Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?quote:Op woensdag 25 november 2009 16:41 schreef covie het volgende:
Eendenborst Eergisteren geschoten en gisteren gerookt.
Duivenborst (zelfde als eendenborst alleen hou ik niet zo van duif.)
Nee. En vooral wat betreft wild. Het ligt aan je cultuur. Als je echt zo'n wildsmaak wildt hebben, dus zo'n sterke smaak, dan moet je het idd laten besterven.quote:Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Hoeft idd niet, afhankelijk van je smaak. Ik krijg regelmatig vers geschoten haas, en ik slacht ze het liefst binnen 1 a 2 dagen.quote:Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Tja wonen in de randstad is ook twee pakjes sigaretten per dag.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
volgens mij is een open keuken net zo ongezond in je huis als wonen aan een snelweg.
quote:Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
Duif en eend hoeft niet.quote:Op woensdag 25 november 2009 21:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dacht dat je wild moesten laten moet besterven/afhangen voordat het eetbaar is?
Niet?
Wat lijkt me dat heerlijk. Eet smakelijk.quote:Op woensdag 25 november 2009 23:27 schreef Dirkh het volgende:
Dit weekend heb ik zo'n 8 uur een beenham laten roken. Dat is zo lekker.
Ik heb deze kast nu een paar maanden en geen seconden spijt van gehad. Ik zou best nog wel meer willen experimenteren, maar blijf wel redelijk vast hangen in de dingen die ik al ken. Maar hé, wat kan het schelen, het is lekker en ook nog eens leuk.
Het duurt ff maar dan heb je ook watquote:Op donderdag 20 augustus 2009 10:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hoop de mijne ook eerdaags binnen te krijgen. Het is net zo eentje als iemand een paar pagina's hiervoor ook heeft. Ik zal es kijken wie...
edit: Vaagsel was het Rookkastje, hebben jullie daar ook zo'n zin in
eerst ff een kleintje proberen, als het een beetje bevalt koop ik misschien wel eens een wat duurdere.
Leuk zo hoorquote:Op zondag 13 december 2009 10:47 schreef Resistor het volgende:
Er komen concurrenten aan zie ik.
[ afbeelding ]
Ik achter de ton, mijn vader achter de kraam.
Open dirretje met een klein verslagje van een feestje waar we roken
En natuurlijk niet zonder prijzen:
[ link | afbeelding ]
2008 had ik de bijl in mijn vinger gezet, 7 hechtingen, en ging het niet helemaal goed (7e) en dit jaar 5e (van de ongeveer 20)
Spakenburg (waar we wonen) is voorlopig de enige wedstrijd waar we roken, ook al worden we voor meer plaatsen gevraagd.
Wij roken zelf paling, zalm, en kippenpoten. We willen wel meer dingen proberen, maar weinig tijd, ook al is mijn vader met de VUT (meer weg dan thuis)
Er zit vel aan alle zalm. De folie is om te voorkomen dat de zalm aan het rooster vast blijft plakken, en zo kapot gaat bij het er af halen.quote:Op zondag 13 december 2009 10:51 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Leuk zo hoor
Waarom ligt de zalm met die groenige kruiden op folie? zit daar geen vel meer aan?
Is dat warm of koud roken?quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:12 schreef Schranseman het volgende:
Zaterdag weer wat paling gerookt. Was weer erg lekker:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |