abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65427198
quote:
Op maandag 26 januari 2009 14:41 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik vond hem juist erg lekker, was bij mij eigenlijk ook helemaal niet zuur, mss toevallig toch wat minder azijn erin gedaan
Nope, alles afgemeten. En mijn eerste reddingspoging was inderdaad meer balsamico omdat die wat zoetig is maar dat hielp niet.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 5 februari 2009 @ 14:58:23 #62
159909 -Peach
Prunus persica
pi_65767692
Woohh ik wist helemaal niet dat er zo'n topic was! Weer niet goed opgelet. Stoofpotten
Ik ga dadelijk beginnen aan een Irish stew...eerste keer dat ik m maak! Helaas hadden ze bij de AH geen guinness, dus heb maar een flesje oud bruin gekocht...nu is het eigenlijk geen Irish stew meer maar ja. Hopelijk maakt het qua smaak niet al te veel uit. Oh en in het recept staat dit:
Doe het vlees in porties in de pan en bak het rondom bruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
Dus de knoflookteentjes in zn geheel 1 min erbij doen en dan eruit halen? (sorry ben beetje stoofpot-maak n00b). Gelukkig bestaan er topics over!
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
pi_65772929
Ik denk de knoflook gewoon gesneden even meefruiten en daarna zal het vocht er wel in moeten. Knoflook dus gewoon er in laten maar niet te lang laten bakken.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 5 februari 2009 @ 17:29:06 #64
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_65773222
quote:
Op maandag 26 januari 2009 17:57 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Nope, alles afgemeten. En mijn eerste reddingspoging was inderdaad meer balsamico omdat die wat zoetig is maar dat hielp niet.
Balsamico is toch azijn, dus zuur?
Een schepje suiker was misschien beter geweest.

Wat jammer dat hij tegenviel MM!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_65774667
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 17:29 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Balsamico is toch azijn, dus zuur?
Een schepje suiker was misschien beter geweest.

Wat jammer dat hij tegenviel MM!
Balsamico is inderdaad azijn maar wel zoetig en omdat het een balsamico-tomatenjus was leek dat me logisch maar suiker heb ik ook geprobeerd. Dat heeft beide wel geholpen maar ik vond hem gewoon niet zo.
Je kunt niet alles lekker vinden.
Met dank aan jou heb ik wel een recept voor goddelijke karbonaatjes dus ik ben happy.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 16 februari 2009 @ 23:24:55 #66
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66143372
Ik hou me aanbevolen voor een stoofpotrecept dat past in het thema 'Afscheid van de winter'. Ergo: een niet te zware en winterse stoofpot met wat verrassende frisse ingrediënten.

(In het kader van Dinertje geven: hoe stel je de gangen samen? )
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 februari 2009 @ 00:37:59 #67
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_66262004
Wat zal ik doen. Een 3liter of een 5 liter braadpan kopen. Ik ben in mijn uppie en heb incidenteel wel eens een eter over de vloer. En voor meer dagen koken vind ik geen probleem. Een 3 liter lijkt mij wat praktischer op voor de dagen dat ik alleen dat eet, of een gehaktbal maak. Maar als ik pastasaus ofzo fabriceer is hij misschien te klein of niet?
Met andere woorden: ik kan totaal geen inschatting maken hoeveel in een 3/5 liter btaadpan kan....HELP!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_66271735
Ik zou voor de 3 liter gaan en proberen om op een rommelmarkt of in een tweedehandswinkel goedkoop een echt grote op de kop te tikken.
Een of twee sucadelapjes maken in een grote pan werkt erg slecht dus daarvoor heb je een kleine nodig maar als je pastasauzen gaat maken kan de pan niet groot genoeg zijn.

Ik ga zo mijn lapjes opzetten voor vanavond. Geen speciaal recept vandaag, gewoon kruiden met peper, zout, gerookte paprikapoeder en even inbloemen. Uitje even fruiten en dan het vlees aanbraden, rode wijn erop, en sudderen maar. En tegen het einde een paar plakken kruidkoek erop voor een lekkere jus.
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 20 februari 2009 @ 12:10:13 #69
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_66272047
quote:
Op maandag 16 februari 2009 23:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik hou me aanbevolen voor een stoofpotrecept dat past in het thema 'Afscheid van de winter'. Ergo: een niet te zware en winterse stoofpot met wat verrassende frisse ingrediënten.

(In het kader van Dinertje geven: hoe stel je de gangen samen? )
Ik heb het thema van je dinertje niet bestudeerd, dus ik gooi nu zomaar, in het wilde weg, mijn favoriete luchtige stoofpotje in de groep. Janneke zette hem ooit in de krant (wie houdt niet van Janneke-van-de-krant ). Zij maakt hem in een tajine, ik soms ook gewoon in een stoofpan. Zij maakt het met lamsschouder, ik soms ook met Greenfields runderlappen. Hoe je het ook doet, lekker is 'ie altijd!

De laatste Tajine
Nulla verba sed acta
pi_66453499
Terug vind pan..

Ben nu de stoofpot uit de OP aan het maken, van Duderinnetje toch? Het ruikt echt zalig in de keuken het huis.
Twee weken geleden hachee gemaakt, toen iets te veel azijn gebruikt, dus aan de zure kant, maar nog steeds lekker. Ik giet altijd maar wat, en had de pan op een te groot vuur staan.. Dat gaat deze keer goed..
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  woensdag 25 februari 2009 @ 20:31:23 #71
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66458320
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 12:10 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Ik heb het thema van je dinertje niet bestudeerd, dus ik gooi nu zomaar, in het wilde weg, mijn favoriete luchtige stoofpotje in de groep. Janneke zette hem ooit in de krant (wie houdt niet van Janneke-van-de-krant ). Zij maakt hem in een tajine, ik soms ook gewoon in een stoofpan. Zij maakt het met lamsschouder, ik soms ook met Greenfields runderlappen. Hoe je het ook doet, lekker is 'ie altijd!

De laatste Tajine
O die klinkt heerlijk leonoor, maar ik vind hem voor dit dinertje iets te exotisch. Maar ik zet hem wel even op de to do-list voor binnenkort. Dank!

Vraagje aan alle stovers: wat is een aardige manier om stoofpot te presenteren? Laten we eerlijk zijn, het smaakt vaak beter dan het eruit ziet. Ik geef een chic dinertje en wil geen bord vol stoof, maar een mooi opgemaakt gerechtje. Vorige week bij het proefkoken had ik een bolletje aardappel-kastanje-puréé en daar bovenop de stoof. Ernaast wat haricots verts (in een bepaalde dressing). Maar ik vond het toch wat gewoontjes. Zou het wat zijn om bladerdeegbakjes te maken, daar stoof in te doen en díe tegen de puree aan te zetten?
Of hebben jullie betere ideeën of voorbeelden?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66513915
Ik wil een stoofpot maken met runderlapjes, appel, kaneel, krentjes, rozemarijn, laurier, ui en knoflook enzooo.. alleen bij dat recept staat water toevoegen. Kan ik hier ook gewoon rode wijn van maken? Of zou dat niet passen ?

En ik wilde ook sperzieboontjes erbij doen, alleen moet ik die van te voren er al in doen met alles of pas later (omdat ze anders te gaar worden ofzo, of gaat dat niet zo snel?)

Ennn ik wilde ook ontbijtkoek erbij doen omdat iedereen erbij zweert en het me wel lekker lijkt, alleen je hebt 2 soorten (van die peijnenburgachtige en van die 3 repen op elkaar, die je ook in 'snackverpacking' hebt...) Maakt het uit welke? Volgens mij is die niet van peijnenburg wel zoeter.
Wordt het dan niet een te zoete bedoeling i.c.m. met mijn appels en krenten?
pi_66514296
Rode wijn lijkt me prima combineren.
De ontbijtkoek is voor een dikkere jus. Gewoon die minder zoete nemen denk ik en erdoor verkruimelen of weg laten smelten op het stukje vlees.
De boontjes hoeven hooguit een minuut of 10 mee te pruttelen dus die zou ik er later in doen. Dan blijven ze nog een beetje knapperig.

Welk recept is dit?
There is no love sincerer than the love of food.
  vrijdag 27 februari 2009 @ 12:07:13 #74
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66514576
Doe niet te veel ontbijtkoek!

Anders eet je vloeibare Peijnenburg en dat is echt zonde van al die andere lekkere smaken in de pot. Ik vind het vreselijk overheersen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66515506
okee

en wat is niet te veel... 1 plakje?

en wanneer doe je het erin, ook pas op de helft of het einde?
pi_66515594
haha ja eigelijk is het zo:

hamlapjes
1 tl kaneel
50 gram krentjes
1 appel
zou/peper
beetje boter
ui
knoflook
25 cc water

maarja ik wilde wel wat groenten en vind boontjes en appel een lekkere combi

en rundvlees is lekkerder!

en liever met rode wijn, vandaar de vraag

ohja en ik doe er meer kruiden in... welke kruiden gebruiken jullie meestal? iig laurier hoort er gewoon in vind ik!
pi_66515952
Qua presentatie is het idd lastig. Valt me op dat in veel restaurants/eetcafés stoofschotels vaak in een apart pannetje worden geserveerd, waarschijnlijk omdat het er anders te onsmakelijk uit ziet .

Met je bladerdeeg ga je een beetje de kant van de meat pie's die er ook vaak niet lekker uitzien als ze eenmaal doorgeprikt zijn.
Life is too short not to have fun
  vrijdag 27 februari 2009 @ 12:56:30 #78
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66516214
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 12:35 schreef Ananajasje het volgende:
okee

en wat is niet te veel... 1 plakje?

en wanneer doe je het erin, ook pas op de helft of het einde?
Ja één plakje is genoeg (vind ik althans). Ik doe 'm er tegen het einde in, áls ik het gebruik. Ik ben niet zo van het zoete namelijk.

Kruiden: tijm, laurier, peper, paar gekneusde jeneverbessen enevt. kruidnagel. Ik stop die laatste dingetjes altijd in een thee-ei.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 27 februari 2009 @ 13:10:45 #79
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66516676
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 12:48 schreef vaagsel het volgende:
Qua presentatie is het idd lastig. Valt me op dat in veel restaurants/eetcafés stoofschotels vaak in een apart pannetje worden geserveerd, waarschijnlijk omdat het er anders te onsmakelijk uit ziet .

Met je bladerdeeg ga je een beetje de kant van de meat pie's die er ook vaak niet lekker uitzien als ze eenmaal doorgeprikt zijn.
Ja in kleine pannetjes inderdaad.
Maar ik heb het al opgelost!
Ik maak geen stoof meer.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 27 februari 2009 @ 13:12:09 #80
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_66516729
TerugVindPotje
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 27 februari 2009 @ 16:44:07 #81
63722 z80
I fink you freaky
pi_66525628
ipv de stoofpot een Römertopf maken?
idee is het zelfde, alleen de smaak is anders.
en als het op het bord ligt is het ook een ondefineerbare brij, maar wel lekker.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_69883675
schopje

wij hebben sinds zaterdag 8 kilo galloway rund in de vriezer liggen. En daar zit dus ook flink wat runderlap, sucadelap, stoofvlees, hacheevlees bij.
Dus tijd voor stoofpotjes.

Wat is overigens het verschil tussen al die soorten en kan ik ze door elkaar vervangen in stoofpotjes?

Iemand nog lekkere recepten voor lente stoofpofjes?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 7 oktober 2009 @ 17:19:19 #83
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_73462037
SCHOP . Vrijdag ga ik denk ik weer eens een stoofpot maken. Eerste dit najaar. Nu nog even kijken welk recept ik ga gabruiken.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_73462663
wat? had ik hier nog niet gepost?
schande.

ik ben dol op stoofpotten, maak elke winter wel een paar keer heerlijke boeuf bourguinion, coq au vin, bourgondische stoofpot en nog wat dingen...

Goed idee, ga binnenkort weer eens wat maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73462749
sTooVPotjes
  woensdag 7 oktober 2009 @ 18:10:17 #86
63722 z80
I fink you freaky
pi_73463316
Hier heeft gister een stuk zuurvlees staan pruttelen.
en dit smaakte zo goed dat ik deze week nog een stuk vlees ga halen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_73463669
Ah, dit topic zocht ik vorige week! Onze eerste stoof is alweer gemaakt. Heerlijk.
Is dat zo?
pi_73464156
JA Binnenkort weer doen Het weer begint weer
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_73464547
Deze http://www.culinairkookboek.nl/ing/inz027.htm wil ik binnenkort eens maken.. Lijkt me lekker!
  woensdag 7 oktober 2009 @ 21:28:42 #90
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_73470257
En we zijn weer in de lucht!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')