abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_64848062
Lyrics by Duderinnetje :


Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!


Zelf heb ik een stoofpottenrepertoire van 1 stuks. Beschamend schamel voor zo'n stoofpotoervrouw als ik, dat realiseer ik mij terdege. Dus: post allen uw recept!

Het mijne:

Veel Vlees (runderlappen od.), in grote stukken
Twee uien, in grote stukken
Twee tenen knoflook, doormidden
1 forse winterwortel
1 courgette
Tijm, selderij, peterselie
Mosterd, een paar eetlepels
Eén flesje bier (oud bruin, Duvel, wat je wilt), met een tweede als reserve
Suiker, een paar eetlepels
Een scheut azijn
Laurier, acht blaadjes
Kruidnagelen, drie stuks
Paar jeneverbessen
Kleine aardappeltjes
Peper uit de molen
Zout

Vlees kort aanbraden, en voldoende bier toevoegen. Uien, knoflook, alle kruiden, mosterd, suiker en azijn erbij en de boel een uur laten sudderen (op een echte sudderpit/in de oven). Dan de schijven wortel toevoegen en evt. nog wat bier erbij doen. Na weer een uur schijven courgette erbij doen. Ten slotte de aardappeltjes op de stoofpot leggen en het geheel nog twintig minuten tot een half uur door laten garen. Eet smakelijk

Zie ook:
Het Grote Stoofpotten Topic , Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2! en Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3 !
Als je van stoofpotten houdt, lees deel 1, 2 en 3 dan zeker even door! Het staat vol met zalige recepten!

[ Bericht 5% gewijzigd door Vork op 11-01-2009 10:56:30 ]
  vrijdag 9 januari 2009 @ 13:07:37 #2
63722 z80
I fink you freaky
pi_64848275
even een vraagje aan de dames over de gietijzeren pan in het vorige topic.
wat is bij jullie een grote pan? (de rond)
graag in cm doorsnede.
dan weet ik of het de moeite is om naar de stad te gaan.
een 18CM pan heb ik al.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_64848501
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 13:07 schreef z80 het volgende:
even een vraagje aan de dames over de gietijzeren pan in het vorige topic.
wat is bij jullie een grote pan? (de rond)
graag in cm doorsnede.
dan weet ik of het de moeite is om naar de stad te gaan.
een 18CM pan heb ik al.
die van mij van de V&D is iig groter, denk een 24/26 doorsnede?
pi_64850256
Geweldige openingspost. Eh, tvp dus
Sweet and innocent...
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 januari 2009 @ 14:13:43 #5
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_64850757
quote:
Riblappen in tomaten en balsamicojus


Hoofdgerecht voor 4 personen


2 eetl. vloeibaar bak en braad
700 g riblappen
zout en versgemalen peper
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. tomatenpuree
5 trostomaten, in stukjes
100 ml rode wijn
100 ml balsamicoazijn
1 blaadjes laurier
2 takjes tijm
300 ml rundvleesbouillon


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160ºC. Verwarm het vloeibare bakproduct in een ovenvaste braadpan. Wrijf het vlees in met zout en peper en braad het om en om aan in de boter. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en tomatenstukjes toe en bak even mee. Leg het vlees terug in de pan en giet de wijn, balsamicoazijn en kruiden toe en voeg zo veel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en laat het vlees afgedekt in de oven circa 2,5 uur tegen de kook aan garen.

Wat ik net geproefd heb is erg
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_64850773
ik ben altijd erg gek op coq au vin
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_64851044
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 14:14 schreef Mirjam het volgende:
ik ben altijd erg gek op coq au vin
oehhh dat moet ik ook nog steeds een keer maken

heb nu wel een aantal keer boeuf bourgignon gemaakt

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2009 14:22:36 ]
pi_64861829
Goed topic om te volgen. Vorige week voor het eerst (met succes) een stoofpotje gemaakt. Uiteraard mede dankzij de goede tips uit het vorige topic!

pi_64864694
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 14:13 schreef borisz het volgende:

[..]


Wat ik net geproefd heb is erg
Deze wil ik ook heel graag snel een keer maken! Hoop dat ik binnenkort een keertje tijd heb
pi_64866512
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 13:07 schreef z80 het volgende:
even een vraagje aan de dames over de gietijzeren pan in het vorige topic.
wat is bij jullie een grote pan? (de rond)
graag in cm doorsnede.
dan weet ik of het de moeite is om naar de stad te gaan.
een 18CM pan heb ik al.
Mijn grote pan is er een uit grootmoeders keuken (letterlijk ) en heeft een doorsnede van zeker wel 30 cm. (Al is dat een schatting, ik ga het niet nameten. )
De kleine zit ook zo rond de 18 gok ik.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_64866542
Zou je nog even de linkjes naar de vorige topics in de OP willen zetten SOL?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_64891892
Stoofpotten-terug-vind-actie

Morgenavond ga ik italiaanse runderlappen maken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator / Redactie FP zaterdag 10 januari 2009 @ 18:06:14 #13
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_64891937
quote:
Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!


Ik ga morgen ook maar eens een stoofpotje voor mezelf maken, al vraag ik me af hoelang je dan voor 1 persoon bezig bent?
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_64892626
quote:
Op zaterdag 10 januari 2009 18:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]



Ik ga morgen ook maar eens een stoofpotje voor mezelf maken, al vraag ik me af hoelang je dan voor 1 persoon bezig bent?
Reken op een doorlooptijd van ong. 2,5-3 uur. En maak wat meer en doe dat in de vriezer
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zaterdag 10 januari 2009 @ 19:45:15 #15
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_64895086
quote:
Op zaterdag 10 januari 2009 18:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]



Ik ga morgen ook maar eens een stoofpotje voor mezelf maken, al vraag ik me af hoelang je dan voor 1 persoon bezig bent?
Het vlees wordt niet sneller gaar als het met minder vrindjes in de pan zit heur


Modjes, mogen deze nog even in de OP?

Het Grote Stoofpotten Topic
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2!
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_64909110
tvp
  zondag 11 januari 2009 @ 11:43:48 #17
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_64909313
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 14:13 schreef borisz het volgende:

[..]


Wat ik net geproefd heb is erg
Omdat ik heel vatbaar ben voor dreigementen, ga ik deze vanavond zometeen ook maken. Blij dat hij jou in ieder geval goed bevallen is .
Nulla verba sed acta
pi_64923338
Het was deze week echt weer voor stoofpotten, maar mn verstandskiezen zijn van de week verwijderd, dus kon van de week geen vast voedsel eten en dus geen stoofpotjes maken
pi_64924690
quote:
Op zondag 11 januari 2009 19:11 schreef Sylvana het volgende:
Het was deze week echt weer voor stoofpotten, maar mn verstandskiezen zijn van de week verwijderd, dus kon van de week geen vast voedsel eten en dus geen stoofpotjes maken
Hoezo niet? Stoofpotjes zijn al bijna geen vast voedsel meer... Gewoon nóg wat langer doorkoken of door de blender en je hebt een waarschijnlijk nog wel redelijk eetbare brij.
pi_64928782
quote:
Op zondag 21 december 2008 18:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Deze staat hier nu op:

[ afbeelding ]
[..]

bron

We eten er gestoofde rodekool met appeltjes en pommes duchesse bij.
Ik ben niet zo dol op schouderkarbonade, zou di t recept met ander vlees kunnen? Zoja welke dan??
Plaatje ziet er mooi uit, lekkere donkere stoof..
  zondag 11 januari 2009 @ 21:29:36 #21
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_64928852
quote:
Op zondag 11 januari 2009 21:28 schreef Lucky277 het volgende:

[..]

Ik ben niet zo dol op schouderkarbonade, zou di t recept met ander vlees kunnen? Zoja welke dan??
Plaatje ziet er mooi uit, lekkere donkere stoof..
Ja tuurlijk! Kan zelfs met rund als je dat zou willen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_64928981
Gewoon runderriblap ofzo dan???
Sorry ben nog niet zo'n stoofpot expert. Mijn moeder maakte altijd hachee wat ik niks aan vind. Nu maak ik zelf wel lekkere stoofpotten. Heerlijk! Maar zijnj allemaal zo basis nog, dus ik heb hier genoeg recptideeen..
  zondag 11 januari 2009 @ 23:19:05 #23
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_64933539
quote:
Op zondag 11 januari 2009 21:31 schreef Lucky277 het volgende:
Gewoon runderriblap ofzo dan???
Sorry ben nog niet zo'n stoofpot expert. Mijn moeder maakte altijd hachee wat ik niks aan vind. Nu maak ik zelf wel lekkere stoofpotten. Heerlijk! Maar zijnj allemaal zo basis nog, dus ik heb hier genoeg recptideeen..
Ja, waarom niet.

Zelf stoof ik wel graag met varkensvlees (en ik vond het bij deze ook erg lekker), maar je kan het naar believen vervangen hoor.

Hou je helemaal niet van varkensvlees of specifiel niet van schouderkarbonade? Eventueel kun je ook kiezen voor schouderfiletlapjes (zonder bot dus).
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_64942373
Tvp
pi_64943546
quote:
Op zondag 11 januari 2009 23:19 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja, waarom niet.

Zelf stoof ik wel graag met varkensvlees (en ik vond het bij deze ook erg lekker), maar je kan het naar believen vervangen hoor.

Hou je helemaal niet van varkensvlees of specifiel niet van schouderkarbonade? Eventueel kun je ook kiezen voor schouderfiletlapjes (zonder bot dus).
Ik vind varkensvlees niet erg, maar hou niet van schouderkarbonade met dat bot. Ik ga dan voor de schouderfiletlapjes. Bedankt voor de tip!!
pi_65201116
Hmm had gisteren een heerlijk stoofpotje. Ik gooi er altijd in wat voorhanden is. Gisteren was dat:

- kilo hacheevlees
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 sjalotje
- 2 tomaten
- flesje bruin bier
- zout, peper, italiaanse keukenkruiden

Laten stoven van 12 tot 6.30, zooooo lekker
pi_65203337
quote:
Op zondag 11 januari 2009 19:49 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Hoezo niet? Stoofpotjes zijn al bijna geen vast voedsel meer... Gewoon nóg wat langer doorkoken of door de blender en je hebt een waarschijnlijk nog wel redelijk eetbare brij.
Ik kon toen alleen bouillon eten, zelfs vla lukte niet, dus dan gaat zelfs een stoofpotje ook niet lukken. Afgelopen weekend geen tijd gehad voor stoofpotjes, misschien dit weekend
pi_65204229
Vanavond staat het karbonades in rode wijn stoofpotje van Dude op het programma.
Met worteltjes uit de oven met olijfolie, honing, ui, knoflook en tijm (vrij naar recept van Tezz) en een aardappel'ietsje' dat ik nog moet verzinnen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65205486
Woensdag heb ik tijd voor een oerheerlijke stoofpot!! De hele middag vrij; heerlijk een pruttelende pan op t vuur, ik kijk er naar uit!
pi_65212258
Gister stoofpot gemaakt.

1kg runderlappen
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 Bosui
Bleekselderij
2 laurierblaadjes
1 liter kippenboillion
2dl rode wijn
En nog een lading kruiden
En toen het bijna klaar was de aardappelen mee laten koken
pi_65212671
Heb ook net suddervlees gekocht, dus voor morgen staat er een stoofpotje op het menu

Heb je het allemaal in je eentje opgegeten DenHaag?
pi_65212724
ik ben er nog druk mee bezig. Vanavond weer een lading
pi_65212870
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:21 schreef Den_Haag het volgende:
ik ben er nog druk mee bezig. Vanavond weer een lading
Achja je bent een flinke vent daar kan wel wat in weg
pi_65213023
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:25 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Achja je bent een flinke vent daar kan wel wat in weg
maar 1kg vlees en 1kg aardappelen in 1 keer vind ik wat veel
pi_65213026
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:21 schreef Den_Haag het volgende:
ik ben er nog druk mee bezig. Vanavond weer een lading
volgens mij ben jij een god in de keuken, ben je al getrouwd?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65213056
wow, een man die voor zichzelf een stoofpotje maakt
pi_65213089
Is het zo speciaal dat een man voor zichzelf lekker kookt?
pi_65213383
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:30 schreef Den_Haag het volgende:
Is het zo speciaal dat een man voor zichzelf lekker kookt?
Scoor je juist pluspunten mee bij de vrouwen...tjek sylvana en mirjam
pi_65213629
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:30 schreef Den_Haag het volgende:
Is het zo speciaal dat een man voor zichzelf lekker kookt?
Ja, mijn vriend en ik wonen niet samen, en op de dagen dat ik niet bij hem ben, eet hij patat, pizza, pasta of een iglo maaltijd die je direct in de pan kunt gooien.

Dus als ik bij hem ben dan kook ik uitgebreid met veel verse groenten enzo, zodat hij toch nog wat gezonds en lekkers binnenkrijgt.
pi_65214016
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:40 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Scoor je juist pluspunten mee bij de vrouwen...tjek sylvana en mirjam
ga nog vaker koken
pi_65214304
Zijn er hier ook vegetarische stoofpottenfans met recepten?
  maandag 19 januari 2009 @ 17:49:36 #42
63722 z80
I fink you freaky
pi_65215812
er zijn genoeg mannen die koken.
ik sta zelf dagelijks in de keuken.
maar om hier nou zoveel ophef over te maken.

vorige week een riblap klaar gemaakt.
en als er niets tussen komt gaat er zondag een stuk/blok varkensvlees de pan in (of de Römertopf)
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  maandag 19 januari 2009 @ 18:02:53 #43
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_65216317
Ik zoek een recept voor de aller-aller-allerlekkerste hachee! De mijne mislukt elke keer
De ene keer is hij te flauw, dan te zout, ik word er helemaal gek van!! Dus geef mij een goed recept!!!
Please, please, please?
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_65216622
ja, hachee
heb het nog nooit zelf gemaakt, eet het soms op werk, lekker
maar wel zónder paprika hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65218554
hachee-vlees aanbraden in de pan, dan aan stukken gesneden ui erbij, als die glazig zijn,
beetje bloem erover en goed roeren. dan laurierblaadje, kruidnageltje, peper en zout. Intussen restje jus (of gemaakt van jus-poeder) warm maken met 3 eetlepels azijn en mespuntje suiker en dat toevoegen.
eventueel op smaak brengen met nog wat peper en zout.
ik laat het dan een hele tijd pruttelen (het gaat heerlijk ruiken in huis!).
wij vinden het erg lekker met hutspot of met rode kool en aardappelen.
pi_65220236
was is het ideale hacheevlees?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65222407
doorregen runderlappen aan stukken.
pi_65224504
Irish stew, daar krijg ik het vrouw-van de houthakker-gevoel bij.....
1 kg lamsvlees
4 grote aardappels
2 grote uien
3 niet te grote winterwortels
tak peterselie
1/2 liter water
zout en peper

Snijd het vlees in niet te kleine stukken, 2/2 cm ongeveer.
Schil de groenten en snijd ze in plakken.
Snipper de peterselie.
Doe alles in lagen in een pan met een goed sluitend deksel. Begin en eindig met de aardappels.
Giet het water erin en maak op smaak met peper en zout.
Laat 1 1/2 uur sudderen met het deksel erop, tot het vlees en de aardappels gaar zijn.
Als je het met schapevlees maakt, laat het dan 2 1/2 uur sudderen.

In een wilde bui doe ik er wel eens 1 theelepel thijm bij......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65235058
Vorige week een heerlijke stroganoff-stoof gemaakt met rode paprika, runderlappen, runderbouillon, tomatenpuree, flink glas wodka en zout/suiker/peperkorrels. Vlees is nog nooit zo mals geweest!
Lekker opgegeten met stokbrood erbij.
Sweet and innocent...
pi_65307316
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 14:13 schreef borisz het volgende:

[..]


Wat ik net geproefd heb is erg
Vond hm heel lekker! Gister gegeten, vnvnd weer!
En er zit ook nog een flinke portie in de vriezer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')