abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74032659
Tis een aanrader
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74109051
Zaterdag een lekker stoofpotje gegeten met runderpoulet, champignons, paprika, tomaat en ui. Krieltjes erbij, heerlijk
pi_74216993
Oh lekker! Ik denk dat ik morgen ook maar weer eens een stoofpotje ga maken!
pi_74221783
Morgen hachee!
Let me see you stripped down to the bone
pi_74223068
800 gram sucadelappen

in stukken snijden en minimaal een uur marineren in:

4 tenen geperste knoflook
4 eetlepels soyasaus
2 eetlepels sambal
1 eetl zonnebloemolie
2 theelepel zwarte peper
1 theelepel gember
1 theelepel kaneel
1 theelepel aji-no-moto
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel kentjoer
een lepel suiker

de stukken vlees met marinade in de hete boter doen en even aan 2 kanten bakken met een grote ui in stukken
water erop gieten met een runderbouillionblok, piment korrels, een paar kruidnagels, een scheut azijn en 3 uur laten sudderen

jus inbinden

eten met rijst en boontjes

hmmmm
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 14:03:55 #106
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_74223154
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij
Heb je daar ook het recept van?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_74225011
14Medusa, wat is aji-no-moto?
Is dat zo?
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 15:07:47 #108
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74225464
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 14:54 schreef Smallish het volgende:
14Medusa, wat is aji-no-moto?
MSG.
en even een tvp heb maandag nog lopen stoven
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74227881
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 16:22:34 #110
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74228016
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Zoals ik al zei dus, het is MSG, vetsin, accent, laminara japonica, e621 of hoe je het ook maar wilt noemen. Er bestaan veel horrorverhalen over, maar bij matig gebruik een prima smaakversterker die in de oosterse keuken veel gebruikt word.. aji-no-moto is een merknaam, je kan dus ook vetsin uit de supermarkt gebruiken.
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74230616
quote:
Op maandag 19 januari 2009 17:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Zijn er hier ook vegetarische stoofpottenfans met recepten?
Ingrediënten van Sajoer Lodeh
Boodschappen per SMS?
SMS GO MRB 9504 naar 3010
35 cent per ontvangen bericht
Maximaal 4 SMSjes

Boodschappen op je mobiel!
Voeg boodschappen toe aan
MijnBoodschappenlijstje.mobi [?]

* 200 gram bloemkoolroosjes
* 200 gram boontjes
* 200 gram worteltjes
* 200 ram witte kool
* 0,5 rode of groene paprika
* 3 groene lomboks of 2 rode (hetzelfde als spaanse peper)
* eventueel 0,25 terong (hetzelfde als aubergine)
* 1 klein blikje maiskolfjes
* 1 blikje reboeng (= bamboe)
* 250 gram schenkel of soepvlees
* 1 tempeh
* wat petehbonen
* 5 kemeries (zijn noten)
* 1 eetlepel ketoembar
* 0,5 eetlepel djinten
* 1 flinke dobbelsteen trassie
* 2 schijfjes laos
* 2 blaadjes salam (indonesche laurier)
* 1 ui
* 0,25 blok santen (kokosmelk)
* 3 tenen knoflook
* 2 tot 4 maggiblokjes
* olie


Bereidingswijze van Sajoer Lodeh
Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
Rooster de kemeries in een droge wadjan.
Maak de groenten schoon.
Breek de boontjes in drieen.
Snijd de worteltje in jullienne vorm.
maak bloemkoolroosjes.
Snijd de witte kool in wybertje vorm.
Snijd paprika in reepjes.

Ca. 5 petehbonen in reepjes snijden.
Reboeng en mais uit laten lekken.
Tempeh goudbruin bakken en in blokjes snijden.
Zet de bouillon op een zacht vuurtje.
Versnipper de ui, knoflook en lombok.

Doe in een vijzel 1 gesneden ui, 3 gesneden knoflookteentjes,
5 geroosterde kemeries, 1/2 eetlepel djinten, 1 eetlepel ketoembar, 1 dobbelsteen trassie, 3 lomboks, schepje suiker, snufje zout.

Fruit deze pasta in de wadjan met een beetje olie.
Voeg toe: 2 schijfjes laos, 2 blaadjes salam, wat pollepels bouillon, alle schoongemaakte groenten, mais, reboeng, petehbonen.
Goed mengen, dan de rest van de bouillon toevoegen tot het gerecht 3/4 onder het vocht staat.

Proef.

Maak het gerecht op smaak met maggiblokjes.
Voeg de santen toe en als allerlaatste de terong.

Tip: voor wie niet gewend is aan verse peper: Groene lomboks zijn minder heet dan de rode en als je de pitjes eruit haalt, zijn ze ook minder heet. In plaats van tempeh kan men ook tahoe gebruiken.
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 18:07:25 #112
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74231051
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 17:48 schreef gadeweerd het volgende:

[..]


* 1 klein blikje maiskolfjes
* 1 blikje reboeng (= bamboe)
* 250 gram schenkel of soepvlees
* 1 tempeh
* wat petehbonen


Bereidingswijze van Sajoer Lodeh
Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
Vegetarisch
Lijkt me ook moeilijk een vegetarische stoofschotel. Het leuke van stoven is dat het vlees dan zo mals word. Maar als je het vegetarisch maakt krijg je eigenlijk alleen een groentepapje..
Maar proof me wrong, ben altijd wel in voor iets nieuws
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74249561
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:07 schreef Eltonno het volgende:

[..]

Vegetarisch
Lijkt me ook moeilijk een vegetarische stoofschotel. Het leuke van stoven is dat het vlees dan zo mals word. Maar als je het vegetarisch maakt krijg je eigenlijk alleen een groentepapje..
Maar proof me wrong, ben altijd wel in voor iets nieuws

Tsssss.....erg suf, te snel geknipt en geplakt,,,,ik doe het zonder bouillion,,,,,wel vega dus. Maar inderdaad een vega stoofpot is wat curieus....
  zaterdag 31 oktober 2009 @ 16:41:18 #114
97745 Thorical
finding a way
pi_74254841
Wat is het beste rundvlees voor een stoofpot?
Sucade, magere of nog andere varianten?
pi_74255141
Ik gebruik meestal riblappen en ik zou zelf nooit magere riblappen nemen, juist mét vet.
omdat het zo lang stooft wordt, als je magere lappen gebruikt, het ontzettend droog, en dat is echt niet lekker,.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74255955
quote:
Op maandag 26 januari 2009 13:22 schreef PiperMaru het volgende:
Ik heb zaterdag Boeuf Stroganoff gemaakt volgens het volgende recept (van de Allerhandesite).
Het recept is voor 8 personen maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Met z'n tweeën heerlijk van gegeten en ik had nog twee porties over voor in de vriezer Ik had geen bouillontabletten in huis dus die heb ik achterwege gelaten. Heb ook wat meer wodka gebruikt en die toegevoegd voor het stoven ipv erna.

Het was héérlijk

Ingrediënten
1200 g magere runderlappen
75 g roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook,
fijngesneden 2 rode paprika's, in blokjes
500 g champignons, in partjes
2 eetlepels paprikapoeder mild
1 vleesbouillontablet
50 ml wodka (slijter)
200 ml crème fraîche
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla.
En deze staat nu op Ben heel benieuwd
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_74259669
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 16:53 schreef DarkElf het volgende:
Ik gebruik meestal riblappen en ik zou zelf nooit magere riblappen nemen, juist mét vet.
omdat het zo lang stooft wordt, als je magere lappen gebruikt, het ontzettend droog, en dat is echt niet lekker,.
I Disagree.. Ik koop juist magere riblappen en snij daar nog de vetrandjes vanaf. En echt niet dat het dan droog wordt hoor!! (ik gruwel nu eenmaal van vetrandjes )
pi_74260434
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze staat nu op Ben heel benieuwd
En, hoe was ie?

Heb er zelf 1 op staan met riblappen en bruin bier voor morgen alvast
pi_74266997
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 20:14 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

En, hoe was ie?

Heb er zelf 1 op staan met riblappen en bruin bier voor morgen alvast
Hij was fantastisch We hebben er met drie man errug goed van gegeten en er is nog een klein restje de vriezer in gegaan
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 1 november 2009 @ 00:32:44 #120
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74267043
quote:
Op zondag 1 november 2009 00:30 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Hij was fantastisch We hebben er met drie man errug goed van gegeten en er is nog een klein restje de vriezer in gegaan
Klinkt heerlijk!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74267105
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 16:41 schreef Thorical het volgende:
Wat is het beste rundvlees voor een stoofpot?
Sucade, magere of nog andere varianten?
Gewoon riblappen. Géén sucade!!
pi_74267168
quote:
Op zondag 1 november 2009 00:32 schreef Duderella het volgende:

[..]

Klinkt heerlijk!
Hij is het proberen waard Ik heb alleen de hoeveelheid creme fraiche door midden gedeeld. Dat was toch teveel, die 200ml.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_74283124
nou
ik heb ook een stoofpotje opstaan
500 gram runderlappen
winterwortel
pot bier
twee eetlepels mosterd
flinke scheut rode wijn Kaapse pracht
uitjes gesnipperd
laatste 20 min krieltjes erbij
knoflook
kruidenmengsel oa tijm
3 uur moet wel lukken
het ruikt in ieder geval goddeljk!!!!!

foei!
home is where doghair sticks to anything but the dog!
  Licht Ontvlambaar zondag 1 november 2009 @ 18:08:57 #124
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_74284118
Gisteren goulash gemaakt, met runderpoulet, veel groene en rode paprika en tomaten. De hele dag in de keuken bezig geweest. Het rook heerlijk in huis Gegeten met frietjes en meer dan de helft in de vriezer voor een gemakkelijke dag.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_74305089
tvp
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_74306553
Gisteren runderkrabben (mega ribben) gestoof met ui, boullion, gember, laos en salam blad gemaakt. Lekker bij rijst met veel saus er over heen. 2 runderkrabben bleek toch iets te veel voor mijn stoofpan dus de helft wordt gebruikt voor een ander stoofpotje.
pi_74334393
oeh... even volgen! Heul veul lekkere recepten gespot :-)
Hier had uw advertentie kunnen staan
  dinsdag 3 november 2009 @ 23:23:04 #128
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74369999
Vandaag gewoon heel simpel een pasta bolognese gemaakt voor mijn huisgenoten, die toch moesten toegeven dat het een stuk beter is dan uit een potje...

Ingrediënten
Een pond pomodoritomaten of trostomaten, een winterpeen, vier stengels bleekselderij, twee bakjes magere spekreepjes, twee uien, een pond half-om-half gehakt, oregano, tijm, rozemarijn, 250 ml. water, 250 ml. rode wijn, een bouillonblokje, peper, zout, olijfolie

Bereiding
Snipper de ui, snij de winterwortel in blokjes en de bleekselderij in schijfjes. Kruis de tomaten in, dompel ze even onder in kokend heet water en pel ze. Snij het vruchtvlees in stukjes. (Als je hier geen zin in hebt, kun je de tomaten ook met schil en al in blokjes snijden).

Verhit wat olijfolie (niet te veel) in een grote braadpan (let op: gebruik geen extra virgine, die kun je niet zo goed verhitten). Fruit hierin de gesnipperde ui glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak deze mee. Als het spek gaar is (het hoeft niet knapperig te zijn) het gehakt toevoegen. Onder voortdurend omscheppen het gehakt op hoog vuur rul bakken. Als het mooi bruin is de winterpeen en de bleekselderij toevoegen. Voeg nu de gesneden kruiden toe en de gesneden tomaten. Blus het geheel af met het water (waar je het bouillonblokje in hebt opgelost) en de wijn. Draai nu het vuur zacht en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal een uur stoven. Haal na een goed uur de deksel van de pan. Draai het vuur hoger en laat de saus met de helft tot drie kwart inkoken (hoe meer je hem laat inkoken, hoe geconcentreerder de smaken worden). Breng op smaak met verse peper en (eventueel) wat zout.

En voor de 'kick' heb ik er nog 3 vergruisde gedroogde pepertjes doorgedaan
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74371521
Klinkt goed eltonno
pi_74380904
Extra virgin olie kan je prima verhitten.

Zie ook dit topic.
Life is too short not to have fun
  woensdag 4 november 2009 @ 12:32:21 #131
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_74381286
quote:
Op woensdag 4 november 2009 12:20 schreef vaagsel het volgende:
Extra virgin olie kan je prima verhitten.

Zie ook dit topic.
I know, heb het recept letterlijk gecopy-paste... met wat kleine aanpassingen
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_74382235
Ik heb gisteren de schouderkarbonade in rode wijn van Dude gemaakt. Die is zo verschrikkelijk zalig! En ik houd niet eens van karbonade.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 4 november 2009 @ 13:52:52 #133
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74383978
quote:
Op woensdag 4 november 2009 13:01 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb gisteren de schouderkarbonade in rode wijn van Dude gemaakt. Die is zo verschrikkelijk zalig! En ik houd niet eens van karbonade.
Oh ja die is zalig ja!

Dank voor de reminder, ik ga hem dit weekend weer eens maken.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74385291
Leuk topic!
2 vragen:

- Zaterdag ga ik weer hachee maken en ik las in dit topic dat je met een plakje ontbijtkoek op het einde nét even wat dikkere saus kunt krijgen. Zal dat ook lekker zijn in de hachee?

- Weet iemand een goed stoofschotelkookboek in het Nederlands?

Alvast bedankt
  woensdag 4 november 2009 @ 14:41:33 #135
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74385632
quote:
Op woensdag 4 november 2009 14:32 schreef WupWup het volgende:
Leuk topic!
2 vragen:

- Zaterdag ga ik weer hachee maken en ik las in dit topic dat je met een plakje ontbijtkoek op het einde nét even wat dikkere saus kunt krijgen. Zal dat ook lekker zijn in de hachee?
Neem aan van wel, als je tenminste niets tegen de smaak hebt.
quote:
- Weet iemand een goed stoofschotelkookboek in het Nederlands?

Alvast bedankt
Even op 'print' drukken.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74389781
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Dank je! Kende dit niet.

Schouderkarbonade in de stoof vind ik inderdaad ook zalig, juist omdat er wat vet aan zit. Heerlijk mals!
Is dat zo?
  vrijdag 6 november 2009 @ 20:16:59 #137
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74465305
De 'Boodschappen' (o.a. Plus) heeft een Stoofschotelspecial trouwens.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74465536
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 20:16 schreef Duderella het volgende:
De 'Boodschappen' (o.a. Plus) heeft een Stoofschotelspecial trouwens.
Coop valt daar ook onder!
pi_74479864
Zo!

Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.

Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel

Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
pi_74480453
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:14 schreef Underdoggy het volgende:
Zo!

Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.

Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel

Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
Hoe langer hoe lekkerder.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_74482071
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:37 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Hoe langer hoe lekkerder.
Dat dus. En vooral op heeeeel laag vuur. Net een 'blub' af en toe.
Is dat zo?
pi_74482970
Thanks, en de groente laatste half uurtje ofzo erbij?
pi_74483005
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 15:22 schreef Underdoggy het volgende:
Thanks, en de groente laatste half uurtje ofzo erbij?
Behalve de uien en een deel van de knoflook. Dat is wel lekker als dat lekker meesuddert.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_74485839
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

En deze staat nu op Ben heel benieuwd
Ik ga 'm vanavond maken. M'n allereerste stoofschotel, dus lekker makkelijk beginnen met een recept van de AH.

Vraagje: in hoeverre heeft de wodka invloed op de smaak? Kan het ook zonder, en is dat dan ook lekker?
pi_74486206
Vodka geeft normaliter weinig smaak aan een gerecht.
pi_74488679
zal ook eens een paar recepten proberen.
  zaterdag 7 november 2009 @ 20:08:42 #147
63722 z80
I fink you freaky
pi_74490426
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 13:14 schreef Underdoggy het volgende:
Zo!

Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.

Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel

Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
als het vlees uit elkaar valt als je er naar wijst dan is het vlees gaar.
maar hoe langzamer het stofen gaat hoe lekkerder het wordt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_74552545
Hier een receptje uit de Delicious, een snelle stoofpot voor doordeweeks die errug lekker is! Heb hem vanavond gemaakt:

Kikkererwten-Chorizostoofpot
(3-4 personen)
olijfolie
250g pancetta of spek in blokjes
2 chorizoworstjes in plakjes
1 rode ui gehakt
1 rode paprika gehakt
3 tenen knoflook gehakt
1,5 tl gedroogde oregano
1 grote aardappel in blokjes, 3-4 minuten beetgaar gekookt
400g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
125ml droge witte wijn
600ml tomatenpassata
125ml kippenboullion
1el gehakte peterselie
knapperig brood voor erbij

Verhit de olie in een braadpan of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de pancetta en chorizo 2-3 minuten knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet overtollig vet af maar laat ongeveer 2 el in de pan. (ik heb gewoon geen olie gebruikt, het spek en de worst geven genoeg vet voor de rest van het recept)
Zet de pan terug op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 5 min of tot het zacht is. Doe de pancetta en worst terug in de pan met de knoflook en oregano. Roer nog 1 minuut, voeg de aardappels, kikkererwten, wijn, passata en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 10 min. koken of tot de saus ingekookt en dik is en de aardappel gaar. Garneer met peterselie en serveer met knapperig brood.

Zelf heb ik het 20 minuten laten stoven en volgende keer laat ik de aardappel weg, die voegt niet zo veel toe en levert alleen maar werk op
  maandag 9 november 2009 @ 20:26:55 #149
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74552591
Dank sun!!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74552759
*Noteert *

Stoofpot
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')