abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 april 2009 @ 19:31:06 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67710119
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 19:30 schreef Isegrim het volgende:
maar voor de paling zal het minder prettig zijn.
Joh! Zou je denken?
pi_67710170
De paling schijnt er vrij veel van te voelen, ja Brandwonden-effect.
Bloem en een kaasdoek is diervriendelijker.
pi_67712358
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 19:21 schreef RobinOok het volgende:
Sodemieter op! Echt niet! Aso!
Tja, het is inderdaad niet een vriendelijke manier om te doden. Ik las dat de kop verbrijzelen met een tang het minste stress veroorzaakte, tja. Maar ze hangen nu te relaxen in de oven. Wat een enorm pokke werk is dat om paling schoon te maken. Daarna heb ik vier makrelen schoongemaakt, gatverdamme wat stinkt dat zeg. Ik heb mijn handen nu al drie keer met pure chloor gewassen, maar je ruikt het nog.
Net een moot zalm ontschubt en gemarineerd wat een dagje mag intrekken.
Ik ben er de hele dag al mee bezig. Het idee van gezellig met een glas wijn bij de rookoven staan is iets geromantiseerd, al zeg ik het zelf.
pi_67714541
quote:
Op zondag 29 maart 2009 17:12 schreef popolon het volgende:
Post de resultaten eens Dirk. Het hoeft natuurlijk geen mooi weer te zijn: Gewoon de fik er in en je maaltijd van buiten halen na een tijdje.
Kipfilet

Eerst een beetje beginnen met stoken (zit een heel verhaal achter, maar uiteindelijk is het gelukt om de boel gloeiend te krijgen)


De gepekelde kipfilet er in. Deze zijn bijna 24 uur gepekeld, dat had wat korter gekund maar het kwam zo uit.
Deurtje dicht en om de paar minuten even gluren op de temperatuurmeter of alles wel een beetje netjes blijft, niet te heet. En het resultaat:



pi_67714592
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 20:51 schreef Dirkh het volgende:

Het idee van gezellig met een glas wijn bij de rookoven staan is iets geromantiseerd, al zeg ik het zelf.
Je hebt toch een vrouw?
Bijen zoemen
De hei is paars
Er zijn dus bloemen
En touringcars
pi_67714914
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 22:15 schreef PP. het volgende:

[..]

Je hebt toch een vrouw?
Die raakt geen vis aan en heeft de hele dag mopperend (zoals altijd) door het huis gebanjerd: Gatverdamme, wat stinkt dat! Kan je dat niet buiten doen? Denk je wel op je kleren? Iew, die paling leeft nog!
Dat soort dingen.
  zaterdag 4 april 2009 @ 22:33:28 #57
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67715113
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 4 april 2009 @ 23:52:13 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_67717348
Paling doden is inderdaad lastig, maar zelf gerookte paling is wel erg lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_67718361
Mijn moeder deed het altijd met een theedoek. Paling vastpakken en dan op het balkon dat beest keihard met z'n kop op de ijzeren leuning slaan.
We hadden thuis regelmatig een teil met die beesten staan.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 00:41:29 #60
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67718410
Ik prefereer ze dood. Dan hoef ik niet te denken hoe ze te moeten doden.

Best hypocriet natuurlijk.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_67718520
Daar zou ik nou echt totaal geen moeite mee hebben.

Dirkh, maak je ook foto's van de gerookte vissies?

[ Bericht 20% gewijzigd door shmoopy op 05-04-2009 00:52:27 ]
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 00:49:04 #62
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67718553
lekker zeg, zelf je vis en kip roken
gerookte kip is zo asociaal duur, dus op zich is het wel de moeite waard
ik ga binnenkort verhuizen en krijg dan een tuin, misschien....
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 5 april 2009 @ 00:55:44 #63
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67718686
Je kunt complete barbecue/grill combinaties kopen die ook een rook gedeelte hebben.

Ik hoop dat die bbq van mij snel kapot gaat, kan ik een nieuwe halen. Misschien een subtiele explosie, eens kijken of dat gaat werken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_67719223
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 22:12 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Kipfilet
[ afbeelding ]
Eerst een beetje beginnen met stoken (zit een heel verhaal achter, maar uiteindelijk is het gelukt om de boel gloeiend te krijgen)

[ afbeelding ]
De gepekelde kipfilet er in. Deze zijn bijna 24 uur gepekeld, dat had wat korter gekund maar het kwam zo uit.
Deurtje dicht en om de paar minuten even gluren op de temperatuurmeter of alles wel een beetje netjes blijft, niet te heet. En het resultaat:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
één keer gerookte kip op, en dat smaakte naar rookworst
pi_67719528
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.

http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 5 april 2009 @ 10:03:51 #66
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67721272
quote:
Op zondag 5 april 2009 01:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

één keer gerookte kip op, en dat smaakte naar rookworst
Kom nou, dat smaakt niet naar rookworst. Die associatie heb jij misschien omdat dat het enige met rooksmaak is wat je ooit hebt gegeten?

Weet je wat trouwens ook verschrikkelijk lekker is? Gerookte amandelen. Maar ik weet niet hoe je dat zou moeten doen. Misschien met gaas eromheen o.i.d. ophangen in een bundeltje...?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 10:06:28 #67
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67721306
quote:
Op zondag 5 april 2009 02:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.

http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Goed plan!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 10:29:12 #68
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67721539
quote:
Op zondag 5 april 2009 02:27 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb laatst deze beschrijving van iemand gekregen over hoe je een hot smoker zelf kunt maken.
Misschien leuk voor de geïnteresseerden.

http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Tof ding! zoiets ga ik ook proberen denk ik.

klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 5 april 2009 @ 10:30:29 #69
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67721555
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:29 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Tof ding! zoiets ga ik ook proberen denk ik.

klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Tuurlijk. Je gebruikt immers geen vet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 10:33:35 #70
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67721593
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Tuurlijk. Je gebruikt immers geen vet.
ja die logica had ik zelf dus ook, wou het ff bevestigd hebben
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 5 april 2009 @ 10:34:29 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721605
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:29 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Tof ding! zoiets ga ik ook proberen denk ik.

klein vraagje: gerookt vlees is toch minder vet (calorieen) dan gebraden?
Dat ligt er maar aan.
Bij koud roken smelt er geen vet uit het vlees
Bij warm roken wel, maar bij het braden ook.
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 april 2009 @ 10:35:30 #72
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67721617
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat ligt er maar aan.
Bij koud roken smelt er geen vet uit het vlees
Bij warm roken wel, maar bij het braden ook.
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
Nou ja, er zit dan wel een laagje braadvet op je vlees tenzij je het afdroogt met een stuk keukenpapier.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 10:38:34 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721665
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:35 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nou ja, er zit dan wel een laagje braadvet op je vlees tenzij je het afdroogt met een stuk keukenpapier.

Dat filmpje wordt wel weer goedgemaakt door het vet wat uit het vlees gesmolten is.


Maar waarom altijd die angst voor vet, vet is gezond, je hebt vet nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 april 2009 @ 10:41:21 #74
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67721705
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Dat filmpje wordt wel weer goedgemaakt door het vet wat uit het vlees gesmolten is.


Maar waarom altijd die angst voor vet, vet is gezond, je hebt vet nodig.
Ik heb geen angst voor vet, maar als je wilt afvallen, is het handig om een beetje mager te eten (naast het verbannen van suikers).
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_67721849
Nu wil ik ook zo'n kastje. Damz die kipfiletjes zien er uit.
Ben sowieso dol op vis, dus miss volgende zomer als vriendlief eindelijk de tuin heeft gedaan, dit jaar zie ik het weer niet van komen nl
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 5 april 2009 @ 10:51:14 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721890
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb geen angst voor vet, maar als je wilt afvallen, is het handig om een beetje mager te eten (naast het verbannen van suikers).
Nee, als je af wilt vallen moet je meer bewegen, maar dat is hier OT.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 april 2009 @ 10:52:21 #77
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67721912
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, als je af wilt vallen moet je meer bewegen, maar dat is hier OT.
En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 10:56:11 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721985
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
Niet gaan JoJo-en dan maar, hmmm?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 april 2009 @ 11:08:08 #79
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67722231
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet gaan JoJo-en dan maar, hmmm?
Totaal geen last van.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 11:16:59 #80
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67722409
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
same here...20 KG. Gewoon door mijn eetpatroon van lekkere sausjes, calorieen en koolhydraten aan te passen. Zodoende let ik nu gewoon op wat ik eet zonder er obsessief over te doen. Maar ik wil wel graag weten of ergens veel vet in zit.

