Het duurt ff maar dan heb je ook watquote:Op donderdag 20 augustus 2009 10:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...
edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in
eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Leuk zo hoorquote:Op zondag 13 december 2009 10:47 schreef Resistor het volgende:
Er komen concurrenten aan zie ik.
[ afbeelding ]
Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.
Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken
En natuurlijk niet zonder prijzen:
[ link | afbeelding ]
2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.
Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Er zit vel aan alle zalm. De folie is om te voorkomen dat de zalm aan het rooster vast blijft plakken, en zo kapot gaat bij het er af halen.quote:Op zondag 13 december 2009 10:51 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Leuk zo hoor
Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Is dat warm of koud roken?quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
70 graden zal toch makkelijk te halen zijn. Ik stook die van mij eerst flink op, dus echt gewoon fikkie stoken waardoor er een gloeiende aslaag komt, dan doe ik er wat houtsnippers over en houtmot. Zo nu en dan fik het nog even op met een gasbrander om de temperatuur niet te ver te laten zakken.quote:Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Wat voor vis ga je roken?quote:Op zondag 13 december 2009 18:20 schreef Puckzzz het volgende:
Nah ben maar aan het experimenteren gegaan. Vis ligt er nu op, temp is zo'n 60 graden. Dan maar wat langer roken toch?
70oC?quote:Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg 'm maar niet tot 70 graden. Zou het te koud zijn buiten voor thermometer? de oven zelf voelt goed warm aan...
Heb je daar een foto van? Kan me er geen voorstelling bij makenquote:Op vrijdag 18 december 2009 08:59 schreef RooieHoed het volgende:
Bookmarked
Ik heb een kachel/oven van rioolpijpen. Een cm dik, vrij massief dus. Ik gebruik hem als kachel en rookoven.
Wat ik altijd doe is paling erin hangen en eikenhout in het laatje. Aansteken, opwarmen tot zo'n 90 graden en de paling zo'n 10 minuten garen. Als de 10 minuten voorbij zijn flikker ik er een hoop houtmot bij (Bij de dierenspeciaalzaak een bigass zak voor 10 euro) en rook ik een uurtje.
Dan is de paling hier iig op z'n best. Vel los, aardig vet en vol van smaak.
Koud roken is niet erg geslaagd. De temperatuur bleef erg hoog. Ik heb na twee uur de kip eruit moeten halen, gelukkig is die wel heerlijk geworden, niet te droog, mooi van kleur en smaak.quote:Op zaterdag 19 december 2009 15:15 schreef Dirkh het volgende:
Zo lees je maar dat iedereen zijn eigen manier van roken heeft. Ik zou kipfilet nooit koud roken en toch wel rond de 80 90 graden roken. Met koud roken gaar je het niet, dus blijft het wel rauw.
Maar goed, ieder zijn eigen smaak en advies.
Daarom rook ik dat ook gewoon warm, uurtje of drie vier en hij is heerlijk.quote:Op zaterdag 19 december 2009 15:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Kipfilet moet je na het (koud) roken altijd garen.
Online bestellen?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
wat een moment om dit topic te vinden
vroeger maakte mijn opa, die had een rooktonnetje in de haven waar hij zijn bootje had liggen en altijd makreel rookte
met kerst, hadden we altijd een speciale tractatie: gerookte sliptong man man man!
Nu heb ik nog sliptong liggen en doen mijn vriend en ik op tweede kerstdag sushi, en is wellicht gerookte tong daarbij ook wel heel lekker.. wil iig dat mijn vriend het een keer proeft.
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
iig even een meelees/tvp
Ik heb ze vandaag te kus en te keur zien liggen bij verschillende hengelsportwinkels.quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:26 schreef motorbloempje het volgende:
met de kerstdrukte wellicht niet echt een optie... en komt het pas na kerst aan
Zus en Zo zal toch wel wat hebben?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:20 schreef motorbloempje het volgende:
...
Maargoed.. waar dan dus nog ergens een gasfornuisrokertje vandaan halen en de overige benodigdheden en ik moet ma, di en wo werken en donderdag moet ik een ander kerstdiner verzorgen
...
daar durf ik nooit naar binnen omdat dat me echt teveel geld gaat kosten maar ik vrees dat ze het wel hebben ja.. waar moet ik sowieso aan denken qua prijs? Voor zo'n klein oventje voor op 't fornuis?quote:Op zaterdag 19 december 2009 16:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Zus en Zo zal toch wel wat hebben?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |