abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 12 januari 2009 @ 12:58:56 #51
236716 motherflocker
live for the weekends
pi_64945642
quote:
Op maandag 12 januari 2009 10:26 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Zal ik eens proberen
Ja is een zeer goede Griek! Ik ga altijd voor menuutje Paros en dan een ijsje halen bij de zaak ertegenover, dat is namelijk een italiaanse ijszaak
PSV
4 in a row!
29-04-2007 PSV kampioen met 1 doelpunt verschil!
pi_64945784
Eensch met TS. Ben zelf ook een keer (onder protest, dat dan wel) naar een duur restaurant geweest met familie. 70 euro per persoon, de helft lustte het veel te aparte eten niet en iedereen had na de 6 uren die we daar gezeten hadden nog honger.
pi_64945940
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:02 schreef Tuvai.net het volgende:
Eensch met TS. Ben zelf ook een keer (onder protest, dat dan wel) naar een duur restaurant geweest met familie. 70 euro per persoon, de helft lustte het veel te aparte eten niet en iedereen had na de 6 uren die we daar gezeten hadden nog honger.
Dat is wel heel boers
U MAD?
pi_64946293
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:06 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Dat is wel heel boers
Nou, bij het reserveren werd er netjes gevraagd hoe veel mensen vlees en vis als hoofdgerecht wilden hebben. We waren met z'n twintigen, waarvan er maar 2 vis hadden (waar ik er weer één van was). Kregen we daar als aperitiefje vis en als voorgerecht vis. Dan vind ik het niet gek dat meer dan de helft het niet op eet.

Als hoofdgerecht kreeg ik als trouwe viseter een zeeduivel die best wel te eten was, maar waar ze een ongelooflijk gore zeewiersaus overheen hadden gemieterd.

Het was kasteel Limbricht, btw.
pi_64946450
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:15 schreef Tuvai.net het volgende:
Het was kasteel Limbricht, btw.


Ik ben eens gaan eten bij Da Vinci (nu 2 Michelinsterren).
Ben erna nog in Maasbracht op de rotonde een frietje gaan scoren. Was ¤100 euro p.p. kwijt aan "lif-lafjes" en andere kleine meuk. 1 hap en het was weg
U MAD?
  maandag 12 januari 2009 @ 13:21:23 #56
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_64946571
quote:
Op woensdag 17 december 2008 22:01 schreef Marble het volgende:
Rouwkost nemen ipv chips.
Rouwkost

Maar verder ontopic.
Een kennis is ook eens gaan eten in Oud Sluis. Hij had het ook over liflafjes en op de terugweg naar de mac...

De griek in de kruisstraat is inderdaad erg goed (meestal, kwaliteit wisselt nog wel eens). Maar altijd waar voor je geld

[ Bericht 32% gewijzigd door Gummibeer79 op 12-01-2009 13:26:48 ]
Ik ben een eckte rapnegert
pi_64947118
Franse keuken.
  maandag 12 januari 2009 @ 13:59:48 #58
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_64947973
quote:
Op maandag 12 januari 2009 13:18 schreef de_boswachter het volgende:

[..]



Ik ben eens gaan eten bij Da Vinci (nu 2 Michelinsterren).
Ben erna nog in Maasbracht op de rotonde een frietje gaan scoren. Was ¤100 euro p.p. kwijt aan "lif-lafjes" en andere kleine meuk. 1 hap en het was weg
Mij niet gezien in dat soort elitaire tenten. Noem mij dan maar een pauper, maar ik zorg wel dat ik met een voldaan gevoel naar huis ga.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_64948669
Mijn voorkeur (en die van mijn vriendin) gaat toch nog steeds uit naar Wokken, Grieken en de Mexicaan. Ben je tussen de 3 / 4 tientjes per persoon al klaar en dan ga je ook voldaan de deur uit.
pi_64950254
quote:
Op woensdag 17 december 2008 17:44 schreef ScudRaket het volgende:

[..]

Dan moet je ook niet alleen een hoofdgerecht bestellen!
Aan dat soort mensen heb ik zo'n hekel Ga dan gewoon niet mee uiteten als je zo bent. Bij mij in de vriendengroep zitten ze ook mensen die geen voorgerecht bestellen hun hoofdgerecht niet opeten en ook geen nagerecht nemen.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_64950341
Aziatisch eten Lekker en niet duur.
Op woensdag 30 juni 2010 20:32 schreef afcajos het volgende:
Verrassend. Een topic over het regelen van te jonge smatjes en C_N en Lakitu zijn er als de kippen bij.
  maandag 12 januari 2009 @ 15:04:46 #62
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_64950565
quote:
Op maandag 12 januari 2009 15:00 schreef Chuck_Norris het volgende:
Aziatisch eten Lekker en niet duur.
Je zou eens naar Sadewa in Terneuzen moeten gaan
Ik ben een eckte rapnegert
  maandag 12 januari 2009 @ 15:06:40 #63
167022 RSie
Nomen Nescio
pi_64950647
quote:
Op maandag 12 januari 2009 14:58 schreef vipergts het volgende:

[..]

Aan dat soort mensen heb ik zo'n hekel Ga dan gewoon niet mee uiteten als je zo bent. Bij mij in de vriendengroep zitten ze ook mensen die geen voorgerecht bestellen hun hoofdgerecht niet opeten en ook geen nagerecht nemen.
mwah,,.. ik bestel bij de argentijn(o.i.d.) ook vaak geen voor- of nagerecht. dan zit je al gauw 1.5 uur langer terwijl ik gewoon trek heb in een goede lap vlees en geen zin heb om zelf achter het fornuis te gaan staan.

maar zodra ik naar een echt goed restaurant ga voor een avondje uit eten,.. ja,.. dan moet het all-in zijn inclusief wijnarrangementen en de hele sakkerse teringbende en dan rond 23:00 moe maar voldaan een restaurant uitwandelen.
pi_64950697
quote:
Op maandag 12 januari 2009 15:00 schreef Chuck_Norris het volgende:
Aziatisch eten Lekker en niet duur.
idd.

alleen mijn gaatje brand dan altijd 3 dagen
U MAD?
pi_64952056
quote:
Op maandag 12 januari 2009 15:08 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

idd.

alleen mijn gaatje brand dan altijd 3 dagen
Die kipkerrie-saus bij de Wok, en dan nog met extra stukjes spaanse peper d'r bij.
pi_64955219
quote:
Dat je de eerste 2uur na het bezoek aan het restaurant geen honger hebt kun je toch wel verwachten als je iets van 50 euro pp betaald.
50 euro in een haute quisine restaurant is niet zo veel, ik denk dat je gewoon te weinig besteld hebt. De restaurants die kleine porties serveren hebben wel menu's met heel veel gangen; als er 5, 7 of zelfs 10 gangen menu's op de kaart staan, dan moet je ook niet verwachten met alleen een voor- hoofd- & na-gerecht vol te zitten (tenzij je een kleine eter bent). Volgende keer meer gangen bestellen, of als je veel kleine/verschillende hapjes niet lekker of te duur vind, dan moet je een ander soort restaurant uitkiezen.

Mensen die zelf een verkeerde keuze maken en dan gaan klagen over het bedrijf.
  maandag 12 januari 2009 @ 16:56:12 #67
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_64955389
quote:
Op maandag 12 januari 2009 14:58 schreef vipergts het volgende:

[..]

Aan dat soort mensen heb ik zo'n hekel Ga dan gewoon niet mee uiteten als je zo bent. Bij mij in de vriendengroep zitten ze ook mensen die geen voorgerecht bestellen hun hoofdgerecht niet opeten en ook geen nagerecht nemen.
Misschien zijn het geen grote eters? Ik bedoel, je kunt geen voorgerecht nemen omdat je het te duur vindt. Maar als je vervolgens je hoofdgerecht niet op eet zal het daar niet aan liggen lijkt me.
  Moderator maandag 12 januari 2009 @ 17:07:08 #68
145080 crew  SwJ
Het boegbeeld van FOK!
pi_64955890
quote:
Op maandag 12 januari 2009 11:25 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik kan gerust met mijn vriendin in de frituur eten en alsnog een romantisch avondje hebben. Hoef ik geen 100 euro voor te spenderen en een Entrecote of hoe heet die dure rommel in mijn nek te hebben gehad. Frikadelletje is net zo lekker
Ieder z'n eigen voorkeur
F.K.A. SuperwormJim
  maandag 12 januari 2009 @ 17:12:45 #69
176939 porsche1
- Meneer in de jurrek.
pi_64956133
quote:
Op maandag 12 januari 2009 09:39 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Vult ook niet. Na een half uur al weer honger.
als je dat speeltje uit je happy meal op vreet, heb je een tijd geen honger meer
Op maandag 20 januari 2014 14:20 schreef BozeHaas het volgende:
Ik ken porsche1 alleen als een doorwinterde Braddie-basher eigenlijks.
pi_64965787
quote:
Op maandag 12 januari 2009 09:57 schreef de_boswachter het volgende:
Mensen die na van die aftanse restaurants met een aantal sterren gaan omdat ze een aantal sterren hebben
Terwijl je bij de frituur voor 10x minder geld 10x zoveel krijgt

Jij gaat gezellig met je vriendin of vrouw naar de frituur. Met een kaarslichtje een frikandel speciaal eten.

Er is een verschil tussen uit eten gaan en even wat snacken.
pi_64966483
quote:
Op maandag 12 januari 2009 11:25 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ik kan gerust met mijn vriendin in de frituur eten en alsnog een romantisch avondje hebben. Hoef ik geen 100 euro voor te spenderen en een Entrecote of hoe heet die dure rommel in mijn nek te hebben gehad. Frikadelletje is net zo lekker
Hork.
pi_64966829
de liflafjes moet je inderdaad met veeeel gangen eten. ga altijd uit van een zevengangen dines, met wijnarrangement. Dan zit je na al je lepels soep en bolletjes lucht toch wel vol.

Ik meot alleen nog bedenken of het komt door de hapjes, de zeven verschillende wijnen of de broodjes die je tussendoor krijgt.
In ieder geval, ik vind het wel lekker om eens wat gekke dingen te eten.

En de Rozemarijn in Maastricht rocks: ok, van het geld dat je moet betalen voor negen personen kan je ook een jaar studeren, maar iedereen een chocoladebombe als toetje :|
Come on, abuse me more, I like it
pi_64978596
Veel gangen vind ik dan ook weer geen optie. dan wacht je elke keer verdomde lang tussen elke gang en dan zit je, zoals mij al enkele keren overkomen is, zo'n 6 á 7 uren in die toko. Mij niet gezien. Omdat je ook nog eens zo'n verdomde honger van dat lange wachten krijgt schrok je die minieme hapjes ook varkensachtig naar achteren zodra je ze krijgt.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 08:12:00 #74
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_64978647
Het is inderdaad een belachelijke trend dat mensen een maaltijd menen te kunnen serveren / consumeren terwijl het niet is wat een maaltijd in essentie hoort te zijn, namelijk: een maaltijd, welke op de eerste plaats de honger stilt.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 08:12:49 #75
211347 Red_Cat
Je weet wel...
pi_64978653
Terechte klacht!
Als ik af en toe zie wat voor bedragen ze durven te vragen voor het kleine beetje eten wat je op je bord krijgt
Ik kwam, ik zag en ik was pleite...
Rokers maken de keuze per definitie om eerder dood te gaan, dus waar maak jij je druk om
pi_64979492
quote:
Op maandag 12 januari 2009 21:24 schreef zovty het volgende:
Hork.
Omdat ?
U MAD?
pi_64980005
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 08:12 schreef Yildiz het volgende:
Het is inderdaad een belachelijke trend dat mensen een maaltijd menen te kunnen serveren / consumeren terwijl het niet is wat een maaltijd in essentie hoort te zijn, namelijk: een maaltijd, welke op de eerste plaats de honger stilt.
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten.

Voor mij is eten meer dan alleen eten. Ik vind het fijn om lekker te kunnen eten. Als ik naar een restaurant ga, dan wil ik bijzondere dingen kunnen proeven die ik niet zelf snel zou kunnen/willen maken, met een lekkere wijn erbij.

Als een restaurant dat goed weet te doen, vind ik het helemaal niet erg om wat meer te betalen.

En grote porties hoef ik sowieso niet, want ik ben geen grote eter. Bovendien met jouw argumentatie kun je ook zeggen dat in essentie een maaltijd je hoort te voeden zodat je weer een paar uur verder kan en niet te vullen. Vol zitten is sowieso een trend van de huidige consumptiemaatschappij getuige het feit dat de Nederlander dikker en dikker wordt...
  dinsdag 13 januari 2009 @ 10:45:38 #78
167022 RSie
Nomen Nescio
pi_64981745
aanraders voor mensen die een keer goed willen eten:

www.restaurantdekas.nl
http://www.lezinc.nl/
www.okura.nl

Hier kan je een keer echte smaak ervaren!
maar ga hier niet heen als je gewoon jezelf ff lekker wil vullen en niet al teveel geld kwijt wil zijn.
pi_64981759
Vreetzak
No Guts, No Glory
pi_64982702
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 08:02 schreef Tuvai.net het volgende:
Veel gangen vind ik dan ook weer geen optie. dan wacht je elke keer verdomde lang tussen elke gang en dan zit je, zoals mij al enkele keren overkomen is, zo'n 6 á 7 uren in die toko. Mij niet gezien. Omdat je ook nog eens zo'n verdomde honger van dat lange wachten krijgt schrok je die minieme hapjes ook varkensachtig naar achteren zodra je ze krijgt.
Dan moet je gewoon niet voor zo'n restaurant kiezen, niet het restaurant de schuld geven dat 't jouw smaak niet is. Als ik niet van pizza's hou, ga ik toch ook niet naar Domino's om vervolgens over het eten te klagen?
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:21:01 #81
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_64982986
Dit mag idd wel eens gezegd worden. Vaak zat ga ik met honger weg uit een restaurant. Wie verzint dat...

Beetje off-topic, maar gisteren was er nog een item op het journaal. Restaurants in Nederland zouden duur zijn omdat de klanten dat willen. Dat zeiden de restauranthouders, die bv allerlei hippe koffie-apparaten hadden geïnstalleerd.
Echt te bizar:
"Nee, dit wil ik niet, ik wil iets duurders."
"Okee klant, dat gaan we voor u regelen, kom volgende week maar terug"
Dat zal toch wel niet.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:24:04 #82
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_64983130
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 09:38 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten.

Voor mij is eten meer dan alleen eten. Ik vind het fijn om lekker te kunnen eten. Als ik naar een restaurant ga, dan wil ik bijzondere dingen kunnen proeven die ik niet zelf snel zou kunnen/willen maken, met een lekkere wijn erbij.

Als een restaurant dat goed weet te doen, vind ik het helemaal niet erg om wat meer te betalen.

En grote porties hoef ik sowieso niet, want ik ben geen grote eter. Bovendien met jouw argumentatie kun je ook zeggen dat in essentie een maaltijd je hoort te voeden zodat je weer een paar uur verder kan en niet te vullen. Vol zitten is sowieso een trend van de huidige consumptiemaatschappij getuige het feit dat de Nederlander dikker en dikker wordt...
Dit vind ik een beetje een gek verhaal. Het primaire doel van eten is en blijft energie binnen krijgen. Het is toch vreemd als je met honger een restaurant verlaat?
Ik vind vol zitten niet echt een trend. Misschien 24/7 vol zitten. Maar ik denk dat een leeuw ook pas stopt met eten als hij/zij vol zit.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:31:51 #83
167022 RSie
Nomen Nescio
pi_64983449
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:21 schreef ErikT het volgende:
Dit mag idd wel eens gezegd worden. Vaak zat ga ik met honger weg uit een restaurant. Wie verzint dat...

Beetje off-topic, maar gisteren was er nog een item op het journaal. Restaurants in Nederland zouden duur zijn omdat de klanten dat willen. Dat zeiden de restauranthouders, die bv allerlei hippe koffie-apparaten hadden geïnstalleerd.
Echt te bizar:
"Nee, dit wil ik niet, ik wil iets duurders."
"Okee klant, dat gaan we voor u regelen, kom volgende week maar terug"
Dat zal toch wel niet.
Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring.
Namelijk dat de Nederlanders allemaal gewend zijn om op een vaste tijd te eten.
alleen binnen dat tijdsbestek gaan de mensen naar de restaurants waardoor de restaurants maar 1 serie gasten kan ontvangen.
In het buitenland zijn de etenstijden gevarieerder waardoor 1 tafel op een avond 2-3 verschillende groepen kan herbergen.
Hierdoor worden kosten als huur van het pand, onderhoud aan het pand etc. verdeeld over meerdere gasten.
ook de inkomsten per tafel stijgen waardoor je dus lagere tarieven kan doorberekenen.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:36:40 #84
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_64983659
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:31 schreef RSie het volgende:

[..]

Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring.
Namelijk dat de Nederlanders allemaal gewend zijn om op een vaste tijd te eten.
alleen binnen dat tijdsbestek gaan de mensen naar de restaurants waardoor de restaurants maar 1 serie gasten kan ontvangen.
In het buitenland zijn de etenstijden gevarieerder waardoor 1 tafel op een avond 2-3 verschillende groepen kan herbergen.
Hierdoor worden kosten als huur van het pand, onderhoud aan het pand etc. verdeeld over meerdere gasten.
ook de inkomsten per tafel stijgen waardoor je dus lagere tarieven kan doorberekenen.
Mwah, dat geloof ik gedeeltelijk. Hier in Nederland kun je iedere tafel ook wel 2x bezet krijgen op een avond. Wel eet men in andere landen ook wel 's middags, dat scheelt inderdaad.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 11:37:13 #85
125061 Koenholio
*O* Adenine, Thymine,..
pi_64983686
Zoooo herkenbaar dit. Wel grappig om een keer naar zo'n chique restaurant te gaan, maar ik zou er echt niet vaker dan 1 keer in mijn leven willen komen. Hier in Oldenzaal zit er ook eentjehet raeduys, voor de kenners, daar ben ik een keer heen gegaan (speciale gelegenheid).

Op de menukaart stond een gerecht met als omschrijving "Biefstuk met raviolie, overgoten met [naam vreemd sausje]". Dat dus besteld, kregen we eerst allemaal vreemde voorafjes die nergens naar smaken en ook al niet vullen (een shotglaasje met een raar drapje erin). En toen kwam het hoofdgerecht: een stukje vlees (3x3x3 cm hooguit) met daarop 1 raviolie
En verder niets! !!! Daar moest ik het mee doen! En daar betaal je dan 23 euro voor.

Dus na afloop maar een bamibal gehaald.
Guanine en Cytosine! *O*
pi_64983973
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:14 schreef Sheriam het volgende:
Dan moet je gewoon niet voor zo'n restaurant kiezen, niet het restaurant de schuld geven dat 't jouw smaak niet is. Als ik niet van pizza's hou, ga ik toch ook niet naar Domino's om vervolgens over het eten te klagen?
Ik probeer dan wel altijd alles, dat lijkt me dan wel zo logisch. Of weet jij van elk restaurant precies van tevoren wat je te eten krijgt, hoe veel tijd tussen de gangen zit en hoe dat geserveerd wordt?

Overigens waren de keren dat ik in zulke baggertenten te vinden was, doordat nepkakker ooms en tantes per sé iets wilden doen dat 'chique' was. Of voor zakelijke diners. Ik zou uit mezelf (of met mijn vriendin) nooit dergelijke tenten uit kiezen om eens lekker en gezellig te gaan uit eten.
pi_64986573
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:44 schreef Tuvai.net het volgende:

Ik probeer dan wel altijd alles, dat lijkt me dan wel zo logisch. Of weet jij van elk restaurant precies van tevoren wat je te eten krijgt, hoe veel tijd tussen de gangen zit en hoe dat geserveerd wordt?
Niet tot in de details, maar ik heb meestal wel een goede indruk van wat voor restaurant ik opzoek, zeker bij de duurdere, die ik 'van huis uit' iets uitzoek. Dan kijk ik zorgvuldig wat ik wil en waar en wat ze serveren enzo. Er is genoeg informatie, en voor ik zoveel geld uit geef als je in een toprestaurant inderdaad kwijt bent, zal ik me goed orienteren.

Als ik onderweg ben en pas om me heen ga kijken naar een eetgelegenheid als ik trek krijg, dan heb ik daar natuurlijk geen gelegenheid voor, maar dan zal ik ook niet zo snel iets heel duurs uitkiezen. Dan ga ik ook voor de gewonere -en hopelijk toch ook lekkere- 'vulling', bijvoorbeeld een Griek of Chinees of een eenvoudige bistro ofzo, dat zit meestal wel goed.

Heb maar 1x echt mis gezeten met de verwachting, en dat was juist andersom: veel te veel. Ik was nog met m'n ouders mee op vakantie in Frankrijk, zal een jaar of 12-14 geweest zijn, en we stopten onderweg voor de lunch. We dachten een gewoon hoofdgerecht te bestellen met vooraf een vissoepje -bleek de vissoep een enorme schaal te zijn, vol met kreeftjes die nog gepeld moesten worden, andere schaaldiertjes nog in schaal, enzovoort, enzovoort, echt een maaltijdsoep ipv een voorafje! Wel heeeeeel lekker maar ook een langdurig gepruts en gepeuter (ook best leuk maar we waren dus onderweg & moesten nog ver rijden naar de eindbestemming) en na de soep zaten we al vol, kwam er nog een hoofdgerecht! Maar da's de enige keer dat ik me herinner dat het eten in een restaurant echt heel anders uitviel dan verwacht. Moet ik ook bijzeggen dat ik alles wel lust, Nederlands of buitenlands, van 'duur eten voor de lekker' tot een frietje, ik vind 't eigenlijk allemaal heerlijk op z'n tijd.
quote:
Overigens waren de keren dat ik in zulke baggertenten te vinden was, doordat nepkakker ooms en tantes per sé iets wilden doen dat 'chique' was. Of voor zakelijke diners. Ik zou uit mezelf (of met mijn vriendin) nooit dergelijke tenten uit kiezen om eens lekker en gezellig te gaan uit eten.
Okay, dat is logisch
pi_64986953
Laatst in Leiden uit eten geweest met vrienden. Dacht ik neem tapas zal wel niet zo veel zijn, maar neem het toch
Kreeg echt een bak met brood Aoli en kruidenboter en een bak vol salade en dan nog zes bakjes met gerechten
Xbox Live: koenpijl
pi_64994549
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 13:10 schreef koen_pijl het volgende:
Laatst in Leiden uit eten geweest met vrienden. Dacht ik neem tapas zal wel niet zo veel zijn, maar neem het toch
Kreeg echt een bak met brood Aoli en kruidenboter en een bak vol salade en dan nog zes bakjes met gerechten
dat is dan het restaurant dat de term tapas niet helemaal heeft begrepen.

En eten is niet alleen jezelf van energie voorzien, maar voor een groot deel een sociale gelegenheid. Vooral wanneer je uit eten gaat. Dan ga je er gezamenlijk voor zitten om met zn allen te genieten van wat je voorgeschoteld krijgt. Zo gaat het al eeuwen.
De romeinen gaven hun gasten zo halverwege het diner een veertje en een schaal om hun maag weer leeg te kotsen, zodat ze nog meer smaken konden proeven. Gelukkig zijn de rituelen tegenwoordig iets anders.
Come on, abuse me more, I like it
  dinsdag 13 januari 2009 @ 16:23:32 #90
167022 RSie
Nomen Nescio
pi_64994642
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 13:10 schreef koen_pijl het volgende:
Laatst in Leiden uit eten geweest met vrienden. Dacht ik neem tapas zal wel niet zo veel zijn, maar neem het toch
Kreeg echt een bak met brood Aoli en kruidenboter en een bak vol salade en dan nog zes bakjes met gerechten
Olo Roso toevallig?
  dinsdag 13 januari 2009 @ 16:26:27 #91
166265 Acinonyx
Deutschland über alles ~ !
pi_64994785
Ga dan naar de lopend-buffet-chinees, lekker wokken en jezelf volproppen voor 11 euro hier
Drive few cars and far more unicorns.
.
Mr.Cooper schreef ooit het volgende:
ik kan teminste headbangen, lekker met me lange haar lopen chille en zo, kan ik van jou niet zeggen naar je chemokuur-kop
pi_64996826
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:21 schreef ErikT het volgende:
Dit mag idd wel eens gezegd worden. Vaak zat ga ik met honger weg uit een restaurant. Wie verzint dat...

Beetje off-topic, maar gisteren was er nog een item op het journaal. Restaurants in Nederland zouden duur zijn omdat de klanten dat willen. Dat zeiden de restauranthouders, die bv allerlei hippe koffie-apparaten hadden geïnstalleerd.
Echt te bizar:
"Nee, dit wil ik niet, ik wil iets duurders."
"Okee klant, dat gaan we voor u regelen, kom volgende week maar terug"
Dat zal toch wel niet.
idd tot wel 20% duurder dan in Duitsland of Belgie.

En maar klagen dat er minder mensen komen het zelfde met de cafes
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:46:17 #93
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_65004841
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 11:31 schreef RSie het volgende:

[..]

Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring.
Namelijk dat de Nederlanders allemaal gewend zijn om op een vaste tijd te eten.
alleen binnen dat tijdsbestek gaan de mensen naar de restaurants waardoor de restaurants maar 1 serie gasten kan ontvangen.
In het buitenland zijn de etenstijden gevarieerder waardoor 1 tafel op een avond 2-3 verschillende groepen kan herbergen.
Hierdoor worden kosten als huur van het pand, onderhoud aan het pand etc. verdeeld over meerdere gasten.
ook de inkomsten per tafel stijgen waardoor je dus lagere tarieven kan doorberekenen.
In Frankrijk hoef je ook niet voor 21.00 een restaurant binnen te lopen.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:51:39 #94
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_65005052
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 09:38 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten.

Voor mij is eten meer dan alleen eten. Ik vind het fijn om lekker te kunnen eten. Als ik naar een restaurant ga, dan wil ik bijzondere dingen kunnen proeven die ik niet zelf snel zou kunnen/willen maken, met een lekkere wijn erbij.

Als een restaurant dat goed weet te doen, vind ik het helemaal niet erg om wat meer te betalen.

En grote porties hoef ik sowieso niet, want ik ben geen grote eter. Bovendien met jouw argumentatie kun je ook zeggen dat in essentie een maaltijd je hoort te voeden zodat je weer een paar uur verder kan en niet te vullen. Vol zitten is sowieso een trend van de huidige consumptiemaatschappij getuige het feit dat de Nederlander dikker en dikker wordt...
Ik zei dat eten in de eerste plaats ervoor bedoeld is om de honger te stillen.
Ik zei niet dat elke maaltijd een gelegenheid zou moeten zijn om je helemaal vol te stouwen, dat is namelijk heel wat anders.

Ik zeg eenvoudigweg dat eten in de eerste plaats dient te vullen, in de tweede plaats dient het inderdaad lekker te zijn, waarbij lekker een combinatie van smaak en geur is, en uiteraard hoe het eten er zelf uit ziet. Sfeer en het sociale eromheen telt natuurlijk ook, maar daar is een restaurant niet erg onderscheidend in, dus dat tel ik niet mee.

Als een kok een biefstukje bereid, zit er niet veel verschil tussen 40 gram of 100 gram, op misschien de 2 euro bij de inkoopprijs na.

Een restaurant waar je halve picasso's opgeserveerd krijgt, maar waar je bij het verlaten van het restaurant toch nog wel erg graag een whopper wilt halen, is niet echt functioneel.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
pi_65005056
haha dikzak
  dinsdag 13 januari 2009 @ 20:53:13 #96
81028 ScudRaket
Fanatiek nachtbaggeraar
pi_65005109
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:51 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Ik zei dat eten in de eerste plaats ervoor bedoeld is om de honger te stillen.
Ik zei niet dat elke maaltijd een gelegenheid zou moeten zijn om je helemaal vol te stouwen, dat is namelijk heel wat anders.

Ik zeg eenvoudigweg dat eten in de eerste plaats dient te vullen, in de tweede plaats dient het inderdaad lekker te zijn, waarbij lekker een combinatie van smaak en geur is, en uiteraard hoe het eten er zelf uit ziet. Sfeer en het sociale eromheen telt natuurlijk ook, maar daar is een restaurant niet erg onderscheidend in, dus dat tel ik niet mee.

Als een kok een biefstukje bereid, zit er niet veel verschil tussen 40 gram of 100 gram, op misschien de 2 euro bij de inkoopprijs na.

Een restaurant waar je halve picasso's opgeserveerd krijgt, maar waar je bij het verlaten van het restaurant toch nog wel erg graag een whopper wilt halen, is niet echt functioneel.
Ik zou zeggen: Laat eens een ballonnetje op
If it has a grass wicket, play cricket! (Nee, dit slaat niet op het spelletje!)
Lullo scrotum ejaculatio est.
Hattrick: Ladderzatsquad (208243)
pi_65018071
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 20:51 schreef Yildiz het volgende:

[..]
Een restaurant waar je halve picasso's opgeserveerd krijgt, maar waar je bij het verlaten van het restaurant toch nog wel erg graag een whopper wilt halen, is niet echt functioneel.
Ok in dat geval ben ik het me je eens; al moet ik zeggen dat ik nog nooit met honger een restaurant heb verlaten, ook in de restaurants waar je halve picasso's krijgt opgediend.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')