en ja sommige vetten zijn gewoon gezond en moet je niet over miepen.

gerookt vlees (vooral kip) en vis lijken mij daar prima voor geschikt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 5 april 2009 @ 11:37:59 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67722859
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
Ja, vandaar dat frituren ook net zo vetarm is als grillen en roken he? Maakt allemaal niet uit, veel vet, weinig vet, plantaardig vet, ossenwit. Het blijft allemaal in de pan achter.
pi_67722983
Nederlandstalige handleiding zelf rookoven maken: hier

Wat betreft het roken van noten:
quote:
op aluminiumfolie leggen of gebruik maken van een rookkorf. Het voordeel van een rookkorf is dat deze de rook goed doorlaat en zodoende de noten goed doorrookt.
bron
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_67724590
Boeiend of er wel of geen vet aan blijft zitten, eet een appel! Het gaat mij om de smaak en het plezier van het roken.
pi_67726055
Jammer maar helaas, de paling is volledig mislukt. Hij is supertaai en het vel is niet van de paling af te krijgen. Dus twee kilo paling is zo de kliko in gegaan. De smaak was wel goed, maar daar heb je het wel mee gehad. Waar het aan gelegen heeft weet ik nog niet, maar daar kom ik wel achter. Zonde van de paling en de tijd, leermomentje
  zondag 5 april 2009 @ 13:10:35 #85
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67726065
Ohhhh wat eeuwig zonde.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 5 april 2009 @ 13:11:23 #86
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67726091
aah, wat zonde zeg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_67726147
Goh vriendlief is echt meegaand de laatste tijd... hij stemde er gelijk mee in om zo'n ding aan te schaffen, alleen wel een kleiner model dan die van TS.

Net even op marktplaats gekeken maar die dingen zagen er gebruikt te smoezelig uit, en voor 60 euro heb je al een tafelmodel nieuw, dus dat gaat 'm worden.

Mocht nu ook eindelijk bieden op kippenhokken, dus wie weet eigen gerookte kippetjes

Iemand al eens eendeborst zelf gerookt?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_67726181
Ohhh wat zonder DirkH!
Voortaan eerst maar kleinere hoeveelheden proberen dan 2 kilo in ene weg te moeten gooien?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_67726351
Zou het iets met vocht te maken kunnen hebben?
In dat linkje van die home-made rookbak stond dat hij de houtsnippers nat maakte waardoor het roken beter ging maar ook dat de kip wat malser bleef.
Je zou toch denken dat paling vet genoeg is om het roken te kunnen hebben, zonde.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 13:21:01 #90
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67726440
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:12 schreef mascara-klodder het volgende:
Iemand al eens eendeborst zelf gerookt?
Dat is vast ook .
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_67726785
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhh wat zonder DirkH!
Voortaan eerst maar kleinere hoeveelheden proberen dan 2 kilo in ene weg te moeten gooien?
Ja, ik had het beter in twee of drie sessies kunnen doen. Maar goed, niet te lang bij stil staan er hangen nu vier makrelen in.
Gisteravond heb zal van een kilo gemarineerd voor het koud roken. Vanavond moet die uit de marinade, gewoon bastardsuiker en zeezout en 24 uur drogen. Dan moet ie 5 uurtjes de rookkast in. Maar eerst de makreel, morgen de zalm.
Ik ben gek op vis, eet het bijna nooit omdat ik de enige in huis ben, dus je snapt wel waarom ik nu dus helemaal los ga.
pi_67726851
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:18 schreef shmoopy het volgende:
Zou het iets met vocht te maken kunnen hebben?
In dat linkje van die home-made rookbak stond dat hij de houtsnippers nat maakte waardoor het roken beter ging maar ook dat de kip wat malser bleef.
Je zou toch denken dat paling vet genoeg is om het roken te kunnen hebben, zonde.
Vet was ie zeker, ook na het roken glibberde hij nog van het vet. Ruikt trouwens lekker. Maar dat zal het niet zijn geweest. Ik zie nu wel twee verschillende rooktips staan, namelijk 10 minuten garen en 30 minuten garen. Ik heb de tien minuten aangehouden en ben bang dat daar het probleem zit. Maar goed, ik ben ook maar een amateur. Ik ga op zoek naar de echte oorzaak.
  zondag 5 april 2009 @ 13:38:22 #93
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67726914
Er zit hier ergens op Fok een palingkweker... Die weet het vast, maar ik weet zijn username niet meer...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_67727124
Heb je de paling vooraf goed laten drogen, Dirkh?
Hier http://www.xs4all.nl/~tmlvanno/roken.html staat nl dat dat heel belangrijk is.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 13:48:21 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67727205
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:10 schreef Dirkh het volgende:
Jammer maar helaas, de paling is volledig mislukt. Hij is supertaai en het vel is niet van de paling af te krijgen. Dus twee kilo paling is zo de kliko in gegaan. De smaak was wel goed.
Ik zou het toch zeker niet weggegooid hebben man, als de smaak goed was. Beetje slagroom erbij, in de keukenmachine en hoppa, luchtige palingmousse. Of nou ja, even receptje zoeken, maar je snapt wat ik bedoel.
pi_67728032
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:45 schreef shmoopy het volgende:
Heb je de paling vooraf goed laten drogen, Dirkh?
Hier http://www.xs4all.nl/~tmlvanno/roken.html staat nl dat dat heel belangrijk is.
Ja, ze hebben een uur in de wind gehangen totdat de huid droog was.

@RobinOok, je hebt helemaal gelijk. Had ik moeten doen.. of de paling fijn snijden en er een salade van kunnen maken. Dom dom dom.
pi_67732772
Nou, ik ben er achter wat het probleem veroorzaakt heeft. De temperatuurmeter is niet betrouwbaar. Ik had vanmiddag makreel in de rookoven, exact zoals omschreven in het recept, drie kwartier garen en daarna roken. Mooi niet dus, de makreel was rauw.
Dus ik de temperatuurmeter er uitgehaald en in kokend water gelegd... dat zal dan toch 100 graden aan moeten geven. Nou mooi niet, de temperatuurmeter gaat tot 120, maar ging daar zelfs overheen. Ja, vind je het gek als je dan iets op de 70-80 graden moet garen en het blijkt 40 te zijn. Lekker is dat, 4 makrelen naar de donder en 2 kilo paling. De makreel ga ik proberen te redden in de normale oven.
De paling is dus niet goed gegaard geweest. Als dat 30 graden scheelt met de werkelijke temperatuur dan mag je wel zeggen dat dat erg veel is.
  zondag 5 april 2009 @ 16:53:53 #98
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67733013
Nou ja, dan weet je in elk geval dat het niet aan jou ligt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 6 april 2009 @ 01:23:59 #99
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67747736
iemand sprak hier over barbeque's met rookgedeelte, heeft iemand daar voorbeelden van voor me?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 6 april 2009 @ 07:10:33 #100
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_67749051
quote:
Op maandag 6 april 2009 01:23 schreef Mirjam het volgende:
iemand sprak hier over barbeque's met rookgedeelte, heeft iemand daar voorbeelden van voor me?
Texaanse BBQs. ( http://www.texasbarbeques.com/beef_brisket_recipes.html Goddelijk!!!)

http://www.texasbarbeques.com/barbecue_cookers.html

Dáár weten ze hoe je moet bbq-en.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')