abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73484707
Hier ookal meerdere keren stoofjes gemaakt

Afgelopen weekend bij de Makro paardenstoofvlees gehaald, kost maar 5 euro de kilo, daar kun je nog eens een potje van maken
  donderdag 8 oktober 2009 @ 20:37:24 #92
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_73499334
Jaaah, zaterdag weer maken
Veel eters 's avonds dus lekker de hele dag sudderen, dan nog wat aardappels en rode kool bij koken en klaar
Ik hou er zo van... lekker met bruin bier!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Licht Ontvlambaar vrijdag 9 oktober 2009 @ 12:56:02 #93
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73517365
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Ik ook . Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_73527266
Wij hebben alweer een stoofje gegeten, paar weken terug alweer. Met grootmoeders kruiden
  zaterdag 10 oktober 2009 @ 19:04:34 #95
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_73554460
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 12:56 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...
Ik durf het echt niet meer te zeggen Deze herfst maar eens een nieuwe poging dan!
Nulla verba sed acta
pi_73839913
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij , was erg lekker en aangezien we dit weekend eters krijgen ga ik maar weer aan de stoofpot; kippenstoof welteverstaan a la Jamie oliver. Kwam zijn recept tegen online en dat leek mij erg lekker :
quote:
Pollo alla cacciatora (jagersstoof van kip)

* 1 kip van 2 kg, in stukken, of het equivalent aan stukken kip
* 8 laurierblaadjes
* 2 takjes verse rozemarijn
* 3 teentjes knoflook, gepeld (1 geplet, 2 in plakjes gesneden)
* ½ fles Chianti
* bloem
* extra vierge olijfolie
* 6 ansjovisfilets
* een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
* 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit

voorbereiden
Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4.

bereiden
Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf Zet een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheut olijfolie in, bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij. Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade erbij. Laat de zaak aan de kook komen, leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven. Schep het vet dat bovendrijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73985905
Morgen weer een lekker stoofpotje maken

Weet alleen nog niet welke, moet nog ff kijken
  Licht Ontvlambaar vrijdag 23 oktober 2009 @ 16:04:30 #98
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73987625
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij , was erg lekker en aangezien we dit weekend eters krijgen ga ik maar weer aan de stoofpot; kippenstoof welteverstaan a la Jamie oliver. Kwam zijn recept tegen online en dat leek mij erg lekker :
[..]
Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker was
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_73989684
Wij hadden afgelopen weekend runderstoof, heerlijk. Ook met ansjovisfiet, DE, geeft echt een heerlijke kruidige smaak.
Is dat zo?
pi_73989982
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 16:04 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker was
Morgen weten we het, vannacht gaan de kippenpoten (huge zijn ze ) in de wijn enzo

ben benieuwd. en met ansjovis is idd lekker, das ook zo lekker door de pastasaus

(Sjeen, had je nog een pm van mij gehad?)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74032659
Tis een aanrader
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74109051
Zaterdag een lekker stoofpotje gegeten met runderpoulet, champignons, paprika, tomaat en ui. Krieltjes erbij, heerlijk
pi_74216993
Oh lekker! Ik denk dat ik morgen ook maar weer eens een stoofpotje ga maken!
pi_74221783
Morgen hachee!
Let me see you stripped down to the bone
pi_74223068
800 gram sucadelappen

in stukken snijden en minimaal een uur marineren in:

4 tenen geperste knoflook
4 eetlepels soyasaus
2 eetlepels sambal
1 eetl zonnebloemolie
2 theelepel zwarte peper
1 theelepel gember
1 theelepel kaneel
1 theelepel aji-no-moto
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel kentjoer
een lepel suiker

de stukken vlees met marinade in de hete boter doen en even aan 2 kanten bakken met een grote ui in stukken
water erop gieten met een runderbouillionblok, piment korrels, een paar kruidnagels, een scheut azijn en 3 uur laten sudderen

jus inbinden

eten met rijst en boontjes

hmmmm
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 14:03:55 #106
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_74223154
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij
Heb je daar ook het recept van?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_74225011
14Medusa, wat is aji-no-moto?
Is dat zo?
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 15:07:47 #108
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74225464
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 14:54 schreef Smallish het volgende:
14Medusa, wat is aji-no-moto?
MSG.
en even een tvp heb maandag nog lopen stoven
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74227881
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 16:22:34 #110
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74228016
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Zoals ik al zei dus, het is MSG, vetsin, accent, laminara japonica, e621 of hoe je het ook maar wilt noemen. Er bestaan veel horrorverhalen over, maar bij matig gebruik een prima smaakversterker die in de oosterse keuken veel gebruikt word.. aji-no-moto is een merknaam, je kan dus ook vetsin uit de supermarkt gebruiken.
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74230616
quote:
Op maandag 19 januari 2009 17:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Zijn er hier ook vegetarische stoofpottenfans met recepten?
Ingrediënten van Sajoer Lodeh
Boodschappen per SMS?
SMS GO MRB 9504 naar 3010
35 cent per ontvangen bericht
Maximaal 4 SMSjes

Boodschappen op je mobiel!
Voeg boodschappen toe aan
MijnBoodschappenlijstje.mobi [?]

* 200 gram bloemkoolroosjes
* 200 gram boontjes
* 200 gram worteltjes
* 200 ram witte kool
* 0,5 rode of groene paprika
* 3 groene lomboks of 2 rode (hetzelfde als spaanse peper)
* eventueel 0,25 terong (hetzelfde als aubergine)
* 1 klein blikje maiskolfjes
* 1 blikje reboeng (= bamboe)
* 250 gram schenkel of soepvlees
* 1 tempeh
* wat petehbonen
* 5 kemeries (zijn noten)
* 1 eetlepel ketoembar
* 0,5 eetlepel djinten
* 1 flinke dobbelsteen trassie
* 2 schijfjes laos
* 2 blaadjes salam (indonesche laurier)
* 1 ui
* 0,25 blok santen (kokosmelk)
* 3 tenen knoflook
* 2 tot 4 maggiblokjes
* olie


Bereidingswijze van Sajoer Lodeh
Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
Rooster de kemeries in een droge wadjan.
Maak de groenten schoon.
Breek de boontjes in drieen.
Snijd de worteltje in jullienne vorm.
maak bloemkoolroosjes.
Snijd de witte kool in wybertje vorm.
Snijd paprika in reepjes.

Ca. 5 petehbonen in reepjes snijden.
Reboeng en mais uit laten lekken.
Tempeh goudbruin bakken en in blokjes snijden.
Zet de bouillon op een zacht vuurtje.
Versnipper de ui, knoflook en lombok.

Doe in een vijzel 1 gesneden ui, 3 gesneden knoflookteentjes,
5 geroosterde kemeries, 1/2 eetlepel djinten, 1 eetlepel ketoembar, 1 dobbelsteen trassie, 3 lomboks, schepje suiker, snufje zout.

Fruit deze pasta in de wadjan met een beetje olie.
Voeg toe: 2 schijfjes laos, 2 blaadjes salam, wat pollepels bouillon, alle schoongemaakte groenten, mais, reboeng, petehbonen.
Goed mengen, dan de rest van de bouillon toevoegen tot het gerecht 3/4 onder het vocht staat.

Proef.

Maak het gerecht op smaak met maggiblokjes.
Voeg de santen toe en als allerlaatste de terong.

Tip: voor wie niet gewend is aan verse peper: Groene lomboks zijn minder heet dan de rode en als je de pitjes eruit haalt, zijn ze ook minder heet. In plaats van tempeh kan men ook tahoe gebruiken.
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 18:07:25 #112
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74231051
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 17:48 schreef gadeweerd het volgende:

[..]


* 1 klein blikje maiskolfjes
* 1 blikje reboeng (= bamboe)
* 250 gram schenkel of soepvlees
* 1 tempeh
* wat petehbonen


Bereidingswijze van Sajoer Lodeh
Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
Vegetarisch
Lijkt me ook moeilijk een vegetarische stoofschotel. Het leuke van stoven is dat het vlees dan zo mals word. Maar als je het vegetarisch maakt krijg je eigenlijk alleen een groentepapje..
Maar proof me wrong, ben altijd wel in voor iets nieuws
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74249561
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:07 schreef Eltonno het volgende:

[..]

Vegetarisch
Lijkt me ook moeilijk een vegetarische stoofschotel. Het leuke van stoven is dat het vlees dan zo mals word. Maar als je het vegetarisch maakt krijg je eigenlijk alleen een groentepapje..
Maar proof me wrong, ben altijd wel in voor iets nieuws

Tsssss.....erg suf, te snel geknipt en geplakt,,,,ik doe het zonder bouillion,,,,,wel vega dus. Maar inderdaad een vega stoofpot is wat curieus....
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 16:41:18 #114
97745 Thorical
finding a way
pi_74254841
Wat is het beste rundvlees voor een stoofpot?
Sucade, magere of nog andere varianten?
pi_74255141
Ik gebruik meestal riblappen en ik zou zelf nooit magere riblappen nemen, juist mét vet.
omdat het zo lang stooft wordt, als je magere lappen gebruikt, het ontzettend droog, en dat is echt niet lekker,.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74255955
quote:
Op maandag 26 januari 2009 13:22 schreef PiperMaru het volgende:
Ik heb zaterdag Boeuf Stroganoff gemaakt volgens het volgende recept (van de Allerhandesite).
Het recept is voor 8 personen maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Met z'n tweeën heerlijk van gegeten en ik had nog twee porties over voor in de vriezer Ik had geen bouillontabletten in huis dus die heb ik achterwege gelaten. Heb ook wat meer wodka gebruikt en die toegevoegd voor het stoven ipv erna.

Het was héérlijk

Ingrediënten
1200 g magere runderlappen
75 g roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook,
fijngesneden 2 rode paprika's, in blokjes
500 g champignons, in partjes
2 eetlepels paprikapoeder mild
1 vleesbouillontablet
50 ml wodka (slijter)
200 ml crème fraîche
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla.
En deze staat nu op Ben heel benieuwd
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_74259669
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 16:53 schreef DarkElf het volgende:
Ik gebruik meestal riblappen en ik zou zelf nooit magere riblappen nemen, juist mét vet.
omdat het zo lang stooft wordt, als je magere lappen gebruikt, het ontzettend droog, en dat is echt niet lekker,.
I Disagree.. Ik koop juist magere riblappen en snij daar nog de vetrandjes vanaf. En echt niet dat het dan droog wordt hoor!! (ik gruwel nu eenmaal van vetrandjes )
pi_74260434
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze staat nu op Ben heel benieuwd
En, hoe was ie?

Heb er zelf 1 op staan met riblappen en bruin bier voor morgen alvast
pi_74266997
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 20:14 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

En, hoe was ie?

Heb er zelf 1 op staan met riblappen en bruin bier voor morgen alvast
Hij was fantastisch We hebben er met drie man errug goed van gegeten en er is nog een klein restje de vriezer in gegaan
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 1 november 2009 @ 00:32:44 #120
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74267043
quote:
Op zondag 1 november 2009 00:30 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Hij was fantastisch We hebben er met drie man errug goed van gegeten en er is nog een klein restje de vriezer in gegaan
Klinkt heerlijk!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')