Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...quote:Op maandag 26 januari 2009 12:27 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ik ook. Ik vond hem veel te zuur (en heb er dan ook wat suiker en wat suikerstroop doorheen gemikt. Dat hielp wel).
Ik durf het echt niet meer te zeggenquote:Op vrijdag 9 oktober 2009 12:56 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Bij wijze van TVP... Heb je de tomatenpuree goed laten bakken voor je het vlees er weer bij gedaan hebt? Tomatenpuree is heel zuur, die moet je echt 'ontzuren'...
quote:Pollo alla cacciatora (jagersstoof van kip)
* 1 kip van 2 kg, in stukken, of het equivalent aan stukken kip
* 8 laurierblaadjes
* 2 takjes verse rozemarijn
* 3 teentjes knoflook, gepeld (1 geplet, 2 in plakjes gesneden)
* ½ fles Chianti
* bloem
* extra vierge olijfolie
* 6 ansjovisfilets
* een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
* 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit
voorbereiden
Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4.
bereiden
Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf Zet een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheut olijfolie in, bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij. Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade erbij. Laat de zaak aan de kook komen, leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven. Schep het vet dat bovendrijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti.
Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker wasquote:Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij, was erg lekker en aangezien we dit weekend eters krijgen ga ik maar weer aan de stoofpot; kippenstoof welteverstaan a la Jamie oliver. Kwam zijn recept tegen online en dat leek mij erg lekker :
[..]
Morgen weten we het, vannacht gaan de kippenpoten (huge zijn zequote:Op vrijdag 23 oktober 2009 16:04 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Die klinkt superlekker DE, laat je weten of het ook echt zo lekker was
Heb je daar ook het recept van?quote:Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij
MSG.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 14:54 schreef Smallish het volgende:
14Medusa, wat is aji-no-moto?
Zoals ik al zei dus, het is MSG, vetsin, accent, laminara japonica, e621 of hoe je het ook maar wilt noemen. Er bestaan veel horrorverhalen over, maar bij matig gebruik een prima smaakversterker die in de oosterse keuken veel gebruikt word.. aji-no-moto is een merknaam, je kan dus ook vetsin uit de supermarkt gebruiken.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Ingrediënten van Sajoer Lodehquote:Op maandag 19 januari 2009 17:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Zijn er hier ook vegetarische stoofpottenfans met recepten?
Vegetarischquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 17:48 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
* 1 klein blikje maiskolfjes
* 1 blikje reboeng (= bamboe)
* 250 gram schenkel of soepvlees
* 1 tempeh
* wat petehbonen
Bereidingswijze van Sajoer Lodeh
Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:07 schreef Eltonno het volgende:
[..]
Vegetarisch![]()
![]()
![]()
Lijkt me ook moeilijk een vegetarische stoofschotel. Het leuke van stoven is dat het vlees dan zo mals word. Maar als je het vegetarisch maakt krijg je eigenlijk alleen een groentepapje..
Maar proof me wrong, ben altijd wel in voor iets nieuws
En deze staat nu opquote:Op maandag 26 januari 2009 13:22 schreef PiperMaru het volgende:
Ik heb zaterdag Boeuf Stroganoff gemaakt volgens het volgende recept (van de Allerhandesite).
Het recept is voor 8 personen maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Met z'n tweeën heerlijk van gegeten en ik had nog twee porties over voor in de vriezerIk had geen bouillontabletten in huis dus die heb ik achterwege gelaten. Heb ook wat meer wodka gebruikt en die toegevoegd voor het stoven ipv erna.
Het was héérlijk
Ingrediënten
1200 g magere runderlappen
75 g roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook,
fijngesneden 2 rode paprika's, in blokjes
500 g champignons, in partjes
2 eetlepels paprikapoeder mild
1 vleesbouillontablet
50 ml wodka (slijter)
200 ml crème fraîche
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla.
I Disagree.. Ik koop juist magere riblappen en snij daar nog de vetrandjes vanaf. En echt niet dat het dan droog wordt hoor!! (ik gruwel nu eenmaal van vetrandjesquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 16:53 schreef DarkElf het volgende:
Ik gebruik meestal riblappen en ik zou zelf nooit magere riblappen nemen, juist mét vet.
omdat het zo lang stooft wordt, als je magere lappen gebruikt, het ontzettend droog, en dat is echt niet lekker,.
En, hoe was ie?quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
En deze staat nu opBen heel benieuwd
Hij was fantastischquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 20:14 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
En, hoe was ie?
Heb er zelf 1 op staan met riblappen en bruin bier voor morgen alvast
Klinkt heerlijk!quote:Op zondag 1 november 2009 00:30 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Hij was fantastischWe hebben er met drie man errug goed van gegeten en er is nog een klein restje de vriezer in gegaan
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |