abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 augustus 2009 @ 00:16:41 #201
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72027632
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 23:51 schreef fuckbuddy het volgende:

[..]

altijd eiken gebruiken. Zonde van de 20 pond als je die gaat roken op appelhout.
Ach zo heel veel invloed heeft het hout nu ook weer niet. Ik rook met beuken, eiken of appel. Elke fruitboom vind ik eigenlijk wel prima. De paling die je in de winkel koopt is vaak met beuken gerookt.

Het gaat erom dat het hout hard genoeg is en niet te snel verbrand.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 20 augustus 2009 @ 10:03:30 #202
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_72032242
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...

edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in

eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  donderdag 20 augustus 2009 @ 11:48:01 #203
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72035041
Nice. ben benieuwd naar de foto's. Ik ben aan het sparen (tja crisis, blah,blah) voor een Weber WSM. Hoop hem volgend voorjaar aan te schaffen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 24 augustus 2009 @ 14:12:29 #204
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72111091
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:



Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_72111124
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
woon je bij mij in de buurt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 24 augustus 2009 @ 15:57:04 #206
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_72113594
ziet er goed uit!

mijn kastje was nog niet binnen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_72117281
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]



pi_72117769
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat voor paling heb je? Kweek? Zijn ze al schoongemaakt?
  maandag 24 augustus 2009 @ 18:39:09 #209
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72117963
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 18:29 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Wat voor paling heb je? Kweek? Zijn ze al schoongemaakt?
Ja noord ieren. Die zijn lekker dik en dus goed om mee te roken. Dunne paling is meer om te stoven. En ik ben een beetje lui, dus ik koop ze gepekeld en schoongemaakt. Heb geen tijd om ze zelf schoon te maken, te pekelen en te laten drogen. Werkt perfect, maar hier zijn dan ook genoeg rokerijen waar je ze kan kopen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_72180212
Zondag deze gekregen. N.a.v. dit topic..
Net getest met een kipfilet en soooo dat was lekker zeg..
Twee verschillende potten rookspul erbij en een kookboekje..
Deze is super voor indoor gebruik. Gewoon op het gas. Deze is compact en dat handvat kan je inklappen dus past makkelijk in een keukenkastje..
Morgen ga ik voor de sparesibs !! Bedankt TS ik had er nog nooit van gehoord. Waar fok maar niet goed voor is
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_72180392
Uhhh was te laat voor slager/.visboer...
Geen spareribs te bekennen. Ging voor de sate.. Deze heb ik 15 min.. gerookt
Wat salade erbij en koflooksaus maar eigenlijk is dat overbodig dat vlees is heerlijk..
dat vlees is heerlijk..
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_72181022
Lekker he, ziet er goed uit.
  woensdag 26 augustus 2009 @ 20:31:08 #213
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72181845
Ziet erg goed uit. Heb je de satésaus ook gerookt :-)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_72192169
quote:
Ja want een autocoureur heeft ook gelijk verstand van vlees/vis roken
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  donderdag 27 augustus 2009 @ 13:34:17 #216
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72198622
Wat een geweldig topic, ik ben helemaal enthousiast!
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 19:35 schreef Soury het volgende:
Zondag deze gekregen. N.a.v. dit topic..
[ afbeelding ] Net getest met een kipfilet en soooo dat was lekker zeg..
Twee verschillende potten rookspul erbij en een kookboekje..
Deze is super voor indoor gebruik. Gewoon op het gas. Deze is compact en dat handvat kan je inklappen dus past makkelijk in een keukenkastje..
Morgen ga ik voor de sparesibs !! Bedankt TS ik had er nog nooit van gehoord. Waar fok maar niet goed voor is
Waar heb je deze gekocht? Zo eentje zou ideal zijn voor mij.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_72237795
quote:
Op donderdag 27 augustus 2009 13:34 schreef -Mellow- het volgende:
Wat een geweldig topic, ik ben helemaal enthousiast!
[..]

Waar heb je deze gekocht? Zo eentje zou ideal zijn voor mij.
Ik weet nooit waneer het spam is op fok dus je hebt PM !! Maar de meeste kookwinkels hebben ze wel
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 30 augustus 2009 @ 07:07:37 #218
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_72273929
He schransemans, ik was gisteren in Harderwijk, visserijdagen. Daar stonden een partij rookorens/ovens! das toch bij jou in de buurt?
  zondag 30 augustus 2009 @ 10:43:15 #219
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72274959
Beetje in de buurt. Woensdag was hier en palingrookwedstrijd. Ik denk dat ik volgend jaar een keer mee ga doen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_73895934
Afgelopen weekend dat rookding voor op het fornuis uitgeprobeerd. Zalm en kip....smaakte echt heerlijk!
Ook nog mini-paprika's gerookt daarna gevuld met mengsel van feta, peterselie en wat olijf-olie en nog even de oven in, ook dit smaakte heerlijk!

Helaas blijft de lucht wel ontzettend in huis hangen
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  woensdag 21 oktober 2009 @ 18:43:00 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73922395
Ik ben blij dat ik geen open keuken heb. En dat je in de keuken nog een dagje ruikt dat je iets gerookt hebt boeit me niet, daar is het de keuken voor.

Maar euh, anders een los gasbrandertje in de tuin of op balkon geen optie?
  woensdag 21 oktober 2009 @ 18:44:22 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73922438
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben blij dat ik geen open keuken heb.
volgens mij is een open keuken net zo ongezond in je huis als wonen aan een snelweg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73922715
Ik heb ook geen open keuken en kookluchten die even blijven hangen heb ik absoluut geen problemen mee, maar de rooklucht vond ik echt heel erg doordringend, heb alles ook nog tegenover elkaar opengezet, en zelfs met die kou de ramen van mijn huiskamer een nacht opengelaten, en nog rook ik het.

Maargoed het ding is van mijn inmiddels exvriend, dus voorlopig wordt er niet meer gerookt in de keuken

Denk wel dat ik er ééntje voor mijn verjaardag ga vragenm want het is echt wel erg smakelijk
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 22 oktober 2009 @ 09:53:28 #224
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73940911
Ik gebruik de tuin. Je kan ook een klein hangetje kopen voor in de tuin. Niet duur en praktisch qua maat. En het scheelt behoorlijk wat lucht in je huis.

Ondanks dat ik het buiten doe ruik ik de paling lucht ook nog een dagje in huis. Niet zo heel erg, maar het is wel aanwezig.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_73941033
Wat een leuke site heb je Schranseman
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 22 oktober 2009 @ 10:53:45 #226
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73942411
Dank.... Als je input hebt hoor ik het graag.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 24 november 2009 @ 22:53:50 #227
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74976392
Zaterdag ga ik zalmen en paling roken. Heb een nieuw adresje gevonden die nogal mooie en grote zalmen verkoopt. Ben benieuwd.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74993073
Oh wij hebben deze week het volgende gerookt:

Speklappen (iets te erg gepekeld dus zijn aan de zoute kant, maar prima voor door stamppot/bonensoep)
Eendenborst Eergisteren geschoten en gisteren gerookt.
Duivenborst (zelfde als eendenborst alleen hou ik niet zo van duif.)

17 dec is de volgende jacht dus dan gaan we weer roken.
Waarschijnlijk de speklappen al wel eerder omdat er nogal wat fans zijn die ze gewoon als tussendoor heerlijk vinden (als ik niet te veel zout in het pekelprutje doe)

Verder wil ik nog wel kipfilet proberen te roken en gaan we ook nog zeezout roken.
  woensdag 25 november 2009 @ 20:38:18 #229
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74999740
Vooral de eend lijkt me heerlijk. Helemaal een zelf geschoten exemplaar
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 25 november 2009 @ 21:52:10 #230
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_75002771
wow! klinkt goed zeg covie
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  woensdag 25 november 2009 @ 21:55:03 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75002899
quote:
Op woensdag 25 november 2009 16:41 schreef covie het volgende:
Eendenborst Eergisteren geschoten en gisteren gerookt.
Duivenborst (zelfde als eendenborst alleen hou ik niet zo van duif.)
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
pi_75003340
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Nee. En vooral wat betreft wild. Het ligt aan je cultuur. Als je echt zo'n wildsmaak wildt hebben, dus zo'n sterke smaak, dan moet je het idd laten besterven.
In zuidelijk Afrika gaat zo'n beest direct op de BBQ:
Wil je dat je ree-bok smaakt als biefstuk, dan moet je het gewoon direct bereiden.
Eigen ervaring!
Het gaat er dus om welke smaak jij prefereert.
Kudo, springobk, gazelle, antiloop, konijn...allemaal diersoorten die malser dan biefstuk kunnen zijn!

Uit eigen ervaring: Vandaag geschoten, vandaag op je bord. En het is malser dan de malste ossenhaas die jij ooit gegeten hebt!
Definitely not CIA
  woensdag 25 november 2009 @ 22:24:31 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75004153
Nah
pi_75006587
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Hoeft idd niet, afhankelijk van je smaak. Ik krijg regelmatig vers geschoten haas, en ik slacht ze het liefst binnen 1 a 2 dagen.
pi_75006697
Dit weekend heb ik zo'n 8 uur een beenham laten roken. Dat is zo lekker.
Ik heb deze kast nu een paar maanden en geen seconden spijt van gehad. Ik zou best nog wel meer willen experimenteren, maar blijf wel redelijk vast hangen in de dingen die ik al ken. Maar hé, wat kan het schelen, het is lekker en ook nog eens leuk.
  donderdag 26 november 2009 @ 02:19:31 #236
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_75009655
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

volgens mij is een open keuken net zo ongezond in je huis als wonen aan een snelweg.
Tja wonen in de randstad is ook twee pakjes sigaretten per dag.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_75013214
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
pi_75013413
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Duif en eend hoeft niet.
Na de jacht maak je die gelijk schoon. (dan hebben ze al een uur of 4/6 gelegen.)
Een haas 1 of 2 dagen en een ree volgens mij een dag of 2/3.

Van fazant weet ik het niet. Ik denk dat je het wel 1 of 2 dagen kan laten besterven maar ik heb geen idee of dat zin heeft.
  donderdag 26 november 2009 @ 12:17:02 #239
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_75015889
leuk om te lezen dat je nog steeds zo enthousiast bent Dirk
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_75101954
quote:
Op woensdag 25 november 2009 23:27 schreef Dirkh het volgende:
Dit weekend heb ik zo'n 8 uur een beenham laten roken. Dat is zo lekker.
Ik heb deze kast nu een paar maanden en geen seconden spijt van gehad. Ik zou best nog wel meer willen experimenteren, maar blijf wel redelijk vast hangen in de dingen die ik al ken. Maar hé, wat kan het schelen, het is lekker en ook nog eens leuk.
Wat lijkt me dat heerlijk. Eet smakelijk.
  zondag 13 december 2009 @ 08:58:06 #241
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75570377
quote:
Op donderdag 20 augustus 2009 10:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...

edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in

eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Het duurt ff maar dan heb je ook wat
Na keer op keer navragen en bellen hadden we er een beetje de balen van dat we maar niets hoorden. Daarna zijn we het zelf ook weer een beetje vergeten. Tot vorige week. Toen kwam ik ineens die bon weer tegen en omdat we toch ook al een (heel tientje!) aanbetaling hadden gedaan, hebben we toch nog een keer gebeld. Al was het maar om dat tientje dan maar weer terug te krijgen Bleek dat er al een hele tijd eentje klaarstond maar ze wisten niet meer voor wie dat was. Omdat de versie die wij hadden besteld eigenlijk 1 slag minder luxe was dan degene die daar stond dachten ze niet dat dat de onze was. Enfin...tijdens het telefoontje bleek dat de kleinere niet meer verkrijgbaar was en dat ze deze hadden gestuurd voor dezelfde prijs. Dus....na bijna 5 maanden heb ik dan toch eindelijk mijn rookoventje, en als bonus een mooiere dan die ik had besteld

Nu ff wat recepten opzoeken en kijken of ik nog ergens aan hout of houtskool kan komen. Rookmot heb ik gelukkig al en ook een paar zijdes Red Snapper die ik als eerste ga proberen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 10:21:07 #242
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75570832
Hoe lang zou een zijde van zo'n 400 gram moeten roken? (heb er 2)Warm roken dan welteverstaan. Ik zal 'm eerst even in wrijven met zout en dat een paar uur in laten trekken (dat hoort toch ook bij warm roken? ) dan nog drogen in de koelkast. Tegen die tijd heb ik wel wat hout gescoord bij het tankstation

Kan niet wachten tot ik kan gaan fikkie stoken
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75570911
We hebben een heuse rook ton voor de makrelen en de palingen MMMM!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_75571118
Er komen concurrenten aan zie ik.

Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.

Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken

En natuurlijk niet zonder prijzen:

2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.

Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 13 december 2009 @ 10:51:45 #245
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75571199
quote:
Op zondag 13 december 2009 10:47 schreef Resistor het volgende:
Er komen concurrenten aan zie ik.
[ afbeelding ]
Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.

Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken

En natuurlijk niet zonder prijzen:
[ link | afbeelding ]
2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.

Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Leuk zo hoor

Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75571376
quote:
Op zondag 13 december 2009 10:51 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Leuk zo hoor

Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Er zit vel aan alle zalm. De folie is om te voorkomen dat de zalm aan het rooster vast blijft plakken, en zo kapot gaat bij het er af halen.

Wij leren ook steeds bij hoor, we zijn lang geen professionals. Vroeger sneden we de folie rond de zalm weg, nu rollen we het overschot gewoon op zodat de zalm in een 'bakje' ligt om te voorkomen dat de kruiden (of mosterd-honing, dat andere spul) er af loopt en verloren gaan.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_75571861
Ik heb net wat kip in de pekel liggen om vanavond te roken , tevens TVP

[ Bericht 57% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2009 11:30:09 ]
  zondag 13 december 2009 @ 12:04:05 #248
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75572620
Ik heb even een beginnersvraagje.

Mijn oventje bestaat uit drie delen:

Helemaal onderin de bak voor het hout en een roostertje waar het hout op moet (lijkt mij? )


Dan ongeveer in het midden een iets diepere bak waar volgens de gebruiksaanwijzing water in kan. met een rooster erop.


En dan tenslotte bovenop een rooster. In het deksel zit nog een stang met wat haken voor hangende stukken vis of vlees.


Nu mijn vragen:
moet die middelste bak er echt in?
Houdt die niet de rook tegen?
En leg je je vis dan op het onderste (middelste) rooster vlak boven dat water, of helemaal op het bovenste rooster?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 14:45:21 #249
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75578091
Ik psot 'm zelf wel vol
Ik heb een oventje van dit merk, dus ik weet nu hoe het ongeveer moet:
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 14:52:31 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75578319
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is dat warm of koud roken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:01:52 #251
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75584247
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75584519
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
70 graden zal toch makkelijk te halen zijn. Ik stook die van mij eerst flink op, dus echt gewoon fikkie stoken waardoor er een gloeiende aslaag komt, dan doe ik er wat houtsnippers over en houtmot. Zo nu en dan fik het nog even op met een gasbrander om de temperatuur niet te ver te laten zakken.

Zoals ik in dat filmpje van jou zie wordt daar veel met brikketten gewerkt en lijkt het meer op koken, al zie ik op een gegeven moment een bakje met houtmot verdwijnen zonder dat echt duidelijk is waar die heen is gegaan.
  zondag 13 december 2009 @ 18:20:18 #253
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75584838
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75585039
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Puckzzz het volgende:
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
Wat voor vis ga je roken?
  zondag 13 december 2009 @ 18:33:04 #255
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75585253
Ik heb 2 zijdes Red Snapper
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75586166
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
70oC?

Ik vind het al heet als ik mijn handen verbrand aan de kast, hier roken we (schat ik) op een graad of 40.

Het is een rookkast, geen barbecue met deksel waar je in plaats van kooltjes houtjes in doet.

En vooral de tijd nemen, wij doen rustig 1,5 uur over paling, en 2 uur over zalm.

Droogroken-gaarroken-smaakroken, 100% op gevoel.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 13 december 2009 @ 19:13:08 #257
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75586497
Thnx, dat geeft de burger moed. Ik doe ook maar wat, is de eerste keer
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 22:17:03 #258
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75595521
Het was super lekker! Ik heb foto's gemaakt, die komen morgen...nu slapen...1 fles wijn al wachtende op vis en in de kou maken een mens slaperig
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 14 december 2009 @ 08:43:44 #259
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75603722
Ik gaar eerst altijd boven de 72 graden. Ongeveer 15 minuten. Dat is ook voor de gezondheid wel zo prettig, want dan zijn bepaalde bacteriën dood. Dan de mot erop en roken voor 30 - 45 minuten.

Met dit weer moet je echt een behoorlijke fik stoken wil je de 72 graden halen.

Vrijdag weer wat zijdes zalm en flink wat paling roken. lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75658832
Aanstaande zondag gaat me vader paling roken op een kerstmarkt yammie!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  donderdag 17 december 2009 @ 20:06:32 #261
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75742224
Morgen voor het eerst in opdracht roken voor een kerstborrel. Ze wilde iets anders dan chinees :-)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75757548
Bookmarked

Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.

Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.

Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
  vrijdag 18 december 2009 @ 09:27:44 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75758048
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 08:59 schreef RooieHoed het volgende:
Bookmarked

Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.

Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.

Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
Heb je daar een foto van? Kan me er geen voorstelling bij maken
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 10:20:04 #264
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75759536
Ik had ook nog wat foto's van mijn eerste rookavontuurtje

pekelen (ik heb ze ruim een uur gepekeld, was misschien een beetje lang, vis was redelijk zout maar net niet té)


Schoonspoelen en drogen. het was heerlijk vriesweer dus buiten was geen probleem.


Oventje aan de praat krijgen.


een paar uur later


Ik heb nu vakantie tot 4 januari, dus ik ga lekker aan het experimenteren. Vandaag ga ik denk ik een lekker stuk varkensvlees halen bij de slager (of lam...zal vast ook wel lekker zijn...of gewoon allbei ) en dat ga ik marineren zoals in het filmpje hierboven. maar ik zat ook te denken om 'm gewoon te verzuipen in whiskey. Is dat wat? Heeft iemand dat al eens geprobeerd?

En ik wil eigenlijk dan koud gaan roken...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 11:42:09 #265
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75762490
Varkensvlees is lekker om te roken. Als je procureur (varkensnek) gebruikt heb je wle geduld nodig. Ik rook dit wel eens op een Weber Smokey Mountain en doe er vaak 12 -15 uur over.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 18 december 2009 @ 11:45:41 #266
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75762628
en een hammetje? (is toch een bilstuk? ) ik moet me diep schamen heb anderhalf jaar bij eenslager gewerkt, maar ik weet het echt niet meer
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 17:48:59 #267
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75776608
Ik heb de slager om advies gevraagd. Nu heb ik een fricandeau van een dikke kilo en wat kipfileetjes in de marinade liggen.

Ik heb marinade gemaakt door een pan water te koken met kruidnagels, korianderzaad, zwarte sesam, zout, basilicum (vers) en Karwijzaad. Na het afkoelen heb ik er een flinke scheut Whisky in gekiept. De fricandeau heb ik op een heleboel plaatsen geinjecteerd met Whisky
Daar ligt alles nu lekker in te marineren....Ik ben zóóó benieuwd, dit is eigenlijk niets voor zo'n stuk ongeduld als ik
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 20:28:17 #268
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75782185
Fricandeau is best lastig, want niet vet. Mijn advies zou zijn een pekel. weet je bijna zeker dat het goed gaat. Je marinade ziet er wel super lekker uit. Benieuwd naar het resulaat!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 19 december 2009 @ 11:24:19 #269
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75799408
Het ligt nu allemaal anderhalf uur te roken. De temperatuur is naar mijn idee een tikje te hoog (35 ongeveer) is dat heel erg? de kipfilet krijgt nu al een bruine rand, dat lijkt me allemaal wat snel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75804805
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
pi_75805330
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2009 15:37:40 ]
  zaterdag 19 december 2009 @ 15:45:34 #272
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75805566
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 15:15 schreef Dirkh het volgende:
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
Koud roken is niet erg geslaagd. De temperatuur bleef erg hoog. Ik heb na twee uur de kip eruit moeten halen, gelukkig is die wel heerlijk geworden, niet te droog, mooi van kleur en smaak.


Het varkensvlees ligt er nog even in. Ik heb al wel even gekeken of die gaar was, maar hij mag nog wel een uurtje ofzo.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75805962
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 15:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.
Daarom rook ik dat ook gewoon warm, uurtje of drie vier en hij is heerlijk.
Ik heb woensdag en donderdag vrij genomen voor de kerst, dan ga ik beenham en zalm roken. Vandaag eiken mot en aanmaakhout op de kop getikt dus ik kan weer helemaal los.
pi_75806515
wat een moment om dit topic te vinden

vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte

met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.

Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen

iig even een meelees/tvp
Ja doei.
  zaterdag 19 december 2009 @ 16:23:00 #275
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75806576
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
wat een moment om dit topic te vinden

vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte

met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.

Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen

iig even een meelees/tvp
Online bestellen?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75806653
met de kerstdrukte wellicht niet echt een optie... en komt het pas na kerst aan
Ja doei.
pi_75806767
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:26 schreef motorbloempje het volgende:
met de kerstdrukte wellicht niet echt een optie... en komt het pas na kerst aan
Ik heb ze vandaag te kus en te keur zien liggen bij verschillende hengelsportwinkels.
pi_75806855
ah, daar zit er wel een van in de buurt hebben ze daar ook zaken als pekel en zulks?
Ja doei.
pi_75806922
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
...
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
...
Zus en Zo zal toch wel wat hebben?
pi_75806961
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Zus en Zo zal toch wel wat hebben?
daar durf ik nooit naar binnen omdat dat me echt teveel geld gaat kosten maar ik vrees dat ze het wel hebben ja.. waar moet ik sowieso aan denken qua prijs? Voor zo'n klein oventje voor op 't fornuis?
Ja doei.
pi_75807050
Ik geloof dat ik ongeveer 80 euro heb betaald voor de mijne. Ze hebben in de webshop een oventje op een spiritusbrander voor 58 euro, maar ik verwacht dat ze ook wel fornuisoventjes verkopen. Je zou ze natuurlijk even kunnen bellen.
pi_75807152
oei dat kan ik nu gewoon even niet missen ik hóópte op een euro of 25, 30 max
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 19 december 2009 @ 16:56:50 #283
248016 goldfinger1963
BBQ KIng
pi_75807521
quote:
Op maandag 16 februari 2009 20:45 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Ja, maar ik denk niet dat ik de volledige steun van mijn vrouw krijg als ik aankom met een rekening voor zo'n smoker.

Maar ik rook jij ook kip?
ik heb zo'n amerikaanse BBQ met een aparte smoker eraan gekocht dit jaar is niet van een bekende merk maar voor 170 euro ga ik niet klagen en min vrouwtje ook niet
Het gaat er niet om wat mensen over je zeggen,
Maar hoe je ermee omgaat !
Een geschreven woord komt anders over dan een gesproken woord.
pi_75807559
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
oei dat kan ik nu gewoon even niet missen ik hóópte op een euro of 25, 30 max
Voor een rookkastje voor op het fornuis kom je daar met gemak mee weg. Als voorbeeldje heb je dan al echt wel een leuke voor: http://www.vlemmix.nl/nl/(...)odel_gegalvaniseerd/
pi_75807613
dat ziet er een stuk vriendelijker geprijsd uit

leuk kerstcadeautje voor mezelf ook! die site ga ik even in gedachten houden. Rijd nog even langs de hengelsportwinkel hier in de buurt, maar anders vind ik dit een leuke koop! Dank!
Ja doei.
  zondag 20 december 2009 @ 18:38:18 #286
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75846579
Vrijdag bij mijn 9 wat paling en zalm staan roken. Paling (uiteraard Ierse) was super goed gelukt. Lekker dikke paling!











Ik heb er ook een kort verhaaltje over geschreven
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 20 december 2009 @ 19:17:06 #287
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75847950
Ohh lekkerrrr!!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 20 december 2009 @ 19:23:14 #288
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75848175
Ik had nog foto's gemaakt van de fricandeau. In tegenstelling tot de verwachting dattie droog zou zijn was die heerlijk mals en de whisky smaak zat er nog goed in in combinatie met de gerookte smaak natuurlijk. Ik denk dattie niet droog is geworden omdat ik met een injectienaald het hele ding heb volgespoten met whisky (WTF!! )

Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75848247
Hoe lang heb je de paling gegaard en gerookt?

Ik heb ook altijd die dikke Ierse en ik gaar altijd 10 minuten op 90 graden en rook een uur op 50~60 graden.

En waar halen jullie je paling? Ik haal Ierse schoongemaakt + gepekeld in Spakenburg en betaal 19 euro per kilo (Je krijt een stuk minder, 700 gram ofzo ivm schoonmaken enzo)
pi_75859357
quote:
Op zondag 20 december 2009 18:38 schreef Schranseman het volgende:
Vrijdag bij mijn 9 wat paling en zalm staan roken. Paling (uiteraard Ierse) was super goed gelukt. Lekker dikke paling!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb er ook een kort verhaaltje over geschreven
Dat is een heel bekend kastje, en ik heb het idee dat jij ook uit de buurt van Spakenburg komt, want slagerij 'Groen' is een hele bekende naam hier, en IJsselmeervogels (van je site geplukt) ook

En een kleine tip: de palingen even recht trekken voordat je ze in de kast hangt, dan hangen ze mooi recht.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_75860154
Ik moet een adresje vinden voor goede paling. Als ik de pics zo zie van Schranseman, dan loopt het water toch in je mond.

Puckzzz , die fricandeau ziet er goed uit. Hoe warm en hoe lang heb je die gerookt?
  maandag 21 december 2009 @ 09:08:38 #292
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75867785
Mijn paling haal ik bij paling.nl oftwel spakenburg paling. Goeie Ierse paling voor 9,25 een pond. Dan zijn ze gepekeld en schoongemaakt. Ik kom idd uit Spakenburg!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 21 december 2009 @ 09:09:48 #293
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75867805
Ik heb 'm zo'n 14 uur gemarineerd in water wat ik heb gekookt met diverse kruiden (zie mijn post op vorige pagina). Ik had 'm dus ook volgespoten met whisky en heb ook nog een flinke scheut bij de marinade gekiept.

Daarna heb ik 'm ruim 8 uur gerookt. In het begin op zo'n 35 graden maar ik kreeg de temperatuur niet constant. Hij bleef maar stijgen met als piek een graad of 60.
Ik heb een gedeelte van de marinade in een pannetje gedaan waar ik een flinke hoeveelheid beukensnippers in heb gegooid om te weken. De rest van de marinade heb ik in de lekbak gedaan met ook nog wat bollen knoflook. De lekbak heb ik vervolgens 2 keer bijgevuld met water. De snippers heb ik regelmatig op de kooltjes gegooid.

Op zich is het best veel werk allemaal maar mén wat was die lekker!!

ik denk dat mijn oventje niet erg geschikt is voor koud roken, ik zou niet weten hoe ik de temperatuur constant laag kan houden.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75964780
quote:
Op maandag 21 december 2009 09:09 schreef Puckzzz het volgende:
ik denk dat mijn oventje niet erg geschikt is voor koud roken, ik zou niet weten hoe ik de temperatuur constant laag kan houden.
Op dit moment ben ik zalm aan het koud roken, ik heb een paar blokken hout branden in een soort van vuurkorf.
Daar gooi ik zo nu en dan een klein stuk eikenhout op, zodat die lekker vlot vlam vat en zodra deze echt brandt leg ik hem in de oven op een laag houtmot.
Ik zorg er wel voor dat de vlam gedoofd is van het stukje hout. Hierdoor blijft de temperatuur laag, zo'n 20 graden, iets daaronder.
Gewoon om het half uurtje even kijken en héél af en toe een nieuw stukje eikenhout er op, kan ook met een houtskoolbriket.
Het koud roken is wat dat betreft best wel makkelijk. Vanmorgen ben ik om een uur of tien begonnen en vanavond laat zal de zalm wel klaar zijn, daarna gaan de beenhammen er in, ook koud roken. Het houtmot zal in de loop van de nacht wel op zijn maar dan begin ik morgen weer rustig aan opnieuw. Dat is het mooie van koudroken, het kan geen kwaad als het "vuur" uit gaat.
  woensdag 23 december 2009 @ 12:57:59 #295
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75965880
Laat je de "oude" rook ook af en toe ontsnappen?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75965939
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef Schranseman het volgende:
Laat je de "oude" rook ook af en toe ontsnappen?
Ja, zo nu en dan doe ik het deurtje even open. Ook zorg ik voor een goede trek, er zit een luikje bovenop en onderop.
  woensdag 23 december 2009 @ 18:56:37 #297
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75980281
Ahhh...dus nu heb ik bijvoorbeeld de houtkachel binnen aan. Is dus een kwestie van in de gaten houden en af en toe een blokje in het oventje doen? Zonder vuur uiteraard....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75980769
quote:
Op woensdag 23 december 2009 18:56 schreef Puckzzz het volgende:
Ahhh...dus nu heb ik bijvoorbeeld de houtkachel binnen aan. Is dus een kwestie van in de gaten houden en af en toe een blokje in het oventje doen? Zonder vuur uiteraard....
Zolang het maar net voldoende is om het houtmot smeulende te houden. En dat hoeft niet allemaal te smeulen, het vindt zijn weg wel. Het rookt bij mij nu de hele dag al op nog geen kilo houtmot.
  maandag 15 februari 2010 @ 12:01:00 #299
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_78013793
quote:
Op zondag 20 december 2009 19:23 schreef Puckzzz het volgende:
Ik had nog foto's gemaakt van de fricandeau. In tegenstelling tot de verwachting dattie droog zou zijn was die heerlijk mals en de whisky smaak zat er nog goed in in combinatie met de gerookte smaak natuurlijk. Ik denk dattie niet droog is geworden omdat ik met een injectienaald het hele ding heb volgespoten met whisky (WTF!! )

[ afbeelding ]
Er ligt er weer eentje te roken Ditmaal gemarineerd in pure whiskey
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 15 februari 2010 @ 12:10:50 #300
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_78014050
Op welke temp?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')