abonnement Unibet Coolblue
  zondag 13 december 2009 @ 08:58:06 #241
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75570377
quote:
Op donderdag 20 augustus 2009 10:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...

edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in

eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Het duurt ff maar dan heb je ook wat
Na keer op keer navragen en bellen hadden we er een beetje de balen van dat we maar niets hoorden. Daarna zijn we het zelf ook weer een beetje vergeten. Tot vorige week. Toen kwam ik ineens die bon weer tegen en omdat we toch ook al een (heel tientje!) aanbetaling hadden gedaan, hebben we toch nog een keer gebeld. Al was het maar om dat tientje dan maar weer terug te krijgen Bleek dat er al een hele tijd eentje klaarstond maar ze wisten niet meer voor wie dat was. Omdat de versie die wij hadden besteld eigenlijk 1 slag minder luxe was dan degene die daar stond dachten ze niet dat dat de onze was. Enfin...tijdens het telefoontje bleek dat de kleinere niet meer verkrijgbaar was en dat ze deze hadden gestuurd voor dezelfde prijs. Dus....na bijna 5 maanden heb ik dan toch eindelijk mijn rookoventje, en als bonus een mooiere dan die ik had besteld

Nu ff wat recepten opzoeken en kijken of ik nog ergens aan hout of houtskool kan komen. Rookmot heb ik gelukkig al en ook een paar zijdes Red Snapper die ik als eerste ga proberen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 10:21:07 #242
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75570832
Hoe lang zou een zijde van zo'n 400 gram moeten roken? (heb er 2)Warm roken dan welteverstaan. Ik zal 'm eerst even in wrijven met zout en dat een paar uur in laten trekken (dat hoort toch ook bij warm roken? ) dan nog drogen in de koelkast. Tegen die tijd heb ik wel wat hout gescoord bij het tankstation

Kan niet wachten tot ik kan gaan fikkie stoken
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75570911
We hebben een heuse rook ton voor de makrelen en de palingen MMMM!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_75571118
Er komen concurrenten aan zie ik.

Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.

Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken

En natuurlijk niet zonder prijzen:

2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.

Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 13 december 2009 @ 10:51:45 #245
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75571199
quote:
Op zondag 13 december 2009 10:47 schreef Resistor het volgende:
Er komen concurrenten aan zie ik.
[ afbeelding ]
Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.

Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken

En natuurlijk niet zonder prijzen:
[ link | afbeelding ]
2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.

Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Leuk zo hoor

Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75571376
quote:
Op zondag 13 december 2009 10:51 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Leuk zo hoor

Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Er zit vel aan alle zalm. De folie is om te voorkomen dat de zalm aan het rooster vast blijft plakken, en zo kapot gaat bij het er af halen.

Wij leren ook steeds bij hoor, we zijn lang geen professionals. Vroeger sneden we de folie rond de zalm weg, nu rollen we het overschot gewoon op zodat de zalm in een 'bakje' ligt om te voorkomen dat de kruiden (of mosterd-honing, dat andere spul) er af loopt en verloren gaan.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_75571861
Ik heb net wat kip in de pekel liggen om vanavond te roken , tevens TVP

[ Bericht 57% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2009 11:30:09 ]
  zondag 13 december 2009 @ 12:04:05 #248
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75572620
Ik heb even een beginnersvraagje.

Mijn oventje bestaat uit drie delen:

Helemaal onderin de bak voor het hout en een roostertje waar het hout op moet (lijkt mij? )


Dan ongeveer in het midden een iets diepere bak waar volgens de gebruiksaanwijzing water in kan. met een rooster erop.


En dan tenslotte bovenop een rooster. In het deksel zit nog een stang met wat haken voor hangende stukken vis of vlees.


Nu mijn vragen:
moet die middelste bak er echt in?
Houdt die niet de rook tegen?
En leg je je vis dan op het onderste (middelste) rooster vlak boven dat water, of helemaal op het bovenste rooster?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 14:45:21 #249
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75578091
Ik psot 'm zelf wel vol
Ik heb een oventje van dit merk, dus ik weet nu hoe het ongeveer moet:
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 14:52:31 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75578319
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is dat warm of koud roken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 december 2009 @ 18:01:52 #251
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75584247
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75584519
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
70 graden zal toch makkelijk te halen zijn. Ik stook die van mij eerst flink op, dus echt gewoon fikkie stoken waardoor er een gloeiende aslaag komt, dan doe ik er wat houtsnippers over en houtmot. Zo nu en dan fik het nog even op met een gasbrander om de temperatuur niet te ver te laten zakken.

Zoals ik in dat filmpje van jou zie wordt daar veel met brikketten gewerkt en lijkt het meer op koken, al zie ik op een gegeven moment een bakje met houtmot verdwijnen zonder dat echt duidelijk is waar die heen is gegaan.
  zondag 13 december 2009 @ 18:20:18 #253
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75584838
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75585039
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Puckzzz het volgende:
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
Wat voor vis ga je roken?
  zondag 13 december 2009 @ 18:33:04 #255
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75585253
Ik heb 2 zijdes Red Snapper
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75586166
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
70oC?

Ik vind het al heet als ik mijn handen verbrand aan de kast, hier roken we (schat ik) op een graad of 40.

Het is een rookkast, geen barbecue met deksel waar je in plaats van kooltjes houtjes in doet.

En vooral de tijd nemen, wij doen rustig 1,5 uur over paling, en 2 uur over zalm.

Droogroken-gaarroken-smaakroken, 100% op gevoel.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 13 december 2009 @ 19:13:08 #257
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75586497
Thnx, dat geeft de burger moed. Ik doe ook maar wat, is de eerste keer
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 22:17:03 #258
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75595521
Het was super lekker! Ik heb foto's gemaakt, die komen morgen...nu slapen...1 fles wijn al wachtende op vis en in de kou maken een mens slaperig
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 14 december 2009 @ 08:43:44 #259
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75603722
Ik gaar eerst altijd boven de 72 graden. Ongeveer 15 minuten. Dat is ook voor de gezondheid wel zo prettig, want dan zijn bepaalde bacteriën dood. Dan de mot erop en roken voor 30 - 45 minuten.

Met dit weer moet je echt een behoorlijke fik stoken wil je de 72 graden halen.

Vrijdag weer wat zijdes zalm en flink wat paling roken. lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75658832
Aanstaande zondag gaat me vader paling roken op een kerstmarkt yammie!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  donderdag 17 december 2009 @ 20:06:32 #261
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75742224
Morgen voor het eerst in opdracht roken voor een kerstborrel. Ze wilde iets anders dan chinees :-)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_75757548
Bookmarked

Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.

Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.

Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
  vrijdag 18 december 2009 @ 09:27:44 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75758048
quote:
Op vrijdag 18 december 2009 08:59 schreef RooieHoed het volgende:
Bookmarked

Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.

Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.

Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
Heb je daar een foto van? Kan me er geen voorstelling bij maken
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 10:20:04 #264
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75759536
Ik had ook nog wat foto's van mijn eerste rookavontuurtje

pekelen (ik heb ze ruim een uur gepekeld, was misschien een beetje lang, vis was redelijk zout maar net niet té)


Schoonspoelen en drogen. het was heerlijk vriesweer dus buiten was geen probleem.


Oventje aan de praat krijgen.


een paar uur later


Ik heb nu vakantie tot 4 januari, dus ik ga lekker aan het experimenteren. Vandaag ga ik denk ik een lekker stuk varkensvlees halen bij de slager (of lam...zal vast ook wel lekker zijn...of gewoon allbei ) en dat ga ik marineren zoals in het filmpje hierboven. maar ik zat ook te denken om 'm gewoon te verzuipen in whiskey. Is dat wat? Heeft iemand dat al eens geprobeerd?

En ik wil eigenlijk dan koud gaan roken...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 11:42:09 #265
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75762490
Varkensvlees is lekker om te roken. Als je procureur (varkensnek) gebruikt heb je wle geduld nodig. Ik rook dit wel eens op een Weber Smokey Mountain en doe er vaak 12 -15 uur over.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 18 december 2009 @ 11:45:41 #266
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75762628
en een hammetje? (is toch een bilstuk? ) ik moet me diep schamen heb anderhalf jaar bij eenslager gewerkt, maar ik weet het echt niet meer
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 17:48:59 #267
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75776608
Ik heb de slager om advies gevraagd. Nu heb ik een fricandeau van een dikke kilo en wat kipfileetjes in de marinade liggen.

Ik heb marinade gemaakt door een pan water te koken met kruidnagels, korianderzaad, zwarte sesam, zout, basilicum (vers) en Karwijzaad. Na het afkoelen heb ik er een flinke scheut Whisky in gekiept. De fricandeau heb ik op een heleboel plaatsen geinjecteerd met Whisky
Daar ligt alles nu lekker in te marineren....Ik ben zóóó benieuwd, dit is eigenlijk niets voor zo'n stuk ongeduld als ik
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 18 december 2009 @ 20:28:17 #268
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_75782185
Fricandeau is best lastig, want niet vet. Mijn advies zou zijn een pekel. weet je bijna zeker dat het goed gaat. Je marinade ziet er wel super lekker uit. Benieuwd naar het resulaat!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 19 december 2009 @ 11:24:19 #269
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75799408
Het ligt nu allemaal anderhalf uur te roken. De temperatuur is naar mijn idee een tikje te hoog (35 ongeveer) is dat heel erg? de kipfilet krijgt nu al een bruine rand, dat lijkt me allemaal wat snel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75804805
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
pi_75805330
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2009 15:37:40 ]
  zaterdag 19 december 2009 @ 15:45:34 #272
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75805566
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 15:15 schreef Dirkh het volgende:
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
Koud roken is niet erg geslaagd. De temperatuur bleef erg hoog. Ik heb na twee uur de kip eruit moeten halen, gelukkig is die wel heerlijk geworden, niet te droog, mooi van kleur en smaak.


Het varkensvlees ligt er nog even in. Ik heb al wel even gekeken of die gaar was, maar hij mag nog wel een uurtje ofzo.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75805962
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 15:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.
Daarom rook ik dat ook gewoon warm, uurtje of drie vier en hij is heerlijk.
Ik heb woensdag en donderdag vrij genomen voor de kerst, dan ga ik beenham en zalm roken. Vandaag eiken mot en aanmaakhout op de kop getikt dus ik kan weer helemaal los.
pi_75806515
wat een moment om dit topic te vinden

vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte

met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.

Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen

iig even een meelees/tvp
Ja doei.
  zaterdag 19 december 2009 @ 16:23:00 #275
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75806576
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
wat een moment om dit topic te vinden

vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte

met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.

Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen

iig even een meelees/tvp
Online bestellen?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75806653
met de kerstdrukte wellicht niet echt een optie... en komt het pas na kerst aan
Ja doei.
pi_75806767
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:26 schreef motorbloempje het volgende:
met de kerstdrukte wellicht niet echt een optie... en komt het pas na kerst aan
Ik heb ze vandaag te kus en te keur zien liggen bij verschillende hengelsportwinkels.
pi_75806855
ah, daar zit er wel een van in de buurt hebben ze daar ook zaken als pekel en zulks?
Ja doei.
pi_75806922
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
...
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
...
Zus en Zo zal toch wel wat hebben?
pi_75806961
quote:
Op zaterdag 19 december 2009 16:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Zus en Zo zal toch wel wat hebben?
daar durf ik nooit naar binnen omdat dat me echt teveel geld gaat kosten maar ik vrees dat ze het wel hebben ja.. waar moet ik sowieso aan denken qua prijs? Voor zo'n klein oventje voor op 't fornuis?
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')