quote:Op donderdag 29 januari 2009 16:40 schreef pberends het volgende:
'Megareddingsplan van 2000 miljard op stapel'
Hoeveel wordt het tekort van Obama? 4 biljoen?
Tja.... een beetje retro.quote:Op donderdag 29 januari 2009 17:09 schreef simmu het volgende:
drugshond, jij held!! abba is ubercool!!
Ow net ging een collega van mij helemaal over de flos (hij zit nog 1.5 jaar voor zijn pensioen). En ik vertelde vrolijk dat een indexatie van de huidge pensioenen niet altijd meer mogelijk zal zijn. Vanwege het feit dat het een omslag pensioen stelsel is en de nog werkenden het toch straks niet meer kunnen opbrengen voor de te groot wordende groep pensioenada's Hij ja maar ik heb mijn hele leven toch betaald, maar het principe van omslag stelsel en spaar stelsel dat was toch wat te abstract voor hem. Hij ja maar dan moeten de pensioen fondsen maar ander dingen proberen om het geld sneller te laten groeien. Ik ja daardoor zitten we nu in de problemen.quote:Op donderdag 29 januari 2009 17:14 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Tja.... een beetje retro.
Straks maar eens kijken hoeveel mijn pensioenbijdrage is gestegen ten opzichte van vorige maand.
= - Earn Value
vroeger mochten pensioenfondsen niet beleggen in aandelen, maar dat hebben ze sinds 2001 helemaal vergetenquote:Op vrijdag 30 januari 2009 11:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ow net ging een collega van mij helemaal over de flos (hij zit nog 1.5 jaar voor zijn pensioen). En ik vertelde vrolijk dat een indexatie van de huidge pensioenen niet altijd meer mogelijk zal zijn. Vanwege het feit dat het een omslag pensioen stelsel is en de nog werkenden het toch straks niet meer kunnen opbrengen voor de te groot wordende groep pensioenada's Hij ja maar ik heb mijn hele leven toch betaald, maar het principe van omslag stelsel en spaar stelsel dat was toch wat te abstract voor hem. Hij ja maar dan moeten de pensioen fondsen maar ander dingen proberen om het geld sneller te laten groeien. Ik ja daardoor zitten we nu in de problemen.
Ja net zoals wij ook al ons hele leven pensioen premie betalen en bij ons de premie alleen maar nog meer gestegen is (en zal blijven stijgen) en wij er nog minder voor terug gaan krijgen.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 12:36 schreef simmu het volgende:
het is ook gewoon erg kut en onrechtvaardig. die collega heeft wel een punt met zn: "jamaar ik betaal al heel mijn leven".
Dat is dan wel vervelend voor je pa dat hij even stertk wou zijn en daarom preceis weer buiten een net afgeschafte regeling viel.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 13:02 schreef simmu het volgende:
maar het is wel zuur hoor, als je kijkt naar mijn pa bv. die's hartpatient. uit trots weigerde hij om zich 100 % af te laten keuren toen het kon, onder het motto "toch zo met de vut". niet dus. hij viel er opeens net buiten. tis ook allemaal wel erg dubbel hoor. atv aan de ene kant, langer doorwerken en huisvrouwen aan het werk aan de andere kant. ik heb de indruk dat het allemaal nogal scheef is.
Dezelfde reden denk ik, omdat het eng is. RTLZ had er wel een klein item over en op BNR was de staking wel onderdeel van het nieuws. Maar dat zijn nou net de special interest zenders die weinigen volgen.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 13:58 schreef Llotyhy het volgende:
Omdat dat eng klinkt...
Even iets anders:
Ik heb het helemaal niet langs zien komen op het nieuws of op de frontpage (kan aan mij liggen hoor, maar ik heb wel vaker het idee dat het nieuws zwaar selectief verschijnt hier):
Gisteren miljoenen mensen de straat op in Frankrijk (naar eigen zeggen 2,5m, volgens politie 1m) rellen alom...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7857435.stm -> BBC-artikel
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=11780657&ch=4226714&src=news -> De beelden
Op wat fora die ik volg zitten alle Amerikanen te hopen dat het overslaat naar andere landen en vooral ook naar Amerika zelf. Waarom wordt hier nauwelijks aandacht aan geschonken in Nederland? Net als toen met die gigantische rellen in Litouwen en Letland paar weken geleden en IJsland, waar het pas 'nieuws' werd nadat de regering afgetreden was.
tru mode aanquote:Op vrijdag 30 januari 2009 14:20 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Dezelfde reden denk ik, omdat het eng is. RTLZ had er wel een klein item over en op BNR was de staking wel onderdeel van het nieuws. Maar dat zijn nou net de special interest zenders die weinigen volgen.
Best mogelijk, aangezien een economische crisis (of zelfs depressie) doet rare dingen met mensen. Als ik RTLZ goed begrijp, waren de rellen er pas in de nacht. Als het 6 uur journaal er niets over meldt, wordt t pas verdachtquote:Op vrijdag 30 januari 2009 14:27 schreef Basp1 het volgende:
[..]
tru mode aan
Onze regering wilt niet dat we teveel van die onlusten zien, de bevolking zou zelfs eens ga nadenken en zich gaan organiseren tegen de overheid.
tru mode uit.
Hij heeft misschien zijn hele leven betaald, maar hij heeft kennelijk te weinig betaald.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 12:36 schreef simmu het volgende:
het is ook gewoon erg kut en onrechtvaardig. die collega heeft wel een punt met zn: "jamaar ik betaal al heel mijn leven".
He selang, jij bent al een tijdje weg uit nederland.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:21 schreef SeLang het volgende:
Hij heeft misschien zijn hele leven betaald, maar hij heeft kennelijk te weinig betaald.
Wat mij betreft gaat dat hele pensioensysteem op de schop. Geen gegarandeerd eindloon maar gewoon uitbetalen wat je hebt ingelegd + beleggingsresultaat. En als het uiteindelijk tegenvalt dan haal je de broekriem maar wat aan. Daarnaast moet je zelf kunnen bepalen hoeveel je inlegt en dat moet ook gewoon van jou blijven, dus geen collectief systeem. Gewoon een soort van gesponsord beleggingsfonds dus.
Ook is het belachelijk dat flexibele mensen elke keer nadeel hebben in de vorm van pensioenbreuk. Jouw persoonlijke pensioenpot moet gewoon op jouw naam staan en gaat gewoon mee als je naar een andere werkgever gaat.
dan ook zelf bepalen hoe en wat en wanneer er belegt wordt he!quote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hij heeft misschien zijn hele leven betaald, maar hij heeft kennelijk te weinig betaald.
Wat mij betreft gaat dat hele pensioensysteem op de schop. Geen gegarandeerd eindloon maar gewoon uitbetalen wat je hebt ingelegd + beleggingsresultaat. En als het uiteindelijk tegenvalt dan haal je de broekriem maar wat aan. Daarnaast moet je zelf kunnen bepalen hoeveel je inlegt en dat moet ook gewoon van jou blijven, dus geen collectief systeem. Gewoon een soort van gesponsord beleggingsfonds dus.
als de afstanden ver genoeg zijn krijg je een zg "economische urgentie"quote:Ook is het belachelijk dat flexibele mensen elke keer nadeel hebben in de vorm van pensioenbreuk. Jouw persoonlijke pensioenpot moet gewoon op jouw naam staan en gaat gewoon mee als je naar een andere werkgever gaat.
Het hele Nederlandse systeem is ingericht op het afstraffen van flexibliteit. Als je je ingraaft in je geboortedorp (waar misschien nieteens werk is) dan kun je je permitteren om lang op de wachtlijst te staan voor sociale huur of een huis kopen met HRA. Als je vaak verhuist en je koopt een huis dan heb je elke keer overdrachtsbelasting, of je gaat huren om dat te vermijden maar dan kun je dus niet in een gesubsidieerde sociale huur woning want je kunt niet op de wachtlijst staan. Daar bovenop heb je dan nog eens pensioenbreuk elke keer als je van werkgever verandert.
De moderne flexibele "kenniseconomie" is echt een lachertje in NL.
Ik heb sinds vorig jaar September een nieuwe baan, en mijn nieuwe pensioenfonds heeft nog gewoon een eindloonregelingquote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:29 schreef Basp1 het volgende:
[..]
He selang, jij bent al een tijdje weg uit nederland.![]()
De eindloon regeling is enkele jaren geleden omgezet naar een middenloon, maar alle pensioenada's die deze al kregen die worden antuurlijk niet terug gedraaid. Toen ik in dienst zat 15 jaar geleden werden van die flapdrollen die een jaar later met pensioen (toendertijd vut op 50 of 55 ) zouden gaan nog gepromoveerd dat ze na hun vut net zoveel als ze tot 1 jaar geleden zouden krijgen. Die hele groep mag wat mij betrefd wel met de billen bloot en wat gaan doen voor nederland.
Bron: Bloombergquote:Roubini Sees Global Gloom After Davos Vindication
By Simon Kennedy
Jan. 30 (Bloomberg) -- At the World Economic Forum two years ago, Nouriel Roubini warned that record profits and bonuses were obscuring a “hard landing” to come. “I really disagree,” countered Jacob Frenkel, the American International Group Inc. vice chairman and former Israeli central banker.
No more. “Roubini was intellectually courageous, and he called the shots correctly,” says Frenkel, whose AIG survives only on the basis of more than $100 billion of government loans. “He gained credibility, and he deserves it.”
This week, New York University’s Roubini returned to the WEF and the Swiss ski resort of Davos as the prophet of the worst economic and financial crisis since the Great Depression - - joining the ranks of previous “Dr. Dooms” who made their names through contrarian calls that proved correct.
Even as he wins plaudits for his prescience, Roubini, 50, says worse lies ahead. Banks face bigger credit losses than they realize, more financial companies will require state takeovers and the world economy will keep shrinking throughout 2009, he says.
“The consensus is catching up with me, but it’s still behind,” Roubini said in an interview in Davos. “I don’t know what some people are smoking.”
‘Catastrophic’
As long ago as February 2007, Roubini was writing on his blog that “the party will soon be over,” and warning of “painful consequences for the U.S. and the global economy.” By last February, his tone had become apocalyptic, raising the specter of a “catastrophic” meltdown that central banks would fail to prevent, triggering the bankruptcy of large banks with mortgage holdings and a “sharp drop” in equities.
The next month, Bear Stearns Cos. failed, to be taken over by JPMorgan Chase & Co. in a government-backed deal. Then, in September, Lehman Brothers Holdings Inc. went bankrupt, prompting banks to hoard cash and depriving businesses and households of access to capital. The U.S. took over AIG, Fannie Mae and Freddie Mac, and the Standard & Poor’s 500 Index suffered its worst year since 1937.
“I was intellectually vindicated,” Roubini says. “But I was vindicated by having an economic disaster which has political and social consequences.”
Predecessors
Roubini’s predecessors in the role of economic nay-sayer include some well-known names: Joseph Granville, publisher of the Granville Market Letter, who forecast the stock-market declines of 1976 and 2000; Henry Kaufman, who as a managing director at Salomon Brothers projected rising interest rates that led to a U.S. recession in the early 1980s; Marc Faber, publisher of the Gloom, Boom & Doom Report, who predicted the 1987 stock crash; and Yale University’s Robert Shiller, a former colleague of Roubini’s, who forecast the end of the dot-com bubble in his 2000 book “Irrational Exuberance” and said in a second edition in 2005 that the U.S. housing market had undergone the biggest speculative boom in U.S. history.
Granville, 85, says the key to being an outlier is not to doubt your analysis.
“I don’t have anything to do with emotion,” says Granville, who’s based in Kansas City. “Keep your head, follow the numbers and ignore the rest.”
Roubini was born in Istanbul, the son of an importer- exporter of carpets, and spent his childhood in Israel, Iran and Italy. It was while living in Milan from 1962 to 1982, he says, that he became attracted to economics: “Economics had the tools to understand the world, and not just understand it but also change it for the better.”
International Economics
After a year at the Hebrew University of Jerusalem, he earned an economics degree at Milan’s Universita’ L. Bocconi and then his Ph.D. at Harvard University in 1988, where he specialized in international economics.
Jeffrey Sachs, he says, became his “role model” at Harvard by demonstrating that economists could shape public policy -- as Sachs did by lobbying for poor countries to have their debts relieved by richer governments. Sachs is now a professor at Columbia University.
“You sensed there was something beyond academia, that you have to figure out the big issues of the global economy,” says Roubini. “You have to be engaged, and can’t just be in an ivory tower.”
For much of the 1990s, Roubini combined academic research and policy-making by teaching at Yale and then in New York, while also spending time at the International Monetary Fund, the Federal Reserve, World Bank and Bank of Israel.
Joining Clinton
By 1998 he had attracted the attention of President Bill Clinton’s administration, joining it first as a senior economist in the White House Council of Economic Advisers and then moving to the Treasury department as a senior adviser to Timothy Geithner, then the undersecretary for international affairs and now Treasury secretary in the Obama administration.
Roubini returned to the IMF in 2001 as a visiting scholar while it battled a financial meltdown in Argentina. He co-wrote a book on saving bankrupt economies entitled “Bailouts or Bail- ins?” and opened his own global consulting firm, which now employs two dozen economists and publishes a popular Web site and blog.
“Nouriel has a rare combination of economics and the real world, and so has great insight because of that,” says Shiller. “He looks into the details and rolls up his sleeves.”
Roubini says working on emerging-market blowouts in Asia and Latin America allowed him to spot the looming disaster in the U.S. “I’ve been studying emerging markets for 20 years, and saw the same signs in the U.S. that I saw in them, which was that we were in a massive credit bubble,” he says.
Still a Pessimist
With that bubble now popped, Roubini remains more pessimistic than economists elsewhere. The IMF forecasts global growth of 0.5 percent this year and bank losses from toxic U.S.- originated assets of $2.2 trillion. By contrast, Roubini sees the global economy shrinking this year, and banks writing down at least $3.6 trillion -- compared to the $1.1 trillion disclosed so far.
While the U.S. government is resisting nationalizing its biggest banks, Roubini says it will have no choice because they are now “effectively insolvent.” And the outcome may be even worse than even he anticipates if governments fail to take aggressive steps to recapitalize banks and revive their economies, he says: “The risk of a near-depression shouldn’t be underestimated.”
Roubini, who’s now working on a book about the crisis, says he takes no particular pleasure in his role as Dr. Doom or the attention it brings him.
“I’m not a permanent bear,” he says. “I’ll be the first to call a recovery, but I just don’t see it yet, and it’s getting uglier.”
quote:Mad Magazine summed it up with the statement, “The only reason a great many American families don't own an elephant is that they have never been offered an elephant for a dollar down and easy weekly payments.”
quote:Op zondag 1 februari 2009 11:34 schreef simmu het volgende:
hier een leuk artikel: http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2009/01/scientists-find.html
[..]
Interessant.quote:Op zondag 1 februari 2009 11:34 schreef simmu het volgende:
hier een leuk artikel: http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2009/01/scientists-find.html
[..]
Nou, imo is het juist slim.quote:Op zondag 1 februari 2009 14:17 schreef pberends het volgende:
Een bureau inhuren om te onderzoeken wat je in je kast heb staan... omfg.
zal toch een onpartijdig rapport moeten worden he.quote:Op zondag 1 februari 2009 14:17 schreef pberends het volgende:
Een bureau inhuren om te onderzoeken wat je in je kast heb staan... omfg.
quote:`Centrale banken en toezichthouders hebben gedaan wat ze konden`
Gebaseerd op: Banker, the (januari 2009)
Centrale banken en toezichthouders hebben gedaan wat ze konden en het is nu afwachten of de economie geleidelijk verbetert als gevolg van deze interventies. Aan het woord is Nout Wellink, oud-directeur van de Nederlandsche Bank en voorzitter van het Basel Comité voor bancair toezicht.
Volgens Wellink glijdt de echte economie in hoog tempo af naar een recessie waarvan het moeilijk te voorspellen is hoe lang of diep deze zal zijn. En hoewel beleidsmakers en toezichthouders wereldwijd het hebben over een nieuw financieel stelsel dat het systeem van Bretton Woods uit 1944 moet vervangen, waarschuwt Wellink dat een nieuwe structuur niet snel gerealiseerd zal zijn. Een belangrijk probleem is dat de wereld nu midden in een proces zit en dat het onduidelijk is wat de belangrijkste elementen in dit proces zijn. Volgens Wellink moet een nieuwe financiële wereldorde in elk geval focussen op betere grensoverschrijdende samenwerking tussen centrale banken, internationale instituten en toezichthouders.
Hoewel Wellink nauwlettend de initiatieven van de financiële industrie in de gaten houdt, heeft hij weinig vertrouwen in het zelfregulerende vermogen ervan. Het zal volgens Wellink vooral moeilijk worden voor de banken om de beloningssystemen en de checks and balances aan te pakken.
quote:,We kijken of ze er een prijs voor vragen, of dat ze het gewoon weg willen geven'', zei Bos.
Nice.....quote:Op maandag 2 februari 2009 11:43 schreef simmu het volgende:
nog een leuk linkje: http://www.guardian.co.uk(...)29/financial-pyramid
Zit wat in.quote:Op maandag 2 februari 2009 08:34 schreef henkway het volgende:
[..]
zal toch een onpartijdig rapport moeten worden he.
men had ook een accountant kunnen nemen.
Ik denk dat dit bureau wel de statuur van een extern accountant heeft.
Lolquote:Op maandag 2 februari 2009 11:29 schreef Drugshond het volgende:
Offtopic.....
Yo PB... nigga in tha house
ik weet niet hoor. zeg "externe accountant" en ik denk "ahold"quote:
down the drainquote:Op maandag 2 februari 2009 11:54 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Nice.....
Global recession - where did all the money go?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |