Ach zo heel veel invloed heeft het hout nu ook weer niet. Ik rook met beuken, eiken of appel. Elke fruitboom vind ik eigenlijk wel prima. De paling die je in de winkel koopt is vaak met beuken gerookt.quote:Op woensdag 19 augustus 2009 23:51 schreef fuckbuddy het volgende:
[..]
altijd eiken gebruiken. Zonde van de 20 pond als je die gaat roken op appelhout.
woon je bij mij in de buurt?quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat voor paling heb je? Kweek? Zijn ze al schoongemaakt?quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja noord ieren. Die zijn lekker dik en dus goed om mee te roken. Dunne paling is meer om te stoven. En ik ben een beetje lui, dus ik koop ze gepekeld en schoongemaakt. Heb geen tijd om ze zelf schoon te maken, te pekelen en te laten drogen. Werkt perfect, maar hier zijn dan ook genoeg rokerijen waar je ze kan kopenquote:Op maandag 24 augustus 2009 18:29 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Wat voor paling heb je? Kweek? Zijn ze al schoongemaakt?
Ja want een autocoureur heeft ook gelijk verstand van vlees/vis rokenquote:
Waar heb je deze gekocht? Zo eentje zou ideal zijn voor mij.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 19:35 schreef Soury het volgende:
Zondag deze gekregen. N.a.v. dit topic..
[ afbeelding ] Net getest met een kipfilet en soooo dat was lekker zeg..
Twee verschillende potten rookspul erbij en een kookboekje..
Deze is super voor indoor gebruik. Gewoon op het gas. Deze is compact en dat handvat kan je inklappen dus past makkelijk in een keukenkastje..
Morgen ga ik voor de sparesibs !! Bedankt TS ik had er nog nooit van gehoord. Waar fok maar niet goed voor is
Ik weet nooit waneer het spam is op fok dus je hebt PM !! Maar de meeste kookwinkels hebben ze welquote:Op donderdag 27 augustus 2009 13:34 schreef -Mellow- het volgende:
Wat een geweldig topic, ik ben helemaal enthousiast!
[..]
Waar heb je deze gekocht? Zo eentje zou ideal zijn voor mij.
volgens mij is een open keuken net zo ongezond in je huis als wonen aan een snelweg.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 18:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben blij dat ik geen open keuken heb.
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?quote:Op woensdag 25 november 2009 16:41 schreef covie het volgende:
Eendenborst Eergisteren geschoten en gisteren gerookt.
Duivenborst (zelfde als eendenborst alleen hou ik niet zo van duif.)
Nee. En vooral wat betreft wild. Het ligt aan je cultuur. Als je echt zo'n wildsmaak wildt hebben, dus zo'n sterke smaak, dan moet je het idd laten besterven.quote:Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Hoeft idd niet, afhankelijk van je smaak. Ik krijg regelmatig vers geschoten haas, en ik slacht ze het liefst binnen 1 a 2 dagen.quote:Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Tja wonen in de randstad is ook twee pakjes sigaretten per dag.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
volgens mij is een open keuken net zo ongezond in je huis als wonen aan een snelweg.
quote:Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
Duif en eend hoeft niet.quote:Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Wat lijkt me dat heerlijk. Eet smakelijk.quote:Op woensdag 25 november 2009 23:27 schreef Dirkh het volgende:
Dit weekend heb ik zo'n 8 uur een beenham laten roken. Dat is zo lekker.
Ik heb deze kast nu een paar maanden en geen seconden spijt van gehad. Ik zou best nog wel meer willen experimenteren, maar blijf wel redelijk vast hangen in de dingen die ik al ken. Maar hé, wat kan het schelen, het is lekker en ook nog eens leuk.
Het duurt ff maar dan heb je ook watquote:Op donderdag 20 augustus 2009 10:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...
edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in
eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Leuk zo hoorquote:Op zondag 13 december 2009 10:47 schreef Resistor het volgende:
Er komen concurrenten aan zie ik.
[ afbeelding ]
Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.
Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken
En natuurlijk niet zonder prijzen:
[ link | afbeelding ]
2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.
Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Er zit vel aan alle zalm. De folie is om te voorkomen dat de zalm aan het rooster vast blijft plakken, en zo kapot gaat bij het er af halen.quote:Op zondag 13 december 2009 10:51 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Leuk zo hoor
Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Is dat warm of koud roken?quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
70 graden zal toch makkelijk te halen zijn. Ik stook die van mij eerst flink op, dus echt gewoon fikkie stoken waardoor er een gloeiende aslaag komt, dan doe ik er wat houtsnippers over en houtmot. Zo nu en dan fik het nog even op met een gasbrander om de temperatuur niet te ver te laten zakken.quote:Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Wat voor vis ga je roken?quote:Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Puckzzz het volgende:
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
70oC?quote:Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Heb je daar een foto van? Kan me er geen voorstelling bij makenquote:Op vrijdag 18 december 2009 08:59 schreef RooieHoed het volgende:
Bookmarked
Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.
Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.
Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
Koud roken is niet erg geslaagd. De temperatuur bleef erg hoog. Ik heb na twee uur de kip eruit moeten halen, gelukkig is die wel heerlijk geworden, niet te droog, mooi van kleur en smaak.quote:Op zaterdag 19 december 2009 15:15 schreef Dirkh het volgende:
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
Daarom rook ik dat ook gewoon warm, uurtje of drie vier en hij is heerlijk.quote:Op zaterdag 19 december 2009 15:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.
Online bestellen?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
wat een moment om dit topic te vinden
vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte
met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
iig even een meelees/tvp
Ik heb ze vandaag te kus en te keur zien liggen bij verschillende hengelsportwinkels.quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:26 schreef motorbloempje het volgende:
met de kerstdrukte wellicht niet echt een optie... en komt het pas na kerst aan
Zus en Zo zal toch wel wat hebben?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
...
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
...
daar durf ik nooit naar binnen omdat dat me echt teveel geld gaat kosten maar ik vrees dat ze het wel hebben ja.. waar moet ik sowieso aan denken qua prijs? Voor zo'n klein oventje voor op 't fornuis?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Zus en Zo zal toch wel wat hebben?
ik heb zo'n amerikaanse BBQ met een aparte smoker eraan gekocht dit jaar is niet van een bekende merk maar voor 170 euro ga ik niet klagen en min vrouwtje ook nietquote:Op maandag 16 februari 2009 20:45 schreef Dirkh het volgende:
[..]
Ja, maar ik denk niet dat ik de volledige steun van mijn vrouw krijg als ik aankom met een rekening voor zo'n smoker.
Maar ik rook jij ook kip?
Voor een rookkastje voor op het fornuis kom je daar met gemak mee weg. Als voorbeeldje heb je dan al echt wel een leuke voor: http://www.vlemmix.nl/nl/(...)odel_gegalvaniseerd/quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
oei dat kan ik nu gewoon even niet missen ik hóópte op een euro of 25, 30 max
Dat is een heel bekend kastje, en ik heb het idee dat jij ook uit de buurt van Spakenburg komt, want slagerij 'Groen' is een hele bekende naam hier, en IJsselmeervogels (van je site geplukt) ookquote:Op zondag 20 december 2009 18:38 schreef Schranseman het volgende:
Vrijdag bij mijn 9 wat paling en zalm staan roken. Paling (uiteraard Ierse) was super goed gelukt. Lekker dikke paling!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb er ook een kort verhaaltje over geschreven
Op dit moment ben ik zalm aan het koud roken, ik heb een paar blokken hout branden in een soort van vuurkorf.quote:Op maandag 21 december 2009 09:09 schreef Puckzzz het volgende:
ik denk dat mijn oventje niet erg geschikt is voor koud roken, ik zou niet weten hoe ik de temperatuur constant laag kan houden.
Ja, zo nu en dan doe ik het deurtje even open. Ook zorg ik voor een goede trek, er zit een luikje bovenop en onderop.quote:Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef Schranseman het volgende:
Laat je de "oude" rook ook af en toe ontsnappen?
Zolang het maar net voldoende is om het houtmot smeulende te houden. En dat hoeft niet allemaal te smeulen, het vindt zijn weg wel. Het rookt bij mij nu de hele dag al op nog geen kilo houtmot.quote:Op woensdag 23 december 2009 18:56 schreef Puckzzz het volgende:
Ahhh...dus nu heb ik bijvoorbeeld de houtkachel binnen aan. Is dus een kwestie van in de gaten houden en af en toe een blokje in het oventje doen? Zonder vuur uiteraard....
Er ligt er weer eentje te roken Ditmaal gemarineerd in pure whiskeyquote:Op zondag 20 december 2009 19:23 schreef Puckzzz het volgende:
Ik had nog foto's gemaakt van de fricandeau. In tegenstelling tot de verwachting dattie droog zou zijn was die heerlijk mals en de whisky smaak zat er nog goed in in combinatie met de gerookte smaak natuurlijk. Ik denk dattie niet droog is geworden omdat ik met een injectienaald het hele ding heb volgespoten met whisky (WTF!! )
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |