nog een heel goed recept voor tjap tjoi/chop suey?
Had héle lekkere bij de chinees, met wortel, kip, taugé, paprika en ik denk prei. De 'saus' smaakte boullion-achtig. Iemand enig idee? maak het tot nu toe alleen maar uit een pakje van conimex. Maar dat is niks vergeleken met die :')
Soophmaandag 5 maart 2012 @ 19:48
Dat kip palava recept, danku danku, dat was mijn favoriete knorr wereldgerecht :@ _O_
roos85maandag 5 maart 2012 @ 19:51
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 19:47 schreef _Loki het volgende:
Zo, iemand nog een heel goed recept voor tjap tjoi/chop suey?
Had héle lekkere bij de chinees, met wortel, kip, taugé, paprika en ik denk prei. De 'saus' smaakte boullion-achtig. Iemand enig idee? maak het tot nu toe alleen maar uit een pakje van conimex. Maar dat is niks vergeleken met die :')
Heb even op mijn laptop gezocht:

quote:
Zelf maken?
Nodig voor 4 personen:
400 g varkenskarbonades (haaskarbonades)
1 ui
1 knoflookteen
1 eetl verse gemberrasp
150 g worteltjes
150 g haricots verts
150 g witte kool
150 g taugé
300 ml kippenbouillon
scheutje plantaardige olie
Marinade:
2 eetl Japanse sojasaus
2 eetl sesamolie
1 eetl verse gemberrasp
1 afgestreken eetl maïzena
peper uit de molen

Doen:
Snij de karbonades in dunne reepjes (zonder bot). Meng alles voor de marinade in een kom door elkaar en schep de reepjes erdoor. Laat een kwartier staan. Snij intussen de wortels in plakjes, de haricots verts in vieren, de witte kool in reepjes, de ui en knoflook in flinterstukjes. Verhit een wok met een scheutje olie op hoog vuur. Bak het vlees al omscheppend 1-2 minuten, haal uit de pan en bewaar op een bord. Doe indien nodig een nieuw scheutje olie in de wok. Roerbak ui, knoflook, wortel en boontjes 1-2 minuten, voeg de kool toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Giet de bouillon erbij. Voeg taugé en vleesreepjes toe en warm alles even door. Proef en voeg eventueel nog een scheutje sojasaus toe. Serveer met rijst.
Tips:
1. Begin met rijst koken, die kan daarna rustig nastomen terwijl er gewokt wordt.
2. Wokken gaat snel, dus zorg dat alle groente en vlees gesneden klaarstaat. Snij alles in kleine stukjes, alleen zo wordt alles ook gaar. Begin altijd met wokken van de stevige groente, daarna de wat zachtere, die hebben minder tijd nodig. Taugé pas op het allerlaatst, die moet knapperig blijven.
3. Sesamolie maakt het echt 'Chinees-achtig'. Voor een nog authentieker effect zijn gedroogde Chinese champignons (toko) een goed idee, of een blikje bamboescheuten.
4. Toch liever kip? Van mij mag het. Of vegetarisch? Neem dan blokjes gefrituurde tofu.
5. De maïzena zorgt voor binding en houdt het vlees sappig
Is van koken met karin :)
_Hestia_zaterdag 10 november 2012 @ 00:34
Lol, heb een site gevonden waar ze alle wereldgerechten van Knorr reviewen, je ligt echt dubbel van het lachen van het commentaar _O-

Voorbeeldje bij de review van de Mexicaanse enchilada's:

quote:
Bereiding (volgens de verpakking):

Bak en rul in wat (olijf)olie het rundergehakt bruin en gaar.
Voeg de maïs toe en bak dit kort mee.
Voeg de inhoud van het zakje kruidenmix en vervolgens 150 ml water toe aan gehaktmengsel.
Laat het geheel ruim 1 minuut doorkoken. (Let op, u heeft nog 1 minuut kooktijd te gaan!)
Snij ondertussen de tomaten en paprika in kleine stukjes en voeg de tomaat en paprika toe aan het zakje dressing dat u met twee eetlepels water en twee eetlepel (olijf)olie heeft aangemaakt. (En dat in de ene minuut kooktijd die u nog rest volgens het pak)
Meng het zakje saus met de crème fraiche en drie eetlepels water en laat het twee minuten staan. (Nog altijd in die ene minuut kooktijd die u volgens de verpakking nog rest)

Verwarm de tortilla’s in de verpakking op in 30 seconden (bij 700 Watt).
Serveer de componenten los van elkaar.
Of bij de review van de Kofta:

quote:
We hebben een beetje het idee dat het hoofd van de afdeling ontwikkeling bij Knorr een milde vorm van anorexia heeft.
_O-

Bij de Moussaka:

quote:
Dit gerecht deed wat ons betreft de deur dicht. We hebben nog twee Knorr Wereldgerechten in de kast staan, en die maken wij af, maar dan houden wij het voor gezien met het testen. Want het testen van deze gerechten begint te ontaarden in een soort van kwelling. Het is gewoon zonde van het geld dat we toch nog in de aanschaf van de pakken en met name de ingrediënten steekt.

Wij hebben een regel in huis dat we een gerecht of eten nooit vies zullen noemen. Want poep is vies en eten kun je gewoon niet lekker vinden maar is nooit vies. We gaan geen uitzondering maken voor dit wanstaltige product, dus laten we het erop houden dat wij dit gerecht in deze vorm niet lusten. En wij vrezen dat, als u ook maar een beetje smaak heeft, dat ook u uw neus optrekt voor dit gerecht. Dus laat het pak gewoon in de schappen van de winkel staan. AUB!

Ik ga ook geen financiële verantwoording schrijven, want al zou het slechts een euro kosten dan was dit gerecht het nog niet waard. En ook de eindconclusie lijkt ons wel te raden.
http://veelkantie.nl/category/reviews/knorr/

[ Bericht 4% gewijzigd door _Hestia_ op 10-11-2012 10:58:00 ]
Sorellazaterdag 10 november 2012 @ 10:34
Leuke site heb me er wel een tijdje mee vermaakt :)
DombohetOlifantje1dinsdag 17 december 2013 @ 13:10
Schopjee!

Anyway, vandaag Kip Tandoori gemaakt, opzich nog verdomde goed gelukt voor een eerste keer, op het sausje na, Was wat waterig, terwijl ik wel gewoon dat ding opgevolgd heb met 300 ml. Nu is het voor de volgende keer simpel: minder water de volgende keer erbij, maar nu heb ik misschien het te weinig laten koken of iets dergelijks?
--Samdonderdag 19 december 2013 @ 19:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 13:10 schreef DombohetOlifantje1 het volgende:
Schopjee!

Anyway, vandaag Kip Tandoori gemaakt, opzich nog verdomde goed gelukt voor een eerste keer, op het sausje na, Was wat waterig, terwijl ik wel gewoon dat ding opgevolgd heb met 300 ml. Nu is het voor de volgende keer simpel: minder water de volgende keer erbij, maar nu heb ik misschien het te weinig laten koken of iets dergelijks?
Ik kook (bijna) nooit uit pakjes. Het lijkt me waarschijnlijk dat het inderdaad niet lang genoeg heeft opgestaan, wat stond op de verpakking?

Verder nog een heerlijk paella recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-met-kip-en-garnalen Ik heb onlangs de vegetarische variant gemaakt, vervang de kippenbouillon door groentebouillon en het vlees door extra (verse sperziebonen), erwten en paprika. Smakelijk!
Harajuku.donderdag 19 december 2013 @ 19:45
Je moet bij al die pakjes altijd wat minder water gebruiken is mijn ervaring. Mocht één wel blijken te kloppen kan je later altijd nog wat water toevoegen.
Aventuradonderdag 19 december 2013 @ 20:53
Dit topic gaat juist níet over die knorrpakjes ;)
Brammie1vrijdag 20 december 2013 @ 17:34
Het recept wat in dit topic staat voor Kip Palava is echt goed _O_ al vaak gemaakt. Deze week ook een keer de Tjap Tjoi gemaakt, ook erg lekker!
motorbloempjevrijdag 20 december 2013 @ 17:38
quote:
14s.gif Op donderdag 19 december 2013 19:45 schreef Harajuku. het volgende:
Je moet bij al die pakjes altijd wat minder water gebruiken is mijn ervaring. Mocht één wel blijken te kloppen kan je later altijd nog wat water toevoegen.
Dit. Maximaal 2/3 van de aangegeven hoeveelheid, al deed ik meestal echt maar de helft en dan eventueel nog een scheutje erbij. Vreemd, dat dat nooit aangepast is/wordt :')

Daarom: Gewoon zelf maken. O+
Sideshowbobbievrijdag 20 december 2013 @ 20:21
Dit topic _O_
RemcoDelftzaterdag 12 juli 2014 @ 08:59
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:06 schreef Redcoon het volgende:
Heeft iemand enig idee hoe het beste de Chimichurri rijst geëvenaard kan worden? De saus ken ik al.
En de marinade?

Even een oud topic kicken... Knorr heeft z'n Chimichurri "vernieuwd". Het sauspoeder ruikt nu naar muf karton, en na bereiding zit er nauwelijks nog smaak aan. Ik gok dat ze het hebben aangepast aan de smaak van de gemiddelde Nederlander, maar het lekkere is er nu vanaf. Het geeft zelfs geen lekkere na-boeren meer, waar ik altijd de hele avond van kon genieten :(
uniekhoornzaterdag 12 juli 2014 @ 11:51
Je weet als er op de verpakking staat: verbeterd recept, oid, dat er dan goedkopere ingrediënten van vaak een andere leverancier wordt gebruikt?
Spanky78zaterdag 12 juli 2014 @ 12:02
Nog even een tip bij de moussaka, neem gewoon goed mager gehakt. Bak dat lekker bruin. Uitjes erbij. Afblussen net witte wijn. Dan twee blikjes tomatenblokjes erbij en een halve liter bouillon (zelfgemaakt of een pot zonder het vlees) beetje dille en oregano een blaadje laurier mag ook als je dat lekker vindt. Laten pruttelen tot het dik genoeg is. Daarna eventueel zout erbij.

In de bechamelsaus gooi ik altijd een pakje feta, erg lekker.
Spanky78zaterdag 12 juli 2014 @ 12:07
Het erge bij de meeste ovenschotels is dat je helemaal geen tijd wint met een pakje.

Lasagne, moussaka, bobiti, kofte... Zelf maken is even snel en veel lekkerder. Het enige dat je even moet weten is welke kruiden je gebruikt en hoe je wat smaak kunt toevoegen. Want knorr smaakt vooral naar msg, gistexyract, uienpoeder en niet naar echt eten.
RemcoDelftzaterdag 12 juli 2014 @ 16:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 11:51 schreef uniekhoorn het volgende:
Je weet als er op de verpakking staat: verbeterd recept, oid, dat er dan goedkopere ingrediënten van vaak een andere leverancier wordt gebruikt?
Uiteraard. Dat hebben ze met sommige andere Wereldgerechten gedaan. Maar deze is nadrukkelijk niet verbeterd, er staat alleen "vernieuwd"...
emmyemmyzaterdag 12 juli 2014 @ 17:07
Mijn vader maakt letterlijk elke dag wereldgerechten :') Gelukkig kook ik elke dag voor mezelf. :9
SiGNemaandag 14 juli 2014 @ 04:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 17:07 schreef emmyemmy het volgende:
Mijn vader maakt letterlijk elke dag wereldgerechten :') Gelukkig kook ik elke dag voor mezelf. :9
Kook eens samen.. dan leert je vader koken en hoef jij niet voor jezelf te koken..
emmyemmywoensdag 16 juli 2014 @ 22:15
Neuh, als ik hem zelfgemaakte pizza aanbied zegt hij dat bevroren lekkerder is. Die moeite neem ik niet.
SiGNewoensdag 16 juli 2014 @ 22:33
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:15 schreef emmyemmy het volgende:
Neuh, als ik hem zelfgemaakte pizza aanbied zegt hij dat bevroren lekkerder is. Die moeite neem ik niet.
Maar da's ook niet samen koken, dan heb jij voor 'm gekookt...

Mijn vader eet overigens ook bijna altijd Iglo maaltijden (Franse Vleesschotel) als m'n moeder er niet is, kan nog net eieren bakken.
Maar als de BBQ tevoorschijn komt dan is ie een prima grillmeister in elk geval :P
Rickocummaandag 21 juli 2014 @ 22:08
Ergens geloof ik niet dat de recepten goedkoper zijn dan de pakken.

Maar ik kan het mis hebben.

Desalniettemin een dikke tvp voor die mooie recepten. Heb binnenkort vakantie dus veel tijd om dit soort lekkere dingen te (leren) maken!
emmyemmymaandag 21 juli 2014 @ 22:20
De recepten zijn goedkoper dan de pakken als je een grote voorraad kruiden hebt, ik kan begrijpen dat als je niet zo van koken houdt je ook geen interesse hebt om een kruidenverzameling te beginnen.
SiGNemaandag 21 juli 2014 @ 22:33
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 22:08 schreef RickoKun het volgende:
Ergens geloof ik niet dat de recepten goedkoper zijn dan de pakken.

Maar ik kan het mis hebben.

Desalniettemin een dikke tvp voor die mooie recepten. Heb binnenkort vakantie dus veel tijd om dit soort lekkere dingen te (leren) maken!
Vergeet niet dat je een hoop zaken naast die verpakking moet kopen, in de verpakking zit alleen rijst en een paar poedertjes en dat voor ¤2,78
emmyemmymaandag 21 juli 2014 @ 23:03
En als je die poedertjes niet hebt kost een potje (paprikapoeder ofzo) al 2 euro. En dan moet je er nog meer dan 1 kopen ook.
loecjemaandag 21 juli 2014 @ 23:57
dan heb je wel een x-aantal jaar voorraad Ipv 1 maaltijd
emmyemmydinsdag 22 juli 2014 @ 00:31
Maar veel mensen weten dat niet of hebben geen interesse daarin vanwege een gebrek aan hobby/ruimte o.i.d. :P
SiGNedinsdag 22 juli 2014 @ 01:05
Kruiden kan je het beste bij de Turk halen, zelfde kruiden maar dan goedkoper en in grotere verpakkingen.
loecjedinsdag 22 juli 2014 @ 01:15
Het ging erover of het goedkoper is,. Niet om interesse, ruimte o.i.d.
emmyemmydinsdag 22 juli 2014 @ 13:05
Klopt, maar als je geen interesse hebt om het te kopen dus ook absoluut niks hebt, is het goedkoper (op dat moment) om gewoon een pakje wereldgerechten te kopen dan 5 potjes kruiden.