Kun je mij ook de hoeveelheden geven? Alvast bedanktquote:Op maandag 19 januari 2009 19:10 schreef lies1947 het volgende:
hachee-vlees aanbraden in de pan, dan aan stukken gesneden ui erbij, als die glazig zijn,
beetje bloem erover en goed roeren. dan laurierblaadje, kruidnageltje, peper en zout. Intussen restje jus (of gemaakt van jus-poeder) warm maken met 3 eetlepels azijn en mespuntje suiker en dat toevoegen.
eventueel op smaak brengen met nog wat peper en zout.
ik laat het dan een hele tijd pruttelen (het gaat heerlijk ruiken in huis!).
wij vinden het erg lekker met hutspot of met rode kool en aardappelen.
Die was trouwens erg lekker! En dat wil wat zeggen uit mijn mond want ik houd helemaal niet van karbonades. Ook niet van gekookte worteltjes trouwens maar deze waren ook jummie. Ze staan nu in mijn kookmapje opgeslagen als 'Tezz worteltjes'.quote:Op maandag 19 januari 2009 12:49 schreef MinderMutsig het volgende:
Vanavond staat het karbonades in rode wijn stoofpotje van Dude op het programma.![]()
Met worteltjes uit de oven met olijfolie, honing, ui, knoflook en tijm (vrij naar recept van Tezz) en een aardappel'ietsje' dat ik nog moet verzinnen.
Jammer, want hij klinkt wel goed. Dan moet je volgende keer maar weer een andere proberen.quote:
Ik ookquote:
Ik dacht dat het aan mij lag maar dat vond ik dus ook. Ik heb de sudderlapjes uit de pan gehaald en met extra wijn, wat bruine suiker en een paar plakken ontbijtkoek een andere jus ervan gemaakt door dat allemaal nog even flink in te laten koken.quote:Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ik ook. Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Ik vond hem juist erg lekker, was bij mij eigenlijk ook helemaal niet zuur, mss toevallig toch wat minder azijn erin gedaanquote:
Nope, alles afgemeten. En mijn eerste reddingspoging was inderdaad meer balsamico omdat die wat zoetig is maar dat hielp niet.quote:Op maandag 26 januari 2009 14:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik vond hem juist erg lekker, was bij mij eigenlijk ook helemaal niet zuur, mss toevallig toch wat minder azijn erin gedaan
Balsamico is toch azijn, dus zuur?quote:Op maandag 26 januari 2009 17:57 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Nope, alles afgemeten. En mijn eerste reddingspoging was inderdaad meer balsamico omdat die wat zoetig is maar dat hielp niet.
Balsamico is inderdaad azijn maar wel zoetig en omdat het een balsamico-tomatenjus was leek dat me logisch maar suiker heb ik ook geprobeerd. Dat heeft beide wel geholpen maar ik vond hem gewoon niet zo.quote:Op donderdag 5 februari 2009 17:29 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Balsamico is toch azijn, dus zuur?
Een schepje suiker was misschien beter geweest.
Wat jammer dat hij tegenviel MM!
Ik heb het thema van je dinertje niet bestudeerd, dus ik gooi nu zomaar, in het wilde weg, mijn favoriete luchtige stoofpotje in de groep. Janneke zette hem ooit in de krant (wie houdt niet van Janneke-van-de-krantquote:Op maandag 16 februari 2009 23:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik hou me aanbevolen voor een stoofpotrecept dat past in het thema 'Afscheid van de winter'.Ergo: een niet te zware en winterse stoofpot met wat verrassende frisse ingrediënten.
(In het kader van Dinertje geven: hoe stel je de gangen samen? )
O die klinkt heerlijk leonoor, maar ik vind hem voor dit dinertje iets te exotisch. Maar ik zet hem wel even op de to do-list voor binnenkort.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 12:10 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ik heb het thema van je dinertje niet bestudeerd, dus ik gooi nu zomaar, in het wilde weg, mijn favoriete luchtige stoofpotje in de groep. Janneke zette hem ooit in de krant (wie houdt niet van Janneke-van-de-krant). Zij maakt hem in een tajine, ik soms ook gewoon in een stoofpan. Zij maakt het met lamsschouder, ik soms ook met Greenfields runderlappen. Hoe je het ook doet, lekker is 'ie altijd!
De laatste Tajine
Ja één plakje is genoeg (vind ik althans). Ik doe 'm er tegen het einde in, áls ik het gebruik. Ik ben niet zo van het zoete namelijk.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 12:35 schreef Ananajasje het volgende:
okee
en wat is niet te veel... 1 plakje?
en wanneer doe je het erin, ook pas op de helft of het einde?
Ja in kleine pannetjes inderdaad.quote:Op vrijdag 27 februari 2009 12:48 schreef vaagsel het volgende:
Qua presentatie is het idd lastig. Valt me op dat in veel restaurants/eetcafés stoofschotels vaak in een apart pannetje worden geserveerd, waarschijnlijk omdat het er anders te onsmakelijk uit ziet.
Met je bladerdeeg ga je een beetje de kant van de meat pie's die er ook vaak niet lekker uitzien als ze eenmaal doorgeprikt zijn.
Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...quote:Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ik ook. Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Ik durf het echt niet meer te zeggenquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 12:56 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...
quote:Pollo alla cacciatora (jagersstoof van kip)
* 1 kip van 2 kg, in stukken, of het equivalent aan stukken kip
* 8 laurierblaadjes
* 2 takjes verse rozemarijn
* 3 teentjes knoflook, gepeld (1 geplet, 2 in plakjes gesneden)
* ½ fles Chianti
* bloem
* extra vierge olijfolie
* 6 ansjovisfilets
* een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
* 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit
voorbereiden
Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4.
bereiden
Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf Zet een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheut olijfolie in, bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij. Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade erbij. Laat de zaak aan de kook komen, leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven. Schep het vet dat bovendrijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti.
Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker wasquote:Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij, was erg lekker en aangezien we dit weekend eters krijgen ga ik maar weer aan de stoofpot; kippenstoof welteverstaan a la Jamie oliver. Kwam zijn recept tegen online en dat leek mij erg lekker :
[..]
Morgen weten we het, vannacht gaan de kippenpoten (huge zijn zequote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:04 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker was
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |