Mja, die overgangsregeling is dat je dus dit jaar nog je bachelor kunt halen zonder die procesvakken. Ik ben dan een luie 4de jaarsstudent die wat vertraging heeft opgelopen en dit jaar makkelijk zijn bachelor gaat halen, maar als je 3de jaars bent (Addict89?) dan moet je dus gewoon alles halen. Bijzonder lullig natuurlijk als je dan net 1 vakje niet haalt ofzo.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 21:12 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Beetje raar dat ze geen overgangsregeling hebben dan....
quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:19 schreef Dr_Strangelove het volgende:
[..]
Ik moet wel zeggen dat het klote is een 2 te halen wanneer je het wel goed voorbereid hebt zeg. Een blackout of ligt de stof je niet zo goed?
Ik ben derdejaars ja, dus moet inderdaad alles halen dit jaar. Gaat tot nu toe goed, maar het is niet echt prettigquote:Op zaterdag 24 januari 2009 01:00 schreef ScottTracy het volgende:
[..]
Mja, die overgangsregeling is dat je dus dit jaar nog je bachelor kunt halen zonder die procesvakken. Ik ben dan een luie 4de jaarsstudent die wat vertraging heeft opgelopen en dit jaar makkelijk zijn bachelor gaat halen, maar als je 3de jaars bent (Addict89?) dan moet je dus gewoon alles halen. Bijzonder lullig natuurlijk als je dan net 1 vakje niet haalt ofzo.
Om het een beetje te nuanceren: het is sinds dit jaar nu alleen nieuw voor 2e jaarsvakken.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 23:59 schreef Dr_Strangelove het volgende:
Dat is inderdaad onbegrijpelijk. Het lijkt meer op een gefrustreerde actie dan op daadwerkelijk beleid met een visie. Wat is de ratio van die regel eigenlijk?
Voor de zekerheid: ik neem aan dat je weet dat er op Blackboard bij Examencommissie Bachelor Rechtsgeleerdheid precies staat hoe je dit bezwaar moet indienen. Anders bij deze!quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:00 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Ik ga allereerst in bezwaar tegen die regeling van conditionele herkansing (niet mogen herkansen indien lager dan een 4). Doel: wél mogen herkansen in juni. Indien beslissing negatief: in beroep.
Pas als die beslissing ook negatief is, dan ga ik pas een beroep doen op de hardheidsclausule, waarmee ik hoop te bereiken dat ik ondanks 1 vak niet te hebben behaald, aan de Masteropleiding te mogen beginnen.
Ik houd u op de hoogte van mijn bezwaar- en beroepsperikelen!
Ik ben denk ik de allereerste die bezwaar maakt tegen de regel van de conditionele herkansing...de regel bestaat immers pas sinds dit studiejaar en alleen voor bepaalde vakken waaronder dus dit vak.
Ik vind dat niet logisch; het is de "taak" van het tentamen zelf om het kaf van het koren te scheiden. Wanneer je bang bent dat jouw tentamen dat niet goed selecteert, dat er met andere woorden zo'n grote kans is dat mensen er met een beetje geluk doorheen kunnen glippen zodat je je genoodzaakt voelt de regels indringend te wijzigen, dan is er iets mis met de kwaliteit van het tentamen zelf.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 22:44 schreef RobertoCarlos het volgende:
En de reden is logisch: men wil niet dat mensen gokken dat ze zonder leren een tentamen halen, maar dat men zo gedwongen wordt om echt te leren. Plus dat het nakijken en tentamen afnemen van iemand die er geen reet aan gedaan heeft, capaciteit kost.
De goede lijden onder de kwaden dus...
Het gaat niet om het tentamen of om het er doorheen glippen, maar om het feit dat mensen uberhaupt gokken. Dat zullen ze blijven doen, ook al selecteert het tentamen nog zo goed.quote:Op zondag 25 januari 2009 00:12 schreef Dr_Strangelove het volgende:
[..]
Ik vind dat niet logisch; het is de "taak" van het tentamen zelf om het kaf van het koren te scheiden. Wanneer je bang bent dat jouw tentamen dat niet goed selecteert, dat er met andere woorden zo'n grote kans is dat mensen er met een beetje geluk doorheen kunnen glippen zodat je je genoodzaakt voelt de regels indringend te wijzigen, dan is er iets mis met de kwaliteit van het tentamen zelf.
Dat laatste. Ik heb veel tijd in het vak gestoken, en met veel moeite begreep ik uiteindelijk de werkgroepopgaven en de uitwerkingen ervan. De tentamenopgaven echter bleken helaas totaal onbegrijpelijk en leken niet op de opgaven in de stof.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:19 schreef Dr_Strangelove het volgende:
Ik moet wel zeggen dat het klote is een 2 te halen wanneer je het wel goed voorbereid hebt zeg. Een blackout of ligt de stof je niet zo goed?
Ik weet het! Ik ga hem morgen indienen.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 22:50 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Voor de zekerheid: ik neem aan dat je weet dat er op Blackboard bij Examencommissie Bachelor Rechtsgeleerdheid precies staat hoe je dit bezwaar moet indienen. Anders bij deze!
Ik hoor over Leiden veel gedoe ivm met het traag nakijken van cijfers?quote:Op maandag 26 januari 2009 08:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
@TT: morgen is de laatste dag dat mijn cijfer Inl Europees recht kan komen, dus Waar blijft dat cijfer?!![]()
En dat terwijl ze met Romeins Recht zelfs vrij snel waren. Maar ik vrees dat ze bij Europees Recht weer vasthouden aan de lijn van de eerste tentamenweek: precies drie weken na het examen krijg je het cijfer.quote:Op maandag 26 januari 2009 08:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
@TT: morgen is de laatste dag dat mijn cijfer Inl Europees recht kan komen, dus Waar blijft dat cijfer?!![]()
Voor vakantie of ga je daar een semester studeren?quote:Op maandag 26 januari 2009 10:22 schreef Yashaaaaa het volgende:
Zometeen mijn laatste tentamenen daarna naar Glasgow
presidentwerking?quote:Op vrijdag 23 januari 2009 21:13 schreef RobertoCarlos het volgende:
presidentwerking
Ik heb 'm gister gehadquote:Op maandag 26 januari 2009 08:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
@TT: morgen is de laatste dag dat mijn cijfer Inl Europees recht kan komen, dus Waar blijft dat cijfer?!![]()
Ga hem in maart in 1 keer doenquote:Op woensdag 28 januari 2009 17:38 schreef xxiessiexx het volgende:
Hebben jullie Romeins Recht gehaald? Ik had een 4![]()
![]()
(Het was trouwens veel te koud in die kerk)
Ik ookquote:Op woensdag 28 januari 2009 17:51 schreef Addict89 het volgende:
Ik heb opeens anderhalve week vakantie.
En mijn vakantie is morgen alweer aan zijn laatste dag toequote:Op woensdag 28 januari 2009 17:51 schreef Addict89 het volgende:
Ik heb opeens anderhalve week vakantie.
Inderdaad belachelijk en trouwens ook wel een beetje ironisch voor een vak als ethiek.quote:Op woensdag 28 januari 2009 21:16 schreef hmmmz het volgende:
Bedrijfsethiek is vandaag 3 weken geleden en nog steeds geen punt terug, het is toch te belachelijk voor woorden dat ze een tentamen wat half multiple choice (schrapkaart) is niet gewoon even na kunnen kijken binnen 3 weken
ik wens ze graag 2500 euri boete toe:
http://www.uvt.nl/univers/nieuws/0809/10/nakijken.html
idd wel ironisch, wekenlang allemaal gesauwel over moreel en etisch handelen en dan uiteindelijk dat zelf gewoon keihard niet doenquote:Op woensdag 28 januari 2009 21:57 schreef Dr_Strangelove het volgende:
[..]
Inderdaad belachelijk en trouwens ook wel een beetje ironisch voor een vak als ethiek.
Ik moet ook nog drie tentamens terugkrijgen maar die zitten nog niet zo lang in de nakijkmolen. Ik ben toch wel benieuwd en daardoor ongeduldig moet ik zeggen....
Net even gecheckt, en bij mij is het resultaat van Goedrenrecht wel gewoon overal verwerkt.quote:Op donderdag 29 januari 2009 17:11 schreef hmmmz het volgende:
Het resultaat van goederenrecht staat er wel wanneer ik op 'tentamens' of 'laatste 10 resulaten klik', maar wanneer ik op 'voortgang' klik staat ie er in dat rijtje niet bij waardoor het aantal behaalde studiepunten dus (nog) niet klopt. Iemand enig idee ?![]()
Ik zit bij SWV Plankenkoorts Delft, Leiden eoquote:Op dinsdag 27 januari 2009 09:51 schreef Florian_ het volgende:
Trinity zit jij in Leiden bij een studentenvereniging?
Ik heb een 6quote:Op woensdag 28 januari 2009 17:38 schreef xxiessiexx het volgende:
Hebben jullie Romeins Recht gehaald? Ik had een 4![]()
![]()
(Het was trouwens veel te koud in die kerk)
hmmm raar dat dat bij mij niet is, stuur morgen wel een mailtje naar de helpdesk van goederenrechtquote:Op donderdag 29 januari 2009 18:21 schreef Dr_Strangelove het volgende:
[..]
Net even gecheckt, en bij mij is het resultaat van Goedrenrecht wel gewoon overal verwerkt.
Ja! Ik ga Rechtsfilosofie doen (niet normaal wat ik daarin moet investeren: maar liefst 9 boeken!), Goederenrecht en de Bachelorscriptie. NB dat laatste: vanaf vandaag is de inschrijving hiervoor geopend!quote:Op maandag 2 februari 2009 12:14 schreef ChRoNiC het volgende:
Deze week weer colleges... Het begint allemaal weer.
O, inderdaad, je kunt niet aan de B-scriptie beginnen zolang je je P niet hebt.quote:Op maandag 2 februari 2009 12:22 schreef ChRoNiC het volgende:
Ben ik nog niet aan toe.. Heb zelfs nog wat 1e jaars vakken die ik de afgelopen jaren niet gedaan heb.
Bij Selexyz: http://www.studentenboek.nl/quote:Op maandag 2 februari 2009 15:44 schreef Marloes het volgende:
Ik moet het boek ''compendium nieuw burgerlijk procesrecht'' 16e druk hebben van Stein en Rueb, iemand enig idee waar ik dit online kan bestellen?
Weird, ik krijg hem zo op m'n scherm als ik met de search zoek op autuer: 'rueb' (dus niet via de boekenlijsten).quote:Op maandag 2 februari 2009 16:01 schreef Marloes het volgende:
Daar kon ik 'm niet vinden!!! Heb hem nu bij jongbloed besteld, hopen maar dat hij er deze week is
Fijne winkel, ja. Ik bestel er alles...en ze hebben er ook SIL-verslagen (collegeverslagen UL)quote:Op maandag 2 februari 2009 16:06 schreef Florian_ het volgende:
Toffe winkel is dat! Liep er toevallig langs toen ik laatst in Den Haag was
Gebruik je nou alleen die SIL-verslagen bij leren of duik je ook nog echt zelf de boeken in om alles te lezen & in je op te nemen? Het lijkt mij dat je na verloop van tijd alleen nog maar die verslagen aanschaft en laks wordt op het gebied van aantekeningen maken en hoorcolleges bezoeken, of is dat niet het geval? En hoeveel kost zo'n verslag gemiddeld?quote:Op maandag 2 februari 2009 16:08 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Fijne winkel, ja. Ik bestel er alles...en ze hebben er ook SIL-verslagen (collegeverslagen UL)
Doe je een extra master aan de UvA of gewoon vakken?quote:Op maandag 2 februari 2009 16:13 schreef Smash-it het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste college aan de UvA gehad (Jeugdrecht). Echt wel gek, als UU-alumni, want ik voel me opeens weer een kuikentje haha!
Maar ik wil dus nu in de OP bij de UvA, maar ook bij afgestudeerden, want dit is master nummer 2. Kan dat?
Nog een hele extra master, ik wil nog een papiertjequote:Op maandag 2 februari 2009 16:50 schreef The_Duce het volgende:
Doe je een extra master aan de UvA of gewoon vakken?
Dan ben je waarschijnlijk een van de laatsten. In 2010 moet je daar het volle instellingstarief voor gaan betalen als ze de huidige plannen doorzetten... Snel afmaken dus.quote:Op maandag 2 februari 2009 16:13 schreef Smash-it het volgende:
Maar ik wil dus nu in de OP bij de UvA, maar ook bij afgestudeerden, want dit is master nummer 2. Kan dat?
Oh wow, dat wist ik helemaal niet. Lucky me dan inderdaad, als zoiets in de duizenden euro's kan gaan lopen!quote:Op maandag 2 februari 2009 18:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
Dan ben je waarschijnlijk een van de laatsten. In 2010 moet je daar het volle instellingstarief voor gaan betalen als ze de huidige plannen doorzetten... Snel afmaken dus.
http://www.ublad.uu.nl/We(...)s/archief?id=1035037
Ow, lekker, dan moet ik op mijn 21e aan het werkquote:Op maandag 2 februari 2009 18:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dan ben je waarschijnlijk een van de laatsten. In 2010 moet je daar het volle instellingstarief voor gaan betalen als ze de huidige plannen doorzetten... Snel afmaken dus.
http://www.ublad.uu.nl/We(...)s/archief?id=1035037
Wat zuur zeg, ik wil ook 2 masters gaan doen.quote:Op maandag 2 februari 2009 18:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dan ben je waarschijnlijk een van de laatsten. In 2010 moet je daar het volle instellingstarief voor gaan betalen als ze de huidige plannen doorzetten... Snel afmaken dus.
http://www.ublad.uu.nl/We(...)s/archief?id=1035037
Tja, zonder dat ik nou onrust wil zaaien, is het nog maar de vraag wat de universiteiten op zo'n moment gaan rekenen voor het instellings-collegegeld. Ze gaan niet voor niets akkoord met zo'n plan en ze hebben geld nodig, dus...... Maar goed, het komt binnenkort in de 2e kamer, dus wie weet....quote:Op maandag 2 februari 2009 20:36 schreef cinnamongirl het volgende:
Ik betaal aan de UL ook instellingscollegegeld, euro 2150,- per jaar...
Ik kan het wel aftrekken van de belasting, dat dan weer wel.
Uit dat nieuwsbericht haal ik juist dat 30+ studenten weer hetzelfde gaan betalen als de reguliere studenten. In ruil daarvoor moet iedereen echter dokken zodra ze een tweede studie willen doen.quote:Op maandag 2 februari 2009 21:32 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Tja, zonder dat ik nou onrust wil zaaien, is het nog maar de vraag wat de universiteiten op zo'n moment gaan rekenen voor het instellings-collegegeld. Ze gaan niet voor niets akkoord met zo'n plan en ze hebben geld nodig, dus...... Maar goed, het komt binnenkort in de 2e kamer, dus wie weet....
En als je ze tegelijk doet en uitstrijkt over twee jaar?quote:Op maandag 2 februari 2009 20:37 schreef ScottTracy het volgende:
[..]
Wat zuur zeg, ik wil ook 2 masters gaan doen.
Dit gaat alleen over de 1e studie, voor de 2e moet iedereen dus het instellingstarief gaan betalen. (ik weet niet of dit voor jou van toepassing is..)quote:Op maandag 2 februari 2009 21:47 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Uit dat nieuwsbericht haal ik juist dat 30+ studenten weer hetzelfde gaan betalen als de reguliere studenten. In ruil daarvoor moet iedereen echter dokken zodra ze een tweede studie willen doen.
Maar goed, mij levert het niets op, als ik studiejaar 2009/2010 mijn Master ga afronden...
Ware woorden! Zelf zou ik wellicht nog wel een tweede studie willen doen, gaat die man dat even leuk lopen versjteren. En waarom?quote:Op dinsdag 3 februari 2009 01:41 schreef hmmmz het volgende:
Het is toch werkelijk belachelijk dat er miljoenen euri's naar ontwikkelingshulp gaan in een of ander afrikaans land en dat ik hier dik moet gaan betalen voor een 2e master PvdaMaar zelf heeft meneer plasterk wel lekker 2 studies gedaan op kosten van de overheid (economie slechts z'n propje)
![]()
Als ik ooit op die partij stem mag iemand me dood schieten.
Ik ben in het verleden wel aan 3 studies begonnen, maar heb deze nooit afgemaakt.quote:Op maandag 2 februari 2009 23:35 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dit gaat alleen over de 1e studie, voor de 2e moet iedereen dus het instellingstarief gaan betalen. (ik weet niet of dit voor jou van toepassing is..)
In het ergste geval zal ik mijn studie Rechten (mijn 2e studie) moeten afbreken
@dr vreemde liefde: ik denk dat jouw vraag in dit artikel beantwoord wordt
http://www.uvt.nl/univers/nieuws/0809/18/opinie.html
Over dit onderwerp staat meer in dit topic: Het grote 2 studies topic
Nou, inderdaad! Toen deden ze allemaal nog niet aan bsa's enzo.quote:Op dinsdag 3 februari 2009 09:03 schreef cinnamongirl het volgende:
Maar, mooi lullig. Zo'n beetje alle bestuurders van het land hebben zalig tien jaartjes gestudeerd, met een volledige beurs zonder hufterige voorwaarden.
quote:Op dinsdag 3 februari 2009 01:41 schreef hmmmz het volgende:
Het is toch werkelijk belachelijk dat er miljoenen euri's naar ontwikkelingshulp gaan in een of ander afrikaans land en dat ik hier dik moet gaan betalen voor een 2e master PvdaMaar zelf heeft meneer plasterk wel lekker 2 studies gedaan op kosten van de overheid (economie slechts z'n propje)
![]()
Als ik ooit op die partij stem mag iemand me dood schieten.
Ze tonen door zo'n dom plan aan dat het eigenlijk zo'n slecht idee niet is (als je ziet dat ze er zelf niet zo slim van zijn geworden).quote:Op dinsdag 3 februari 2009 10:09 schreef Rucebo het volgende:
[..]
![]()
Helemaal waar, een grove schande ook. Wil men in Nederland zo weinig mogelijk breed hoogopgeleide mensen? Vooral zo doorgaan dan! Zelf overal van geprofiteerd hebben en het dan lekker afschaffen.
Hoe? wat? het hele jaar? uitwisseling? vertel!quote:Op dinsdag 3 februari 2009 18:14 schreef Yashaaaaa het volgende:
Het is op het moment voor zo'n 90% zeker dat ik volgend jaar aan de uni van Florence ga studeren
Leuk verhaal om te lezen!quote:Op dinsdag 3 februari 2009 19:57 schreef Yashaaaaa het volgende:
Florence geeft een 3tal vakken in het engels, de rest wordt in het Italiaans gegeven.. En ik weet dat ik wss pas rond het tweede semester de taal een beetje oppak. Maar ik ga ook meer voor de taal dan voor de studiepuntenDie haal ik wel bij die 3 engelse vakken
In Juli of augustus heb ik dan een maand een taalcursus in Siena
welke docente heb je ?quote:Op donderdag 5 februari 2009 19:06 schreef Dr_Strangelove het volgende:
Rechtsbescherming inmiddels ook terug en gehaald, maar het is nog steeds waar blijven die punten?, om bij de topictitel te blijven. Strafrecht is vandaag twee weken geleden en Recht & Maatschappij dinsdag al, ze lijken de beschikbare tijd helemaal of grotendeels te gaan gebruiken...
Gelukkig wel een leuke docente bij Verbintenissen B.
Waarom staat er in je profiel dan opleiding: rechten ?quote:Op zaterdag 7 februari 2009 18:33 schreef Cerubo het volgende:
Jongens een vraagje. Doe zelf geen rechten, maar weet iemand of er in een of andere wet iets geregeld is over bijvoorbeeld welke vakken verplicht zijn bij middelbare school. Heb het over religie in onderwijs, misschien staat daar iets over in bij een of andere wet
en dees: Tentamens vlak na nieuwjaarquote:Op maandag 17 december 2007 15:34 schreef Cerubo het volgende:
Ik had hetzelfde tentamen en was na een uurtje weg
quote:vr 06 feb 2009 -- ARRE-3BURGPR-1-2008: Vertraging uitslag burgerlijk procesrecht
Wegens omstandigheden zal de uitslag van het tentamen niet op 9 februari, maar later bekend gemaakt worden. Onze excuses hiervoor
Lekker is dat. Bij sociaal recht kwamen ze ook al met dat verhaal. Ze zijn gewoon te laat begonnen met nakijken vermoed ik.quote:
Nee, ik begin pas komend studiejaar met Rechtenquote:Op maandag 9 februari 2009 13:06 schreef Dr_Strangelove het volgende:
Nee. Nog interessante tips dan?
Ik zou wel willen, maar ik heb er geen tijd voor, helaas, als deeltijder!quote:Op maandag 9 februari 2009 12:08 schreef Florian_ het volgende:
Vraagje:
Zijn er hier mensen die keuzevakken naast hun studie rechten doen? Bijvoorbeeld op het gebied van filosofie, psychologie etc?
Doe je werk dat raakvlakken heeft met je studie? Of heb je na een andere studie & bijbehorend werk besloten dat je toch wilt doorstuderen en ben je vervolgens begonnen met rechten?quote:Op maandag 9 februari 2009 16:35 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Ik zou wel willen, maar ik heb er geen tijd voor, helaas, als deeltijder!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |