abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65308805
Vanavond stoofrib bij mijn moeder. Kan helaas geen plaatje posten want m'n kabeltje ligt thuis.

Stoofrib (platte varkens rib met veel vlees gekocht in België) gestoofd met ui, gember, laos, salamblad en bouillon. Lekker bij rijst.
  donderdag 22 januari 2009 @ 12:29:03 #52
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_65313198
quote:
Op maandag 19 januari 2009 19:10 schreef lies1947 het volgende:
hachee-vlees aanbraden in de pan, dan aan stukken gesneden ui erbij, als die glazig zijn,
beetje bloem erover en goed roeren. dan laurierblaadje, kruidnageltje, peper en zout. Intussen restje jus (of gemaakt van jus-poeder) warm maken met 3 eetlepels azijn en mespuntje suiker en dat toevoegen.
eventueel op smaak brengen met nog wat peper en zout.
ik laat het dan een hele tijd pruttelen (het gaat heerlijk ruiken in huis!).
wij vinden het erg lekker met hutspot of met rode kool en aardappelen.
Kun je mij ook de hoeveelheden geven? Alvast bedankt
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_65313276
Wat ziet mijn oog? Heb ik nog geen TVP geplaatst in dit verrukkelijke topic?
pi_65384686
quote:
Op maandag 19 januari 2009 12:49 schreef MinderMutsig het volgende:
Vanavond staat het karbonades in rode wijn stoofpotje van Dude op het programma.
Met worteltjes uit de oven met olijfolie, honing, ui, knoflook en tijm (vrij naar recept van Tezz) en een aardappel'ietsje' dat ik nog moet verzinnen.
Die was trouwens erg lekker! En dat wil wat zeggen uit mijn mond want ik houd helemaal niet van karbonades. Ook niet van gekookte worteltjes trouwens maar deze waren ook jummie. Ze staan nu in mijn kookmapje opgeslagen als 'Tezz worteltjes'.

Vandaag eten we het andere stoofpotje van Dude met tomaten en balsamicojus. Staat nu in de oven en ruikt heerlijk.
Voor erbij maak ik een hutspotje.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65397823
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65397968
quote:
Op zondag 25 januari 2009 20:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
Jammer, want hij klinkt wel goed. Dan moet je volgende keer maar weer een andere proberen.
Die van allsystemshalt klinkt lekker en tevens heerlijk simpel. Misschien binnenkort maar eens proberen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 26 januari 2009 @ 12:27:20 #57
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65415591
quote:
Op zondag 25 januari 2009 20:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
Ik ook . Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Nulla verba sed acta
pi_65416003
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Ik ook . Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Ik dacht dat het aan mij lag maar dat vond ik dus ook. Ik heb de sudderlapjes uit de pan gehaald en met extra wijn, wat bruine suiker en een paar plakken ontbijtkoek een andere jus ervan gemaakt door dat allemaal nog even flink in te laten koken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65417248
Ik heb zaterdag Boeuf Stroganoff gemaakt volgens het volgende recept (van de Allerhandesite).
Het recept is voor 8 personen maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Met z'n tweeën heerlijk van gegeten en ik had nog twee porties over voor in de vriezer Ik had geen bouillontabletten in huis dus die heb ik achterwege gelaten. Heb ook wat meer wodka gebruikt en die toegevoegd voor het stoven ipv erna.

Het was héérlijk

Ingrediënten
1200 g magere runderlappen
75 g roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook,
fijngesneden 2 rode paprika's, in blokjes
500 g champignons, in partjes
2 eetlepels paprikapoeder mild
1 vleesbouillontablet
50 ml wodka (slijter)
200 ml crème fraîche
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla.
pi_65419993
quote:
Op zondag 25 januari 2009 20:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
Ik vond hem juist erg lekker, was bij mij eigenlijk ook helemaal niet zuur, mss toevallig toch wat minder azijn erin gedaan
pi_65427198
quote:
Op maandag 26 januari 2009 14:41 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik vond hem juist erg lekker, was bij mij eigenlijk ook helemaal niet zuur, mss toevallig toch wat minder azijn erin gedaan
Nope, alles afgemeten. En mijn eerste reddingspoging was inderdaad meer balsamico omdat die wat zoetig is maar dat hielp niet.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 5 februari 2009 @ 14:58:23 #62
159909 -Peach
Prunus persica
pi_65767692
Woohh ik wist helemaal niet dat er zo'n topic was! Weer niet goed opgelet. Stoofpotten
Ik ga dadelijk beginnen aan een Irish stew...eerste keer dat ik m maak! Helaas hadden ze bij de AH geen guinness, dus heb maar een flesje oud bruin gekocht...nu is het eigenlijk geen Irish stew meer maar ja. Hopelijk maakt het qua smaak niet al te veel uit. Oh en in het recept staat dit:
Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
Dus de knoflookteentjes in zn geheel 1 min erbij doen en dan eruit halen? (sorry ben beetje stoofpot-maak n00b). Gelukkig bestaan er topics over!
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
pi_65772929
Ik denk de knoflook gewoon gesneden even meefruiten en daarna zal het vocht er wel in moeten. Knoflook dus gewoon er in laten maar niet te lang laten bakken.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 5 februari 2009 @ 17:29:06 #64
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_65773222
quote:
Op maandag 26 januari 2009 17:57 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Nope, alles afgemeten. En mijn eerste reddingspoging was inderdaad meer balsamico omdat die wat zoetig is maar dat hielp niet.
Balsamico is toch azijn, dus zuur?
Een schepje suiker was misschien beter geweest.

Wat jammer dat hij tegenviel MM!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_65774667
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 17:29 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Balsamico is toch azijn, dus zuur?
Een schepje suiker was misschien beter geweest.

Wat jammer dat hij tegenviel MM!
Balsamico is inderdaad azijn maar wel zoetig en omdat het een balsamico-tomatenjus was leek dat me logisch maar suiker heb ik ook geprobeerd. Dat heeft beide wel geholpen maar ik vond hem gewoon niet zo.
Je kunt niet alles lekker vinden.
Met dank aan jou heb ik wel een recept voor goddelijke karbonaatjes dus ik ben happy.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 16 februari 2009 @ 23:24:55 #66
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66143372
Ik hou me aanbevolen voor een stoofpotrecept dat past in het thema 'Afscheid van de winter'. Ergo: een niet te zware en winterse stoofpot met wat verrassende frisse ingrediënten.

(In het kader van Dinertje geven: hoe stel je de gangen samen? )
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 00:37:59 #67
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_66262004
Wat zal ik doen. Een 3liter of een 5 liter braadpan kopen. Ik ben in mijn uppie en heb incidenteel wel eens een eter over de vloer. En voor meer dagen koken vind ik geen probleem. Een 3 liter lijkt mij wat praktischer op voor de dagen dat ik alleen dat eet, of een gehaktbal maak. Maar als ik pastasaus ofzo fabriceer is hij misschien te klein of niet?
Met andere woorden: ik kan totaal geen inschatting maken hoeveel in een 3/5 liter btaadpan kan....HELP!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_66271735
Ik zou voor de 3 liter gaan en proberen om op een rommelmarkt of in een tweedehandswinkel goedkoop een echt grote op de kop te tikken.
Een of twee sucadelapjes maken in een grote pan werkt erg slecht dus daarvoor heb je een kleine nodig maar als je pastasauzen gaat maken kan de pan niet groot genoeg zijn.

Ik ga zo mijn lapjes opzetten voor vanavond. Geen speciaal recept vandaag, gewoon kruiden met peper, zout, gerookte paprikapoeder en even inbloemen. Uitje even fruiten en dan het vlees aanbraden, rode wijn erop, en sudderen maar. En tegen het einde een paar plakken kruidkoek erop voor een lekkere jus.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:10:13 #69
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_66272047
quote:
Op maandag 16 februari 2009 23:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik hou me aanbevolen voor een stoofpotrecept dat past in het thema 'Afscheid van de winter'. Ergo: een niet te zware en winterse stoofpot met wat verrassende frisse ingrediënten.

(In het kader van Dinertje geven: hoe stel je de gangen samen? )
Ik heb het thema van je dinertje niet bestudeerd, dus ik gooi nu zomaar, in het wilde weg, mijn favoriete luchtige stoofpotje in de groep. Janneke zette hem ooit in de krant (wie houdt niet van Janneke-van-de-krant ). Zij maakt hem in een tajine, ik soms ook gewoon in een stoofpan. Zij maakt het met lamsschouder, ik soms ook met Greenfields runderlappen. Hoe je het ook doet, lekker is 'ie altijd!

De laatste Tajine
Nulla verba sed acta
pi_66453499
Terug vind pan..

Ben nu de stoofpot uit de OP aan het maken, van Duderinnetje toch? Het ruikt echt zalig in de keuken het huis.
Twee weken geleden hachee gemaakt, toen iets te veel azijn gebruikt, dus aan de zure kant, maar nog steeds lekker. Ik giet altijd maar wat, en had de pan op een te groot vuur staan.. Dat gaat deze keer goed..
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  woensdag 25 februari 2009 @ 20:31:23 #71
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66458320
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 12:10 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Ik heb het thema van je dinertje niet bestudeerd, dus ik gooi nu zomaar, in het wilde weg, mijn favoriete luchtige stoofpotje in de groep. Janneke zette hem ooit in de krant (wie houdt niet van Janneke-van-de-krant ). Zij maakt hem in een tajine, ik soms ook gewoon in een stoofpan. Zij maakt het met lamsschouder, ik soms ook met Greenfields runderlappen. Hoe je het ook doet, lekker is 'ie altijd!

De laatste Tajine
O die klinkt heerlijk leonoor, maar ik vind hem voor dit dinertje iets te exotisch. Maar ik zet hem wel even op de to do-list voor binnenkort. Dank!

Vraagje aan alle stovers: wat is een aardige manier om stoofpot te presenteren? Laten we eerlijk zijn, het smaakt vaak beter dan het eruit ziet. Ik geef een chic dinertje en wil geen bord vol stoof, maar een mooi opgemaakt gerechtje. Vorige week bij het proefkoken had ik een bolletje aardappel-kastanje-puréé en daar bovenop de stoof. Ernaast wat haricots verts (in een bepaalde dressing). Maar ik vond het toch wat gewoontjes. Zou het wat zijn om bladerdeegbakjes te maken, daar stoof in te doen en díe tegen de puree aan te zetten?
Of hebben jullie betere ideeën of voorbeelden?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66513915
Ik wil een stoofpot maken met runderlapjes, appel, kaneel, krentjes, rozemarijn, laurier, ui en knoflook enzooo.. alleen bij dat recept staat water toevoegen. Kan ik hier ook gewoon rode wijn van maken? Of zou dat niet passen ?

En ik wilde ook sperzieboontjes erbij doen, alleen moet ik die van te voren er al in doen met alles of pas later (omdat ze anders te gaar worden ofzo, of gaat dat niet zo snel?)

Ennn ik wilde ook ontbijtkoek erbij doen omdat iedereen erbij zweert en het me wel lekker lijkt, alleen je hebt 2 soorten (van die peijnenburgachtige en van die 3 repen op elkaar, die je ook in 'snackverpacking' hebt...) Maakt het uit welke? Volgens mij is die niet van peijnenburg wel zoeter.
Wordt het dan niet een te zoete bedoeling i.c.m. met mijn appels en krenten?
pi_66514296
Rode wijn lijkt me prima combineren.
De ontbijtkoek is voor een dikkere jus. Gewoon die minder zoete nemen denk ik en erdoor verkruimelen of weg laten smelten op het stukje vlees.
De boontjes hoeven hooguit een minuut of 10 mee te pruttelen dus die zou ik er later in doen. Dan blijven ze nog een beetje knapperig.

Welk recept is dit?
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 27 februari 2009 @ 12:07:13 #74
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66514576
Doe niet te veel ontbijtkoek!

Anders eet je vloeibare Peijnenburg en dat is echt zonde van al die andere lekkere smaken in de pot. Ik vind het vreselijk overheersen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66515506
okee

en wat is niet te veel... 1 plakje?

en wanneer doe je het erin, ook pas op de helft of het einde?
pi_66515594
haha ja eigelijk is het zo:

hamlapjes
1 tl kaneel
50 gram krentjes
1 appel
zou/peper
beetje boter
ui
knoflook
25 cc water

maarja ik wilde wel wat groenten en vind boontjes en appel een lekkere combi

en rundvlees is lekkerder!

en liever met rode wijn, vandaar de vraag

ohja en ik doe er meer kruiden in... welke kruiden gebruiken jullie meestal? iig laurier hoort er gewoon in vind ik!
pi_66515952
Qua presentatie is het idd lastig. Valt me op dat in veel restaurants/eetcafés stoofschotels vaak in een apart pannetje worden geserveerd, waarschijnlijk omdat het er anders te onsmakelijk uit ziet .

Met je bladerdeeg ga je een beetje de kant van de meat pie's die er ook vaak niet lekker uitzien als ze eenmaal doorgeprikt zijn.
Life is too short not to have fun
  vrijdag 27 februari 2009 @ 12:56:30 #78
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66516214
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 12:35 schreef Ananajasje het volgende:
okee

en wat is niet te veel... 1 plakje?

en wanneer doe je het erin, ook pas op de helft of het einde?
Ja één plakje is genoeg (vind ik althans). Ik doe 'm er tegen het einde in, áls ik het gebruik. Ik ben niet zo van het zoete namelijk.

Kruiden: tijm, laurier, peper, paar gekneusde jeneverbessen enevt. kruidnagel. Ik stop die laatste dingetjes altijd in een thee-ei.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 27 februari 2009 @ 13:10:45 #79
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66516676
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 12:48 schreef vaagsel het volgende:
Qua presentatie is het idd lastig. Valt me op dat in veel restaurants/eetcafés stoofschotels vaak in een apart pannetje worden geserveerd, waarschijnlijk omdat het er anders te onsmakelijk uit ziet .

Met je bladerdeeg ga je een beetje de kant van de meat pie's die er ook vaak niet lekker uitzien als ze eenmaal doorgeprikt zijn.
Ja in kleine pannetjes inderdaad.
Maar ik heb het al opgelost!
Ik maak geen stoof meer.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 27 februari 2009 @ 13:12:09 #80
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_66516729
TerugVindPotje
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 27 februari 2009 @ 16:44:07 #81
63722 z80
I fink you freaky
pi_66525628
ipv de stoofpot een Römertopf maken?
idee is het zelfde, alleen de smaak is anders.
en als het op het bord ligt is het ook een ondefineerbare brij, maar wel lekker.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_69883675
schopje

wij hebben sinds zaterdag 8 kilo galloway rund in de vriezer liggen. En daar zit dus ook flink wat runderlap, sucadelap, stoofvlees, hacheevlees bij.
Dus tijd voor stoofpotjes.

Wat is overigens het verschil tussen al die soorten en kan ik ze door elkaar vervangen in stoofpotjes?

Iemand nog lekkere recepten voor lente stoofpofjes?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 7 oktober 2009 @ 17:19:19 #83
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_73462037
SCHOP . Vrijdag ga ik denk ik weer eens een stoofpot maken. Eerste dit najaar. Nu nog even kijken welk recept ik ga gabruiken.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_73462663
wat? had ik hier nog niet gepost?
schande.

ik ben dol op stoofpotten, maak elke winter wel een paar keer heerlijke boeuf bourguinion, coq au vin, bourgondische stoofpot en nog wat dingen...

Goed idee, ga binnenkort weer eens wat maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73462749
sTooVPotjes
  woensdag 7 oktober 2009 @ 18:10:17 #86
63722 z80
I fink you freaky
pi_73463316
Hier heeft gister een stuk zuurvlees staan pruttelen.
en dit smaakte zo goed dat ik deze week nog een stuk vlees ga halen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_73463669
Ah, dit topic zocht ik vorige week! Onze eerste stoof is alweer gemaakt. Heerlijk.
Is dat zo?
pi_73464156
JA Binnenkort weer doen Het weer begint weer
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73464547
Deze http://www.culinairkookboek.nl/ing/inz027.htm wil ik binnenkort eens maken.. Lijkt me lekker!
  woensdag 7 oktober 2009 @ 21:28:42 #90
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_73470257
En we zijn weer in de lucht!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_73484707
Hier ookal meerdere keren stoofjes gemaakt

Afgelopen weekend bij de Makro paardenstoofvlees gehaald, kost maar 5 euro de kilo, daar kun je nog eens een potje van maken
  donderdag 8 oktober 2009 @ 20:37:24 #92
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73499334
Jaaah, zaterdag weer maken
Veel eters 's avonds dus lekker de hele dag sudderen, dan nog wat aardappels en rode kool bij koken en klaar
Ik hou er zo van... lekker met bruin bier!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Licht Ontvlambaar vrijdag 9 oktober 2009 @ 12:56:02 #93
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73517365
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Ik ook . Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_73527266
Wij hebben alweer een stoofje gegeten, paar weken terug alweer. Met grootmoeders kruiden
  zaterdag 10 oktober 2009 @ 19:04:34 #95
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_73554460
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 12:56 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...
Ik durf het echt niet meer te zeggen Deze herfst maar eens een nieuwe poging dan!
Nulla verba sed acta
pi_73839913
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij , was erg lekker en aangezien we dit weekend eters krijgen ga ik maar weer aan de stoofpot; kippenstoof welteverstaan a la Jamie oliver. Kwam zijn recept tegen online en dat leek mij erg lekker :
quote:
Pollo alla cacciatora (jagersstoof van kip)

* 1 kip van 2 kg, in stukken, of het equivalent aan stukken kip
* 8 laurierblaadjes
* 2 takjes verse rozemarijn
* 3 teentjes knoflook, gepeld (1 geplet, 2 in plakjes gesneden)
* ½ fles Chianti
* bloem
* extra vierge olijfolie
* 6 ansjovisfilets
* een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
* 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit

voorbereiden
Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4.

bereiden
Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf Zet een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheut olijfolie in, bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij. Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade erbij. Laat de zaak aan de kook komen, leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven. Schep het vet dat bovendrijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73985905
Morgen weer een lekker stoofpotje maken

Weet alleen nog niet welke, moet nog ff kijken
  Licht Ontvlambaar vrijdag 23 oktober 2009 @ 16:04:30 #98
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73987625
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij , was erg lekker en aangezien we dit weekend eters krijgen ga ik maar weer aan de stoofpot; kippenstoof welteverstaan a la Jamie oliver. Kwam zijn recept tegen online en dat leek mij erg lekker :
[..]
Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker was
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_73989684
Wij hadden afgelopen weekend runderstoof, heerlijk. Ook met ansjovisfiet, DE, geeft echt een heerlijke kruidige smaak.
Is dat zo?
pi_73989982
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 16:04 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker was
Morgen weten we het, vannacht gaan de kippenpoten (huge zijn ze ) in de wijn enzo

ben benieuwd. en met ansjovis is idd lekker, das ook zo lekker door de pastasaus

(Sjeen, had je nog een pm van mij gehad?)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')