ik zelf ben voor het spreiden van je geld over meerdere banken.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 07:12 schreef Lurf het volgende:
[..]
Dat laatste vraag ik me af. Bij de meeste banken waren de mensen die geld kwamen brengen minder belangrijk dan de mensen die geld kwamen halen, want uit die laatste groep haal je je winst en bonussen. Daarnaast vraag ik me af hoe de gemiddelde spaarder risico's zou moeten kunnen inschatten die de banken en rating-agencies ook over het hoofd zien. De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op nóg een keuzeprobleem erbij: die zoeken gewoon een manier om hun (beperkte) vermogen veilig te stallen en girale transacties te kunnen doen. Het afschaffen van de depositogarantie lijkt me niet de juiste weg, een depositogarantie onder strengere voorwaarden misschien wel.
rrrrrrraaaawhrquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
idd viel mij ook al op![]()
Maar blijkbaar is dat de Krrrrrrracht van ing
Idd, die ING reclame spotjes zijn echt om te "brullen"quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:00 schreef ES57 het volgende:
Die ING-spotjes komen nu volslagen belachelijk over. Picture this, dat achterlijke meisje dat eerst voor de Postbank de hoer speelde, krijst nu in de duinen iets onverstaanbaars. Op de achtergrond op het strand 2 Oranje leeuwen die lopen te ravotten. Ondertussen fietst Anouk er in andere spotjes tussendoor.
Welke krankzinnige marketeer verzint zo iets?
Vanwaar is nederlands geschreven stuk gequote? Heb je dit zelf geschreven? Want het komt maar heel gedeeltelijk overeen met het origineel van de Telegraph.quote:Op maandag 16 februari 2009 17:09 schreef ES57 het volgende:
[..]
ING neemt zijn maatregelen: bellen naar de klantenservice of andere ING-lijnen kost niet langer
E0.05 maar E0.10.
Het grote graaien gaat beginnen, eerst bij de overheid en nu nog meer bij de klanten.
Wie een kuil graaft ...
Alsof die paar rot centen die naar die landen zijn verdwenen de rijke landen de das omdoenquote:Op maandag 16 februari 2009 19:47 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Onzin, de EU wordt slachtoffer van het ongelimiteerd uitlenen van banken.
Oekraine is geen EU lid. Dus dat heeft er verder weinig mee te maken.
Overigens vind ik wel dat de EU te makkelijk arme landen heeft toegelaten.
Vooral Roemenie en Bulgarije zijn nog veel te arm.
Aantal andere landen waren er wel klaar voor, paar twijfel gevallen.
http://www.depers.nl/debe(...)?Id=1197515#lastpostquote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:58 schreef Dave7 het volgende:
[..]
Vanwaar is nederlands geschreven stuk gequote? Heb je dit zelf geschreven? Want het komt maar heel gedeeltelijk overeen met het origineel van de Telegraph.
En- of slimme manier (groot gedeelte) om verliezen door te sluizen (en dus afschrijven) naar het buitenland idd.quote:Op woensdag 18 februari 2009 07:43 schreef henkway het volgende:
Op het moment dat Bush stond te verkondigen dat er meer hypotheken aan armen mensen gesleten moesten, wisten ze allang dat die hypotheken verkocht zouden worden aan Europa, alles voor de bankbonussen
quote:Bankverzekeraar ING heeft in de laatste drie maanden van 2008 een verlies geboekt van 3,7 miljard euro. Het verlies over 2008 is overigens slechts 729 miljoen euro.
Yep. Deze crisis is ontstaan doordat Amerika decennialang op krediet heeft geleefd, hun banken al die schuldvorderingen veel te mooi hebben voorgesteld, en ze aan de rest van de wereld hebben verkocht. Het buitenland is er ingestonken zeg maar. China, Arabische oliesheiks, Europa, etc. hebben in feite waardeloze schuldvorderingen gekocht voor een hoop geld.quote:Op woensdag 18 februari 2009 07:43 schreef henkway het volgende:
Op het moment dat Bush stond te verkondigen dat er meer hypotheken aan armen mensen gesleten moesten, wisten ze allang dat die hypotheken verkocht zouden worden aan Europa, alles voor de bankbonussen
quote:Duitsland en Frankrijk: Instorten Europa mogelijk te voorkomen met landen-bailouts
Volledig bericht:
Gaan zij Europa redden?
Duitsland en Frankrijk zullen zich mogelijk gedwongen voelen om komplete Europese landen te redden met bailouts, om een implosie van het Europese financile systeem, en daarmee het instorten van Europa, te voorkomen.
De Duitse minister van Financin, Peer Steinbrck, is de eerste hoge Europese politicus die het onderwerp ter sprake bracht. Hij erkende dat sommige EU-landen 'in de problemen' komen en mogelijk financile hulp nodig hebben.
Franse officials hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de spanningen op de financile markten, door het sterk oplopen van de verzekeringskosten (CDSwaps) van de Ierse, Griekse en Spaanse staatsschuld. CDswaps zullen zich de komende 12 maanden voor landen zoals Griekenland, Itali, Spanje en Portugal mogelijk gaan verdubbelen.
De nachtmerrie van bondskanselier Angela Merkel en president Nicolas Sarkozy is dat beleggers de schuld van n of enkele landen niet meer willen financieren, waardoor deze failliet gaan en heel Europa in een ernstige systeemcrisis wordt gestort.
In het verdrag van Maastricht is, op aandringen van Duitsland en Nederland, vastgelegd dat de Europese Centrale Bank niet mag overgaan tot bailouts. Daarom zullen de twee grootste economin van de Eurozone mogelijk buiten de ECB om overgaan tot het financieel te hulp schieten van EU-landen die dreigen te bezwijken.
'De grotere spelers zullen de kleinere spelers moeten uitkopen,' zegt Alex Allen, investeringshoofd van Eddington Capital Management. 'Je kunt niet een deel van het systeem laten falen, want dat leidt tot het falen van het hle systeem.' Volgens hem is het risico dat tenminste n land noodgedwongen het Euroblok moet verlaten, groter dan de financile markt op dit moment verwacht. 'Het risico met Griekenland, Itali, Spanje en Portugal wordt door de markt enorm onderschat.'
De Europese financieringstekorten zijn torenhoog geworden, nadat regeringen in heel de EU overgingen tot bailouts van banken en financile instellingen. Dat kostte de EU tot nu toe 1,2 biljoen.
Europese officials hebben al gewaarschuwd dat de obligatiemarkt in een crisis kan worden gestort. Daarbij wijzen ze op de wereldwijde gevolgen van het instorten van Lehman Brothers in september 2008. ECB-bestuurslid Lorenzo Bini Smaghi zegt dat het risico bestaat dat 'het wantrouwen dat er in de financile markten is, overslaat in wantrouwen in hele landen.'
'Ik zou zeer met tegenzin zeggen: O.k., laat Ierland en Griekenland maar bankroet gaan, de markt los het wel op, en straf hen voor hun onverantwoordelijkheden in het verleden,' verklaarde Thomas Mayer, co-hoofd wereldwijde economie bij de Deutsche Bank in Londen. 'Dat deden ze ook met Lehman en dat bleek geen goed idee te zijn.'
ECB-president Jean-Claude Trichet vindt de huidige zorgen om het financile systeem echter niet gerechtvaardigd, en sprak zijn vertrouwen uit dat de landen de situatie wel zullen oplossen.
Xander
Bron: Bloomberg
Moeten we ook nog garant staan voor de puinhopen van de PIGSquote:
Ik ben het met je eens dat de kans dat zoiets ons nog een keer overkomt inderdaad niet zo groot is. Opzich is het wel goed dat Amerika nu wat inkrimpt en dat de EU / China / Japan Amerika uit de soep willen halen door Amerika financieel te gaan ondersteunen over een aantal jaar. Hoe je het ook went of keert, EU / Japan / China / Amerika kunnen eigenlijk niet zonder elkaar.quote:Op woensdag 18 februari 2009 10:46 schreef ES57 het volgende:
[..]
Yep. Deze crisis is ontstaan doordat Amerika decennialang op krediet heeft geleefd, hun banken al die schuldvorderingen veel te mooi hebben voorgesteld, en ze aan de rest van de wereld hebben verkocht. Het buitenland is er ingestonken zeg maar. China, Arabische oliesheiks, Europa, etc. hebben in feite waardeloze schuldvorderingen gekocht voor een hoop geld.
Nu denk ik eerlijk gezegd niet dat "ons" dat nog en keer zal overkomen. En dat is ook precies het risico van Obama's beleid. Hij vervangt nu particuliere schulden door extra overheidsschulden, en die zullen dus later door de Amerikanen zelf moeten worden terugbetaald, omdat "wij" het niet meer zullen doen. Als hun economie zich niet goed herstelt, dan zullen ze daar dus geen geld voor hebben. Probleem daarbij is dat Obama de onderliggende oorzaak niet aanpakt: het structurele gebrek aan concurrentiekracht van Amerika. Hij zal structurele maatregelen moeten treffen, niet alleen conjuncturele.
Feitelijk is er geen oplossing voor dit probleem. Amerikanen (overheid, bedrijfsleven en consumenten) zouden jarenlang (tientallen jaren) flink moeten gaan sparen om die enorme schulden aan het buitenland af te lossen. Maar dat kan niet want dan stort hun economie helemaal in elkaar. De Amerikaanse economie drijft op 1 religie: kopen, kopen, kopen.
De USA heeft dan nog maar 2 opties:
- Dollars bijdrukken en dat aan de Chinezen geven (de dollar stort in)
- Tegen de wereld zeggen: "Fuck you, we betalen geen cent terug". Kunnen ze makkelijk doen want hun militaire kracht is enorm.
Dit gaat natuurlijk verkeerd komende maanden......hoe willen die landen dat uberhaupt zelf financieren.quote:
leuk leesvoer, echter klinklare onzin natuurlijk.quote:Duitsland en Frankrijk zullen zich mogelijk gedwongen voelen om komplete Europese landen te redden met bailouts, om een implosie van het Europese financile systeem, en daarmee het instorten van Europa, te voorkomen.
want?quote:Op woensdag 18 februari 2009 20:48 schreef TubewayDigital het volgende:
[..]
leuk leesvoer, echter klinklare onzin natuurlijk.
- de PIGS zullen echt niet bezwijken. De belasting gaat omhoog, de uitgaven gaan omlaag. Maar die landen gaan never failliet. Het zijn geen utrecht-tussen-engeland-en-groenland.quote:
Bedankt voor de uitleg!quote:Op woensdag 18 februari 2009 20:48 schreef TubewayDigital het volgende:
[..]
leuk leesvoer, echter klinklare onzin natuurlijk.
Punt 1 en punt 2 werken elkaar wel tegen he.quote:Op woensdag 18 februari 2009 20:56 schreef TubewayDigital het volgende:
- de PIGS zullen echt niet bezwijken. De belasting gaat omhoog, de uitgaven gaan omlaag. Maar die landen gaan never failliet. Het zijn geen utrecht-tussen-engeland-en-groenland.
- Fr en D kunnen en willen er niet voor opdraaien. Onverkoopbaar aan de burgers.
Dat lijkt mij een goed plan. Heel veel problemen in de EU komen voort uit de tegenstelling tussen Noord-Europa en Zuid-Europa. In Zuid-Europa doet men nogal eens aan lekker holladiee beleid als het gaat om de overheidsfinanciën, het sociale stelsel en de steun van de overheid aan private ondernemingen, in Noord-Europa is men veel verstandiger en ziet men dat een dergelijke houding gewoon niet te veroorloven valt. Noord en Zuid-Europa verschillen zo erg dat samenwerking ook nooit goed van de grond zal komen, er zal altijd wantrouwen blijven tussen Noord en Zuid-Europa. Alles wat aan de Middellandse Zee grenst de ZEU (ook die paupers in Frankrijk) en de rest in de NEU waar men dan ook de neuro (quote:Op woensdag 18 februari 2009 15:49 schreef DiRadical het volgende:
Kunnen we de euro niet splitsen in de neuro voor noord Europa en de zeuro voor Zuid Europa.
Dan kan de zeuro weer lekker devalueren zonder dat de PIGS hun economiën hoeven te herstructuren.
Kunnen wij een sterker neuro houden
Engeland wil nergens aan meedoen , die zijn veel te veel op zichzelf gericht.quote:Op woensdag 18 februari 2009 21:15 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Een unie van Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Polen, Engeland (voorkeur van de twijfel) en de Scandinavische landen zou denk ik uitermate effectief kunnen opereren.
Bronquote:Kredietwaardigheid Oekraïne weer verlaagd
Kiev, 25 febr. Kredietbeoordelingsbureau Standard & Poor's heeft vandaag de kredietwaardigheid van Oekraïne verder verlaagd. Het bureau is bang dat de politieke onrust in het land een noodlening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan Oekraïne in gevaar kan brengen.
De kredietwaardigheid van Oekraïne ligt nu op het laagste niveau in heel Europa en is gelijk aan die van Pakistan. S&P vreest dat het land een deel van een noodlening van 16,4 miljard dollar van het IMF kan mislopen omdat de politiek het niet eens kan worden over de benodigde bezuinigingen die het IMF heeft afgedwongen om voor de hulp in aanmerking te komen.
Vorig jaar verlaagde S&P de kredietwaardigheid van Oekraïne al twee keer wegens zorgen over de afzwakkende Oekraïense munteenheid en economie en het zwakke bankensysteem. Door een lagere kredietwaardigheid wordt het moeilijker en duurder om geld bij investeerders op te halen en is de kans groter dat een land niet aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen.
quote:De kredietwaardigheid van Oekraïne ligt nu op het laagste niveau in heel Europa en is gelijk aan die van Pakistan.
Serieuze problemen voor Oekraïne dus. Als die IMF lening niet door gaat vanwege de politieke onrust die in het NRC artikel aangehaald wordt dan kan dat wel eens een trigger betekenen voor daadwerkelijke betalingsproblemen op de obligaties die de Oekraïense staat heeft uitgegeven.quote:Ukraine Debt Ratings Cut to CCC+ by S&P
Well in some countries it never rains but it pours, as they say. Following the news that Ukraine GDP contracted at an annual rate of 20% in January, today we learn that S&P have cut Ukraine’s long-term foreign currency rating to CCC+, seven levels below investment grade. Ukraine’s rating is now the lowest in Europe and at the same level as Pakistan. S&P left the outlook negative, suggesting there may be more to come.
To give us all some idea of what this means contracts to protect Ukraine’s government bonds against default now cost 59.5 percent upfront and 5 percent a year, according to CMA Datavision prices for credit-default swaps today. That means it costs $5.95 million in advance and $500,000 a year to protect $10 million of bonds for five years. The cost is higher than for any other government debt worldwide.
The extra yield investors demand to Ukrainian bonds instead of U.S. Treasuries has risen 10-fold in the past year and at about 32 percentage points is the highest of any country with dollar-denominated bonds except Ecuador, which defaulted in December, according to JPMorgan Chase & Co. EMBI+ indexes.
S&P defines an obligation rated CCC as “currently vulnerable to nonpayment, and is dependent upon favorable business, financial and economic conditions for the obligor to meet its financial commitment on the obligation. In the event of adverse business, financial, or economic conditions, the obligor is not likely to have the capacity to meet its financial commitment on the obligation.”
Fitch Ratings cut Ukraine’s ratings to B, the fifth-highest non-investment grade only two weeks ago and kept the outlook “negative,”. Moody’s said yesterday that there is a good possibility they will cut their Ukraine ratings within three months.
The hryvnia tumbled yesterday, closing at a record low against the dollar, on all the talk about credit downgrades and Eastern Europe’s economic problems. The currency dropped 3.4 percent to 9.26 per dollar at 6:10 p.m. in Kiev, below the previous lowest close of 9.10 reached on 18 December last. The hyrvnia has now lost more than 50 percent against the dollar in the past six months.
Ukraine started this crisis with comparatively little state debt, but as the costs of bailouts and recession fighting have mounted the debt has surged upwards. Total state debt increased in November by 33 percent to $22.1 billion from $16.6 billion the previous month, according to recent data from the Ukraine Finance Ministry. In December, the total debt increased by a further 9 percent - up to $24.1 billion. The government initially targeted a budget deficit of 18.8 billion hryvnias ($2.34 billion) or about 2 percent of gross domestic product in 2008. It later cut the gap below 1 percent of gross domestic product, meeting an agreement with the International Monetary Fund which approved a $16.4 billion loan to Ukraine to help stabilize the economy.
Thus Ukraine’s total state debt in 2008 increased by 37 percent to $24.1 billion from $17.6 billion in 2007. It is however still at a pretty low level, being estimated by the IMF in their last standby loan report to rise to some 17.4% of GDP in 2009. The real problem are the mounting liabilities in the private sector, and how these can fall inwards onto state finances.
Echt waar? Heb je daar meer informatie over?quote:Op zaterdag 28 februari 2009 10:46 schreef henkway het volgende:
Het begon met een kein dominosteentje in de subprimehypotheken van de US.
Rationeel gezien ben ik al een maandje of wat bezig met de totale chaos. Heb lijstjes gemaakt met wat we in huis moeten hebben e.d.quote:Op maandag 16 februari 2009 19:53 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik begin me langzamerhand serieus zorgen te maken voor de toekomst
zoals dezequote:Op zaterdag 28 februari 2009 10:51 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Echt waar? Heb je daar meer informatie over?
Ik geloof niet dat het systeem zal crashen. Maar heb wel alvast voor 2 mnd voedsel en andere benodigdheden (luiers, tandpasta, lucifers) op de plank liggen. Als er niks gebeurt gaat het gewoon op, als er wel iets gebeurt dan heb ik voorraad. Ik kan met een kind en een zwangere vrouw geen risico nemen.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 11:11 schreef Pappie_Culo het volgende:
[..]
Rationeel gezien ben ik al een maandje of wat bezig met de totale chaos. Heb lijstjes gemaakt met wat we in huis moeten hebben e.d.
Emotioneel gezien wil ik er niet aan, omdat ik nog steeds hoop dat ik een beetje gek ben. Maar zodra ik het idee krijg dat er echte problemen gaan komen dan zorg ik dat ik de eerste ben die er naar handelen kan.
Maar ik hoop echt dat het niet zover komt. We hadden hier eigenlijk een beetje plannen voor de toekomst enzo
ja idd klaar om geld van de rekening te halen en naar de juwelier te rennen.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 11:11 schreef Pappie_Culo het volgende:
[..]
Rationeel gezien ben ik al een maandje of wat bezig met de totale chaos. Heb lijstjes gemaakt met wat we in huis moeten hebben e.d.
Emotioneel gezien wil ik er niet aan, omdat ik nog steeds hoop dat ik een beetje gek ben. Maar zodra ik het idee krijg dat er echte problemen gaan komen dan zorg ik dat ik de eerste ben die er naar handelen kan.
Maar ik hoop echt dat het niet zover komt. We hadden hier eigenlijk een beetje plannen voor de toekomst enzo
ik heb wel vergif om de buren uit hun ellende te helpenquote:Op zaterdag 28 februari 2009 12:51 schreef simmu het volgende:
vergeten jullie dan het reddingsbootje (dijkdoorbraak), het pistool met 1 kogel erin (voor de ultieme ellende) en het zwaard (zombies) dan niet?
ja, die's te makkelijk. iedereen heeft wel gif in huis. je kan nog iemand vergiftigen met water! maar idd: deze kan wel naar de chat: 1000 manieren om je buurman te vergiftigenquote:Op zaterdag 28 februari 2009 13:02 schreef henkway het volgende:
[..]
ik heb wel vergif om de buren uit hun ellende te helpen
polen is (was) druk aan het bouwenquote:Op zaterdag 28 februari 2009 15:48 schreef Dr.Daggla het volgende:
EK 2012 in Oekraine en Polen is dus "officieel" bye-bye?.
Dat gaan ze no way kunnen betalen.
dat waren ze in dubai ook......quote:Op zaterdag 28 februari 2009 16:11 schreef henkway het volgende:
[..]
polen is (was) druk aan het bouwen
http://www.warsaw-life.com/poland/euro-2012
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |