waarom ? ik vind het wel leuk eigenlijk! eindelijk gebeurt er eens wat.quote:
En wat is het alternatief? Nederland failliet laten gaan? NL kan de schuld van ING niet dragen.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 03:49 schreef henkway het volgende:
Lijkt me sterk dat Bos ING alsnog failliet laat gaan, dat nooit.
Jij hebt zeker geen baan?quote:Op dinsdag 17 februari 2009 @ 00:22 schreef BlaZ het volgende:
[..]
waarom ? ik vind het wel leuk eigenlijk! eindelijk gebeurt er eens wat.
IJsland-scenario. Alleen dan zonder hulp van het IMF, want dat is ook blut.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 @ 03:49 schreef henkway het volgende:
Lijkt me sterk dat Bos ING alsnog failliet laat gaan, dat nooit.
Dat laatste vraag ik me af. Bij de meeste banken waren de mensen die geld kwamen brengen minder belangrijk dan de mensen die geld kwamen halen, want uit die laatste groep haal je je winst en bonussen. Daarnaast vraag ik me af hoe de gemiddelde spaarder risico's zou moeten kunnen inschatten die de banken en rating-agencies ook over het hoofd zien. De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op nóg een keuzeprobleem erbij: die zoeken gewoon een manier om hun (beperkte) vermogen veilig te stallen en girale transacties te kunnen doen. Het afschaffen van de depositogarantie lijkt me niet de juiste weg, een depositogarantie onder strengere voorwaarden misschien wel.quote:Op maandag 16 februari 2009 21:53 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
En dat is waarom vreemd?
Eigenlijk lijkt me het me een vrij logische stap. Mensen worden zich dan veel bewuster over hun eigen geld. En banken zullen veel minder risico durven nemen.
Nu is het leuk totdat je zelf keihard getroffen wordt. Dan piep je wel anders.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 00:22 schreef BlaZ het volgende:
[..]
waarom ? ik vind het wel leuk eigenlijk! eindelijk gebeurt er eens wat.
Idd... is hyperinflatie dan misschien het medicijn tegen deze crisisquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:13 schreef HarryP het volgende:
Nou die paar euro's die ik nog bij de ING (postbank) had staan op een internet spaarrekening ga ik ook maar weghalen. Dan hoef ik daar straks ook niet achteraan bij de Nederlandse Bank.
En verder is Inflatie eigenlijk de enige manier om van het probleem af te komen.
Dus dat verwacht ik dan ook.
idd viel mij ook al opquote:Op maandag 16 februari 2009 17:16 schreef Bolkesteijn het volgende:
Wel knap dat ING haast alle rommel heeft gevonden die er te vinden is.
ik zelf ben voor het spreiden van je geld over meerdere banken.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 07:12 schreef Lurf het volgende:
[..]
Dat laatste vraag ik me af. Bij de meeste banken waren de mensen die geld kwamen brengen minder belangrijk dan de mensen die geld kwamen halen, want uit die laatste groep haal je je winst en bonussen. Daarnaast vraag ik me af hoe de gemiddelde spaarder risico's zou moeten kunnen inschatten die de banken en rating-agencies ook over het hoofd zien. De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op nóg een keuzeprobleem erbij: die zoeken gewoon een manier om hun (beperkte) vermogen veilig te stallen en girale transacties te kunnen doen. Het afschaffen van de depositogarantie lijkt me niet de juiste weg, een depositogarantie onder strengere voorwaarden misschien wel.
rrrrrrraaaawhrquote:Op dinsdag 17 februari 2009 10:56 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
idd viel mij ook al op![]()
Maar blijkbaar is dat de Krrrrrrracht van ing
Idd, die ING reclame spotjes zijn echt om te "brullen"quote:Op dinsdag 17 februari 2009 15:00 schreef ES57 het volgende:
Die ING-spotjes komen nu volslagen belachelijk over. Picture this, dat achterlijke meisje dat eerst voor de Postbank de hoer speelde, krijst nu in de duinen iets onverstaanbaars. Op de achtergrond op het strand 2 Oranje leeuwen die lopen te ravotten. Ondertussen fietst Anouk er in andere spotjes tussendoor.
Welke krankzinnige marketeer verzint zo iets?
Vanwaar is nederlands geschreven stuk gequote? Heb je dit zelf geschreven? Want het komt maar heel gedeeltelijk overeen met het origineel van de Telegraph.quote:Op maandag 16 februari 2009 17:09 schreef ES57 het volgende:
[..]
ING neemt zijn maatregelen: bellen naar de klantenservice of andere ING-lijnen kost niet langer
E0.05 maar E0.10.
Het grote graaien gaat beginnen, eerst bij de overheid en nu nog meer bij de klanten.
Wie een kuil graaft ...
Alsof die paar rot centen die naar die landen zijn verdwenen de rijke landen de das omdoenquote:Op maandag 16 februari 2009 19:47 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Onzin, de EU wordt slachtoffer van het ongelimiteerd uitlenen van banken.
Oekraine is geen EU lid. Dus dat heeft er verder weinig mee te maken.
Overigens vind ik wel dat de EU te makkelijk arme landen heeft toegelaten.
Vooral Roemenie en Bulgarije zijn nog veel te arm.
Aantal andere landen waren er wel klaar voor, paar twijfel gevallen.
http://www.depers.nl/debe(...)?Id=1197515#lastpostquote:Op dinsdag 17 februari 2009 22:58 schreef Dave7 het volgende:
[..]
Vanwaar is nederlands geschreven stuk gequote? Heb je dit zelf geschreven? Want het komt maar heel gedeeltelijk overeen met het origineel van de Telegraph.
En- of slimme manier (groot gedeelte) om verliezen door te sluizen (en dus afschrijven) naar het buitenland idd.quote:Op woensdag 18 februari 2009 07:43 schreef henkway het volgende:
Op het moment dat Bush stond te verkondigen dat er meer hypotheken aan armen mensen gesleten moesten, wisten ze allang dat die hypotheken verkocht zouden worden aan Europa, alles voor de bankbonussen
quote:Bankverzekeraar ING heeft in de laatste drie maanden van 2008 een verlies geboekt van 3,7 miljard euro. Het verlies over 2008 is overigens slechts 729 miljoen euro.
Yep. Deze crisis is ontstaan doordat Amerika decennialang op krediet heeft geleefd, hun banken al die schuldvorderingen veel te mooi hebben voorgesteld, en ze aan de rest van de wereld hebben verkocht. Het buitenland is er ingestonken zeg maar. China, Arabische oliesheiks, Europa, etc. hebben in feite waardeloze schuldvorderingen gekocht voor een hoop geld.quote:Op woensdag 18 februari 2009 07:43 schreef henkway het volgende:
Op het moment dat Bush stond te verkondigen dat er meer hypotheken aan armen mensen gesleten moesten, wisten ze allang dat die hypotheken verkocht zouden worden aan Europa, alles voor de bankbonussen
quote:Duitsland en Frankrijk: Instorten Europa mogelijk te voorkomen met landen-bailouts
Volledig bericht:
Gaan zij Europa redden?
Duitsland en Frankrijk zullen zich mogelijk gedwongen voelen om komplete Europese landen te redden met bailouts, om een implosie van het Europese financile systeem, en daarmee het instorten van Europa, te voorkomen.
De Duitse minister van Financin, Peer Steinbrck, is de eerste hoge Europese politicus die het onderwerp ter sprake bracht. Hij erkende dat sommige EU-landen 'in de problemen' komen en mogelijk financile hulp nodig hebben.
Franse officials hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de spanningen op de financile markten, door het sterk oplopen van de verzekeringskosten (CDSwaps) van de Ierse, Griekse en Spaanse staatsschuld. CDswaps zullen zich de komende 12 maanden voor landen zoals Griekenland, Itali, Spanje en Portugal mogelijk gaan verdubbelen.
De nachtmerrie van bondskanselier Angela Merkel en president Nicolas Sarkozy is dat beleggers de schuld van n of enkele landen niet meer willen financieren, waardoor deze failliet gaan en heel Europa in een ernstige systeemcrisis wordt gestort.
In het verdrag van Maastricht is, op aandringen van Duitsland en Nederland, vastgelegd dat de Europese Centrale Bank niet mag overgaan tot bailouts. Daarom zullen de twee grootste economin van de Eurozone mogelijk buiten de ECB om overgaan tot het financieel te hulp schieten van EU-landen die dreigen te bezwijken.
'De grotere spelers zullen de kleinere spelers moeten uitkopen,' zegt Alex Allen, investeringshoofd van Eddington Capital Management. 'Je kunt niet een deel van het systeem laten falen, want dat leidt tot het falen van het hle systeem.' Volgens hem is het risico dat tenminste n land noodgedwongen het Euroblok moet verlaten, groter dan de financile markt op dit moment verwacht. 'Het risico met Griekenland, Itali, Spanje en Portugal wordt door de markt enorm onderschat.'
De Europese financieringstekorten zijn torenhoog geworden, nadat regeringen in heel de EU overgingen tot bailouts van banken en financile instellingen. Dat kostte de EU tot nu toe 1,2 biljoen.
Europese officials hebben al gewaarschuwd dat de obligatiemarkt in een crisis kan worden gestort. Daarbij wijzen ze op de wereldwijde gevolgen van het instorten van Lehman Brothers in september 2008. ECB-bestuurslid Lorenzo Bini Smaghi zegt dat het risico bestaat dat 'het wantrouwen dat er in de financile markten is, overslaat in wantrouwen in hele landen.'
'Ik zou zeer met tegenzin zeggen: O.k., laat Ierland en Griekenland maar bankroet gaan, de markt los het wel op, en straf hen voor hun onverantwoordelijkheden in het verleden,' verklaarde Thomas Mayer, co-hoofd wereldwijde economie bij de Deutsche Bank in Londen. 'Dat deden ze ook met Lehman en dat bleek geen goed idee te zijn.'
ECB-president Jean-Claude Trichet vindt de huidige zorgen om het financile systeem echter niet gerechtvaardigd, en sprak zijn vertrouwen uit dat de landen de situatie wel zullen oplossen.
Xander
Bron: Bloomberg
Moeten we ook nog garant staan voor de puinhopen van de PIGSquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |