leolinedance | woensdag 17 december 2008 @ 17:42 |
Oke, je wilt natuurlijk lekker eten als je naar een restaurant gaat. Maar ook wil je een beetje voldaan naar huis toch? Ik bedoel, als ik er thuis nog een zak chips achteraan moet gooien klopt er iets niet. Klacht: Te dure restaurants die te weinig voedsel serveren. | |
kwiwi | woensdag 17 december 2008 @ 17:43 |
![]() | |
Fha | woensdag 17 december 2008 @ 17:43 |
Ja je moet gewoon naar restaurants die goed zijn omdat je er eeuwig kan blijven opscheppen. | |
ScudRaket | woensdag 17 december 2008 @ 17:44 |
quote:Dan moet je ook niet alleen een hoofdgerecht bestellen! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 17 december 2008 @ 17:46 |
bolle ![]() | |
Agorias | woensdag 17 december 2008 @ 17:46 |
Eten is pas lekker als het veel is. | |
Afwazig | woensdag 17 december 2008 @ 17:47 |
Reacties in dit topic: ![]() | |
Stienn | woensdag 17 december 2008 @ 17:47 |
een restaurant is ook pas goed als je onbeperkt kan opscheppen! luxe doet ons niks! Zolang je de eerste 2 uur na het eten maar geen honger hebt ![]() | |
Snorf | woensdag 17 december 2008 @ 17:48 |
ga je toch gewoon ff op de terugweg een broodje döner halen? | |
Agorias | woensdag 17 december 2008 @ 17:49 |
quote:van döner word je dikker gheheheh ![]() | |
dork22 | woensdag 17 december 2008 @ 17:50 |
pas nog in zo'n kutrestaurant... fucking duur en dan 3 muizenhapjes krijgen... bleh ik meet sindsdien de kwaliteit van n restaurant aan de hoeveelheid eten dat je krijgt leuke lemming | |
Stienn | woensdag 17 december 2008 @ 17:52 |
quote:het is wel heerlijk! ![]() | |
leolinedance | woensdag 17 december 2008 @ 17:56 |
quote:Dat je de eerste 2uur na het bezoek aan het restaurant geen honger hebt kun je toch wel verwachten als je iets van 50 euro pp betaald. | |
NiTiN | woensdag 17 december 2008 @ 18:00 |
je snapt niks, als het een restaurant is waar je voor een onmogelijk bedrag van die kleine liflaf gerechtjes krijgt, is het: 1) niet eten om het vol raken, maar eten om smaken te proeven en combinaties te ontdekken 2) vaak duurdere, exclusievere ingredienten. Als je er vol van raakt is het mooi meegenomen, maar het gaat meer om het proeven van culinaire hoogstandjes. | |
#ANONIEM | woensdag 17 december 2008 @ 18:01 |
quote:We willen geen culinaire hoogstandjes, we willen gewoon onze behoefte aan voedsel bevredigen. | |
leolinedance | woensdag 17 december 2008 @ 18:03 |
quote:Kun je even uitleggen hoe ik die eerste zin moet lezen (je snapt niks, ....krijgt)? Maar het is natuurlijk belachelijk om na het uit eten gaan nog te gaan snacken, vind je zelf niet? En met een knorrende maag gaan slapen is ook niks. Het moet gewoon genoeg zijn en vooral lekker. | |
lennartb.nl | woensdag 17 december 2008 @ 18:06 |
Mensen die de kwaliteit van een Restaurant... | |
leolinedance | woensdag 17 december 2008 @ 18:08 |
quote:Dat is wel toevallig ![]() | |
lennartb.nl | woensdag 17 december 2008 @ 18:10 |
![]() ![]() | |
Grrrrrrrr | woensdag 17 december 2008 @ 18:11 |
Kuttoko's ![]() | |
Mr-Coffee | woensdag 17 december 2008 @ 20:18 |
Het was zeker van die hote quisine meuk. Dus dat je met een vergrootglas op zoek kan gaan naar 3 boontjes, een gekrompen aardappeltje en een aangebrand stukkie vlees waar een woestijnratje nog niet genoeg aan heeft. En je betaalt je er scheel aan. | |
yvonne | woensdag 17 december 2008 @ 21:59 |
opgeschoond en herkansing | |
2dope | woensdag 17 december 2008 @ 22:00 |
quote:Je bedoelt Hoot Kwiesien. | |
leolinedance | woensdag 17 december 2008 @ 22:00 |
quote:Dank ![]() | |
Marble | woensdag 17 december 2008 @ 22:01 |
Rouwkost nemen ipv chips. | |
gebrokenglas | woensdag 17 december 2008 @ 22:15 |
Zelfs bij de McDonalds vult 't niet. een half uur na de big mac heb je alweer een hol gevoel. | |
B.E.D | woensdag 17 december 2008 @ 22:31 |
quote:Haute cuisine. | |
Rubber_Johnny | woensdag 17 december 2008 @ 22:35 |
TS is een boer die hoog opgeeft van Restaurant De Wiener Schnitzel omdat je daar veel krijgt. ![]() | |
leolinedance | woensdag 17 december 2008 @ 23:06 |
quote:Je kent me niet dus hou je oordeel even voor je ja ![]() | |
Chuck_Norris | woensdag 17 december 2008 @ 23:50 |
quote:Na het eten bij de mac ben ik wel een paar uur vol hoor. ![]() | |
Palmer | donderdag 18 december 2008 @ 10:42 |
Och ja, ook een keer gehad. Tante van mij is zo'n ontzettend nepkakker. Hiermee bedoel ik dat ze doet alsof ze high society is terwijl ze gewoon Jans Modaal is. Om toch te doen alsof ze veel geld had organisserde ze de verjaardag van mijn oom bij zo'n belachelijk duur restaurant met gigantische borden waar vervolgens een kwartelei en ravioli van de kwartel op was (jup, blijkbaar kan het). Ook waren er andere vreemde en niet lekkere gerechten waar je absoluut niet vol van werd. Ook heb ik eindelijk echt truffelschaafsel mogen proeven, nou ja, proeven, ik merkte eigenlijk niet dat ik het at want ik proefde er niets van. Na afloop had ik gewoon echt honger, en dat zuigt. | |
Beauregard | donderdag 18 december 2008 @ 10:55 |
Dan ga je de volgende keer toch weer lekker naar de snackbar, man. Edit: Zo is beter. [ Bericht 46% gewijzigd door de_boswachter op 18-12-2008 11:18:47 ] | |
Doezelhaar | donderdag 18 december 2008 @ 12:25 |
Tip: Stokbroodje kruidenboter.. | |
mcDavid | donderdag 18 december 2008 @ 12:27 |
TS is naar de mac geweest ![]() | |
Mr-Coffee | donderdag 18 december 2008 @ 16:20 |
quote:Je betaald gewoon bijna 200 piek voor een armoedig maaltje, das gewoon ziek!!! | |
Halcon | maandag 12 januari 2009 @ 01:51 |
quote:Dat is typisch Nederlands. In Texas gaat dat er wel anders aan toe. Krijg je je eten voor niets als je je bord leeg eet en reken maar dat het een flinke portie is. ![]() | |
Halcon | maandag 12 januari 2009 @ 01:52 |
quote:Meteen nadat ik alles heb opgepeuzeld zit ik ramvol, maar na een uur heb ik weer honger. | |
krioro | maandag 12 januari 2009 @ 01:59 |
Meer bestellen? | |
LikeRedRum | maandag 12 januari 2009 @ 02:28 |
quote:Vaak is het ook zoutloos, laf voedsel wat uberhaupt niet vult. Een vismousse bijvoorbeeld. Wtf? Wat mij betreft zit het ertussenin; goed voedsel zonder er elitair over te doen. Reerug ok, kaviaar nee. | |
krioro | maandag 12 januari 2009 @ 02:32 |
quote:Dat is wat anders dan de klacht in de OP. | |
porsche1 | maandag 12 januari 2009 @ 02:47 |
gewoon naar de Mac gaan... | |
gebrokenglas | maandag 12 januari 2009 @ 09:39 |
quote:Vult ook niet. Na een half uur al weer honger. | |
de_boswachter | maandag 12 januari 2009 @ 09:57 |
Mensen die na van die aftanse restaurants met een aantal sterren gaan omdat ze een aantal sterren hebben ![]() Terwijl je bij de frituur voor 10x minder geld 10x zoveel krijgt ![]() | |
SwJ | maandag 12 januari 2009 @ 09:58 |
quote:Het gaat niet altijd om de hoeveelheid ... maar ook om de sfeer, de smaak, de gezelligheid, enz. | |
Hoi_Piepeloi | maandag 12 januari 2009 @ 10:02 |
Fijn is dat he? Bestel je een lekker kopje koffie met daarbij een stukje brownie en aardbeitjes, wat krijg je? Een stukje brownie van 2x3 cm, 3 aardbeien en geen slagroom ![]() ![]() Altijd over klagen, wij hebben allemaal nog een gratis rondje koffie gehad ![]() | |
zatoichi | maandag 12 januari 2009 @ 10:06 |
Dit weeekend met familie naar een wokrestaurant geweest voor het eerst, nou ik had het na twee uur wel gehad, maar blijkbaar is het daar gewoonte om de hele avond nieuwe gerechten te halen, want je mag onbeperkt eten en drinken.... Als ik naar een restaurant ga, dan ga ik voor een leuke avond met lekkere hapjes en drankjes, ik wil helemaal niet vol zitten, maar gewoon lekker gegeten hebben. (overigens kom ik nooit met een honger gevoel uit een restaurant, dat is idd wat overdreven) Ik heb in dat wokrestaurant ook maar een keer wat te eten gehaald, vond het wel genoeg.... | |
motherflocker | maandag 12 januari 2009 @ 10:12 |
Ik zie dat je Reker als profielplaatje hebt , als in Eindhoven woont ga naar de Griek 'Athene' die zit op de kruisstraat. Je betaalt 15 euro voor hoofdgerecht en dan krijg je vlees, veel vlees! | |
RSie | maandag 12 januari 2009 @ 10:21 |
hehe, moest in het verleden vaak met klanten eten in het Okura. op terugweg naar huis altijd standaard ff langs Burgerking. eten smaakt geweldig (mag ook wel als je minimaal 100 euro p.p. kwijt bent) maar echt gevuld raken kan je wel vergeten. persoonlijk ga ik ook liever een steak wegnassen bij de argentijn! | |
leolinedance | maandag 12 januari 2009 @ 10:26 |
quote:Zal ik eens proberen ![]() | |
de_boswachter | maandag 12 januari 2009 @ 11:25 |
quote:Ik kan gerust met mijn vriendin in de frituur eten en alsnog een romantisch avondje hebben. Hoef ik geen 100 euro voor te spenderen en een Entrecote of hoe heet die dure rommel in mijn nek te hebben gehad. Frikadelletje is net zo lekker ![]() | |
motherflocker | maandag 12 januari 2009 @ 12:58 |
quote:Ja is een zeer goede Griek! Ik ga altijd voor menuutje Paros en dan een ijsje halen bij de zaak ertegenover, dat is namelijk een italiaanse ijszaak ![]() | |
Tuvai.net | maandag 12 januari 2009 @ 13:02 |
Eensch met TS. ![]() ![]() | |
de_boswachter | maandag 12 januari 2009 @ 13:06 |
quote:Dat is wel heel boers ![]() | |
Tuvai.net | maandag 12 januari 2009 @ 13:15 |
quote:Nou, bij het reserveren werd er netjes gevraagd hoe veel mensen vlees en vis als hoofdgerecht wilden hebben. We waren met z'n twintigen, waarvan er maar 2 vis hadden (waar ik er weer één van was). Kregen we daar als aperitiefje vis en als voorgerecht vis. ![]() ![]() Als hoofdgerecht kreeg ik als trouwe viseter een zeeduivel die best wel te eten was, maar waar ze een ongelooflijk gore zeewiersaus overheen hadden gemieterd. ![]() Het was kasteel Limbricht, btw. | |
de_boswachter | maandag 12 januari 2009 @ 13:18 |
quote: ![]() Ik ben eens gaan eten bij Da Vinci (nu 2 Michelinsterren). Ben erna nog in Maasbracht op de rotonde een frietje gaan scoren. Was ¤100 euro p.p. kwijt aan "lif-lafjes" en andere kleine meuk. 1 hap en het was weg ![]() | |
Gummibeer79 | maandag 12 januari 2009 @ 13:21 |
quote:Rouwkost ![]() Maar verder ontopic. Een kennis is ook eens gaan eten in Oud Sluis. Hij had het ook over liflafjes en op de terugweg naar de mac... De griek in de kruisstraat is inderdaad erg goed (meestal, kwaliteit wisselt nog wel eens). Maar altijd waar voor je geld ![]() [ Bericht 32% gewijzigd door Gummibeer79 op 12-01-2009 13:26:48 ] | |
GuyFawkes | maandag 12 januari 2009 @ 13:37 |
Franse keuken. | |
fathank | maandag 12 januari 2009 @ 13:59 |
quote:Mij niet gezien in dat soort elitaire tenten. Noem mij dan maar een pauper, maar ik zorg wel dat ik met een voldaan gevoel naar huis ga. | |
Tuvai.net | maandag 12 januari 2009 @ 14:22 |
Mijn voorkeur (en die van mijn vriendin) gaat toch nog steeds uit naar Wokken, Grieken en de Mexicaan. Ben je tussen de 3 / 4 tientjes per persoon al klaar en dan ga je ook voldaan de deur uit. | |
vipergts | maandag 12 januari 2009 @ 14:58 |
quote:Aan dat soort mensen heb ik zo'n hekel Ga dan gewoon niet mee uiteten als je zo bent. Bij mij in de vriendengroep zitten ze ook mensen die geen voorgerecht bestellen hun hoofdgerecht niet opeten en ook geen nagerecht nemen. | |
Chuck_Norris | maandag 12 januari 2009 @ 15:00 |
Aziatisch eten ![]() | |
Gummibeer79 | maandag 12 januari 2009 @ 15:04 |
quote:Je zou eens naar Sadewa in Terneuzen moeten gaan ![]() | |
RSie | maandag 12 januari 2009 @ 15:06 |
quote:mwah,,.. ik bestel bij de argentijn(o.i.d.) ook vaak geen voor- of nagerecht. dan zit je al gauw 1.5 uur langer terwijl ik gewoon trek heb in een goede lap vlees en geen zin heb om zelf achter het fornuis te gaan staan. maar zodra ik naar een echt goed restaurant ga voor een avondje uit eten,.. ja,.. dan moet het all-in zijn inclusief wijnarrangementen en de hele sakkerse teringbende en dan rond 23:00 moe maar voldaan een restaurant uitwandelen. | |
de_boswachter | maandag 12 januari 2009 @ 15:08 |
quote:idd. alleen mijn gaatje brand dan altijd 3 dagen ![]() | |
Tuvai.net | maandag 12 januari 2009 @ 15:40 |
quote:Die kipkerrie-saus bij de Wok, en dan nog met extra stukjes spaanse peper d'r bij. ![]() | |
Sheriam | maandag 12 januari 2009 @ 16:52 |
quote:50 euro in een haute quisine restaurant is niet zo veel, ik denk dat je gewoon te weinig besteld hebt. De restaurants die kleine porties serveren hebben wel menu's met heel veel gangen; als er 5, 7 of zelfs 10 gangen menu's op de kaart staan, dan moet je ook niet verwachten met alleen een voor- hoofd- & na-gerecht vol te zitten (tenzij je een kleine eter bent). Volgende keer meer gangen bestellen, of als je veel kleine/verschillende hapjes niet lekker of te duur vind, dan moet je een ander soort restaurant uitkiezen. Mensen die zelf een verkeerde keuze maken en dan gaan klagen over het bedrijf. ![]() | |
leolinedance | maandag 12 januari 2009 @ 16:56 |
quote:Misschien zijn het geen grote eters? ![]() | |
SwJ | maandag 12 januari 2009 @ 17:07 |
quote:Ieder z'n eigen voorkeur ![]() | |
porsche1 | maandag 12 januari 2009 @ 17:12 |
quote:als je dat speeltje uit je happy meal op vreet, heb je een tijd geen honger meer ![]() | |
Halcon | maandag 12 januari 2009 @ 21:09 |
quote: Jij gaat gezellig met je vriendin of vrouw naar de frituur. Met een kaarslichtje een frikandel speciaal eten. ![]() Er is een verschil tussen uit eten gaan en even wat snacken. | |
zovty | maandag 12 januari 2009 @ 21:24 |
quote:Hork. | |
Corrigan | maandag 12 januari 2009 @ 21:32 |
de liflafjes moet je inderdaad met veeeel gangen eten. ga altijd uit van een zevengangen dines, met wijnarrangement. Dan zit je na al je lepels soep en bolletjes lucht toch wel vol. Ik meot alleen nog bedenken of het komt door de hapjes, de zeven verschillende wijnen of de broodjes die je tussendoor krijgt. In ieder geval, ik vind het wel lekker om eens wat gekke dingen te eten. En de Rozemarijn in Maastricht rocks: ok, van het geld dat je moet betalen voor negen personen kan je ook een jaar studeren, maar iedereen een chocoladebombe als toetje :| | |
Tuvai.net | dinsdag 13 januari 2009 @ 08:02 |
Veel gangen vind ik dan ook weer geen optie. dan wacht je elke keer verdomde lang tussen elke gang en dan zit je, zoals mij al enkele keren overkomen is, zo'n 6 á 7 uren in die toko. Mij niet gezien. Omdat je ook nog eens zo'n verdomde honger van dat lange wachten krijgt schrok je die minieme hapjes ook varkensachtig naar achteren zodra je ze krijgt. ![]() | |
Yildiz | dinsdag 13 januari 2009 @ 08:12 |
Het is inderdaad een belachelijke trend dat mensen een maaltijd menen te kunnen serveren / consumeren terwijl het niet is wat een maaltijd in essentie hoort te zijn, namelijk: een maaltijd, welke op de eerste plaats de honger stilt. | |
Red_Cat | dinsdag 13 januari 2009 @ 08:12 |
Terechte klacht! Als ik af en toe zie wat voor bedragen ze durven te vragen voor het kleine beetje eten wat je op je bord krijgt ![]() | |
de_boswachter | dinsdag 13 januari 2009 @ 09:12 |
quote:Omdat ? | |
zatoichi | dinsdag 13 januari 2009 @ 09:38 |
quote:Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten. Voor mij is eten meer dan alleen eten. Ik vind het fijn om lekker te kunnen eten. Als ik naar een restaurant ga, dan wil ik bijzondere dingen kunnen proeven die ik niet zelf snel zou kunnen/willen maken, met een lekkere wijn erbij. Als een restaurant dat goed weet te doen, vind ik het helemaal niet erg om wat meer te betalen. En grote porties hoef ik sowieso niet, want ik ben geen grote eter. Bovendien met jouw argumentatie kun je ook zeggen dat in essentie een maaltijd je hoort te voeden zodat je weer een paar uur verder kan en niet te vullen. Vol zitten is sowieso een trend van de huidige consumptiemaatschappij getuige het feit dat de Nederlander dikker en dikker wordt... | |
RSie | dinsdag 13 januari 2009 @ 10:45 |
aanraders voor mensen die een keer goed willen eten: www.restaurantdekas.nl http://www.lezinc.nl/ www.okura.nl Hier kan je een keer echte smaak ervaren! maar ga hier niet heen als je gewoon jezelf ff lekker wil vullen en niet al teveel geld kwijt wil zijn. | |
nuget | dinsdag 13 januari 2009 @ 10:46 |
Vreetzak | |
Sheriam | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:14 |
quote:Dan moet je gewoon niet voor zo'n restaurant kiezen, niet het restaurant de schuld geven dat 't jouw smaak niet is. Als ik niet van pizza's hou, ga ik toch ook niet naar Domino's om vervolgens over het eten te klagen? | |
ErikT | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:21 |
Dit mag idd wel eens gezegd worden. Vaak zat ga ik met honger weg uit een restaurant. Wie verzint dat... Beetje off-topic, maar gisteren was er nog een item op het journaal. Restaurants in Nederland zouden duur zijn omdat de klanten dat willen. ![]() Echt te bizar: "Nee, dit wil ik niet, ik wil iets duurders." "Okee klant, dat gaan we voor u regelen, kom volgende week maar terug" Dat zal toch wel niet. | |
ErikT | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:24 |
quote:Dit vind ik een beetje een gek verhaal. Het primaire doel van eten is en blijft energie binnen krijgen. Het is toch vreemd als je met honger een restaurant verlaat? Ik vind vol zitten niet echt een trend. Misschien 24/7 vol zitten. Maar ik denk dat een leeuw ook pas stopt met eten als hij/zij vol zit. | |
RSie | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:31 |
quote:Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring. Namelijk dat de Nederlanders allemaal gewend zijn om op een vaste tijd te eten. alleen binnen dat tijdsbestek gaan de mensen naar de restaurants waardoor de restaurants maar 1 serie gasten kan ontvangen. In het buitenland zijn de etenstijden gevarieerder waardoor 1 tafel op een avond 2-3 verschillende groepen kan herbergen. Hierdoor worden kosten als huur van het pand, onderhoud aan het pand etc. verdeeld over meerdere gasten. ook de inkomsten per tafel stijgen waardoor je dus lagere tarieven kan doorberekenen. | |
leolinedance | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:36 |
quote:Mwah, dat geloof ik gedeeltelijk. Hier in Nederland kun je iedere tafel ook wel 2x bezet krijgen op een avond. Wel eet men in andere landen ook wel 's middags, dat scheelt inderdaad. | |
Koenholio | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:37 |
Zoooo herkenbaar dit. Wel grappig om een keer naar zo'n chique restaurant te gaan, maar ik zou er echt niet vaker dan 1 keer in mijn leven willen komen. Hier in Oldenzaal zit er ook eentjehet raeduys, voor de kenners, daar ben ik een keer heen gegaan (speciale gelegenheid). Op de menukaart stond een gerecht met als omschrijving "Biefstuk met raviolie, overgoten met [naam vreemd sausje]". Dat dus besteld, kregen we eerst allemaal vreemde voorafjes die nergens naar smaken en ook al niet vullen (een shotglaasje met een raar drapje erin). En toen kwam het hoofdgerecht: een stukje vlees (3x3x3 cm hooguit) met daarop 1 raviolie ![]() En verder niets! ![]() ![]() Dus na afloop maar een bamibal gehaald. | |
Tuvai.net | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:44 |
quote:Ik probeer dan wel altijd alles, dat lijkt me dan wel zo logisch. Of weet jij van elk restaurant precies van tevoren wat je te eten krijgt, hoe veel tijd tussen de gangen zit en hoe dat geserveerd wordt? Overigens waren de keren dat ik in zulke baggertenten te vinden was, doordat nepkakker ooms en tantes per sé iets wilden doen dat 'chique' was. Of voor zakelijke diners. Ik zou uit mezelf (of met mijn vriendin) nooit dergelijke tenten uit kiezen om eens lekker en gezellig te gaan uit eten. | |
Sheriam | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:58 |
quote:Niet tot in de details, maar ik heb meestal wel een goede indruk van wat voor restaurant ik opzoek, zeker bij de duurdere, die ik 'van huis uit' iets uitzoek. Dan kijk ik zorgvuldig wat ik wil en waar en wat ze serveren enzo. Er is genoeg informatie, en voor ik zoveel geld uit geef als je in een toprestaurant inderdaad kwijt bent, zal ik me goed orienteren. Als ik onderweg ben en pas om me heen ga kijken naar een eetgelegenheid als ik trek krijg, dan heb ik daar natuurlijk geen gelegenheid voor, maar dan zal ik ook niet zo snel iets heel duurs uitkiezen. Dan ga ik ook voor de gewonere -en hopelijk toch ook lekkere- 'vulling', bijvoorbeeld een Griek of Chinees of een eenvoudige bistro ofzo, dat zit meestal wel goed. Heb maar 1x echt mis gezeten met de verwachting, en dat was juist andersom: veel te veel. Ik was nog met m'n ouders mee op vakantie in Frankrijk, zal een jaar of 12-14 geweest zijn, en we stopten onderweg voor de lunch. We dachten een gewoon hoofdgerecht te bestellen met vooraf een vissoepje -bleek de vissoep een enorme schaal te zijn, vol met kreeftjes die nog gepeld moesten worden, andere schaaldiertjes nog in schaal, enzovoort, enzovoort, echt een maaltijdsoep ipv een voorafje! Wel heeeeeel lekker maar ook een langdurig gepruts en gepeuter (ook best leuk maar we waren dus onderweg & moesten nog ver rijden naar de eindbestemming) en na de soep zaten we al vol, kwam er nog een hoofdgerecht! ![]() quote:Okay, dat is logisch ![]() | |
koen_pijl | dinsdag 13 januari 2009 @ 13:10 |
Laatst in Leiden uit eten geweest met vrienden. Dacht ik neem tapas zal wel niet zo veel zijn, maar neem het toch Kreeg echt een bak met brood Aoli en kruidenboter en een bak vol salade en dan nog zes bakjes met gerechten ![]() | |
Corrigan | dinsdag 13 januari 2009 @ 16:21 |
quote:dat is dan het restaurant dat de term tapas niet helemaal heeft begrepen. En eten is niet alleen jezelf van energie voorzien, maar voor een groot deel een sociale gelegenheid. Vooral wanneer je uit eten gaat. Dan ga je er gezamenlijk voor zitten om met zn allen te genieten van wat je voorgeschoteld krijgt. Zo gaat het al eeuwen. De romeinen gaven hun gasten zo halverwege het diner een veertje en een schaal om hun maag weer leeg te kotsen, zodat ze nog meer smaken konden proeven. Gelukkig zijn de rituelen tegenwoordig iets anders. | |
RSie | dinsdag 13 januari 2009 @ 16:23 |
quote:Olo Roso toevallig? | |
Acinonyx | dinsdag 13 januari 2009 @ 16:26 |
Ga dan naar de lopend-buffet-chinees, lekker wokken en jezelf volproppen voor 11 euro hier ![]() ![]() ![]() | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 13 januari 2009 @ 17:14 |
quote:idd tot wel 20% duurder dan in Duitsland of Belgie. En maar klagen dat er minder mensen komen ![]() | |
Yildiz | dinsdag 13 januari 2009 @ 20:46 |
quote:In Frankrijk hoef je ook niet voor 21.00 een restaurant binnen te lopen. | |
Yildiz | dinsdag 13 januari 2009 @ 20:51 |
quote:Ik zei dat eten in de eerste plaats ervoor bedoeld is om de honger te stillen. Ik zei niet dat elke maaltijd een gelegenheid zou moeten zijn om je helemaal vol te stouwen, dat is namelijk heel wat anders. Ik zeg eenvoudigweg dat eten in de eerste plaats dient te vullen, in de tweede plaats dient het inderdaad lekker te zijn, waarbij lekker een combinatie van smaak en geur is, en uiteraard hoe het eten er zelf uit ziet. Sfeer en het sociale eromheen telt natuurlijk ook, maar daar is een restaurant niet erg onderscheidend in, dus dat tel ik niet mee. Als een kok een biefstukje bereid, zit er niet veel verschil tussen 40 gram of 100 gram, op misschien de 2 euro bij de inkoopprijs na. Een restaurant waar je halve picasso's opgeserveerd krijgt, maar waar je bij het verlaten van het restaurant toch nog wel erg graag een whopper wilt halen, is niet echt functioneel. | |
Opperkwal | dinsdag 13 januari 2009 @ 20:51 |
haha dikzak | |
ScudRaket | dinsdag 13 januari 2009 @ 20:53 |
quote:Ik zou zeggen: Laat eens een ballonnetje op ![]() | |
zatoichi | woensdag 14 januari 2009 @ 08:27 |
quote:Ok in dat geval ben ik het me je eens; al moet ik zeggen dat ik nog nooit met honger een restaurant heb verlaten, ook in de restaurants waar je halve picasso's krijgt opgediend. |