abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 4 april 2009 @ 19:31:06 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67710119
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 19:30 schreef Isegrim het volgende:
maar voor de paling zal het minder prettig zijn.
Joh! Zou je denken?
pi_67710170
De paling schijnt er vrij veel van te voelen, ja Brandwonden-effect.
Bloem en een kaasdoek is diervriendelijker.
pi_67712358
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 19:21 schreef RobinOok het volgende:
Sodemieter op! Echt niet! Aso!
Tja, het is inderdaad niet een vriendelijke manier om te doden. Ik las dat de kop verbrijzelen met een tang het minste stress veroorzaakte, tja. Maar ze hangen nu te relaxen in de oven. Wat een enorm pokke werk is dat om paling schoon te maken. Daarna heb ik vier makrelen schoongemaakt, gatverdamme wat stinkt dat zeg. Ik heb mijn handen nu al drie keer met pure chloor gewassen, maar je ruikt het nog.
Net een moot zalm ontschubt en gemarineerd wat een dagje mag intrekken.
Ik ben er de hele dag al mee bezig. Het idee van gezellig met een glas wijn bij de rookoven staan is iets geromantiseerd, al zeg ik het zelf.
pi_67714541
quote:
Op zondag 29 maart 2009 17:12 schreef popolon het volgende:
Post de resultaten eens Dirk. Het hoeft natuurlijk geen mooi weer te zijn: Gewoon de fik er in en je maaltijd van buiten halen na een tijdje.
Kipfilet

Eerst een beetje beginnen met stoken (zit een heel verhaal achter, maar uiteindelijk is het gelukt om de boel gloeiend te krijgen)


De gepekelde kipfilet er in. Deze zijn bijna 24 uur gepekeld, dat had wat korter gekund maar het kwam zo uit.
Deurtje dicht en om de paar minuten even gluren op de temperatuurmeter of alles wel een beetje netjes blijft, niet te heet. En het resultaat:



pi_67714592
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 20:51 schreef Dirkh het volgende:

Het idee van gezellig met een glas wijn bij de rookoven staan is iets geromantiseerd, al zeg ik het zelf.
Je hebt toch een vrouw?
Bijen zoemen
De hei is paars
Er zijn dus bloemen
En touringcars
pi_67714914
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 22:15 schreef PP. het volgende:

[..]

Je hebt toch een vrouw?
Die raakt geen vis aan en heeft de hele dag mopperend (zoals altijd) door het huis gebanjerd: Gatverdamme, wat stinkt dat! Kan je dat niet buiten doen? Denk je wel op je kleren? Iew, die paling leeft nog!
Dat soort dingen.
  zaterdag 4 april 2009 @ 22:33:28 #57
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67715113
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 4 april 2009 @ 23:52:13 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_67717348
Paling doden is inderdaad lastig, maar zelf gerookte paling is wel erg lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_67718361
Mijn moeder deed het altijd met een theedoek. Paling vastpakken en dan op het balkon dat beest keihard met z'n kop op de ijzeren leuning slaan.
We hadden thuis regelmatig een teil met die beesten staan.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 00:41:29 #60
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67718410
Ik prefereer ze dood. Dan hoef ik niet te denken hoe ze te moeten doden.

Best hypocriet natuurlijk.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_67718520
Daar zou ik nou echt totaal geen moeite mee hebben.

Dirkh, maak je ook foto's van de gerookte vissies?

[ Bericht 20% gewijzigd door shmoopy op 05-04-2009 00:52:27 ]
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 00:49:04 #62
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67718553
lekker zeg, zelf je vis en kip roken
gerookte kip is zo asociaal duur, dus op zich is het wel de moeite waard
ik ga binnenkort verhuizen en krijg dan een tuin, misschien....
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 5 april 2009 @ 00:55:44 #63
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67718686
Je kunt complete barbecue/grill combinaties kopen die ook een rook gedeelte hebben.

Ik hoop dat die bbq van mij snel kapot gaat, kan ik een nieuwe halen. Misschien een subtiele explosie, eens kijken of dat gaat werken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_67719223
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 22:12 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Kipfilet
[ afbeelding ]
Eerst een beetje beginnen met stoken (zit een heel verhaal achter, maar uiteindelijk is het gelukt om de boel gloeiend te krijgen)

[ afbeelding ]
De gepekelde kipfilet er in. Deze zijn bijna 24 uur gepekeld, dat had wat korter gekund maar het kwam zo uit.
Deurtje dicht en om de paar minuten even gluren op de temperatuurmeter of alles wel een beetje netjes blijft, niet te heet. En het resultaat:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
één keer gerookte kip op, en dat smaakte naar rookworst
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_67719528
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.

http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
There is no love sincerer than the love of food.
pi_67721272
quote:
Op zondag 5 april 2009 01:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

één keer gerookte kip op, en dat smaakte naar rookworst
Kom nou, dat smaakt niet naar rookworst. Die associatie heb jij misschien omdat dat het enige met rooksmaak is wat je ooit hebt gegeten?

Weet je wat trouwens ook verschrikkelijk lekker is? Gerookte amandelen. Maar ik weet niet hoe je dat zou moeten doen. Misschien met gaas eromheen o.i.d. ophangen in een bundeltje...?
pi_67721306
quote:
Op zondag 5 april 2009 02:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.

http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Goed plan!
  zondag 5 april 2009 @ 10:29:12 #68
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67721539
quote:
Op zondag 5 april 2009 02:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.

http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Tof ding! zoiets ga ik ook proberen denk ik.

klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_67721555
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:29 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Tof ding! zoiets ga ik ook proberen denk ik.

klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Tuurlijk. Je gebruikt immers geen vet.
  zondag 5 april 2009 @ 10:33:35 #70
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67721593
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Tuurlijk. Je gebruikt immers geen vet.
ja die logica had ik zelf dus ook, wou het ff bevestigd hebben
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 5 april 2009 @ 10:34:29 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721605
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:29 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Tof ding! zoiets ga ik ook proberen denk ik.

klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Dat ligt er maar aan.
Bij koud roken smelt er geen vet uit het vlees
Bij warm roken wel, maar bij het braden ook.
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67721617
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat ligt er maar aan.
Bij koud roken smelt er geen vet uit het vlees
Bij warm roken wel, maar bij het braden ook.
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
Nou ja, er zit dan wel een laagje braadvet op je vlees tenzij je het afdroogt met een stuk keukenpapier.
  zondag 5 april 2009 @ 10:38:34 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721665
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:35 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nou ja, er zit dan wel een laagje braadvet op je vlees tenzij je het afdroogt met een stuk keukenpapier.

Dat filmpje wordt wel weer goedgemaakt door het vet wat uit het vlees gesmolten is.


Maar waarom altijd die angst voor vet, vet is gezond, je hebt vet nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67721705
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Dat filmpje wordt wel weer goedgemaakt door het vet wat uit het vlees gesmolten is.


Maar waarom altijd die angst voor vet, vet is gezond, je hebt vet nodig.
Ik heb geen angst voor vet, maar als je wilt afvallen, is het handig om een beetje mager te eten (naast het verbannen van suikers).
pi_67721849
Nu wil ik ook zo'n kastje. Damz die kipfiletjes zien er uit.
Ben sowieso dol op vis, dus miss volgende zomer als vriendlief eindelijk de tuin heeft gedaan, dit jaar zie ik het weer niet van komen nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')