abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 oktober 2009 @ 10:53:45 #226
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73942411
Dank.... Als je input hebt hoor ik het graag.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 24 november 2009 @ 22:53:50 #227
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74976392
Zaterdag ga ik zalmen en paling roken. Heb een nieuw adresje gevonden die nogal mooie en grote zalmen verkoopt. Ben benieuwd.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74993073
Oh wij hebben deze week het volgende gerookt:

Speklappen (iets te erg gepekeld dus zijn aan de zoute kant, maar prima voor door stamppot/bonensoep)
Eendenborst Eergisteren geschoten en gisteren gerookt.
Duivenborst (zelfde als eendenborst alleen hou ik niet zo van duif.)

17 dec is de volgende jacht dus dan gaan we weer roken.
Waarschijnlijk de speklappen al wel eerder omdat er nogal wat fans zijn die ze gewoon als tussendoor heerlijk vinden (als ik niet te veel zout in het pekelprutje doe)

Verder wil ik nog wel kipfilet proberen te roken en gaan we ook nog zeezout roken.
  woensdag 25 november 2009 @ 20:38:18 #229
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74999740
Vooral de eend lijkt me heerlijk. Helemaal een zelf geschoten exemplaar
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 25 november 2009 @ 21:52:10 #230
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_75002771
wow! klinkt goed zeg covie
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  woensdag 25 november 2009 @ 21:55:03 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75002899
quote:
Op woensdag 25 november 2009 16:41 schreef covie het volgende:
Eendenborst Eergisteren geschoten en gisteren gerookt.
Duivenborst (zelfde als eendenborst alleen hou ik niet zo van duif.)
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
pi_75003340
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Nee. En vooral wat betreft wild. Het ligt aan je cultuur. Als je echt zo'n wildsmaak wildt hebben, dus zo'n sterke smaak, dan moet je het idd laten besterven.
In zuidelijk Afrika gaat zo'n beest direct op de BBQ:
Wil je dat je ree-bok smaakt als biefstuk, dan moet je het gewoon direct bereiden.
Eigen ervaring!
Het gaat er dus om welke smaak jij prefereert.
Kudo, springobk, gazelle, antiloop, konijn...allemaal diersoorten die malser dan biefstuk kunnen zijn!

Uit eigen ervaring: Vandaag geschoten, vandaag op je bord. En het is malser dan de malste ossenhaas die jij ooit gegeten hebt!
Definitely not CIA
  woensdag 25 november 2009 @ 22:24:31 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75004153
Nah
pi_75006587
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Hoeft idd niet, afhankelijk van je smaak. Ik krijg regelmatig vers geschoten haas, en ik slacht ze het liefst binnen 1 a 2 dagen.
pi_75006697
Dit weekend heb ik zo'n 8 uur een beenham laten roken. Dat is zo lekker.
Ik heb deze kast nu een paar maanden en geen seconden spijt van gehad. Ik zou best nog wel meer willen experimenteren, maar blijf wel redelijk vast hangen in de dingen die ik al ken. Maar hé, wat kan het schelen, het is lekker en ook nog eens leuk.
  donderdag 26 november 2009 @ 02:19:31 #236
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_75009655
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

volgens mij is een open keuken net zo ongezond in je huis als wonen aan een snelweg.
Tja wonen in de randstad is ook twee pakjes sigaretten per dag.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_75013214
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
pi_75013413
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Duif en eend hoeft niet.
Na de jacht maak je die gelijk schoon. (dan hebben ze al een uur of 4/6 gelegen.)
Een haas 1 of 2 dagen en een ree volgens mij een dag of 2/3.

Van fazant weet ik het niet. Ik denk dat je het wel 1 of 2 dagen kan laten besterven maar ik heb geen idee of dat zin heeft.
  donderdag 26 november 2009 @ 12:17:02 #239
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_75015889
leuk om te lezen dat je nog steeds zo enthousiast bent Dirk
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_75101954
quote:
Op woensdag 25 november 2009 23:27 schreef Dirkh het volgende:
Dit weekend heb ik zo'n 8 uur een beenham laten roken. Dat is zo lekker.
Ik heb deze kast nu een paar maanden en geen seconden spijt van gehad. Ik zou best nog wel meer willen experimenteren, maar blijf wel redelijk vast hangen in de dingen die ik al ken. Maar hé, wat kan het schelen, het is lekker en ook nog eens leuk.
Wat lijkt me dat heerlijk. Eet smakelijk.
  zondag 13 december 2009 @ 08:58:06 #241
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75570377
quote:
Op donderdag 20 augustus 2009 10:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...

edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in

eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Het duurt ff maar dan heb je ook wat
Na keer op keer navragen en bellen hadden we er een beetje de balen van dat we maar niets hoorden. Daarna zijn we het zelf ook weer een beetje vergeten. Tot vorige week. Toen kwam ik ineens die bon weer tegen en omdat we toch ook al een (heel tientje!) aanbetaling hadden gedaan, hebben we toch nog een keer gebeld. Al was het maar om dat tientje dan maar weer terug te krijgen Bleek dat er al een hele tijd eentje klaarstond maar ze wisten niet meer voor wie dat was. Omdat de versie die wij hadden besteld eigenlijk 1 slag minder luxe was dan degene die daar stond dachten ze niet dat dat de onze was. Enfin...tijdens het telefoontje bleek dat de kleinere niet meer verkrijgbaar was en dat ze deze hadden gestuurd voor dezelfde prijs. Dus....na bijna 5 maanden heb ik dan toch eindelijk mijn rookoventje, en als bonus een mooiere dan die ik had besteld

Nu ff wat recepten opzoeken en kijken of ik nog ergens aan hout of houtskool kan komen. Rookmot heb ik gelukkig al en ook een paar zijdes Red Snapper die ik als eerste ga proberen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 10:21:07 #242
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75570832
Hoe lang zou een zijde van zo'n 400 gram moeten roken? (heb er 2)Warm roken dan welteverstaan. Ik zal 'm eerst even in wrijven met zout en dat een paar uur in laten trekken (dat hoort toch ook bij warm roken? ) dan nog drogen in de koelkast. Tegen die tijd heb ik wel wat hout gescoord bij het tankstation

Kan niet wachten tot ik kan gaan fikkie stoken
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75570911
We hebben een heuse rook ton voor de makrelen en de palingen MMMM!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_75571118
Er komen concurrenten aan zie ik.

Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.

Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken

En natuurlijk niet zonder prijzen:

2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.

Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  zondag 13 december 2009 @ 10:51:45 #245
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75571199
quote:
Op zondag 13 december 2009 10:47 schreef Resistor het volgende:
Er komen concurrenten aan zie ik.
[ afbeelding ]
Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.

Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken

En natuurlijk niet zonder prijzen:
[ link | afbeelding ]
2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.

Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Leuk zo hoor

Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_75571376
quote:
Op zondag 13 december 2009 10:51 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Leuk zo hoor

Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Er zit vel aan alle zalm. De folie is om te voorkomen dat de zalm aan het rooster vast blijft plakken, en zo kapot gaat bij het er af halen.

Wij leren ook steeds bij hoor, we zijn lang geen professionals. Vroeger sneden we de folie rond de zalm weg, nu rollen we het overschot gewoon op zodat de zalm in een 'bakje' ligt om te voorkomen dat de kruiden (of mosterd-honing, dat andere spul) er af loopt en verloren gaan.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_75571861
Ik heb net wat kip in de pekel liggen om vanavond te roken , tevens TVP

[ Bericht 57% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2009 11:30:09 ]
  zondag 13 december 2009 @ 12:04:05 #248
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75572620
Ik heb even een beginnersvraagje.

Mijn oventje bestaat uit drie delen:

Helemaal onderin de bak voor het hout en een roostertje waar het hout op moet (lijkt mij? )


Dan ongeveer in het midden een iets diepere bak waar volgens de gebruiksaanwijzing water in kan. met een rooster erop.


En dan tenslotte bovenop een rooster. In het deksel zit nog een stang met wat haken voor hangende stukken vis of vlees.


Nu mijn vragen:
moet die middelste bak er echt in?
Houdt die niet de rook tegen?
En leg je je vis dan op het onderste (middelste) rooster vlak boven dat water, of helemaal op het bovenste rooster?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 14:45:21 #249
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_75578091
Ik psot 'm zelf wel vol
Ik heb een oventje van dit merk, dus ik weet nu hoe het ongeveer moet:
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 13 december 2009 @ 14:52:31 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75578319
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Is dat warm of koud roken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')