Heb je daar ook het recept van?quote:Op maandag 19 oktober 2009 12:52 schreef DarkElf het volgende:
De bourgondische stoofpot die ik dit weekend gemaakt had, met peertjes erbij
MSG.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 14:54 schreef Smallish het volgende:
14Medusa, wat is aji-no-moto?
Zoals ik al zei dus, het is MSG, vetsin, accent, laminara japonica, e621 of hoe je het ook maar wilt noemen. Er bestaan veel horrorverhalen over, maar bij matig gebruik een prima smaakversterker die in de oosterse keuken veel gebruikt word.. aji-no-moto is een merknaam, je kan dus ook vetsin uit de supermarkt gebruiken.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Ingrediënten van Sajoer Lodehquote:Op maandag 19 januari 2009 17:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Zijn er hier ook vegetarische stoofpottenfans met recepten?
Vegetarischquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 17:48 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
* 1 klein blikje maiskolfjes
* 1 blikje reboeng (= bamboe)
* 250 gram schenkel of soepvlees
* 1 tempeh
* wat petehbonen
Bereidingswijze van Sajoer Lodeh
Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 18:07 schreef Eltonno het volgende:
[..]
Vegetarisch![]()
![]()
![]()
Lijkt me ook moeilijk een vegetarische stoofschotel. Het leuke van stoven is dat het vlees dan zo mals word. Maar als je het vegetarisch maakt krijg je eigenlijk alleen een groentepapje..
Maar proof me wrong, ben altijd wel in voor iets nieuws
En deze staat nu opquote:Op maandag 26 januari 2009 13:22 schreef PiperMaru het volgende:
Ik heb zaterdag Boeuf Stroganoff gemaakt volgens het volgende recept (van de Allerhandesite).
Het recept is voor 8 personen maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Met z'n tweeën heerlijk van gegeten en ik had nog twee porties over voor in de vriezerIk had geen bouillontabletten in huis dus die heb ik achterwege gelaten. Heb ook wat meer wodka gebruikt en die toegevoegd voor het stoven ipv erna.
Het was héérlijk
Ingrediënten
1200 g magere runderlappen
75 g roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook,
fijngesneden 2 rode paprika's, in blokjes
500 g champignons, in partjes
2 eetlepels paprikapoeder mild
1 vleesbouillontablet
50 ml wodka (slijter)
200 ml crčme fraîche
2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
Bereiden
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroga-noff op smaak met de wodka, de crčme fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla.
I Disagree.. Ik koop juist magere riblappen en snij daar nog de vetrandjes vanaf. En echt niet dat het dan droog wordt hoor!! (ik gruwel nu eenmaal van vetrandjesquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 16:53 schreef DarkElf het volgende:
Ik gebruik meestal riblappen en ik zou zelf nooit magere riblappen nemen, juist mét vet.
omdat het zo lang stooft wordt, als je magere lappen gebruikt, het ontzettend droog, en dat is echt niet lekker,.
En, hoe was ie?quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
En deze staat nu opBen heel benieuwd
Hij was fantastischquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 20:14 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
En, hoe was ie?
Heb er zelf 1 op staan met riblappen en bruin bier voor morgen alvast
Klinkt heerlijk!quote:Op zondag 1 november 2009 00:30 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Hij was fantastischWe hebben er met drie man errug goed van gegeten en er is nog een klein restje de vriezer in gegaan
Gewoon riblappen. Géén sucade!!quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 16:41 schreef Thorical het volgende:
Wat is het beste rundvlees voor een stoofpot?
Sucade, magere of nog andere varianten?
Hij is het proberen waardquote:
I know, heb het recept letterlijk gecopy-paste... met wat kleine aanpassingenquote:Op woensdag 4 november 2009 12:20 schreef vaagsel het volgende:
Extra virgin olie kan je prima verhitten.
Zie ook dit topic.
Oh ja die is zalig ja!quote:Op woensdag 4 november 2009 13:01 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb gisteren de schouderkarbonade in rode wijn van Dude gemaakt. Die is zo verschrikkelijk zalig! En ik houd niet eens van karbonade.
Neem aan van wel, als je tenminste niets tegen de smaak hebt.quote:Op woensdag 4 november 2009 14:32 schreef WupWup het volgende:
Leuk topic!
2 vragen:
- Zaterdag ga ik weer hachee maken en ik las in dit topic dat je met een plakje ontbijtkoek op het einde nét even wat dikkere saus kunt krijgen. Zal dat ook lekker zijn in de hachee?
quote:- Weet iemand een goed stoofschotelkookboek in het Nederlands?
Alvast bedankt
Dank je! Kende dit niet.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 16:18 schreef 14medusa het volgende:
@smallish: dat is een soort smaakversterker wat je bij de toko kunt kopen, een doorzichtig zakje met kleine wit/doorzichtige korrelachtige substantie... het is niet essentieel in dit gerecht hoor... maar geeft net dat extra btje kick
Coop valt daar ook onder!quote:Op vrijdag 6 november 2009 20:16 schreef Duderella het volgende:
De 'Boodschappen' (o.a. Plus) heeft een Stoofschotelspecial trouwens.
Hoe langer hoe lekkerder.quote:Op zaterdag 7 november 2009 13:14 schreef Underdoggy het volgende:
Zo!
Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.
Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel
Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
quote:Op zaterdag 7 november 2009 15:22 schreef Underdoggy het volgende:
Thanks, en de groente laatste half uurtje ofzo erbij?
Ik ga 'm vanavond maken. M'n allereerste stoofschotel, dus lekker makkelijk beginnen met een recept van de AH.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 17:24 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
En deze staat nu opBen heel benieuwd
als het vlees uit elkaar valt als je er naar wijst dan is het vlees gaar.quote:Op zaterdag 7 november 2009 13:14 schreef Underdoggy het volgende:
Zo!
Boodschappen in huis, weet nog niet wat ik er allemaal in ga verwerken.
Riblappen
Zoete paprika's
Prei
Rode uien
Knof
Champignons
Bokbier
Restje rode wijn
Ontbijtkoek
Kruidnagel
Echter een vraag, hoe lang moet het vlees stofen? Ik lees verschillen tussen 1 en 6+ uur. De groente komt er uiteraard later bij in.
was erg lekker, bijna retroquote:Op zondag 15 november 2009 15:19 schreef DarkElf het volgende:
heb gisteren goulash opgezet, vandaag afmaken met allemaal paprika's erdoorheen.
ben benieuwdhet rook al heerlijk gisteren.
Gummi, glad, glibberig... ik kan niet zo goed uitleggen wat ik bedoel. En ik vind het pas énigszins eetbaar worden als ze er juist heel lang in zitten.quote:Op zondag 15 november 2009 19:20 schreef DarkElf het volgende:
gummi? laat je ze dan niet veel te lang erin?
Ik zelf vind champignons juist heerlijk erin, maar ze gaan er echt pas een uurtje, liefst halfuurtje voor we gaan eten in.. anders worden ze idd gummi-achtig
Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?quote:Op zondag 15 november 2009 19:54 schreef Duderella het volgende:
Melk!![]()
Bij nader inzien maak ik ook wel eens een (Mexicaanse) stoof met verse sinaasappelsap.
Men neme:quote:Op zondag 15 november 2009 20:19 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?
D;r zat iets bitters in m'n stoof. Of het was het brood erbij, dat kan ook nog. Heel gek, een hele bittere nasmaak. Dat kan het bier toch niet zijn (heb nog nooit eerder in bier gestoofd)
Nee dat herken ik niet hoor, van bier.quote:Op zondag 15 november 2009 20:19 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?
D;r zat iets bitters in m'n stoof. Of het was het brood erbij, dat kan ook nog. Heel gek, een hele bittere nasmaak. Dat kan het bier toch niet zijn (heb nog nooit eerder in bier gestoofd)
rendang daging, ajam smoor djawa, babi ketjap it is. daarbij een atjar van biet en atjar komkommer, ook nog kerrie telor (ei) en perkedel djagoeng, dat zijn maisbeignets. verder nog ff verder bedenken. ben al vanaf gisteravond bezig t menu samen te stellen. heb er zin in en heb ook allemaal dankbare eters woensdag.quote:
De rode wijn zou het vlees zachter moeten maken. Misschien nog een klein scheutje azijn (+eventueel wat basterdsuiker tegen het zure) als extra hulpmiddeltje?quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:23 schreef Gripper het volgende:
Er staat een simpel italiaans stoofpotje op het balkon, gisteravond al 2 uur gestoofd, en ik ben bang dat ie om een of andere reden mislukt is: het vlees is nog aardig taai...
Ik kan maar niet bedenken wat ik fout heb gedaan waardoor het nu taai is:
vlees aangebraden, daarna uitje erbij, knoflook, zongedroogde tomaat en een flink glas rode wijn (netjes langs de rand van de pan, om schrikken te voorkomen, plus wat heet water.
En toch is het vlees nog taai.
Komt dit nog goed? Normaal is vlees na 2 uur stoven al aanmerkelijk zachter dan ik nu constateer. (t mag bij mij altijd wel minstens een uur of 4 stoven)
Zeshonderd gram vlees gaat er hier makkelijk in één stoofpot doorheen Nynke!quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:40 schreef AKnynke het volgende:
ik heb gister 600 gram ekologisch stoofvlees gekocht, en dat gaat dit weekend verwerkt worden. Ik denk dat ik ouderwetse siepelsoep (hachee) maak, met gekookte aardappeltjes erbij ofzo.
Of ik deel het vlees op in porties, en maak er verschillende stoofpotjes van ofzo..keuzes, keuzes!
k ben maar alleenig he!quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:42 schreef Duderella het volgende:
[..]
Zeshonderd gram vlees gaat er hier makkelijk in één stoofpot doorheen Nynke!![]()
Nou ja, dan eten wer er wel twee keer van.
biologische greenfield lappen van de AH, check.quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:39 schreef Duderella het volgende:
[..]
De rode wijn zou het vlees zachter moeten maken. Misschien nog een klein scheutje azijn (+eventueel wat basterdsuiker tegen het zure) als extra hulpmiddeltje?
Er rest je niets anders dan het maar gewoon weer een paar uur op te zetten. Hier verschilt het ook per keer hoor. Ik heb altijd biologisch vlees en de ene keer heeft koe er meer zin in dan de andere keer.
Misschien is een glaasje wijn net te weinig voor een grote stoof.quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:44 schreef Gripper het volgende:
[..]
biologische greenfield lappen van de AH, check.
Die wijnconclusie had ik ook al. Tevens nog wat zongedroogde tomaatjes erbij, daar zit ook wel wat zuur in.
Snel weer op het vuur als ik straks uit mn werk kom, zacht moet ie worden, zacHT HOOR JE ME!!! KLOTEKOE!!!
![]()
Sorry, liet me even gaan
Ja dat is waar. Maar als je er vier kleine potjes van maakt dan kun je helemaal niet oerroeren met een grote pollepel! Ik zou dus zeggen: één grote pot maken en in porties oppeuzelen.quote:
Plus heet water, de lapjes moesten precies onder staan. Uiteindelijk moet het ook niet te nat worden, het hele spul moet als pastaprutje met tagliatelle opgegeten wordenquote:Op vrijdag 27 november 2009 13:50 schreef Duderella het volgende:
[..]
Misschien is een glaasje wijn net te weinig voor een grote stoof.
Maar van water wordt het vlees niet extra mals, dat bedoel ik. Daar zorgt wijn/azijn/vruchtensap (kiwi schijnt wonderen te doen) voor. Dus misschien moet je de verhouding wijn/water wat aanpassen?quote:Op vrijdag 27 november 2009 14:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
Plus heet water, de lapjes moesten precies onder staan. Uiteindelijk moet het ook niet te nat worden, het hele spul moet als pastaprutje met tagliatelle opgegeten worden
zal ik nog eens even proberen, dankje voor de tip!quote:Op vrijdag 27 november 2009 14:23 schreef Duderella het volgende:
[..]
Maar van water wordt het vlees niet extra mals, dat bedoel ik. Daar zorgt wijn/azijn/vruchtensap (kiwi schijnt wonderen te doen) voor. Dus misschien moet je de verhouding wijn/water wat aanpassen?
Mooi zo!quote:Op vrijdag 27 november 2009 15:03 schreef Gripper het volgende:
[..]
zal ik nog eens even proberen, dankje voor de tip!
update: t wordt zacht hoor, en de hele tent ruikt heerlijk naar stoof!![]()
Die eigenwijzehad naast
ook gewoon een beetje
nodig.
Tranen van ontroering? Verdriet? Uien?quote:Op zaterdag 28 november 2009 14:47 schreef AKnynke het volgende:
ik typ dit bericht letterlijk met tranen in m'n ogen:
Er staat hier een enorme pan met uien en stoofvlees op, en dat is over een uur of 4-5 hopelijk in een overheerlijke hachee verandert. Ik herinner me vaag iets over ontbijtkoek in een stoofpot..waarom was dat ook al weer?
ontroering natuurlijk. Die enorme pot hachee, helemaal voor mezelf!quote:Op zaterdag 28 november 2009 15:03 schreef Duderella het volgende:
[..]
Tranen van ontroering? Verdriet? Uien?![]()
Bindend inderdaad en de smaak vinden veel mensen lekker erin. Ik vind het zelf te overheersend, maar ik snap wel dat het er goed in past, dat kruidige zoetige.
Klinkt allemaal heerlijk! Aubergine ben ik zelf geen fan van. Ik doe wel graag courgette in stoofpot, want dan wordt het zo lekker snotterig.quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:10 schreef Idler het volgende:
Ik heb zojuist wat sucadelappen kortgesneden en aangebraden, paar rode uien in stukken erbij en afgeblust met rode wijn. Vervolgens knoflook, beetje azijn, laurier en kruidnagelen erbij.
Verder moeten er nog tomaten, paprika, zoete aardappel en wortel in (en evt aubergine). Iemand tips over wat ik er wanneer ingooi en hoe lang ik het dan laat pruttelen? Zijn er ingrediënten die ik mis en moet ik nog even snel naar de winkel rennen?
Dank je! De aubergine laat ik er denk ik uit ja, die had ik als reserve gehaald, ga ik wel wat anders mee maken.quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:21 schreef Duderella het volgende:
[..]
Klinkt allemaal heerlijk! Aubergine ben ik zelf geen fan van. Ik doe wel graag courgette in stoofpot, want dan wordt het zo lekker snotterig.![]()
Die zoete aardappelen lijken me lekker zeg! Die zou ik een half uurtje voor opdienen op het vlees leggen. Sudderen ze mooi gaar, maar niet té.
In plakken, met wat olijfolie, plakje tomaat, ansjovis en kaas en dan even in de oven.quote:Op zaterdag 28 november 2009 16:34 schreef Idler het volgende:
[..]
Dank je! De aubergine laat ik er denk ik uit ja, die had ik als reserve gehaald, ga ik wel wat anders mee maken.
Klinkt lekker! Maar eigenlijk had ik dit op het oog: http://allrecipes.com/Rec(...)nt-Curry/Detail.aspxquote:Op zaterdag 28 november 2009 16:40 schreef Duderella het volgende:
[..]
In plakken, met wat olijfolie, plakje tomaat, ansjovis en kaas en dan even in de oven.![]()
Dat is zo ongeveer de enige manier waarop ik aubergine lekker vind!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |