abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65212671
Heb ook net suddervlees gekocht, dus voor morgen staat er een stoofpotje op het menu

Heb je het allemaal in je eentje opgegeten DenHaag?
pi_65212724
ik ben er nog druk mee bezig. Vanavond weer een lading
pi_65212870
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:21 schreef Den_Haag het volgende:
ik ben er nog druk mee bezig. Vanavond weer een lading
Achja je bent een flinke vent daar kan wel wat in weg
pi_65213023
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:25 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Achja je bent een flinke vent daar kan wel wat in weg
maar 1kg vlees en 1kg aardappelen in 1 keer vind ik wat veel
pi_65213026
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:21 schreef Den_Haag het volgende:
ik ben er nog druk mee bezig. Vanavond weer een lading
volgens mij ben jij een god in de keuken, ben je al getrouwd?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65213056
wow, een man die voor zichzelf een stoofpotje maakt
pi_65213089
Is het zo speciaal dat een man voor zichzelf lekker kookt?
pi_65213383
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:30 schreef Den_Haag het volgende:
Is het zo speciaal dat een man voor zichzelf lekker kookt?
Scoor je juist pluspunten mee bij de vrouwen...tjek sylvana en mirjam
pi_65213629
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:30 schreef Den_Haag het volgende:
Is het zo speciaal dat een man voor zichzelf lekker kookt?
Ja, mijn vriend en ik wonen niet samen, en op de dagen dat ik niet bij hem ben, eet hij patat, pizza, pasta of een iglo maaltijd die je direct in de pan kunt gooien.

Dus als ik bij hem ben dan kook ik uitgebreid met veel verse groenten enzo, zodat hij toch nog wat gezonds en lekkers binnenkrijgt.
pi_65214016
quote:
Op maandag 19 januari 2009 16:40 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Scoor je juist pluspunten mee bij de vrouwen...tjek sylvana en mirjam
ga nog vaker koken
pi_65214304
Zijn er hier ook vegetarische stoofpottenfans met recepten?
  maandag 19 januari 2009 @ 17:49:36 #42
63722 z80
I fink you freaky
pi_65215812
er zijn genoeg mannen die koken.
ik sta zelf dagelijks in de keuken.
maar om hier nou zoveel ophef over te maken.

vorige week een riblap klaar gemaakt.
en als er niets tussen komt gaat er zondag een stuk/blok varkensvlees de pan in (of de Römertopf)
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  maandag 19 januari 2009 @ 18:02:53 #43
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_65216317
Ik zoek een recept voor de aller-aller-allerlekkerste hachee! De mijne mislukt elke keer
De ene keer is hij te flauw, dan te zout, ik word er helemaal gek van!! Dus geef mij een goed recept!!!
Please, please, please?
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_65216622
ja, hachee
heb het nog nooit zelf gemaakt, eet het soms op werk, lekker
maar wel zónder paprika hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65218554
hachee-vlees aanbraden in de pan, dan aan stukken gesneden ui erbij, als die glazig zijn,
beetje bloem erover en goed roeren. dan laurierblaadje, kruidnageltje, peper en zout. Intussen restje jus (of gemaakt van jus-poeder) warm maken met 3 eetlepels azijn en mespuntje suiker en dat toevoegen.
eventueel op smaak brengen met nog wat peper en zout.
ik laat het dan een hele tijd pruttelen (het gaat heerlijk ruiken in huis!).
wij vinden het erg lekker met hutspot of met rode kool en aardappelen.
pi_65220236
was is het ideale hacheevlees?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_65222407
doorregen runderlappen aan stukken.
pi_65224504
Irish stew, daar krijg ik het vrouw-van de houthakker-gevoel bij.....
1 kg lamsvlees
4 grote aardappels
2 grote uien
3 niet te grote winterwortels
tak peterselie
1/2 liter water
zout en peper

Snijd het vlees in niet te kleine stukken, 2/2 cm ongeveer.
Schil de groenten en snijd ze in plakken.
Snipper de peterselie.
Doe alles in lagen in een pan met een goed sluitend deksel. Begin en eindig met de aardappels.
Giet het water erin en maak op smaak met peper en zout.
Laat 1 1/2 uur sudderen met het deksel erop, tot het vlees en de aardappels gaar zijn.
Als je het met schapevlees maakt, laat het dan 2 1/2 uur sudderen.

In een wilde bui doe ik er wel eens 1 theelepel thijm bij......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65235058
Vorige week een heerlijke stroganoff-stoof gemaakt met rode paprika, runderlappen, runderbouillon, tomatenpuree, flink glas wodka en zout/suiker/peperkorrels. Vlees is nog nooit zo mals geweest!
Lekker opgegeten met stokbrood erbij.
Sweet and innocent...
pi_65307316
quote:
Op vrijdag 9 januari 2009 14:13 schreef borisz het volgende:

[..]


Wat ik net geproefd heb is erg
Vond hm heel lekker! Gister gegeten, vnvnd weer!
En er zit ook nog een flinke portie in de vriezer
pi_65308805
Vanavond stoofrib bij mijn moeder. Kan helaas geen plaatje posten want m'n kabeltje ligt thuis.

Stoofrib (platte varkens rib met veel vlees gekocht in België) gestoofd met ui, gember, laos, salamblad en bouillon. Lekker bij rijst.
  donderdag 22 januari 2009 @ 12:29:03 #52
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_65313198
quote:
Op maandag 19 januari 2009 19:10 schreef lies1947 het volgende:
hachee-vlees aanbraden in de pan, dan aan stukken gesneden ui erbij, als die glazig zijn,
beetje bloem erover en goed roeren. dan laurierblaadje, kruidnageltje, peper en zout. Intussen restje jus (of gemaakt van jus-poeder) warm maken met 3 eetlepels azijn en mespuntje suiker en dat toevoegen.
eventueel op smaak brengen met nog wat peper en zout.
ik laat het dan een hele tijd pruttelen (het gaat heerlijk ruiken in huis!).
wij vinden het erg lekker met hutspot of met rode kool en aardappelen.
Kun je mij ook de hoeveelheden geven? Alvast bedankt
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_65313276
Wat ziet mijn oog? Heb ik nog geen TVP geplaatst in dit verrukkelijke topic?
pi_65384686
quote:
Op maandag 19 januari 2009 12:49 schreef MinderMutsig het volgende:
Vanavond staat het karbonades in rode wijn stoofpotje van Dude op het programma.
Met worteltjes uit de oven met olijfolie, honing, ui, knoflook en tijm (vrij naar recept van Tezz) en een aardappel'ietsje' dat ik nog moet verzinnen.
Die was trouwens erg lekker! En dat wil wat zeggen uit mijn mond want ik houd helemaal niet van karbonades. Ook niet van gekookte worteltjes trouwens maar deze waren ook jummie. Ze staan nu in mijn kookmapje opgeslagen als 'Tezz worteltjes'.

Vandaag eten we het andere stoofpotje van Dude met tomaten en balsamicojus. Staat nu in de oven en ruikt heerlijk.
Voor erbij maak ik een hutspotje.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65397823
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65397968
quote:
Op zondag 25 januari 2009 20:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
Jammer, want hij klinkt wel goed. Dan moet je volgende keer maar weer een andere proberen.
Die van allsystemshalt klinkt lekker en tevens heerlijk simpel. Misschien binnenkort maar eens proberen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 26 januari 2009 @ 12:27:20 #57
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65415591
quote:
Op zondag 25 januari 2009 20:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
Ik ook . Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Nulla verba sed acta
pi_65416003
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Ik ook . Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Ik dacht dat het aan mij lag maar dat vond ik dus ook. Ik heb de sudderlapjes uit de pan gehaald en met extra wijn, wat bruine suiker en een paar plakken ontbijtkoek een andere jus ervan gemaakt door dat allemaal nog even flink in te laten koken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65417248
Ik heb zaterdag Boeuf Stroganoff gemaakt volgens het volgende recept (van de Allerhandesite).
Het recept is voor 8 personen maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Met z'n tweeën heerlijk van gegeten en ik had nog twee porties over voor in de vriezer Ik had geen bouillontabletten in huis dus die heb ik achterwege gelaten. Heb ook wat meer wodka gebruikt en die toegevoegd voor het stoven ipv erna.

Het was héérlijk

Ingrediënten
1200 g magere runderlappen
75 g roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook,
fijngesneden 2 rode paprika's, in blokjes
500 g champignons, in partjes
2 eetlepels paprikapoeder mild
1 vleesbouillontablet
50 ml wodka (slijter)
200 ml crème fraîche
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla.
pi_65419993
quote:
Op zondag 25 januari 2009 20:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik vond hem toch wat tegenvallen.
Ik vond hem juist erg lekker, was bij mij eigenlijk ook helemaal niet zuur, mss toevallig toch wat minder azijn erin gedaan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')